0

پرسش و پاسخ مهدوی

ria1365
ria1365
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7868

پاسخ به:پرسش و پاسخ مهدوی

امام زمان(عج) چه كتابى را براى شيعيان مناسب دانسته اند؟

» مشهور است كه امام زمان(عج) درباره كتاب شريف «كافى» فرموده اند: الكافى كاف لشيعتنا
      ؛ كتاب كافى براى شيعيان ما كافى است

Android iOS , Windowsphone , Symbian , JavaMobile Review ,Learning

جمعه 1 خرداد 1394  2:49 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

در مورد ظهور آقا امام زمان(عج) چه کتاب هايي مفيد مي باشند؟

» در اين زمينه به كتابهاى زير مراجعه كنيد:

1- چشم به راه مهدي، جمعي از نويسندگان، دفتر تبليغات اسلامي قم.

2- در انتظار ققنوس، ترجمه عليزاده، مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره).

3- امامت و مهدويت، آيت الله صافي، جامعه مدرسين قم.

تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

آيا درست است كه با ظهور امام زمان(عج)،دين جديدي آورده مي شود؟

» به اين مضمون رواياتى آمده است:

1- عن ابى خديجه، عن ابى عبدالله(ع) قال: اذا قام القائم(ع) جاء بامر جديد كما دعى رسول الله(ص) فى بدو الاسلام الى امر جديد هنگامى كه قيام كند قائم(عج) امر جديدى را مى آورد همان گونه كه پيامبر در بدو اسلام به امر جديدى دعوت كرد؛بحار، ج 52، ص 338.

2- همچنين در ضمن روايتى از امام باقر(ع) آمده است: يقوم بامر جديد و سنة جديدة و قضاء جديد، على العرب شديد قيام مى كند [امام زمان(عج)] به امر جديدى و سنت جديد و قضاوت جديد و بر عرب سخت خواهد بود؛(بحار، ج 52، ص 349).

اينگونه روايات از يك سو بيان يك واقعيت در حال شكل گيرى را به اطلاع مى رساند كه در سطح جهانى نظريه پردازان جدا افتاده از وحى الهى با قرائت هاى مختلف، جامعه و مردمان را از سرچشمه وحى محروم مى سازند و هر چندگاه با دكترين هاى غيرقابل پيش بينى جوامع بشرى را گرفتار بحران مى سازند.

و از سوى ديگر يك واقعيت شكل گرفته را به آگاهى مى رساند كه در ميان اعراب با شروع زاويه انحراف پس از رحلت پيامبر(ص) و دورى از اهل بيت(ع) و مفسران واقعى قرآن، بسيارى از معارف و احكام و ارزش هاى اسلامى تغيير يافته است.

و از سوى ديگر اين گونه روايات هشدارى جدى به پيروان واقعى اسلام است، كه متوجه خطر انحراف و تغيير در دين باشند و با حداكثر تمسك به قرآن مجيد و سنت پيامبر(ص) و سيره اهل بيت(ع) از تغيير ارزش ها در زندگى شخصى و اجتماعى خود جلوگيرى كنند. 

تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

آيا اين كه گفته اند اگر 313نفر مصلح عادل در جهان باشد امام زمان(عج)ظهورمى كند درست است يانه؟

» تعداد 313 نفر ياران خاص امام عصر(عج) در روايات موجود است كه به تعداد ياران رسول خدا(ص) در جنگ بدر خواهد بود. البته اين تعداد همه ياران آن حضرت نيستند بلكه سران و بزرگان آنان مى باشند. به نظر مى رسد اجتماع اين عده يكى از زمينه هاى ظهور آن حضرت باشد. براى آگاهى بيشتر ر.ك: معجم احاديث روايات حضرت مهدى(عج)، بنياد معارف اسلامى.

جمعه 1 خرداد 1394  2:50 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

در زمان امام عصر«علیه السلام» که جهان پر از عدل و داد می شود دیگر گناه وجود ندارد و مردم بدون درد سر به بهشت خواهند رفت آیا این بر خلاف عدالت خدا نیست؟

» در زمان امام عصر«علیه السلام» که مردم گناه نمی کنند بدین لحاظ نیست که اختیار از آنان سلب شده ناخودآگاه راستی و درستی گرایش پیدا می کنند بلکه بخاطر این است که عوامل تربیت در آن زمان بسیار و عوامل فساد کم است و با اینکه مردم دارای غرائز باشند نظر به اینکه از برنامه های آموزنده و تربیت های اصیل برخوردارند به گناه آلوده نمیشوند و در زمان ما مطلب به عکس است یعنی برنامه های تربیتی بسیار کم و ناقص و عوامل فساد فراوان و اینکه خداوند ما را در این زمان قرار داده است برخلاف عدالت نیست زیرا می توانیم علی رغم همه عوامل فاسد با استقامت و کوشش دامن خویش را به فساد و بزه کاری نیالائیم و از گناه و زشتی گناه کناره بگیریم و چون ترک گناه در صورتی که زمینه برای گناه بیشتر فراهم باشد مشکل تر است ارزش و ثواب آن هم افزونتر خواهد بود.

جمعه 1 خرداد 1394  2:50 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

آیا آنان که در این جهان نیستند به دیدار امام زمان«علیه السلام» نایل می شوند؟

» به طوری که در روایات آمده است خداوند متعال برای ظهور امام زمان«علیه السلام» افرادی را زنده می کند تا هنگام ظهور در رکاب امام زمان«علیه السلام» باشند و در دعای عهد از امام صادق«علیه السلام» روایت شده است که هر که چهل روز صبح آن را بخواند از یاوران حضرت قائم«علیه السلام» باشد و اگر پیش از ظهور آن حضرت از دنیا برود خدا او را از قبر بیرون آورد که در خدمت آن حضرت باشد(3).

و در این دعا این جمله آمده است:

«اللهم ان حال بینی و بینه الموت الذی جعلته علی عبادک حتماً مقضیافاخرجنی من قبری...؛ خدایا اگر میان من و امام زمان«علیه السلام» مرگی که آن را بر بندگانت حتمی قراردادی حایل شد مرا(زنده کن و) از قبر بیرون آور».

بر این اساس، ممکن است انسان دعا کند ا زخدا بخواهد که هنگامی که خداوند آن حضرت را ظاهر می سازد و او را زنده کند تا در رکاب امام زمان«علیه السلام» باشد.

« بخش پاسخ به سؤالات »
3) مفاتیح الجنان، ص 701.

جمعه 1 خرداد 1394  2:51 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

این که حدیثی آمده که امام زمان«علیه السلام» پس از ظهورش کتب آسمانی را از غاری بیرون می آورد و براساس آنها میان اهل آنها حکم میکند ؟

» مضمون حدیث مذکور با آیه منافات ندارد زیرا در حدیث نیامده که اهل آن کتب آسمانی اعمال شان مورد قبول است و روز قیامت از زیانکاران نخواهند بود مضمون حدیث این است که امام زمان«علیه السلام» در میان اهل کتب بر اساس کتاب های آنها حکم می کند.

ولی نکته قابل توجّه این است که در بسیاری از دعاها آمده است که امام زمان«علیه السلام» تمامکافران را که اسلام را نپذیرند از بین میبرد حدیث مذکور چگونه با این ها سازگار است؟

پاسخی که در این زابطه به نظر میرسد این است که این حکومت که برای هر کسی از هل ادیان آسمانی براساس دین خودش قضاوت شود ممکن است در مراحل آغاز حکومت آن حضرت باشدو می دانیم که حقانیّت اسلام و پیامبری پیامبر اسلام و امامت امامان معصومین«علیهم السلام» برا اثبات حقانیّت اسلام از آن کتاب ها و آیات استفاده کند تا آنان براساس کتابهای خودشان حقانیّت اسلام را درک کرده مسلمان شوند.

تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

آیا امام زمان(عج) از غذای این جهان تغذیه می کند؟

» امام زمان(عج) و نوع زندگی و معیشت ایشان تمام از اسرار آنهاست که جز اولیاء خداوند کسی از آن اطلاع ندارد. ولی همانطور که در قرآن کریم می خوانیم خداوند متعال حضرت مریم علیهم السلام را بدون اینکه کسی برای او غذا بیاورد تغذیه می کرد آنهم از طعام بهشتی در سوره آل عمران آیه 37 می فرماید:

کلما دخل علیاً ذکریا المحراب وجد عندها رزقاً قال یا مریم انی لک هذا قالت هو من عندالله ان الله یرزق من یشاء بغیرحساب.

یعنی: هرگاه زکریاعلیه السلام به محراب عبادت مریم علیها السلام میآمد غذای مخصوصی در آنجا می دید، از او پرسید: ای مریم این را از کجا می آورده ای؟!

گفت: این از سوی خداست، خداوند به هرکس بخواهد بی حساب روزی می دهد.

پس با قبول قدرت لایزال الهی و با پذیرش وقوع این امور نسبت به اولیاء الهی، امام زمان(عج) تحت عنایت حضرت حق به حیات مبارک خود ادامه میدهند و از نعم الهی بهره مندند.

تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

اگر امام زمان(عج) حضور دارند چرا به داد فقرا و بيچارگان نمى رسند؟

» در اين كه امام زمان(عج) حضور داشته و ناظر بر اعمال ما هستند و فعلاً طبق مصلحتى غايبند شكى نيست؛ اما آنچه در ذهن بعضى از ما در رابطه با فلسفه وجود آن حضرت متصور است كه كار آن حضرت رسيدگى به فقيران و بيچارگان و مظلومان و شفاى مريضان و اداى قرض ها مى باشد، به صورت كلى صحيح نيست؛ گرچه ما منكر اين نيستيم كه حضرت به اذن خدا، قادر به انجام همه اين كارها هستند؛ ولى بنا نيست امور عالم بر اساس كرامات و معجزات حل شود؛ زيرا با قانون عليّت و اسباب سازگار نيست.

تسلط ظالم نيز در اثر عملكرد خود مردم است و بايد علل و عواملى را كه باعث شده ستم كاران بر آنها مسلط شوند در خود آنان جست وجو كرد. آرى در مواردى كه مردم وظيفه خود را انجام دادند، اما نياز به امداد غيبى نيز داشتند، خداوند عالم از طريق حضرت ولى عصر(عج) يا از راه هاى ديگر مؤمنان را يارى خواهد كرد؛ چه اين كه شواهد تاريخى دليل زنده اى بر اين مدعا است.

با مطالعه جنگ هاى زمان صدر اسلام، خواهيد ديد كه قدم هاى اوليه را خود رسول خدا(ص) و مسلمانان بر مى داشتند و به ميدان مبارزه مى رفتند؛ آن گاه كه كار از راه عادى قابل حل نبود، امداد الهى نصيب آنان مى شد. در انقلاب خودمان نيز در ابتدا مردم با تظاهرات و تحمل شدايد و زندان و شكنجه، كار را شروع كردند و وقتى خداوند ديد كه واقعاً مردم از ظلم متنفّر شده و تشنه عدالتند، امدادهاى خودش را در مقاطع مختلف نصيب آنان كرد.

در ثانى شيوه و سيره عملى امام عصر(عج) مانند ساير ائمه اطهار(ع) است؛ يعنى، همان طور كه در زمان آن بزرگواران اين طور نبود كه مردم ستمديده، فقير و يا مريض فوراً نزد ائمه بيايند و حل مشكل را از آنان بخواهند؛ بلكه اگر مى آمدند ائمه آنها را امر به جهاد و مبارزه و يا صبر در مقابل شدايد مى كردند و به طور كلى امام زمان و ساير ائمه(ع) طبق برنامه تنظيم شده از ناحيه خداوند عالم عمل كرده اند و سر مويى خارج از فرمان هاى او و خلاف قانون عليت رفتار ننموده اند.

با اين حال آن بزرگواران به خصوص امام زمان(عج)، در موارد فراوانى به نيازمندان كمك كرده و از آنها دستگيرى نموده اند و يا نسبت به افراد مشتاق و شايسته، نظر لطف خود را بروز داده اند و... .

تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

با آنکه می دانیم که خداوند امام زمان(عج)را از گزند دشمنان و بلاها محفوظ نگه می دارد چرا در بسیاری از روایات آمده است که برای سلامتی او دعا کنیم

» آنچه مسلم است این است که خداوند امام زمان«علیه السلام» را زنده نگه می دارد تا آن بزرگوار ظاهر شده و جهان را پر از عدل و داد کند، ولی همین اولیاء الهی که از این امر مسلم مطلع هستند به ما دستور داده اند تا برای ایشان دعا کنیم و قطعاً دعا کردن برای امام زمان(عج) بیاثر نیم باشد و آنچه شخص و قطعی است اثرات این دعا برای خود دعا کننده است، زیرا خود این ادب توجه به آن وجود مقدس و دعا برای سلامتی ایشان و توجه به محفوظ بودن ایشان از شر آنه که خداوند آفریده و روان کرده و برآورده و ایجاد نموده و صورت کشیده...(6) برای خود ما اثر تربیتی زیادی دارد و ما را روحاً مهیا میسازد تا با توجه دائم و ذکر آن وجود مقدس اخلاق یاران و صفت شیعیان مخلص را در خود احیا کرده و پرورش دهیم.

گذشته از اینهمه رحمتها و نعمتها از خداوند است و با اینکه خداوند متعال تخلف وعده نمیکند ولی به ما دستور داده اند دعا کنیم که آنچه را برای انبیایش وعده داده به ما بدهد(7).

« بخش پاسخ به سؤالات »
6) اللهم اعذه من شرجمیع ما خلقت و ذرأت و برات و انشأت و صورت... دعا در غیبت امام زمان(عج) مفاتیح الجنان مرحوم قمی.

7) ربنا آتنا ما وعدتنا علی رسلک... انک لاتخلف المیعاد آل عمران 194. 

جمعه 1 خرداد 1394  2:52 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

شريك قرآن

چرا ما در زيارتنامه ها و يا در پايان نماز وقتى سلام به ائمه اطهار (عليهم السلام) مى دهيم به امام زمان شريك القرآن مى گوييم ؟

اين عبارت اشاره به همتايى ائمه  با قرآن دارد كه قرآن كتاب صامت است و امام كتاب ناطق خداوند و مفسر آن، پيامبر  نيز در حديث معروف آن دو را عدل همديگر قرار مى دهد و مى فرمايد من دو چيز گرانبها در ميان شما مى گذارم كتاب خداوند و عترتم كه از يكديگر جدا نمى شوند تا بر من وارد شوند. جمله السلام عليك يا شريك القرآن در يكى از زيارات امام حسين  نيز آمده است. 

جمعه 1 خرداد 1394  3:18 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

ولادت حق 1

امام زمان  چگونه متولد شدند؟

خلاصه مهمترین روایت در زمینه تولد امام زمان اینچنین است: حکیمه دختر امام محمد تقی  نقل می کند که امام حسن عسکری  مرا خواست و فرمود: عمه امشب نیمه شعبان است نزد ما افطار کن که خدواند در این شب فرخنده شخصی را متولد می سازد که حجت او در روی زمین می باشد .
عرض کردم: مادر این فرزند مبارک کیست؟ فرمود: نرجس، گفتم : فدایت شوم اثری از حاملگی در این بانوی گرامی ندیدم!
فرمود: برای همین می گویم نزد ما باش.وارد خانه شدم سلام کردم بانوی عالی مقام نرجس خاتون آمد کفش از پای من بیرون آورد و گفت :ای بانوی من شب بخیر! گفتم:بانوی من و خاندان ما تویی! گفت:نه، من کجا و این مقام بزرگ؟ گفتم: امشب خدواند پسری به تو عنایت می فرماید، که سرور دو جهان خواهد بود با کمال حجب و حیا نشست.

ادامه دارد ...

جمعه 1 خرداد 1394  3:20 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

ولادت حق 2

پس از اقامه نماز افطار کردم و خوابیدم، سحرگاه برای انجام نماز شب برخاستم، بعد از نماز دیدم نرجس خوابیده و از وضع حمل او خبری نیست.پس از نماز دوباره خوابیدم که پس از لحظه ای با اضطراب بیدار شدم دیدم نرجس نیز بیدار است ولی هیچگونه علامتی در وی مشهود نیست، ناگهان امامدر مکانی که تشریف داشتند با صدای بلند مرا صدا زده فرمودند: عمه: تعجیل مکن که وقت نزدیک است! همینکه صدای مبارک امام حسن عسکری  را شنیدم مشغول خواندن سوره سجده و یس شدم. در این موقع نرجس با حال اضطراب از خواب برخاست. من به وی نزدیک شدم و نام خدا را بر زبان جاری کردم و پرسیدم : آیا درخود چیزی احساس می کنی؟ گفت : آری.
گفتم : ناراحت مباش و دل قوی دار، این همان مژده است که به تو دادم. اندکی بعد صاحب الامر سلام الله علیه متولد شد آن ماه پاره را دیدم که مواضع هفتگانه سجده را روی زمین گذاشته و ذکر حق می گوید، او را در آغوش گرفتم در حالی که بر خلاف نوزادان دیگر از آلایش ولادت پاک و پاکیزه بود.

شیخ عباس قمی؛ منتهی الامال

جمعه 1 خرداد 1394  3:22 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

چرا خداوند امام زمان«علیه السلام» را از میان این دوره انتخاب نکرد؟

» امام زمان«علیه السلام» مطابق نقل تواریخ در سال 255 هجری متولّد گردید و در سال 206 که پدر بزرگوارش امام حسن عسگری«علیه السلام» درگذشت امام با آن حضرت انتقال یافت که هم اکنون از آن سال 1129 سال می گذرد.

بنابراین اگر خداوند امام زمان«علیه السلام» را به قول شما از میان این دوره انتخاب کرده بود در این فاصله(درگذشت امام یازدهم تا رسیدن این دوره) می بایست زمین از رهبر و حجت خالی باشد با اینکه حتّی در کوتاه ترین زمان بشر نیازمند رهبر است. و در روایات بسیاری وارد شده اگر حجت نباشد زمین اهلش را به خودش فرو می برد.

شنبه 2 خرداد 1394  11:32 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

چرا امام زمان«علیه السلام» راصاحب الزمان می گویند در صورتی که صاحب اصلی زمان خداست؟

» صاحب الزمان یعنی کسی که صاحب اختیار و دارای ولایت از طرف خدا در این زمان است و منافات ندارد خداوند که خود صاحب اختیار و ولیّ حقیقی تمام موجودات است به افرادی سرپرستی و صاحب اختیار بودن و ولایت بدهد و امام زمان«علیه السلام» در این زمان دارای چنین سرپرستی و ولایت از جانب خداوند است.

شنبه 2 خرداد 1394  11:32 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
دسترسی سریع به انجمن ها