0

آشنایی با شهیدان کربلا

bigharar
bigharar
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 2301

آشنایی با شهیدان کربلا

سلام خدمت همه دوستان

در این تاپیک قصد دارم تک تک شهیدان کربلا را معرفی کنم

انشاءالله هر کدام از دوستان مطلب مفیدی در این باره دارند ارسال کنند تا همگی استفاده کنیم

خودم هر سعي مي كنم اگه مطلب جديدي در مورد هر كدام از اصحاب پيدا كردم به مطلب قبلي ام اضافه كنم

التماس دعا

1.حضرت ابوبکر بن حسن علیهماالسلام

2.اسلم بن عمرو

3.انس بْنِ كاهلى.

4.برير بن خضير همدانی

5.بشير بن عمیر

6.جَبَلَةِ بْنِ عَلىِّ الشَّيْبانى

7.حضرت جعفر بن عقیل علیهما السلام

8.حضرت جعفر بن امیرالمؤمنین علیهما سلام

9.جندب بن حجير كندى

10.جون بن حوى

11.جوين بن مالك

12.حبيب بن مظاهر اسدى

13.الْحَجَّاجِ بْنِ يَزِيدَ السَّعْدِيِّ

14.حجّاج بن مسروق جعفى

15.حر بن يزيد رياحى

16.حنظلة بن اسعد شِبامى

17.زاهِر بن عَمرو كندى

18.زهير بن قين بجلى

19.سالم مولى بنى مدينه كلبى

20.سعيد بن عبداللَّه حنفى

21.سيف بن مالك عبدى

22.علی اکبر علیه السلام

23.عامر بن حسّان طائى

24.عمران بن كعب بن حارث اشجعى

25.عمرو بن عبداللَّه (ابوثمامه صائدى)

26.عمرو بن قرضة بن كعب انصارى

27.عون بن عبدالله بن جعفر طیار

28.قارب بن عبداللَّه دُئِلى

29.قاسط بن زهير تغلبى

30.ضرْغامة بن مالك تغلبى

31و32.عابس و شوذب

33.حضرت عباس علیه السلام

34.عَبْدِ الرَّحْمَنِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ الْكَدِنِ الْأَرْحَبِيِّ

35.عبدالرحمن بن عروه غفارى

36.حضرت عبدالله بن الحسن بن علی علیهم السلام

37.عبداللَّه بن عمير كلبى

38.عبدالله بن مسلم بن عقیل

39.عثمان بن علی علیهما سلام

40.حضرت محمد بن امیرالمؤمنین علیهما السلام 

41.حضرت محمد بن عبدالله بن جعفر علیهم السلام 

42.كنانة بن عتيق تغلبى 

43.كَرْشِ بن زهير تغلبى 

44.قيس بن مسهّر صيداوى 

45.قاسم بن حبيب ازدى 

46.حضرت قاسم بن الحسن علیهما السلام 

47.يزيد بن ثبيط قيسى عبدى 

48.يزيد بن حُصَيْن 

49.نُعيم بن عِجلان‏ 

50.نافع بن هلال جَمَلى مرادى‏ 

51.منجح بن سهم ( غلام امام حسين عليه السلام) 

52.مسلم بن عوسجه اسدى‏ 

53.وهب بن عبدالله كلبى 

54.حضرت مسلم بن عقیل علیه السلام 

55.محمد بن ابی سعید بن عقیل بن ابیطالب علیهم السلام 

56.مجمع بن عبداللّه عائذى 

57,58.مالک و سیف بن عبد الله 

59.مسعود بن حجاج تيمى 

من مبتلایم مبتلای ابتلایت
                          من بیقرارم بیقرار کربلایت

یک شنبه 17 آبان 1394  12:14 AM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon nazaninfatemeh
bigharar
bigharar
کاربر طلایی3

حضرت ابوبکر بن حسن علیهماالسلام

حضرت ابوبکر بن حسن علیهماالسلام

«السَّلامُ عَلى أَبِى بَكْرِ بْنِ الْحَسَن بْنِ عَلِىِّ الزَّكِىِّ الْوَلىِّ المَرْمِىِّ بالسَّهْمِ الرَّوِى لَعَنَ اللَّهُ قاتِلَهُ عَبْدِاللَّهِ بْنِ عُقْبَةِ الغَنَوِىَّ.»
درود بر ابوبكر فرزند [ امام‏] حسن بن على عليه السلام پاك، يارى‏كننده و تيرخورده با تير كشنده، خدا قاتل او « عبداللَّه بن عقبه غنوى» را لعنت كند.
نام وى بنا به مشهور ابوبكر است، ولى برخى او را عبداللَّه، يا عبداللَّه الاكبر نيز نوشته‏اند. ابوبكر فرزند امام حسن مجتبى عليه السلام و مادرش ام‏وَلَد (كنيز) بود نام وى را نُفَيْلَه، امِّ اسحاق، و نيز «رَمْلَه» نوشته‏اند.
ابوبكربن الحسن علیهما السلام بعد از شهادت پدرش به همراه برادرانش پیوسته در خدمت عمویش امام حسین علیه السلام بود و با آن حضرت به کربلا آمد.روز عاشورا بعد از به خاک و خون کشیده شدن برادرش قاسم خدمت امام حسین علیه السلام رسید و اذن میدان خواست تا جانش را فدای حجت الله کند و انتقام قاتلان برادرش را بگیرد پس از وداع با عمو و اهل خیام به میدان رفت و هماورد طلبید و خود را معرفی کرد که منم ابوبکر فرزند حسن بن علی بن ابیطالب و آن گستاخان را به مبارزه طلبید.تا فهمیدند او نیز از نسل جنگجوی عرب و فاتح خیبر است از شدت دشمنی شان با علی علیه السلام بر سر او ریختند ، عده ای را به خاک هلاکت کشاند اما سرانجام بر اثر شدت جراحات وارده تاب مقاومت را از دست داد، آغوش باز جدش را دید که اورا به سوی خود میخواند بر زمین افتاد و از زمین کربلا به آغوش عرش خدا رفت. امام باقر عليه السلام در حديثى قاتل وى را عُقْبَه غَنَوى معرفى كرده است. 
و مقصود شاعری که در رثای مصیبت های کربلا شعر سروده است همين ابوبكر بن حسن عليهما السلام است:
وَعِنْدَ غَنيٍّ قَطْرَةٌ مِنْ دِمائِناوَفِى اسدٍ اخْرى تُعَدُّ وَتُذْكَرُ
در قبيله « غنى» قطره‏اى از خون ما هست [ كه بايد انتقام بگيريم‏] و در قبيله « اسد» نيز خون ديگرى از ما است كه فراموش نمى‏كنيم.
چون مختار ثقفى قيام كرد ودر جستجوی قتله کربلا بود وحکومت کوفه را به دست گرفت، به جُست‏وجوى عبداللَّه غنوى پرداخت،اما به وى اطّلاع داده شد كه از ترسش به «جَزِيرَه» گريخته است. مختار نيز فرمان داد خانه‏اش را ويران و با خاك يكسان كنند. خدا قاتلانش را لعنت کند 

یک شنبه 17 آبان 1394  12:24 AM
تشکرات از این پست
bigharar
bigharar
کاربر طلایی3

اسلم بن عمرو

اسلم بن عمرو

در منابع مربوط به قيام امام حسين عليه السلام، از غلامى ترك يا رومى، سخن به ميان آمده است. برخى او را واضح و برخى ديگر اسلم بن عمرو خوانده‏اند. نيز، گروهى او را از آنِ امام حسين عليه السلام و گروهى از آنِ‏جنادة بن حارث سلمانى و ابن شهرآشوب وى را از آنِ حُرّ دانسته است.

نقل شده است كه وى قارى قرآن، داناى به زبان عربى و در مواقعى كاتب امام حسين عليه السلام بوده است. هنگام هجرت امام حسين عليه السلام از مدينه به مكّه و از آنجا به كربلا، همراه آن حضرت بود. روز عاشورا از امام عليه السلام اذن ميدان گرفت و آهنگ پيكار كرد. سماوى رجز زير را به اين غلام نسبت داده است:

أَميرى حُسَيْن وَنِعْمَ الْامير سُرورُ فُؤادَ البَشيرِ النَّذير

فرمانده من حسين عليه السلام است؛ و چه خوب فرماندهى! [همانا او] مايه شادمانى قلب رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم است.

اما برخى ديگر از منابع رجز مذكور را از آنِ جوانى كه روز عاشورا پدرش شهيد شده‏

بود و به تشويق مادرش وارد ميدان نبرد گرديده دانسته‏اند.

پاره‏اى از مآخذ رجزى را كه در پى مى‏آيد، براى اين غلام ذكر كرده‏اند:

الْبَحرُ مِنْ طَعنى وَضَربي يَصْطَلي وَالْجوُّ مِنْ سَهمي وَنَبلي يَمْتلي‏

اذا حِسامي فِي يَميني يَنْجَلي يَنشَقُّ قَلْبُ الْحاسِدِ المُبَجَّلِ 

دريا از ضربت نيزه و شمشيرم مى‏جوشد؛ و آسمان از تيرم پر مى‏شود.

آنگاه كه تيغ در كفم آشكار شود؛ قلب حسود متكبر شكافته مى‏شود.

غلام پس از مبارزه‏اى شجاعانه و كشتن شمارى از آن قوم تبهكار، سرانجام بر اثر فراوانى جراحات بر زمين افتاد و با اندك توانى كه در بدن داشت، به سوى امام حسين عليه السلام اشاره كرد. حضرت به بالين وى آمد، و دست در گردنش انداخت، و صورت بر صورت او گذاشت. غلام چشم گشوده، با ديدن امام عليه السلام تبسّمى كرد و گفت: «مثل من [ سعادتمند] كيست كه فرزند رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم صورتش را بر صورتم نهاده است!» و آنگاه به ديدار پروردگار شتافت‏.

یک شنبه 17 آبان 1394  12:34 AM
تشکرات از این پست
bigharar
bigharar
کاربر طلایی3

انس بْنِ كاهلى.

انس بْنِ كاهلى.

السَّلامُ عَلى‏ انَسِ بْنِ الكاهِلِ الْأَسَدى‏
انس بْنِ كاهِلِ اسدى از صحابه بزرگوار پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم بود و در جنگ‏هاى بدر و حنين شركت داشت.
انس فرزند حارث بن نبیه است پدر او منسوب به کاهل از تیره وقبیله بنی اسد بوده است و اوخود پیرمردی بزرگواراز صحابه پیامبرصلی الله عل یه واله که افتخار شرکت درغزوه بدر وحنین را داشته است. او از رسول خدا صلی الله عل یه واله روایات فراوان نقل کرده که شیعه وسنی آنرا گزارش کرده اند از جمله این : 
( قالَ رَسُولُ الله صلی الله عل یه واله :اِنَّ ابنِی هذا یَعنِی الحُسَینَ یُقتَلُ بِاَرضٍ مِنَ العَراقِ فَمَن اَدرَکَهُ فَلیَنصُرهُ ) این پسرم حسین در محلی از عراق(کربلا) شهید خواهد شد، آگاه باشید هر که معاصر او بود باید اورا یاری کند. 

وى كه در كوفه زندگى مى‏كرد شبانه در كربلا به امام عليه السلام پيوست. 
انس در كربلا مأموريت يافت تا پيام امام حسين عليه السلام را به عمرسعد برساند و به او اندرز دهد، شايد به خود آيد. هنگام رسيدن نزد عمرسعد سلام نكرد؛ و او پرسيد چرا سلام نكردى؟ آيا ما را كافر و منكر خدا پنداشته‏اى؟! گفت: چگونه منكر خدا و پيامبر نيستى و حال آن‏كه براى ريختن خون فرزند پيامبر دامن همّت به كمر بسته‏اى! عمر سعد لختى سر به زير افكند و آن‏گاه گفت: به خدا سوگند مى‏دانم كه كشنده اين گروه در دوزخ است ولى فرمان عبيداللَّه بايد اطاعت شود.
شهادت انس
عصر روز عاشورا خدمت امام حسین علیه السلام شرفیاب شد و اجازه رزم خواست. او کمر خود را با عمامه ای محکم پیچیده بود، و ابروان بلندش را با دستمالـی بر پیشانی بسته بود تا در حال رزم جلوی چشمانش را نگیرد چون نگاه سیدالشهداء علیه السلام به چهره او افتاد گریان شده و فرمودند: ای پیرمرد خداوند سپاسگزار توباشد. 
وى هنگام ورود به ميدان مبارزه چنين رجز خواند:
قَدْ عَلِمَتْ كاهِلُها وَدُودانُ وَالخَندَفيّونَ وَقَيسُ عَيلانِ‏
بِأنَّ قَوْمى‏ آفَةٌ لِلأقرانِ يا قَومُ كُونوا كَاسُودِ الجان‏
وَاسْتَقْبِلُوا القَومَ بِضرِّ الآنِ آلُ علىٍ شيعَةُ الرَّحمنِ‏
وَ آلُ حَرْبٍ شيعَةُ الشَّيطانِ
تيره‏هاى كاهل و دودان و خندف و قيسُ عيلان همه مى‏دانند كه قبيله من نابود كننده هماوردانند. اى ياران همچون شير غران باشيد هم‏اكنون رو در رو با دشمنان بستيزيد كه آل على پيرو رحمان هستند و آل حرب ( بنى‏سفيان) پيروان شيطان.
انس پس از كارزارى سخت و كشتن هجده تن از سپاهيان دشمن به درجه رفيع شهادت نايل آمد؛ و مقبره وى در بارگاه دسته‏جمعى شهدا پايين پاى امام حسين عليه السلام واقع است. كميت، شاعر مشهور عرب در سوگ وى و حبيب بن مظاهر چنين سروده است:
سِوى عُصْبَةُ فيهِم حَبيبُ مَعفَّرُ قَضى نَحْبَهُ وَالكاهِلىُ مَرمَّلُ 
جز گروهى كه در ميانشان حبيب جان سپرد و پيكرش به خاك غلطان شد، و كاهلى، كه جسم او به خون آغشته است.

یک شنبه 17 آبان 1394  12:43 AM
تشکرات از این پست
bigharar
bigharar
کاربر طلایی3

برير بن خضير همدانی

بُرير بن خُضَيْر هَمْدانى‏

برير بن خضير از حماسه‏سازان كربلا و ياران باوفاى امام حسين عليه السلام است وى از خاندان بنى مشرق از قبيله هَمْدان و ساكن كوفه بوده. برير در روزگار امامت على عليه السلام از اصحاب آن حضرت به شمار مى‏رفت. و از ياران نزديك آن حضرت و از بزرگان كوفه به شمار مى‏رفت. وى سرآمد قاريان روزگار خويش بود و در مسجد جامع كوفه به تدريس و تعليم قرآن اشتغال داشت.
برير مردى زاهد، عابد و از بندگان صالح خدا بود؛ و شمارى از رجال‏نويسان كتاب « القضايا والاحكام» را به وى نسبت داده‏اند.
برير هَمْدانى از ياران برجسته امام حسين عليه السلام و از رزم‏آوران كارآمد آن حضرت در جريان واقعه خونين كربلا به شمار مى‏رود. او از كوفه راهى مكه شد و در آنجا به كاروان حسينى پيوست.از مجموع گزارش‏هاى جنگ و نشانه‏هاى موجود تا حدودى جايگاه و موقعيت رزمى برير در لشكر امام عليه السلام روشن مى‏شود. او از پيشاهنگان سپاه و در زمره سواره‏نظام بود؛ كه گاه به صورت پيك و گاه به نمايندگى از امام عليه السلام با فرمانده و سپاهيان دشمن به گفت‏وگو مى‏پرداخت.
در گزارشى آمده است: پس از آن‏كه حر و يارانش از حركت امام حسين عليه السلام به سوى كوفه جلوگيرى كردند، آن حضرت ياران خود را گردآورد و با آنان از تصميم نهايى خود سخن گفت؛ و آنها را آزاد گذاشت تا درباره ماندن و كشته شدن، يا رفتن و رهايى از مرگ تصميم بگيرند. در آن گفت‏وگو هر يك از ياران امام عليه السلام پاسخ‏هايى دادند و از آن جمله برير خطاب به آن حضرت گفت: «به خدا قسم اى فرزند رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم، پروردگار به بركت وجود شما بر ما منّت نهاد تا براى يارى شما كشته شويم و پيكر ما قطعه قطعه گردد، تا در قيامت از شفاعت جدّت برخوردار شويم، گروهى كه فرزند پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم را تباه گرداند روى رستگارى را نخواهد ديد. واى بر آنها! هنگام رستاخيز خداى را چگونه ديدار مى‏كنند؟ آنان در آتش جهنّم فرياد هلاكت و مرگ سر مى‏دهند»!
از آنجا كه برير براى كوفيان آشنا و شناخته شده بود و اميد مى‏رفت كه گفت‏وگوى او با مردم كوفه موجب هدايت و بيدارى آنان شود، امام عليه السلام به او فرمود تا با سپاه ابن سعد سخن گويد. وى نيز در برابر سپاه دشمن قرار گرفت و خطاب به آنان چنين گفت:
« اى مردم از خدا بترسيد، اكنون فرزندان و عترت پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم در مقابل شما قراردارند، بگوييد كه مى‏خواهيد با آنان چه بكنيد؟» به دنبال آن شمارى از سربازان فرياد برآوردند:
مى‏خواهيم آنها را نزد عبيداللَّه ببريم تا درباره‏شان حكم كند. برير گفت: «آيا نمى‏پذيريد كه به مكه باز گردند؟ آيا نامه‏ها و عهد و پيمان‏هاى خود را فراموش كرده‏ايد؟ واى بر شما، اهل بيت پيامبرتان را دعوت كرديد تا جانتان را در راهشان فدا كنيد، ولى اينك كه نزد شما آمده‏اند، آنها را به عبيداللَّه بن زياد تسليم مى‏كنيد و آب را بر آنان مى‏بنديد و موهبتى را كه يهود، نصارى و مجوس از آن برخوردارند و پرندگان و چرندگان در آن رفت و آمد مى‏كنند از آنان دريغ مى‏ورزيد؟ درباره فرزندان پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم چه بد عمل كرديد، خداوند شما را در قيامت سيراب نكند، واى بر شما، اين همان حسين عليه السلام سرور بهشتيان است.»
در روايتى ديگر آمده است: برير از امام عليه السلام تقاضا كرد تا با مردم كوفه سخن گويد.
سپس آنان را مخاطب ساخت و گفت: «اى مردم خداوند محمّد صلى الله عليه و آله و سلم را فرستاد تا مؤمنان را به بهشت بشارت دهد و كافران را از عذاب الهى بيمناك سازد و مردم را به سوى خدا دعوت كند. شما اين آب فرات را كه حيوانات از آن برخوردارند، بر فرزند پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم بسته‏ايد، آيا اين است پاداش محمّد رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم؟ سپاس خداى را كه اين مردم را به من شناساند. خدايا [ تو گواه باش‏] من از كردار زشت اين گروه بيزارم، خدايا آنها را تا هنگام مرگ گرفتار ساز و بر آنان خشم گير.» در اين هنگام كوفيان به سوى او تير افكندند و او به سپاه خود بازگشت.
برير در يك وهله ديگر از امام عليه السلام درخواست كرد تا نزد ابن‏سعد، فرمانده لشكر دشمن رود و او را نصيحت كند، شايد از گمراهى نجات يابند. امام عليه السلام به وى فرمود: هر چه صلاح مى‏دانى انجام بده. برير خود را به خيمه ابن‏سعد رساند و بى‏آن‏كه سلام كند نشست.
ابن‏سعد در خشم شد و گفت: من مسلمانم و خدا و رسول را مى‏شناسم، چرا سلام نكردى؟
برير گفت: «اگر مسلمان بودى و به خدا و رسولش ايمان داشتى با فرزندان و خاندانش جنگ نمى‏كردى و آب را به روى آنان نمى‏بستى. اى عمر، تو ادّعاى مسلمانى مى‏كنى، ولى در حقيقت با محمّد مصطفى صلى الله عليه و آله و سلم دشمنى. اين چه دينى است كه تو دارى، آب فرات در برابر حسين عليه السلام و فرزندان و اهل بيت او مى‏درخشد و آنان صفاى آب را مى‏بينند ولى بچه‏هايشان از تشنگى هلاك مى‏شوند! در حالى كه لشكر تو و حيوانات بيابان از آن مى‏نوشند، انصاف بده چگونه تو را مسلمان بدانم، زهى بى‏تقوايى و سنگدلى و جفاكارى.»
ابن‏سعد كه تا آن هنگام خاموش مانده بود با بيانى كه نشان دلبستگى شديد وى به مقام‏هاى دنيوى است گفت:
مى‏گويى از حكومت رى دست بكشم تا ديگرى آن را تصاحب كند، هرگز نمى‏توانم خود را بر اين كار راضى كنم!
در آغاز جنگ، يزيد بن معقل از سربازان ابن‏سعد در برابر برير قرار گرفت و گفت: اى برير فكر مى‏كنى كه خدا با تو چگونه رفتار كرد؟ گفت: خداوند سرنوشت مرا نيك و سرنوشت تو را بد رقم زد. يزيد گفت: اى برير تو پيش از اين دروغگو نبودى، ولى اكنون دروغ گفتى. آيا به ياد مى‏آورى كه در محله بنى‏لوذان راه مى‏رفتيم و تو مى‏گفتى كه عثمان بر خود ستم مى‏كند، معاويه گمراه و گمراه‏كننده است و پيشواى راستين و هدايت‏گر حقيقى تنها على بن ابى‏طالب است. برير گفت: آرى، شهادت بده كه اين رأى و نظر من بود. يزيد گفت: گواهى مى‏دهم كه تو از گمراهانى.
برير براى اثبات درستى اعتقاد خود به يزيد بن معقل پيشنهاد مباهله داد و گفت: بيا تا مباهله كنيم و آن‏گاه دست‏ها را به سوى آسمان بلند كردند و از خداوند خواستند كه دروغگو را لعنت كند و آن را كه راستگو و برحق است بر باطل پيروز گرداند؛ و پس از آن به مبارزه پرداختند. نخست يزيد بن معقل ضربتى بر برير زد كه كارگر نيفتاد، اين بار برير حمله كرد و ضربه‏اش سر پسر معقل را شكافت و او را بر زمين زد.
به روايتى، برير پس از شهادت حر بن يزيد رياحى آهنگ ميدان كرد و در برابر دشمن چنين رجز مى‏خواند:
انا برير و ابى خضير ليس يروع الاسد عند الزئر
يعرف فينا الخير اهل خير اضربكم ولا ارى من ضر
وذاك فعل الخير من برير
من برير، فرزند خضيرم، شير از غرش نمى‏ترسد. اهل خير از خير خواهى ما آگاهند. من شما را مى‏زنم و از اين كار زيان نمى‏بينم. اين كار آزادمردان است كه از برير سر مى‏زند.
او همچنين فرياد برآورد كه‏اى قاتلان مؤمنان و فرزندان يادگاران پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم، پيش بياييد؛ و پس از آن‏كه سى يا چهل تن از سپاه دشمن را از پاى درآورد، با رضى بن منقذ عبدى به ستيز پرداخت. پس از لختى مبارزه، رضى بن منقذ را بر زمين زد و بر سينه‏اش نشست. رضى فرياد برآورد و از ياران خود كمك خواست. در اين هنگام كعب بن جابر با نيزه به برير حمله كرد و آن را در پشتش فرو برد و سرانجام برير با ضربات پى در پى شمشير كعب به شهادت رسيد.در زيارت اربعين و زيارت شهدا مى‏خوانيم ( زيارت رجبيّه) «السلام على برير بن خضير»

یک شنبه 17 آبان 1394  9:08 AM
تشکرات از این پست
bigharar
bigharar
کاربر طلایی3

بشير بن عمیر

بشير بن عمیر

السّلامُ عَلى بِشْرِ بْنِ عُمَر الْحَضْرَمى‏، شَكِّرَ اللَّهُ لَكَ قَوْلَكَ لِلْحُسَيْنِ عليه السلام وَقَدْ اذِنَ لَكَ فِى الانْصرافِ: اكَلَتْنِى‏ اذَنْ السِّباعُ حَيَّاً انْ فارَقْتُكَ وَاسْأَلُ عَنْكَ الرّكَبانَ وَاخْذُلُكَ مَعَ قِلَّةِ الَاعْوانِ لا يَكُونُ هذا ابَداً.
سلام بر بشر بن عمر حضرمى؛ خدا به تو پاداش خير دهد به جهت اعلام وفاداريت نسبت به امام حسين عليه السلام، آنگاه كه به تو اجازه انصراف داد و در پاسخ گفتى: درندگان زنده زنده مرا بخورند اگر از تو جدا شوم و در اين بى‏كسى تنهايت گذارم و سپس سراغت را از كاروانيان بگيرم، نه، نه، هرگز چنين نخواهد شد!
بشير بن عمر حضرمى از ياران شهيد امام حسين عليه السلام در كربلا است. بشر از حضر موت بود و او را از «کنديان» به شما مي آيد او تابعي بود و براي او فرزنداني است که در کتب مغازي معروفند.
وى چند روز پيش از واقعه كربلا به امام حسين عليه السلام پيوست. شب عاشورا پس از صدور اجازه انصراف از سوى آن حضرت، براى بشير خبر آوردند كه پسرش در مرز رى اسير شده است. او با شنيدن اين خبر اظهار داشت: «اميدوارم كه خداوند به من و او در برابر اين گرفتارى‏ها پاداش دهد دوست ندارم كه فرزندم اسير باشد و من زنده باشم».
امام حسين عليه السلام با شنيدن سخن او فرمود: «خدايت رحمت كند. من بيعت خود را از تو برداشتم برو و براى رهايى فرزندت بكوش». بشير گفت: درندگان، زنده زنده مرا بخورند اگر از تو جدا گردم و در اين بى‏كسى تنهايت بگذارم و سپس سراغت را از كاروانيان بگيرم؛ نه نه، هرگز!
حضرت فرمود: [پس بيا و] اين جامه‏ها را به فرزندت بده تا براى آزادى برادرش هزينه كند. آنگاه پنج جامه، به ارزش هزار دينار به او داد.
بشير بن عمر روز عاشورا به ميدان نبرد شتافت و رجزى به اين مضمون خواند:
اى نفس امروز خداى مهربان را ديدار خواهم كرد و تو از هر احسان و نعمتى پاداش خواهى گرفت.
بيتابى مكن، زيرا همه چيز فانى است و شكيبايى تو در پيشگاه خداوند بيشترين پاداش را دارد.
او آن قدر با دشمنان جنگيد تا به شهادت رسيد. برخى شهادت او را در حمله نخستين گفته‏اند.

یک شنبه 17 آبان 1394  9:09 AM
تشکرات از این پست
bigharar
bigharar
کاربر طلایی3

جَبَلَةِ بْنِ عَلىِّ الشَّيْبانى

جَبَلَةِ بْنِ عَلىِّ الشَّيْبانى

السَّلامُ عَلى جَبَلَةِ بْنِ عَلىِّ الشَّيْبانى.
جبلة بن على شيبانى از شجاعان و جنگجويان كوفه بود، كه به قولى در جنگ صفين نيز در ركاب اميرالمؤمنين عليه السلام جنگيد.وى پس از آمدن مسلم به آن شهر به او پيوست و در قيامش وى را همراهى كرد. پس از شهادت آن حضرت و آمدن امام حسين عليه السلام به كربلا، جبله نيز به صف ياران آن حضرت پيوست؛ و در روز عاشورا در حمله نخست به شهادت رسيد.

یک شنبه 17 آبان 1394  9:11 AM
تشکرات از این پست
bigharar
bigharar
کاربر طلایی3

حضرت جعفر بن عقیل علیهما السلام

حضرت جعفر بن عقیل علیهما السلام

السَّلَامُ عَلَى جَعْفَرِ بْنِ عَقِيلٍ لَعَنَ اللَّهُ قَاتِلَهُ وَ رَامِيَهُ بِشْرَ بْنَ خُوطٍ الْهَمْدَانِيَّ
سلام بر جعفر بن عقیل، بزرگمردی از دودمان ولایت. سلام بر فدایی حسین علیهالسلام. سلام بر او که از جان گذشت و به جانان رسید.
جعفر بن عقيل بن ابى‏طالب، مادرش امُ‏البنين دختر نضره يا شقره است. وى پس از شهادت عبداللَّه بن مسلم بااهل خیام وداع کرد و در حالی که داغ شهادت بنی هاشم بر سینه اش سنگینی میکرد با چشمانی اشک بار و چهره ای برافروخته که گویای عطش فراوانش به شهادت بود خدمت امام حسین علیه السلام رسید و اذن میدان خواست ،حضرت برایش دعای خیر کردند وعازم ميدان شد و اين رجز را خواند:
انَا الْغُلامُ الأبْطَحِىُّ الطَّالِبى‏ مِنْ مَعْشَرٍ فى‏ هاشِمٍ وَغالِبٍ‏
وَنَحْنُ حَقّاً سادَةُ الذَّوائِب هذا حُسَيْنُ أَطْيَبُ الأَطائبِ‏
من جوان ابطحى طالبى هستم، از گروهى كه ميان بنى‏هاشم از نسل غالبند
ما از سادات سرشناسيم، اين حسين است پاك‏ترين پاكان‏
جعفر پس از جنگى دليرانه که یاد آور رشادت های عمویش امیرالمومنین علیه السلام بود پانزده تن از سپاه دشمن را به خاک ذلت کشاند و سرانجام، خود به وسيله بشر بن خُوط به شهادت رسيد.خدا قاتلانش را لعنت کند

یک شنبه 17 آبان 1394  9:12 AM
تشکرات از این پست
bigharar
bigharar
کاربر طلایی3

حضرت جعفر بن امیرالمؤمنین علیهما سلام

حضرت جعفر بن امیرالمؤمنین علیهما سلام

«السَّلامُ عَلى‏ جَعْفَرِ بْنِ أَميرِ الْمُؤْمِنينَ، الصَّابِرِ بِنَفْسِهِ مُحْتَسِباً، وَالنَّائى‏ عَنِ الْاوْطانِ مُغْتَرِباً، الْمُسْتَسْلِمِ لِلْقِتالِ، الْمُسْتَقْدِمِ لِلنِّزالِ، الْمَكْثُورِ بِالرِّجالِ، لَعَنَ اللَّهُ قاتِلَهُ هانِىَ ابْنَ ثُبيْتِ الْحَضْرَمىَّ.»
درود و سلام بر جعفر بن اميرالمؤمنين عليه السلام كه صبر بر بلا كرد، و براى جهاد و دفاع قيام كرد، و از وطن آواره شد و با دشمن به جنگ پرداخت تا بدنش سپر تير بلا گرديد، لعنت خدا بر قاتلش هانى بن ثبيت حضرمى.
سلام بر جعفر؛ همو که همنام جعفر طیار است. سلام بر او که ام البنبن را سربلند ساخت. سلام بر او که در برابر مولای خود بر خاک افتاد. سلام بر او که همراه سه برادر خود به جهاد پرداخت تا این که سر از تنش جدا شد.
جعفر بن على بن ابى‏طالب مادرش فاطمه امُ‏البنين دختر حزام بن خالد است. دوران زندگي را به مدت 2 سال با پدرش علي علیه السلام و 12 سال با برادرش امام حسن علیه السلام و 21 سال با برادرش امام حسين علیه السلام سپري نمود پس در حادثه کربلا سن شريف او 21 سال تمام بوده است روايت شده است امي رالمؤمنين علیه السلام به واسطه علاقه و محبتي که به برادرش جعفر داشت، او را هم نام جعفر ناميد.
«وقتي که عبدالله و عثمان برادران مادر و پدري او به شهادت رسيدند، عباس علیه السلام جعفر را خواست و گفت به کارزار بشتاب تا ت ورا مانند دو برادرم شهيد ببينم و شهادت تو را نيز مانند شهادت دو برادر ديگرم به حساب خدا بگذارم زيرا شما فرزندي نداريد، جعفر به ميدان شتافت و به دشمن حمله نمود ، شمشير مي زد و رجز مي خواند:
انّى‏ أَنَا جَعْفَرُ ذُوالْمَعالى‏ ابْنُ عَلِىّ الْخَيْرِ ذُوالنَّوالِ‏
ذاكَ الْوَصِىُّ ذُوالسِّنا وَالْوالى‏ حَسْبى‏ بِعَمّى‏ جَعْفَرُ وَالْخالِ‏
أَحْمى‏ حُسَيْناً ذَى النَّدَى الْمِفْضالِ
من، جعفر، داراى مقامى والا هستم پسر على نيكوكار و بخشنده مى‏باشم‏
آن على كه وصى پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم بلندمرتبه و داراى ولايت است؛ عمويم جعفر و دايى‏ام از جهت شرافت بس است مرا. از حسين عليه السلام كه صاحب فضيلت است پشتيبانى خواهم كرد.
پسر أسدالله شجاعانه جنگید و تعدادی از یزیدیان را به هلاکت کشانددر همين هنگام تيرى به وسيله خولى اصبحى پرتاب شد و به پيشانى يا چشم او اصابت كرد، واز اسب بر زمین افتاد هانى بن ثبيت حضرمى سر مبارکش را جدا کرد. خدا قاتلانش را لعنت کند.

یک شنبه 17 آبان 1394  9:13 AM
تشکرات از این پست
bigharar
bigharar
کاربر طلایی3

جندب بن حجير كندى

جندب بن حجير كندى

السَّلَامُ عَلَى حَيَّانَ بْنِ الْحَارِثِ السَّلْمَانِيِّ الْأَزْدِيِّ
السَّلَامُ عَلَى جُنْدَبِ بْنِ حُجْرٍ الْخَوْلَانِيِّ
وی از وجوه شیعه واصحاب حسین علیه السلام شمرده شده و در حرب صفین با امیرالمؤمنین علیه السلام بوده و و از سوى حضرت على عليه السلام امیر بر قبیله کنده و اَزد میباشد.
حجیر پدر جندب از یاران و اصحاب امام علـی علیه السلام بود که معاویه علیه اللعنة او را بـه سبب حمایت بی دریغش از مولا علی علیه السلام کشت ودر محلی بنام (مَرجِ عَذرا) در شام مدفون است.
جندب از کوفه خـارج گـردیده و قبل از اینکه حر بن یزید ریاحی به سپاه امـام علیه السلام برخورد کند در حاجـز از بطن رمّـه بـه حضرت حسین علیه السلام ملحق گردیده و تا کربلا امام را همراهی کرد .
جناب جندب در حمله نخستین روز عاشورا به شهادت رسید.

یک شنبه 17 آبان 1394  9:14 AM
تشکرات از این پست
bigharar
bigharar
کاربر طلایی3

جون بن حوى

جون بن حوى

السَّلامُ عَلى جُونِ بْنِ حَرِىّ مَوْلى ابى‏ذَرِ الْغَفّارِىِّ.
جون غلام سیاهی از اهل نوبه بود که فضل بن عباس بن عبدالمطلب مولای او بوده وامیرالمؤمنین علیه السلام اورا به یکصدوپنجاه دینار خرید، وبه ابوذر غفاری بخشید تاخدمت او نماید. وی نزد حضرت ابوذر بود تااینکه عثمان اورا به ربزه تبعید کرد، وهمراه او به ربزه رفت وهنگامی که ازدنیا رفت در سال 31 هجری به مدینه بازگشت ودر خدمت علی علیه السلام بود ، بعداز شهادت آن حضرت خدمتگذار امام حسن علیه السلام ،وپس از آن در خدمت امام حسین علیه السلام بود و در خانه زین العابدین علیه السلام خدمت میکرد ،تا هنگامی که آن حضرت از مدینه به مکه .از مکه به کربلا آمدند جون با آنها بود.
او چون مردی اسلحه شناس ودر کار مرمت آلات حرب آزموده بود فلذا در شب عاشورا در خیمه حسین علیه السلام فقط جون غلام ابوذر مشغول اصلاح آلات جنگی بود.
جون روز عاشورا از امام اجازه خواست. امام به او اجازه نداد، و فرمود: من به تو اذن مى‏دهم كه از اين سرزمين بروى و جان خود را حفظ كنى، زيرا تو همراه ما آمدى تا به عافيت و خوشى برسى، پس در گرفتارى ما خود را مبتلا مساز. . جون خود را بر قدمهای امام انداخت و بـرآن بوسـه میزد و میگفت: ای فرزند رسول خدا صلی الله عل یه واله من در روز خوشی کاسه لیس شما خاندان باشم و در روز سختی دست از یاری شما بردارم؟!
درست است كه بوى بد، نژاد پست و رنگ سياه دارم، ولى شما بر من منّت بگذار و مرا به آسايش جاويدان بهشتى برسان تا بدنم خوشبو، نژادم شريف، و رويم سفيد شود. نه، هرگز! به خدا قسم از شما دور نمى‏شوم تا اين‏كه خون سياه خويش را با خون پاك شما درآميزم! امام اجازه داد، و جون مشغول نبرد شد و چنين رجز مى‏خواند:
كَيْفَ يَرىَ الْفجَّارُ ضَرْبَ الأَسْوَدِ بِالْمُشْرِفِى الْقاطِعِ الْمُهَنَّدِ
بِالسَّيْفِ صَلْتاً عَنْ بَنى‏ مُحَمَّدٍ أَذُبُّ عَنْهُمْ بِاللِّسانِ وَالْيَدِ

أَرْجُو بِذاكَ الْفَوْزَ عِنْدَ الْمَوْرِدِمِنَ الالهِ الْواحِدِ الْمُوَحَّدِ
چگونه مى‏بينند گنهكاران، ضربت شمشير مشرفى هندى و برّان غلام سياه را
كه با دست و زبان از فرزندان پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم دفاع مى‏كنم؟
اميد به شفاعت و نجات از يگانه شفيع نزد خداى يكتا ( رسول اكرم) دارم.
به گفته برخى از معاصرين او 25 تن از دشمن را به هلاكت رساند؛
سپس خود به شهادت رسيد.
پس از شهادت او، حسين (عليه السلام) در بالين سر او ايستاد و رو به درگاه الهي فرمودند:
« اللّهُمَّ بَیِّض وَجهَه وَطَیِّب رِیحَه وَاحشُرهُ مَعَ الاَبرارِ وَعَرِّف بَینَهُ وَبَینَ مُحَمَّدٍ وال مُحَمَّد »
خداوندا روی او را سفید وبوی اورا نیکوگردان و اورا با نیکان محشور نما وبا محمد وآل محمد علیهم السلام آشنا و معاشر گردان.
امام باقر عليه السلام از پدرش امام زين‏العابدين عليه السلام نقل مى‏كند كه پس از گذشت ده روز از شهادت جون، بدن او بوى مشك مى‏داد.

یک شنبه 17 آبان 1394  9:17 AM
تشکرات از این پست
bigharar
bigharar
کاربر طلایی3

جوين بن مالك

جوين بن مالك

السَّلَامُ عَلَى جُوَيْنِ بْنِ مَالِكٍ الضُّبَعِيِّ «السَّلامُ عَلى عُمَر بْنِ ضُبَيْعَةِ الضَبُعى‏»
عمـرو بن ضبیعة مـردی شجاع و رزم آور بـود و به همراه جـوین بـن مالـک از شیعیـان امیـرالمؤمنین علیه السلام و نیـز از قبیله قیس بن ثَعلَبَة میباشند. با قبیله خود بـرای جنگ بـا سیدالشهداء علیه السلام خارج شدند ولی هنگامی که عمرسعد شروط امام را نپذیرفت با عده ای شبانه به اردوگاه حسینی ملحق شدند.
از اصحاب امام حسين عليه السلام بود.وى در آغاز همراه عمر سعد براى جنگ با امام حسين عليه السلام از كوفه به كربلا آمد. امّا پس از آن‏كه شرايط آن حضرت از سوى ابن‏سعد پذيرفته نشد، همراه شمارى از افراد قبيله خويش به سوى امام رفت و به آن بزرگوار پيوست. او در روز عاشورا عازم ميدان جنگ شد و در برابر امام عليه السلام به شرف شهادت نايل آمد. برخى شهادت او را در حمله نخست ذكر كرده‏اند.
عُمَر يكى از اصحاب امام حسين عليه السلام و از شهيدان كربلا است. برخى نوشته‏اند كه او رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم را نيز درك كرده است.
او سواركارى ماهر بود و در جنگ‏ها و غزوات [ به شجاعت و دلاورى‏] شهرت داشت.
عمرو همراه سپاه ابن‏سعد از كوفه خارج شد و به كربلا آمد ولى سرانجام به خود آمد و همراه شمارى ديگر به امام حسين عليه السلام پيوست و در نخستين حمله لكشريان ابن‏سعد، به شهادت رسيد.

یک شنبه 17 آبان 1394  9:18 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
bigharar
bigharar
کاربر طلایی3

حبيب بن مظاهر اسدى

حبيب بن مظاهر اسدى

السَّلامُ عَلی حَبِیبِ بنِ مُظاهِرِ الاَسَدِیّ
حبيب بن مظاهر از خاندان بنى‏اسد است و از اصحاب پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله و سلم و از ياران‏ اميرالمؤمنين عليه السلام و امام حسن عليه السلام و امام حسين عليه السلام به شمار مى‏آيد.
حبيب از پارسايان شب و شيران روز بود كه همه شب قرآن را ختم مى‏كرد. او در تمام جنگ‏هاى اميرالمؤمنين عليه السلام شركت جست و در رديف شرطة الخميس آن بزرگوار قرار داشت.وى نزد امام على عليه السلام از موقعيت ويژه‏اى برخوردار بود. و از ياران خاص و حواريون و شاگردان خاص و حاملان علوم آن حضرت به شمار مى‏آمد.
صاحب رجال كشى ( اختيار معرفة الرجال) به نقل از فضيل بن زبير گفت‏وگويى را از حبيب با ميثم تمار نقل مى‏كند كه نشان‏دهنده آگاهى حبيب از علم « بلايا و منايا» است.
نامه امام حسین علیه السلام به حبیب :
«بسم الله الرحمن الرحیم نامه ای ازحسین بن علی به مرد فقیه حبیب بن مظاهر ،ما وارد کربلا شدیم و تو نزدیکی مـرا به رسول خدا صلی الله علیه واله میدانی ،اگر اراده یاری ما داری زود نزد ما بیا.»
روایت شده که رسول خدا صلی الله علیه واله باجمعی از اصحاب عبـور می کردند عـده ای از بچه ها مشغول بازی بودند.پیامبر کنار یکی از آنها نشسته، بین دوچشم اورا بوسیدند و بااو مهربانی کردند واو را در دامن خود نشانده و زیاد او را می بوسیدند.از سبب آن سـوال شد ،فرمودند: روزی ایـن کودک با حسینم بازی می کرد، دیدم خاک زیر قدم های اورا برمی دارد و برصورت و چشم های خود می کشد، من اورا دوست دارم بخاطر دوستی او با فرزندم حسین:

« وَلَقَد اَخبَرَنِی جَبرَئِیلُ اَنَّهُ یَکُونَ مِن اَنصارِهِ فِی وَقعَهِ کَربَلا»
جبرئیل به من خبر داد که این کودک از یاران حسین درکربلا خواهد بود .
و چون حبیب به کربلا رسید ، اصحاب بـه استقبال او شتافتند، حضـرت زینـب سلام الله علیها فرمودند: چه خبر است؟ عرض کردند:حبیب بن مظاهر به یاری شما آمده.
فرمودند: سلام مرا به حبیب برسانید.
چون سلام آن مخدره را رسانیدند حبیب مشتی از خاک برداشت وبر فرق خود پاشیدوگفت: من چه کسی باشم که دختر بزرگ امیرعرب به من سلام برساند.

روز عاشورا هنگامى كه امام عليه السلام آغاز به خواندن خطبه نمود، شمر فرياد زد: خدا را بر يك حرف پرستش مى‏كنم ( يعنى با شك و ترديد خدا را مى‏پرستم) اگر بدانم چه مى‏گويى؟! حبيب پاسخ داد: سوگند به خدا مى‏بينم كه تو خدا را بر هفتاد حرف مى‏پرستى و من هم شهادت مى‏دهم كه در اين گفتارت كه سخن او را نمى‏فهمى صادق هستى، چون نمى‏دانى وى چه مى‏گويد، چه آن‏كه خداوند بر قلب تو مهر زده است.
ظهر عاشورا هنگام نماز ظهر كه فرا رسيد، امام فرمود: از لشكر بخواهيد دست از جنگ بردارند تا نماز بگزاريم. حصين بن تميم بانگ برآورد كه نماز شما قبول نخواهد شد. حبيب در پاسخ گفت: اى الاغ پنداشتى كه نماز آل پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم قبول نمى‏شود ولى نماز تو قبول مى‏شود. پس با هم درگير شدند. حبيب بر سر اسب حصين زد، اسب رم كرد و حصين را بر زمين انداخت ولى ياران وى از راه رسيدند و او را نجات دادند.
آن‏گاه حبيب به ميدان شتافت و چنين رجز خواند:
اقْسِمُ لَوْ كُنَّا لَكُمْ أَعْدادا أَوْ شَطْرَكُمْ وَلَّيْتُمْ الأَكْتادا
يا شَرِّ قَوْمٍ حَسَباً وَآدا وَشَرَّهُمْ قَدْعُلِمُوا أَنْدادا
وَيا أَشَدَّ مَعْشَرٍ عِنادا
به خدا سوگند اگر ما به شمار شما يا نيمى از شما بوديم گروه گروه فرارى مى‏شديد اى بدترين مردم از نظر نسب و ريشه و نيرو! دانسته شد كه از لحاظ پستى و دنائت، همه مانند هم هستيد.
و اى گروهى كه از تمام مردم عناد و دشمنى‏تان بيشتر و شديدتر است.
رجز ذيل را نيز به او نسبت داده‏اند.
أَنَا حَبيبٌ وَأبى‏ مُظَّهَرْ فارِسُ هَيْجاءٍ وَلَيْثُ قَسْوَرْ
وَفى‏ يَمينى‏ صارِمٌ مُذَكَّرْ وَفيكُمُ نارُ الجَحيمِ تُسْعَر
أَنْتُمُ أَعَدُّ عُدُّةً وَأَكْثَرْ وَنَحْنُ فى‏ كُلِّ الأُمورِ أَجْدَر
وَأَنتُمُ عِنْدَ الوَفاءِ أَغْدَر لَنَحْنُ أَزْكى مِنْكُمُ وَأَطْهَرْ
وَنَحْنُ أَوْفى مِنْكُمُ وَأَصْبَرْ وَنَحْنُ أَعْلى حُجَّةً وَأَظْهَرْ
حَقّاً وَأَتْقى مِنْكُمُ وَأعْذَرْ المَوْتُ عِنْدى‏ عَسَلُ وَسُكَّرْ
مِنَ البَقاءِ بَيْنَكُم يا خُسَّر أَضْرِبُكُم وَلا أَخافُ المَحْذَرْ
عَنِ الحُسَيْنِ ذِي الفِخارِ الأَطْهَرْ أنْصُرُ خَيْرِ الناسِ حينَ يُذْكَرْ
من حبيبم و پدرم مظاهر است: يكه‏سوار عرصه نبرد و جنگ فروزان؛
در دستم شمشيرى برنده است كه در ميان شما آتش، شعله‏ور مى‏سازد؛
شما مجهزتر هستيد و فزونتر ولى ما در تمام كارها از شما سزاوارتريم؛
شما هنگام وفا نمودن [ به عهد خود] عهدشكنى مى‏كنيد ولى ما از شما پاك و پاكيزه‏تر هستيم؛
ما از شما با وفاتر و بردبارتر هستيم با دليلى برتر و آشكارتر؛
ما برحق هستيم و نزد خدا معذور، مرگ نزد من همانند شهد و عسل است؛
به جاى ماندن ميان شما، اى زيانكاران، ضربتى سخت بر شما فرود آورم و از چيزى هراس ندارم؛
حسين را يارى مى‏كنم، آن‏كه داراى فخر بوده و پاكيزه مى‏باشد همان كه از او به عنوان بهترين مردم ياد مى‏شود.
پس كارزار سختى نمود. مردى از بنى‏تميم بر حبيب حمله‏ور شد و حبيب او را به قتل رساند. ديگرى با نيزه به حبيب حمله كرد و او را بر زمين انداخت خواست كه از جاى برخيزد، ولى حصين بن تميم از راه رسيد و با ضربت شمشير، حبيب را نقش بر زمين كرد. سپس از اسب پياده شد و سر مبارك حبيب را از تن جدا ساخت. حصين بن تميم با آن مرد تميمى درباره اين‏كه كدام يك حبيب را به شهادت رسانده است مشاجره نمود.
سرانجام مصالحه نمودند و توافق شد كه آن تميمى سر مبارك حبيب را به حصين بن تميم بدهد تا به گردن اسب خود آويزان كند و ميان لشكر جولان دهد تا همه بفهمند وى نيز در شهادت حبيب شركت داشته است. سپس آن تميمى سر مبارك حبيب را به گردن اسب خود آويزان كرد و به كوفه آمد و آن را نزد ابن‏زياد برد.
در هنگام شهادت حبیب چون حبیب شهید گردید:
بانَ الاِنکِسارُ فِی وَجهِ الحُسَین وَقالَ : لِلّهِ دِرُّکَ یا حَبیبُ!
لَقَد کُنتُ فاضِلاً تَختِمُ القُران فِی لَیلَةٍٍ وَاحِدَةٍ
آثار شکستگی در چهره حسینعلیه السلامآشکار شد ،وفرمود: خداوند به تو جزای خیر دهد ای حبیب! تـو مـردی با فضیلت بـودی که در یک شب همه قرآن را
می خواندی.
ونیز فرمودند: پاداش خود ویاران باوفایم را به حساب خدا میگذارم.
[در كوفه‏] قاسم فرزند نوجوان حبيب از وى تقاضا كرد كه سر پدر را به وى بدهد تا مگر او را دفن كند ولى او نپذيرفت. قاسم در پى انتقام خون پدر برآمد. تا آن‏كه سرانجام هنگام حمله مصعب به‏ باجُمَيرا(مکانیست)، در حالى كه قاتل پدرش در خواب نيمروزى فرو رفته بود به چادر وى يورش برد و او را به قتل رساند.
مزار حبيب جدا از ساير شهدا با ضريحى پوشيده از نقره در حرم امام حسين عليه السلام مى‏باشد.

یک شنبه 17 آبان 1394  9:19 AM
تشکرات از این پست
bigharar
bigharar
کاربر طلایی3

الْحَجَّاجِ بْنِ يَزِيدَ السَّعْدِيِّ

الْحَجَّاجِ بْنِ يَزِيدَ السَّعْدِيِّ

السَّلَامُ عَلَى الْحَجَّاجِ بْنِ يَزِيدَ السَّعْدِيِّ
حجاج از مردم بصره و از قبيله بني سعد بن تميم بود، که نامه ي مسعود بن عمرو را به خدمت حسين (ع) آورد و در خدمت او ماند و در حضورش به شهادت رسيد.
حسين (ع) به منذرين جارود عبدي و يزيد بن مسعود نهشلي، و احنف بن قيس و غير اينها از رؤساي أخماس و اشراف بصره نامه نوشت. اما احنف در پاسخ امام را به صبر دعوت کرد اميدوارش مي کرد و اما منذر نامه رسان را گرفت و به ابن زياد تحويل داد و او را کشتند و اما مسعود قوم خودش يعني بني تميم، بني حنظله، بني سعد و بني عامر را گرد آورد و در ضمن خطبه اي به آنان گفت: مقام و خانواده ي مرا در ميان خودتان چگونه مي بينيد؟ گفتند بسيار عالي، تو به خدا ستون فقرات پشت ما و نقطه ي اوج افتخار ما هستي که به مرکز شرافت دست يافته و از ديگران در شرافت سبقت جسته اي. مسعود به آنان گفت: شما را براي کاري دعوت کرده ام و مي خواهم در آن مورد با شما مشورت کنم و از شما کمک بگيرم. مردم گفتند: به خدا ما هم، با خيرخواهي کامل نظرمان را در اختيار تو مي گذاريم پس بگو تا بشنويم پس او گفت: معاويه مرده و چقدر خوب شده زيرا باب ظلم و گناه شکسته و پايه هاي ستم متزلزل گشته است معاويه بيعت بر فرزندش را بدعت گذاشته و گمان برده که در اين امر پيشرفتي به دست آورده ولي اشتباه کرده و کوشش او به جائي نمي رسد و تدبيرش بي نتيجه مي باشد) زيرا يزيد فرد ميگسار و سرآمد فسق و فجور، مدعي خلافت بر مسلمين شده و بدون رضايت مردم قصد حکومت بر مردم را دارد در حالي که حلمش کوتاه و علمش نارسا است و در حق، ثبات قدم ندارد. به خدا قسم جهاد با همچون فردي از جهاد مشرکين افضل است و اين، حسين (پسر اميرمؤمنان و فرزند رسول خدا، صاحب شرافت ريشه دار و فکر عميق) فضيلتي دارد غير قابل توصيف و عملي دارد بي پايان و به علت سابقه و سنش و قدم و قرابتش، بر صغير مهرباني مي کند و بر کبير توجه، يقينا بر اين امر سزاوارتر است. چه زمامدار خوبي است؟ و چه پيشواي بزرگواري؟ که با وجود او حجت تمام شده و موعظه رسانده شده است پس، از نور حق غافل نشويد و کورکورانه در گسترش باطل، گام برنداريد. صخر بن قيس (ابن الأخنف) در جنگ جمل مانع شرکت شما شد و حال با ياري پسر رسول خدا آن عيب و عار را از خودتان پاک کنيد و به خدا قسم هر که در ياري کردن به او کوتاهي کند به آفت خواري در ارتباط با فرزندانش و کمي تعداد قوم و قبيله اش گرفتار مي شود؛ و اين، منم که آماده جنگ شده ام زيرا هر که کشته نشود مي ميرد و هر که فرار کند نمي تواند در برود پس خدا رحمت تان کند پاسخ نيکو دهيد. بنوحنظله گفتند: ما تيرهاي تيردان تو هستيم و جنگجويان قبيله ات، اگر ما را بيندازي به هدف مي رسي و اگر ما را به جنگ ببري، پيروز مي شوي، در هر فراز و نشيبي همراه تو خواهيم بود و با شمشيرها و بدنهايمان از تو دفاع خواهيم کرد. و بني سد گفتند: اي اباخالد! مبغوض ترين چيز در نظر ما، مخالفت با تو و سرپيچي از رأي تو است و صخر بن قيس دستور ترک قتال به ما داده و ما اين را پسنديده ايم و با ترک قتال عزت ما محفوظ مانده پس به ما مهلت ده تا مشورت کنيم و نظر نهايي خودمان را به شما گزارش نمائيم. و بني عامر گفتند: ما خويشاوندان و هم پيمانان تو هستيم که با خشم تو خشنود تمي شويم و بر خلاف تصميم تو گام برنمي داريم پس آماده ي اجراي دستورهاي تو هستيم و تصميم گيري با شماست. سپس متوجه بني اسد شد و گفت: به خدا قسم اي بني اسد! اگر به ياري فرزند رسول خدا نشتابيد، خدا شمشير را از بالاي سرتان برنمي دارد و خودتان به جان هم مي افتيد. سپس نامه اي به امام حسين (ع) نوشت و در نامه چنين نوشت: أما بعد نامه ات به من رسيد و فهميدم آنچه را که مرا به سوي آن دعوت کرده بودي که از اطاعت تو و ياري تو بي بهره نباشم. البته روي زمين از عالم به خير و راهنما بر راه نجات خالي نبوده و نخواهد بود و شما حجت خدا بر خلقش و امانت او در روي زمين اش هستيد؛ شما از زيتونه احمديه شاخه گرفته ايد که پيامبر اصل و اساس آن و شما شاخه هايش هستيد. پس به سوي ما گام برداريد (و اميدوارم کامروا باشيد) که گردنهاي بني تميم را مطيع تر کرده ام و حالا در آتش عشق ياري تو مشتعل هستند و بني سعد را (هم) براي تو رام کرده ام و زنگ دلهايشان را به خوبي شستشو داده و زايل کرده ام...
نامه را همراه حجاح که آماده حرکت به سوي حسين (ع) بود و گروهي از عبديين نيز قبلا رفته بودند فرستاد و اين گروه در کربلا، نامه را به حسين (ع) رساندند و چون نامه را خواند، گفت: چه شده بر تو؟ (شايد مراد اين باشد که پس چرا نيامده اي) خدا تو را از ترس در أمان دارد و عزيمت کند و در روز عطش اکبر، سيرابت فرمايد.
حجاج همراه حضرت بود تا در جنگ تن به تن بعد از ظهر روز دهم محرم کشته شد تا آن که به درجه ي رفيعه شهادت نايل آمد. رضوان خدا بر او باد!

یک شنبه 17 آبان 1394  9:20 AM
تشکرات از این پست
bigharar
bigharar
کاربر طلایی3

حجّاج بن مسروق جعفى

حجّاج بن مسروق جعفى

السَّلَامُ عَلَى بَدْرِ بْنِ مَعْقِلٍ الْجُعْفِيِّ
السَّلامُ عَلى حَجَّاجِ بْنِ مَسْرُوقِ الْجُعْفِى
حجّاج بن مسروق بن مالك بن كثيف بن عتبة الكداع الجعفى، از شيعيان و اصحاب اميرالمؤمنين عليه السلام در كوفه بود. چون باخبر شد كه امام حسين عليه السلام از مدينه به سوى مكّه حركت كرده است، رهسپار مكّه شد و به آن حضرت پيوست. هنگام حركت امام عليه السلام از مكّه به سوى عراق در كنار و همراه امام عليه السلام، و در تمام اوقات نماز مؤذّن آن حضرت بود. در جريان ملاقات حرّ با امام حسين عليه السلام چون ظهر شد، امام عليه السلام به حجّاج فرمود كه اذان بگويد و او نيز گفت.
امام حسین علیه السلام در قصر بنی مقاتل حجاج و يزيد بن مغفّل را مأمور کردند که عبیدالله بن حر جعفی را به نزدشان دعوت کند ولی او سر باز زد فلذا حضرت فرمودند:
نیکوست که من خود عبیدالله را دیدار کنم واقامه حجت نمایم سپس باجوانان بنی هاشم بجانب خیمه او روان گشتند وآن نگون بخت نپذیرفت وخواستار معاف شده وپیشنهاد شمشیر تیز و اسب خود را کرد.
امام علیه السلام فرمودند: من به طلب اسب وشمشیر تورا دیدار نکردم بلکه خواستم در آن سرای رستگار آیی ،در راه خدا بذل جان باید کرد ،مارا به بذل مال حاجت نیست.
همانا جدم فرمود: آنکس که فریاد اهل بیت من بشنود وبه فریاد آنها نرسد خدای تعالی اورا بزودی در آتش افکند این بفرمود واز خیمه او بیرون شد.
در خبراست که او پس از این واقعه پشیمان شد که چرا آن حضرت را نصرت نکرده ...

او را رکابدار نیز گویند که در مقابل حضرت حاضر شده و این اشعار را قرائت کرد:
فدتک نفسی هادیا مهدیـا الیوم تلقی جدک النبیا
ثـم اباک ذا النـدی علیــا ذاک الذی نعرفه وصیا
والحسن الخیر الرضی ولیا وفاطم الطاهرة و الزکیا
جان من به قربانت ای هدایت گر روشنگر در روزی که ملاقات میکنـی جـدت رسـول الله صلی الله عل یه واله وپدر پر آوازه ات علی علیه السلام را ،همان که او را وصی رسول خدا میدانیم ونیز برادرت حسن علیه السلام ولی مورد رضایت الله و مادر طاهر وپاکت فاطمه سلام الله علیها را در آغوش میگیری.

حجاج در روز عاشورا وارد ميدان شد و چنين رجز خواند:
أَقْدِمْ حُسَيْناً هادِياً مَهْدِيّا الْيَوْمَ تَلْقى جَدَّكَ النَبِيّا
ثُمَّ أَباكَ ذَا الْعَلا عَلِيّا وَالْحَسَنَ الْخَيْرَ الرِّضَى الّوَلِيّا
وَذَا الْجَناحَيْنِ الْفَتَى الكَمِيّا وَاسَدَ اللَّه الشَّهيدَ الْحَيّا
اى حسين، اى رهبر هدايت يافته پيش آى، امروز جدّت پيغمبر صلى الله عليه و آله و سلم و
پدرت على عليه السلام، امام حسن، جعفر طيّار و حمزه سيّدالشّهدا را ملاقات خواهى نمود.
پس از آن جنگيد و به قولى بيست و پنج تن را به هلاكت رساند. سرانجام خودش نيز به افتخار شهادت نايل شد.

یک شنبه 17 آبان 1394  9:21 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها