0

خواص میوه و سبزیجات

bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:خواص میوه و سبزیجات

خواص نارنگی و خواص گریپ فروت

نارنگى

اسم من نارنگى است و انواع و اقسام شیرین و ترش بزرگ و كوچك به اندازه یك فندق تا برابر یك گرمك دارم . خواص من مثل سایر مركبات است و علاوه بر عناصر مفیدى كه آن ها دارند، مقدارى هم شبه كلر، برم در من دیده مى شود و به همین جهت در لطیف كردن پوست دست و صورت ، بهتر از سایر برادرانم عمل مى كنم و نوع شیرین من در تسكین اعصاب اثر بیشترى دارد. عده اى مرا به جاى پرتقال سلطان مركبات و شاه میوه ى زمستانى مى نامند.

خواص نارنگی و خواص گریپ فروت

تو سرخ
آنچه به نام تو سرخ در شمال ایران به عمل مى آید، نوعى میوه ى مركب است كه خواص آن شبیه سایر مركبات بوده ، و طرفداران زیادى ندارد. ولى اخیرا در جنوب ایران یك گیاه دیگر كاشته اند كه در خوزستان به ((حسینقلى خانى )) معروف بوده و در تهران به نام ((گرى پروت )) به فرش مى رسد. این گیاه را در زبان خارجى ((پامپلوس )) مى نامند، خوردن آب آن به عنوان اشتها آور و مقوى معده و قلب به كار مى رود.

باب بار تو
در بلوچستان به من باب بارتو مى گویند. نوعى از خانواده ى مركبات هستم كه هسته من لعاب زیادى مثل تخم كتان دارد، و براى نرم كردن سینه بسیار مفید مى باشم .
سایر منافع مركبات
آنچه گفته شد مختصرى از فواید بى شمار خانواده ى ما بود، از دوستان وفادار انسان هستیم . سلامت و جوانى را براى شما پایدار مى سازیم ، و از پوست ما اسانسى معطر مى گیرند كه ضد عفونى كننده بوده ، و در ساختن ادوكلن و مرهم هاى ضد زخم به كار مى رود.
اسانس ما قادر است بزرگترین دشمنان بشر را كه میكروب هاى دیفترى ، منژیت و حصبه مى باشد نابود سازد - از پوست خارجى ما نیز براى معطر كردن غذا و شربت هاى دارویى و غیر دارویى ، ترشى ها و مرباها و غیره استفاده مى كنند و در نزد ایرانیان رسم است كه پوست ما را در كنار منقل یا بخارى مى گذارند تا محیط خانه را معطر سازیم . تلخى كه در میوه هاى بعضى از انواع ما مثل ترنج و دارابى مى بینید، یكى دیگر از محسنات ما مى باشد. زیرا این تلخى مربوط به یك ماده ى مؤ ثر است كه اشتها را باز مى كند و به همین جهت است كه غذاشناسان توصیه مى كنند، همیشه ما را قبل از غذا میل نمایید تا معده ى شما را براى قبول و هضم آن آماده سازیم . خلال نارنج را با سنبل الطیب دم كرده ، و صبح بجاى چاى نوش جان كنید تا قلب و اعصاب شما تقویت شود.
رب نارنج كه در اثر جوشاندن و غلیظ كردن آب نارنج بدست مى آید نه تنها یك چاشنى خوب براى ترش كردن غذاها است ، بلكه یك مرهم ضد زخم ضد انگل و ضد میكرب مى باشد و در گذشته كچلى را با آن معالجه مى كردند. اگر ناخن شما سست و شكننده است چند روز، روزى دو مرتبه روى آن رب نارنج بمالید و بعد مشاهده كنید كه چگونه سخت و محكم مى شود. اگر به نارنج دسترسى ندارید، مى توانید با آب لیمو و با آب نارنج استفاده كنید - براى از بین بردن چربى پوست و موهاى خود نیز مى توانید از رب یا آب میوه ى ما استفاده نمایید، ولى براى چربى سر انسان كه مقدمه ى طاسى است ، بایستى حتما از رب نارنج بهره مند شوید و بگذارید مدتى بماند، روى پوست خشك شود و بعد آنرا با آب نیم گرم پاك نمایید - براى پاك كردن لكه هاى قرمز و سیاه كه روى پوست و صورت و بدن شما پیدا مى شود، بهتر آن است كه به رب نارنج نمك زده و روى آنها بمالید و بگذارید تا خوب خشك شود، براى نرم كردن دست و صورت و از بین بردن گوشتهاى زیادى ، باز هم به سراغ رب نارنج و بدل آن لیمو بروید. مخلوطى از آب لیمو و گلیسیرین و چند قطره آمونیاك نیز براى این كار تجویز شده است . به كودكان خود توصیه نمایید كه هفته اى دو بار دندان هاى خود را با مضمضه كردن آب لیمو تمیز كرده و بعد مسواك بمالند تا دندان هاى آنها دچار كرم خوردگى نشود. براى از بین بردن زگیل بایستى نوع ترش مرا با پوست و هسته در سركه خیساند و بعد آنرا له كرده روى زگیل گذاشت تا كم كم از بین برود اگر آب تصفیه شده در دسترس ندارید، آسان ترین راه براى ضدعفونى كردن آن افزودن چند قطره آب لیمو ترش ‍ است ، هیچگاه ماهى نخورید مگر آن كه قبلا روى آن چند قطره آب لیمو یا آب نارنج بچكانید. در اروپا معمولا صدف هاى دریایى را همراه با نوع ترش ‍ ما مى فروشند و در این مورد دانشمندى اظهار نظر كرده و گفته است : سم را با ضد سم همراه مى فروشند. آب لیمو مسمومیت غذایى را كم مى كند و از فساد مواد خوراكى جلوگیرى مى نماید - به آب هویج چند قطره آب لیمو بزنید، تا طعم گس و علفى آن از بین برود. وقتى زالو در بیخ گلوى كسى چسبید، دستپاچه نشوید، یك لیوان آب لیمو به او بدهید و بگویید جرعه جرعه بنوشد تا زالو كنده شود. آب ما خانواده ى مركبات ادرار را زیاد مى كند و كلیه و مثانه را زهكشى مى نماید، استفاده از آب انواع ما براى رژیم لاغرى اثرى بسیار مطمئن و بى ضرر دارد. براى مبارزه با انگلهاى معده و روده ، بایستى یكى از میوه هاى ما را با پوست له كرده ، و بعد در شربت عسل خیس نموده و بعد در صافى ریخته و با فشار شیره ى آنرا گرفت و شب ، قبل از خواب نوشید. براى جلوگیرى از خون دماغ پنبه را با آب لیمو ترش یا نارنج آغشته كرده ، و در سوراخ ‌هاى دماغ بگذارید تا خون بند آید، با آب انواع ترش ما مى توانید لكه هاى سبز و مركب را از روى لباس پاك كنید - آب لیمو شیرین دوام ندارد، این نقص برطرف خواهد شد. مخلوط دو برابر آب لیمو شیرین با یك برابر آب لیمو ترش نوشابه اى گوارا و مفید است و بهترین دارو براى معالجه مبتلایان به امراض عفونى است . این نوشابه ترشى چندانى ندارد، و براى معده و روده هاى مجروح هم مضر نمى باشد. لیموهاى آبى كه در جهرم و جنوب ایران به عمل آمده ، و براى گرفتن آب لیمو مصرف مى شود، با لیمو ترش فرق دارد، ولى منافع آنها یكسان است ، اگر در اثر خوردن انواع میوه هاى ما در معده احساس ناراحتى كردید، و یا مبتلا به دل درد، و درد پهلو شدید نترسید و چند روز مرتبا به خوردن آن ادامه دهید و بدانید به علت داشتن مواد رادیو اكتیو امراض خفته را بیدار مى كنیم و بعد آن ها را معالجه مى نماییم و نیز مى توانیم سموم بدن را از گوشه و كنار عضلات خارج كرده ، و از بین ببریم . لیمو عمانى نوعى لیمو ترش است . كه در عمان به عمل مى آید و بهترین چاشنى براى غذاهاى مختلف است . براى معالجه گواتر سمى و كوچك كردن غده ى سیب آدم بهترین وسیله ضماد كوبیده ى پوست پرتقال و لیمو است .

چهارشنبه 4 اسفند 1389  4:14 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

خواص گوجه فرنگی

گوجه فرنگي به علت دارا بودن ويتامين vitK, vitC, vitB, vitA و مواد معدني مانند کلسيم ، فسفر و آهن در تأمين انرژي بدن نقش موثري ايفاء مي کند.

گوجه فرنگي يکي از مهمترين منابع ويتامين vitA مي باشد ، لذا در تقويت بينايي ، تقويت و سلامتي پوست و مخاط ها (دهان و بيني ) و رشد و نمو استخوانها ضروري است . گوجه فرنگي سرشار از ويتامين vitB2, vitB1 مي باشد ، از اين جهت در تسکين دردهاي عصبي ، رفع بي اشتهايي ، درمان يبوست ، نقصان شير مادران ، تورم دهان تجويز مي شود و مفيد است .

gojeh_tomatoes_400

مصرف گوجه فرنگي براي مبتلايان به درد مفاصل موثر است. گوجه فرنگي بدن را در برابر بيماريهاي عفوني و امراض حفظ مي کند.

مصرف گوجه فرنگي نيروبخش است و پوست و دانه هاي آن به هضم غذا کمک مي کند و روده ها را پاک مي نمايد. گوجه فرنگي هضم مواد نشاسته اي را آسان مي کند. مصرف گوجه فرنگي براي اشخاص مبتلا به سنگ کليه و مثانه و کبد مفيد است .

آب گوجه فرنگي ادرار آور است . گوجه فرنگي به واسطه داشتن مقدار زيادي مواد معدني ، يکي از بهترين داروهاي مفيد براي درمان رماتيسم ، ورم مفاصل است . گوجه فرنگي خون را تصفيه مي کند . گوجه فرنگي نارس و کاملاً نرسيده هضمش سنگين است ، لذا خوردن آن باعث دل درد مي شود .

ماده اي سمي در گوجه فرنگي سبز و نارس وجود دارد که خوردن آن موجب مسموميت مي شود و سبب دل پيچه ، اسهال و باز شدن مردمک چشم مي شود. خوردن گوجه فرنگي به هر صورت ، براي بيماراني که دچار حساسيت يا انرژي (خارش بدن ، آسم ، کهير ...) مي باشند ، مضر است . سرخ کردن زياد گوجه فرنگي در روغن باعث سنگيني هضم آن مي شود و روي آتش کباب کردن آن مناسب تر است .

طعام اسرار

تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

مصرف لیموشیرین در کاهش بروز حساسیت موثر است

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: مصرف میوه جات تازه حاوی ویتامین C بویژه لیموشیرین و انار در کاهش بروز حساسیت موثر هستند.
دکتر رضا آمری نیا  در گفت و گو با ایرنا افزود: میوه جات مذکور و مصرف قرص های ویتامین C با جلوگیری از ترشح هیستامین توسط گلبول های سفید، در درمان و کاهش بروز علائم حساسیت تاثیر گذار می باشند.وی با بیان اینکه مواد غذایی پروتیئن دار با تحریک بیشتر سیستم ایمنی بدن، علائم بروز حساسیت در فرد را افزایش می دهند، اظهار داشت: لوبیا، تخم مرغ، شیر گاو و صدف های خوراکی از مواد غذایی حساسیت زا هستند و بهتر است افراد مبتلا به حساسیت از مصرف این دسته از مواد غذایی خودداری کنند.

وی افزود: گرد و خاک، مصرف داروهایی همچون "کوتریموکسازول"، "پنی سیلین" و لوازم آرایشی شیمیایی و حتی گیاهی نیز، در بروز حساسیت در فرد موثر هستند.
آمری نیا تاکید کرد: واکنش های حساسیتی در فرد می تواند به صورت خارش گلو و بینی، عطسه، التهابات پوستی (قرمزی، خارش و تورم)، حالت تهوع، اسهال، تب بالا، کهیر، ضعف غیرطبیعی و تنگی نفس بروز کنند.
وی، با بیان اینکه حساسیت را باید جدی گرفت و درصدد درمان بموقع آن برآمد، گفت: اگر واکنش حساسیتی به شکل شدید در فرد بروز کند و بموقع درمان نشود، می تواند منجر به مرگ بیمار شود.
وی با اشاره به روش های موثر در کاهش بروز حساسیت افزود: تغییر درعادات غذایی به صورت دوره ای، دوری از گرد و خاک و مصرف نکردن لوازم آرایشی تاریخ گذشته و غیربهداشتی، در کاهش بروز علائم حساسیت موثر هستند.
آمری نیا یادآور شد: استفاده از داروهای "آنتی هیستامین" و "ستیریزین" نیز، در درمان حساسیت موثر است اما به دلیل عوارضی همچون خواب آلودگی و کاهش تمرکز باید از مصرف آن در هنگام انجام کارهایی که به دقت زیاد نیاز دارد، خودداری کرد.
برگرفته از سایت سلامت نیوز

تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

خواب راحت و آرام با نارنگی

اگر از بی‌خوابی رنج می‌برید و شب‌ها نمی‌توانید خواب آرام و راحتی داشته باشید، متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند یکی دو ساعت قبل از خواب چند دانه نارنگی میل کنید.

خواص نارنگی در آرامش خواب

کارشناسان تغذیه می‌گویند نارنگی به دلیل داشتن ویتامین‌های ث، آ و ب مفرح قلب است و می‌تواند اعمال قلب را تنظیم کند.

به گفته آنان، طبیعت نارنگی سرد است و مسکن خوبی برای سلسله اعصاب است.این میوه ادرار آور خوبی است و از این رو می‌تواند سموم بدن را دفع کند.پزشکان خوردن نارنگی را به بیمارانی که از سرگیجه رنج می‌برند نیز توصیه می‌کننداین میوه پاییزی چسبندگی خون را معالجه می‌کند، در نتیجه تصلب شرائین، ورم جدار ورید و سیاه شدن شریان، فلج ناقص و آنژین را بهبود می‌بخشد.

نارنگی حاوی مقدار زیادی منیزیم است و از این طریق در فعالیت عضلانی، دستگاه گوارش و سیستم عصبی موثر است و به خاطر داشتن میزان فسفر و کلسیم بالا، یکی از میوه‌هایی است که در تشکیل استخوان و اسکلت بدن موثر است.
نارنگی به خاطر داشتن فسفر زیاد و ویتامین‌های فراوان، باعث تقویت حافظه و هوش می‌شود و برای رفع بی‌اشتهایی و کاهش گرمای غریزی بدن نیز مفید است.
منبع : مجله اطلاعت پزشکی

تشکرات از این پست
metallic2
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 41934

پاسخ به:خواص میوه و سبزیجات/ جدول خواص ميوه ها

پرینت بگیرید و همیشه ببینيد...

ضد اسهال  

بهبود كاركرد ريه

ممانعت از انسداد عروق

مراقبت از مفاصل

حفاظت از قلب  

سيب

تقويت بينايي

ممانعت از ابتلا به آلزايمر

كنترل فشار خون

كند كننده روند پيري

ضد سرطان

زرد آلو

تقويت قلب

تثبيت قند خون

كاهنده كلسترول

مانع آسيب هاي كبدي

هضم غذا

كنگر فرنگي

جلوگيري از سكته

كنترل فشار خون

كاهنده كلسترول

نرم كننده پوست

دشمن ديابت

آووكادو

تقويت استخوانها

كنترل فشار خون

درمان سرفه

ضد اسهال

تقويت قلب

موز

كاهنده كلسترول

ضد سرطان

درمان هموروييد

تثبيت قند خون

ضد يبوست

حبوبات

تقويت استخوانها

محافظ قلب

ضد سرطان

كاهش وزن

كنترل فشار خون

چغندر

تثبيت قند خون

افزايش حافظه

محافظ قلب

ضد يبوست

ضدسرطان

زغال اخته

ضد سرطان

محافظ قلب

تقويت بينايي

كنترل فشار خون

تقويت استخوانها

كلم بروكلي

كاهش وزن

محافظ قلب

ضد يبوست

درمان هموروييد  

ضد سرطان

كلم

كاهنده كلسترول

ضد سرطان

كنترل فشار خون

تقويت سيستم ايمني

تقويت بينايي

طالبي

ضد يبوست

ضد سرطان

محافظ قلب

كاهش وزن

تقويت بينايي

هويج

تقويت استخوانها

بهبود كوفتگي و كبود شدگي  

ضد سرطان سينه

محافظت در برابر امراض قلبي

جلوگيري از سرطان پروستات

گل كلم

درمان بي خوابي  

كند كننده روند پيري

ضد سرطان

محافظت در برابر آلزايمر

محافظ قلب

گيلاس

كاهنده كلسترول

ضد سرطان

محافظ قلب

كنترل فشار خون

كاهش وزن  

بلوط شاه بلوط

پاك كننده سينوسها (درمان سينوزيت)  

ضد سرطان

تسكين گلو درد

تقويت سيستم ايمني

كمك به هضم غذا

فلفل كوبيده  

كاهنده كلسترول

ضد سرطان

جلوگيري از سكته

كنترل فشار خون

كاهش وزن  

انجير

حفاظت از قلب

ضد سرطان

افزايش حافظه

كمك به سيستم ايمني

محافظت از قلب

ماهي

محافظ قلب

كمك به سلامت ذهن

دشمن ديابت

افزايش ايمني بدن

كمك به هضم غذا

تخم كتان

ضد سرطان

كشنده باكتريها

كنترل فشار خون

ضد بيماريهاي قارچي

(كشنده قارچها)

كاهنده كلسترول

سير

جلوگيري از سكته

ضد سرطان پروستات

كاهش وزن

كاهنده كلسترول  

جلوگيري از سكته قلبي

گريپ فروت

ضد سرطان

افزاينده گردش خون

دفع سنگ كليه

محافظ قلب  

تقويت بينايي

انگور

جلوگيري از سكته

كاهش وزن

محافظ قلب

كشنده باكتريها

ضد سرطان

چاي سبز

حفاظت در برابر زخم معده

افزاينده انرژي

كمك به هضم غذا  

ضد آلرژي

التيام دهنده زخم ها

عسل

كنترل فشار خون

نرم كننده پوست

محافظ قلب

جبران كمبود ويتامين C  

ضد سرطان

ليمو ترش (شيرازي

كنترل فشار خون

نرم كننده پوست

محافظ قلب

جبران كمبود ويتامين C  

ضد سرطان

ليمو ترش

تنظيم غده تيروييد

كمك به هضم غذا

افزايش حافظه

محافظ در برابر آلزايمر

ضد سرطان

انبه

كشنده باكتريها

ضد سرطان

كاهنده كلسترول

تقويت استخوانها  

كنترل فشار خون

قارچ  

دشمن ديابت  

جلوگيري از يبوست

ضد سرطان

نرم كننده پوست

كاهنده كلسترول

جو دوسر

ضد سرطان

ئشمن ديابت

كاهش وزن

نرم كننده پوست

محافظ قلب

روغن زيتون

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
پنج شنبه 5 اسفند 1389  11:38 AM
تشکرات از این پست
metallic2
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

خواص شاه تره

من ((شاهتره )) هستم !
زادگاه من ایران است و یك نوع دیگرم در اروپا مى روید و كم و بیش به من شباهت دارد و به زبان فرنگى به آن ((فومتر)) مى گویند و در ایران دیده نشده است ، جوهر آن با جوهر گوگرد تولید رنگ بنفش مى كند بنابراین آنچه را در اینجا مى گویم مربوط به خودم بوده ، و ممكن است در نوع خارجى من نباشد.

شاه تره

اعراب نام مرا معرب كرده ((شاهترج )) گویند و القابى نظیر بقلة الملك و سلطان البقول و شجره الدم به من داده اند. و این لقب با اینكه درخت نیستم به علت آن است كه خون را تصفیه و پاك مى نمایم . من سبزه اى به غایت سبز و خرم بوده ، كمى تلخ مى باشم ، بازكننده گرفتگى كبد و اسپرز هستم ، مقوى معده و كبد بوده ، آنها را دباغى مى كنم . سودا را از بین مى برم . صفرا كم مى كنم . پیشاب آور هستم . خشك من در تقویت معده بهتر از تازه من است . درمان تب هاى سودایى و بلغم مى باشم . به علت داشتن ویتامین ((ث )) مقوى لثه بوده ، از خونریزى آن جلوگیرى مى كنم . با سركه جلوگیر از قى صفراوى و قى بلغمى و پاك كننده روده ها از فضولات آنها هستم ، آب برگ من با عسل و تمر هندى جهت پاك كردن معده و روده ها و گرفتگى كبد و طحال و رفع یرقان و درمان جرب و خارش تجویز شده است .
آب مقطر من ضد عفونى كننده بوده ، و مانع اسهال است . سرمه عصاره برگ من به چشم جهت تقویت قوه بینایى توصیه شده است ، و آب ریزش چشم را كم مى كنند. عصاره برگ من مخلوط با عسل جهت منع روییدن مژه هاى برگشته كه كنده باشند به كار مى رود. مضمضه جوشانده من بهترین وسیله براى برطرف كردن جوشهاى دان و زخم هاى آن است ، ضماد خشك من مخلوط با حنا مفید است . یكى از پزشكان قدیم ایران ، به نام ((ابن ماسویه )) مرا جهت معالجه گزیدن زنبور نافع دانسته است و صاحب كتاب شفاءالامقام نوشته است ، براى گزش زنبور برگ تازه من بهتر از خشك است . بذر من در تمام احوال قوى تر از سایر اعضاى من مى باشد. ریشه نوع اروپائى مرا آمریكایى ها براى درمان سیلفیس و امراض پوستى بكار مى برند.
وجه مشترك من و نوع فرنگى در تقویت معده - تحریك اشتها و درمان امراض جلدى است . براى تصفیه خون نیز هر دو نوع ما به كار مى رود و معمولا از دم كرده شاخه هاى گلدار ما كه 20 در هزار تهیه مى شود، استفاده مى كنند.
منبع : زبان خوراکیها
غیاث الدین جزایری

پنج شنبه 5 اسفند 1389  5:21 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

خواص كلم بروكلی در پیشگیری از آسم

پژوهشگران اعلام كردند: مصرف كلم بروكلی در پیشگیری از آسم مفید است.
كلم بروكلی و دیگر سبزیجات از این خانواده در پیشگیری از بروز التهاب در دستگاه تنفسی كه عامل بروز بیماریهای چون آسم است، تاثیر سودمندی دارند. این پژوهش از سوی متخصصان دانشگاه كالیفرنیا در لوس آنجلس انجام گرفته و نشان می‌دهد كلم بروكلی حاوی نوعی تركیب طبیعی موسوم به «سولفورافان» است كه این تركیب از بروز التهابات مجاری تنفسی جلوگیری می‌كند. التهاب در مجاری تنفسی منجر به بروز بیماریهایی چون آسم، واكنش‌های آلرژیك و بیماری مزمن انسداد ریوی می‌شود.

این نخستین پژوهشی است كه تاثیر مثبت این سبزی را در پیشگیری از مشكلات ریوی نشان می‌دهد و در حال حاضر یك نوع منبع خوراكی موجود در بازار و قابل دسترسی است.
دكتر مارك ریدل محقق اصلی این پژوهش در بیانیه‌ای اظهار داشت: كلم بروكلی تاثیرات بیولوژیك در تحریك نوعی واكنش آنتی اكسیدانی در انسانها دارد.
دكتر ریدل خاطرنشان كرد: ما در این بررسی دریافتیم در سلولهای مجاری تنفسی افرادی كه كلم بروكلی مصرف می‌كنند میزان تشرح آنزیم‌های آنتی اكسیدانی دو تا سه برابر افزایش پیدا می‌كند.
ریدل افزود: این راه كار برای مقابله با پروسه‌های التهابی موثر است و می‌تواند به كشف روشهای درمانی بالقوه برای بهبود انواع مختلفی از اختلالات تنفسی منجر شود.
در این تحقیق گروه پژوهشی دانشگاه كالیفرنیا روی 65 داوطلب آزمایش كردند كه به طور روزانه مقادیر مختلفی از سبزیجات گوناگون را مصرف می‌كردند.
نتایج تحقیقات نشان داد كه كلم بروكلی غنی‌ترین منبع سولفورافان است و سبزیجاتی كه فاقد این تركیب هستند خاصیت ضد التهابی ندارند.
این پژوهش در مجله «ایمونولوژی كلینیكی» منتشر شده است.

پنج شنبه 5 اسفند 1389  5:28 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

فواید کلم در طب سنتی

علم جدید خواص كلم را در درمان بعضی بیماری ها از جمله پیشگیری سرطان، عفونت و زخم معده به اثبات رسانده است...

فواید کلم در طب سنتی

نحوه استفاده :
 به صورت خوراکی در سالادها و در برخی غذاها مصرف میشود که مصرف آن در مناطق گوناگون مختلف میباشد.
خواص : کلم دارای كلروفیل، ویتامین E، C است. كلم یكی از ضد سرطان های قوی است كه با انواع سرطانها به ویژه سرطان روده بزرگ مبارزه می كند. خواص كلم در درمان بعضی بیماری ها از جمله پیشگیری سرطان، عفونت و زخم معده به اثبات رسیده است.
علم جدید خواص كلم را در درمان بعضی بیماری ها از جمله پیشگیری سرطان، عفونت و زخم معده به اثبات رسانده است.

ضد سرطان قوی

كلم یكی از ضد سرطان های قوی است كه با انواع سرطانها به ویژه سرطان روده بزرگ مبارزه می كند.
تحقیقات نشان می دهد كه مصرف كلم به صورت خام، پخته و یا آبپز در سركه، برای یكبار در هفته حدود 66 درصد احتمال بروز سرطان روده بزرگ را كاهش می دهد .

این سبزی دارای یك ماده شیمیایی به نام indole ایندول می باشد كه رادیكالهای آزاد را كنترل می كند. این رادیكالهای آزاد طی فرایندی اكسیداسیون كرده و می توانند ساختار سلولها را تغییرداده و یا حتی آنها را از بین ببرند.
منبع : کتب طب سنتی

تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

خواص پوست موز

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از نشریه اپل دیلی ، یك گروه تحقیقاتی از دانشكده پزشكی چونگ شان در تایچونگ پس از دو سال تحقیق دریافتند پوست موز غنی از سروتونین است كه برای تعادل روحی حیاتی است.

اعتقاد بر آن است كه میزان كم سروتونین در مغز موجب افسردگی می‌شود این در حالی است كه هنوز پزشكان بین افسردگی و میزان كم سروتونین ارتباطی پیدا نكرده‌اند.

این گروه تحقیقاتی همچنین دریافت، عصاره پوست موز می‌تواند از شبكیه چشم در مقابل آسیب‌های ناشی از نور محافظت كند. پوست موز این كار را با تولید سلولهای شبكیه انجام می‌دهد.

پژوهشگران در آزمایشهای بالینی، دو گروه از سلولهای شبكیه را به مدت شش ساعت در روز و به مدت دو روز در معرض نور شدید قرار دادند. یك دسته سلولهای شبكیه شاهد بودند و دسته دیگر در محلول عصاره پوست موز فرو برده شدند.

در پایان این مطالعه، سلولهای شبكیه گروه شاهد مردند در حالی كه سلولهای شبكیه‌ای موجود در عصاره پوست موز تولید مثل كردند و هیچ آسیبی ندیدند.

این گروه تحقیقاتی معتقد است كه مصرف پوست موز با جوشاندن آن و نوشیدن آب آن و یا با قرار دادن آن در آب میوه‌گیری و نوشیدن آب آن می‌تواند به كاهش افسردگی كمك كند.

محققان نوشیدن آب پوست موز را عصرها، یك بار در روز و یا چندین بار در هفته پیشنهاد می‌كنند.

این دانشمندان قصد دارند برای مشخص شدن فواید عصاره پوست موز، آزمایش بر روی انسان را به زودی آغاز كنند.

پوست موز حاوی “لوتیین” آنتی اكسیدانی از خانواده كاروتنوئید است كه حفاظت طبیعی از چشم را فراهم می‌آورد. لوتیین همچنین در سبزیجات سبز و برگدار و برخی از میوه‌ها و ذرت یافت می‌شود.

تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

از مصرف میوه و سبزی غافل نشوید

بایستی روزانه حداقل 2 واحد میوه و 3 واحد سبزیجات مصرف کنیم. در حالی كه بیشتر مردم كمتر از این مقدار میوه و سبزی در روز مصرف می‌كنند.

ما راه كارهای زیر را برای افزایش وعده‌های مصرفی میوه و سبزی توصیه می‌كنیم.

1– وعده اصلی غذای خود را با سبزیجات آغاز كنید: پیش از آنكه غذای اصلی را در بشقاب قرار دهید، سالاد، سبزیجات یا كاهو میل كنید. پس از صرف سبزی یا سالاد به سراغ غذای اصلی بروید. از آنجایی كه در زمان گرسنگی صرف غذا را با سبزیجات شروع می‌كنید، بنابراین احتمالاً سبزی و سالاد بیشتری خواهید خورد.

2– سالاد مخصوص درست كنید: یك بسته 250 گرمی كاهو، كمی بیش از یك وعده غذایی حجم دارد. یك گوجه‌فرنگی متوسط، یك سیب متوسط و یك چهارم فنجان كشمش به آن اضافه كنید تا ارزش غذایی آن بیشتر شود.

3– استفاده از سبزیجات را برای خود آسان كنید: اگر فرصت كافی برای تمیز كردن و خرد كردن سبزیجات ندارید، آنها را به صورت آماده تهیه كنید. نگران اختلاف قیمت آن نباشید.

این اختلاف قیمت بسیار كمتر از بهایی است كه در اثر نخوردن سبزیجات و از دست دادن سلامتی خود برای خرید دارو پرداخت خواهید كرد. می‌توانید در تهیه سالاد از میوه‌های كمپوت شده استفاده كنید. همچنین می‌توانید میوه‌ها را خشك كنید و در همه فصول سال مورد استفاده قرار دهید.

4– از نوشیدنی ها استفاده كنید: هر چند كه نوشیدن آب میوه به اندازه خوردن میوه تازه، فیبر غذایی را به بدن نمی رساند، ولی باز هم راه خوبی برای رسانیدن ویتامین ها به بدن است. می‌توانید بنابر ذائقه خود میوه‌های مختلف را به همراه ماست یا شیر در مخلوط‌كن ریخته و یك عصرانه درست كنید.

5– از سبزیجات در پیتزا استفاده كنید. پیتزای گوشت را فراموش كنید. به جای آن پیتزای سبزیجات سفارش دهید. به این ترتیب در هر قطعه پیتزا سبزیجات تنوری میل خواهید كرد.

6– آنها را در غذا پنهان كنید: شما می‌توانید هویج خرد شده را به مایه ماكارونی و یا لازانیا اضافه كنید. از پوره سیب‌زمینی برای غلیظ كردن سوپ استفاده كنید و به این شكل مصرف سبزیجات را افزایش دهید.

تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

خواص میوه های خشک برای سلامتی

میوه های خشک برای سلامتی مفیدند
میوه های خشک اثرات درمانی موثر و مفیدی دارند، بدون اینکه عوارض جانبی داشته باشند. مغذی هستند و انرژی لازم را برای بدن تامین می کنند. در حقیقت می توان گفت میوه های خشک مانند یک کپسول طبیعی برای حفظ سلامتی بدن عمل می کنند.

هر فردی باید مراقب سلامتی خود باشد. برای داشتن بدنی سالم باید به تغذیه مناسبی داشته باشیم و به مقدار کافی ورزش کنیم.
مصرف مواد غذایی طبیعی مانند آجیل و خشکبار ، میوه ها، سبزی ها و غلات در حفظ سلامتی بسیار موثرند.
میوه های خشک سرشار از مواد مغذی مورد نیاز بدن مانند ویتامین ها ، املاح و آنزیم ها هستند. به راحتی هضم می شوند و باعث تصفیه خون و پاکسازی معده و روده می گردند.
بیماری هایی که در اثر مصرف غذاهای مصنوعی به وجود می آیند، می توانند با مصرف میوه ها بهبود یابند.
میوه های خشک و آجیل، هر چند از نظر اندازه کوچک هستند، ولی بسیار مقوی هستند و اثرات درمانی زیادی دارند.

میوه ها به دو صورت خشک می شوند:
1- به طور طبیعی
2- با دستگاه، مثل دستگاه خشک کن مواد غذایی
کشمش، خرما و آلو خشک نمونه هایی از این ها هستند. سایر میوه هایی که می توان آنها را خشک کرد شامل: سیب، زردآلو، موز، توت، کیوی، انجیر، انبه، هلو، گلابی، آناناس، توت فرنگی، گوجه فرنگی و خرمالو است.
میوه های خشک را می توان برای مدت زمان طولانی نگهداری کرد، بنابراین جایگزین مناسبی برای میوه تازه در خارج از فصل آن است، مثل مصرف آلو یا آلبالو خشک در زمستان.
خشک کردن میوه، راه مناسبی برای نگهداری آن در خارج از یخچال است، پس نیازی به یخچال نیست.
میوه های خشک منبع غنی ویتامین های A، B1، B2، B3، B6 و پانتوتنیک اسید و نیز املاحی مثل کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، مس و منگنز هستند.
هر 100 گرم میوه خشک تقریباً 250 کالری انرژی و 1 تا 5 گرم پروتئین دارد.
در اثر کاهش آب موجود در میوه در طی فرآیند خشک کردن (تقریباً 7 قسمت از 8 قسمت آب آن از بین می رود)، میوه خشک شده طعم بهتری به خود می گیرد. اما باید توجه داشت حرارتی كه برای خشك كردن میوه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد تا حدود زیادی موجب از بین رفتن ویتامین C موجود در میوه می‌شود.
به میوه هایی که در خارج از منزل(در صنعت یا مغازه ها) خشک می شوند، ماده ای بنام اکسید سولفور اضافه می کنند که می تواند باعث بروز آسم در افراد حساس به آن شود. برای تثبیت رنگ میوه به آن سولفور می زنند.
میوه هایی که به طور طبیعی و بدون افزودن سولفور خشک می شوند (مثل خشک کردن کشمش در سایه یا در مقابل آفتاب) دارای رنگ تیره تری نسبت به میوه تازه هستند، ولی طعم آنها به میوه تازه بیشتر شبیه است.
البته تا اندازه ای می توان رنگ بعضی میوه ها را بعد از برش دادن، با افزودن مقدار کمی از یک چاشنی قوی تثبیت کرد؛ مثلاً افزودن مقدار کمی آب لیمو ترش به تکه های بریده شده سیب.

میوه‌ تازه بخوریم یا خشك شده؟
علی رغم فواید میوه های خشک، متخصصان معتقدند مهم‌ترین وجه تمایز میوه‌های خشك شده با میوه‌های تازه، تبخیر آبی است كه حاوی مقادیر قابل توجهی مواد مغذی است.
البته میوه‌های خشك شده برای مصرف در شرایط خاص مانند تغییر فصل یا استفاده در ورزش‌هایی مانند كوهنوردی كه امكان حمل وزن زیاد بار وجود ندارد، سودمند هستند.
پزشكان توصیه می‌كنند كه در صورت امكان حداقل روزی 2 لیوان میوه خرد شده متنوع مصرف شود. اما در صورتی كه این امكان وجود نداشته باشد، هر نصف لیوان میوه خشك شده، تقریبا با یك لیوان میوه تازه خرد شده برابر است. برای مثال زرد‌آلوی تازه از 86 درصد آب و 104 كالری انرژی تشكیل شده است. اما نیم لیوان زرد‌آلوی خشك شده 76 درصد آب و 212 كالری انرژی دارد.
با توجه به افزایش كالری میوه‌های خشك شده، در صورتی كه از رژیم لاغری پیروی می‌كنید، مصرف زیاد آنها توصیه نمی‌شود.
پزشكان خاطر نشان می‌كنند كه میوه‌های خشك باید در كنار میوه‌های تازه مصرف شوند و به هیچ وجه نمی‌توان میوه خشك را جایگزین میوه تازه كرد.
لذا برای داشتن بدنی سالم و نیرومند، همیشه به مقدار کافی میوه تازه و خشک بخورید.

منابع:
en.wikipedia.org/wiki/Dried_fruit
http://www.buzzle.com/editorials/8-21-2004-58197.asp
همشهری

پنج شنبه 5 اسفند 1389  5:29 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

خواص آناناس

آناناس
نحوه استفاده : میوه و آبمیوه آن نیز مصارف خوراکی دارند :
خواص : آناناس
آناناس از آن دسته غذاهایى است که خوردنش کمى مشكل است.
اما به شما تضمین مى دهیم که همان لذتى را که از خوردن یك قطعه شكلات مى برید،
بتوانید از خوردن یك لیوان آب آناناس هم ببرید. آناناس سرشار از ویتأمین ها و مواد مغذى مثل کلسیم، پتاسیم، فیبر و ویتامین ث است . علاوه بر اینها بسیار کم چربى و کم کلسترول است.

این خواص را مى توانید از مصرف کمپوت آناناس، میوه تازه آن، میوه یخ زده یا حتى آب آناناس به دست آورید. یكى از خواص مهم آناناس کمك به ساخت استخوان هاى سالم و استحكام استخوان ها است.
آناناس غنى از منیزیم ماده معدنى اى است که وجودش براى ساخت استخوان ها و ارتباط
بافت ها ضرورى است.
آناناس باعث رشد استخوان ها در بدن جوانان و استحكام استخوان ها در پسران مى شود.
یك فنجان آناناس حدود ٧٣ درصد منیزیم مورد نیاز روزانه بدن را تأمین میکند، از دیگر خواص
آناناس مى توان به نقش آن در بهبود سرماخوردگى وکاهش میزان سرفه اشاره کرد. اکثر
افراد هنگام سرماخوردگى ویتأمین ث یا آب پرتقال بیشتر مى خورند غافل از این که خواص
آناناس نیز کمتر از آنها نیست.
موجود در آناناس باعث کاهش شدید سرفه یا توقف سرفه هاى شدید و کاهش « بروملین » میزان لحاظ مى شود. پس هنگام سرماخوردگى خوردن آناناس را فراموش نكنید.

تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

بادمجان كاهش وزن و رفع كم خونی

بادمجان بر خلاف آنچه كه عوام اعتقاد دارند كه بی بو و خاصیت است دارای خواص زیادی است. به گزارش سلامت نیوز، مهمترین خاصیت آن كم كالری بودن آن است كه غذای بسیار خوبی برای كسانی است كه می خواهند وزن كم كنند زیرا دارای ویتامین و مواد معدنی نیز می باشد.
بادمجان را حتما باید به حالت كاملا رسیده مصرف كرد زیرا خام آن طعم تلخ دارد و در آنهایی كه آسم و برونشیت دارند باعث تحریك این بیماریها می شود.

بادمجان اثر نرم كننده است و بعلت دارا بودن آهن در رفع كم خونی داروی موثریست.بادمجان را می توان برای از بین بردن ورم و التهاب، روی عضو ملتهب گذاشت.
دانه بادمجان ایجاد یبوست می كند. ریشه بادمجان و شاخه های خشك شده و برگ‌های آن اثر بند آورنده خون را داراست و قابض بوده و می توان از آن برای درمان احتلام بانه و انواع خونریزی ها استفاده كرد.
بادمجان پادزهر خوبی برای مسمومیت‌های حاصل از خوردن قارچ سمی است.
همچنین بادمجان گرفتگی رگ‌ها را باز می كند و افراد را از خطر سكته قلبی محفوظ می کند.
بادمجان برطرف كننده یبوست است. برگ‌ها و پوست سیاه بادمجان را اگر بجوشانند این جوشانده درمان اسهال خونی است.
جوشانده ریشه بادمجان درمان بیماری آسم است، بادمجان مقوی معده است.
از بادمجان می توان به عنوان مسكن برای تسكین در استخوان شكسته و ضرب خورده استفاده كرد بدین طریق كه باید بادمجان را در فر بگذارید كه نیم پز شود و سپس آب آنرا با فشار بگیرید و بعد به مقدار نصف این مقدر آب به آن شكر قهوه ای اضافه كنید آنرا هم بزنید و بنوشید.
با تحقیقاتی كه جدیدا روی موش های آزمایشگاهی انجام شده نتیجه گرفته اند كه بادمجان دارای یك ماده ضد تشنج است كه در درمان بیماری صرع اثر بسیار خوبی دارد. بنابراین اشخاصی كه تشنج دارند و یا مبتلا به این بیماری می باشند بهتر است كه از بادمجان استفاده كنند.
بادمجان دارای آلكالوئیدی بنام سولانین Solanine می باشد كه ممكن است در معده های ضعیف ایجاد آلرژی و مسمومیت كند.
گفتنی است، بادمجان با همه خواصی كه گفته شد نباید مورد استفاده اشخاصی كه بواسیر و یا درد چشم دارند قرار گیرد زیرا بیماری آنها را تشدید می كند. اینگونه اشخاص اگر می خواهند بادمجان بخورند بهتر است آنرا با گوشت و روغن و یا سركه بپزند و بخورند.

تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

خواص گرمک

من ((گرمك )) هستم
هزار و یك خاصیت دارم كه از آن جمله دوست كبد هستم و كلیه ها را از سنگ پاك مى كنم
من داراى اكسیر جوانى هستم و اگر خانمها مرا به شكل ماسك به چهره بگذارند چین و چروك و لكهاى سیاه صورتشان برطرف خواهد شد و...

من ((گرمك )) هستم
هزار و یك خاصیت دارم كه از آن جمله دوست كبد هستم و كلیه ها را از سنگ پاك مى كنم
من داراى اكسیر جوانى هستم و اگر خانمها مرا به شكل ماسك به چهره بگذارند چین و چروك و لكهاى سیاه صورتشان برطرف خواهد شد و...
من ((گرمك )) غذاى مطلوب بیماران مى باشم . با این كه از خانواده ى خربزه هستم معذلك این مثل ایرانى كه مى گوید ((هر كس خربزه مى خورد باید پاى لرزش بنشیند)) در حق من صدق نمى كند. هر چند كه من هم مانند سایر اقسام خربزه مثل شهرى ، شخته و غیره امراض خفته و نهفته مخصوصا تب و نوبه را زنده و آشكار مى كنم ، ولى آن قدرت و توانایى را دارم كه این امراض را قبل از ظاهر شدن درمان نموده و جلوگیرى كنم . چون میزان قند در من خیلى كم ، بلكه نزدیك به هیچ است . مبتلایان به مرض قند كه از خوردن انواع خربزه محروم مى باشند، مى توانند با خیال راحت مرا نوش جان كنند و از منافع سرشار من استفاده نمایند. من بهترین دارو براى درمان یرقان و استسقاء هستم و خوردن من شیر، عرق و ادرار را زیاد مى كند و از نقرس و روماتیسم جلوگیرى مى نماید.
من انواع زودرس خربزه هستم . در اواخر بهار و اوایل تابستان خدمت مى رسم و شما مى توانید براى رفع عطش جلوگیرى از التهاب مرا نوش جان كنید.
من چون سایر اقسام خربزه ثقیل الهضم و گرم نیستم ، و خوردن من ایجاد تخامه نمى نماید و بر عكس ملین و خنك بوده ، مناسب طبع اشخاص ‍ صفراوى مزاج مى باشم .
من سرشار از انواع ویتامین مخصوصا ویتامین هاى ((آ - ب - ث )) مى باشم و پیش از ده نوع هورمون گیاهى و آنزیم دارم ، و بسیارى از ناراحتى ها را درمان مى نمایم . من دوست كبد و مصلح كلیه ها هستم و سنگ كلیه و مثانه را خرد كرده ، خارج مى نمایم . من ضد خشكى پوست و مو مى باشم . اگر پوست شما خشك است آب مرا با شیر نجوشیده به مقدار مساوى مخلوط كرده ، روى آن بمالید. اگر موهاى خشك و شكننده دارید، مى توانید از آب من و یا بهتر است از ماده خمیرى كه بین تخمه هاى من قرار دارد، استفاده كرده موى سر خود را با آن ماساژ دهید.
خواننده عزیز، اگر قول مى دهى كه بدون جهت نویسنده ى این مقاله را متهم به گرفتن پول از میوه فروشها نكنى ، و نگویى كه از گرمك كاران پول گرفته ، و سخنان گرمك را ترجمه كرده است ، در عوض من هم رمز بزرگى را به شما خواهم گفت و شما را از یكى از مواهب طبیعى كه در نهاد من به ودیعت گذاشته شده است آگاه خواهم كرد و آهسته و در گوشى بدون آنكه میوه فروشها مطلع شوند و قیمت مرا بالا برند به شما خواهم گفت و خواهید دانست كه من داراى اكسیر جوانى هستم و هر كس از من استفاده كند عمرش برخلاف عمر من كه كوتاه است ، طولانى خواهد شد.
عده اى كه عاشق میوه هاى شیرین و معطر هستند، مرا نمى پسندند و به خوردن برادران دیگر من مثل طالبى ، دستنبو و شخته علاقمند مى باشد. آنها هم مى توانند مرا پالوده كرده با شكر و گلاب میل نمایند.
بهترین موقع خوردن خربزه ، یكى دو ساعت بعد از صرف غذا است ، ولى من غذاى اشتهاآور بوده و بایستى قبل از غذا خورده شوم .
من چاق ها را لاغر و لاغرها را چاق مى كنم و از چین و چروك صورت و پیرى زودرس جلوگیرى مى نمایم .
اگر پوست خربزه را خشك كرده ، و بكوبید، و كمى از این گرد را در آبگوشت یا حبوبات دیرپز بزنید نرم و زودپز خواهند شد، ولى پوست من این هنر را ندارد، اما در عوض ماسك زیبایى خوبى است كه مى تواند چهره ى شما را باز و شاداب نماید. براى این كار پوست مرا روى آن بكشید و بگذارید یك ربع ساعت بماند. این ماسك ضد كك و مك و لكه هاى سیاه صورت نیز مى باشد گوشت من بهترین پماد براى سوختگى است .
به كسانى كه مبتلا به حبس البول شده و قطره قطره ادرار مى كنند، توصیه نمایید كه حتما از آب من استفاده نمایند.
بخور تخمه ى من براى رفع ورمها مخصوصا ورم چشمها و سرما خوردگى مفید است ، مخصوصا اگر تخمه ى مرا نشسته با ریشه هاى آن در پوست من خشك نمایند.
زبان خوراکیها
غیاث الدین جزایری

تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

زرشک خواص و مضرات

مصرف طبی زرشك به دورة مصر باستان می رسد كه فراعنه و ملكه ها، این گیاه را با تخم رازیانه به منظور درمان طاعون مصرف می كردند. امروزه، گفته میشود این گیاه درد مفصلی، روماتیسم و تورم ناگهانی پسوریازیسرا تسكین می بخشد. انواع عفونتهایی كه زرشك می تواند در درمان آنها مؤثر واقع شود عبارت است از:

عفونت گلو، مجاری ادراری، مجاری معده ای- روده ای، ریه ها، عفونتهای مخمری و اسهال.سبوس ریشه و ساقه این گیاه خاصیت درمانی دارد. ریشه وساقه این گیاه زردرنگ است و اروپاییها و آمریكای شمالی برای رنگ آمیزی لباس از آن استفاده می كردند. اما تركیبات موجود در سبوس این گیاه زرشك را به عنوان یك گیاه درمانی مطرح كرده است.
سبوس و پوسته این گیاه درمانی مطرح كرده است. سبوس و پوسته این گیاه حاوی الكالوئید هست، كه به عقیده برخی از افراد آنتی بیوتیك است و به عقیده متخصصان طب گیاهی سبب تحریك خاصیت ضد عفونی غشای مخاطی بدن می شود.
به منظور پی بردن به این ادعا، اگر قطره ای زرشك را روی زبان خود بگذارید، دهان شما آبكی خواهد شد. این بدان معنا نیست كه زرشك طعم خوبی دارد، بلكه این گیاه تقریباً تلخ است بلكه به گفته كارشناسان طب گیاهی، وقتی دهان شما آبكی می شود سبب میشود كه بتوانید با عفونت مبارزه كنید. این گیاه در اثر تحریك بخشهایی از سیستم ایمنی بدن این اثر را بر جای می گذارد.
معرفی گیاه
زرشك گلی است كه طول آن به 9 پا می رسد، و دارای شاخه های خاكستری است. برگهای آن دارای دندانه های سونی است. بین ماههای آوریل و ژوئن غنچه ها و گلهای زرد روشن از آن جوانه می زنند. این غنچه ها و گلها در فصل پاییز رنگ قرمز گیلاسی به خود می گیرند كه به صورت بوته های خمیده رشد می كنند. می توانید از زرشك رسیده برای تهیه مربا استفاده كنید، یا آنرا همانند "قرقاط" مصرف كنید. زرشك كمی ترش تر است ولی به اندازه قرقاط تلخ نیست.
تركیبات گیاه
سبوس و ریشة زرشك حاوی انواع بسیاری از مواد شیمیایی به نام "آلكالوئید ایزوكینولین" است. دانشمندان و محققان این تركیبات را در طول سالیان متمادی مورد تحقیق و بررسی قرار داده اند، و پی بردند كه آنها در واقع خواص آنتی بیوتیكی دارند.
برخی از آنها باعث پایین آوردن تب، كاهش تورم و فشار خون شده و به تنظیم ضربان قلب و انقباض عضلات قلب كمك می كنند.
اشكال موجود
زرشك در شكل چای، كپسول، عصاره ها، مایع یا تنتورها و یا پماد موضعی عرضه میشود. عصاره های حاصل از این ماده به صورت دارویی حاوی 8 تا 12 درصد محتوای الكالوئید ایزوكینولین استاندارد شده است.
نحوه مصرف
اگر به علت عفونتهای مكرر غالباً آنتی بیوتیك زیاد مصرف كرده اید، پزشك شما به عوض داروهای تجویزی، ممكن است داروهای گیاهی را نیز مدنظر قرار دهد. دلایل متعددی برای این ادعا وجود دارد. زرشك می تواند احساس سرحال بودن به شما دهد و شما را از سایر معالجات نجات دهد. همچنین، میزان مقاومت به آنتی بیوتیكها رو به افزایش است. به منظور رهایی از این وضعیت. بسیاری از معالجین به سایر راههای درمان بیماریها روی می آورند. دلیل دیگر این است كه بدن شما در واكنش به انواع آنتی بیوتیكها دچار تغییرات میشود و این تغییرات همیشه خوب نیست.
فلور نرمال كه در بدن همه ما وجود دارد و ما را در مبارزه با عفونت كمك می كند، می تواند در اثر مصرف مكرر آنتی بیوتیكها از بین برود. درمانگر ممكن است شما را یاری كند تا این "باكتری خوب" good bacteria را از طریق رهایی مقطعی از مصرف انواع آنتی بیوتیكها، دوباره در خود بازیابید.بنا به دلایل مشابه. پماد زرشك را نیز می توان برای درمان ورم مفاصل یا پسوریازیس تجویز كرد، چون داروهایی كه به طور مرتب برای درمان این حالات مصرف میشوند ممكن است تعادل بدن شما را مختل سازند.
باً عوارض جانبی ناشی از معالجات درمانی قوی سبب تحریك واكنشهایی در بدن میشوند كه به مثابه یك بیماری كاملاً جدید می تواند جلوه كند. صرفنظر از هرگونه دلیل، وقتی درمانگر شما بداند كه قطع مصرف دارو هیچگونه خطری برای سلامتی شما ندارد، می تواند در عوض، مصرف زرشك را تجویز كند.
زرشك همچنین می تواند به عنوان یك روش پیشگیرانه توصیه شود. هرگز نباید بیش از پنج تا هفت روز زرشك مصرف كرد. اگر معده شما حساس است، مصرف این ماده به مدت سه تا پنج روز احتمالاً كافی است. برای درمان گلودرد، عفونتهای مثانه، اسهال، برونشیت یا عفونتهای مخمری از اشكال قابل مصرف زرشك حالت مورد نظر را بر گزینید:
چای: 2 تا 4 گرم ریشه خشك زرشك خیس خورده، روزانه 3 بار.
تنتور: (محلول 5.1 ساخته شده از گیاه و الكل یا گل، الكل و آب) به میزان 3 تا 6 میلی لیتر (2.1 یا 2.1 1 قاشق چایخوری، روزانه سه بار)
عصاره های خشك: 250 تا 500 میلی گرم، روزانه سه بار.
برای درمان آرتریت، پسوریازیس، ناراحتیهای پوستی: 10 درصد عصاره زرشك را روزانه سه بار روی پوست بدن بمالید.
باید توجه داشت كه پاره ای از عفونتها در صورت مصرف نكردن آنتی بیوتیك ممكن است خطرناك باشند. هرگز در این فكر نباشید كه در صورتی كه بدن شما به آنتی بیوتیك قویتر نیاز دارد به جای آن از گیاهانی مانند زرشك استفاده كنید. اطمینان حاصل كنید كه دستورالعملهای درمانگر خود را رعایت می كنید.
نكات احتیاطی
اگر زرشك به صورت صحیح استفاده شود ماده دارویی بی خطری است، اما در صورت باردار بودن از مصرف آن اجتناب ورزید.
تداخل های احتمالی
امیزان مصرف بالای این گیاه به مدت طولانی می تواند سبب ناراحتی معده و روده هاا شود، و جذب ویتامین B كافی در بدن را مشكل كند.
iranmania.com منبع :

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها