بیانات امام در دیدار با کارکنان بخش زبانهای خارجی رادیو تلویزیون
تاریخ: 1358/07/29
رادیو تلویزیون حساسترین دستگاه کشور است
بسم الله الرحمن الرحیم
من کراراً به آقایانی که از رادیو تلویزیون اینجا آمدند تذکر دادم که این دستگاهی که شماها اداره می کنید حساسترین دستگاهی است که در این کشور است.
سایر رسانه ها از قبیل مطبوعات و اینها موثرند، لکن در یک قشر خاصی، اولاً تیراژشان آنقدر زیاد نیست که به همه کشور و به همه افراد برسد و ثانیاً بسیاری از افراد کشور ما هستند که سواد ندارند تا بتوانند استفاده کنند، لکن از آن طرف تا آمده است که روزنامه ها به دست اشخاصی که دور هستند برسد باز دو سه روزی، دو روزی طول می کشد. اما رادیو یک دستگاهی است که همه قشرهای ملت و همه افراد چه باسواد و چه بیسواد از آن استفاده می کنند و رادیو تلویزیون علاوه بر اینکه جهت سمعی دارد استفاده سمعی، استفاده بصری هم دارد و الان هم وضع طوری است که در همه دهات کشور ما، بلکه سایر همه کشورها هم در دهات کوچکش هم، این رادیو و تلویزیون هست، مثل سابق نیست که به یک دسته ای منحصر باشد، اشخاصی هم که مثلاً ضعیف هستند از حیث مادیات، معذلک کوشش می کنند که از مخارج خودشان کاهش بدهند و یک رادیو بخرند در صورتیکه شاید بسیارشان هم تلویزیون هم داشته باشند و شما هر حرفی را که منعکس کنید در رادیو، همان آن، به همه کشور و به همه جاهائی که موج رادیو می رسد، همان آن، می رسد و اگر این دستگاه یک دستگاه صحیح باشد، این می تواند یک خدمت بسیار بزرگی بالاتر از همه خدمت ها به مملکت بکند.
هیچ واعظی نمی تواند حرف خودش را جز در آن چهار دیواری که او هست (اگر رادیو نباشد) نمی تواند برساند و هیچ گوینده ای نمی تواند حرفش را بیش از آن جائی که محیط خودش هست یا حالا بلندگو هم که هست یکقدری زیادتر، اما این دستگاه دستگاهی است که حرفها را تا اعماق دهات و شهرستان ها و خارج و اینها می رساند. اگر یک دستگاهی باشد که آموزنده باشد، دستگاهی باشد که تربیت کننده باشد، مسائل کشور را به آنطوری که هست طرح کند، مشکلات را به آنطوری که هست بگوید، از انحرافات پرهیز کنند، از آن اشخاصی که توطئه بر ضد اسلام دارند، بر ضد کشور دارند و با گفتارشان اگر در رادیو واقع بشود، مردم را منحرف می کند و کشور را به تباهی می کشد، اگر چنانچه از آنهم احتراز بکنند که هم در جانب برنامه هائی که می خواهند پخش بکنند دقت بکنند که چه
صحیفه نور جلد 10 صفحه 18
برنامه هائی باشند و هم در جانب احتراز از آن چیزهائی که مضر به حال کشور است مضر به حال ملت است و موجب تباهی کشور می شود، اگر چنانچه از آنها احتراز بکنند خدمت بزرگی است که به کشور خودشان و به ملت خودشان و به اسلام می توانند بکنند. اگر خدای نخواسته از آن طرف واقع بشوند مثل آن دستگاه در زمان طاغوت که در خدمت او بود و همه دستگاه ها انحراف در آن باشد، عکس هائی که جوان ها را به تباهی می کشد، برنامه هائی که بر ضد نهضت اسلامی مردم ماست، برنامه هائی که بر ضد انقلاب اسلامی است که این جوان های ما خونشان را در راهش دادند، اگر خدای نخواسته یکوقت این دستگاه یک همچو کارهائی را بکند، یک خیانت بسیار بزرگی است که از همه دستگاه ها، خیانت این اثرش بیشتر است.
اصلاح رادیو تلویزیون اصلاح جامعه است
بنابراین اصلاح این دستگاه ها، اصلاح جامعه است و فساد اگر در این دستگاه ها واقع بشود، فساد جامعه است. مسؤولیت بسیار بزرگ است، مسؤولیت شماها بسیار بزرگ است، خصوصاً شماهائی که به زبان های مختلف دنیا پخش می کنید مسائل را، می توانید که مسائلی را که خارج پخش می کنید طوری باشد که به این نهضت، به اسلام، به کشور خدمت بکند و می شود هم خدای نخواسته یک مسائلی باشد که در خارج که منعکس بشود اسلام را یک جور دیگری، نهضت را یک جور دیگری تحقیر بکند، خوب مع الاسف ما الان در وضعی واقع هستیم که دشمن های ما از همه اطراف برای اینکه منافعشان به خطر افتاده است یا دستشان از منافع ما کوتاه شده است اینها از همه اطراف کوشش دارند که به هر طوری شده است، یک تشنجی ایجاد کنند مثلاً یکی از مسائلی که خوب اخیراً به آن مبتلا هستید و هستیم مسائل کردستان است در کردستان اشخاصی که منحرف هستند، می روند و تبلیغات می کنند که اینها اصلاً کردها را می خواهند نباشند. اینها می خواهند - به - کردها را، همه را می خواهند از بین ببرند - تبلیغات مختلفی - آن اشخاصی تبلیغ می کنند که با، نه کرد رفیق هستند و نه ترک و نه فارس اینها عمال خارج هستند و برای آنها می خواهند کار بکنند.
اسلام مرز ندارد
ما کراراً عرض کردیم به همه برادرهای کردمان که آمدند اینجا، برادرهای بلوچمان که آمدند اینجا که اسلام اینطور مرزهائی که در سایر مسلک ها هست، ندارد اسلام با صراحت می گوید که آنی که پیش خدا کرامت دارد، آدم متقی است، آدمی است که روشش صحیح باشد، تقوا داشته باشد، فاسد نباشد، مفسد نباشد و نسبت به همه عرب و عجم و کرد و ترک و اینها بطور علی السوا به همه نظر دارد. همانطوری که خدای تبارک و تعالی در ایجاد یک طایفه با طایفه دیگری فرق ندارد، همه را نعمت - ایجاد - داده است و همه را نعمتهائی در دستشان گذاشته است که خودشان باید فعالیت، البته موادش را گذاشته است، فرق نگذاشته است بین این ناحیه که کرد می نشیند، آن ناحیه که ترک
صحیفه نور جلد 10 صفحه 19
می نشیند آن ناحیه که عرب است، آن ناحیه عجم است، این حرف ها در کار نیست.
پیغمبر اکرم (ص) در عین حالی که خودشان عرب بودند، از ایشان نقل می کنند که فرموده اند که فخری بر عرب و از عرب بر عجم نیست و از عجم بر عرب نیست، هیچکدام به دیگری تفوقی ندارد، همه آنها از یک پدرند و از یک مادرند و علی السواء هستند، در عین حالی که اسلام این معنا را می گوید، جمهوری اسلامی هم همین معنا را می خواهد پیاده بکند، ما همین معنا را در رأس برنامه هایمان هست معذلک خوب، تبلیغات می کنند، در خارج ایران به یک جور تبلیغ می کنند، در داخل ایران به یک جور تبلیغ می کنند، در خارج ماها را یک دیکتاتوری که مثل هیتلر یا بدتر از هیتلر معرفی می کنند که این یک آدمی است که پستان های زن ها را داده بریده اند، خوب البته آنها تبلیغ می کنند - اما این خوب - کردستان که پیش ماست، اینجا هم که در آغوش ماست، پیش ماست، اینجا هم مع الاسف تبلیغ می کنند و یکدسته ای از مردم ساده باور می کنند.
تبلیغات مفسدین در کردستان
ما برادر همه هستیم، آنها برادر ما هستند، آنها حمله می کنند و برادرها را می کشند، از این طرف می روند برای دفاع از این کردستان که نگذارند که مفسدین که از خارج الان دارند هم فوج فوج می آیند و هم اسلحه می فرستند و هم مبلغ می فرستند و هم چریک درست می کنند و می فرستند و می خواهند یک منطقه را به آتش بکشند، از این طرف وقتی که می روند برای دفع آنها، تبلیغات می کنند به اینکه اینها اصلاً می خواهند جوان های کرد را بکشند - اینها - خود آنها می ریزند می کشند، وقتی اینها دفاع از آنها می کنند، همان معنائی که خودشان کردند، گردن این طرف می گذارند.
در بیمارستان ها آنطور فضاحت آنها در آوردند و اینها رفتند جلوگیری کردند، عین همین معنا را به اینطرف نسبت دادند، همین دیروز چند تا ورقه با امضای چریکهای فدائی خلق اینجا پیش آوردند که اینها را منتشر کردند در آنجا چه چیزهائی را نسبت دادند به جمهوری اسلامی، چه حرف هایی نسبت دادند، خوب جمهوری اسلام، اگر اسلام نباشد که دیگر جمهوری اسلام معنا ندارد. ما همه فریادمان و همه ملت مان فریادشان این بود که ما اسلام را می خواهیم.
رفع نابسامانی های کشور با اجرای احکام اسلام
ما هم الان تمام کوششمان اینست که احکام اسلام را پیاده کنیم، می خواهیم تفاوت ما بین طبقات را که یکی مثلاً کرد است در کردستان است به او نرسیدند سابق، آن یکی فرض کنید که جای دیگر است به او نرسیدند سابق و آقا می گویند که کردستان از همه جا عقب تر است و من این را کراراً عرض کردم که شما کردستان را فقط اطلاع دارید - که شما - بختیاری ها هم که پیش ما می آیند، می گویند که بختیاری از همه جا عقب مانده تر است برای اینکه آنها همان محیط را دیدند، بلوچی هم وقتی که می آید، می گویند از همه عقب افتاده تر و گرسنه تر و بیچاره تر بلوچها هستند برای اینکه آنها
صحیفه نور جلد 10 صفحه 20
هم همین جا را دیدند.
تبلیغات آنها به گوششان خورده، آنی که وجداناً دیدند که کردستان هیچ برایش کاری انجام گرفته نشده است، نه بیمارستان دارد، نه اسفالت دارند، نه چه دارد، خیال می کنند که فقط اینجا ندارد، جاهای دیگر همه آن تبلیغات را که کردند، همه را درست کردند، اینجا را نکردند، بلوچ ها هم خیال می کنند که این تبلیغاتی که شده است و آنی که خودشان به چشم می بینند، عیناً می بینند، می بینند که اینها خوب با هم مخالف است، می گویند پس جاهای دیگر درست است و حال آنکه در مدتی که ما به ایران آمدیم و طوائف مختلفه آمدند اینجا و همه این مسائل را گفتند، من گفتم، درست شما می گوئید برای اینکه یک چیزی آدم با چشمش می بیند، یک چیزی را می شنود، شما گوش هایتان پر شده از تبلیغاتی که تمدن بزرگ و دروازه تمدن بزرگ گوش ها را پر کرده، از آنطرف می بینید که خوب، اینجا که نیست، خیال می کنید که همینجا نیست، دیگر جاها تمدن بزرگ رسیده، آنها هم خیال می کنند همه جا هست الا اینجا، وقتی بگردیم می بینیم هیچ جائی، خوب از تهران، تهران که پایتخت است شما بروید تهران در این زاغه ها ببینید که کردها و عرض کنم بلوچ ها کارشان بدتر است یا این زاغه نشین های اطراف تهران، اینهائی که الان در حاشیه تهران هستند، من اینها را گاهی وقت ها در تلویزیون می بینم خانه شان را نشان می دهند، سوراخ هائی که از این سوراخ ها بیرون می آیند، بچه هاشان، زندگیشان را، اینها را من باید بگویم خیلی بدتر از کردستان، خیلی بدتر از بلوچستان، در حاشیه تهران هستند. آقا بنابراین بود که این مملکت را اینطوری بزرگ کنند نگذارند اصلاً یک رشدی بکند، اصلاً بنابراین بود که ما ذخائر زیر پایمان را آنها ببرند، ذخائر ما را ببرند و ملت ما خودشان گرسنگی بخورند، خودشان بدبختی بکشند. شما گمان نکنید که کردستان بدتر از همه جاست، بلوچستان از کردستان می گویند بدتر است، بلوچ می گوید بلوچستان بدتر، شما می گویید کردستان بدتر، هر دو درست می گویید برای اینکه می بینید قضایا را می گوئید، می بینید از بدتر که چیزی نمی شد و من که اطراف تهران را از نجف که بودم به من هی اطلاع دادند، اینجا هم که آمدم در تلویزیون چند دفعه تا حالا دیدم، دیگر زندگی از این بدتر؟ باید چه بگوییم اسمش را؟ یک سوراخ آدم می بیند که یک مرد آمد بیرون، یک زن آمد بیرون، چند تا بچه آمدند، یک سوراخ، اصلاً بنا بر این بوده است که اینطور بکنند و حالا هم بنا بر این است که نگذارند این نهضت به ثمر برسد، برنامه هائی که در اسلام هست پیاده بشود، چه کنند که نمی گذارند، می روند در هر جا که ببینند چند تا گوش هست، آنها به آن می خوانند به اینکه، نه این اسلام بدتر از سابق، اینها همان مسائل است - اسمش - اسم رویش گذاشتند، اینها دیکتاتورتر هستند از دیگران، دیکتاتوری عمامه بدتر از دیکتاتوری کذا، کدام دیکتاتوری؟ خوب من یک عمامه ای هستم، کدام از ما، چه دیکتاتوری؟ همه آقایان دیدند که دارند ترویج می کنند، البته اینها - می خواهند - چیزهائی که داشتند از دستشان رفته و می خواهند تبلیغ کنند بر ضد ما.
صحیفه نور جلد 10 صفحه 20
آنان که بر ضد ما تبلیغ می کنند، از اسلام می ترسند
مع الاسف برادرهائی که در عراق هم هستند به گوششان همین مسائل فرو رفته است از بس که در چیزهای عراق، در روزنامه های عراق، همین امروز یک آقائی که از عراق آمده بود به من گفت که اینقدر در روزنامه ها به ایران تاخت می کنند و به انقلاب ایران تاخت می کنند و انقلاب ایران را مثلاً انقلاب غیر اسلامی می دانند، انقلاب فاشیستی می دانند، از این مسائل اینها می گویند، شاید بسیاری از برادرهای عراقی ما باورشان بیاید، لکن برنامه این است که نگذارند، ترسیدند از اینکه نبادا اسلام تحقق پیدا کند، آنها از اسلام می ترسند، اینهائی که تمام ذخائر شما را به چپاول بردند و هر چه هم اینجا جواهر داشت و ارز داشت، هر چه داشت بار کردند و بیرون رفتند، اینها می ترسند، اتباع اینها می ترسند، اینهائی که عرض می کنم که دارند این آشوب ها را می کنند، می ترسند که نبادا یکوقت اسلام تحقق پیدا کند و کلاه اینها پس معرکه باشد.
از برنامه های انحرافی پرهیز کنید
آقا من دارم عرض می کنم، به کردها عرض می کنم، به ترک ها عرض می کنم، به بلوچ ها عرض می کنم، به همه قشرها عرض می کنم گول این حرف هائی که اینها می زنند نخورید. بگذارید این خونی که از جوان های ما رفته است به ثمر برسد، کاری نکنید که تمام خون ها هدر برود و ما باز گردیم به رژیمی که یا مثل آن رژیم شاهنشاهی یا بدتر از او بیاید و حکومت کند اینجا باز کردستانش تا آخر عقب و بلوچستانش تا آخر عقب، همه جا عقب. باید همه بنشینید، با هم فکر کنید، توجه کنید، گول این حرف هائی که اینها می آیند می زنند نخورید، اینها هستند که، همین هائی که هی می گویند خلق، خلق، برای خلق عرض می کنم که دارند نوحه سرائی می کنند، خوب همین هایند که خرمن ها را از آتش می زنند! همین هایند که یک کشاورزی، یک عمر برای خودش، یک سال زحمت می کشد یک خرمن درست می کند که نان بچه هایش را بدهد، یک کبریت می زنند آتشش می زنند، همین ها می گویند ما برای خلق داریم چه می کنیم و چه می کنیم، گول اینها را نخورید.
و من از همه شما تقاضا دارم به اینکه برنامه هایتان را اصلاح کنید، برنامه هائی باشد که مفید باشد برای جامعه، برنامه هائی باشد که مسائل و مشکلات جامعه را بگوید، از برنامه های انحرافی پرهیز بکنید. گاهی من می بینم که در رادیو هست چیزهائی که انحرافی است و مع الاسف آن انحرافی را چند دفعه می گذارند و آن چیزی که صحیح است یا نمی گذارند و یا منحرفش می کنند و می گذارند. خوب این یک خیانت بزرگی است ما چه باید، چقدر باید به اینها بگوئیم، من کراراً گفتم که شما باید خدمت بکنید به این دستگاه، به این کشور - نه اینکه کشور - نه اینکه یک اشخاص منحرفی را در آنجا راه بدهید که برنامه های انحرافی را اگر یک کسی یک صحبت انحرافی بکند، مکرر، مکرر تمامش می گذارند، در رادیو می گذارند، در این رادیو و تلویزیون هم می گذارند همین که یک مسأله انحرافی شد در رادیو می گذارند، در تلویزیون هم می گذارند، اگر یک کسی جواب این انحراف را
صحیفه نور جلد 10 صفحه 22
بدهد یا نمی گذارند اصلاً و یا اگر بگذارند بطور انحراف می گذارند.
ضد انقلاب می خواهد کردستان را از ایران جدا کند
این مصیبت هائی است که ما الان به آن مبتلا هستیم، من مصیبت های زیاد دارم و لکن نمی توانم همه مصیبت هایم را بگویم شما فکر بکنید، شما توجه بکنید، اینها می خواهند کردستان را از ایران اصلاً کنار بگذارند و ببرند سراغ یک چیزهای دیگری نمی خواهند خدمت به شماها بکنند. قصد خدمت نیست، قصد این است که ایران را تکه تکه بکنند، بعد همه یک کودتا درست کنند و تمامش کنند و همه اش تحت نظر دیگران و همان برنامه های سابق و همان بساط سابق را می خواهند درست بکنند. بیدار بشوید، ملت ما باید بیدار بشود، ملتی که توانست با توانائی خودش و با مشت محکم خودش توی دهن تمام قدرتمندها زد، این ملت قدرتمند است، لکن باید وحدتش را حفظش بکند، اگر وحدتش را حفظ کند قدرتمند است یعنی خدا همراه او است. اگر شما وحدتتان را حفظ کنید (یدالله مع الجماعه) ، با جماعت شما خدا هست و شما، همه را از بین خواهید برد. نترسید از این هیاهوی اینها، این چهار تا از اشخاص منحرف هستند که می شود بزودی اینها را از بین برد.
ما نمی خواهیم برادرکشی بشود
من این را گفتم قبلاً که قضیه کردستان اگر نبود، اختلاط اینها با برادرهای کرد که اگر بخواهند یکوقتی اینها از بین ببرند، بسیاری از زن و بچه کرد از بین می رود اینها یک روز، ده روز، چند روز از بین می رفتند. لکن ما چه بکنیم، اینها حالا مختلط شدند و جمعیتشان در بین جمعیت اینها مختلط است. اگر بخواهند خدای نخواسته یک کاری بکنند، خوب همه افراد از بین می روند و ما نمی خواهیم یک چنین چیزی بشود. ما می خواهیم کردها محفوظ بمانند. مسلمان ها را ما می خواهیم حفظشان بکنیم و اینها مع الاسف چون مختلط با آنهاست، ما دستمان الان بسته است که نمی توانیم بطور قاطع عمل بکنیم والا کاری ندارد اینها را از بین بردن. از اطراف ایلات، بعضی ایلات و عشایر به من می نویسند که شما بگوئید ما می رویم کار را انجام می دهیم و من چه بکنم؟ خوب ما به ایلات بگوئیم بروید بجنگید، یکوقت یک جنگ برادرکشی بشود؟ ما نمی خواهیم این کار بشود، خود کردستان باید اینها را تصفیه بکند. راهشان ندهد توی دهاتشان، راهشان ندهد توی شهرستانهاشان، خودشان باید این کار را بکنند، نگذارند که یکوقتی خدای نخواسته دیگر کارد به استخوان برسد و یک کشتاری بشود که دیگر تر و خشک خدای نخواسته با هم بسوزد. باید خودشان جلوگیری کنند، خودشان این اشخاص را معرفی کنند. ما گفتیم که غیر از یک چند نفر از این سران که دیگر خیانتکار و آدمکش - و این - هستند، تمامشان مورد عفو هستند، تمامشان برادرهای ما هستند، آنها هم که در حزب دموکرات هستند، برادرهای ما هستند، بیایند برگردند به آغوش ملت، بیایند با خود ملت بشوند، شلوغی نکنند، اینقدر کارهای خلاف نکنند، اینقدر گمان نکنند که نمی شود اینها را از بین برد، نمی خواهیم که یکوقت
صحیفه نور جلد 10 صفحه 23
خدای نخواسته در بین آنها اشخاصی که گناه ندارند، زن و بچه مردم کرد که از خود ما هستند، به منزله اولاد ما هستند، ما نمی خواهیم که صدمه به آنها وارد بشود والا کاری ندارد که اینها را از بین بردن هم ارتش قوی است، هم ژاندارمری قوی است و هم سپاه پاسداران. این سپاه پاسداران از اطراف یکوقتی اگر صحبت بشود، از اطراف می ریزند و کار را تصفیه می کنند.
ما نمی خواهیم که برادرکشی بشود، ما می خواهیم با مسالمت، با ملایمت، با برادری کارها درست بشود، شما این عده فاسدی که نمی گذارند زندگی شما زندگی صحیح باشد و می خواهند کردستان را به خون بکشند، بعد هم هر جا توانستند شما خودتان اینها را تصفیه کنید، نگذارند که کسی دیگر بیاید و تصفیه کند. خودتان، جوان های محترم خودشان، جوان های برومند خودتان تصفیه کنید اینها را.
خداوند انشاالله همه شما را حفظ کند، موفق باشید، مؤید باشید و باز هم تکرار می کنم که برنامه هایتان را برنامه های خوب قرار بدهید، برنامه های (پلتیک) قرار بدهید، درست با زبان (پلتیک) مسائل را بگوئید برای آنها، این مفاسدی که در آنجا هست، آن اشخاصی که در آنجا مفسده جو هستند، مسائل، مسائل مفسده هستند، اینها را بگیرید و معرفی کنید، اینها نمی خواهند که آرامش در این مملکت پیدا بشود. به زبان های خارجی اگر چنانچه پخش می کنید بگوئید مسائل ایران را مسائل ایران، مسائلی نیست که مثلاً یک مسائلی باشد که بخواهند مردم را زیر بار ستم مثلاً چه بکنند، همین چند وقتی بود که باز اسلام تحقق پیدا نکرده است، مهلت نمی دهند که برنامه های اسلامی تحقق پیدا بکند، مگر می شود یک جایی را اصلاح کرد وقتی شلوغ است و بهم ریخته، وقتی جنگ است در یک جایی که نمی شود رفت خانه ساخت، نمی شود رفت اسفالت کرد، نمی شود رفت مریضخانه درست کرد، خوب نمی گذارند اینها، اینها را بیرون کنید از مناطق خودتان، آنوقت ببینید چه خواهد شد در اینجا و همینطور سایر مناطق، شما هم که هر کدامتان برنامه های خارجی دارید، مسائل ایران را درست آنطوری که هست بگوئید، مطالبی که آنها در روزنامه هایشان می نویسند، مطالبی که آنها در رادیوهایشان می گویند بفهمانید به مردم خارج که اینها دروغ دارند می گویند، اینها همان عمال ساواکی سابق یا از اجانب هستند، از ابرقدرت ها هستند که می خواهند که مملکت ما به همان حال باشد و اینها همه چیز آن را ببرند، از این جهت اینطور تبلیغات را می کند.
انشاالله خداوند همه تان را تأیید کند و مؤید و موفق باشید.