0

خواص میوه و سبزیجات

bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:خواص میوه و سبزیجات

خواص شاهى یا تره تیزک

گیاهى که سرشار از املاح معدنى و مانع رشد سلولهاى سرطانى است

از سبزیهایى که با آمدن بهار در دسترس ما قرار مى گیرد ترتیزک است .
از زمانهاى بسیار قدیم ، سبزى ترتیزک معروف بوده و خواص خود را به عنوان غذا و دواى انسانها ثابت کرده است . اکتشافات جدید علمى هم این خواص را تاءیید کرده و عقاید گذشتگان را درباره این سبزى مفید، تصدیق نموده است .
پروفسور لئون بینه ، شیره شاهى را گرفته و به صورت انژکسیون به بدن موشهایى که به سرطان مبتلا بوده اند تزریق کرده و مشاهده کرده است که این کار، رشد سلولهاى سرطانى را در این موشها متوقف کرده است .
پروفسور بینه ثابت کرده است که یک گرم شاهى اگر در هر روز به موشهایى که دچار کمبود ویتامین ث شده اند داده شود، خیلى زود عوارض کمبود ویتامین ث را در بدن آنها برطرف کرده و سلامتى کامل آنها را باز خواهد گردانید.

شاهى یا ترتیزک ، علاوه بر ویتامین ث داراى مقدار زیادى ویتامین آ و ب 1 و ب 2 است .
شاهى همچنین داراى مقدار زیادى کاروتن است به طورى که از این حیث با هویج کوس برابرى مى زند.
شاهى را وقتى از سبزى فروش مى خرید باید به دقت پاک کنید و با آب جارى خوب بشویید تا گل و لاى آن بکلى پاک شود.
شاهى داراى روغنهاى مایع گوگرد دار است که براى مخاط دستگاه تنفسى ما مفید است . کسانى که برونشیت دارند یا سرفه هاى سختى مى کنند و یا به سیاه سفره و یا سل ریوى مبتلا شده اند هر روز شصت تا صد و پنجاه گرم شیره ترتیزک را که به آن چکیده ترتیزک مى گویند مصرف نمایند.
مصرف چکیده ترتیزک علاوه بر معالجه امراض دستگاه تنفسى ، کرمکش ‍ نیز مى باشد.
املاح معدنى ترتیزک عبارتند است از: آهن ، کلسیم ، فسفر، ارسنیک ، منگنز، مس ، روى و گوگرد.
شاهى با این املاح معدنى که دارد غذایى است که براى اشخاص کم خون و کسانى که مبتلا به آسم هستند فوق العاده مفید است .
ترتیزک ، اشتها آور، مقوى ، تصفیه کننده خون و ادرار آور است و در عین حال ثقل معده و کبد را هم برطرف مى سازد.
کسانى که شن و سنگ کلیه و مثانه دارند یا مبتلا به اگزما و امراض پوستى شده اند یا مرض قند دارند و یا درد گوش گرفته اند مصرف ترتیزک براى آنها توصیه شده است .
در تمام این موارد ترتیزک را به طور خام و یا به صورت سالاد باید خورد، کسانى که نمى توانند این سبزى را خام بخورند باید آب آن را بگیرند و به صورت چکیده بخورند.
در اینجا باز هم باید تصریح کنم که بسیارى از خانمها و دخترها گاه به گاه مى بینند که بى جهت از لثه هاى آنها خونریزى مى شود. براى دفع این خونریزى باید برگهاى شاهى تازه را بخورند و فرو دهند. جویدن برگهاى تازه ترتیزک لثه ها را محکم و سالم مى کند.
خانمهایى که دچار ریزش موى سر شده اند باید آب شاهى را به پوست سر خود بمالند و آن را مالش دهند
sihat.blogsky.com/category

پنج شنبه 5 اسفند 1389  5:58 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

خواص ترخون فواید دارویی ترخون

اسم من ((ترخون )) است !
دشمن سرسخت بیمارى هاى عفونى ، بخصوص وبا هستم .
جویدن من ، میكرب طاعون را نیز از شخص مى راند.
اشتهاآورم و رطوبت هاى بدن را جذب مى كنم .
براى تسكین درد معده مفیدم .
درمان كننده دردهاى رماتیسمى بوده و براى اعصاب مفیدم .

خواص ترخون فواید دارویی ترخون- آکاایران

در فارسى اسم من ترخانى بود، بعد آنرا معرب كرده ، ترخون و طرخون نوشتند. همراه با نعنا به بازار مى آیم و در ردیف سبزیهاى خوردنى هستم . در اكثر شهرهاى ایران مى رویم . در طعم من تندى و گسى و شیرینى با هم احساس مى شود و چون مرا ناشتا بجوند و مدتى در دهان نگاه مى دارند تا طعم بد آنرا حس نكنند. براى كاشتن من مى توان از بذر من استفاده كرد و هم مى توان ساقه ى مرا قلمه زد. در كتاب هاى قدیم نوشته اند چون اسفند را در سركه كهنه بخیسانند و بعد بكارند ترخون سبز مى شود و نیز عده اى نوشته اند چون اسفند را در جوف ترب بكارند، ترخون سبز مى گردد. من چون در كشاورزى تخصصى ندارم ، صحت و سقم این موضوع را نمى دانم . من بادشكن و ضد عفونى كننده بوده ، و در مواقع شیوع بیماریهاى عفونى مثل وبا و طاعون جویدن من براى جلوگیرى از سرایت مرض توصیه شده است . جویدن من دهان را خوشبو مى كند و زخم هاى دهان را درمان مى نماید - آشامیدن آب ، بعد از جویدن من گوارا و لذت آور است . من اشتهاآور و جاذب رطوبات معده و سینه مى باشم . براى تسكین درد معده و رفع یبوست و دردهاى رماتیسمى و اعصاب مفید مى باشم . جوشانده ى من به مقدار 25 گرم تا 30 گرم در هزار تجویز مى شود. زیاده روى در خوردن من خون را تیره و شهوت را كم مى نماید.
ترخون رومى كه فارسى آن آكركره و عاقرقرحا مى باشد با من نسبتى ندارد.
زبان خوراکیها
غیاث الدین جزایری

تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

خواص توت

توت

توت سفید میوه ای آبدار ، ریز ، شیرین ، و لذیذ است . درخت توت سفید ، بزرگ تنومند و دارای برگهای پهن است كه در تغذیه كرمهای ابریشم مورد استفاده قرار می گیرد. قسمتهایی كه در تغذیه و پزشكی مورد استفاده است عبارتند از : میوه – برگ – شیره – پوست شاخه های تازه – توت سفید را تازه می خورند و برای مصارف زمستان آن را خشك كرده و مانند كشمش می خورند . در زبان عربی توت سفید را « توت الاًبیض » گویند.

خواص توت سفید

خواص توت سفید سرشار از املاح معدنی ،تانن ، مواد چربی و ویتامین های A و C میباشد. جوشانده‏ً پوست خشك شاخه های جوان و تازه درخت توت برای لینت مزاج مفید است .
مواد غذایی توت سفید وقتی جذب بدن میشود كه صبح ناشتا یا عصر در فاصله غذایی ظهر و شام خورده شود(یعنی درست زمانی كه شكم از غذا خالی است). قند موجود در توت سفید به كسانی كه مبتلا به مرض قند میباشند ضرر ندارد و آنان غالباً به جای قند سفید مصنوعی ، چای را با توت خشك میخورند . دیگر خواص: ملین ، سهل كردن جریان ادرار ، جوشانده برگ آن با برگ انگور جهت رنگ مو ، ضماد كوبیده برگ با روغن زیتون برای درمان سوختگی .
زبان خوراکیها

تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

بهبود کم خونی با مصرف گوجه سبز

گوجه سبز میوه ای آبدار و ترش مزه است که قدمت ۲ هزار ساله دارد و چینی ها اولین کسانی بودند که به کشت آن اقدام کردند. درختان گوجه سبز در نواحی معتدل بهترین رشد را دارند و در آب وهوای ملایم به رنگ  های قرمز، نارنجی، زرد، ارغوانی و سبز روشن در می آیند.

خواص:
* به گزارش «Ask.com» این میوه باعث تعادل اسید معده می شود.* این میوه اثرات قابل توجهی در جلوگیری از بیماری هایی مانند سرطان، چربی خون بالا و پیری سلولی دارد و در مقابله با میکروب ها و عفونت ها موثر است.* فیبر موجود در آن باعث بهبود سیستم گوارشی می شود.* گوجه سبز تازه سرشار از ویتامین C است که نقش آنتی اکسیدان دارد.* خشک شده این میوه که دارای فیتونوترینت است کارکرد آنتی اکسیدانی دارد و برای درمان اعصاب و کم خونی مفید است.* مصرف گوجه سبز برای درمان شب کوری، بیماری های نقرس، روماتیسم و تصلب شرایین مفیداست.* این میوه همچنین ادرارآور است و عملکرد کلیه ها را تنظیم می کند.* گوجه سبز منبع‌ ویتامین های گروهB است که باعث کاهش استرس و افسردگی می شود و برای سلامتی پوست و اعصاب مفیداست. * همچنین در سوخت وساز طبیعی کربوهیدرات، چربی و پروتئین نقش مؤثری دارد.* توجه داشته باشید، مصرف زیاد گوجه سبز باعث نفخ معده می شود.
روزنامه صبح خراسان

تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

خواص دارویی تمشک

میوه ای شبیه شاه توت و توت فرنگی است و به رنگ زرد یا سرخ مایل به سیاه یافت می شود. میوه تمشك ترش مزه بوده و به صورت خام یا پخته، شربت، كمپوت و ... خورده می شود.بوته تمشك در مناطق گرم و مرطوب، در جنگلها و صحراها می روید و گاهی آن را می كارند. نامهای دیگر تمشك، توت وحشی و سه گلی است. ساقه های تمشك نرم و به رنگ قرمز و دارای خارهای دراز است. برگهای آن متفاوت و بیضی شكل و اطراف آن كنگره كنگره و به شكل دندانه های اره ای است. گلهای تمشك به رنگهای سفید، صورتی یا به صورت خوشه در ماههای مرداد پدیدار می شود و تا مهر دوام می آورد. قسمتهای مورد استفاده بوته تمشك عبارتند از : میوه ، برگ، تخم ، دانه و گل .

خواص دارویی تمشک

خواص
- جوشانده 25 گرم از برگهای تمشك در یك لیتر آب برای درمان انسداد مجاری ادرار مفید است.
- تمشك سرشار از ویتامینهای C و K است و دارای خواص خنك، نرم كننده و ضد اسكوربوت می باشد.
- تمشك خون را تصفیه می كند و برای كسانی كه به روماتیسم مبتلا هستند، بسیار مفید است.
- تمشك یبوست مزاج را معالجه می كند.
- تمشك برای تسكین درد سودمند است، زیرا تمشك دارای اسید سالسیلیك می باشد.
- تمشك خون را قلیائی می كند و قند آن برای مبتلایان به مرض قند مفید است.
- شربت تمشك برای بیماران مبتلا به سرخك و مخملك تجویز شده است.
- تخم و دانه ای كه درتمشك وجود دارد، اغلب با دندان نیز خرد نمی شود، ولی وقتی خورده شود درمعالجه ی یبوست و خشكی مزاج به طور طبیعی بسیارمؤثر است و سبب می شود كه یبوست به كلی رفع گردد.
- شربت تمشك، مخلوط با آب برای رفع تب تجویز شده است.
- خوردن تمشك برای مبتلایان به مرض قند( دیابت)، تبهای صفراوی، التهاب مجاری ادرار، گلو درد( آنژین ) مفید است.
- تمشك دارای خاصیت ضد عفونی كننده است.
- تمشك به علت دارا بودن ویتامینهای C و K برای اوره و فشار خون مفید است.
- برای معالجه كك و مك، ابتدا صورت را خوب بشوئید و سپس ورقه نازكی از تمشك به مدت یك ساعت روی صورت بمالید. این كار را چند بار تكرار كنید تا كك و مك صورت از بین برود.
- برگ تازه تمشك را اگر بپزند و روی محل بیماریهای پوستی قرار دهند، بیماری را التیام می دهد.
- گوشت پردانه تمشك، دارای خواص توت فرنگی است و ترشی خون را از بین می برد
- تمشك،عرق آور است؛ لذا بهترین زهكش سوراخهای پوست است.
- جوشانده گل یا برگ تمشك( به روشی كه گفته شد) در استعمال خارجی برای درمان زخمهای دهان، ورم لثه، درد گلو و ورم لوزه ها بكار می رود و بیمار با غرغره كردن این جوشانده دهان را می شوید.
- جوشانده برگ تمشك اسهال و ورم روده را معالجه می كند، بدین منظور باید 40 تا 50 گرم برگ خشك تمشك را در یك لیتر آب سرد بخیسانید و به مدت 10 دقیقه آن را جوشانده و سپس بگذارید 10 دقیقه دم بكشد. پس از صاف كردن، روزی سه بار، هر بار یك فنجان آن را بین غذاهای اصلی بنوشید.
13- جوشانده فوق برای تسكین درد معده از هر نوع كه باشد مانند ترشی معده، نفخ و گاز شكم و تشنج معده مؤثر است.
منبع : کتب طب سنتی

تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

درمان التهاب مفاصل با سبزی ها

مصرف میوه و سبزی تازه می تواند احتمال التهاب مفاصل در بیماری روماتیسم مفصلی را کاهش دهد. بر اساس نتایج حاصله از مطالعات جدید، مصرف میوه و سبزی ها می تواند احتمال التهاب مفاصل در بیماری روماتیسم مفصلی را کاهش دهد. دانشمندان آمریکایی در مطالعاتی نشان دادند، ترکیبات موجود در سبزی‌ها و میوه‌ها که سازنده رنگ رزد و نارنجی آنها هستند، خاصیت ضدالتهابی دارد.

شایان ذکر است، لیکوپن موجود در گوجه فرنگی یک ترکیب آنتی اکسیدان قوی محسوب می شود که اگر به طور منظم و روزانه مصرف شود خطر ایجاد التهاب مفاصل را تا 4 برابر کاهش خواهد داد.
برگرفته از سایت سلامت نیوز

تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

خواص رب انار

قتی صحبت از رُب انار به میان می ‌آید، اشاره به همان خواص انار مطرح می ‌شود.

در کل، انار سرشار از ترکیباتی به نام " پلی‌ فنول‌ " ها است که باعث پایین آمدن کلسترول بد خون یعنی LDL شده و اجازه نمی ‌دهد صفحات چربی در عروق تولید شوند.

فراموش نکنید که انار، مواد مغذی بسیاری دارد؛ یعنی در هر 100 گرم از این میوه 240 میلی‌ گرم پتاسیم، 3 گرم فیبر، 13 میلی‌ گرم ویتامین ث، 80 درصد آب و 50 کیلوکالری انرژی یافت می ‌شود.

در ضمن، مقداری آهن دارد ولی به عنوان منبع آهن نمی ‌توان روی آن حساب کرد.

میزان قندش نیز به حدی است که باعث منع مصرف بیماران دیابتی نمی ‌شود.

درباره پلی‌ فنول‌ ها باید بگوییم که آن ها ترکیباتی هستند که در اکثر میوه ‌ها و سبزی ‌ها به خصوص شا‌توت و انگور قرمز وجود دارند و البته در انار بیشتر به چشم می‌ خورند.

در ضمن، اسید آلارژیک یکی از مهم ‌ترین ترکیباتی است که در میوه ‌های دیگر کمتر دیده شده اما ویژگی انار و رُب آن مربوط به وجود همین اسید است.

بعضی‌ ها نسبت به خوردن این میوه و رُب آن در طعم‌ های مختلف حساسیت نشان می‌ دهند ولی بهتر است بدانید که معده خود اسیدکلریدریک ترشح می‌ کند.
رب انار

افراد معدودی هستند که با مصرف انار ترش یا رب انار ترش، معده‌ شان دچار مشکل می ‌شود زیرا ترشحات معده هر فرد نسبت به ترشی یک نوع عکس‌ العمل نشان می ‌دهد.

اسید معده فرآیند هضم غذا را به عهده دارد حال مصرف میوه‌ های ترش زمانی مانع هضم غذا می ‌شوند که فرد خود این علت را درک کند، یعنی مصرف رُب انار ترش یا ملس یا شیرین بسته به ذایقه و تحمل معده هر فرد می تواند پیامدهای مختلفی داشته باشد و این موضوع به خوب و یا بد بودن رُب انار بر نمی‌ گردد.

در حقیقت، انار خواص فراوانی داشته و طبیعتا رُب حاصل از آن نیز بدون فایده نخواهد بود. زیرا حدود 100 سال است که دنیا به خواص انار و مصارف درمانی آن پی برده است.

یادتان باشد که وقتی رُب این میوه تهیه می ‌شود، پلی ‌فنول و اسید آلارژیک آن در اثر حرارت از بین نمی‌ رود و تنها ویتامین C آن کاهش پیدا خواهد کرد؛ پس رُب انار نیز ارزش غذایی بسیار دارد؛ البته اگر از انار مرغوب و طی فرآیند بهداشتی تهیه شده باشد.

دکتر مسعود کیمیاگر - متخصص تغذیه و رژیم درمانی

هفته نامه سلامت

پنج شنبه 5 اسفند 1389  5:59 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

بامبو فقط برای تزئین نیست

با این که بامبو یک گیاه بومی آسیا می باشد اما امروزه در سرتاسر نقاط دنیا می توان آن را به راحتی پیدا کرد.

بامبو علی رغم قد بسیار بلندی که دارد به عنوان یک درخت در نظر گرفته نمی شود؛ در حقیقت این گیاه دائمی چوبی شکل، متعلق به خانواده ی گیاهان علفی می باشد و بلندترین علف جهان محسوب می شود!

از زمان های قدیم، قسمت های مختلف گیاه بامبو برای درمان بیماری های مختلف استفاده می شده است؛ چرا که دارای خاصیت درمانی متفاوتی بوده است.
فواید برگ بامبو برای سلامتی

لیستی که در ادامه آمده است برخی از فواید سلامتی بامبو را برمی شمارد:

بامبو برای درمان اختلالات معده:

گفته می شود که برگ های بامبو به کشیدگی طبیعی ماهیچه های معده و پیشرفت و بهبود فعالیت معده کمک می کند. از این رو برگ های بامبو برای درمان سوءهاضمه و دیگر مشکلات گوارشی سودمند است. علاوه بر این، خاصیت آنتی اسپاسمودیک (ضد انقباض و تشیج) بامبو می تواند به تسکین اسپاسم ها و انقباضات روده و معده کمک کند و به موجب آن اسهال را نیز درمان نماید.

بامبو برای درمان اختلالات مربوط به قاعدگی:

خاصیت قاعدگی آوری بامبو می تواند به بهبود و تنظیم دوران عادت ماهیانه کمک کند. در نتیجه بامبو ممکن است به درمان دوره های نامنظم قاعدگی کمک کند.
دم کرده بامبو

بامبو برای درمان اختلالات ریوی:

خاصیت آنتی اسپاسمودیک برگ های بامبو می تواند به درمان انقباضات لوله ی تنفسی کمک کند. از این رو این گیاه برای بیماران مبتلا به آسم مفید است. بامبو انقباضات مربوط به نایژه ها و همچنین تنگی تنفس را درمان می کند.

بامبو برای درمان کرم های روده ای:

این باور وجود دارد که خاصیت میکروب کشی بامبو می تواند به کشتن کرم ها و انگل های روده کمک کند. جوشانده ی برگ بامبو برای تخلیه ی انگل ها و کرم ها مفید است.

بامبو برای درمان زخم ها:

بامبو می تواند به تمیز کردن و التیام بخشیدن زخم ها به وسیله ی تقویت سیستم گردش خون کمک کند. از این رو برای درمان زخم ها مفید است.

ادامه دارد...
مریم مرادیان نیری – کارشناس تغذیه تبیان

پنج شنبه 5 اسفند 1389  5:59 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

خواص انگور

اسم من ((انگور)) است !
 من مجموعه اى از عناصر مفید و سودمندم ضد سرطانم و ترشى خون را كم مى كنم تمام میوه اى هستم كه وقتى خشك شوم ، ارزش غذاییم بالا مى رود.
از نظر تركیبات غذایى ، شباهت زیادى به شیر مادر دارم .

با سوء هاضمه مبارزه مى كنم ، رماتیسم را از بین مى برم و خلاصه خواصى دارم كه كمتر كسى از آنها باخبر است ...
اسم من انگور است ، و اعراب مرا ((عنب )) مى نامند - خشك كرده من مویز و كشمش خوانده مى شود. به درخت من ، مو - تاك - رز - رزان - رزگون - رزجون - تنگ و كرمة البیضا مى گویند - زادگاه اولیه من ایران است ، ولى امروز در اكثر نقاط دنیا كاشته شده و به انواع و اقسام گوناگون در آمده ام - نوع پیشرس من ، یاقوتى است كه در دنیا كمتر نظیر دارد و براى خوردن آن بایستى قبلا آنرا دانه دانه كنید و پس از شستن میل نمایید - قسمت مورد استفاده من میوه - برگ و شیرگیاهى من است - پروردگار توانا در قرآن مجید و سایر كتب آسمانى از من تعریف كرده است و ارامنه ایران جشنى بنام من بر پا مى نمایند. سابقه ى این جشن در ایران هفتصد سال قبل از ظهور حضرت مسیح است . من بقدرى انواع و اقسام دارم كه تاكنون هیچ آمارگرى نتوانسته است رقم قطعى آنرا پیدا كند - من به رنگهاى سفید - سبز - صورتى - سیاه و بنفش ظاهر مى شوم ، و دانه هاى من ریز - درشت - متوسط - گرد - بیضى - دراز با هسته و بى هسته مى باشد - یك نوع من معطر بوده ، انگور گلاب خوانده مى شود، و در الجزایر زیاد است ، و در بازار اروپا به قیمت گزاف خریدار دارد. در ایران یك نوع مرا شكر شیراز نامیده اند، و با این كه در اطراف تهران ، خصوصا شهریار زیاد كاشته شده است ، معذلك هنوز پاى آن به میدان هاى تهران نرسیده است .
من داراى مقدار زیادى پتاس و فلزات دیگرى مثل آهك - منیزى - آهن - منگنز - كلر - ید - اسرنیك - فسفر - سیلیس مى باشم . داراى مقدار زیادى قند تانن - اسید تارتاریك و عوامل زنده اى ، مانند دیاستازها و فرمانها هستم . اگر به این تركیبات مفید ویتامین هاى آ - و انواع ((ب )) و ((ث )) و ((د)) و مواد رادیوآكتیو را اضافه كنید، و عوامل مؤ ثر و مفیدى كه در برگ و شیره و دانه و ساقه ى من است در نظر بگیرید، تصدیق خواهید فرمود كه من تنها میوه ى مقوى و مفید نیستم بلكه مجموعه اى از عناصر و عوامل سودمند و تركیبات بهى بخش مى باشم .
بیش از سایر میوه ها ویتامین دارم و بیش از همه ى ، خوراكیها داراى ارزش ‍ غذایى هستم . قند من بطور مستقیم و آسان وارد خون شده ، و در عضلات و كبد ذخیره مى گردد. در حالى كه سایر قندها اول باید به قند من تبدیل شوند و بعد وارد خون گردند، به این ترتیب اجازه ورود به یاخته هاى بدن به آنها داده مى شود. من ترشى خون و مایعات بدن را كم مى كنم و از ابتلا به امراض گوناگون ، حتى وحشتناكترین آنها كه سرطان مى باشد جلوگیرى مى نمایم ، میوه من هنگامى كه خشك مى شود هیچ یك از خواص خود را از دست نمى دهد، بلكه ارزش غذایى آن بالا میرود، بطوریكه یك دانه كشمش خیلى بیشتر از یك حبه انگور قوت دارد و این به علت آن است كه دیاستازهاى موجود در روى پوست من ، به تدریج سلولز پوست را تبدیل به قند مى نمایند و نیز به همین علت است كه هیچ معده اى از خوردن مویز ناراحت نمى گردد. آب میوه تازه من ، چنانكه از دانه هاى سالم و تخمیر نشده گرفته شود، از نظر تركیبات غذایى شباهت زیادى به شیر مادر دارد و مى توان آنرا غذاى كودكان شیرخوار نمود و اشخاص بزرگ هم مى توانند آنرا به جاى شیر، بدون احساس ناراحتى نوش جان نمایند و به كمك آن سموم بدن را خارج كنند این آب داراى مقدارى قند - تانن - تارتارات دو پتاس - فسفات دو پتاس - مالات دو پتاس - مواد صمغى - مواد سفیده اى - كلسیم - منیزیم و عناصر و عوامل دیگر دارد. براى كم خونى - زیادى اوره - زیادى چربى خون - امراض قلبى سودمند است و بادشكن نیز مى باشد - به بیمارانى كه قادر به خوردن غذا نیستند، معمولا سرمى تزریق مى كنند كه مقدارى از قند من در آن محلول شده است . در اثر خوردن من معده كاملا تخلیه مى شود. ادرار زیاد مى گردد و ترشحات صفرا به حالت اعتدال در مى آید. در اثر سوزوسازى كه از مشخصات من است ، فضولات معده از بین میرود. من از امراض زیر جلوگیرى مى نمایم ؛ ترش كردن و تخامه نمودن غذا - سوءهاضمه - خونریزى معدى - پیدا شدن سنگ در كلیه و مثانه - مسمومیت جیوه و سرب - بعضى از امراض جلدى - امراض ‍ شریانى و وریدى - نقرس - فشار خون - زیاد شدن اوره در خون . من محرك اعمال كبدى هستم و چنانچه آب مرا همراه با شیر خشك به اطفال شیرخوار بدهید، از عوارض شیرخشك روى كبد آنها جلوگیرى مى نمایم . من هم چاق مى كنم و هم لاغر. اشخاصى كه احتیاج به لاغر شدن دارند باید صبحانه خود را به من اختصاص دهند و تا ظهر جز من غذاى دیگرى نخورند و براى چاق شدن ، اشخاص ضعیف البته بایستى میوه ى مرا همراه با نان و غذاهاى دیگر میل نمایند. به زنان آبستن بگویید براى سلامتى فرزند آینده ى خود، تا مى توانید از میوه من بهره مند شوند. مالیدن من به صورت و پوست ، رنگ آن را روشن مى كند و به لطافت و نرمى آن مى افزاید. مالیدن تفاله ى من در حمام به بدن ، فواید زیاد دارد و باعث تسكین درد رماتیسم و سیاتیك و نقرس مى شود و كرمى كه با آب من درست شود، بیش ‍ از كرم هاى دیگر پوست صورت را نرم و لطیف مى سازد. برگ درخت من داراى تانن - بى تارتارات دو پتاس - نشاسته - اسید مالیك - یك نوع صمغ - قند - اكزالات دو پتاس - گچ و چند تركیب شیمیایى مخصوص به خود دارد. این تركیبات اختصاصى ، در برگهایى كه پاییز چیده شوند، زیادتر است . با برگ من دلمه و خیار شور درست مى كنند. طعم برگ من كمى گس ‍ و ترش است . در طب به عنوان مقوى معده - درمان اسهال مزمن و خون دماغ مصرف مى شود. دم كرده بیست و پنج گرم برگ من در یك لیتر آب ، در امراض اسهال - حبس البول و یرقان توصیه شده است و چنانچه با آب دم كرده برگ من چشم را به شویید، آن را ضد عفونى كرده و ورم پلك را فرو مى نشاند. در موقعى كه درخت مرا هرس مى كنند، آبى از سر شاخه هاى آن بیرون میآید كه به اشك معروف است . مایعى است بى رنگ و زلال . این اشك سابقا در امراض جلدى زیاد مصرف داشت ، ولى در طب امروز فقط براى معالجه چشم درد و به صورت كمپرس براى التیام تمام زخم ها به كار مى رود.
اگر مبتلا به سنگ كلیه و مثانه هستید، هر روز صبح ناشتا یك قاشق از این اشك را بنوشید. شیره ى جوانه هاى تازه درخت مرا، با كمك الكل گرفته ، به صورت عصاره در آورید و مجددا تقطیر كنید تا سفت شود. این ماده مدر و ضد تشنج است . هسته ى دانه هاى من داراى تانن بوده ، و قابض است . تولید باد مى كند و ادرار را كم مى نماید. مخصوصا دانه هایى كه از تفاله ى سركه بدست آید و چنانچه آن را بو بدهند، خاصیت قبض كردن آن زیادتر مى شود. پوست میوه ى من كمى دیر هضم و مولد باد است . مالیدن سوزانده ى آن جهت نرمى پوست و كم كردن رطوبت چشم و بیشتر زخم ها مفید است . روغن دانه هاى من كه بوسیله یك حلال گرفته مى شود، بهترین روغن جلا بوده ، زود خشك مى شود و در نقاشى مصرف دارد. سر شاخه هاى من و تفاله هاى سركه را اگر بسوزانید، زغالى بدست مى آید كه فوق العاده سیاه بوده و براى نقاشى و آبرنگ هاى بسیار عالى است .
میوه نارس من كه غوره نامیده مى شود، و شعرا به آن حصرم مى گویند داراى طعمى ترش بوده ، و قابض است و آب آن كه آب غوره نام دارد، یكى از چاشنى هاى مفیدى است كه در رژیم لاغرى مؤ ثر مى باشد - خاكستر شاخه هاى من اگر به صورت پماد مالیده شود ورم بیضه را فرو مى برد، و بواسیر را درمان مى كند و اگر خورده شود، سنگ ها را مى ریزاند اگر خاكستر چوب درخت مرا حل كرده و پس از صاف كردن غلیظ نمایید، و آن را گرم گرم كمپرس كنید، انواع دمل و كورك را باز كرده ، و معالجه مى كند. اگر مى خواهید پوست بدنتان نرم و شاداب شود، انگور را له كرده به آن بمالید و پس از خشك شدن ، با آب نیم گرم بشویید.
حال كه به فواید من پى بردید، و دانستید كه من یك غذاى كامل همراه با یك انبار دارو بوده ، و آنچه بدن شما لازم دارد در وجود من جمع است ، از شما یك سؤ ال دارم : آیا انصاف است كه میوه ى مرا گندانده و به صورت دشمن سلامتى انسان در آورده و یاختهاى بدن خود را با آن مسموم و كبد خود را خراب نمایید؟! من خلاصه اى از تشعشعات خورشیدم . ارزش مرا بدانید و مرا به صورت زهر در نیاورید. من دو برابر گوشت به بدن شما حرارت مى دهم . من یكى از بهترین غذاهاى مقوى بوده ، مزاج را معتدل مى نمایم . خون را صاف مى كنم و خون صالح مى سازم . جهت تقویت كلیه و از بین بردن سوخته ى اخلاط مفید مى باشم سینه و ریه را اصلاح مى كنم ، براى معده هاى مرطوب و خونى ضرر دارم ، مگر آن كه مرا با زیره میل نمایید. سوخته ى دانه هاى من براى جراحات و جلاى بینایى و آبریزش ‍ چشم مفید است . پوست میوه من در معده هاى ضعیف دیر هضم است . اگر معده اى ضعیف دارید، از آب من یا كشمش استفاده كنید - اگر مقدارى از میوه ى مرا در روغن زیتون جوشانده ، و صاف كنید و بر روى پوست صورت و بدن بمالید، معنى نرمى و لطافت را خواهید دانست . به كسانى كه با خوردن آب گندیده من خود را از نعمت سلامتى محروم كرده اند، به بانوانى كه با خوردن قرص هاى ضد باردارى كلیه و كبد خود را تباه ساخته اند، بگویید انگور بهترین دوست شماست . تا مى توانید از این میوه بهشتى تناول كنید و با این اكسیر بهى بخش پلیدى ها را از خود دور نمایید - خوشبختانه زبان خوراكى ها مخالف تنظیم خانواده نیست و چنانچه دیدید، كوشیده است در چهارچوب سلامت ، شما را با خوراكى هاى مفیدى كه داراى هورمون هاى گیاهى و بى ضرر هستند آشنا ساخته و خواهد ساخت به كسانى كه منكر تاءثیر خوراكى ها در جنسیت نطفه هستند و نمى داند ساختمان هر شیئى و موجودى با مصالح اولیه آن مربوط است بگویید كه خوردن من خون و ترشحات رحم را قلیایى كرده و كوروموزمهاى ماده را از بین مى برد. شرح مفصل این موضوع را جاى دیگر از زبان خوراكى ها خواهید شنید و بر شما ثابت خواهد شد كه زبان خوراكى ها چشمه ى بى زوالى است كه با اقیانوسى از تجربیات هزاران ساله ى دانشمندان ایرانى مربوط بوده ، و با استفاده از كشفیات و تحقیقات جدید علمى به شما عرضه مى شود.
آب غوره ضد نقرس ضد رماتیسم و قاعدگى آور است .
زبان خوراکیها
غیاث الدین جزایری

پنج شنبه 5 اسفند 1389  6:00 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

خواص نعناع

نحوه استفاده : علاوه بر سبزیجات در غذا و ... هم از آن استفاده میشود که در ذیل به آن اشاره خواهد شد.
خواص : نعناع Peppermint
نام علمی Mentha Piperita
گیاه شناسی
نعناع گیاهی است علفی و چند ساله كه علاوه بر ساقه زیر زمینی كه گیاه را در خاك مستقر می سازد دارای ساقه هوایی نیز هست

تز محل گره های ساقه كه در تماس با زمین است ریشه های خارج شده كه ساقه جدید را درست می كند بنابراین اگر شما فقط یك ساقه نعناع در باغچه خود بكارید بزودی تمام باغچه شما پر از نعناع می شود .
برگهای نعناع بیضی شكل ، نوك تیز و دندانه دار می باشند . گلهای آن بسته به نوع نعناع ممكن است قرمز ،‌ارغوانی یا سفید باشد . نعناع در مناطق معتدل و آفتاب گیر بخوبی رشد می كند .
نعناع از قدیم الایام بعنوان یگ گیاه معطر و اشتها آور و برای ناراحتی های دستگاه گوارش بكار رفته است بقراط پدر علم طب از نعناع در نوشته های خود یاد كرده است در قرون وسطی از نعناع در معالجه بیماریها و برای التیام زخم ها و درمان درد گزیدگی زنبور و سگ هار استفاده می شود
خواص داروئی:
نعناع از نظر طب قدیم ایران نسبتا گرم و خشك است و از نظر خواص دارویی از پونه قوی تر است . از نعناع اسانس ، روغن و تنتور تهیه می كنند كه مصارف طبی مختلفی درد
1)نعناع باد شكن است و گاز معده و روده را از بین می برد
2)نعناع تقویت كننده معده وبدن است
3)نعناع ضد تشنج و ضد سرفه است
4)یك فنجان چای گرم نعناع سینه را آرام می كند
5)نعناع مسكن ،‌آرام بخش و قاعده آور است
6)استفاده از نعناع درد شكم را برطرف می كند
7)نعناع درمان سرماخوردگی و آنفوانزا می باشد
8)نعناع ناراحتی های عصبی را برطرف می كند
9)برای تسكین درد دندان نعناع را دردهان گذاشته و بجوید
10)آشامیدن چای نعناع و یا عصارع نعناع خونریزی سینه را قطع می كند
11)كمپرس نعناع درد سینه و پهلو را از بین می برد
12)نعناع كرم های روده و معده را می كشد
13)برای از بین بردن سكسكه و دل بهم خوردگی و استفراغ نعناع را با انار ترش بخورید
14)نعناع ادرار را زیاد می كند
15)برای رفع قولنح و دردهای روده معده و هضم نشدن غذا چای نعناع بنوشید
16)برای از بین بردن گلو درد چای نعناع غرغره كنید
17)نعناع معرق است بنابراین تب را پائین می آورد
18)در هنگام سرماخوردگی بینی را با چای نعناع بشوئید
19)اگر بدن شما خارش درد مقدر 2 گرم اسانس نعناع را در 50 گرم وازلین ریخته ، خوب با هم مخلوط كرده و در محل خارش بمالید
اگر از بیماری رماتیسم و آرتروز رنج می برید از روغن نعناع استفاده كنید طرز استفاده از آن به این صورت است كه 2 قطره روغن نعناع را با یك قاشق سوپخوری روغن بادام مخلوط كرده و محل های دردناك را با آن ماساژ دهید .
20)برای رفع سردرد از كمپرس نعناع استفاده كنید بدین ترتیب كه 10قطره روغن نعناع را با یك لیوان آب سرد مخلوط كرده و در یك كاسه بریزید سپس یك پارچه كه باندازه پیشانی باشد در آن فرو برده آب اضافی آنرا بگیرید و روی پیشانی و شقیقه ها بگذارید تا سردرد برطرف شود.
21)نعناع بهترین دوست كبد است . كبد را تمیز كرده وص فرا را رقیق می كند و كلسترول خون را پائین می آورد .برای این مورد چای نعناع را قبل از غذا بنوشید
22)نعناع با تمام خواصی كه گفته شد اگر زیادمصرف شود سیستم گوارشی را تحریك می كند اگر شما دو تا سه فنجان چای نعناع در روز بنوشید بهتر است كه بعد از دو هفته چند روزی آنرا قطع كرده و دوباره شروع كنید
منبع : کتب طب سنتی

تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

خواص انبه

من ((انبه )) هستم
 به فارسى به من ((انبه )) مى گویند و اعراب آنرا معرب كرده ((انبج )) خوانده اند در كتب قدیمى ((موانبه )) و نغزك نیز ذكر شده است .

زادگاه اولیه من هندوستان و نواحى استوایى است و اكنون در بلوچستان است . غرغره ى این عصاره ، مخلوط با كمى آب جهت دردگلو و اورام لوزتین بكار مى رود. پوست من داراى 15 تا 18 درصد تانن است ، و یك قاشق چاى خورى كوبیده آن دو مرتبه در روز براى معالجه اسهال كافى است ، برگ هاى مرا در هندوستان به یك دسته از پستانداران كه سم آنها دو شقه است مى دهند و از ادرار آن ها رنگ زردى مى گیرند كه در رنگرزى و نقاشى بكار مى رود، صمغ درخت من كمى در آب حل مى شود و از انواع صمغ عربى است .
درخت من از بزرگتر از درخت گردو است . میوه من ابتدا گس و بعد ترش ‍ مى شود، و در اثر زیاد ماندن در روى درخت ، كم كم شیرین مى گردد.
میوه من بوى خوشى نظیر عنبر دارد، مقوى جسم و روح و اعضاى دستگاه گوارش است . كلیه و مثانه را باز و تقویت مى كند - دهان را خوشبو كرده ، و رنگ چهره را باز مى كند. براى خفقان سرفه - سیاه سرفه - تنگ نفس و انواع سردرد و معالجه اسهال و دردهاى قولنجى زیاد تجویز مى شود. مسكن عطش بوده ، اشخاص لاغر را فربه مى نماید. پیشاب آور و ملین است . زیاده روى در خوردن من براى صاحبان مزاج گرم خوب نیست ، و خوردن من در شكم خالى ناراحت كننده مى باشد مخصوصا نباید ترشى مرا در موقع گرسنگى خورد، بلكه بهتر است ، آنرا در نیمه دوم غذا، یعنى موقعى كه التهاب گرسنگى خوابید همراه با خوراك تناول نمود. مربا و ترشى من ، براى تقویت معده اثرى نیكو دارد.
زبان خوراکیها
دکتر غیاث الدین جزایری

تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

خواص تمبر هندی

حتما شما هم وقتی برای خرید به میوه‌ فروشی ‌ها و یا سوپرهای بزرگ میوه می ‌روید، بالای قفسه میوه‌ ها جعبه‌ هایی قرمز رنگ را دیده‌ اید که تمبرهندی ‌های خشک شده اما در همان شکل و شمایل طبیعی بسته‌ بندی شده ‌اند و در دو نوع ترش و شیرین عرضه می ‌شوند. این نوع بسته بندی تمبرها خیلی ‌وقت است که به کشورمان آمده‌ اند. پیش از این، آن ها را فقط در بسته ‌‌های کوچک ‌تر و به قول معروف تمبرهندی‌ های گوشتی که البته نمک هم به‌ عنوان افزودنی به آن ها اضافه می‌ شد، می ‌دیدیم. در حالی که امروزه محتویات بسته ‌های قرمز رنگ جای انواع قدیمی را گرفته ‌اند و به دلیل طعم خوشایند شان بسیاری از ما، آن ها را نه فقط به تنهایی و به عنوان یک میان وعده بلکه در طبخ غذاهای مان نیز به کار می ‌بریم.

اما بیایید با خواص این میوه و نحوه ی مصرف بهتر آن، بیشتر آشنا شویم. دکتر محمد حسین صالحی سورمقی، استاد دانشکده داروسازی دانشگاه تهران و متخصص در زمینه گیاهان دارویی درباره ویژگی‌ های این میوه به نکات جالبی اشاره کرده‌ اند که مطالعه ‌شان خالی از لطف نیست.

قبل از هر چیز باید بگوییم که درخت تمبر هندی بسیار آهسته رشد می‌ کند و عمری طولانی دارد. دکتر صالحی در مورد ویژگی ‌های این گیاه می‌ گوید: "تمبرهندی درختی است مرتفع و بلند که ابتدا در هندوستان و آفریقای شمالی رویش داشته است ولی امروزه به علت موارد استفاده‌ فراوان در اکثر مناطق گرم نیز کشت می ‌شود.

این درخت از خانواده‌ نخودها و شبیه باقلا به شکل غلاف و نیام بوده و با کمی خمیدگی همراه است. این غلاف ‌ها 10 سانتی ‌متر طول داشته و در هر یک از آن ها بین 3 تا 10 دانه قرار دارد که البته خوردن گوشت اطراف این دانه‌ ها برای ما لذت بخش است؛ به این ترتیب که ابتدا پوست آن را کنده و محتویات نرم دور دانه‌ ها خورده می ‌شود. شاید باور نکنید اما در ایران، این درخت در استان‌ های هرمزگان و سیستان و بلوچستان پرورش می ‌یابد. همان طور که گفتیم، آب و هوای مناسب کشت تمبرهندی اقلیم گرم و مرطوب است و در مناطقی که دارای این آب و هوا باشند، تمبرهندی را می‌ توان، به راحتی پرورش داد."
چه خواصی دارد؟
تمبر هندی

دکتر صالحی درباره خواص این میوه می ‌گوید: "مهم ‌ترین مواد شناخته‌ شده موجود در تمبرهندی ترکیبات اسیدی از جمله اسید سیتریک، مالیک و تارتاریک و مواد معدنی نظیر پتاسیم و کمی پکتین است. در پوست درخت تمبرهندی نیز مقداری تانن وجود دارد و سرشاخه ‌های جوان و سبز این درخت دارای مقادیر زیادی ویتامین‌ های گروه B است."

این متخصص در ادامه می ‌افزاید: "از قدیم معتقد بودند که تمبرهندی مثل یک ‌ملین و مسهل عمل می ‌کند اما تحقیقات سال‌ های اخیر اثرات دیگری را برای آن به اثبات رسانده اند از جمله این که خاصیت ضددرد، ضدباکتریایی و ضدویروسی داشته و برای از بین بردن انگل ‌ها و کرم‌ های بدن توصیه می ‌شود. علاوه بر تمامی خواص یاد شده، این میوه یک اشتها‌آور بوده و منبعی از آنتی ‌اکسیدان ‌ها نیز به حساب می ‌آید. ایشان در ادامه اضافه می‌ کند که خوردنش به همراه غذا به هضم آن کمک می ‌کند. به علاوه مصرفش برای کاهش تهوع کمک ‌کننده بوده بنابراین اضافه کردن آن به غذا به خصوص در وعده غذایی افرادی که مشکل گوارشی دارند، توصیه می ‌شود."

پیش از این گفتیم که تمبرهندی آنتی اکسیدان دارد. دکتر صالحی در این باره می ‌گوید، این میوه حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای کاروتن، ویتامینC و برخی فلاونوئیدها است. به طوری که می ‌تواند جایگزین خوبی برای ویتامینC در افرادی باشد که دچار کمبود این ویتامین هستند اما فراموش نکنید که خشک شده ی این میوه دارای مقادیر کمتری از این ماده مغذی است.

اگر زیاد سرما می‌ خورید، می‌ توانید برای کاهش دفعات بیماری و بهبودی سریع ‌تر، در میان وعده‌ های تان تمبرهندی میل کنید. در ضمن، اگر دچار گلودرد شده ‌اید، می‌ توانید تمبرهندی را در آب حل کرده و قرقره کنید تا درد گلوی تان به سرعت بهبود یابد.

این متخصص اضافه می ‌کند که بسیاری از اختلالات گوارشی از جمله اختلالات صفراوی با مصرف تمبرهندی برطرف می ‌شود و افرادی که کلسترول خون ‌شان بالا است، می ‌توانند برای کاهش چربی خون شان تمبرهندی بخورند. بنابراین، برای داشتن قلب سالم عادت به خوردن تمبر هندی ‌های خشک شده به دلیل نداشتن حتی مقدار جزیی نمک، به افراد مستعد به خصوص میانسالان پیشنهاد می‌ شود.
تمبرهندی؛ مستقیم یا غیرمستقیم؟
تمبر هندی

شما دوست دارید تمبر هندی را چطور میل کنید؟ دکتر صالحی می ‌گوید: "تمبرهندی را می ‌توان به دو طریق مصرف کرد. در واقع نحوه استفاده از آن به طور مستقیم و غیرمستقیم است.

بعضی از افراد که خوراکی ‌های ترش را بیشتر می‌ پسندند، آن را به طور مستقیم مصرف می‌ کنند اما می ‌توان به عنوان طعم‌ دهنده و ترش ‌کننده در بسیاری از غذاها هم از آن استفاده کرد. به این منظور باید تمبرهندی را در آب خیسانده و سپس آن را صاف کرد و پس از جدا کردن هسته، آن را خورد." یادتان نرود که می ‌توان فیبرها و آوند های چوبی که در قسمت خوراکی این میوه دیده می ‌شوند را جدا کرد اما در صورت مصرف،‌ مشکلی برای فرد به وجود نخواهد آمد.

همان ‌طور که می ‌دانید هر ماده غذایی می ‌تواند در مراحل مختلف اعم از جمع ‌آوری، تهیه و بسته ‌بندی آلوده شود اما از آن جا که این میوه خود یک ضد میکروب است احتمال آلودگی در آن بسیار پایین است بنابراین با خیالی راحت آن را وارد میان وعده‌های روزانه ‌تان کنید

سلامت

پنج شنبه 5 اسفند 1389  6:01 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

خواص دارویی لوبیا سبز

فواید لوبیا سبز در سلامتی
لوبیا سبز با اینکه از کالری کمی برخوردار است(75/43 کالری در یک غلاف) از نظر تغذیه ای بسیار مقوی می‌باشد. لوبیا سبز منبعی غنی از ویتامین C،‌ویتامینK و منگنز است و همچنین ویتامینA، فیبر، پتاسیم، فولات، آهن،‌منیزیم، ویتامین B1، مس، کلسیم، فسفر، پروتئین، امگا3 و نیاسین است.
کمک به استخوان سازی
لوبیا سبز به دلیل داشتن ویتامین K، ‌بسیار برای ساختن استخوانهایی قوی مهم است. ویتامین K1، پروتئین استئوکلسین (پروتئینی مهم و غیر کلاژنی در استخوان) را فعال می‌سازد. این پروتئین مولکولهای کلسیم را در استخوان نگه می‌دارد بنابراین بدون ویتامینK1، میزان استئوکلسین نیز کافی نمی‌باشد و پروسه معدنی شدن استخوان دچار نقص و تخریب می‌گردد.

loobya-sabz

حمایت از سیستم قلبی ـ عروقی

برای بیماران قلبی مبتلا به دیابت و بیمارانی که گرفتگی شریان دارند، تعداد کمی از غذاها که از آن جمله می‌توان به لوبیا سبز اشاره نمود برای آنها مفید است. لوبیا سبز منبع غنی از ویتامینA(از نوع بتاکاروتن) و همچنین ویتامین C ، می‌باشد. این دو ماده مغذی،‌ آنتی اکسیدانهایی مهم می‌باشند که در کاهش رادیکالهای آزاد موجود در بدن کمک می‌کنند. ویتامین C محلول درآب و بتاکاروتن،‌ محلول در چربی می‌باشند. این دو آنتی اکسیدان محلول در آب و چربی به کمک هم از اکسید شدن کلسترول جلوگیری می‌نمایند زیرا کلسترول اکسید شده قادر است که به دیواره رگهای خونی بچسبد و از آنها بالا رود که نتیجه آن تصلب شریان، سکته و حمله قلبی است. مصرف مقدار کمی از بتاکاروتن و ویتامین C، از این عوارض جلوگیری می‌نماید و می‌توان گفت مصرف یک استکان لوبیا سبز به میزان 16/6٪ ویتامینA  و 20/2٪ از ویتامینC بدن را تامین می‌نماید. همچنین لوبیا سبز حاوی فیبر، پتاسیم، فولات و منیزیم می‌باشد که هر کدام از این مواد نقش موثری در تقویت سیستم قلبی ـ عروقی ایفا می‌کنند. منیزیم و پتاسیم با همکاری هم به کاهش فشار خون کمک می‌کنند در صورتیکه فولات مولکول خطرناکی بنام هموسستئین را به مولکولهای بی خطر تبدیل می‌نماید. به این دلیل که هموسستئین به طور مستقیم دیواره رگها را خراب می‌کند، بنابراین در صورت تغییر ندادن آن،‌میزان زیاد آن احتمال حمله قلبی و سکته را افزایش می‌دهد. همچنین فیبر که در لوبیا سبز موجود می‌باشد باعث کاهش فشار خون می‌گردد.

loobiasabz

میزان مواد موجود در 100 گرم لوبیا سبز

ویتامین K 00/20 میکرو گرم

منگنز  37/0 میلی گرم

ویتامینC  13/12 میلی گرم

ویتامین  A 50/832 واحد

فیبر 00/4 گرم

پتاسیم   75/373 میلی گرم

فولات  63/41 میکروگرم

آهن  60/1 میلی گرم

منیزیم  25/31میلی گرم

ویتامین B2(ریبو فلاون)  12/0 میلی گرم

کلسیم 50/57 میلی گرم

مس 13/0 میلی گرم

ویتامین  B1(تیامین) 09/0 میلی گرم

فسفر 75/48 میلی گرم

پروتئین 36/2 گرم

امگا 3    11/0 گرم

بالا بردن سلامتی روده با لوبیا سبز

لوبیا سبز از مبتلاء شدن به سرطان روده جلوگیری می‌کند. ویتامین C و بتاکاروتن موجود در آن نیز سلولهای روده را از تخریب توسط رادیکالهای آزاد محفوظ می‌کنند.

فولات موجود در لوبیا سبز نیز از تخریب DNA و تغییر سلولهای روده جلوگیری می‌کنند حتی در مواردیکه سلولها به سمت سرطانی شدن پیش رفته اند نیز موثر می‌باشد. مطالعات نشان داده اند افرادی که در غذایشان از میزان زیاد ویتامین C، بتاکاروتن و فولات استفاده می‌کنند ریسک ابتلاء به سرطان روده در آنها کمتر از کسانی است که از این مواد استفاده نمی‌کنند. همچنین فیبر توانایی چسبیدن به سموم مسبب سرطان را دارد و قبل از آنکه این سموم بتوانند به سلولهای روده آسیبی برسانند آنها را از بدن بیرون می‌کند.

ماده مغذی با خاصیت ضد التهاب

ویتامینهای C و بتاکاروتن هر دو خاصیتی ضد التهاب دارند و این خاصیت آنها، لوبیا سبز را ماده ای مفید برای کاهش بیماریهایی که التهابات نقش موثری در آنها دارد (مانند آسم، آرتروز استخوانی و آرتروز)  می‌سازد. همچنین به علت داشتن ویتامین ریبوفلاوین در کاهش حملات میگرن بسیار موثر است.لذا به کسانی که از این بیماری رنج می برند توصیه به مصرف آن می گردد.

لوبیا سرشار ازآهن برای تامین انرژی

لوبیا سبز منبعی سرشار از آهن است. ماده معدنی که برای زنان در دوره قاعدگی که در معرض کاهش شدید آهن هستند بسیار ضروری است. لوبیا سبز در مقایسه با گوشت قرمز که یکی از منابع مهم برای تامین آهن است، همراه با تامین آهن،حاوی کالری بسیار کم است و فاقد هر گونه چربی نیز می‌باشد.

چه نوع لوبیا سبزی را خریداری کرده و چگونه آنها رانگهداری کنیم?

برای خرید لوبیا سبز بهتر است آن دسته از آنها را انتخاب نماییم که غلاف آنها سبز باشد و دارای پوستی لطیف و بدون نقطه های قهوه ای بوده و ترد و تازه باشند.

برای نگهداری از آن بهترین روش این است که آنها را نشسته در کیسه ای پلاستیکی قرار داده و در فریزر نگه دارید. لوبیا سبز را فقط می توان به مدت 1 هفته در فریزر نگه داشت.

تهیه و ترجمه: گروه سلامت سیمرغ ـ مهرنوش نصوری

اختصاصی سیمرغ  www.seemorgh.com/health

برگرفته از وبلاگ khvasmiveha.blogfa.com

تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

خواص شاه میوه گلابی

اسم من ((گلابى )) است !
 مرا شربت منجمد مى نامند.
نیرو بخش معده هستم و از انقلاب دستگاه گوارش ، جلوگیرى مى كنم .
من مفرح قلب و كبد هستم و اگر مى خواهید چهره یى بشاش داشته باشید، دوستم شوید....
من شاه میوه ، گلابى هستم . اسم اصلى من امرود است و به میوه ى پیوندى و شاداب من شاه امرود مى گویند، و چون معطر و پر آب مى باشم ، به گلابى معروف شده ام .

من انواع و اقسام كوچك - بزرگ - سبز - گلگون - مخروطى ته گرد دارم . یك نوع من ترش و میخوش و بقیه شیرین یا گس مى باشد. یك نوع جنگلى دارم كه در كهكیلویه زیاد است و تخم زیاد دارد و میوه آن قابل استفاده نیست . فقط تخم آن را به نام انجوجك مى فروشند و براى این كار، میوه را زیر خاك مى كنند و پس از آن كه پوسید تخم هاى آن را بیرون آورده ، پس از شستن خام یا بو داده مى فروشند. در گیلان یك نوع گرد من به نام ((خج )) معروف است كه به علت سفتى قابل خوردن نیست ، ولى با آن بهترین مربا را مى توان تهیه كرد.
من در نقاط سردسیر بهتر از گرمسیر به عمل مى آیم ، و از قدیم در آذربایجان و همدان و خراسان مرا مى كاشتند و به امر شاه عباس كبیر مرا به اصفهان و شیراز بردند و اهالى این شهرهاى بزرگ مدتى مرا به نام عباسى مى خواندند. من داراى ویتامین هاى آ - ب - ث و فلزاتى مثل آهن - كلسیم پتاسیم - منگنز و كمى هم كوبالت هستم . مقدار ویتامین ها و املاح در پوست من دو برابر گوشتم مى باشد، عده اى گوشت پیوندى و شاداب مرا شربت منجمد و دانه هاى چربى كه در آن مى باشد به عنوان ریگ گلابى نام گذارى كرده اند. این دانه هاى چوبى سلولز بوده و در معده و روده ها هضم نشده ، عینا دفع مى شوند و روده ها را جارو كرده ، فضولات را همراه خود مى برند و به همین علت است كه میوه من اول در مزاج لینت مى دهد و آب آن زودتر از معده مى گذرد و بعد كه نوبت ریگ هاى آن رسید مزاج را قبض ‍ مى كند. من نیروبخش معده ، تسكین دهنده ى عطش ، و انقلاب و دستگاه گوارش هستم ، و از همه میوه ها بهتر و زودتر رفع عطش و التهاب مى نمایم ، و روى همین اصل است كه اروپائى ها مثلى دارند كه مى گوید یك گلابى را باید براى روز تشنگى نگاه داشت . هیچگاه بعد از خوردن من آب ، مخصوصا آب سرد ننوشید. زیرا هضم مرا مشكل كرده و تولید نفخ مى نماید. من ترشح بزاق را زیاد مى كنم . و با این وسیله هضم غذا را آسان مى نمایم و به همین جهت به شما توصیه مى كنم كه همیشه مرا همراه با غذا میل نمایید. قبل از غذا یا بعد از آن فرقى نمى كند، ولى نباید مرا در شكم خالى تنها تناول كنید. من براى مزاج هاى گرم مفیدم و براى پیران و صاحبان مزاج سرد، چندان مطلوب نیستم ، مگر آنكه كاملا رسیده و شاداب باشم ، ولى سالخوردگان مى توانند به راحتى از كمپوت و مرباى من استفاده نمایند. اصولا ما میوه هاى تر داراى این خاصیت مى باشیم كه هر چه رسیده تر و شیرین تر شویم ، زودتر هضم شده ، و تولید نفخ و برودت نمى نماییم ، ولى اگر سفت و نارس باشیم ، تولید نفخ خواهیم كرد. مخصوصا اگر بعد از خوردن ما آب سرد بنوشند. شما مردم شهرنشین این روزها، ما میوه هاى آب دار را در سردخانه و یخچال جا داده اید، و ما را در حالى كه حرارت بدنمان نزدیك صفر است ، وارد معده مى كنید كه حرارت آن 37 درجه مى باشد و با این عمل با دست خود معده ى خود را خراب مى كنید و بعد از ما گله مى نمایید كه چرا تولید نفخ و برودت مى نماییم !
كسانى كه معده شان براى هضم من آماده نیست ، مى توانند از آب من استفاده نمایند، مشروط بر اینكه میوه ى مرا با پوست و مغز و هسته تحت فشار قرار دهند و از تمام اعضاى بدن من استفاده نمایند.
من مفرح قلب و كبد هستم ، و به همین جهت رنگ رخساره را باز مى كنم و گرفتگى هاى روحى غم و غصه را برطرف مى سازم . من با كمك ریگ هایى كه همراه دارم ، معده و روده ها را دباغى و زهكشى مى كنم ، املاح پتاسیم و تانن كه در میوه ى من است ، سموم بدن مخصوصا اسید اوریك را از بین مى برد و پزشكان مرا براى مبتلایان به امراض نقرس و روماتیسم زیاد توصیه مى كنند. من پادزهر سموم مخصوصا زهر قارچ هاى سمى میباشم ، و این خاصیت در میوه هاى غیر پیوندى و ((خج )) زیادتر است و چون مرا با قارچ سمى بپزند، زهر آن را خنثى خواهم كرد - هر وقت دچار مسمومیت شدید، به سراغ من بیایید، شما را یارى خواهم كرد.
قند من براى مبتلایان به مرض قند ضرر ندارد، بلكه مفید است . نوع میخوش من مقوى معده و كبد بوده اشتها را زیاد مى كند. مسكن التهاب و فشار خون است . صفرا و تشنگى را بهتر برطرف مى كند، قى و اسهال را تسكین مى دهد، ولى براى پیران خوب نیست ، مگر آنكه بعد از آن كمى عسل میل نمایند.
نوع گس من قابض تر بوده ، خوردن گرد خشك آن اسهال را بند مى آورد و مالیدن آن روى زخم جراحات آن را از بین مى برد و گوشت نو مى آورد.
دم كرده ى پنجاه گرم برگ درخت من مخلوط با پنجاه گرم برگ سیب ، سنگ كلیه و مثانه را خرد مى كند. دمكرده ى صد گرم برگ تازه و جوان من پیشاب را زیاد مى نماید، و كلیه و مثانه را شستشو داده و اسهال را درمان مى كند. صمغ درخت من كمى ملین است و به هضم غذا كمك مى كند. سابقا از سوخته چوب و برگ من یك نوع سرمه مى ساختند كه جانشین توتیا بود، و براى جوش هاى پلك زیاد توصیه و تجویز مى شد.
انجوجك كه تخم میوه ى جنگلى من است ، كرم معده را مى كشد، موافق سینه و حنجره و اعصاب متشنج است ، پیشاب را باز مى نماید، و اگر آن را كوبیده و شیره ى آن را بگیرند، براى بند آمدن خون عادت ماهیانه بانوان كه زیاد باشد مفید است .
زبان خوراکیها
غیاث الدین جزایری

تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

خواص هندوانه

من هندوانه هستم !
 دشمن فشار خونم .
در پوستم خواص بسیارى نهفته است .
اگر مرا با سكنجبین بخورید، با یرقان مبارزه كرده اید.
هرگز مرا ناشتا نخورید.
مرباى پوستم مبارز سرسخت نفخ معده است .

من با اینكه بیش از دو هزار سال است به ایران مهاجرت كرده و در این سرزمین پر بركت پرورش یافته ام ، معذلك هنوز ایرانیان مرا هندو دانسته و هندوانه مى خوانند، در كتاب هاى پزشكى قدیم مرا خربوزه هندى و ((حب الحجاز)) لقب داده اند و به این ترتیب معلوم نیست كه مرا هندى یا عرب مى دانند. حقیقت امر این است كه تخمه مرا از حجاز به ایران آورده اند، ولى همانطور كه امروز هر میوه یا سبزى تازه واردى را مردم فرنگى مى دانند، و یك لقب فرنگى مثل گوجه فرنگى - هویج فرنگى - انگور فرنگى - جعفرى فرنگى و كاهو فرنگى به آنها مى دهند، در سابق هم كه فرنگ وجود نداشت و هندوستان سرزمین عجایب بود میوه اى كه تازه وارد ایران مى شد، آنرا هندى مى دانستند و یك عنوان هندى به او مى دادند در فرهنگ عربى مرا ((دابوقه )) و اعراب حجاز ((حب حب )) مى خوانند.
من داراى آب زیاد بوده ، خنك ، مسكن التهاب و فشار خون و برطرف كننده عطش زیاد هستم ، ادرار را زیاد مى كنم و سازنده ى خون و صالح رقیق هستم بهترین درمان حصبه و مطبقه بوده و در این راه شهرت دارم ، ولى چون سلولز زیاد داشته و دیر هضم و نفاخ هستم ، این دسته از بیماران نمى توانند از گوشت من استفاده كنند. براى آنها كه روده هایشان مجروح است ، تولید نفخ خطرناك است ، لذا به این دسته از بیماران توصیه شده است كه آب مرا گرفته صاف كرده و با كمى شیر خشت مخلوط نموده و نوش جان نمایند تا به این ترتیب هم تبرید كرده و هم دچار نفخ و ناراحتى معده و روده نشوند.
اشخاصى كه معده و روده هایشان تنبل شده ، و نمى توانند گوشت مرا به آسانى هضم نمایند آنها هم مى توانند به این دستور عمل نمایند، و یكى دیگر از طرق جلوگیرى از نفخ خوردن مرباى پوست من است و در اینجا بد نیست كه شما را به یكى دیگر از اسرار طبیعت آشنا سازم ، ما میوه ها كه خوراك اصلى انسان هستیم ، در برابر منافع سرشارى كه داریم گاهگاهى عوارضى نیز از خوردن ما متوجه شما خواهد شد، ولى دستگاه آفرینش ‍ غالبا داروى این عوارض را در قسمتى دیگر از بدن ما قرار داده است ، چنانچه اگر كسى در اثر خوردن پوست برنج سفید كرده ، مبتلا به مرض ‍ ((برى برى )) شود مى تواند این بیمارى را با خوردن پوست برنج بر طرف كند، نفخ حاصله از بعضى از میوه ها هم درمانش در پوست آنها است . چنانچه اگر خیار را با پوست بخورید، مبتلا به نفخ معده نخواهید شد، خوردن مرباى پوست من هم نفخ را از بین میبرد. خوردن زردآلو با هسته نیز به همین منظور توصیه شده است .
در گذشته ، از پوست من خورش پوست هندوانه نیز درست مى كردند، و یكى از غذاهاى مخصوص اعیان و اشراف بود، ولى متاءسفانه این روزها به كلى منسوخ شده است .
خوردن آب یا گوشت من با سكنجبین جهت درمان یرقان و سنگ هاى صفراوى مفید است .
خوردن من ناشتا مخصوصا در هواى گرم موقعى كه عطش غلبه كرده است چندان خوب نیست و بهتر است مرا بعد از صرف غذا میل نمایند.
ما هندوانه ها با اینكه انواع و اقسام داریم ، و رسیده ما به رنگ قرمز و زرد جلوه گرى مى كند، معذلك با هم فرق اساسى نداریم و اختلاف ما بیشتر مربوط به طرز كشت ما است ، كوچكى و بزرگى ما هم مربوط به نوع خاكى است كه ما را در آن مى كارند، ما را معمولا به صورت دیم و آبى مى كارند. تخمه ى دیمى ما قرمز و تخمه ى آبى ما سیاه و یا خط دار است . براى اینكه ما را بطور دیم بكارند، معمولا تخمه ى ما را در مجاور ریشه گون قرار مى دهند تا بتوانیم از آبى كه آن ریشه از اعماق زمین مى كشد استفاده نماییم ، و همین امر سبب شده است كه نوع دیمى ما مفیدتر گردد.
محصول آبى ما خیلى درشت تر و بزرگ تر از دیمى مى شود و اخیرا كشاورزان ایرانى توانسته اند هندوانه هایى پرورش دهند كه وزن آنها 37 كیلوگرم باشد.
در بیرجند و بجنورد و سایر نواحى خراسان ، هندوانه هاى كوچكى به عمل مى آید كه فوق العاده شیرین است و اهالى آب آنها را غلیظ كرده ، به صورت شیره در مى آورند، این نوع شیره فوق العاده خنك و مفید است .
هندوانه كال و بته مرده ، دیر هضم تر و نفاخ ‌تر است و در بعضى از معده ها حتى با كمك مسهل هم به آسانى هضم نمى شود.
زبان خوراکیها
غیاث الدین جزایری

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها