0

اخبار ایران و جهان

Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 3093

پاسخ به:اخبار ایران و جهان

کسب رتبه برتر کشوري کرمان در ارائه خدمات رفاهي به مسافران نوروزي
خراسان - مورخ پنج‌شنبه 1390/02/01 شماره انتشار 17816

کرمان - توکلي: در آيين تجليل از خادمان ستاد تسهيلات سفرهاي نوروزي کشور، استان کرمان در ارائه خدمات رفاهي به مسافران نوروزي حائز رتبه برتر شد.

به گزارش روابط عمومي ميراث فرهنگي کرمان در اين آيين که با حضور رئيس دفتر رئيس جمهور، وزير آموزش و پرورش ، معاون اجرايي رئيس جمهور و جمعي ديگر از مسئولان برگزار شد از نجار استاندار و رئيس ستاد تسهيلات سفر استان کرمان و ايرانمنش سرپرست ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان تقدير شد.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  5:39 PM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای

ماجراي ادعاي کشف يک اثر ناشناخته از سعدي
خراسان - مورخ پنج‌شنبه 1390/02/01 شماره انتشار 17816

عليرضا حيدري - در حالي که همين دو روز پيش دکتر محمود فتوحي، استاد دانشگاه فردوسي مشهد در نشست علمي که به مناسبت روز سعدي در دانشکده ادبيات مشهد برگزار شد، در سخناني با عنوان«سعدي چه دارد؟» بحثي دقيق و علمي در خصوص آثار واقعي و منتسب سعدي مطرح کرد. ادعاي تازه اي از کشف يک اثر ديگر از سعدي مطرح شده است. وي در کنار آثاري چون گلستان، بوستان، قصايد عربي، قصايد فارسي، مراثي، صاحبيه، ترجيعات، مقطعات، ملمعات، مثلثات، طيبات، بدايع، خواتيم، غزليات قديم(غزليات ادبي)، رباعيات، مثنويات، مفردات و... آثاري را هم ذکر کرد و در ميان آن ها ۳۳ اثر منتسب به سعدي ديده مي شود که يا اصلا از سعدي نيست و يا مشکوک و محل بحث مي باشد.دکتر فتوحي بوستان را نخستين کتاب سعدي دانست و افزود: البته معلوم نيست سعدي اين نام را بر اين کتاب نهاده باشد. ضمن اين که سعدي در چند جاي بوستان به «سعدي نامه» اشاره مي کند.اين استاد دانشگاه به آثاري اشاره کرد که حتي برخي از آن ها خيلي به سبک سعدي نزديک است و برخي صرفا با چند عبارت يا ابياتي پراکنده از سعدي زينت يافته است. وي از اين آشفته بازاري که در تعداد آثار سعدي ايجاد شده انتقاد کرد و گفت: جاي تاسف است که يک شاعر ملي در سطح و مقام سعدي هنوز بايد آثارش با اما و اگرهايي همراه باشد و حتي در چاپ هاي جديد تعدادي از اين آثار که قطعا متعلق به سعدي نيست به چاپ برسد.جالب است که يک روز پس از اين سخنان يک مجموعه دار مدعي شد اثري ناشناخته از سعدي به نام «خارستان» را کشف کرده است. خبرگزاري فارس اين خبر را مخابره کرده است. البته اين مجموعه دار، علي اصغر جهانگيري، استاد دانشگاه است که ادعا مي کند در موزه شخصي اش کتابي ناشناخته از سعدي با نام «خارستان» دارد که گرچه در داخل کشور بحث و نظر درباره تاييد يا تکذيب آن وجود دارد اما دانشگاه هاي غربي تاييد کرده اند که اين کتاب را سعدي نوشته است.به گفته جهانگيري در موزه کندلوس روستاي کندلوس در منطقه کجور، موزه‌اي شخصي وجود دارد که يکي از غني‌ترين موزه‌ها است و او از کودکي اشياي قديمي را که مربوط مي‌شود به سال‌هاي 1880 ميلادي تا اواخر دوره قاجاري در اين موزه گرد هم آورده‌ام. در اين موزه اشياي مختلفي پيدا مي‌شود که يکي از اين کتاب‌ها «خارستان» است که در کودکي در بساط يک لبوفروش ديده است. اين کتاب تذهيبي به سبک هرات دارد و همراه با نگارگري هاي زيبا و زيادي است، اين کتاب خوش‏نويسي شده است و در سلامت کامل اين کتاب به دست من رسيد.

البته جهانگيري مي گويد: من با چند سعدي‏شناس که مي‌شناختم تماس گرفتم و ماجرا را گفتم. آنها گفتند چنين چيزي سابقه ندارد و در هيچ کتابي به اين کتاب اشاره نشده و به آن ارجاع داده نشده و اين قضيه برايشان باورکردني نبود. تا اينکه «آنجلو پير منتذه» سعدي‌شناس و استاد دانشگاه آلمان اين کتاب را ديد و تأييد کرد که اين کتاب نوشته سعدي است و تأييد او باعث شد که مسئولان نظام و شخصيت‌ها به ديدن اين کتاب بيايند.

از آن روزگاري که من پيگير انتساب اين کتاب بودم سال‌ها مي‌گذرد. با خيلي‌ها صحبت کردم مثل مرحوم ايرج افشار و استاد سادات ناصري و همه اين افراد در جريان «خارستان» بودند. پيگيري‌هاي ما نشان مي‌دهد، اين کتاب از کتابخانه سلطنتي فتحعلي شاه قاجار سرقت شده و از آنجا به دست خانواده‌اي رسيده که مدت‌ها آنجا بوده و سرانجام بعد از سال‌ها آنها کتاب را همراه با کاغذهاي باطله به يک کاغذفروش مي‌فروشند و اين تنها ردپايي است که از اين کتاب در تاريخ پيدا کرده‌ايم.

به ادعاي وي اين کتاب 16 باب دارد که هم شامل شعر مي‌شود و هم حکايت‌هايي با قالب نثر و محتواي اين کتاب هم نقد و انتقاد به وضعيت موجود و حاکمان وقت است و نگارش آن به حدود 300 سال پيش مي رسد. البته اين کتاب رونويسي شده است و جالب اينکه کسي که کتاب را خطاطي کرده، وقتي به لغات سخت و نامأنوس برخورده آنها را در کتاب توضيح داده است. من گمان مي‌کنم چون اين کتاب زبان تند و انتقادي دارد، سعدي از آشکار کردن آن در زمان حياتش امتناع کرده است و طي اين سال‌ها کتاب مخفي و مستور مانده است. باب‌هاي اين کتاب به پادشاهان، حکومت‌ها، تربيت اجتماعي و پند و اندرز اختصاص دارد. در پي اين ادعا عباس‎علي وفايي استاد دانشگاه و رئيس دانشکده ادبيات دانشگاه علامه طباطبايي در گفت‌وگو با فارس با رد انتساب اين اثر به سعدي شيرازي گفت: کتابي با عنوان «خارستان» اصلا متعلق به سعدي نيست اين کتاب پيش از اين با همين عنوان در دهلي‌نو به صورت سنگي چاپ شده است و عنوان اصلي آن نيز «روضه خلد» و نويسنده آن فردي به نام «مجد خوافي» است. وي در پاسخ به اين نظر که: «در صفحه آخر کتاب آمده است: تمت الکتاب خارستان من کلام حضرت شيخ سعدي شيرازي»، گفت: اين انتساب اشتباه است ولي چون اين اثر شباهت‌هاي زيادي به کتاب گلستان دارد، اسم کتاب هم خارستان است و مشابهت در سبک و سياق با گلستان دارد و نامشان نيز مترادف است، تصور شده حتما اين کتاب هم متعلق به سعدي است در حالي که اين کتاب در هند چاپ شده است. وفايي در ادامه سخنان خود گفت: من سه نسخه خطي از اين کتاب با همين عنوان در ازبکستان ديدم و يک نسخه هم که در هند موجود است و من اين کتاب را تصحيح کردم و با تعليقات و اضافات منتشر کردم.

وي همچنين گفت: فردي که ادعا مي‌کند کتاب متعلق به سعدي است همه اين اثر را نخوانده است چرا که در متن کتاب بارها عنوان شده است که اين متن را «مجد خوافي» نوشته است و در متن کتاب هم بارها از خود و خانواده و نيز چگونگي زندگي‌اش سخن گفته است. وفايي گفت: نکته مهم ديگر اين است که اين اثر در نثر، زبان و محتوا با ديگر آثار سعدي متفاوت است. من سال ها با آثار سعدي زندگي کردم و با زبان و نثر سعدي آشنايي کامل دارم. اين کتاب اصلا مورد اقبال اهالي ادبيات قرار ندارد. يک بار در سال 1341 توسط دانشگاه تهران منتشر شد، در سالهاي اخير هم در 1000 نسخه منتشر شد که فروش هم نرفته است.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  5:40 PM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای

سوالات صريح خراسان و پاسخ هاي شهردار مشهد درباره افزايش کرايه اتوبوس
خراسان رضوي - مورخ پنج‌شنبه 1390/02/01 شماره انتشار 17816
نويسنده: علي نژاد

شهردار مشهد در حاشيه کنفرانس برنامه ريزي و مديريت شهري وقتي خبرنگار خراسان به او گفت سياست دولت مبني بر افزايش نيافتن قيمت بليت است و استاندار به عنوان نماينده عالي دولت در استان بر سياست هاي دولت در استان تاکيد دارد و اين يعني مخالفت با افزايش قيمت بليت اتوبوس حالا، اگر اعتبار تامين شود آيا شما خلاف سياست هاي دولت در استان عمل مي کنيد، گفت: «هماهنگي ما با استاندار کامل است اما شما به عنوان خبرنگار که کارشناس هستيد نبايد حرف هاي عوامانه بزنيد.» هر چند آقاي شهردار به اين نوع هماهنگي هاي کامل و ارتباط آن به داستان افزايش کرايه ها اشاره اي نکرد. در ادامه اين گفت وگو اگر چه سوال در مورد افزايش قيمت بليت اتوبوس بود اما سيدمحمد پژمان گفت: سالانه ۴۶ ميليارد تومان هزينه جاري قطار شهري است که اگر اين مبلغ بر مسافري که مي توانيم جابه جا کنيم تقسيم شود قيمت تمام شده هر قطعه بليت قطار شهري ۹۲۰ تومان است که قرار شده ۳۰۰ تومان آن را دولت، ۳۰۰ تومان را مردم و ۳۲۰ تومان را شهرداري پرداخت کند که اگر دولت کمک هم کند همان سهم خودش را داده است.

وي سپس با اشاره به بحث بليت اتوبوس در مشهد، تصريح کرد: اگر دولت از سرفصل کمک و يارانه براي بليت ۱۵ ميليارد تومان ، شهرداري ۱۵ ميليارد تومان و مردم هم ۱۵ ميليارد تومان بدهند سال آينده قيمت بليت بايد همين عدد فعلي باشد. وي با بيان اين که هزينه تمام شده يک قطعه بليت در اتوبوس راني ۳۰۰ تومان است گفت: در حال حاضر ۵۰ تومان را مردم و ۲۵۰ تومان را شهرداري مي دهد که بخشي از اين ۲۵۰ تومان را دولت کمک مي کند، حالا اگر فرض مي کنيم همين نسبت يک سوم سهم شهرداري، مردم و دولت باشد بايد قيمت بليت ۱۰۰ تومان باشد. وي با بيان اين که شما فکر مي کنيد چه اتفاقي مي افتد اگر ما قيمت را ۵۰ تومان نگه داريم و ما به التفاوت را چه کسي پرداخت خواهد کرد؟ وي افزود: من بايد اين پول را از صندوق مردم بردارم و به بليت اختصاص دهم که در اين صورت حجم اجراي آسفالت خيابان ها و خيابان کشي ، خط کشي خيابان و باغ و بوستان و نظافت کمتر مي شود.

وي در پاسخ به اين سوال خراسان که مردم، مشهد و ديگر کلان شهرها را مقايسه مي کنند، گفت: اصلا اين مقايسه ها غلط است. اين حرف اصولي، علمي و صادقانه و خيرخواهانه را شما براي مردم بگوييد، نمي خواهم محتوا را باز کنم که ظاهر و باطن چيست اما شما ظاهر را مي بينيد که در فلان کلان شهر قيمت بليت کمتر است. مهندس پژمان افزود: وقتي هزينه تمام شده در يک کلان شهر ۵۰۰ تومان است مديران آن شهر از بودجه هاي ديگر کم مي کنند، اما من اين کار را انجام نمي دهم.

وي تاکيد کرد: «من آسفالت را سر وقت انجام مي دهم، بوستان ها را احداث مي کنم، آتش نشاني، پارک ها، وسايل ورزشي ، کارهاي فرهنگي و ... را انجام مي دهم مردم دوست دارند در جاهاي ديگر کم بگذارم ايرادي ندارد ولي نبايد به دنبال يک زندگي مرفه باشند.

پژمان تصريح کرد: فردي به من مي گويد بودجه هاي فرهنگي را کاهش دهيد و صرف اتوبوس راني کنيد اين حرف بدي است که حوزه هاي فرهنگي را زير چرخ هاي قطار و اتوبوس له کنيم.

وي اضافه کرد: در حال حاضر ۴۰ درصد بودجه در حوزه حمل و نقل و ترافيک هزينه مي شود و تنها ۵ درصد براي حوزه هاي فرهنگي و اجتماعي اختصاص داده ايم.

وي تاکيد کرد: اين نکته را براي مردم روشن کنيد که ما عاشقانه از سر فهم، شعور با رعايت اوضاع و احوال امروز مردم و وضعيت آينده مردم اين اين حرف ها را توصيه مي کنيم و من اگر پول کمتري بگيرم فردا از من انتظار خريد اتوبوس جديد نداشته باشند، اين که اتوبوس در کمترين زمان تعمير شود و به خط برگردد انتظار نداشته باشند، اين که ده ها کار و خدمات انجام بدهيم انتظار نداشته باشند. پژمان گفت: من از انجام و ارائه اين خدمات کوتاه نمي آيم و نمي گذارم که اتوبوس ها در تعميرگاه ها بمانند، من نمي گذارم که همه ساله اين شهر از ناوگان جديد محروم باشد، نمي گذارم که ايستگاه هاي اتوبوس سرپناه نداشته باشد.

مهندس پژمان با بيان اين که افزايش قيمت بليت اتوبوس ظاهرش خيلي سخت و تلخ است، افزود: براي مردم پرداخت ۵۰ تومان اضافه عددي نيست که مردم خودشان را «تنبيه کنند» و از يک سلسله خدمات و رفاه ديگر، خود را محروم کنند.

وي تصريح کرد: مديريت شهر عاشقانه به نفع مردم تصميم  مي گيرد و با هر يک ريالي که مردم اضافه پرداخت مي کنند من وعده چند گام مثبت و خدمات بيشتر را مي دهم.

وي درباره صحبت استاندار مبني بر تلاش براي افزايش نيافتن قيمت بليت اتوبوس گفت: تلاش هم که کنند همان سهم خود را پرداخت خواهند کرد، اگر آن ها تا پايان سال از مبلغ تعيين شده بيشتر کمک کنند معني اش اين است که بايد سهم مردم از بليت اتوبوس کاهش يابد.

پژمان در پاسخ به اين سوال که آيا دولت به وعده خود عمل نمي کند، افزود: دولت به تعهد خود عمل مي کند اما اين هم مسائل و مشکلاتي دارد، ما ۶ ماه قبل پول اتوبوس و ميني بوس هاي يارانه اي را به حساب کارخانه واريز کرديم اما ۶ ماه است که معطل مانده ايم.

وي تصريح کرد: دولت که نگاه و محبت نسبت به رفاه مردم دارد براي تامين و نوسازي ناوگان به ما کمک کند و اجازه دهد قيمت بليت افزايش يابد.

پژمان در پايان گفت: اگر شما بين ما و مردم را به هم نزنيد ما با مردم کنار مي آييم!

چند نکته حياتي درباره افزايش کرايه اتوبوس

اميرحسين يزدان پناه-بعد از اظهارات مسئولان شهر مشهد درباره افزايش يافتن کرايه اتوبوس در مشهد هرچند حرف و حديث هاي متفاوتي در اين باره از طرف مقامات مختلف بيان شده است اما به نظر مي رسد جاي خالي چند نکته حياتي در اين ميان به خوبي احساس مي شود. جاي خالي که شهرداري بايد ابزار مناسبي براي پر کردن آن داشته باشد چرا که معتقديم در اين که هزينه هاي سازمان اتوبوس راني مشهد بنا به دلايل مختلف افزايش يافته است امري است که براي اثبات آن نياز نيست راه چندان دوري برويم، اما آيا اين هزينه ها را مردم بايد جبران کنند؟ بر اين اساس:

1. دولت محترم در جريان اجراي قانون هدفمندي يارانه ها درآمد زيادي را عايد شده است و درقبال اين درآمد مهم ترين وعده اش نوسازي ناوگان حمل و نقل عمومي بوده است. بنا براين اين که دولت نسبت به سال هاي گذشته کمک هاي بيشتري را در اختيار شهرداري قرار دهد اتفاقي است که چندان هم نبايدشگفت انگيز تصور شود. چه اين که مردم حق دارند پيگير اين موضوع باشند که تحولي که قرار بود بعد از اجراي هدفمندي يارانه ها در ناوگان حمل ونقل عمومي رخ دهد، از چه زماني قرار است آغاز شود؟

2. به نظر مي رسد شهرداري مشهد قبل از آن که در بودجه خود قيمت ها را افزايش دهد و بودجه سال جاري خود را برمبناي افزايش صد درصدي کرايه هاي اتوبوس تنظيم کند بايد تلاش خود را معطوف به افزايش کمک هاي دولت مي کرد نه اين که ابتدا قيمت ها را افزايش دهد آن گاه حرف از کمک هاي دولت براي توسعه ناوگان به ميان آورد. در اين جا بايد به اين مهم اشاره کرد که اگر دولت به وظيفه خود عمل نمي کرد و کمک ها را افزايش نمي داد- که با توجه به افزايش درآمد دولت از محل قانون هدفمندي يارانه ها، غير منطقي به نظر مي رسد- در اين صورت مجموعه شهري مي توانست قيمت هاي خود را افزايش دهد.

3. با اين فرض که بپذيريم کرايه ها بايد افزايش يابد اين افزايش نبايد از آن چه بعد از اجراي قانون هدفمند شدن يارانه ها اتفاق افتاده است بيشتر باشد و مردم مشهد درسال اجراي هدفمندي يارانه ها نبايد هزينه فرا تر ازقانون پرداخت کنند. نکته ديگر که در راستاي اين موضوع بايد به آن اشاره کرد اين است که بايد ديد ميزان افزايش هزينه هاي شهرداري چه مقدار بوده است. شهرداري مشهد نبايد کرايه ها را بيش از آن چه که عملا اتفاق افتاده است افزايش دهد و هزينه بيشتري را بر مردم تحميل کند.

4. آقاي شهردار در پاسخ به سوالي که وي رابه مقايسه کرايه اتوبوس در ديگر کلان شهرها با مشهد دعوت کرده بود گفته است: اين مقايسه غلط است چرا که آن ها براي جبران هزينه ها از ديگر خدمات خود مي کاهند. حال اين سوال پيش مي آيد که در شهري مانند تهران که قيمت بليت اتوبوس کمتر از مشهد است آيا خيابان ها آسفالت نمي شود؟ بوستان احداث نمي شود و هيچ آجري براي عمران شهري روي آجر گذاشته نمي شود؟

خلاصه آن که ما معتقديم اولين تلاش شهردار محترم بايد گرفتن بودجه بيشتر از دولت به گونه اي باشد که نيازي به افزايش قيمت نباشد اما در صورتي که دولت در اين راه کوتاهي کرد يا نتوانست تمام نيازها را برطرف کند آن گاه افزايش بليت مي تواند در دستور کار قرار گيرد البته ميزان اين افزايش قيمت نبايد به گونه اي باشد که در سال هدفمندي يارانه هادر مقايسه با ديگر کلان شهرهايي مانند تهران مردم احساس کنند مورد تبعيض قرار گرفته اند مخصوصا آن که خواسته يا ناخواسته در عمل بخشي از مردم با طرح تغيير خطوط اتوبوس هزينه بيشتري براي اياب و ذهاب پرداخت مي کنند.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  5:41 PM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای

کاهش ۶۰ درصدي بارش باران در فروردين ماه سال جاري
خراسان رضوي - مورخ پنج‌شنبه 1390/02/01 شماره انتشار 17816

پيوندي زاده/ متوسط بارش باران فروردين ماه سال جاري برابر با 13.6 ميلي متر گزارش شده که نسبت به متوسط درازمدت ۶۰ درصد کاهش داشته است.

مدير مطالعات پايه منابع آب شرکت آب منطقه اي استان با بيان اين مطلب به خبرنگار ما گفت: بيشترين بارش متوسط استان در فروردين ماه طي دوره هاي آماري، مربوط به سال آبي ۸۷-۸۸ و معادل 75.3 ميلي متر و کمترين آن در سال آبي ۷۸-۷۹ برابر با 3.8 ميلي متر گزارش شده است.

مهندس سيدعلي حسيني افزود: متوسط بارش ايستگاه مشهد طي دوره آماري متوسط بلندمدت ۴۰ ساله در فروردين ماه برابر با 35.9 ميلي متر بوده و در فروردين ماه سال آبي جاري 21.7 ميلي متر گزارش شده که نسبت به متوسط درازمدت ۴۰ درصد کاهش داشته است.

وي به نکته جالب توجهي اشاره کرد و گفت: بر اساس اطلاعات دريافتي از مشاهدات ايستگاه هاي باران سنجي، طي دوره ۴۳ ساله در استان و ايستگاه مشهد و آناليزهاي آماري انجام شده روي نمونه ها، بارندگي فروردين ماه سال جاري استان و مشهد معادل دوره بازگشت ۱۴ ساله خشکسالي است.

به عبارت ديگر هر ۱۴ سال يک بار احتمال وقوع بارندگي کمتر يا مساوي بارش سال جاري وجود دارد.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  5:41 PM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای

با حضور منجمان سرار کشور برگزار مي شود
دهمين ماراتن «مسيه»کشوري نجوم در سه قلعه
خراسان جنوبي - مورخ پنج‌شنبه 1390/02/01 شماره انتشار 17816

دهمين ماراتن مسيه کشوري نجوم 8 ارديبهشت ماه در رصدگاه نجوم بخش سه قلعه سرايان با حضور منجمان سراسر کشور برگزار مي شود.مسئول پي گيري اين رقابت در جلسه برنامه ريزي و هماهنگي اين مسابقات 4 روزه گفت: شرکت کنندگان پس از حضور در مراسم افتتاح مسابقه در مشهد مقدس، عصر پنج شنبه رصدگاه چاه شوربخش سه قلعه رقابت نجومي را آغاز خواهند کرد.«هاشمي» افزود: پس از پايان رقابت منجمان در تور گردشگري منطقه چاه شور حضور خواهد يافت و مراسم پاياني ماراتن با حضور استاندار در بيرجند برگزار خواهد شد.وي برگزاري 2 کارگاه آموزشي و فني در اين رقابت ها را بخشي از فعاليت هاي جانبي مسابقه عنوان کرد.وي با بيان اين که در سايت انجمن نجوم خاورميانه رصدگاه سه قلعه بهشت منجمان خاورميانه ناميده مي شود، گفت: مشارکت همه نهادها و اداره ها براي برگزاري اين ماراتن ضروري است.«اسماعيلي»، معاون سياسي اجتماعي فرماندار سرايان نيز با اشاره به تجارب خوب شهرستان در برگزاري اين رقابت ها خواستار بسيج امکانات و توان اداره ها براي برگزاري موسسه شد.در ادامه جلسه با حضور بخشدار و مسئولان بخش سه قلعه راهکارهاي اجرايي براي برگزاري بهتر اين مسابقه، معرفي شهرستان، برپايي نمايشگاه صنايع دستي و معرفي توانمندي هاي عشاير و... بررسي شد.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  5:45 PM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای

مدير آموزش و پرورش سرايان:
عملکرد مديران نبايدبه دستورالعمل هاي اداري محدود شود

موسوي: مديران نبايد خود را به دستور العمل هاي اداري محدود کنند.

مدير آموزش و پرورش سرايان در نشست هم انديشي مديران مقطع راهنمايي اين شهرستان ورود به حوزه و حريم توسعه را راهبردي اساسي در موفقيت آموزشي دانست و گفت: مديران نبايد خود را به دستورالعمل هاي اداري محدود کنند چون استفاده و بهره گيري از تمام فرصت ها به نفع آموزش و پرورش است.

«عظيمي» با گرامي داشت هفته معلم، نواختن زنگ سپاس و برگزاري يادواره شهداي معلم و دانش آموز را از برنامه هاي اين هفته عنوان کرد.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  5:46 PM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای

40 هزار هکتار طرح مرتعداري در استان تهيه شد
خراسان شمالي - مورخ پنج‌شنبه 1390/02/01 شماره انتشار 17816
نويسنده: علي نيا

طرح هاي مرتع داري به طور عمده با هدف افزايش پوشش گياهي مراتع و بالا بردن ظرفيت توليد در آن ها اجرا مي شود. با توجه به اين که شمار دام هاي بهره بردار از مراتع استان بسيار بيشتر از ظرفيت توليد آن هاست، علاوه بر اجراي طرح هاي مميزي مراتع و عمليات قرق، بذرپاشي مراتع با هدف افزايش پوشش گياهي آن ها و حفظ منابع آب و خاک استان ضروري است. دولت نيز در اين راستا طرح هاي متعددي را به اجرا مي گذارد.از سوي ديگر، دولت سعي دارد با اجراي طرح هايي مثل زراعت چوب و نهال کاري در عرصه هاي طبيعي علاوه بر حفظ منابع طبيعي کشور به ايجاد اشتغال و درآمدزايي ساکنان بومي اين عرصه ها کمک کند. در خراسان شمالي هم طي سال هاي اخير طرح هايي با اين عنوان در مناطق مختلف اجرايي شده است.

40 هزار هکتار طرح مرتعداري سال گذشته در استان تهيه شد و براي امسال نيز درخواست تهيه اين طرح ها براي 50 هزار هکتار از مراتع داده شده است.مدير کل منابع طبيعي و آبخيزداري خراسان شمالي با اعلام اين مطلب گفت: حجم پروژه هاي سال گذشته زير مجموعه طرح مديريت پايدار مراتع در استان علاوه بر تهيه 40 هزار هکتار مرتعداري، نظارت کارگاهي بر اجراي طرح هاي مرتعداري در سطحي به وسعت 75 هزار هکتار بود.«موسي صابري» افزود: ساماندهي مديريت چراي دام در 850 هزار هکتار از مراتع و انجام 60 هزار هکتار مميزي و تنسيق مراتع نيز از ديگر پروژه هاي استان در اين رابطه بوده است.وي بيان کرد: اعتبار لازم براي اجراي اين پروژه ها از محل اعتبارات ملي تأمين مي شود و تاکنون با پرداخت يک ميليارد و 434 ميليون ريال و 64 و 3 دهم درصد آن ها اجرا شده است.وي تصريح کرد: در بخش مميزي مراتع، دامداران حق چراي دام را در مراتع دارند که مطابق دستورالعمل مرتبط، تعيين صلاحيت شده باشند.

وي هم چنين از اجراي صددرصدي طرح پيشگيري از وقوع سيل گلستان با اعتبار يک ميليارد و 905 ميليون ريال و پروژه هاي مراقبت، آبياري، حفاظت و قرق در استان خبر داد و گفت: به منظور اجراي پروژه هاي مرتبط با طرح استاني بهبود و اصلاح مراتع و در راستاي سياست هاي سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري کشور براي حفظ، احيا و اصلاح، توسعه و بهره برداري اصولي از مراتع، اختصاص 2 ميليارد و 303 ميليون ريال اعتبار مصوب شده است.«صابري» خاطر نشان کرد: اين طرح ها شامل عمليات قرق مرتع در وسعت 27 هزار هکتار، تأمين آب شرب دام 12 مورد، جمع آوري بذور گياهان مرتعي به ميزان هزار کيلوگرم، پايش طرح هاي مرتع داري در 6 مورد، کپه کاري به مساحت 740 هکتار، ذخيره نزولات آسماني به همراه بذرپاشي در 360 هکتار و تبديل ديم زارهاي پر شيب و کم بازده به علوفه کاري در 265 هکتار است.وي ادامه داد: اين طرح ها به منظور ارتقاي کمي و کيفي پوشش گياهي و بالا بردن ظرفيت توليد مراتع و هم چنين تحقق اهداف سازماني در قالب اجراي طرح هاي مرتعداري انجام شده است.

اختصاص 643 ميليون ريال اعتبار به طرح زراعت چوب

مدير کل منابع طبيعي و آبخيزداري هم چنين عنوان کرد: سال گذشته 643 ميليون ريال از اعتبارات تسهيلاتي اين اداره کل به طرح ملي توسعه زراعت چوب در استان اختصاص يافت.«موسي صابري» خاطر نشان کرد: تاکنون 14 فقره پرونده متقاضيان توسعه زراعت چوب با گونه هاي سريع الرشد در سطح بيش از 31 هکتار به بانک عامل معرفي شدند.وي با اشاره به نحوه تأمين اعتبار براي اجراي طرح هاي مصوب زراعت چوب تصريح کرد: اين اعتبارات مرکب از سهم آورده متقاضيان به ميزان 10 درصد، سهم مشارکت دستگاه اجرايي به ميزان 30 درصد و سهم بانک عامل به ميزان 60 درصد است.

کاهش نهال در 33 هکتار از اراضي استان

وي يادآور شد: در هفته درخت‌کاري سال گذشته در راستاي توليد نهال و چوب، 5 هزار و 500 اصله نهال صنوبر در استان به شکل رايگان بين متقاضيان، توزيع و در 33 هکتار از اراضي استان کشت شد.

وي با اشاره به بخشي از اثرات مثبت اجراي اين طرح اظهار کرد: تأمين بخشي از چوب مورد نياز استان و کاهش وابستگي به جنگل هاي شمال و افزايش درآمد در واحد سطح براي بهره برداران از اهداف اصلي اجراي اين طرح ها محسوب مي شود.«صابري» خاطر نشان کرد: طي سال هاي اجراي برنامه چهارم توسعه در مجموع 248 هکتار طرح زراعت چوب در استان به مرحله اجرا درآمد.وي خاطر نشان کرد: طرح توسعه زراعت چوب يکي از طرح هاي ملي در حوزه منابع‌طبيعي است که با هدف توليد چوب براي کاهش بار بهره برداري از جنگل هاي کشور اجرا مي شود و اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري خراسان شمالي هم در اين راستا به تمام بهره برداران، کارشناسان و متقاضيان علاقه مند به صنوبر کاري و زراعت چوب با همکاري بانک عامل تسهيلات بانکي با دوره بازگشت 10 ساله اعطا مي کند.

بادام کاري در وسعت 78 هکتار از ديم زارهاي استان

در همين ارتباط، معاون فني اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري گفت: سال گذشته 78 هکتار از ديم زارهاي کم بازده استان در قالب پروژه توسعه درخت کاري، بادام کاري شد.«انصاري» افزود: اين قبيل پروژه ها در اراضي ديم زار و کم بازدهي که توليد اقتصادي مناسب ندارد و مستعد فرسايش خاک است، اجرا مي شود.وي خاطر نشان مي کند: اولويت اجراي اين پروژه ها با بهره برداران طرح هاي مرتعداري، جنگل داري، بيابان زدايي و آبخيزداري است.وي با اشاره به تأثير جنگل هاي در دست کاشت وطبيعي در جلوگيري از فرسايش خاک و ساماندهي روان آب ها گفت: اجراي اين پروژه مي تواند تأثير به سزايي در افزايش سرانه درآمد کشاورزان، افزايش بهره وري از اراضي کشاورزي و هم چنين حفظ آب و خاک و منابع طبيعي استان به دنبال داشته باشد.وي يادآور شد: طي سال هاي اجراي برنامه چهارم توسعه، 346 هکتار از اراضي ديم و کم بازده استان در قالب طرح توسعه درخت کاري با گونه بادام با حمايت اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري زير کشت اين محصول رفت.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  5:47 PM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای

برنامه هاي هفته مشاغل آموزش و پرورش در استان تشريح شد

حيدرزاده – برنامه هاي هفته مشاغل اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالي تشريح شد.معاون آموزش متوسطه اين اداره کل به خبرنگار ما گفت: هدف اصلي از برگزاري مراسم هفته مشاغل، آشنايي دانش آموزان پايه اول متوسطه با مشاغل و حرفه هاي مختلف است تا با توجه به علاقه و استعداد خود و نيازهاي شغلي جامعه، رشته تحصيلي مناسبي را انتخاب کنند.«محمد اکبرزاده» افزود: نواختن زنگ هفته مشاغل در هنرستان محموديه بجنورد، اختصاص تمام فعاليت هاي مدارس متوسطه استان دراين هفته با موضوع مشاغل و آشنايي دانش آموزان با آن ها، برگزاري مراسم صبحگاه تمام مدارس متوسطه با محوريت هدايت تحصيلي، توزيع بروشور و نشريه در رابطه با اهميت انتخاب رشته در زندگي افراد، نشست هاي تخصصي پرسش و پاسخ با حضور متخصصان مشاغل مختلف در مدارس، اعزام سخنران به ويژه کارآفرينان به مدارس، برگزاري نمايشگاه از دستاوردهاي دانش آموزان هنرستان ها، تشکيل جلسه با مشاوران، اوليا و دانش آموزان و تهيه نماهنگ هاي آموزشي درباره اهميت انتخاب رشته از جمله برنامه هاي آموزش و پرورش در هفته مشاغل است.برنامه هاي هفته مشاغل از امروز آغاز مي شود.

تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای

برگزاري کارگاه آموزش پيشگيري از اعتياد توسط مرزباني استان

گروه خبر- کارگاه آموزش پيشگيري از اعتياد توسط فرماندهي مرزباني خراسان شمالي در راز و جرگلان برگزار شد. به گزارش پايگاه اطلاع رساني مرزباني، رئيس مرکز فرماندهي و کنترل مرزباني استان در اين جلسه آموزشي که براي مددجويان کميته امداد اين منطقه برگزار شد، گفت: اعتياد يکي از تهديدها از سوي دشمن براي فروپاشي خانواده ها به شمار مي رود. سرگرد «عليرضا الهامي» با تشريح مراحل اعتياد به مواد مخدر بيان کرد: نظارت نامحسوس بر رفت و آمد فرزندان و دوستان آن ها، تقويت ارتباط والدين با فرزندان و تشويق و حمايت از فرزندان براي حضور در کلاس هاي ورزشي مي تواند از بهترين راه هاي جلوگيري از اعتياد آنان باشد.

تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای

رئيس جديد هيئت اسکيت استان انتخاب شد

گروه خبر – دومين مجمع انتخاب رئيس هيئت اسکيت استان، برگزار و «مجيد سلوکي» به عنوان دومين رئيس اين هيئت انتخاب شد.به گزارش روابط عمومي اداره کل تربيت بدني، اين مجمع با حضور «وزيري» رئيس فدراسيون اسکيت کشور در سالن اجتماعات اداره کل تربيت بدني برگزار شد که «سلوکي» به عنوان تنها کانديداي اين پست توانست به عنوان رئيس جديد اين هيئت انتخاب شود.

نمای چاپی
نمای چاپی بدون تصویر
امتياز كاربران:
پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  5:48 PM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای

تشکيل شوراي اطلاع رساني در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي

مرتضوي – شوراي اطلاع رساني اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي با هدف اجراي برنامه جامع اطلاع رساني تشکيل شد.مدير کل فرهنگ و ارشاد اسلامي يکي از وظايف اساسي مديران، کارشناسان و جامعه فرهنگي و هنري را اطلاع رساني دانست و گفت: اطلاع رساني با تبليغات متفاوت است و توليد اطلاعات، اطلاع يابي و استفاده از ابزارهاي مناسب اطلاع رساني اهميت به سزايي دارد.

«محمد رضا سوقندي» افزود: افکار عمومي و رسانه ها از مؤلفه هاي توانمندي است و بايد به گونه اي برنامه ريزي کرد که همه فعالان حوزه فرهنگ و هنر در زمينه اطلاع رساني فعال شوند.وي خاطر نشان کرد: آموزش فعالان اطلاع رساني، ايجاد ساختارهاي توليد اطلاعات، تبيين تفاوت هاي تبليغات و اطلاع رساني، ساماندهي ظرفيت هاي اطلاع رساني و ابزارهاي آن، تخصصي کردن حوزه هاي اطلاع رساني و تعيين رابطان خبر از مصوبه هاي شوراي سياست گذاري اين اداره کل در اين رابطه است.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  5:48 PM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای

پستي و بلندي مشکلات در جاده پرتردد چاهک و موسويه
نويسنده: سالخورده

مشکلات متعدد در جاده پرتردد چاهک و موسويه بخش سده با وجود وعده هاي مساعد مسئولان براي رفع اين مشکلات هنوز يکي از دغدغه هاي مهم مردم و رهگذران است.

يکي از رانندگان ساکن در آرين شهر درباره وضعيت اين جاده به خبرنگار ما گفت: اصلاح محورهاي مواصلاتي اعم از حذف پيچ هاي غيراستاندارد و موانع خطرناک، نصب علايم، بهسازي آسفالت و... کاهش تصادف و خسارت هاي جاني و مالي تاثير بسزايي دارد و بايد بيشتر مورد توجه مسئولان قرار گيرد.

وي با بيان اين که وجود موانع و پيچ هاي خطرناک و آسفالت نامناسب در جاده پرتردد چاهک و موسويه باعث اعتراض شديد راننده ها در اين محور شده است، افزود: عرض کم، وجود چاله‌هاي متعدد و جمع شدن و تخريب آسفالت بر اثر عوامل طبيعي از ديگر مشکلات اين محور است.

تحميل خسارت به خودروها

يکي از فرهنگياني که هر روز در اين مسير تردد مي کند در اين باره گفت: وجود چاله هاي متعدد و تخريب آسفالت در بيشتر قسمت هاي اين جاده مواصلاتي باعث وارد شدن خسارت هاي قابل توجه به خودروها مي شود.

«شاهين فر» افزود: به دليل عرض کم جاده در بيشتر موارد به ويژه زماني که خودروي سنگين از طرف مقابل در حال حرکت است راننده براي جلوگيري از بروز حوادث بايد تا حد امکان در کنار جاده حرکت کند تا از بروز حادثه جلوگيري شود.

عرض کم جاده

يکي ديگر از فرهنگيان آرين شهر هم که روزانه با وسيله نقليه شخصي براي رفتن به کلاس درس اين مسير را مي پيمايد، گفت: با توجه به اين که در طول مسير اين جاده، روستاهاي زيادي از جمله جلگه، قيصار، چاه يوسف، دلاکان، علي آباد، چاهک، موسويه و چلونک قرار دارد روزانه وسايل نقليه متعددي در اين مسير مواصلاتي در حال رفت و آمد است.

«دهقان پور» افزود: علاوه بر عرض کم جاده وجود چاله هاي متعدد، شانه خاکي راه و چند پيچ خطرناک نيز باعث وقوع حادثه در مسير مي شود و ضروري است مسئولان راه و ترابري شهرستان و استان براي رفع نقايص موجود در مسير اقدام کنند.

يکي از ساکنان آرين شهر هم درباره وضعيت اين جاده گفت: تاکنون طي چند نوبت برخي از قسمت هاي اين جاده لکه گيري ولي به دليل کيفيت پايين آسفالت، مجدد تخريب شد.

تردد زياد خودروهاي سنگين

وي طول اين جاده را 30 کيلومتر اعلام و اضافه کرد: در اين جاده پرتردد علاوه بر خودروهاي سبک به دليل اشتغال بسياري از مردم منطقه به کشاورزي خودروهاي سنگين نيز براي حمل محصولات اعم از چغندر، پنبه، گندم و... در اين محور تردد دارد.

وي ادامه داد: اين مسئله با وجود مشکلات متعدد در جاده باعث بروز حوادث ناگوار مي شود و يکي از دغدغه هاي مهم رهگذران است.

عملي نشدن قول مسئولان

شهروند ديگري هم گفت: جمعي از مسئولان در بازديد از منطقه در جمع مردم اعلام کردند به زودي روکش آسفالت اين محور به طور کامل اجرا خواهد شد ولي هنوز اين وعده محقق نشده است و مسئولان فقط به لکه گيري برخي قسمت هاي جاده بسنده کردند. يکي از اهالي روستاي چاهک موسويه نيز با اظهار نارضايتي و گلايه از وضعيت محور چاهک و موسويه گفت: به دليل کيفيت پايين جاده هر از چند گاه بايد وسيله نقليه را براي تنظيم فرمان و جلوبندي به تعميرگاه ببرم و متحمل پرداخت هزينه هاي هنگفت شوم. «کياني» افزود: با توجه به اين که اين جاده راه اصلي اتصال به مرکز بخش، شهرستان و مرکز استان است و روزانه رانندگان محلي و غيرمحلي زيادي از اين مسير رفت و آمد مي کنند مسئولان امر بايد توجه ويژه اي به اين راه داشته باشند.

مشکل کمبود اعتبار

رئيس اداره راه و ترابري شهرستان قاينات هم با تاييد مشکلات محور آرين شهر به روستاهاي چاهک و موسويه و ... گفت: در شهرستان قاينات بيش از هزار راه روستايي وجود دارد که عمر مفيد آسفالت محورها 5 تا 7 سال است. «زمان زاده» افزود: اگر اين بازه زماني 10 سال در نظر گرفته شود 10 سال ديگر طول مي کشد تا سالانه 100 کيلومتر از اين راه ها روکش آسفالت شود که براي هر 100 کيلومتر حدود 30 ميليارد ريال اعتبار نياز است. وي افزود: علاوه بر اين محور مواصلاتي، جاده هاي ديگر نقاط شهرستان هم درگير مشکلات مشابهي است که نياز به رسيدگي دارد ولي با اين وجود رفع مشکلات محور چاهک و موسويه يکي از اولويت هاي اصلي اين اداره است که پس از تخصيص اعتبار لازم نسبت به روکش آسفالت محور اقدام خواهد شد. وي با توجه به کمبود اعتبار از مسئولان استان خواست که نسبت به تخصيص اعتبار لازم براي نگه داري جاده هاي شهرستان همکاري کنند.

نمای چاپی
نمای چاپی بدون تصویر
امتياز كاربران:
پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  5:49 PM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای

نکات خانه داري

خانه محل اسکان و آرامش اعضاي خانواده است و هر يک از بخش هاي مختلف آن از نظر وضعيت بهداشتي، اهميت خاص خود را داراست، برخي از قسمت هاي تشکيل دهنده خانه به دليل نوع اعمالي که در آن ها انجام مي شود، مثلا آشپزخانه از اين منظر که کانون اصلي پخت و پز است، از اهميت بيشتري براي رعايت نکات بهداشتي برخوردار است.

بهداشت آشپزخانه

آشپزخانه از نظر حريق و آتش سوزي يک نقطه پر خطر است وجود اجاق گاز و شعله هاي باز در کنار مواد قابل اشتعال آشپزخانه را از نظر زمينه ايجاد حريق و آتش سوزي به محلي پر خطر تبديل کرده است. دستمال و دستگيره هاي آشپزخانه هم که قابل اشتعال است و در صورت تماس با شعله سريع آتش مي گيرد، مي تواند يکي از علل ايجاد حريق باشد. گاهي اوقات قرار دادن و رها کردن دستمال هاي آشپزي در کنار شعله اجاق گاز موجب ايجاد حريق مي شود، به ويژه اگر در لحظه شعله ور شدن دستمال و دستگيره کسي در آشپزخانه نباشد و حريق را در مراحل اوليه کنترل نکند، ممکن است در مدت کوتاهي يک آتش سوزي بزرگ ايجاد شود. براي پيشگيري از اين مشکل توصيه مي شود دستمال، دستگيره، حوله، دستمال هاي يک بار مصرف و وسايل آتش گير در نزديکي شعله اجاق گاز قرار داده نشود. پس از تميز کردن سطوح مختلف آشپزخانه مثل گاز و کابينت ها، دستمال ها بايد با مايع شوينده کاملا شسته و سپس نم آن گرفته شود و پس از آن بايد مانند لباس هاي ديگر در معرض نور آفتاب و هوا قرار داده تا خشک شود. خيس ماندن قاب دستمال ها، محلي کاملا مناسب را براي رشد و تکثير ميکروب ها پديد مي آورد.

دستمال و ظروف داغ

يکي از کاربردهاي دستمال و دستگيره ها در آشپزخانه استفاده از آن ها براي برداشتن ظروف داغ از روي اجاق گاز و فر است. بي احتياطي و برداشتن ظروف داغ بدون استفاده از دستکش و دستگيره ممکن است موجب سوختگي و آسيب ديدگي پوست شود. اگر دست با ظروف داغ تماس پيدا کند و دچار سوختگي شود، بهترين کار اين است که محل سوختگي زير شير آب سرد گرفته و خنک شود. بسته به شدت سوختگي اگر پوست تاول زده بايد به پزشک مراجعه شود و از محلول هاي کمپرس کننده که موجب خشکي تاول مي شود استفاده شود از کندن و پاره کردن تاول بايد پرهيز شود چون تاول، پانسماني براي زخم و سوختگي است و حتي اگر بترکد پوست تاول پوشش مناسبي براي زخم است و نبايد کنده شود. اگر سوختگي خفيف باشد و فقط موجب قرمزي پوست شود، بعد از خنک کردن سطح سوخته و گرفتن آن زير آب سرد، استفاده از پمادهاي مخصوص خيلي مفيد است. در مواردي که پوست قرمز است پماد از قسمت آسيب ديده در برابر نور محافظت مي

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  5:50 PM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای

درگیری پلیس لبنان با مردم دو کشته برجای گذاشت

کد مطلب : 74686 1 ارديبهشت 1390 ساعت 15:46  

فرارو- مقامات امنیتی لبنانی می گویند اختلاف بر سر ساخت غیر قانونی یک ساختمان در جنوب این کشور منجر به درگیری مسلحانه شده و دو تن در جریان این نزاع کشته شده اند.

به گزارش سرویس بین الملل فرارو به نقل از اسوشیتدپرس، این درگیری خونین امروز، پنج شنبه، بین پلیس و مردم محلی در شهر بندی «تایر» رخ داد، وقتی که نیروهای پلیس می خواستند از ساخت و ساز غیرقانونی عده ای از افراد محلی در زمینهای متعلق به دولت جلوگیری کنند.

یکی از مقامات محلی که به شرط ناشناس ماندن با خبرنگاران گفتگو می کرد گفت که ابتدا ساکنین محل به روی پلیس آتش گشودند و در تبادل آتش نیروهای امنیتی با آنان، دو تن از مردم عادی کشته شدند. مردم خشمگین همچنین یک خودروی پلیس را به آتش کشیدند.

ساخت و ساز غیرقانونی در مناطق محروم لبنان مسئله رایجی است، جایی که مردم پول کافی برای خرید آپارتمان یا منازل شخصی ندارند و ناچارند به سمت تصرف زمینهای
پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  5:53 PM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای

قیمت سکه کاهش یافت

کد مطلب : 74679 1 ارديبهشت 1390 ساعت 14:21  

روند کاهشی قیمت سکه ها همچنان ادامه دارد، این در حالی است که رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر با تاکید بر اینکه با آغاز حراج وسیع از روز شنبه، تغییرات قیمتی مشخص خواهد شد، گفت: هنوز بازار به تعادل کامل نرسیده است. 

به گزارش خبرنگار مهر، روند کاهشی قیمت سکه ها امروز پنج شنبه هم در بازار ادامه دارد و به جز قیمت سکه طرح قدیم، قیمت سایر سکه ها با کاهش مواجه شده است.

در پی اعلام سیاست بانک مرکزی برای بازار سکه و آغاز عرضه شمش های طلای 12 کیلویی و عرضه وسیع سکه های طلا در شعب بانکها از روز شنبه هفته آینده، قیمت انواع سکه در بازار رو به کاهش گذاشت.

قیمت سکه های طلای بهار آزادی از اوایل هفته جاری روند صعودی در پیش گرفت و در روز سه شنبه به اوج خود رسید، قیمتهای بازار سکه که با حباب همراه بود، به عقیده فعالان بازار سکه در پی افزایش تقاضا در بازار اتفاق افتاده بود.

این در حالی بود که بانک کارگشایی حراجهای روزانه سکه در بسته های 100 تایی و شمش طلای یک کیلوگرمی را انجام می داد و با خیل عظیمی از مراجعان برای خرید سکه و شمش طلا مواجه می شد.

فراز و فرود قیمت سکه
اما محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی در شب سه شنبه سیاستهای این بانک برای تعادل بخشی به بازار سکه را اعلام کرد و با تاکید بر اینکه افرادی که به قصد سفته بازی و منفعت طلبی اقدام به خرید طلا می کنند در آینده نزدیک زیان خواهند دید، اظهار داشت: اگر نیاز باشد تعداد شعب عرضه کننده سکه افزایش خواهد یافت.

بر این اساس تا ظهر روز چهارشنبه نه تنها قیمتی برای سکه ها در بازار وجود نداشت، بلکه بازار بدون خریدار بود و همه فروشنده سکه بودند، اما از همان زمان نرخها کم کم در بازار مشخص شد و روندی نزولی را در پیش گرفت.

با مشخص شدن قیمتها، هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم در ظهر دیروز چهارشنبه در بازار445 هزار تومان، طرح جدید 430 هزار تومان، نیم سکه 215 هزار تومان، ربع سکه 135 هزار تومان و سکه گرمی 55 هزار تومان فروخته می شد.

در حالیکه روز سه شنبه و در اوج افزایش قیمتها، هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم 480 هزار تومان، طرح جدید 450 هزار تومان، نیم سکه 225 هزار تومان، ربع سکه 165 هزار تومان و سکه گرمی 58 هزار و 500 تومان به فروش می رفت.

اما روند نزولی سکه ها دیروز تا آخرین ساعات خرید و فروش همچنان در بازار ادامه داشت و هر یک از سکه های طرح جدید و نیم سکه با کاهش 5 هزار تومانی و سکه گرمی با کاهش یکهزار تومانی به 54 هزار تومانی همراه بود.

اما پیش بینی های ادامه روند کاهشی قیمت سکه ها صحت یافت، به طوریکه امروز پنج شنبه قیمت هر قطعه سکه تمام بهار طرح جدید با کاهش 9 هزار تومانی به 416 هزار تومان، نیم سکه با کاهش 3 هزار تومانی به 212 هزار تومان و ربع سکه با کاهش 5 هزار تومانی به 125 هزار تومان رسیده است.

هر قطعه سکه یک گرمی نیز با کاهش هزار تومانی به 53 هزار تومان رسیده است، اما نرخ سکه بهار آزادی طرح قدیم مانند روز گذشته 445 هزار تومان است.

قیمت هر گرم طلای زرد 18 عیار امروز نسبت به دیروز بدون تغییر بود و 40 هزار و 700 تومان نرخ گذاری شد، در عین حال قیمت هر اونس طلا امروز در بازارهای جهانی 1505 دلار اعلام شد.

بازار به تعادل نرسیده است
محمد کشتی آرای رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر لحظاتی پیش در گفتگو با مهر گفت: در حال حاضر وضعیت بازار سکه رو به تعادل می رود، اما روز شنبه آتی و با آغاز اجرایی شدن برنامه های بانک مرکزی و عرضه وسیع سکه ها و شمش طلای 12 کیلویی وضعیت روشن تر خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه امروز بازار نیمه وقت فعالیت می کند و داد و ستد به صورت زیاد به طور معمول در روزهای پنج شنبه انجام نمی شود، تصریح کرد: با این وجود امروز هم خریداری در بازار سکه وجود ندارد و همه فروشنده هستند.

وی خاطرنشان کرد: با آغاز حراجها تغییرات قیمتی مشخص خواهد شد، اما هنوز بازار به تعادل کامل نرسیده و نرخها مطابق با قیمتهای جهانی نیست.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  5:54 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها