0

صحیفه نور امام خمینی

siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 158652

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی

بیانات امام خمینی در دیدار با رئیس جمهور، نخست وزیر و اعضای هیأت دولت جمهوری اسلامی

تاریخ: 1362/06/07

دنیا امروز روی این جمهوری حساب باز کرده است

بسم الله الرحمن الرحیم
در این هفته دولت، ما تلخی ها و شیرینی ها داشتیم. تلخی ها از دست دادن چند نفر اشخاص متعهد که قبل از هفته، مرحوم عراقی بود که من مرحوم عراقی را از آن اولی که نهضت شروع شد و تماس با ما داشتند، می شناختم و انصافاً مردی بود که عمرش را صرف خدمت به اسلام کرد. و در این هفته هم که مرحوم آقای رجائی که همه می دانید چقدر مرد متعهدی و خدمتگزاری بود و واقعاً معلم اخلاق بود و اعمال خودش. و همین طور آقای باهنر که مرد دانشمند متعهد و معلمی بود، این اسباب تأسف و تاثر ماست و شما. و این تلخی است که خوب، غیر از این هم ما در این طول مدت داشتیم. و شیرینی و شیرینی ها آنچه بحمدالله در این هفته که هفته دولت است و واقعاً باید هفته دولت حساب کرد. دولت و هر چه وابسته به اوست و ارتش و سپاه و همه اینها جای خودشان را در دنیا باز کرده اند. یعنی دنیا امروز روی این جمهوری و روی دولت جمهوری و روی رئیس جمهور این کشور و روی مجلس و همه ارگان های دیگر حساب باز کرده است. آنهایی که تاکنون در کمین بودند که این دولت در بین خودشان یک چیزهائی واقع می شود و مردم هم اینها را قبول ندارند و بعد از یکی دو ماه قضیه تمام است و صدام هم روی همین زمینه بازیش دادند، الان چند سال است گذشته است و آنها باز در خارج نشسته اند و منتظرند به اینکه کسانی برایشان کاری بکنند و آنها بیایند بهره برداری کنند.
و بحمدالله الان دولت استقرار پیدا کرده است و کشور ما یک کشور مستقر مستقلی، آزادی است و من امیدوارم که بیشتر از این رو به استقلال و آزادی و جهات دیگر برود.

شما گمان نکنید که اگر یک انگیزه دیگری غیر از اسلام عرضه شده بود، ملت مجتمع می شدند

و مهم همین معناست که کراراً من عرض کرده ام، این است که جمهوری چون اسلامی است و ملت اسلامی هستند، مسلم هستند، مادامی که دولت و رئیس جمهور و رئیس مجلس و مجلس و قوای قضائیه و ارتش و پاسدار و همه رو به اسلام باشند این کشور اسلامی رو به آنهاست و اساس همین است که برای خاطر اسلامی بودن از اول پیروزی حاصل شد. شما گمان نکنید که اگر یک انگیزه

صحیفه نور جلد 18 صفحه 83

دیگری عرضه شده بود به این ملت، ملت مجتمع می شدند. برای اینکه ملت، ملت مسلمان است. وقتی که اسلام عرضه شد، خوب، تمام روحانیون، اکثر روحانیون، اکثر کسانی که در کار بودند تبلیغ کردند و مردم را به صحنه آوردند و مردم هم خودشان با روی گشاده آمدند و تا امروز هم تمام این فداکاری ها، فداکاری های روی اسلام است نه اینکه حساب دیگری دارد. مسأله ملیت هست اما نه آنطوری که آقایان خیال می کنند که ما ملیت را بگیریم و کاری به اسلام نداشته باشیم، اول ملی باشیم و بعد اسلامی باشیم، نخیر مسأله اسلامی بودن است که مردم را وادار کرد به اینکه جوان هایشان را بدهند و فریاد بزنند باز جنگ، این غیر از این چیزی نیست.

باید خدمت کنید به مردم و خدمتتان را بگوئید به آنها

و من کراراً به آقایان عرض کرده ام و حالا هم باز تکرار می کنم که خدمتگزار باشید به این ملتی که آن دست های خیانتکار را قطع کرد و این امانت را به شما سپرد. شما الان امانت بزرگی از دست این ملت تحویل گرفتید و مقتضای امانتداری این است که آن را به طور شایسته حفظ کنید و به طور شایسته به نسل آینده و دولت های آینده تحویل بدهید، و مادامی که اینطور باشید ملت پشت شماست و مادامی که همراه شما باشد هیچ آسیبی به شما و به کشور نمی رسد یکی از انگیزه هایی که دیکتاتوری پیش می آورد این است که دیکتاتورها می بینند ملت همراهشان نیست، اعمال دیکتاتوری می کنند. یکی از انگیزه هاست البته، انگیزه های دیگر هم دارد. اگر چنانچه ملت ها همراه دولت باشند، وجهی پیدا نمی کند که دیکتاتوری بکنند با ملت خودشان، مجهز می شوند برای کسانی که به آنها حمله می کنند وقتی که ملت جدا باشد از دولت و دولت هم بخواهد از ملت استفاده کند و بدوشد ملت را دیکتاتوری پیش می آید. در این رژیم های سابق شاهنشاهی وضع اینطوری بود که مردم حال گریز داشتند و اینها می خواستند آنها را با فشار نگه دارند و از آنها بدوشند، از این جهت دیکتاتوری پیدا می شد. شاهش دیکتاتور بود و - عرض می کنم که - استاندارهایشان هم همین طور و فرماندارهایش هم همین طور و شهربانی اش هم همین طور و همه شان، ارتش هم همین معنا بود، برای اینکه اینها می دیدند که مردم با آنها همراه نیستند، آنها هم که می خواهند استفاده بکنند، مسأله هم استفاده بود، نه مسأله برای انگیزه انسانی بود، برای استفاده بود از این جهت این انگیزه دیکتاتوری می شد، تو سر مردم زدن می شد. آن روزی که شما احساس کردید که می خواهید فشار به مردم بیاورید بدانید که دیکتاتور دارید می شوید، بدانید که مردم معلوم شده از شما رو برگردانده اند. مادامی که مردم هستند و کمک دارند به شما می کنند، شما اگر مردم نبودند نمی توانستید این جنگ را اداره بکنید، این شک ندارد. مردم اداره کردند، یعنی این سپاه مردمند، این بسیجی ها مردمند، ارتش هم امروز مردم است. اگر ارتش سابق بود همانطوری که خیال کرده بود صدام، خیالش به واقعیت می پیوست، برای اینکه یک ارتشی بود که انگیزه اسلامی نداشت و انگیزه منافع شخصی داشت و به مجرد اینکه وارد می شدند آنها هم دست برداشتند. خوب، ما سابق دیدیم که وقتی جنگ عمومی پیش آمد بدون اینکه با ما کار داشته

صحیفه نور جلد 18 صفحه 84

باشند، آنها می خواستند از اینجا عبور کنند، هیچ هم کار به ما نداشتند، به مجرد اینکه اینها در سر حد وارد شدند، تمام ارتشی ها و ژاندارمری همه فرار کردند. و در تهران هم من خودم شاهد بود که تهران هم چمدان ها را همین ارتشبدها و امثال اینها می بستند و از تهران فرار می کردند. کجا می خواستند بروند نمی دانم. و من دیدم که این سربازهائی که از توی سربازخانه ها آمده اند بیرون می گردند دنبال اینکه یک چیزی پیدا کنند بخورند. این برای این بود که مردم همراه نبودند، مردم شکر می کردند که آمدند اینجا و رضاخان رفت. این یک واقعیت بود که ما شاهد بودیم این معنا را که شکر می کردند که خدا به آنها یک منتی گذاشته است که اجنبی ها، آنی که اجنبی بودند، از روسیه بود، از آمریکا بود، از انگلستان بود، اینها آمدند و پهلوی رفت. وضع اینطوری بود، چنانچه دیدید وقتی که محمدرضا هم رفت مردم ریختند و آنطور جشن بپا کردند، گوئی که الان سلطنت طلب ها در خارج همین دیشب هم می گفتند که همه ایران سلطنت طلبند و اعلیحضرت رضای دوم الان محبوبیتی دارد که مردم همه با او هستند! خوب، اینها بگویند. و من اعتقادم این است که این رندها جمع شده اند دنبال این بچه که پول هایش را از جیبش در آورند. اینها می خواهند این را، پول هائی که پدر کذایش از مردم گرفته و حالا در بانک ها دست این است با این بهانه ها از او در آورند و بعد هم رهایش کنند برود سراغ کارش. و من صلاحش را می دانم برود سراغ تحصیل و برود سراغ یک کاسبی، بداند که دیگر این کارها گذشته است، مسأله مردم اگر چنانچه جمهوری اسلامی هم نباشد، دیگر سلطنت طلب نیستند این شکی در کار نیست.
در هر صورت آنی که برای شما مهم است خدمت کردن به همه طبقات خصوصاً مستضعف ها، خصوصاً محرومینی که در طول تاریخ محروم بوده اند این بیچاره ها. باید خدمت کنید و خدمتتان را بگوئید به آنها و وقتی گفته می شود، عمل دنبالش باشد و انشاءالله امیدوارم که اگر انگیزه اینطور باشد و شما موفق بشوید و انشاءالله و موفق می شوید انشاءالله به اینکه خدمت کنید به این ملت، این ملت هم همراه شماست و نه انگیزه دیکتاتوری پیش می آید و نه هم شما سودجو هستید که بخواهید نمی دانم پارک داشته باشید و ده داشته باشید و ده را اگر دادند شما، شما اینطوری نیستید، نمی توانید هم باشید با اینکه یک کدامتان اگر یک خانه زاید بر مقدار خودتان درست کنید همه به شما اشکال می کنند، تحت فشار اشکال مردم واقع می شوید، نیستید اینطور و نمی توانید هم باشید. و مادامی که اینطور است، مردمی هستید، مردمی که هستید مردم همراه شما هستند و وقتی مردم همراه شما هستند دیگر آسیبی در کار نیست.

بین دولتی ها برادری باشد

و سفارش دوم این است که بین خودتان، بین وزرائی که هستند، بین دولتی ها که هستند برادری باشد شما برای اسلام می خواهید خدمت کنید، نمی خواهید که برای خودتان کاری بکنید. شما می خواهید برای این ملت محروم در طول تاریخ خدمت بکنید، نمی خواهید که جیب خودتان را پر کنید.

صحیفه نور جلد 18 صفحه 85

شما اینجور نیستید هیچ گاه، وقتی اینطور شد داعیه بر اینکه با هم مبارزه و معارضه بکنید نیست و انشاءالله نمی کنید. نمی گویم می کنید که حالا فردا بگویند معلوم شد که اینها ریخته اند به هم که فلانی این حرف را می زند. نه، اینطور نیست، نصیحت است من می کنم ولو می دانم که شما هیچ کدام این وضع را ندارید. و من امیدوارم که انشاءالله خداوند شما را حفظ کند و موفق باشید و هر کدام در کار خودتان موفق باشید. و من این چند نفر وزیری که استعفا کردند خوب بعضی شان را خیلی می شناسم مثل آقای عسگراولادی که ایشان هم نظیر آقای مرحوم عراقی از اول نهضت همراه بود و زحمت کشید و من او را مرد بسیار صالحی، بسیار فداکاری می دانم و بعضی آقایان هم در طول این چیزی بوده است که - در طول این جمهوری شناختم مثل وزیر کار که آن هم در طول این مدت که آشنا شدم می دانم که مرد صالح خوبی است و مقتضای صلاح هم همین است. که وقتی دیدند که مثلاً بین دولت و آنها خیلی هماهنگی نیست، خوب، این پست را رها کنند یک پست دیگری بگیرند و دولت را بگذارند که آنطوری که می خواهد عمل بکند. و بحمدالله دولت هم رو به این است که انشاءالله مطالب را اصلاح بکند، گرانی را رفع بکند، ارزاق مردم خصوصاً، ارزاق مردم که موجب گرفتاری مردم است و ناراحتی بسیاری هم هست البته ناراحتی در طبقه بالاست، آنهائی که گرانی برایشان چیزی نیست آنهاست که هی به مردم تزریق می کنند که ارزانی نیست و چه و کذا. در هر صورت امیدواریم که انشاءالله این مسأله هم - این - حل بشود، این مشکل هم حل بشود و سایر مشکلات هم انشاءالله حل بشود و مشکل جنگ هم حل است تقریباً، انشاءالله بهتر از این بشود. و امیدوارم که انشاءالله در همه جهات موفق و پیروز باشید و توجه خودتان را به خدا همیشه داشته باشید و خدا در خلوت و جلوت همراه شماست و ناظر. علاوه بر اینکه ملائکةالله ناظر شما هستند، من ورائهم خدای تبارک و تعالی است که آن چیزهایی که بر ملائکةالله هم مخفی هست - بر - اسرار غیبی شما پیش اوست و همه چیز در نظر اوست و همه چیز پیش اوست و شما فردا باید حساب پس بدهید از همه چیز و من امیدوارم که در این حساب، خوش حساب باشید و نامه اعمال همه ما یک نامه اعمالی باشد که به دست راست ما بدهند و امیدوارم همه موفق و مؤید باشید.

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

یک شنبه 3 اردیبهشت 1396  8:16 PM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

پاسخ امام خمینی به پیشنهاد رئیس جمهور مبنی بر ترمیم و تکمیل ستاد انقلاب فرهنگی

تاریخ: 1362/06/08

پاسخ امام خمینی به پیشنهاد رئیس جمهور مبنی بر ترمیم و تکمیل ستاد انقلاب فرهنگی

بسمه تعالی
با تشکر از زحمات اعضای محترم ستاد انقلاب فرهنگی و تمام کسانی که برای اسلامی و انسانی نمودن دروس و محیط دانشگاه ها زحمت کشیده اند، امید است با ترمیم ستاد محترم و کوشش دانشجویان عزیز و متعهد و هماهنگی اساتید محترم و تلاش تمامی دست اندرکاران مؤمن و پشتیبانی ملت معظم، این پایگاه اسلامی - ملی که سرنوشت کشور در آتیه دور و نزدیک به آن پیوستگی دارد با استقلال و شایستگی به خدمت خود ادامه دهد. و امروز که کشور از استقلال شایسته برخوردار است، قید و بند غرب و شرق و غربزدگان و شرقزدگان از کشور و دانشگاه گسسته شده است جوانان عزیز دانشگاهی هر چه بیشتر در کسب علوم و فنون در اعتلای کشور معظم خود کوشش نمایند و از نفوذ عناصر منحرف و وابسته به چپ و راست قاطعانه جلوگیری کنند و نگذارند محیط مقدس دانشگاه آلوده به اغراض منحرفان و وابستگان به اجانب گردد و اگر انحراف و گرایشی به شرق و غرب خدای نخواسته از اساتید یا دانشجویان مشاهده کردند به ستاد فرهنگی اطلاع دهند و در رفع آن با ستاد همراهی لازم را بنمایند.
از خداوند تعالی توفیق همگان را برای ادامه استقلال و اعتلای میهن اسلامی خواستار است.
روح الله الموسوی الخمینی

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

بیانات امام خمینی در جمع گروهی از شاگردان و تربیت یافتگان مدرسه شهید قدوسی و اعضای خانواده آن شهید

تاریخ: 1362/06/13

آن مقداری که اسلام از عالم های بی تقوا صدمه دیده است، معلوم نیست از مردم عادی دیده باشد

بسم الله الرحمن الرحیم
ضایعه بزرگ شهادت مرحوم آقای قدوسی باعث تأسف و تأثر است من سال های طولانی با او آشنا بودم. ایشان اهل علم و عمل بود و در راه اسلام هم فدا شد. امیدوارم خداوند رحمت های واسعه اش را بر او عنایت فرماید. انشاءالله آقازاده ایشان هم راه ایشان را طی کند.
راجع به مدرسه ها و حوزه ها کراراً عرض کرده ام که علم بی تقوا اگر مضر نباشد، مفید هم نیست. آن مقداری که اسلام از عالم های بی تقوا صدمه دیده است، معلوم نیست از مردم عادی دیده باشد. آنچه اصل است تقواست ولی اگر همین تقوا نزد اشخاصی جاهل باشد، گاهی ضرر می زند. آدم هائی که ظاهر صالح دارند ممکن است به واسطه نا آشنائی به مبانی اسلام، اشتباهاتی انجام دهند. اما علم و تقوا اگر در کسی جمع شد در دنیا و آخرت سعادتمند است. و آقای قدوسی هم عالم بود و هم متقی.

آقایان به خاطر اینکه این منصب بزرگ (قضاوت) به دست بی تقواها نیفتد باید در این امر شرکت کنند

حوزه های علمیه امروز باید بیشتر از سابق در مسائل اسلامی و فقه جدیت نمایند و مسأله فقه به همان نحوی که مشایخ درست کرده اند، باید محفوظ بماند، لکن الان که ایران به واسطه گرفتاری ها به اهل علم احتیاج دارد، اگر چه به طور موقت آقایان باید به خدمت هایشان ادامه دهند و درست است که تحصیل فقه در اولویت است، اما همه اینها به خاطر حفظ اسلام است و امروز اگر برای حفظ اسلام احتیاج باشد که آقایان به جبهه ها بروند و رزمندگان را تشویق بنمایند، باید این کار را انجام دهند. و همچنین امور قضایی از باب اینکه قضاوت و یادگیری آن از حوزه ها سلب شده بود و کسی هم فکر دخالت در آن نمی کرد و از این جهت نقیصه زیاد داشت و دارد و با اینکه پیش از این من اجازه نمی دادم که با تقلید، قضاوت انجام شود، لکن چون کمبود داریم افرادی که با تقلید می توانند عهده دار این مسأله باشند، مانعی ندارد. و شاید شما مطلع باشید با آنکه شارع مقدس به امر قضا آنهمه اهتمام

صحیفه نور جلد 18 صفحه 97

داشته است، در سابق بر خلاف این حتی یک عده کمونیست هم قضاوت می کردند. و آقایان به خاطر اینکه این منصب بزرگ به دست بی تقواها نیفتد باید در این امر شرکت کنند. و ما تکلیف داریم که قضاوت و سایر جهات را حفظ کنیم تا زمانی که جمهوری اسلامی در سیر خود قرار بگیرد، آنگاه علما به پست خودشان که از همه شریفتر است برگردند. و من از ابتدا همین مطلب را می گفتم که علما شأنشان نیست مسؤولیت دولتی بپذیرند، خیال کردم که بدون آنها کارها درست می شود، ولی پس از مدتی دیدم که اگر به این وضع باقی بمانیم، اصل اسلام هم در خطر می افتد. و از آن مبنای اول برگشتم و تا مادامی که اینها اشخاص صالح را به جای خود پیدا نکرده اند، باید باشند. انشاءالله خداوند شما را حفظ کند و بتوانید به تحصیل و خدمت خودتان ادامه دهید.
والسلام علیکم و رحمة الله

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

بیانات امام خمینی در جمع گروهی از اعضاء مسؤولین و اساتید جامعه الامام الصادق اعضای ستاد انقلاب فرهنگی، اساتید و طلاب مدرسه عالی شهید مطهری و گروهی از مسؤولین مؤسسه در راه حق

تاریخ: 1362/06/15

به دلیل تبلیغات خاص اجانب و عمال آنان اسم سیاست را نمی توانستیم در حوزه های علمیه ببریم

بسم الله الرحمن الرحیم
من باید تشکر و قدردانی کنم از آقایان فضلائی که در قم و تهران اشتغال دارند به تعلیم و تعلم. و امیدوارم که برای آتیه اسلام همه مفید و به طور شایسته آنچه که باید، وظیفه آنهاست عمل بفرمایند. مع الاسف ما هم دانشگاه مان و هم مدارس علوم دینیه مان هر کدام از یک جهتی نواقص زیاد داشت و نمی شد. و نمی توانستند رفع کنند. دانشگاه از جهت اینکه اصلاً اساسش اگر هم بر این نبود که ایران را به دامن قدرت های بزرگ بیندازد، کم کم به آن قضیه کشیده شد و جوان های عزیز ما را آن اشخاصی که مأمور بودند، به نحوی که آنها می خواستند تبلیغ و تربیت می کردند و بعد هم می فرستادند به خارج و آنها رویشان کار می کردند و بعد هم که آمدند، بسیاریشان اصلاً با دیانت بکلی مخالف بودند و بسیاریشان هم بودند که اگر هم مخالف نبودند نمی توانستند کاری انجام بدهند در هر صورت دانشگاه وضعش این بود. مدارس علمی که ما حالا از آن روی همرفته تعبیر می کنیم به فیضیه، آن از جهات دیگر ناقص بود، آنجا را مستقیما نیامدند مثل دانشگاه تصرف کنند و نتوانستند بکنند. آنها با همه سختی ها در دوران رضاخان که سختی ها زیاد بود، تحمل کردند و راه خودشان را ادامه دادند و زمان بعد هم همین طور. لکن ما محصور شده بودیم در یک کتاب ها و در یک عقاید خاصی کتاب ها از حیث تعلیم و تعلم غالباً از طهارت و تجارت و صلات - غالباً - تجاوز نمی کرد. علوم قضایی و حدود و دیات و اینها از علوم غریبه بود، البته مشایخ نوشته اند، همه را مستقصی نوشته اند، لکن در حوزه ها از باب اینکه این امور خارج بود از حیطه عمل آنها، قضاوت دست آنها نبود، حدود و دیات و قصاص و اینها عملی نبود، از این جهت آنها مورد بحث واقع نمی شد و ما محصور شده بودیم در کتاب ها، در باب تعلیم و تعلم به همان مقدار، و از آن طرف در عین حالی که خارجی ها و عمال آنها تصرف مستقیم نداشتند در حوزه ها، لکن یک تبلیغات خاصی انجام گرفته بود در سال های طولانی که باید حوزه ها از امور اجتماعی و سیاسی بکلی مبرا باشد و اسم سیاست را نمی توانستیم در حوزه های علمیه ببریم و امور مسلمین و چیزهایی که مربوط به جامعه مسلمین است در حوزه هابحثی

صحیفه نور جلد 18 صفحه 99

از آن نبود.

امروز احتیاج است که جزو برنامه تبلیغات مدارس دینی، زبان های زنده دنیا باشد

بحمدالله امروز که ما از آن قید و بندها رهایی پیدا کرده ایم باید توجه به این معنا داشته باشیم که امروز حوزه ها با دیروز حوزه ها فرق دارد. امروز حوزه ها برای دنیا، الان دنیا یک تحولی پیدا کرده است که کانه عائله واحده شده است. این صحبتی که من الان برای شما می کنم ممکن است که بعد از دو ساعت دیگر در امریکا هم منعکس بشود و همین طور هر مطلبی که در ایران واقع می شود در همه دنیا پخش می شود. یعنی یک کسی اگر صدا بکند به صدای عادی، صدای او قبل از اینکه به آخر این مجلس برسد به آمریکا رسیده است. وضع اینطور شده، دنیا کانه همه مجتمع شده است در یک محصور کوچکی از حیث جهات.
ما امروز نمی توانیم مثل سابق فکر کنیم، ما سابق تبلیغاتمان محصور به ایران بود. گاهی اتفاق می افتاد که در یک جای دیگر هم می رفتند اما گاهی بود، خیلی کم. و تبلیغات آنقدری که برای خارج لازم است برای داخل کمتر از او لازم است. شما می بینید که امروز همه تبلیغات دنیا بر ضد اسلام است، با اسم ضدیت با جمهوری اسلامی اصل اسلام را محکوم می کنند. صورت اسلام را به یک صورت دیگری در آورده اند که غیر واقعیت اوست. پیشتر احتیاج به زبان، زبان های خارجی نبود، امروز احتیاج است به این، یعنی جزو برنامه تبلیغات مدارس باید زبان باشد، زبان های زنده دنیا، آنهایی که در همه دنیا شایع تر است. این باید یکی از چیزهایی باشد که در مدارس دینی ما که می خواهند تبلیغ بکنند، این امروز محل احتیاج است، مثل دیروز نیست که ما صدامان از ایران بیرون نمی رفت. امروز ما می توانیم در ایران باشیم و به زبان دیگری همه جای دنیا را تبلیغ کنیم، در همه جا مبلغ باشیم و علاوه بر آن امروز رفتن به همه جای دنیا یک امر آسان و عادی است که مبلغین انشاءالله باید تربیت بشوند و فیضیه و دانشگاه ما باید یک دانشگاه و یک فیضیه باشد برای همه دنیا، تبلیغ برای همه دنیا، برای همه کشورهای عالم.

واجب کفائی است که نسل جوان را برای قضاوت و تبلیغ تربیت کنیم

و بحمدالله امروز آن بندهایی که به عقاید ما بسته شده بود رها شد. امروز تمام قشرهای ملت مشغول تربیت و تعلیم هستند. بانوان مشغول هستند. الان بانوان مشغول هستند.الان بانوان جزو طلاب علوم دینیه در قم و در جای دیگر هستند و خودشان در هر جا هستند مشغول تربیت و تعلیم هستند و این یک امری است که در این انقلاب تحقق پیدا کرد. آنوقت همچو محصور کرده بودند که برای بانوان هیچ حق قائل نبودند که حتی در یک مجمع ده نفری وارد بشوند و مسأله علمی بگویند و مسأله عقیدتی بگویند. امروز اینها می توانند با همه حفظ جهات اسلام در همه جای کشور تبلیغات بکنند، بلکه در خارج از کشور هم. ما بسیار عقب افتاده بودیم در این امور و امروز باید تلافی کنیم، باید نقیصه ها را

صحیفه نور جلد 18 صفحه 100

رفع بکنیم .ما نه امروز مبلغ داریم و نه قاضی داریم. یک عده مختصری، آنقدری که ما ایران احتیاج به مبلغ دارد، ندارد، حوزه ها ندارند. آنقدری که قاضی لازم دارند، حوزه ها ندارند، حوزه ها تربیت قضات را نکرده اند، یک عده پیرمردها هستند لکن آنها نمی روند سراغ این کارها. ما الان نسل جوان را باید برای قضاوت، برای تبلیغ تربیت کنیم. برای قضاوت که واجب است، واجب کفائی است برای همه، باید تربیت کنیم که این واجب کفائی تحقق پیدا بکند و برای تبلیغ هم لازم است ما تبلیغ بکنیم، آن هم جزو واجبات است که ما از اسلام تبلیغ بکنیم. آن چیزی که وارد شده است در قرآن باید تبلیغ کرد به همه جا، و تبلیغ لازمه اش این است که زبان بدانند. شما نمی توانید بروید در انگلستان برای انگلیسی ها با زبان فارسی تبلیغ کنید یا در امریکا اینطور یا در شوروی، شما باید با زبان اهلی آنها تبلیغ کنید و این از امور لازمه ای است که پیشتر نمی شد اسمش را برد و حالا می بینیم جزو لازم هاست و واجبات است که باید عمل بشود.
بنابر این در عین حالی که من تشکر می کنم از همه آقایانی که در این امور دخیل هستند و مشغول خدمت و فداکاری هستند، در عین حال از آنها تقاضا دارم و از همه حوزه های علمیه در هر جا که هست این تقاضا را دارم که دامن به کمر بزنند و نقیصه های سابق را، عقب افتادگی های سابق را جبران کنند. مبلغ درست کنند، قاضی درست کنند، چیزهایی که احتیاج دارد اسلام به آنها. و تبلیغ اسلام به غیر از اینها، یا عمل کردن به احکام اسلام بدون آنها نمی شود. بنابر این با اینهمه تبلیغات علیه ما، ما هم باید تبلیغات داشته باشیم. ما باید اعزام مبلغ در خارج بکنیم به آنقدری که میسور است برای ما و امیدوارم که موفق بشوید، آقایان موفق بشوند هم در دانشگاه و هم در فیضیه، موفق بشوند به اینکه تربیت کنند عده زیادی را از زن و مرد برای تبلیغ.

این دنیا در یک محیط خفقان دارد بسر می برد، خفقان از این دو ابر قدرت

و شما می بینید که دنیا الان بر ضد ما قیام کرده اند. شما ملاحظه کنید برای سرنگونی یک طیاره کره جنوبی چه بساطی درست کرده اند. البته به قتل رساندن و ساقط کردن یک طیاره ای که انسان ها در آن هست و اشخاص عادی در آن هست یک جرم نابخشودنی است، لکن امریکا طرفدار این است، باید دید چی هست این، امریکا اینقدر تبلیغ می کند و نطق می کند رئیس جمهور امریکا و فاجعه می گوید در دنیا واقع شده است و دنیا باید این را نبخشد. این همان امریکائی است که این فاجعه را در جاهای دیگر خودش بجا می آورد و این همان امریکایی است که عراق را وادار کند که بدتر از این فاجعه ها را در ایران می آورد، یک کلمه هم حرف نمی زند. عراق نسبت به ایران و خود عراق، حکومت عراق نسبت به ایران و خود عراق تاکنون چه کرده است، چقدر جمعیت از این دو کشور اسلامی را کشته است و چقدر بمباران کرده است این مناطقی که اصلاً مربوط به جنگ نبوده است و دنبالش گفته است که ایران هم فلان جا را زده است، یک دروغی گفته است. رادیوها وقتی نقل می کنند حرف او را، اول نقل می کنند که او گفته است که کجا را زدیم، کجا را زدیم، ما هم موارد، جاهایی که جمعیت نظامی

صحیفه نور جلد 18 صفحه 101

هست زدیم. در صورتی که همه رادیوها می دانند که اینها شهرهایی که هیچ ربطی به نظامی ندارد دارند می زنند. پشت هر شکستی صدام حمله کرده است و یک عده بیگناه، زن و مرد، بچه و صغیر و کبیر را به خاک و خون کشیده و آمریکا یک کلمه راجع به این حرف نزده است برای اینکه انساندوست است ایشان! اما انسان آمریکایی پسند! انسانی که به درد او می خورد می پسندد! همین عمل اگر امریکا کرده بود، همان عراق که الجزایر را، که طیاره الجزایر را، ساقط کرد و عده ای هم از مردم عادی در آن بودند و یکی از وزرای آنجا هم در آن بودند، آمریکا هیچ واکنشی نشان نداد، اما حالا عزا گرفته برای اینکه یک طیاره ای از کره جنوبی ساقط شده است و این عزا برای این است که می خواهد شوروی را محکوم بکند، نه اینکه آن انسان هایی که آنجا هستند دوست دارد. انسان ها پیش از این دو ابر قدرت اصلاً ارزش ندارند. اینها برای انسان الا آنی که گاو شیرده برای آنها باشد هیچ ارزشی برایش قائل نیستند. شما ببینید امروز لبنان چه خبر است. الان که من و شما اینجا نشسته ایم در لبنان چه حمام خونی دارند چیز می کنند. این حکومت غاصب و جائر لبنان، این امین خائن چه بساطی در سر این جمعیت مردم در آورده است. اسرائیل چه بساطی در آنجا در آورده بود، حالا به جای او اینها دارند در می آورند. لکن آمریکا ندیدیم که یک کلمه بگوید. خودش فرستاده آنجا و تفنگدارهایش را فرستاده آنجا کمکش برای این جنایات، یک اسمی رویش می گذارند شاید هم خودشان درست کنند صحنه را، دو تا فرض کنید ترقه می اندازند به یک جایی و یکی دوتا را زخمی می کنند یا فرض کنید او نکرده باشد، آنوقت اینها می ریزند خانه به خانه می گردند جوان ها را می گیرند، جوان ها را حبس می کنند، جوان ها را می کشند. این فجایع در دنیا دارد واقع می شود و آمریکا نشسته دامن به آن می زند و اسفناکتر این است که مسلمین نشسته اند و تماشا می کنند. این مهره دومی که حالا آمده است و اسحاق شامیری که الان آمده است و می خواهد نخست وزیر بشود، از اول برنامه خودش را گفته است. از اول گفته است که اسرائیل بزرگ باید تحقق پیدا کند، باید فلسطین بکلی از بین برود، تمام جاهایی که دست اسرائیل است اینها لاینفک از اسرائیل است. اسرائیل بزرگ یعنی از نیل تا فرات، یعنی تمام منطقه که عرب نشین است، حجاز هم جزء این باید باشد، مصر هم جزء این است و اینها نشسته اند آنجا دارند تماشا می کنند و عده کثیرشان هم همراهی می کنند و اسرائیل را می خواهند بشناسند و امثال ذلک. اینها یک مصیبت هایی است که در قرن ما واقع شده است و مع الاسف مسلمین یعنی حکومت های اسلامی بی تفاوت هستند و آنها نمی گذارند که کشورهای خودشان، مردم عادیشان راجع به اینها صحبت بکنند. واقعاً در یک محیط خفقان این دنیا دارد بسر می برد، خفقان از این دو ابر قدرت. این افغانستان دست شوروی، هر روز فاجعه درست می کند. البته ملت افغانستان هم همچو در مقابلش ایستاده اند که شاید او را پشیمان کرده باشند. آن هم فلسطین و لبنان و نمی دانم همه جا در دست امریکا و همه مشغول به جنایت کردن، آنوقت در این بین از یک طیاره که 160 نفر، 260 نفر یک همچو چیزی کشته شده است همه متأسف باید باشیم لکن امریکا به اینطوری که شما متأسفید نیست. شما برای اینکه آنها را اصلاً نمی شناسید لکن یک انسانند بیگناه طعمه شوروی

صحیفه نور جلد 18 صفحه 102

شدند. اما آمریکا نه از باب اینکه انسان می خواهد، امریکا در این یک چیزی پیدا کرده برای اینکه شوروی را از میدان در کند، مردم را یعنی دنیا را بر ضد شوروی چی بکند. شوروی هم فردا یک بهانه ای پیدا می کند آن هم امریکا را می خواهد چه بکند (اللهم اشغل الظالمین بالظالمین) .

ایرانی ها از بچه و بزرگ مصمم اند که امریکا و شوروی را در ایران راه ندهند

و بالاخره ما باید در این بین خودمان توجه به مسائل دنیا داشته باشیم. امروز نباید ما فکر بکنیم ایران چه جور است. ما امروز فکر بکنیم دنیا چه خبر است، تکلیف ما در مقابل دنیا چه خبر است. همین جنگ تحمیلی را درست کردند، نقشه ای که صهیونیست ها دارند عملی بشود. از یک طرف نگذارند اسلام در این تحقق پیدا کند، اگر اسلام در ایران تحقق پیدا کند و قهرا در ممالک دیگری هم خواهد رفت و رفته است هم، آنوقت آن بساط آنها، بساط صهیونیست ها برچیده می شود، امریکا و شوروی دستش از ممالک اسلامی قطع می شود. اینها برای اینکه نگذارند اسلام از چهار چوب ایران بیرون برود و اگر بتوانند در خود ایران هم منحرف کنند اذهان را، الان دارند کوشش می کنند و می خواهند که، مقصد اولشان این است که ایران ساقط بشود و یک جمهوری اسلامی امریکایی پیش بیاید. البته دیگر سلطنت طلبی توی کار نیست، جمهوری اسلامی هم اسمش را می گذارند اما جمهوری اسلامی آن قسم امریکائی اش، آنی که بعضی ها هوسش را دارند، این را که انشاءالله موفق نمی شوند، ایرانی ها مصمم اند همه، مرد و زن پیر و برنا، بچه و بزرگ مصمم اند به اینکه امریکا و شوروی را در ایران دیگر راه ندهند. و اما مقصد دومشان این است که اسلام را در همین ایران محبوس کنند. تبلیغات دامنه داری که ایران الان چه شده است، بچه های کوچک را چه می کنند، بچه های دون پانزده سال و چهارده سال را به زور می فرستند به جبهه ها که تازه همین مسأله بوده است و نمی دانم طرفدار حقوق بشر اعتراض کرده، آنها نشسته اند آنجا و گوش شان به این است که رادیو امریکا چه بگوید، رادیوی بی بی سی چه بگوید، رادیوی کذا چه بگوید. خودشان مسائل را می دانند، نه اینکه ندانند اینها، لکن برای اینکه ایران را محکوم کنند این مسائل را می گویند. نه این است که این رادیوهای خارجی ندانند مسائلی که در ایران واقع شود و ندانند تجاوزاتی که عراق به ایران کرده و ندانند آنهمه ظلمی که به کشورهای ایران و عراق کرده است،اینها می دانند اینها را لکن انسان برای آنها مطرح نیست، آنها مقاصد خودشان را می خواهند اجرا بکنند. مقاصدشان این است که اسلام را در ایران بد نام بکنند، جمهوری اسلامی و مردم ایران را بد نام بکنند که نبادا دیگران به فکر این بیفتند که همین معنا را در آنجا هم اشاعه بدهند، تحقق بدهند. و من امیدوارم که در این معنا هم انشاءالله موفق نشوند.

اسلام مظلوم است الان در دنیا و ما موظفیم که اسلام را به دنیا معرفی کنیم

و ما موظفیم که اسلام را در همه جای دنیا معرفی کنیم. اسلام مظلوم است الان در دنیا، غریب است در دنیا، ما یک دسته کوچکی هستیم تبلیغاتمان ناقص، مبلغ کم داریم و آنها همه رسانه های

صحیفه نور جلد 18 صفحه 103

گروهی دست شان است و هر چه می خواهند پول های زیادی هم دارند و خرج این کارها را می کنند. ما معذلک نباید مأیوس بشویم، ما با همین عده قلیل همانطوری که آن قدرت بزرگ شیطانی محمدرضا را که دنبالش همه قدرت ها بود به همت همین جوان های ایران شکستیم و کنارش زدیم و اسلام را انشاءالله به آنطوری که خواست خداست در اینجا پیاده خواهیم کرد و مشغول پیشرفت در این امر هستیم. ما نمی گذاریم دیگر کسی - دیگر - اینجا بیاید و من امیدوارم که همانطور که اینها شد، با همت والای دانشگاه و فیضیه تبلیغات دامنه دار پیدا بشود و در یک مدت کوتاهی انشاءالله تبلیغات به جایی برسد که همه دنیا را ما پر از مظاهر اسلامی بکنیم.
از خدای تبارک و تعالی سلامت و سعادت همه آقایان را خواستارم و امیدوارم که در این مشروعی که همه اشتغال به آن دارند و آقایان ریاستش را دارند و مشغول کار هستند توفیق پیدا بکنند و دست جنایتکار قدرت های بزرگ از ایران قطع بشود و اسلام آنطوری که هست در دنیا جلوه کند.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

بیانات امام خمینی در دیدار با مسؤول ستاد تبلیغات جنگ و اعضای کمیته برگزاری مراسم سومین سالگرد جنگ تحمیلی

تاریخ: 1362/06/28

گمان ندارم با آمارهای بشری جنایاتی که بر ایران وارد شده است را بشود آمارگیری کرد

بسم الله الرحمن الرحیم
البته کار، کار بسیار ثمربخشی است، در عین حال که گمان ندارم با آمارهای بشری جنایاتی که بر ایران وارد شده است را بشود آمارگیری کرد. شما مقدار کمی را منعکس می کنید اما بعد معنوی قضیه را نمی شود آمارگیری کرد. آن تپش قلب ها و آن دل های سوخته ولی با شجاعت، مصیبت را تحمل کرده است و آن چشم هایی که گریسته، اینها را چگونه می خواهید آمارگیری نمایید؟ بالاخره جنایات ابر قدرت هاست. اگر با پیروزی اسلام جنگ تمام شد تمامی این مصیبت ها با پیروزی ترمیم می شود و اگر نشد باز هم هفته جنگ داریم که خداوند نیاورد که مدت یک سال دیگر جنگ طول بکشد و ما باز هم هفته جنگ داشته باشیم. ما گرفتار چنگال گرگ هایی هستیم که با تمام وجود در فکر نگه داشتن صدام هستند و به او کمک می کنند، ولی چنین آدمی که اینقدر به کشور خودش و ایران و اسلام خیانت کرده است را نمی شود نگه داشت. امروز صدام اظهار اسلام و نماز خواندن (که آن را هم غلط می خواند) می کند، حتی این اظهار هم از برکات جنگ است والا اینها ضد اسلامند و حزب بعث اساسش بر نفی اسلام می باشد. اینها از اسلام بری هستند و اسلام هم از آنها بری. در عراق تعدادی از علما را گرفته اند که من بعضی از آنها را می شناسم مثل آقای حاج سید یوسف حکیم و عده ای را کشته اند. اینها را به آن صورتی که هست نمی شود نوشت و یا به نمایش گذاشت، ولی آنچه را که می شود ارائه داد باید سعی کرد و انجام داد و عمده ارائه آن به دنیاست.
امروز آمریکا و شوروی و فرانسه و سایر قدرت ها از اسلام احساس خطر کردند و به همین جهت به سود صدام تبلیغاتی را راه انداخته اند آنها اینطور در ذهنشان آمده است (که درست هم هست) که اگر جمهوری اسلامی پا بگیرد و باقی بماند، جای پائی از آنها باقی نخواهد ماند و می ترسند که از همه منطقه دستشان کوتاه شود. جنگ در عین حال که ناگوار بود و شهرهای ما را خراب کرد، ولی برکاتی داشت که اسلام به دنیا معرفی شد و اینکه چه اشخاصی و قدرت هایی در مقابل اسلام ایستادند و چه کسانی از اسلام می ترسند و چه قدرت هایی علیه اسلام قیام کردند، همه اینها در جنگ معلوم شد. ابر قدرت ها نه شخص صدام را خواهند نگه دارند و نه ما را می خواهند بکوبند، بلکه آنها از اسلام

صحیفه نور جلد 18 صفحه 112

می ترسند و اسلام را می خواهند بکوبند، از این جهت با ما مخالفند و از او طرفداری می کنند. آنها می دانند که مردم کشورهای اسلامی در مقابلشان می ایستند و همچنین است مردم کشورهای غیراسلامی که متوجه ما هستند، مثل سیاهپوستان.

ما باید آنچه که در ایران می گذرد را منعکس و منتشر کنیم تا جنایات معلوم شود

پس ما باید آنچه که در ایران می گذرد منعکس و منتشر کنیم تا اولاً جنایات معلوم شود و ثانیاً کسانی که این جنایات را مرتکب شده اند و از آن مهمتر کسانی که به این افراد قدرت داده اند و آنها را تقویت کرده اند تا ما را بکوبند و به آنها ابزار جنگی مثل تانک و طیاره و موشک داده اند و الان هم می دهند باید به دنیا معرفی نمود و اعلام کرد و فهماند که اگر بخواهید به صدام پیش از این کمک کنید، دستتان را از نفت کوتاه می کنیم و اگر به صدام کمک هایی کنید که منابع اقتصادی ما را بزند، رنگ نفت را نخواهید دید، امیدوارم که اینطور نشود. و عمده، جنایات این ابر قدرت هاست و همچنین فرانسه، ولی آن که از همه به ما بیشتر صدمه زده است امریکاست.
امیدوارم ملت ایران به همان اندازه که تا به حال خوب آمده است، از این پس هم بیاید. امیدوارم ملت ایران با هم باشند و عزت خودشان را حفظ کنند. ما قبلاً وابستگی ذلت باری داشتیم که محمدرضا قبول کرده بود و ما در مقابل امریکا یک عبد ذلیل بودیم، ولی ایران این ذلت را شست و عزت پیدا کرد. شکم و نان و آب میزان نیست، عمده شرافت انسانی است، و شرافت به این نیست که انسان دستش را روی سینه بگذارد تا چند شاهی به او بدهند. بلکه شرافت انسانی به این است که در مقابل زور بایستد. و جوانان ما ایستادند و در مقابل آنها حصر اقتصادی کردند که همین حصر اقتصادی جوانان ما را بیدار کرد و فهمیدند که خودشان باید کار کنند و زحمت بکشند تا احتیاجی به خارج نداشته باشند. خداوند به شما توفیق دهد تا در کارهای فرهنگی و تبلیغی موفق باشید.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

بیانات امام خمینی در دیدار با رئیس جمهور، رئیس دیوانعالی کشور، اعضای هیأت دولت و شورایعالی قضایی، فرماندهان نیروهای سه گانه، اعضای جامعه روحانیت مبارز تهران و گروهی از مسؤولین لشکری و کشوری به مناسبت عید سعید قربان

تاریخ: 1362/06/27

عید شریف فطر که ضیافت الله است مقدمه ای است برای عید شریف قربان که لقاءالله است

بسم الله الرحمن الرحیم
متقابلاً این عید مبارک را به همه آقایان و همه ملت مسلمان ایران و به همه محرومان جهان تبریک عرض کنم. در اسلام دو عید است که به عنوان عید اسلامی به رسمیت شناخته شده است، عید شریف فطر عید است برای ضیافت الله و عید شریف قربان عید است برای لقاءالله. و آن عید که ضیافت الله، مقدمه است برای لقاءالله و اینکه امر شده است به حضرت ابراهیم که فریاد بزن تا بیایند پیش تو، برای اینکه راه راهی است که از طریق ولی الله باید طی بشود، از طریق اولیاءالله باید طی بشود و حضرت ابراهیم سلام الله علیه ولی وقت بود و ولی است برای همه نسل ها و رسول اکرم ولی اعظم است و ولی است برای همه عالم، و از راه اینها باید رسید به آنجا که باید رسید. ابراهیم علیه السلام بعد از اینکه مراحلی را طی فرمود، آخرش فرمود، عرض کرد: (و جهت وجهی للذی فطرالسموات و الارض) او (وجهت وجهی) را می گوید و برای رسول اکرم (ثم دنی فتدلی فکان قاب قوسین او ادنی) است و بین این دو تا فرق است با اینکه هر دو در غایت کمال است. و از برکاتی که ما داریم، برای ما هست، برکات ادعیه ای است که از ائمه اطهار وارد شده است. ادعیه ائمه اطهار همانطوری که خود قرآن شریف هم آنطور است که یک سفره ای است که پهن شده است برای اینکه همه قشرها از آن استفاده کنند. قرآن را چنانچه ملاحظه فرمایید در آن اکثراً آیات شریفه ای است که اکثر مردم از آن استفاده می کنند و در قرآن شریف آیاتی است که فقهای عظام از آن استفاده می کنند، آیاتی است که فلاسفه از آن استفاده می کنند، آیاتی است که عرفا از آن استفاده کنند، آیاتی است که خاصه اولیا از آن استفاده می کنند و آیاتی است که رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم به او رسیده است و به وسیله او به کسانی که لایق هستند رسیده است. قرآن، آیاتی که در این زمینه است که اهل معرفت از آن استفاده می کنند زیاد است، مثل (الله نورالسموات والارض) ، (هوالاول والاخر والظاهر والباطن) ، (هو معکم اینما کنتم) و امثال اینها که در لفظ و در بیان ممکن

صحیفه نور جلد 18 صفحه 105

است که انسان برای آنها بیاناتی بکند، ولی به حسب واقع و حظ واقعی مشکل است که کسی غیر از آنچه خوطب به، به اینطور مسائل برسد. (هوالظاهر، هوالباطن) خوب، وقتی دست ماها دادند گفتیم به اینکه (هوالمظهر) لکن مسأله این نیست. (الله نورالسموات و الارض) وقتی دست بشر عادی رسیده (منور السموات و الارض) معنا کردند، لکن مسأله این نیست. در روایات هم همین طور است. ادعیه ای که از ائمه اطهار وارد شده است این هم یک سفره ای است پهن شده است برای اینکه همه از آن استفاده کنند، هر کس به مقدار فهمش و اکثراً چیزهایی است که عامه مردم از آن استفاده می کنند و فقراتی در ادعیه هست که فلاسفه از آن استفاده می کنند، فقراتی هست که عرفا از آن استفاده کنند، فقراتی هست که خاصه اولیاء باید از آن استفاده کنند. همین در دعای عرفه ای که حضرت سیدالشهداء سلام الله علیه در روز عید خوانده، در روز عرفه خوانده اند، این دعا اکثراً چیزهایی است که اکثر بینندگان از آن استفاده می کنند لکن در بین آن یک چیزهای دیگری هست که استفاده از او مشکل است حتی برای عرفای بزرگ (ایکون لغیرک الظهور) حتی اینکه مالیس لک این تعبیر غیر از این است که (هوالمظهر) (ایکون لغیرک الظهور مالیس لک) یعنی ظهور همه از توست، ظهور توست (متی غبت حتی تحتاج الی دلیل) چه وقت غائب بودی؟ هیچ وقت غائب نبودی، از تو باید استدلال به دیگران بشود، نه از دیگران استدلال به تو و هکذا. این از نعمت های بزرگی است که برای بندگان خدا آمده است و هرکس به اندازه خودش از او استفاده می کند و بسیاری هم هستند که گمان می کنند استفاده کردند لکن واقع مطلب بسیار مشکل است، یعنی بعضی از امور است که تصدیقش آسان است لکن تصورش مشکل بعضی از مسائل هست که تصور، انسان نمی تواند بکند، لکن تصدیقش می کند و مسائل که مال اهل معرفت است از اینجور مسائل هستند، تصدیق می شود کرد به اینکه (هوالظاهر) لکن تصور (هوالظاهر) یک تصوری است که بسیار مشکل است مگر برای آنهایی که خاصه اولیا هستند و عید شریف قربان و اینکه همه را خواستند، فی الناس، فریاد بزن بین ناس که بیایند و بیایند به سوی توای ابراهیم، و به سوی رسول خدا در وقتی که رسول خدا هست و به سوی ولی در وقتی که ولی هست به سوی او بیایند و به سوی او آمدن، به سوی خدا رفتن است نه اینکه به سوی او بیایند در مقابل به سوی خدا رفتن، به سوی او رفتن عین به سوی خدا رفتن است. از این جهت دعوت به این است که به سوی خدا بروند، لکن راه این است، طریق این است. و ابراهیم سلام الله علیه، عید برای او برای ذبیح الله است که ثمره وجود خودش را حاضر شد که فدا کند و برای رسول الله هم، برای ذبیح الله در این امت است که ذبیح الله هم، فدیه هم تفسیر شده است - به - بعضی از روایات به حضرت سیدالشهدا. ابراهیم تا آن حدی که حد فداکاری هست رفت، منتها خدای تبارک و تعالی برای او فدیه فرستاد و پیغمبر اکرم هم تا آن حدی که هست و و اصل هم آن امر شد برای اینکه ذبح واقع شد. و نمونه هایی از این مسائل در بین بشر هست، لکن با تفاوت بسیار زیاد که آن تفاوت ها مربوط به مراتب معرفت است.

صحیفه نور جلد 18 صفحه 105

جوان هایی هستند که واقعاً فداکاری می کنند و در مقابل اینطور فداکاری برای اسلام، آنطور جنایات در دنیا واقع می شود

الان شما در این عصر که ملاحظه می کنید جوان هایی هستند که واقعاً فداکاری می کنند، واقعاً رو به شهادت می روند. کسانی هستند که واقعاً جوان هایشان را به شهادت می فرستند و خوشحال هم هستند. این همان سنخ هست لکن تفاوت این است که آنجا معرفت یک معرفت عالی مقام است و اینجا به آن مرتبه نرسیده است، اینجا نمونه ای از اوست. فداکاری های جوان های عزیز ما و پدرهای آنها و مادرهای آنها همان نحو است که آنها کردند. اینها ذبح می شوند به همانطوری که اسماعیل ذبح شد و به همانطوری که فدیه اسماعیل به حسب روایات ذبح شد. و ما باید بگوییم که عاجزیم از اینکه همین فداکاری که اینها دارند هم، ما عاجزیم که تصور کنیم، و بحمدالله این فداکارها برای اسلام آنچنان سرافرازی ایجاد کردند که در طول تاریخ خواهد ماند، آنطور برای کشور خودشان سرافرازی ایجاد کردند که در طول تاریخ خواهد ماند. و ما آرزو داریم که این سرافرازی برای همه ملت ها حاصل بشود و انقلاب به همین معنا برای همه ملت ها حاصل بشود، برای همه مستضعفین حاصل بشود. از آن طرف هم در مقابل اینطور فداکاری و اینطور تزکیه برای اسلام، آنطور جنایات در دنیا واقع می شود. جنایات عظیمی که از دولت های بزرگ بر همه بشر واقع می شود و امروز دنیا گرفتار این دو قطب است و بشر گرفتار این دو قطب است که خدای تبارک و تعالی انشاءالله نجات بدهد بشر را از این دو قطب فاسد. هر جا بتوانند خودشان دخالت می کنند و هر جا هم که به حسب ظاهر عذری باشد دیگران را وادار می کنند به دخالت، به فساد. صدام را ملاحظه کنید که در طول این مدت با این ملت چه کرده است و با اسلام چه کرده است و با ملت عراق چه کرده است و از آن طرف مشاهده می کنید که او صلح دوست خودش را حساب می کند و رسانه های گروهی هم هر جا هستند او را به همین عنوان معرفی می کنند. من گاهی یاد آن شاعر می افتم که قصه ای دارد، قصه صدام، به یاد آن شاعر انسان را می اندازد. نقل شده است که کسی به یک شاعری گفت که اشعر شعرای عرب کی است؟ گفت بیا برویم من نشانت بدهم. رفت همراهش در یک خانه ای، دید که یک پیرمرد بسیار کثیفی نشسته و پستان یک بزی را به دهنش گرفته است و می مکد. آن شخص شاعر گفت که این شخص که می بینی پدر من است. و اینکه پستان را در دهن گرفته است برای اینکه اینقدر بخیل است که نمی خواهد یک قطره شیر به کاسه مالیده بشود. اشعر شعرای عرب این است که در سال های طولانی افتخار به عرب کرده برای این پدر.
من عقیده ام این است که یعنی عقیده نه ... یا خوب است اینطور باشد که به صدام بگویند که اخطب خطبای عرب کی است در عصر، او بگوید که بیایید من نشان بدهم، بیاورد در خرمشهر و هویزه و سوسنگرد و اینجاها ببیند که، نشان بدهد که ببینید اینها همه آثار شکستی است که ما خورده ایم از ایران. اخطب خطبای عرب این است که با اینهمه شکست ها در هر شکستی مدال شجاعت بدهد به ارتش خودش و داد شجاعت ارتش اش را بزند. صدام بیش از این هم می تواند بگوید، او بگوید اخطب خطبای عرب آن است که این خرابی ها را که می بینید به دست ما واقع شده است و هر روز هم دارد به

صحیفه نور جلد 18 صفحه 107

سر مردم موشک ریخته می شود و هر روز هم من دارم از همه دولت ها کمک برای این خرابی ها می گیرم. اخطب خطبای عرب این است که آن خودش را معرفی کرده است به اینکه صلح طلب است. وضع اینطوری شده است که کسی که دارد هر روز از این ور و آن ور سلاح تهیه می کند برای اینکه بریزد به جاهایی که ربطی به ارتش ندارد. او دستش به آنها که نمی رسد وقتی آنجا شکست می خورد، می گیرد از این سلاح های دور زن و می زند به شهرهای عرب نشین و کردنشین و فقرا و آنوقت این دنیا را معرفی می کنند به اینکه این صلح طلب است و خودش هم داد صلح طلبی می زند اخیراً هم که از طرف یکی از رئیس جمهورها، رئیس جمهور گینه یک تقاضای صلح شده بود، ایشان یک کاغذ مفصلی به او نوشته بود که ما همه جور برای صلح حاضریم. ایشان از اول هم همین طور می گفت ما برای صلح حاضریم، ولی صلح چی؟ صلح بین کی و کی؟ در عین حالی که می کوبد، صلح طلب است. در عین حالی که فرار می کند، شجاع است. اصلاً الفاظ در عصر ما هویت خودشان را از دست داده اند، کانه برگشته است، یک تحولی پیدا شده است در الفاظ و معانی الفاظ و اینها. فرانسه هم خودش را یک کشور متمدن و آزادیخواه و نمی دانم این چیزها معرفی می کند، مردم شاید باشند، لکن او هم اسلحه می فرستد، طیاره های زننده می فرستد، کوبنده می فرستد برای اینکه نگذارند ایران غلبه پیدا کند. من عقیده ام این است که اگر در فرانسه پیش این بزرگان فرانسه که دارند به اصطلاح دارند اینها را فرستند، اگر عقل پیدا بشود، آن را بفرستند برای صدام، برای اینکه او با بی عقلی اش رسیده خودش را به اینجا رسانده، اگر چنانچه آن عقل داشت که از اول گول آمریکا را نمی خورد که بگوید تو برو چند روز دیگر تمام می شود قضیه، که آن آمد دید که نشد و تا حالا هم نشده است و همین دو سه روز هم که دیدید که ریختند و جوان های ما در خود عراق جلو رفتند و حالا هم دارند جلو می روند. خوب، ببین همه تجربه، مگر آن مقدار از میراژهایی که فرستاد، شصت تا مثل اینکه می گویند فرستاد، کاری از آن آمد؟ این سلاح ها باید دست کسی باشد که آدم داشته باشد، کسی که ندارد کسی را که بتواند این سلاح ها را به کار ببندد، کسی که چند تا از این پاسدارهای عزیز وقتی که به یک فوجی از اینها حمله می کند فرار می کنند، آنها نمی توانند این کارها را انجام بدهند. بله، اینها در شهر خودشان نشسته اند و در مرز خودشان نشسته اند و با آن توپ های دور برد می زنند به آبادان هر روز یا می زنند به جاهای دیگر. این وضع دنیاست که ما در آن گرفتار هستیم که همه با این کمک می کنند در عین حالی که می بینند که از این کاری بر نمی آید. مگر این چیزهایی که روسیه به صدام داده کمتر از اینهایی است که فرانسه داده؟ خوب، آنها هم دستش بود و نتوانست کاری بکند، البته خرابکاری کرد، اما پیشروی نکرد، شکست خورد در همه جا. و این شکست برای این است که آن چیزی که پیش پاسدارهای ما هست پیش آنها نیست. ایشان بنا دارد که تقلید کند در این امور، تا گفته می شود که مردم ایران هدیه آورند، آن هم درست می کند یک طایفه ای را که بیایید هدیه بیاورید. در خود آنجا هم آنهائی که هست حتی در رادیوهای خارجی و در نوشته هایی که آورده اند، می گویند که مأمورین او خانه به خانه روند و می گویند قبض و رسید بده، اگر کسی قبض و رسید نداشته باشد، رسید طلا، رسید

صحیفه نور جلد 18 صفحه 108

جواهر اگر نداشته باشد او را می برند و به عنوان مجرم. آن شنیده که اینجا طلا می دهند آن هم می خواهد صورتش را درست کند، شبیه اش را درست کند، یک صفی از خودشان درست می کنند که بیایید بدهید، لکن مأمورین می روند از مردم به زور می گیرند. این شنیده است که بچه های، خردسال های ما دعوا می کنند که ما می خواهیم برویم به جنگ، ما می خواهیم چه، آن هم در یک وقتی گفت یک بچه ای به من گفت که من می خواهم به جنگ بروم، فرق است ما بین اینها. در هر صورت ما گرفتار هستیم امروز به یک همچو وضعی در دنیا واسف بار وضع دنیاست.

اینهایی که پیش می برند برای این است که دنبال حضرت ابراهیم سلام الله علیه هستند

اینهایی که پیش می برند برای اینکه اینها دنبال حضرت ابراهیم سلام الله علیه هستند، اینها لبیک گفتند به حضرت ابراهیم سلام الله علیه. آنها که می خواهند پیش ببرند چی می گویند؟ آنها به عفلق گفتند، خوب نمی شود یک کسی که به عفلق چیز می کند، لبیک می گوید یا به کسی که به ابراهیم خلیل الله لبیک می گوید، اینها یک جور باشند. این است که آنها فراری هستند و اینها اگر چنانچه یک وقت اقتضا بکند تا هر جایی که صلاح باشد خواهند رفت.
خوب امروز شما ملاحظه می کنید که لبنان آن گرفتاری را دارد، آنقدر در آن الان دارد جنایت واقع می شود، دیروز توسط صهیونیست ها مستقیما و حالا توسط جمیل، امین جمیل، یعنی آمریکاست که این کارها را دارد انجام می دهد. آمریکا نمی خواهد که منطقه آرام باشد و بخواهند فکر بکنند که باید چه بکنند، آمریکا هر جا بتواند خودش دخالت می کند، هر جا نتواند ایادیش را می فرستد که لااقل نفاق بیندازند بین مردم. این منافقینی که می خواستند در ایران آنطور وقایع را ایجاد کنند و جنایات را ایجاد کنند و کردند و فرار کردند و حالا هم باز تتمه شان هست، اینها همان راه را دارند می روند، اگر قبل از رفتن به فرانسه اشکال می شد که شاید نه، خودشان چی باشند، خوب، حالا معلوم شد که نه، اینطورند. اینهایی که خلقی هستند با صدام دست دوستی می دهند، در صورتی که هر روز دارد این خلق اسلامی را می کوبد. اینها دیگر برایشان آبرویی باقی نمانده است لکن خارج نشسته اند و فحش می دهند، خوب، این یکی برایشان مانده که فحاشی کنند. در هر صورت ما باید خودمان لبیک به حضرت ابراهیم بگوییم و لبیک به رسول الله بگوییم و با این لبیک فداکاری بکنیم و حفظ کنیم عزت خودمان را، عزت اسلام را.
باید جوان های ما، پیرهای ما، زن های ما، مردهای ما، بچه های ما، همه در راه اسلام برای عزت اسلام و برای عزت میهن خودشان و برای عزت میهن خودشان و برای عزت قرآن کریم فداکاری کنند. یکی از فداکاری ها این است که با هم اختلاف نکنند. اگر یک اختلاف جزئی هست خودشان اصلاح کنند و بحمدالله الان در بین ارتش ما و سپاهیان و همه اینها وحدت هست و با این وحدت دارند جلو می روند و تا این وحدت هست انشاءالله پیروزی دنبال هم است. و ما باید همیشه توجه به این داشته باشیم که آنچه هست از خداست (علی غیرک من الظهور مالیس لک) هر چی هست از اوست. اگر ما توانستیم این مطلب را

صحیفه نور جلد 18 صفحه 109

به قلب خودمان وارد کنیم که هر چه هست از اوست، دیگر نه از شکست می ترسیم، نه از چیز دیگر. همه از اوست و اگر این معنا در قلب ما حاصل باشد شکست هم نیست در کار. برای خدا قیام کنید (انما اعظکم بواحده ان تقوموالله) ، - یک - از تمام موعظه ها خدای تبارک و تعالی انتخاب کرده این یک موعظه را (قل انما اعظکم بواحده) یعنی همین یکی را من موعظه می کنم چون همه چیز تو اینجاست (انما اعظکم بواحده ان تقوموالله) همه چیز در قیام لله است. قیام لله معرفت الله می آورد. قیام لله فدایی برای الله می آورد. قیام لله فداکاری برای اسلام می آورد. همه چیز در این قیام لله است و لهذا تنها موعظه ای که انتخاب کرده خدای تبارک و تعالی از بین موعظه ها همین موعظه است که (ان تقوموالله مثنی و فرادی) اجتماعی و انفرادی قیام لله بکنید. انفرادی برای وصول به معرفت الله، اجتماعی برای وصول به مقاصد الله. و من امیدوارم خدای تبارک و تعالی به ما و شما و به همه ملت توفیق عنایت کند که این راه را برویم و برای خدا کارها را انجام بدهیم.

مبارک آن روزی است که دست خیانتکارها و جنایتکارها از سر مظلومین جهان قطع بشود

و خدای تبارک و تعالی این ملت ها را توجه بدهد به این مسائل، و این دولت هایی که در کشورهای اسلامی هستند از خواب بیدار کند. اینها گمان می کنند که اسرائیل پشت و پناه آنها هست که کمک به او می کنند. اسرائیلی که بنایش بر این است که کشورهای عربی را بگیرد، این را خیال می کنند که این پشت و پناه او هست یا آمریکا پشت و پناه است، آمریکا از شما نفت می خواهد و آمریکا از شما نفع می خواهد و می خواهد شما بازار باشید برای او. و همین طور شوروی، اینها فرق نمی کند، اینها می خواهند که از شما استفاده بکنند، از مخازنی که خدا به شما داده آنها استفاده اش را بکنند، شما حمال باشید برای آنها. والا در آنجایی که شما گرفتار بشوید هیچ یک از اینها به داد شما نخواهند رسید، آنها آنوقت می گویند ما اینها را نمی شناسیم. بنای این اشخاصی که توجه شان به خودشان و به دنیای خودشان است این است که مادامی که به نفع آنها چیزی باشد با آنها همراهند و با آنها هم کاسه هستند، آن روزی که ببینند این به نفع نیست ولو دوست شان باشد کنارش می گذارند. این قصه چرچیل را شنیدید شاید، خوب، چرچیل در جنگ عمومی رئیس انگلستان بود، شوروی هم همراه اینها بودند در جنگ با آلمان، شوروی هم همراه اینها بود، آمریکا هم همراه اینها بود. به مجرد اینکه هیتلر را شکست دادند، چرچیل گفت که الان وقتی است که ما به شوروی بزنیم. شوروی که با آنها دوستی داشت و با آنها می خواست که وارد بشود یعنی جنگ آلمان را او برد، گفت الان وقتش است، منتها مجلس انگلستان اجازه نداد این را، آنوقت معلوم شد این مجلس انگلستان اجازه نداد این مطلب را وضع اینها اینطور است، همان دوستی را که دارند، آن روزی که ببینند یک دوست دیگری بهتر از این است و این برایشان دیگر خوب نیست، این را پرتش می کنند دور یا این را می زنندش به زمین، وضع اینها اینطوری است. کسی که به خدا اعتقاد ندارد، کسی که به معاد اعتقاد ندارد، کسی که نمی شناسد

صحیفه نور جلد 18 صفحه 110

آن ارزش های انسانی را، اینها نمی شود بهش اعتماد کرد که ما با آمریکا باشیم و یا اینکه آمریکا با ما در وقت خودش چه بکند. آمریکا از شما نفت می خواهد، آمریکا از حکومت حجاز، نفت حجاز را می خواهد برای او نفعی به شما نمی رساند او از شما می گیرد و می دوشد - برای - شما را. برای چه برای او خودتان را به زحمت می اندازید و ما را هم به زحمت می اندازید؟
انشاءالله خداوند همه را بیدار کند و هشیار کند و این عید سعید را مبارک کند. و مبارک آن روزی است که دست قدرت ها، دست خیانتکارها، دست جنایتکارها از سر مظلومین جهان قطع بشود و انشاءالله امیدوارم نزدیک باشد یک همچو وقتی.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

پیام امام خمینی به زائران بیت الله الحرام و مسلمانان جهان به مناسبت فرا رسیدن عید سعید قربان

تاریخ: 1362/06/12

پیام امام خمینی به زائران بیت الله الحرام و مسلمانان جهان به مناسبت فرا رسیدن عید سعید قربان

بسم الله الرحمن الرحیم
فرا رسیدن عید بزرگ اسلامی قربان را به همه مسلمین تبریک عرض می کنم. عیدی که انسان های آگاه را به یاد قربانگاه ابراهیمی می اندازد، قربانگاهی که درس فداکاری و جهاد را در راه خدای بزرگ - را - به فرزندان آدم و اصفیاء و اولیای خدا می دهد. عمق جنبه های توحیدی و سیاسی این عمل را جز انبیای عظام و اولیاء کرام علیهم الصلوة والسلام و خاصه عبادالله کس دیگری نمی تواند ادراک کند. این پدر توحید و بت شکن جهان به ما و همه انسان ها آموخت که قربانی در راه خدا پیش از آنکه جنبه توحیدی و عبادی داشته باشد جنبه های سیاسی و ارزش های اجتماعی دارد. به ما و همه آموخت که عزیزترین ثمره حیات خود را در راه خدا بدهید و عید بگیرید. خود و عزیزان خود را فدا کنید و دین خدا را و عدل الهی را بر پا نمائید. به همه ما ذریه آدم فهماند که مکه و منی قربانگاه عاشقان است و اینجا محل نشر توحید و نفی شرک، که دلبستگی به جان و عزیزان نیز شرک است. به فرزندان آدم درس آموزنده جهاد در راه حق را داد که از این مکان عظیم نیز فداکاری و از خود گذشتن را به جهانیان ابلاغ کنید. به جهانیان بگوئید در راه حق و اقامه عدل الهی و کوتاه کردن دست مشرکان زمان باید سر از پا نشناخت و از هر چیزی حتی مثل اسمعیل ذبیح الله گذشت که حق جاودانه شود. این بت شکن و فرزند عزیزش بت شکن دیگر سید انبیا محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و سلم به بشریت آموختند که بت ها هر چه باید شکسته شود و کعبه که ام القری است و آنچه از آن بسط پیدا کرده تا آخرین نقطه زمین، تا آخرین روز جهان باید از لوث بت ها تطهیر شود. بت هر چه باشد، چه هیاکل، چه خورشید، چه ماه و چه حیوان و انسان و چه بتی بدتر و خطرناکتر از طاغوت های در طول تاریخ از زمان آدم صفی الله تا ابراهیم خلیل الله تا محمد حبیب الله صلی الله علیه و آلهم اجمعین تا آخر الزمان که بت شکن آخر، از کعبه ندای توحید سر دهد، مگر ابر قدرت های زمان ما و بت های بزرگ نیستند که جهانیان را به اطاعت و کرنش و پرستش خود می خوانند و با زور و تزویر، خود را به آنان تحمیل می نمایند؟ کعبه معظمه یکتا مرکز شکستن این بت هاست. ابراهیم خلیل در اول زمان و حبیب خدا و فرزند عزیزش مهدی موعود روحی فداه در آخر زمان از کعبه ندای توحید سر دادند و می دهند. خداوند تعالی به ابراهیم فرمود: (و اذن فی الناس بالحج یا توک رجالا و علی کل ضامر یاتین من کل فج عمیق) و فرمود: (وطهر بیتی للطائفین والقائمین والرکع السجود) و این تطهیر از همه ارجاس

صحیفه نور جلد 18 صفحه 88

است که بالاترین آنها شرک است که در صدر آیه کریمه است و در سوره توبه می خوانیم: (و اذان من الله و رسوله الی الناس یوم الحج الاکبر ان الله بری من المشرکین و رسوله) و مهدی منتظر در لسان ادیان و به اتفاق مسلمین از کعبه ندا سر می دهد و بشریت را به توحید می خواند. همه فریادها را از کعبه و مکه سر می دهند و ما باید از آنها تبعیت کنیم و ندای توحید کلمه و کلمه توحید را از آن مکان مقدس سردهیم و با فریادها و دعوت ها و تظلم ها و افشاگری ها و اجتماعات زنده و کوبنده در مجمع مسلمین در مکه مکرمه بت ها را بشکنیم و شیاطین را که در رأس آنها شیطان بزرگ است در عقبات رمی کنیم و طرد نمائیم تا حج خلیل الله و حبیب الله و ولی الله مهدی عزیز را بجا آورده باشیم و الا در حق ما گفته می شود (ما اکثر الضجیج واقل الحجیج) امید است حجاج محترم بیت الله الحرام از هر فرقه هستند و اهل هر مذهب می باشند در مواقف و مشاعر محترمه دستجمعی برای پیروزی اسلام بر کفر جهانی دعا کنند و برای بیداری مسلمانان و حکومت های آنان فریاد کنند و دعای بلیغ نمایند. شاید به برکت دعا در محیط وحی و محل کسر اصنام جاهلیت، خداوند تبارک و تعالی بر مسلمین تفضل کند و مجد و عظمت صدر اسلام را به آنان برگرداند و دست اجانب و جهانخواران را از بلاد آنان کوتاه فرماید و ابر رحمت و غفران خود را بر سر عموم مسلمین بباراند. (انه عفواً غفوراً) .
اینک تذکر بعض مطالب برای زائران بیت الله الحرام و عموم مسلمین لازم است گرچه کراراً عرض شده است:
1 - از امور مهمه ای که لازم است حجاج محترم و علمای کاروان ها وقت شریفشان را صرف آن کنند یاد دادن و یادگرفتن مسائل حج است که کوتاهی از آن ممکن است موجب زحمت های فراوان شود از قبیل بطلان حج یا باقی ماندن به احرام.
علمای اعلام کاروان ها از زوار کاروان خویش دعوت نمایند و برای آنان مجلس درس مناسک قرار دهند و حجاج واجب است برای یاد گرفتن، لحظه ای را کوتاهی نکنند و با تمام توان مسائل را یاد بگیرند و با علم به مسائل، مناسک را عمل کنند.
2 - همه می دانیم و باید بدانیم که آنچه از قرن ها پیش تاکنون بر سر مسلمین آمده خصوصاً در یکی دو قرن اخیر که دست دولت های اجنبی به کشورهای اسلامی باز شده و سایه شوم آنان بلاد مسلمین را به تاریکی و ظلمات کشانده است و ذخایر خداداد آنان را به باد فنا داده و به طور مداوم می دهد، غفلت مسلمانان از مسائل سیاسی و اجتماعی اسلام است که به دست استعمارگران و استثمارچیان و عمال غربزده و شرقزده آنان به توده های مسلمانان محروم تحمیل شده است که حتی غالب علمای اسلام گمان می کردند و می کنند که اسلام از سیاست منزه است و یک شخص مسلمان نباید در سیاست دخالت کند. چپاولگران حیله گر کوشش کردند به دست عمال به اصطلاح روشنفکر خود اسلام را همچون مسیحیت منحرف به انزوا کشانند و علما را در چهارچوب مسائل عبادی محبوس کنند و ائمه جماعات را در مساجد و محافل عقد و ازدواج منزوی و مقدسین از توده را سرگرم ذکر و دعا و جوانان عزیز را سرگرم عیش و نوش، از صحنه امور سیاسی و اجتماعی و اهتمام

صحیفه نور جلد 18 صفحه 89

به امور مسلمین و گرفتاری بلاد اسلامی خارج نمایند و در این امر توفیق بسزایی پیدا کردند و از این جهالت و غفلت ما سوء استفاده نمودند و بلاد مسلمین را یا مستعمره خویش نمودند و یا به استثمار کشیدند و بسیاری از سلاطین و حکام مسلمین را استخدام نموده و با دست آنان ملت ها را به استضعاف و استثمار کشاندند و وابستگی و فقر و فاقه و پیامدهای آنها گریبانگیر توده های در بند گردید و اکنون نیز مسلمین به غفلت خود و عمال استعمار به تبلیغات خود و ابر قدرت ها به سلطه و چپاول خود ادامه می دهند و آخوندهای مزدور و درباری به عقب نگه داشتن مسلمانان و جهالت و غفلت آنان دامن می زنند و (انا لله و انا الیه راجعون) .
3 - از جمله مسائلی که به مسلمانان و مستضعفان جهان اجازه هیچ گونه فعالیت برای خروج از قید و بند استعمارگران را نمی دهد و آنان را به حال رکود و عقب افتادگی نگاه می دارد تبلیغات همه جانبه ای است که غربزدگان و شرقزدگان یا به امر ابر قدرت ها یا کوتاه نظری خود در سراسر کشورهای اسلامی و استضعافی به راه انداخته اند و می اندازند و آن است که علم و تمدن و پیشرفت مختص به دو جناح امپریالیزم و کمونیسم است و آنان خصوصاً غربی ها و اخیراً آمریکایی ها نژاد برتر هستند و دیگران نژاد پست و ناقص هستند و ترقی آنان در اثر والانژادی آنان است و عقب افتادگی اینان در اثر نقص نژادی است و به تعبیر دیگر آنان انسان های تکامل یافته هستند و اینان در حال تکامل که پس از میلیون ها سال به تکامل نسبی می رسند. پس کوشش برای پیشرفت بیفایده است و آزادگان یا باید وابسته به سرمایه داری غرب باشند و یا کمونیسم شرق، و به بیان دیگر ما از خود هیچ نداریم و باید همه چیز را از ابر قدرت های غرب یا شرق بگیریم، علم را، تمدن را، قانون را، و پیشرفت را. و شما امروز سیاه ما را می بینید، که در اثر این تفکر که بر ما تحمیل کرده اند هر چیز اگر چه ممتاز باشد و از خودی باشد به همین جرم مشتری اش کم است و همین را اگر اسم غربی به آن بگذارند مشتری زیاد پیدا می کند. پارچه ایران حتماً باید در حاشیه اش حروف خارجی و لاتین داشته باشد تا مشتری پیدا کند و مرض هایی که در خود کشور به نحو شایسته معالجه می شود باید به خارج سفر کرد تا معالجه شود و این باور در حالی است که بعض دانشمندان و نویسندگان غیرمسلمان با شواهد زنده ثابت نموده اند که تمدن و علم از اسلام به اروپا رفته و مسلمانان در این امور پیشقدم بوده اند. باید گفت که دانشگاه های ما به دست یک مشت غربزده خود باخته، یا مزدور اداره می شد و دانشمندان متعهد در اقلیت بودند و قدرت را از آنان سلب کرده بودند و آن دسته اکثریت غربزده جوانان را عاشق غرب می کردند و فوج فوج به خارج می فرستادند و در خارج دست استعمار کار خود را می کرد و جوانان را در حدی که مطلوب استعمارگران بود نگه می داشتند و با افکار غربی و غیراسلامی و غیرملی به کشور باز می گرداندند و این فاجعه قرن اخیر برای ممالک اسلامی و اشباه آنها بود و حدیث مفصل را از این مجمل باید خواند.
4 - و از جمله چیزهایی که مانع دفاع مسلمین از کشورهایشان است تبلیغات دامنه دار برای هر چه بزرگتر جلوه دادن قدرت های خارجی است. در سابق از انگلیس به دست به اصطلاح روشنفکران

صحیفه نور جلد 18 صفحه 90

و تحصیلکردگان غربزده یک غول ساخته شده بود، به دولت های بی اطلاع و ملت های در بند تحمیل کرده بودند که اگر به یک فراش سفارتخانه انگلیس یک حرف درشت زده شود ایران به باد فنا می رود و پرچم سفارت بر سر خانه هر مجرمی که افراشته می شد از مجازات مصون می گشت و اشاره سفیر انگلیس به دولت یا صدر اعظم کافی بود برای اجرای اوامر و اطاعت بی چون و چرای او. و امروز از این دو قدرت خصوصاً امریکا در بلاد مسلمین همان غول را بسیار بزرگتر و شاخدارتر ساخته اند و گمان می کنند اگر به یکی از این دو قطب گفته شود بالای چشمت ابروست، کشور از بین می رود. و با خیال های خام و مقایسه عصر حاضر با عصرهای گذشته و دامن زدن وابستگان غربزده به این نحو شایعه ها، مسلمین را از دفاع بحق خود مأیوس نمودند. و جرم این خودباختگان ملی نما کمتر از مجرم اصلی نیست.
5 - امروز چاره چیست و برای شکستن این بت ها چه تکلیفی متوجه مسلمانان جهان و مستضعفان می باشد؟ یک چاره که اساس چاره هاست و ریشه این گرفتاری ها را قطع می کند و فساد را از بن می سوزاند، وحدت مسلمانان بلکه تمامی مستضعفان و دربند کشیده شدگان جهان است و این وحدت که اسلام شریف و قرآن کریم بر آن پافشاری کرده اند، با دعوت و تبلیغ دامنه دار باید بوجود آید و مرکز این دعوت و تبلیغ، مکه معظمه در زمان اجتماع مسلمین برای فریضه حج است که ابراهیم خلیل الله و محمد حبیب الله شروع و در آخر الزمان حضرت بقیه الله ارواحنا لمقدمه الفدا تعقیب می کند. به ابراهیم خلیل الله خطاب می شود که مردم را به حج بخوان تا برای شهود منافع خود از همه اقطار بیایند. این منافع جامعه است منافع سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی. بیایند و ببینند تو که بر آنان پیغمبری عزیزترین ثمره حیات خود را در راه خدا تقدیم کردی و همه ذریه آدم باید به تو تأسی کنند، ببینند که بت ها را شکستی و آنچه جز خداوند بود به دور افکندی، شمس باشد یا قمر، هیاکل، حیوانات یا انسان ها و گفتی از روی حقیقت گفتی (وجهت وجهی للذی فطر السموات والارض حنیفاً مسلماً و ما انا من المشرکین) و همه باید به پدر توحید و پدر پیامبران عظیم الشأن تأسی کنند. و در سوره توبه که امر شد در مجمع عمومی در مکه خوانده شود می خوانیم: (و اذان من الله و رسوله الی الناس یوم الحج الاکبر ان الله بری من المشرکین و رسوله) فریاد برائت از مشرکان در مراسم حج و این یک فریاد سیاسی - عبادی است که رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم به آن امر فرمود. حال باید به آن آخوند مزدور که فریاد مرگ بر آمریکا و اسرائیل و شوروی را خلاف اسلام می داند گفت تأسی به رسول خدا و متابعت از امر خداوند تعالی خلاف مراسم حج است؟ آیا تو و امثال تو آخوند امریکایی فعل رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم و امر خداوند را تخطئه می کنید و تأسی به آن بزرگوار و اطاعت فرمان حق تعالی را بر خلاف می دانید و مراسم حج را از برائت از کفار تنزیه می کنید و اوامر خدا و رسول را برای منافع دنیایی خود به طاق نسیان می سپارید و برائت و نفرین را نسبت به دشمنان اسلام و محاربان با مسلمانان و ستمگران بر مسلمین کفر می دانید؟ ما امیدواریم که دولت سعودی به وسوسه این آخوندهای از خدا بی خبر گوش فرا ندهد و مسلمین را همانطور که وعده

صحیفه نور جلد 18 صفحه 91

نموده است در مراسم حج و برائت از کفار و مشرکان آزاد گذارد و در این عمل الهی با آنان خصوصاً زائران ایرانی و فلسطینی و لبنانی و افغانی که مورد تجاوز کفار قرار گرفته اند هماهنگ شود تا دشمن مشترک همه مظلومان را با ندای واحد به عالمیان معرفی کنند. و من موکداً از زوار ایرانی و دیگر زائران بیت الله الحرام می خواهم که نظم و آرامش را مراعات کنند و به دستورات نماینده اینجانب، جناب حجت الاسلام آقای خوئینی ها عمل کنند و همه مسلمانان را برادر خود بدانند و با آنان به طوری که شایسته یک مسلمان متعهد است عمل نمایند. امید است دولت سعودی نیز با حجاج ایرانی که از ستمکاران غدار که به کشورهای اسلامی تجاوز و دخالت های بیجا می کنند، تظلم می نمایند، به نحوی شایسته هماهنگی و همگامی و وحدت کلمه، کفار متجاوز به حریم اسلامی را محکوم کنند تا حج امسال انشاءالله تعالی به طوری که مرضی خداوند و رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم است انجام گیرد.
6 - از جمله چیزهایی که برای قیام مسلمانان و مستضعفان جهان علیه چپاولگران جهانی و مستکبران جهانخوار لازم به تذکر است آن است که نوعاً قدرت های ستمگر از راه ارعاب و تهدید یا به وسیله بوق های تبلیغاتی خودشان و یا به وسیله عمال مزدور بومی خائن شان مقاصد شوم خود را اجرا می کنند، در صورتی که اگر ملت ها با هشیاری و وحدت در مقابلشان بایستند موفق به اجرای آن نخواهند شد. شواهد بر این مدعا زیاد است و زنده ترین شاهد در کشورهای منطقه ایران و افغانستان است. ایران چنانچه می دانیم و می دانید دست بسته تسلیم امریکا بود و شاه مخلوع خائن، این کشور را در تمامی ابعاد وابسته به امریکا کرده بود و ایران یکی از پایگاه های نظامی امریکا بود. ارتش در دست مستشاران آن و فرهنگ در دست جیره خواران و شاه و دولت و مجلس از نوکران و سرسپردگان بودند. اقتصاد در وابستگی از آنها بدتر و شاه مخلوع در منطقه نیرومندترین ژاندارم بود و پشتیبان او امریکا و دیگر کشورهای وابسته به آن بودند و از حیث تجهیزات نظامی بسیار غنی بود، با اینهمه ملت معظم ایران که فاقد قدرت نظامی و تجهیزات رزمی و حربی بود با دست خالی و ایمانی قوی فرا گرفته از اسلام و عزمی راسخ و اتکاء به خدای تعالی و اعتماد به نفس در مدتی کوتاه به طور معجزه آسا بت های تخیلی ساخته و پرداخته غربزدگان را فرو ریخت و طومار ستمگری دو هزار و پانصد ساله را در هم پیچید و بر اسطوره های تاریخ سازان و بت تراشان خط ابطال کشید. و افغانستان هجوم ناجوانمردانه شوروی، آن قدرت اسطوره ای و ارتش قدرتمند حکومت غاصب و حزب خائن را با قدرت ایمان و اتکال به خدای بزرگ و اعتماد به خویش در هم کوبید. به طوری که باید گفت شوروی با پریشانی و پشیمانی از هجوم ظالمانه خود بسر می برد و در حیرت است که چگونه از افغانستان بدون آبروریزی جا خالی کند. و همچنین ملت قدرتمند و علمای متعهد بودند که فرانسه و انگلستان غاصب را از الجزایر و عراق بیرون کردند. اینها و امثال اینها برای فرو ریختن رعب های ساختگی به دست استعمار استثمارگران کافی است که مسلمانان و دولت های کشورهای اسلامی را از خواب گران بیدار کند و این طلسم های ساختگی را و سحرهای شیطانی را ابطال نماید و مسلمانان و دولت های

صحیفه نور جلد 18 صفحه 92

آنان را با داشتن یک میلیارد جمعیت و در دست داشتن شریان حیات غرب و شرق و دارا بودن کشورهای وسیع و غنی از سحر و وحشتزدگی خارج کند و از ایران که با جمعیت ناچیز سی و چند میلیونی دست همه قدرت ها را از کشور خود قطع و تمام قید و بندهای استعماری را گسیخت و مستشاران و مفتخواران را از میهن عزیز راند، عبرت بگیرند و به بوق های استعماری که یکصدا از اول پیروزی انقلاب تاکنون با شایعه پردازی ها و نشر اکاذیب، ایران را یک کشور در حال سقوط و ورشکسته معرفی کرده و می کنند گوش فرا ندهند و از یک قدرت اسلامی که هدفش سرافرازی مسلمین و کوتاه کردن دست ستمگران از ذخائر خداداد آنان است و پیوسته می خواهد بین برادران اسلامی صلح و صفا و اخوت ایمانی برقرار باشد، قدردانی کنند و بدانند که کشورهای قدرتمند فرصت طلب که غایت آمالشان دست یافتن بر کشورهای اسلامی و مستضعف است آنان را در مواقع گرفتاری تنها می گذراند و کلمه وفا در قاموس آنان راهی ندارد.
7 - اگر انشاءالله آن وحدت بین مسلمین و دولت های کشورهای اسلامی که خداوند تعالی و رسول عظیم الشانش خواسته اند و امر به آن و اهتمام در آن فرموده اند، حاصل شود، دولت های کشورهای اسلامی با پشتیبانی ملت ها توانند یک ارتش مشترک دفاعی بیش از صد میلیونی تعلیم دیده ذخیره و یک ارتش ده ها میلیونی زیر پرچم داشته باشند که بزرگترین قدرت را در جهان به دست آورند. و اکنون که این حاصل نیست، دولت های اسلامی منطقه و حواشی آن می توانند یک ارتش ذخیره ده ها میلیونی و یک ارتش بیش از ده میلیونی تحت پرچم برای دفاع از کشورهای اسلامی داشته باشند که این نیز فوق قدرهاست و امید است دولت های منطقه با قطع نظر از زبان و نژاد و مذهب فقط تحت پرچم اسلام در این امر فکر کنند و طرح آن را بریزند و از ننگ خضوع در برابر ابر قدرت ها نجات یابند و شیرینی استقلال و آزادی را بچشند و برای به دست آوردن چنین قدرتی لازم است هر یک از دولت ها با تفاهم با ملت خود برای دفاع از کشورشان یک چنین طرح حیاتبخشی را در دست مطالعه قرار دهند. و از کشور اسلامی ایران در این امر که مدافع کشورهای خود و برادران اسلامی خویش است الهام بگیرند. امروز ایران با همه گرفتاری ها و کارشکنی ها و حصر و سدها در صدد است تمام جوانان خود را تعلیم نظامی دهد و تاکنون به طوری که گزارش می دهند قریب یک میلیون رزمنده ذخیره تعلیم دیده دارد که به محض آنکه لازم شود، با یک هشدار برای دفاع از میهن اسلامی خود مجهز و مسلح می شوند. دولت های اسلامی و منطقه نیز اگر مثل دولت ایران با ملت رفتار کنند و خود در کنار ملت باشند و مردم احساس خدمتگزاری آنان را نمایند این امر در کشورهای آنان نیز حاصل می شود و مقدمه است برای آنچه اسلام بزرگ به آن امر کرده و طرح داده است. و باید متأسف بود که اسلام در همه ابعادش ناشناخته است و زیر پرده های استعماری در طول تاریخ می باشد. از خدای بزرگ می خواهیم که این پرده های سیاه را برچیند و چشم مسلمانان را به جمال جمیل اسلام روشن فرماید تا دنیا بداند اسلام برای جهان چه آورده است. و آنچه غایت تعلیمات اسلامی است همزیستی مسالمت آمیز در سطح

صحیفه نور جلد 18 صفحه 93

جهان است که امید است با تعجیل در ظهور مهدی آخرالزمان ارواحنافداه حاصل شود، و رسیدن انسان ها به کمال و سعادت اخروی است که خداوند نصیب همگان فرماید.
8 - مسلمانان و خصوصاً مظلومان منطقه بدانند که اسرائیل با تغییر و تبدیل مهره ها که شاید اغفال رزمندگان فلسطینی و لبنانی باشد هیچ گاه از مقصد شوم خود که حکومت بر کشورهای مسلمین از نیل تا فرات است منصرف نخواهد شد و امریکا که چنگ و دندان در منطقه نشان می دهد از مهره ای چون اسرائیل که مجری جنایت های آن در منطقه است به کامل پشتیبانی می کند و بازی های سیاسی اینان را نباید از نظر دور داشت. و کسانی که از اسرائیل حمایت می کنند باید بدانند که افعی گزنده را در حمایت خود قوی می کنند که در صورت فرصت خدای نخواسته حرث و نسل منطقه را به هلاکت می کشاند و باید به این افعی خزنده خطرناک مهلت ندهند. چنانچه صدام جنایتکار اگر فرصت پیدا کند خطرش برای منطقه از اسرائیل کمتر نیست. و لازم است برای آرامش، منطقه، اکنون که به یاری خداوند متعال قوای مسلح ایران ایدهم الله تعالی این جرثومه فساد را تالیه پرتگاه هلاکت رسانده اند و از سردار قادسیه یک موجود مفلوک ساخته اند، دولت های منطقه از کمک به او دست بردارند که صلاح دین و دنیای آنان است و در صورتی که مهلت پیدا کند بر هیچ یک از دولت های خلیج فارس و دیگران رحم نخواهد کرد. شما دیدید اکنون که با شکست مفتضحانه روبرو است در یک سخنرانی گفت: اعراب باید رهبری عراق را بپذیرند و شک نکنید که اگر قدرت پیدا کند به مسأله رهبری اکتفا نخواهد کرد. و بوق تبلیغاتی دولت هایی که از ایران سیلی خورده اند، برای مصالح خودشان و دربند کشیدن هر چه بیشتر ملت ها، شماها را از ایران ترسانند، ولی دولت ها بدانند که ایران به پیروی از تعالیم اسلامی با تمامی آنها در صورتی که به موازین اسلامی گردن نهند با برادری و برابری رفتار می نماید ولی هرگز به خود اجازه نمی دهد با کسی که نسبت به ما آن همه خسارات و جنایات وارد کرده است مسالمت کند. و ملت عزیز عراق در انتظار پیروزی ایران است تا از نیش های این عقرب جراره نجات پیدا کند و امید است که با یاری خداوند این انتظار به طول نیانجامد (الیس الصبح بقریب) .
9 - حجاج محترم ایران و زائرن حرمین شریفین بدانند که آنها از کشوری که برای اهداف اسلامی و بیرون راندن ستمگران از کشور عزیز خویش قیام کرده است به سوی خانه خدا و حرم شریف رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم و قبور معظم و فرزندان پیامبر علیهم و صلوات الله می روند، تحت مراقبت برادران اسلامی سراسر جهان هستند و خبرگزاری ها و دروغپردازان بوق های تبلیغاتی و دشمنان اسلام در کمین نشسته و مراقب اعمال و اقوال آنان هستند و در صددند که از کاهی کوهی بسازند و سرتاسر جهان را از شایعه های خود پر نمایند. در این صورت جزئی انحراف و خطا و لغزش آنان علاوه بر آنکه در پیشگاه خداوند بزرگ و رسول عظیم الشأنش می باشد، در حضور سایر زائران حرمین شریفین است که به واسطه پیامد آن گناهی بزرگ و خطایی عظیم است زیرا علاوه بر آنکه بعض اعمال و گفتار، خلاف حرمت حرمین شریفین است موجب وهن جمهوری اسلامی است که

صحیفه نور جلد 18 صفحه 94

خدای نخواسته این جمهوری اسلامی که برای حکومت الله و برقراری احکام مقدس آسمانی قرآن و سنت تشکیل شده به واسطه بعض اعمال و رفتار آنان به گونه ای دیگر معرفی شود و عیب جویانی که مراقب خرده گیری و بهانه هستند بر ضد اسلام و جمهوری اسلامی به شایعه پراکنی و مشوه نمودن چهره نورانی اسلام و جمهوری اسلامی بپردازند و گناه آن در نامه اعمال آنان که برای عبادت فریضه حج رفته اند نوشته شود. لازم است مراقب باشند که اعمال رویه و گفتار باطل تحقق پیدا نکند و هرکس مراقب دوستان و نزدیکان خود باشد و در برنامه های انسانی - اسلامی صحیح که از طرف نماینده اینجانب جناب حجت الاسلام آقای خوئینی ها ترتیب داده می شود تبعیت کنند و از آنها تخطی نکنند که موجب هرج و مرج و ناراحتی زائرین فراهم شود. و پلیس کشور سعودی و متصدیان امور حج و زیارت و دولت سعودی باید توجه کنند که زائران ایرانی که از یک کشور انقلابی تحت ستم غرب و شرق و غارت زده که با تأیید خداوند متعال و قیام و نهضت همگانی خود را از چنگال ابر قدرت ها نجات داد و با همت والای مرد و زن و کوچک و بزرگ استقلال و آزادی را به دست آورد و رژیم ستمشاهی امریکائی را به رژیم اسلامی مردمی تبدیل کرد و مستشاران و جاسوسان امریکائی و شوروی را یا از کشور راند و یا به بند کشید، به زیارت بیت الله الحرام و مرقد مطهر رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم و ائمه مسلمین علیهم السلام مشرف می شوند، میهمانان خدا و رسولند و اهانت و جسارت به آنها اهانت و جسارت به میزبانان بزرگ آنان است، خصوصاً که این میهمانان آمده اند تا همراه با مناسک حج به ندای ابراهیم خلیل الله و محمد رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم لبیک گویند که لبیک به آنان نیز لبیک به خدای تعالی است. با اینانی که از کل فج عمیق هجرت به سوی خدا و رسول بزرگ او کرده اند با مهر و صفا و محبت و وفا و اخوت اسلامی رفتار کنید و میهمانان خدا و رسول را آزار ندهید. اینان برای مناسک حج و برائت از مشرکان و کافران که خدا و رسول او از آنان برائت جسته است آمده اند. این میهمانان متعهد را گرامی دارید و از قدرت یک رژیم مقتدر اسلامی برای سرکوب دشمن اسلام و مسلمین، اسرائیل غاصب و قطع ید ارباب او امریکا، رأس دشمنان اسلام و کشورهای اسلامی بهره برداری کنید و مکه مکرمه را با هماهنگی زائران سراسر جهان به کانون فریاد علیه ستمگران تبدیل کنید که این یکی از اسرار حج است و خداوند غنی از لبیک ها و عبادات بشر است.
بارالها! ما را از پیروی شیطان و نفس اماره حفظ فرما. ما را از حب جاه و مقام و دنیا و نفس خویش بازدار. دولت های کشورهای اسلامی را از وحشتزدگی در مقابل دو قدرت چپ و راست نجات مرحمت فرما و آنان را به وظایف اسلامی انسانی آشنا نما. و ملت ها و دولت های کشورهای اسلامی را برای حصول وحدت و اخوت راهنمائی فرما. و حجاج ایرانی را که در راه هدف بزرگ تو تحمل رنج و زحمت و اهانت و حبس و زجر می نمایند از رحمت و جلوه خاص خود بهره مند فرما. و دست قدرت چپاولگر را از بلاد مسلمین کوتاه فرما. و ما را به آنچه رضای تو است هدایت نما و لشکریان اسلام را در دفاع از سرزمین خود و مظلومان منطه نصرت عنایت فرما. و اسرائیل غاصب

صحیفه نور جلد 18 صفحه 95

متجاوز و امریکا و شوروی ستمگر را مخذول فرما. و اسلام و مسلمین را تقویت فرما و از شر اجانب حفظ کن.
(انک ولی النصر والنعمه والسلام علی رسول الله صلی الله علیه و آله و علی اولیاء المعصومین سیما بقیه الله فی الارضین ارواحنا فداه) 

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

بیانات امام خمینی در جمع اعضای مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق

تاریخ: 1362/06/29

توجه کنید در سرتان هوای غلبه و حکومت نباشد بلکه تشکیل حکومت اسلامی و اجرای احکام خدا باشد

بسم الله الرحمن الرحیم
از اینکه تشریف آوردید تا از نزدیک صحبت کنیم از شما تشکر می کنم. آنچه که خود شما می دانید ولی باز هم باید تذکر داد، این است که مجلس اعلا که از مجاهدین عراقی تشکیل شده است باید سعی کند که تمام کارها را برای خدا انجام دهد و جهات اسلامی و دینی را کاملا ملاحظه نماید. شما باید سعی کنید تا تمام توجه تان به خدای متعال باشد. باطن ذات انسان محفوف است به چیزهایی که تمام هدایت ها و انحرافات از آن سرچشمه گیرد. باید توجه داشته باشید که در سر سرهم هواهای نفسانی بر شما غلبه نکند، یعنی در سرتان هوای اینکه ما غلبه کنیم و حکومت کنیم نباشد بلکه در نظرتان این باشد که حکومت اسلامی تشکیل دهیم و احکام خدا را جاری سازیم. حضرت امیر علیه السلام در رأس زهاد، حکومت می کرد، ولی حکومت برای خودش نبود بلکه هر چه کوشش می کرد برای اسلام بود. شما مجاهده کنید تا هر چه در دل دارید زدوده شود که اگر برای خدا خالص شدید در پیروزیتان موثر است. باید اتکائتان فقط به خدا باشد و این نمی شود مگر اینکه از نفسانیات بکاهید منشاء اختلافات از هوای نفس است. هر کجا اختلاف بین خودتان دیدید، مطمئن باشید که از هوای نفس سرچشمه گرفته است. البته اختلاف بین انبیا و افراد مقابل آنها و اسلام و کفر همیشه بوده است ولی آن اختلاف از عبودیت سرچشمه می گیرد. شما اختلافاتی را که از نفسانیت سرچشمه می گیرد باید از بین ببرید و مطمئن باشید که اگر کارهایتان از الوهیت سرچشمه نگیرد و از وحدت اسلامی بیرون بروید، مخذول می شوید.

تلاش نمائید که عراق از سلطه جباران آزاد گردد همانگونه که حضرت موسی در مقابل فرعون قیام کرد

امیدوارم موفق باشید تا برای آزادی و استقلال عراق کوشش کنید و تلاش نمایید که عراق از سلطه جباران آزاد گردد. باید همانگونه که حضرت موسی در مقابل فرعون قیام کرد و نظرش این بود

صحیفه نور جلد 18 صفحه 114

که حق را مستقر کند و به هیچ وجه در نظرش نبود تا خودش حکومت کند، شما هم در قلب تان این معنا باشد که مجلس را الهی کنید، زیرا اگر اختلاف در مجلس تان پیدا شود، همه از بین می روید و اگر با هم بودید همه پیروز می شوید. چون شما برای خدا می خواهید این ظلم را ریشه کن کنید، انشاءالله موفق می شوید و این توفیق زمانی حاصل می شود که بین خود آقایان نگرانی نباشد. و سر اینکه ایران پیروز شد برای این بود که بین تمام افراد اتحاد بود و هیچ این حرف ها نبود که هر کس طرف خودش بکشد. شما با هم متحد باشید که بحمدالله هستید و وقتی در حلقه اول اتحاد بود، در حلقه های بعد اختلاف پیدا نمی شود. شما سعی کنید که در سر قلب تان چیزی مخالف الوهیت نباشد و اگر دیدید هست سرکوبش کنید. کراراً عرض کردم که اگر انبیا در یک مکان جمع شوند با هم اختلاف پیدا نمی کنند، زیرا مقصد و هدف و مقصود یکی و الهی است. اگر در مجلس شما توحید واقعی به معنای واقعی آن تحقق پیدا کند، قهرا افرادی که متصل به شما می شوند اختلاف پیدا نخواهند کرد و وحدت واقعی، یعنی قلب همه شما برای یک چیز تپید که آن اسلام است. اگر اینطور شد خداوند شما را تأیید می کند.

مردم ایران مجتمع شدند و با نیروی ایمان پیروز گردیدند

ما باید همه چیز خودمان را از او بدانیم. شما نه افراد زیاد دارید و نه سلاح و ساز و برگ جنگی زیاد، ولی طرف مقابل شما از همه دنیا به او کمک می شود. وقتی اینطور شد، آن کسی که هیچ ندارد باید با جهات معنوی مقابله کند، با جهات صوری که نمی شود. شما خوب می دانید که شاه سابق مجهز بود به جهاز بسیار و امریکا بود که ایران را پر از سلاح و مهمات کرد برای اینکه خواست ایران پایگاه آنها باشد و شاه همه چیز داشت، پشتیبانی تمام ابر قدرت ها، لشکر منظم تا دندان مسلح، ولی مردم ایران هیچ نداشتند. از مدرسه فیضیه شروع شد و وقتی مردم دیدند که اختلافی نیست، مجتمع شدند و با نیروی ایمان پیروز گردیدند. مردم ایران که سلاح نداشتند، آنها با مشت گره کرده و فریاد بر دشمن پیروز شدند. اینقدر فریاد کشیدند که دشمن تا بن دندان مسلح را شکست دادند. بعد هم خود مردم، کمیته ها و سپاه را تشکیل دادند. امروز ایران وضعی الهی دارد. وقتی جوانان ما در جبهه ها آن فداکاری ها را می کنند، یا آیند و با من صحبت می کنند، از روح بزرگ و صافی آنها حسرت می خورم. این وضع هر کجا پیدا شود پیروزی را به دنبال دارد. این مطلب هر کجا باشد، عنایات خدا را به دنبال دارد، پس از عنایت خدا، پیروزی حتمی است. خداوند ما را اصلاح کند تا بتوانیم خدمت کنیم.
امروز در مقابل شما چه درندگانی واقع شده اند، وقتی انسان می بیند که شهید آقای صدر آن عالم فاضل را و همچنین همشیره ایشان را با چه وضعی شهید کردند و بعد هم با بیت مرحوم آقای حکیم که آنقدر خدمت کردند و با آقای آقا یوسف حکیم که وقتی انسان ایشان را می دید، به یاد قیامت افتاد آنگونه رفتار نمودند و 90 نفر از بیت مرحوم حکیم را گرفتند، شدیدا متأثر شده و می فهمد که اینها چه سبع هائی هستند. من می دانم که مردم عراق از این جهت متزجر هستند. آخر کدام انسانی است

صحیفه نور جلد 18 صفحه 115

که این فشارها را ببیند و متأثر نشود. امیدوارم کارها به زودی درست شود. قدرت ها گمان کردند می توانند که آنها را نگه دارند. در رژیم سابق هم چه امریکا و چه شوروی، چه فرانسه و سایر قدرت ها می خواستند شاه را نگاه دارند و عده ای هم از ایران آمدند در فرانسه که بگذارید شاه باشد و سلطنت کند نه حکومت، ولی نشد. او رفت، حالا هم تمام قدرت می خواهند صدام را نگه دارند، ولی نمی شود. شما سعی کنید ملت عراق را بیدارتر کنید و امیدوارم که ملت عراق توجه کند و وضع ایران را در نظر بگیرد. انشاءالله خداوند به شما توفیق بدهد که مجاهد فی سبیل الله باشید و انشاءالله برگردید به عراق و ما هم به شما در حرم حضرت سیدالشهداء علیه السلام ملحق می شویم.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

بیانات امام خمینی در دیدار با رئیس جمهور، وزیر نفت و گروهی از کارگران و متخصصین وزارت نفت جمهوری اسلامی

تاریخ: 1362/06/30

ایران دستش را پیش امریکا تا ابد دراز نمی کند ولو اینکه فانی بشود

بسم الله الرحمن الرحیم
من بسیار خوشحال هستم از اینکه این برادرهای عزیز را امروز می بینم و برای ما سرافرازی ایجاد کردند و مسأله بعد معنویش اهمیتش بسیار بیشتر از بعد مادیش است. بعد مادیش، خوب یک مقداری نفت رفته و الحمدلله جلوگیری کردند. اما بعد معنوی همان است که شما اشاره کردید که اینها ماها را همیشه با این مسائل می ترسانند. دست به آن نزنید که نخواهد شد، غیر از امریکا کاری نمی تواند بکند، غیر از فرانسه و نمی دانم چی نمی توانند بکنند. در صورتی که ثابت کردند جوان های ما و کارمندهای ما و همه اشخاصی که در این امور مربوط هستند، به اینکه: نه، آن کارهائی که آنها ممتنع می دانند، اینجا ممکن است و ما باید این را راهی باز کنیم برای کارهای بزرگتر. نترسیم از مطلب که ما نمی توانیم بکنیم. نخیر می توانیم بکنیم.
خوب، یک همچو مطلبی که من دیشب فیلمش را آوردند دیدم، البته من درست نمی توانم بفهمم مسائل را، اما سختی و مشکلی اش را فهمیدم که این کار با چه سختی انجام گرفته، با چه مشکلی انجام گرفته است و همانطوری که گفته شده است، این را آنطور نمایش داده بودند که غیر از امریکا و امثال او از آنها نمی آید این کار را بکنند و با این می خواستند که ما را به یک نحوی گرایش بدهند به آن طرف و این باید به دولت های کشورهای اسلامی و خصوصاً به این خلیجی ها تذکر داده بشود که شما خودتان برخیزید از جا. اینقدر خودتان را اسیر این قدرت های بزرگ نکنید. شما خودتان می توانید کار بکنید. شما خودتان شریان حیات امریکا و امثالش دست شماست و خودتان می توانید کار را انجام بدهید و معنا ندارد که دولت های اسلامی همه کوشش کنند به اینکه ایران هم باید مثل خود ما باشد و مربوط به امریکا باشد. این کوشش ها بی فایده است و ایران دستش را پیش آمریکا انشاءالله تا ابد دراز نمی کند، ولو اینکه فانی بشود. آنها گمان می کنند که ما برای فرض کنید که یک نفت و یا برای چیزی تسلیم امریکا می شویم در صورتی که نه، ما تا فنای خودمان تسلیم دیگر نمی شویم. می توانند آنها اگر یک وقتی توانستند البته آنطور که باز آنها خیال می کنند که می توانند هر کاری بکنند. باز مسأله آن نیست. اینها امتحانشان را در افغانستان داده اند. آن شوروی قلدرتر از آمریکاست ولو این شیطان تر

صحیفه نور جلد 18 صفحه 117

است، اینها امتحانشان را آنجا دادند و دیدند چه. خود آمریکا هم در جاهای دیگری - عرض شود - در ویتنام و امثال اینها امتحانش را داد. این در صورتی است که فرق های زیاد است ما بین آنجا و اینجا. آنجا دولتش همراه با آمریکا بوده. در افغانستان حزبش موافق با امریکا بوده، ارتش اش موافق بوده، همه چیزش موافق بوده. آن چریک های قدرتمند بودند که مقابل ایستادند و تو دهنی به آنها زدند و الان هم دارند می زنند. اینجا بحمدالله همه ملت با هم هستند، کارگرش، کارمندش، زارعش، دولتش، رئیس جمهورش - نمی دانم - مجلس اش، همه، همه یکی هستند. ارتش اش، سپاه پاسدارهایش، بسیج اش، اینها همه یک موجود الان هستند، یک ارگان را تشکیل می دهند با اسماء مختلف. و لهذا می بینند و می گویند که اینهمه چیزهایی که برای ما پیش آوردند، مشکلاتی که برای ما پیش آوردند، خود همین آقایان حل کردند. و مشکلات بعدها هم به دست خود همین آقایان حل می شود که ما بتوانیم مشکلاتمان را با زحمت خودمان و حفظ شرافت خودمان، خودمان انجام بدهیم. چرا باید ما دستمان را پیش دیگران دراز کنیم برای این امور؟ باید افکار خودمان را به راه بیندازیم، یعنی همه ایران این کار را بکند. همه دانشگاه ها، همه کارخانه ها، همه افکارشان را به کار بیندازند. از آنها می آید، راه را خدا باز می کند. ابتدا به نظر آدم می آید که یک کاری نمی شود، وقتی که وارد شد کم کم می بیند نه، خدا راه را باز کرد و شد. خوب یک همچو کاری که این جوان های عزیز ما کردند، یک کار مهمی بود، کار کوچکی نبود، این کار مهم را همت گماشتند و با همت کار را انجام دادند. کارهای دیگر را هم می توانند انجام بدهند. و ما باید مأیوس نباشیم. ما باید خودمان را از دیگران، از غیر خدا مأیوس کنیم و بگوییم آنها هیچ، و با اتکاء به خدای تبارک و تعالی و قدرت ملی خودمان، اسلامی خودمان کارهایمان را پیش ببریم و پیش می رود این کارها، منتها بعضی هایشان زود پیش می رود، بعضی هایشان هم یک قدری دیرتر پیش می رود. باید ما عزم مان را جزم کنیم به اینکه نه دستمان را پیش آمریکا دراز کنیم نه پیش شوروی و نه پیش دیگران و باید خیلی آدم متأسف باشد این از این دولت هائی که به اسم اسلام در این اطراف هستند که همه دارند کوشش می کنند که اسارت خودشان را تحکیم کنند. نه اینکه اینها نمی فهمند، بسیارشان می فهمند مسأله را که اگر اینها با دولت اسلامی، جمهوری اسلامی، مربوط بشوند، برایشان خوب است. اما یک وسوسه شیطانی در قلب آنها ایجاد کرده اند که نمی شود اینها را، با آمریکا نمی شود چه شد. تا همین که سابقاً می گفتند برای ما که با امریکا اصلاً نمی شود طرف شد، با شاه هم نمی شود طرف شد. خوب، طرف شدند ملت ما، دیدند که می شود با امریکا، با شوروی، همه را دست شان را قطع کرد و دیدند که خبری هم نشد و نخواهد هم شد.

وقتی بنا شد همه ملت در یک راه برود نمی شود از این راه منحرفش کرد

و مسأله اینطور است که یک ملتی اگر یک چیزی را خواست، نمی شود تحمیلش کرد. می شود تحمیل به یک گروهی، یک حزبی، نمی دانم یک چیزهایی کرد، اما به یک ملت نمی شود یک چیزی را تحمیل کرد. ملت وقتی بنا شد، همه شان را در یک راه روند، نمی شود دیگر این را از این راه

صحیفه نور جلد 18 صفحه 118

منصرفش کرد. با قدرت نمی شود ملت را از آن طریقی که دارد منصرف کرد. ممکن است که یک وقت فرض کنید یک قدرت هایی سرکوب کنند یک ملتی را، لکن نمی شود تا آخر برود، در بین راه فلج می شود. بحمدالله مملکت ما جوری است که از اول هم نمی توانند، نه اینکه بیایند و بین راه، انشاءالله از اول هم نمی توانند. و ما به خدا متکی هستیم و خداوند انشاءالله همه جوان های ما را حفظ کند و دولت ما را، ملت ما را همه را حفظ کند. و باید من واقعاً تشکر کنم از شما جوان های عزیز که بعد معنویش بسیار زیاد است برای اسلام و برای ایران، شما محقق کردید و خداوند به شما اجر مجاهدین را انشاءالله عنایت کند.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

پیام امام خمینی به خانواده های شهدا، اسرار، مفقودین، جانبازان و مجروحین جنگ تحمیلی

تاریخ: 1362/06/31

پیام امام خمینی به خانواده های شهدا، اسرار، مفقودین، جانبازان و مجروحین جنگ تحمیلی

بسم الله الرحمن الرحیم
شهادت در راه خداوند چیزی نیست که بتوان آن را با سنجش بشری و انگیزه های مادی ارزیابی کرد. و شهید در راه حق و هدف الهی را نتوان با دیدگاه امکانی به مقام والای آن پی برد. که ارزش عظیم آن معیاری الهی و مقام والای این دیدی ربوبی لازم دارد و نه تنها دست ما خاک نشینان از آن و این کوتاه است که افلاکیان نیز از راه یافتن به کنه آن عاجزند، چه که آنها از مختصات انسان کامل است و ملکوتیان با آن مقام اسرار آمیز فاصله ها دارند. قلم اینجا رسید و سر بشکست و ما بازماندگان و عقب افتادگان در آرزوی آن و این باید روز شماری کنیم و حسرت شهادت و شهید و شهید پروران اینچنانی را که با ایثار ثمره حیات خود عاشقانه به این شهیدان شاهد افتخار می کنند به گور بریم و از شجاعت های بی نظیر شهیدان و دوستان اسیر و مفقودشان و آسیب دیدگان و اشتیاق زاید الوصف اینان برای بازگشت به میدان شهادت احساس خجلت و حقاًرت کنیم. زنان و مردان و کودکان نمونه ای که در زیر بمباران ها و از بستر بیمارستان ها سرود شهادت سر می دهند و با دست و پای قطع شده بازگشت به جبهه های انسان ساز را آرزو می کنند، فوق آنچه ما تصور می کنیم و فلاسفه و عرفا به رشته تحریر در می آورند و هنرمندان و نقاشان عرضه می کنند، می باشند. آنچه آنان با قدم های علمی و استدلالی و عرفانی یافته اند اینان با قدم عینی به آن رسیده اند و آنچه آنان در لابلای کتاب ها و صحیفه ها جستجو کرده اند اینان در میدان خون و شهادت در راه حق یافته اند. بارالها! ما را به خدمتگزاری در راه آنان و برای هدف بزرگشان توفیق ده و شهدای عزیزمان را در خوان ضیافت معنوی خود از جلوه های خاص خویش ارزانی بخش و خاندان بزرگوار آنان را با صبر و اجر قرین فرما و آسیب دیدگان عزیز ما را شفا مرحمت نما و اسیران و مفقودان معظم را هر چه زودتر به آغوش ملت عظیم الشأن برگردان و به پدران و مادران و همسران آنان شکیبائی و پایداری عنایت فرما و از برکات حضور بقیه الله ارواحنا فداه همه آنان و ملت را نصیب وافر مرحمت فرما.
روح الله الموسوی الخمینی

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

پیام امام خمینی به مناسبت آغاز هفته جنگ تحمیلی

تاریخ: 1362/06/31

پیام امام خمینی به مناسبت آغاز هفته جنگ تحمیلی

بسم الله الرحمن الرحیم
سه سال از حمله وحشیانه و احمقانه سردار قادسیه گذشت. تجربه سه ساله و مطالعه اوضاع نظامی، سیاسی، اقتصادی ایران که به خیال پوچ عفلقیان و منافقان و حزب توده وابسته و دلباخته شوروی و دیگر گروه ها و دسته های نوکر ماب، در همان هفته اول و یا ماه های اول، شکست ایران و سقوط جمهوری اسلامی و اسلام حتمی بود، که اکنون بر جهانیان خلاف آن ثابت شده است، خوب است چشم کوردلان را باز کند و از کارهای جنون آمیزی که تاکنون کرده اند و امروز جز حربه دروغ و گزاف چیزی برایشان بجای نمانده است، توبه کنند و در پیشگاه خدای متعال اگر اعتقاد دارند عذر تقصیر بخواهند و در پیشگاه ملت بزرگ ایران به جهالت و کوتاه اندیشی شان اعتراف کنند. اکنون علیرغم دروغپردازی ها و عربده کشیدن ها آنچه برای صدام مانده است شکست های پی در پی و جنایت های وحشیانه نسبت به مردم مرزنشین بخصوص مناطق عرب نشین و کردنشین و همچنین دیگر شهرهای ایران و به شهادت رساندن زنان و کودکان و مردان بیگناه می باشد و آنچه برای دشمنان اسلام و انقلاب چه آنان که در رأس کشورهای کفر و دولت های الحادی هستند و چه آنهایی که به این دولت ها پناه برده اند مانده است شایعه سازی های واضح البطلانی است که جز عده ای بیخبر از اوضاع ایران و منطقه کسی باور نمی کند. بی تردید باید برای صدامیان و وابستگان آن در داخل کشور ثابت شده باشد که کمک های همه جانبه ابرقدرتها و وابستگان به آنها و بوق های تبلیغاتی شبانه روزی آنان تاکنون به حال آنان مفید نبوده و پس از این نیز به خواست خداوند تعالی مفید نخواهد بود. و اگر چشم خود را باز کنند برای آنها واضح شده است که قدرت های بزرگ یعنی امریکا و شوروی از بی عقلی آنان استفاده نموده و می خواهند با دست آنان ولو به احتماًل بسیار ضعیف، در منطقه یا در ایران به خیال واهی خود ناراحتی ایجاد کنند. تمام این مسائل و رسوائی هایشان به خاطر آن است که اسلام و نفوذ معنوی آن را در توده های میلیونی مردم نشناخته اند و چشم و گوش خود را از شناخت حقیقت ها بسته اند. اینان آیا ندیده اند که در ظرف مدت کوتاهی جوانان غیور ایران در سایه معنویت اسلام از پرتگاه هایی که قدرت نفتخوار و مفتخوار برای سقوط آنان ایجاد کرده بودند به صورتی معجزه آسا نجات یافته و به قله بلند ایمان و تعهد به اسلام صعود نموده اند و با شجاعت و شهامت کم نظیر بر کفر جهای و عفلقیان تاخته و آنان را از کشور عزیز خود بیرون رانده اند و ملت اسلامی خود را از دست

صحیفه نور جلد 18 صفحه 121

چپاولگران شرق و غرب نجات داده و تفاله های وابسته و پیوسته آنان را به جای خود نشانده اند و به عمر ننگین آنان خاتمه داده اند؟ و آیا تجربه چند ساله کافی نیست تا این مدعیان قدرت و شناخت مسائل نظامی، سیاسی و تشکیلاتی را به خود آرد و از خواب غفلت بیدار کند تا از و عده های پوچ ابر قدرت ها بازی نخورند و خود را آلت اراده دست آنان قرار ندهند؟ مضحک آن است که صدام در ملاقات با ارتشیان خود که طعم تلخ شکست های خود را از جوانان شجاع ایران چشیده اند و از زاغه های مملو از اسلحه مدرن و مهمات بی پایان فرار نموده اند گفته است ما امروز بیشتر از هر وقت دیگر مجهز به سلاح پیشرفته هستیم و جنگ را تا سال ها ادامه می دهیم. مطلب او نسبت به سلاح های پیشرفته ای که از قدرت ها یا به در یوزگی و یا در برابر اموال مردم بی پناه عراق به دست آورده است مورد تصدیق است لکن این نویدی است برای رزمندگان ما که بدون از دست دادن مخازن کشور و آبروی خود این سلاح ها را از چنگال ارتش فراری عراق به دست آورده و علیه آنها به کار می برند و ما از این شیوه خوشحالیم و اکنون نیز سربازان فداکار اسلام با سلاح ها و خودروها و تانک دشمن بر او تازند. و اما ادامه جنگ همه می دانند که ابتکار آن در دست جوانان ماست و تا سقوط حزب بعث عفلقی عراق، دفاع از اسلام و از دو کشور اسلامی عراق و ایران ادامه دارد و پس از آنکه مقدرات کشور به دست ملت رنجدیده عراق افتاد، جنگ خاتمه یافته است. آنچه که موجب تأسف بسیار است آن است که ابر قدرت ها بویژه آمریکا با فریب صدام، با هجوم به کشور ما، دولت مقتدر ایران را سرگرم دفاع از کشور خود نمود تا مجال به اسرائیل غاصب تبهکار دهد تا به نقشه شوم خود که تشکیل اسرائیل بزرگ که از نیل تا فرات است اقدام نماید. اسحاق شامیر، مهره تازه آمریکا به مجرد نامزدی نخست وزیری به جای بگین، مهره دیگر، قبل از هر چیز نقشه اسرائیل را فاش نمود. او گفت سازمان آزادیبخش فلسطین باید محو شود و تصریح کرد که به عنوان طرفدار یک اسرائیل بزرگ باقی خواهد ماند. اکنون جای تأسف نیست که سران کشورهای عرب در مقابل این مصیبت یا ساکت نشسته اند و راه را برای این نقشه شوم باز گذاشته اند و یا برای خوشامد امریکا و یا جاه و مقام آنی خویش حامی اسرائیل شده اند؟ اینجانب برای ادای وظیفه اسلامی، در هر فرصت فریاد دل محرومان و مظلومان منطقه را به جهانیان از آنجمله دولت های کشورهای اسلامی رسانده ام و پس از این نیز اگر فرصتی رخ دهد انشاءالله خواهم رساند، شاید در حکومت این کشورها که بعضی سرگرم عیاشی و بعضی نزاع و جدال با برادران خویش و بعضی از ترس امریکا خود را باخته اند اثر کند و این خواب غفلت، به یک بیداری اسلامی انسانی تبدیل گردد تا به این وضع فلاکت بار خویش خاتمه دهند و همانند ایران قهرمان، دست رد به سینه تمام ابر قدرت ها زنند. اکنون برادران مسلمان لبنانی ما در چنگال اسرائیل و دولت خون ریز لبنان و از آن بدتر آمریکای تجاوزگر گرفتارند و هر روز گروهی از آنان شهید یا آواره می شوند و اکثر دولت های منطقه سرگرم سازش با اسرائیل یا تأیید دولت لبنان هستند و یا سرگرم نقشه برای تأیید جنایات صدام و کمک نظامی یا مالی به او برای ادامه جنایات به دو ملت عراق و ایران

صحیفه نور جلد 18 صفحه 122

می باشند و آنها گمان می کنند که صدام را با این کمک ها می شود نجات داد و اگر نجات پیدا کرد، دست آنان را به گرمی می فشارد. غافل از آنکه با آن خوی سلطه جوئی و بلند پروازی و سبعیتی که در او هست فرصت نفس کشیدن به آنان را نخواهد داد و با بهانه های واهی به کشورهای آنان تجاوز خواهد کرد. آمریکا و شوروی برای تضعیف اسلام و دولت های اسلامی مشغول فعالیت از قبیل تفرقه افکنی ها و ایجاد تشنجات داخلی به دست عمال مزدور یا فریب خورده و برافروختن جنگ بین کشورها و دیگر شیوه های استعماری هستند و این دولت های کشورهای اسلامی و مستضعف جهان هستند که باید چشم و گوش خود را باز کرده و این توطئه ها را خنثی کنند. ملت ایران و قوای مسلح شجاع و فداکار برای افراشتن پرچم توحید و تحکیم پایه های جمهوری اسلامی، سال سوم دفاع از هجوم عفلقیان بی فرهنگ را پشت سر می گذارند و با سپاس بی پایان از خداوند متعال و مددهای غیبی و آشکار او از کشور بقیة الله ارواحنا لمقدمه الفداء در تمام میدان ها به بهترین وجه دفاع نموده و پیروز شدند و در میدان جنگ تحمیلی، متجاوز جسور را که با کمال جهالت از وعده ها و نویدهای امریکا اغفال و خود را در این دام مهلکه انداخت، آنچنان ادب کرد که اینک به هر دولتی پناه برده و به هر دری می زند که خود را از این دام خود ساخته نجات دهد، ولی بحمدالله موفق نخواهد شد.
اکنون که او از جمهوری اسلامی سیلی خورده و امیدی برایش نمانده است، به دولت فرانسه متشبث شده است تا با کمک سلاح های مخرب، به منابع اقتصادی ایران ضربه زند و برگی بر جنایات خود بیفزاید. اینجانب به همه کشورهای منطقه و کشورهائی که به نحوی از نفت استفاده می کنند هشدار می دهم که دولت ایران با تمام قدرت، در مقابل این جنایت ایستادگی می نماید و مصمم است تا در صورت وقوع چنین جنایتی با تمام قدرت، تنگه هرمز را مسدود کند و اجازه ندهد حتی یک قطره نفت از آنجا صادر شود، مسؤول پیامدهای این حادثه بزرگ دولت فرانسه است.
سقوط صدام تا حدی است که حتی با منافقین فراری که خود از او مفلوکتر و شکست خورده تر هستند، دست اخوت می دهد و منافقین نیز که برای ترمیم ننگ و آبروئی خود به هر حشیشی متشبث می شوند و تنها برای اینکه رادیو بغداد اسمی از این مدعیان نجات خلق برد با کمال وقاحت با صدام جانی که با خمپاره ها و موشک ها هزاران زن و مرد و کودک، بزرگ و کوچک این مرز و بوم را شهید کرده است و هر روز شهرهای این خلق بیگناه را با توپ های دوربرد بر سرشان خراب می کند، دست اخوت و برادری می دهند و رسماً برای آنان جاسوسی می کنند و با آنکه سران منافقین در دامن آمریکا و فرانسه مشغول عیاشی و خوشگذرانی هستند مع الاسف عده ای نوجوان را با حیله و تزویر گول زده و قدرت تفکر را از آنان سلب نموده اند. امیدوارم نوجوانان فریب خورده با دیدن این جنایات و روشن شدن همدستی آنان با صدام، دیگر کورکورانه از آنان تبعیت نکنند.
اکنون که هفته جنگ است و هفته جنگ امسال با سال گذشته فرق های بسیاری دارد، اینجانب به ملت ایران برای داشتن چنین جوانان برومند و متعهد و فداکاری که نظیر آنان را در جهان سراغ ندارم و تاریخ هم نشان نداده است تبریک و تهنیت عرض می کنم و به اسلام بزرگ برای داشتن این

صحیفه نور جلد 18 صفحه 123

جانبازان در راه حق که برای اسلام و میهن اسلامی خود از همه چیز خویش می گذرند، تبریک تقدیم می کنم که اینان نه تنها ایران را در جهان و نسل های آینده آبرو دادند، که اسلام بزرگ که با تعلیمات و الهامات خود چنین تحول بزرگی را بوجود آورده است، سرافراز نمودند. امروز همه از تصویر این صحنه های معنوی - انسانی عاجزند و اینجانب که به نویسندگان و گویندگان و تحلیل گران و هنرمندان و نقاشان و همه و همه پیشنهاد می کنم تا همیشه و بخصوص در این هفته آنچه در توان دارند در طبق اخلاص گذاشته و تقدیم این سلحشوران عظمت آفرین و ملت ایران و اسلام بزرگ نمایند، برای آن است که به گوشه ای از وظیفه اسلامی، انسانی، ملی، میهنی هر چند کوچک خود عمل نمایند والا خداوند شکور است که نام این عظمت آفرینان را در جهان بلند و مقامشان را در ملکوت اعلی به نمایش می گذارد. مگر نه آن است که اینان صدای اسلام را به اقصی نقاط عالم رسانده و عظمت آن را در سطح عالم خاکی جلوه گر ساخته اند، پس قدردانی از این عمل بزرگ جز به مشیت ذات مقدس او جل و علا میسر نیست. چنانچه ما خاکیان، ناتوان از عهده تعظیم و تقدیر مادران بزرگواری که در دامن خود این جوانان متعهد را پرورانده اند و پدران سلحشوری که در پناه خویش آنان را به جوانی رسانده اند و همسران غمخواری که در کنار آنان بسر برده اند و اکنون با روی گشاده به میدان نبرد و دفاع از حق می فرستند، می باشیم و این نیز در عهده آفریدگار منان است. و لکن ملت بزرگ ایران در این هفته ثابت کند که به اسلام با بذل جان و ثمره حیات و مال وفادار است، هر چند کوردلان شکست خورده در داخل و خارج کشور برای تسکین جراحات خود جغدوار ناله هائی سر دهند. اینک کلمه ای نصیحت آموز با جوانان عزیزی که در جبهه ها و پشت جبهه ها برای اقامه عدل الهی فداکاری می کنند و عزیزانی که به نحوی برای هدف الهی آسیب دیده اند و بازماندگان شهداء معظم که در راه قرآن کریم به شهادت یعنی بزرگترین فیض الهی رسیده اند و به پدران و مادران و همسران و نزدیکان شهدای زنده و به کسانی که در پشت جبهه ها به نحوی کمک به برادران مدافع خود می کنند، توجه کنید که غرور پیروزی ها و شهرت ها و جوانمردی ها در قلب شما رخنه نکند، که این مرض نفسانی از دام های شیطان است که بندگان خدا را از توجه به او باز می دارد و از مکاید نفس اماره بالسوء است که انسان ها را به شرک و عبودیت بت ها و خصوص مادر بت ها که بت نفس است، می کشاند. زنهار که جز او را جل و اعلا که ولی نصر است و هیچ نصری جز از او نیست مؤثر بدانید که (مارمیت اذ رمیت ولکن الله رمی) . هر چه دارید و داریم و دارند از اوست و (ما عدم هائیم، هستی ها نما) بارالها! ما ضعیف و ناتوانیم، تو به فضل خود ما را از شرک جلی و خفی حفظ فرما و از تبعیت هواهای نفسانی که خود شرک است نجات مرحمت فرما و به حقیقت توحید و یکتاپرستی و یکتاخواهی هدایت فرما اسلام این دین توحید و یکتاپرستی و یکتاخواهی را در سراسر جهان پرتوافکن نما و بیرق های کفر و شرک و نفاق را سرنگون فرما و مسلمین را به وظایف اسلامی - انسانی خویش هدایت کن و بلاد مسلمین و مستضعفین را از شر مستکبرین و جهانخواران محفوظ دار و شهدای راه حق را از عصر آدم صفی الله تا عصر پیامبر خاتم صلی الله علیه و آله و سلم و تاکنون و تا عصر بقیة الله ارواحنا فداه از رحمت های

صحیفه نور جلد 18 صفحه 124

واسعه و جلوه های خاص خود بهره مند فرما و شهدای عزیز ایران را که برای اسلام و میهن اسلامی سرافرازی ها آفریدند با شهدای صدر اسلام محشور فرما و به بازماندگان آنان، پدران و مادران و همسران متعهدشان صبر و اجر و پایداری عنایت فرما و به اسرای ما سلامت عنایت کن و به جانبازان این شهدای زنده شفا مرحمت فرما و در خیل شهدا محشورشان نما و به نزدیکان خصوصاً مادران و پدران و همسرانشان صبر و اجر مرحمت فرما و به بازماندگان در راه اسلام و دفاع از کشور اسلامی که با کوشش های جانفرسای خود دشمنان اسلام را منکوب و مخذول نمودند و دست آنان را از تجاوز و جنایت و خیانت به کشور قطع کردند، قدرت و سلامت و عظمت مرحمت فرما و آنان را از مجاهدان در راه خدا قرار بده. صلوات و سلام خدا بر پیامبران خود خصوصاً خاتم و افضل آنان حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و سلم و بر امامان و اولیاء عظیم الشأن خداوند بویژه خاتم آنان مهدی منتظر بقیة الله فی الوری ارواحنا لمقدمه الفداء.
والسلام علی عبادالله الصالحین

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

بیانات امام خمینی در جمع ورزشکاران و وزنه برداران بزرگسال شرکت کننده در بازی های آسیایی

تاریخ: 1362/07/03

کشور شما امروز از قدرتمندترین کشورهای جهان است، این قدرت را حفظ کنید

بسم الله الرحمن الرحیم
از زیارت همه آقایان خوشحال و به همه شما دعا می کنم. انشاءالله ورزشکاران به همان صورتی که ورزش جسمی دارند، ورزش روحی هم داشته باشند. و از قدیم ورزشکاران ایران به یاد خدا و علی علیه السلام بوده اند و این از برجستگی های آنان بوده است. انشاءالله هر جا می روید قهرمان باشید و موفق شوید انقلاب را در تمام معانی آن صادر کنید. امیدوارم از حیث اخلاقی هم قهرمان باشید که بحمدالله اخلاق خوب در ورزشکاران بسیار پیدا می شود. شما توجه داشته باشید که تمام تبلیغاتی که بر ضد ملت ایران می شود برای این است که کشور را برگردانند به صورت اول، سعی کنید که تحت تأثیر این تبلیغات قرار نگیرید. امروز کشور شما در دنیا مطرح است و این به خاطر قدرت شماست. کشور شما امروز یکی از قدرتمندترین کشورهای جهان است، باید سعی کنیم این قدرت را حفظ کنیم.
سپس حضرت امام با اشاره به یکی از ورزشکاران که در جبهه حق علیه باطل دو پا و یک دست خود را در راه خدا از دست داده بود، فرمودند:
ما به داشتن چنین جوانانی افتخار می کنیم. خداوند انشاءالله به ایشان در آخرت دو بال عنایت کند تا با آنها بتواند در بهشت پرواز نماید.

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

فرمان امام خمینی به آیت الله مهدوی کنی (در مورد تشکیل ستاد تأمین نیازهای مردم مناطق بمباران شده)

تاریخ: 1362/07/14

فرمان امام خمینی به آیت الله مهدوی کنی در مورد تشکیل ستاد تأمین نیازهای مردم مناطق بمباران شده

بسم الله الرحمن الرحیم
جناب مستطاب حجت الاسلام آقای مهدوی کنی دامت افاضاته
با توجه به حوادث ناگوار فوق العاده ناشی از حملات وحشیانه موشکی و بمباران های مکرر مناطق مسکونی شهرها و روستاها به وسیله عوامل استکبار جهانی و حزب بعث عفلقی عراق، ناچار نیاز به کمک های فوری و ضربتی احساس می شود. در این رابطه لازم است ستادی تشکیل شود که با اختیارات کامل و فوق برنامه نیازهای تدارکاتی و عاطفی مردم محترم مصیبت زده و داغدیده را بدون وقفه برآورده سازد، لازم به تذکر است که به متصدیان و ماموران این امر اسلامی امر و سفارش اکید شود که با احترامات فائقه با این عزیزان مظلوم برخورد گردد. انتظار دارد که جناب آقای رئیس جمهور محترم و رئیس محترم دولت ایدهم الله در اقدام به این مهم، تمام سعی و کوشش لازم را مبذول دارند و تلاش در بهبود وضع این عزیزان محترم را به عنوان یک وظیفه شرعی تلقی فرمایند.
لازم است این ستاد با تشکیل گروه های نجات و پشتیبانی و اسکان فوری موقت و تهیه لوازم مورد احتیاج، گوشه ای از وظایف انسانی - اسلامی خود را عملی سازد.
کلیه ارگان های دولتی و نهادهای انقلابی اعم از وزارتخانه ها و ادارات تابعه خصوصاً وزارت صنایع و بازرگانی موظفند همکاری های لازم را مبذول دارند. امید است مردم معظم و روحانیون و ائمه جمعه و جماعات عظیم الشأن در سراسر ایران با یاری و همکاری خود موجب جلب عنایات خاصه خداوند متعال و رضای حضرت بقیه الله الاعظم ارواحنا فداه گردند.
لازم است جنابعالی اینجانب را از جریان امور و خدای نخواسته اگر در تحقق اهداف فوق به مانعی برخوردید، مستحضر نمایید. از خداوند متعال توفیق و تأیید همگان را خواستار است.
روح الله الموسوی الخمینی

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

پاسخ امام خمینی به نامه دبیر شورای سرپرستی طلاب غیر ایرانی مقیم حوزه علمیه قم (حجت الاسلام حاج شیخ حسن ابراهیمی)

تاریخ: 1362/07/18

پاسخ امام خمینی به نامه دبیر شورای سرپرستی طلاب غیر ایرانی مقیم حوزه علمیه قم (حجت الاسلام حاج شیخ حسن ابراهیمی)

بسمه تعالی
توفیق و تأیید آقایان را در این امر مهم اسلامی از خداوند تعالی خواستار است. امید است با تأییدات خداوند متعال و تحت عنایات خاصه ولی الله اعظم روحی فداه هر چه بیشتر برای بارور شدن تبلیغات اسلامی و صدور معنوی انقلاب اسلامی در جهان موفق و مؤید باشید.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
روح الله الموسوی الخمینی

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

استفتاء نخست وزیر از محضر امام خمینی پیرامون به تأخیر انداختن اقامه نماز جماعت در بعضی از شعبات بانک ها، ادارات و کارخانه ها

تاریخ: 1362/07/23

استفتاء نخست وزیر از محضر امام خمینی پیرامون به تأخیر انداختن اقامه نماز جماعت در بعضی از شعبات بانک ها، ادارات و کارخانه ها

بسمه تعالی
محضر مبارک بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت آیت الله العظمی امام خمینی مدظله العالی
بعد از درود و سلام بی پایان، از آنجا که در بعضی از شعبات بانک ها و ادارات انجام فریضه نماز به صورت جماعت به هنگام وقت فضیلت موجب سوء استفاده و یا اضرار به بیت المال می گردد لذا سؤالات زیر در این رابطه مطرح است:
1 - در صورتی که نماز جماعت در اول وقت باعث افت تولید یک کارخانه شود و یا اختلالی در امر تولید بوجود آورد، آیا مسؤول کارخانه می تواند از کارکنان بخواهد تا نماز را بعد از اتمام کار بخوانند؟
2 - اگر از بخشنامه دولت مبنی بر اقامه نماز جماعت، در شعبه ای از بانک ها و یا ادارات سوء استفاده شود و کار مردم تعطیل گردد، آیا می توان اقامه نماز را به اتمام وقت اداری که حدود ساعت 2 بعد از ظهر است و محول کرد؟
3 - آیا دولت مجاز است که در صورت مشاهده اضرار به بیت المال و یا وهن حیثیت جمهوری اسلامی به علت سوء استفاده عده ای، به صورت موردی نماز جماعت را در اول وقت ملغی نماید؟
میر حسین موسوی نخست وزیر
پاسخ امام خمینی به استفتاء نخست وزیر
بسمه تعالی
جواب 1 - باید نماز را بعد از اتمام کار بخوانند و اگر کارخانه دولتی است، مسؤول هم نمی تواند اجازه دهد.
جواب 2 - لازم است پس از وقت اداری نماز بخوانند.
جواب 3 - دولت می تواند، بلکه در صورت مذکور لازم است الغا کند.
روح الله الموسوی الخمینی

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها