0

معرفی گل ها !

mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 25772

مهندس مزدآبادی مدیرعامل سابق شرکت کشتیرانی والفجر؛ تشکر ویژه از اعضای هیئت مدیره، معاونان و کارک

مهندس مزدآبادی مدیرعامل سابق شرکت کشتیرانی والفجر؛

تشکر ویژه از اعضای هیئت مدیره، معاونان

و کارکنان شرکت کشتیرانی والفجر

به لطف خدا میزان عملکرد کانتینری کشتیرانی والفجر از 157 هزار کانتینر حمل شده در سال 87 به 357 هزار کانتینر در سال 88 افزایش یافت و در چهار ماه اول سال جاری نیز نسبت به سال گذشته رشد بسیار خوبی داشته است.

وی درخصوص حمل مسافر و تعداد سفرها گفت: در سال جاری نسبت به سال گذشته 26 درصد افزایش را شاهد بودیم و نسبت درآمدی نیز حدود 45 درصد افزایش داشته است. در حال حاضر شرکت کشتیرانی والفجر در موقعیت خوبی به سر می‌برد.

امیدواریم با مدیریت آقای کاپیتان کشاورز حرکت در مسیر تحقق اهداف رو به جلو پیش برود و برای ایشان آرزوی موفقیت می‌کنم. همچنین از اعضای هیئت مدیره و معاونان و کارکنان شرکت کشتیرانی والفجر که در این مدت با اینجانب همراهی و همکاری کردند تشکر ویژه می‌کنم.

کاپیتان حمزه کشاورز مدیرعامل جدید شرکت کشتیرانی والفجر:

کشتیرانی والفجر برای من یک فرصت جدید است

در ابتدا از حسن اعتماد آقای داجمر نسبت به انتخاب اینجانب تشکر می‌کنم. حدود 10 سال است که سرویس کانتینری کشتیرانی فعالیت خود را شروع کرده است و این کاری بود که در ابتدا برخی آن را نشدنی می‌دانستند ولی به لطف خدا و تلاش همکاران مجموعه‌ای شده است که امروز آن را ملاحظه می‌کنید.

شرکت کشتیرانی والفجر برای من یک فرصت جدید است. دوستانی که با من کار کرد‌ه‌اند می‌دانند من همیشه معتقدم که مدیر در وهله اول یک کارشناس است و باید کار خودش را انجام دهد و همراه با تیم کاری‌اش محور اصلی را پیش ببرد.

من همیشه به اصل جانشین پروری اعتقاد داشته‌ام و همیشه دوست داشتم کاری را که از عهدة افراد زیر مجموعه‌ام بر می‌آید انجام ندهم و به سراغ کارهای جدیدتر بروم و به محض  اینکه کار جدید نهادینه شد آن را به زیر مجموعه منتقل کنم.

امیدوارم بتوانم کارهای خوب همکاران به ویژه آقای مزدآبادی را ادامه بدهم و سعی کنم از توان دوستانی که با آقای مزدآبادی کار کرده‌اند استفاده کنم، من نیز به‌عنوان یک کارشناس در خدمت مجموعه خواهم بود. در پایان تشکر می‌کنم و ان‌شاءا... بتوانم در این سمت جدید رو سفید شوم.

کاپیتان شفیعی کرجی مدیرعامل سابق شرکت حمل‌‌ونقل ترکیبی کشتیرانی:

امیدوارم در باقی مانده از عمر خدمتی‌ام، در خدمت کشور

و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران باشم

از آقای داجمر که برای بار سوم مسئولیتی دیگر را به من سپردند تشکر می‌کنم. اینجانب شرکت حمل‌ونقل ترکیبی را در سال گذشته تحویل گرفتم و خوشبختانه اقدامات نسبتاً خوبی در شرکت صورت گرفت.

موضوع 49 درصد سهم راه آهن که اواسط پاییز سال گذشته قرار بود واگذار شود خیلی از وقت ما را به خود مشغول کرد. ولی با این وجود نسبت به سال‌های گذشته بد نبود؛ یعنی باتوجه به عملکردهای گذشته، سال 88 حدود هزار برابر سال قبل از نظر درصدی رشد درآمدی داشتیم و بالغ بر یک میلیارد درآمد عاید شرکت شد.

شرکت حمل‌ونقل ترکیبی دارای یک هزار و 192 واگن است که می‌توان با این تعداد واگن فعالیت‌های زیادی انجام داد اما مشکلاتی در بخش راه آهن وجود دارد که باید رفع گردد.

نکته دیگر این که ما در زمینه ترانزیت خیلی کار کردیم و برای این منظور به شمال عراق رفتیم. ظرفیت خیلی خوبی وجود دارد، بار زیاد است ولی از دست راه آهن کاری بر نمی‌آید چون ما در منطقة آسیای میانه نمی‌توانیم فعالیت زیادی داشته باشیم. باتوجه به اینکه واگن‌های ما نیز نمی‌توانند به آنجا بروند. در مسیر ترکیه ترانزیت در حال انجام است البته مقدارش کم می‌باشد ولی خوشبختانه شروع شده است. ترانزیت جاده‌ای را نیز می‌توانیم در عراق داشته باشیم.

آقای کاپیتان تیمور‌پور زحمات زیادی در زمینه ترانزیت کشیده‌‌اند و تجربه دارند ولی تا بخش‌های دیگر پشتیبانی نکنند و در بعضی مناطق یارانه تعلق نگیرد نتیجه مطلوبی به دست نمی‌آید. اگر ما صرفاً به یک سری از مشتری‌هایمان پای‌بند باشیم و فقط بخواهیم خواسته‌های آنان را برآورده کنیم و نتوانیم وارد بازارهای دیگر بشویم طبیعی است که پیشرفت کار زیاد نخواهد بود.

وی در پایان گفت: از همه همکارانی که در بخش‌های مختلف حمل‌ونقل ترکیبی با اینجانب همکاری کردند تشکر می‌کنم. امیدوارم بتوانم در باقی‌مانده از عمر خدمتی‌ام، در خدمت کشور و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران باشم و ان‌شاءا... به نتایج مثبتی دست پیدا کنیم و برای کاپیتان تیمور‌پور نیز در مسئولیت جدید آرزوی موفقیت دارم.

کاپیتان خشایار تیمورپور مدیرعامل جدید شرکت حمل‌ونقل ترکیبی کشتیرانی:

یکی از راه‌های اصلی توسعه ترانزیت، ایجاد بنادر خشک است

در ابتدا از حسن اعتماد آقای داجمر تشکر می‌کنم و امیدوارم بتوانم اهدافی را که برای شرکت پیش‌بینی شده است با تمام تلاش پیش ببرم.

در چند سال اخیر ضمن فعالیت در زمینه ترانزیت با مشکلات آن آشنا شدیم. درخصوص آموزش کارکنان نیز اقداماتی را انجام دادیم و آنان یک سری دوره‌های تخصصی ترانزیت را سپری کردند تا بتوانیم فعالیت‌ها را توسعه بدهیم ولی مشکلات زیادی در زمینه ترانزیت وجود دارد چه درخصوص قوانین و مقررات و زیرساخت‌های مورد نیاز و چه در مورد فرهنگی که ترانزیت به آن نیاز دارد تا بتواند توسعه یابد.

از آنجایی که عراق ظرفیت‌های زیادی برای ترانزیت دارد سفرهایی به عراق داشتیم و مرزها را بازدید کردیم. در مرز باشماق قرار بود پایانه خشکی را ایجاد کنیم که با مشکلات گمرکی برخورد کردیم و با ممنوعیت‌هایی که گمرک ایجاد کرده بود نتوانستیم دپوی خشک را در آن منطقه ایجاد کنیم.  به نظر من یکی از راه‌های اصلی توسعه ترانزیت، ایجاد بنادر خشک در مرزهایی است که این ظرفیت را دارند. مرز سرخس که منطقه ویژه اقتصادی است و مرز شلمچه برای این کار مناسب است که سازمان‌ راهداری در حال فعال کردن آن می‌باشد ولی نیاز است که تمام واحدها به حمل‌‌ونقل ترکیبی کمک کنند. نیاز به بسترسازی نیز وجود دارد. ترانزیت سوخت، ترانزیت بسیار خوبی است اما وجود مخازن یکی از اولویت‌هاست. در بندر امیرآباد هم زیرساخت‌های خوبی ساخته شده است ولی راه آهن آنجا پاسخگو نیست اما با همت و همکاری تمامی بخش‌های مرتبط می‌توان به موفقیت‌هایی رسید.

به هر حال با دارا بودن بیش از 700 واگن مخزن‌دار این ظرفیت وجود دارد که چه از سمت ترکیه و چه از سمت روسیه بتوانیم ترانزیت سوخت را توسعه بدهیم. من از اینکه فرصت در اختیارم گذاشته شده است تا بتوانم فعالیت کنم، خیلی ممنونم.

از آقای کاپیتان شفیعی کرجی که تلاش کردند تا یک‌سری از فعالیت‌ها را رونق بدهند و استانداردهایی را به وجود آوردند تشکر می‌کنم و امیدوارم فعالیتم آن‌گونه باشد که اهداف پیش‌بینی شده شرکت تحقق یابد.

دکتر احمدی معاون اداری و مالی و رئیس شورای ایثارگران وزارت بازرگانی

در مراسم تجلیل از جانبازان و آزادگان کشتیرانی:

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

دوشنبه 25 بهمن 1389  2:23 AM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1

تکریم ایثارگران تکریم ارزش‌هاست

مراسم تجلیل از جانبازان و آزادگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با حضور آقایان دکتر احمدی معاون اداری مالی و رئیس شورای ایثارگران وزارت بازرگانی، داجمر رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل، معاونین، حجت‌الاسلام و المسلمین احمدی آزاده سرافراز و امام جماعت شرکت و تعدادی از مدیران کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران همزمان با سالروز میلاد حضرت امام حسین (ع) و روز پاسدار و در آستانه سالروز ولادت حضرت ابوالفضل العباس (ع) و روز جانباز در تاریخ 24 تیرماه جاری در سالن اجتماعات ساختمان مرکزی کشتیرانی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ما، در این مراسم آقای علیجانی نماینده مدیرعامل و دبیر شورای ایثارگران کشتیرانی طی سخنانی قبل از ارائه گزارش درخصوص عملکرد شورای ایثارگران، به تفکیک تعداد جانبازان و آزادگان شاغل و بازنشسته کشتیرانی پرداخت و گفت: در مجموع 169 نفر جانباز و آزاده در گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران حضور دارند که از این تعداد 47 نفر در شرکت‌های تابعه کشتیرانی و 122 نفر در کشتیرانی مشغول فعالیت هستند. همچنین از تعداد 122 نفر جانباز و آزاده شاغل در کشتیرانی، 33 نفر در خشکی و 57 نفر در دریا فعالیت می‌کنند.

وی همچنین تعداد آزادگان شاغل و بازنشسته را به ترتیب 8 و 6 نفر و تعداد جانبازان شاغل و بازنشسته را نیز 4 و 14 نفر اعلام کرد.

نماینده مدیرعامل و دبیر شورای ایثارگران کشتیرانی درخصوص عملکرد شورای ایثارگران گفت: با استعانت از الطاف الهی و مساعدت مدیران شرکت به ویژه مدیریت ارشد، در سال گذشته علاوه‌بر برگزاری مراسم تجلیل از جانبازان و آزادگان شاغل و بازنشسته گروه کشتیرانی در سالروز ولادت حضرت ابوالفضل العباس (ع)، مراسم گرامیداشت روز 26 مرداد سالروز بازگشت آزادگان به میهن اسلامی نیز برگزار شد. همچنین ضمن دیدار با آزادگان در محل کار آنها به نمایندگی از مدیریت ارشد شرکت شاخه گلی به آنها اهدا و همچنین پیام تبریکی به آزادگان بازنشسته ارسال گردید.

وی همچنین به برگزاری اردوهای زیارتی و سیاحتی برای خانواده‌های معظم شهدای کشتیرانی به مشهد مقدس و برگزاری مراسم محفل اُنس برای آنان در محل اردو، مشارکت و همکاری با پایگاه بسیج کشتیرانی و توزیع سی‌ دی از صحنه‌های دفاع مقدس بین کارکنان را از دیگر اقدامات شورای ایثارگران برشمرد.

آقای علیجانی در ادامه به دیدار با خانواده‌های معظم شهدا در تهران و شهرستان‌ها به صورت دوره‌ای و انعکاس پیام‌های آنان به مدیریت ارشد، ملاقات و عیادت از جانبازان بستری در منزل و یا بیمارستان، غبار روبی مزار شهدا در تاریخ 22 اسفند ماه، رسیدگی به مشکلات و درخواست‌ خانواده‌های شهدا درخصوص هزینه‌های درمان، کمک هزینه جهیزیه، آموزش، وام و... اشاره کرد و همچنین دریافت مکاتبات مرتبط با جانبازان و آزادگان و خانواده‌های معظم شهدا از واحدهای درون سازمانی و صدور 110 فقره نامه از سوی شورای ایثارگران و دریافت بیش از دو برابر این تعداد نامه و تلاش در جهت توسعه فرهنگ ایثار و از خود گذشتگی بین جانبازان و... را از دیگر اقدامات شورای ایثارگران اعلام کرد.

وی با اشاره به اینکه برای فعالیت بیشتر، به تعامل و همفکری همه عزیزان ایثارگر و جانباز نیاز داریم، افزود: بهبود و جلب رضایت و تأمین آسایش این عزیزان وظیفه همه ماست.

گزارش خبرنگار ما حاکی است: در ادامه این مراسم آقای دکتر احمدی معاون اداری مالی و رئیس شورای ایثارگران وزارت بازرگانی نیز طی سخنانی گفت: تکریم ایثارگران، آزادگان و خانواده‌های معظم شهدا تکریم ارزش‌ها است.

وی با اشاره به اینکه همه دستگاه‌ها در قبال این عزیزان وظایفی دارند، گفت: وقتی در دستگاه‌ها و سازمان‌ها از جانبازان و آزادگان تجلیل می‌شود، حاکی از آن است که به این موضوع اهمیت داده می‌شود و حضور آقای داجمر رئیس محترم هیئت مدیره و مدیرعامل به همراه معاونین ایشان در این مراسم نشان می‌دهد که این عزیزان برای ایثارگران و جانبازان ارزش و اهمیت خاصی  قائل هستند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سخنان امام خمینی (ره) مبنی‌بر اینکه نگذارید این انقلاب به دست نااهلان بیفتد، نیز گفت: فلسفه اینکه جانبازان و ایثارگران در دستگاه‌ها و سازمان‌ها مشغول خدمت به نظام جمهوری اسلامی ایران هستند این است که کار به دست نااهلان نیفتد. امروز بالندگی این دستگاه‌ها محصول زحمات این عزیزان است.

وی در پایان سخنان خود به مقوله تحریم که کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با آن مواجه است اشاره کرد و گفت: در حال حاضر باتوجه به شرایطی که در مقوله تحریم داریم، کار و مدیریت در کشتیرانی کمتر از جنگ و نبرد نیست بنابراین خدمت در چنین شرکتی ارزشمند است.

حجت‌الاسلام و المسلمین احمدی آزاده سرافراز و امام جماعت کشتیرانی نیز سخنران دیگر این مراسم بود. وی با اشاره به آیه 9 سوره حشر (ویوثرون علی انفسهم و لوکان خصاصه) سخنان خود را شروع کرد و گفت: بحث ایثار در این آیه نهفته است؛ یعنی «اگرچه خود نیازمند به چیزی باشند دیگران را بر خویش مقدم دارند و ایثار کنند» جوهرة این آیه اخلاص است. اگر اخلاص نباشد، ایثار تحقق پیدا نمی‌‌کند.

وی در ادامه به نقل از فرمایشات مقام معظم رهبری، به سفرهای راهیان نور اشاره کرد و گفت: رفتن به جایی که امروز فقط بیابان است، به خودی خود ارزشی ندارد ولی اینکه عده‌ای در قالب کاروان راهیان نور از این مناطق عملیاتی دیدن می‌کنند، به خاطر زنده نگه‌داشتن ارزش‌های اخلاقی و فرهنگ ایثار است.

وی گفت: ایثارگری مغز ارزش‌ها و کرامت انسانی است و نماد آن ایثارگران و جانبازان هستند.

حجت‌الاسلام و المسلمین احمدی به روایتی از زندگانی امام حسین (ع) اشاره کرد و گفت: روزی یکی از خدمتکاران دسته گلی را تقدیم امام حسین (ع) کرد و امام (ع) در پاسخ به عمل این خدمتکار او را آزاد کرد. این رفتار امام حسین (ع) موجب شد تا دیگران به ایشان اعتراض کنند ولی امام حسین (ع) در پاسخ فرمودند: «خدا به ما ادب آموخته و فرموده است که اگر کسی به شما خدمت کرد بهتر از او جواب دهید و من احسان او را با آزاد کردن او جواب دادم.»

دوشنبه 25 بهمن 1389  2:23 AM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1

مراسم تجلیل از جانبازان و آزادگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با حضور آقایان دکتر احمدی معاون اداری مالی و رئیس شورای ایثارگران وزارت بازرگانی، داجمر رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل، معاونین، حجت‌الاسلام و المسلمین احمدی آزاده سرافراز و امام جماعت شرکت و تعدادی از مدیران کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران همزمان با سالروز میلاد حضرت امام حسین (ع) و روز پاسدار و در آستانه سالروز ولادت حضرت ابوالفضل العباس (ع) و روز جانباز در تاریخ 24 تیرماه جاری در سالن اجتماعات ساختمان مرکزی کشتیرانی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ما، در این مراسم آقای علیجانی نماینده مدیرعامل و دبیر شورای ایثارگران کشتیرانی طی سخنانی قبل از ارائه گزارش درخصوص عملکرد شورای ایثارگران، به تفکیک تعداد جانبازان و آزادگان شاغل و بازنشسته کشتیرانی پرداخت و گفت: در مجموع 169 نفر جانباز و آزاده در گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران حضور دارند که از این تعداد 47 نفر در شرکت‌های تابعه کشتیرانی و 122 نفر در کشتیرانی مشغول فعالیت هستند. همچنین از تعداد 122 نفر جانباز و آزاده شاغل در کشتیرانی، 33 نفر در خشکی و 57 نفر در دریا فعالیت می‌کنند.

وی همچنین تعداد آزادگان شاغل و بازنشسته را به ترتیب 8 و 6 نفر و تعداد جانبازان شاغل و بازنشسته را نیز 4 و 14 نفر اعلام کرد.

نماینده مدیرعامل و دبیر شورای ایثارگران کشتیرانی درخصوص عملکرد شورای ایثارگران گفت: با استعانت از الطاف الهی و مساعدت مدیران شرکت به ویژه مدیریت ارشد، در سال گذشته علاوه‌بر برگزاری مراسم تجلیل از جانبازان و آزادگان شاغل و بازنشسته گروه کشتیرانی در سالروز ولادت حضرت ابوالفضل العباس (ع)، مراسم گرامیداشت روز 26 مرداد سالروز بازگشت آزادگان به میهن اسلامی نیز برگزار شد. همچنین ضمن دیدار با آزادگان در محل کار آنها به نمایندگی از مدیریت ارشد شرکت شاخه گلی به آنها اهدا و همچنین پیام تبریکی به آزادگان بازنشسته ارسال گردید.

وی همچنین به برگزاری اردوهای زیارتی و سیاحتی برای خانواده‌های معظم شهدای کشتیرانی به مشهد مقدس و برگزاری مراسم محفل اُنس برای آنان در محل اردو، مشارکت و همکاری با پایگاه بسیج کشتیرانی و توزیع سی‌ دی از صحنه‌های دفاع مقدس بین کارکنان را از دیگر اقدامات شورای ایثارگران برشمرد.

آقای علیجانی در ادامه به دیدار با خانواده‌های معظم شهدا در تهران و شهرستان‌ها به صورت دوره‌ای و انعکاس پیام‌های آنان به مدیریت ارشد، ملاقات و عیادت از جانبازان بستری در منزل و یا بیمارستان، غبار روبی مزار شهدا در تاریخ 22 اسفند ماه، رسیدگی به مشکلات و درخواست‌ خانواده‌های شهدا درخصوص هزینه‌های درمان، کمک هزینه جهیزیه، آموزش، وام و... اشاره کرد و همچنین دریافت مکاتبات مرتبط با جانبازان و آزادگان و خانواده‌های معظم شهدا از واحدهای درون سازمانی و صدور 110 فقره نامه از سوی شورای ایثارگران و دریافت بیش از دو برابر این تعداد نامه و تلاش در جهت توسعه فرهنگ ایثار و از خود گذشتگی بین جانبازان و... را از دیگر اقدامات شورای ایثارگران اعلام کرد.

وی با اشاره به اینکه برای فعالیت بیشتر، به تعامل و همفکری همه عزیزان ایثارگر و جانباز نیاز داریم، افزود: بهبود و جلب رضایت و تأمین آسایش این عزیزان وظیفه همه ماست.

گزارش خبرنگار ما حاکی است: در ادامه این مراسم آقای دکتر احمدی معاون اداری مالی و رئیس شورای ایثارگران وزارت بازرگانی نیز طی سخنانی گفت: تکریم ایثارگران، آزادگان و خانواده‌های معظم شهدا تکریم ارزش‌ها است.

وی با اشاره به اینکه همه دستگاه‌ها در قبال این عزیزان وظایفی دارند، گفت: وقتی در دستگاه‌ها و سازمان‌ها از جانبازان و آزادگان تجلیل می‌شود، حاکی از آن است که به این موضوع اهمیت داده می‌شود و حضور آقای داجمر رئیس محترم هیئت مدیره و مدیرعامل به همراه معاونین ایشان در این مراسم نشان می‌دهد که این عزیزان برای ایثارگران و جانبازان ارزش و اهمیت خاصی  قائل هستند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سخنان امام خمینی (ره) مبنی‌بر اینکه نگذارید این انقلاب به دست نااهلان بیفتد، نیز گفت: فلسفه اینکه جانبازان و ایثارگران در دستگاه‌ها و سازمان‌ها مشغول خدمت به نظام جمهوری اسلامی ایران هستند این است که کار به دست نااهلان نیفتد. امروز بالندگی این دستگاه‌ها محصول زحمات این عزیزان است.

وی در پایان سخنان خود به مقوله تحریم که کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با آن مواجه است اشاره کرد و گفت: در حال حاضر باتوجه به شرایطی که در مقوله تحریم داریم، کار و مدیریت در کشتیرانی کمتر از جنگ و نبرد نیست بنابراین خدمت در چنین شرکتی ارزشمند است.

حجت‌الاسلام و المسلمین احمدی آزاده سرافراز و امام جماعت کشتیرانی نیز سخنران دیگر این مراسم بود. وی با اشاره به آیه 9 سوره حشر (ویوثرون علی انفسهم و لوکان خصاصه) سخنان خود را شروع کرد و گفت: بحث ایثار در این آیه نهفته است؛ یعنی «اگرچه خود نیازمند به چیزی باشند دیگران را بر خویش مقدم دارند و ایثار کنند» جوهرة این آیه اخلاص است. اگر اخلاص نباشد، ایثار تحقق پیدا نمی‌‌کند.

وی در ادامه به نقل از فرمایشات مقام معظم رهبری، به سفرهای راهیان نور اشاره کرد و گفت: رفتن به جایی که امروز فقط بیابان است، به خودی خود ارزشی ندارد ولی اینکه عده‌ای در قالب کاروان راهیان نور از این مناطق عملیاتی دیدن می‌کنند، به خاطر زنده نگه‌داشتن ارزش‌های اخلاقی و فرهنگ ایثار است.

وی گفت: ایثارگری مغز ارزش‌ها و کرامت انسانی است و نماد آن ایثارگران و جانبازان هستند.

حجت‌الاسلام و المسلمین احمدی به روایتی از زندگانی امام حسین (ع) اشاره کرد و گفت: روزی یکی از خدمتکاران دسته گلی را تقدیم امام حسین (ع) کرد و امام (ع) در پاسخ به عمل این خدمتکار او را آزاد کرد. این رفتار امام حسین (ع) موجب شد تا دیگران به ایشان اعتراض کنند ولی امام حسین (ع) در پاسخ فرمودند: «خدا به ما ادب آموخته و فرموده است که اگر کسی به شما خدمت کرد بهتر از او جواب دهید و من احسان او را با آزاد کردن او جواب دادم.»

دوشنبه 25 بهمن 1389  2:24 AM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1

ضابطه مداری چیست و ضابطه‌مند کیست؟

ضابطه مداری چیست و ضابطه‌مند کیست؟

«به نظر شما ضابطه‌مداری چیست؟ چگونه می‌توانیم در کار و شغل خود یک فرد ضابطه‌مدار باشیم؟ موانع تحقق ضابطه‌مداری را از نظر فردی و سازمانی در چه عواملی می‌دانید؟ چگونه می‌توانیم هم ضابطه‌مدار و قانونمند و هم انعطاف‌پذیر و دوست‌داشتنی باشیم؟ آیا این دو قابل جمع هستند؟»

اینها سؤالاتی بود که برای تهیه گزارش این شماره درخصوص ضابطه‌مداری از تعدادی از همکاران پرسیدیم تا نظرات و دیدگاه‌های آنان را جویا شویم. آنچه از نظرتان می‌گذرد ماحصل گفته‌های آنان دربارة ضابطه‌مداری است.

سید نزار غریفی مدیر امور حسابداری هزینه‌های بازرگانی:

زیاده خواهی و خودخواهی مانع تحقق ضابطه‌مداری

آقای سید نزار غریفی مدیر امور حسابداری هزینه‌های بازرگانی در مورد ضابطه‌مداری می‌گوید: از واژه ضابطه‌مداری می‌توان استنباط کرد که هر چیزی مبنا و قوانین و مقررات خاص خودش را دارد و رعایت ضوابط و قوانین به نفع همه است. به عبارتی دیگر ضابطه‌مدار کسی است که قوانینی را که بر حسب شرایط هر سازمان وضع شده است رعایت می‌کند و در مسیر و چارچوبی که تعیین شده است حرکت می‌کند. وی بر این باور است که نهادینه کردن هر چیز از خود فرد شروع می‌شود؛ او می‌گوید: به‌عنوان مثال اگر به من به عنوان یک مدیر ضوابط و مقرراتی را که از سوی مدیریت ارشد شرکت ابلاغ می‌شود، رعایت کنم و در حقیقت با عمل نشان بدهم که فردی ضابطه‌مند هستم، یقیناً آنهایی که با من کار می‌کنند با نحوة رفتار من آشنا می‌شوند و خود به خود ضابطه‌مداری در محل کار نهادینه می‌شود و دیگران نیز تبعیت می‌کنند. وی در ادامه به مفهوم آیات دوم تا سوم سوره مبارکه «صف» مبنی بر اینکه «چرا چیزی را که خودتان انجام نمی‌دهید انجام آن را از دیگران می‌خواهید، این گناه بزرگی است» استناد می‌کند و می‌گوید: نمی‌توانیم توقع ضابطه‌مداری را از دیگران داشته باشیم ولی خودمان فردی رابطه‌مدار باشیم. البته اگر رابطه در جهت تقویت ضابطه‌‌ به کار برده شود، ایرادی ندارد.

به نظر من زیاده خواهی و خودخواهی مانع تحقق ضابطه‌مداری است. همچنین عدم آگاهی افراد از حقوقشان نیز یکی دیگر از موانع تحقق ضابطه‌مداری به شمار می‌رود.

بی‌تردید سازمان و جامعه‌ای پیشرفت خواهد کرد که در آن قوانین و ضوابط ملاک اصلی قرار بگیرد. در صورتی که هریک از ما ضابطه‌مند باشیم و قوانین را رعایت کنیم و در اجرای ضوابط تبعیض و تفاوتی میان افراد قائل نشویم، می‌توانیم ادعا کنیم که هم قانون‌مدار و ضابطه‌مند و هم انعطاف‌پذیر و دوست داشتنی هستیم.

کاپیتان رضا آقایی معاون امور کارکنان دریایی:

آگاهی از مسئولیت‌های شغلی؛ قدم اول در مسیر ضابطه‌مداری

دیدگاه آقای کاپیتان رضا آقایی معاون امور کارکنان دریایی در مورد ضابطه‌مداری چنین است: ضابطه‌مداری همان قانونمندی است که به دو دسته کلی تقسیم می‌شود. یکی چگونگی وضع قانون و به وجود آوردن آن و دیگری اجرای صحیح آن است که هرکدام به تنهایی مفهومی نخواهند داشت. وی می‌گوید: برای اینکه فردی ضابطه‌مدار باشیم باید وظایف و مسئولیت‌های محوله را بشناسیم. به عبارت دیگر آگاهی فرد از مسئولیت و حیطه اختیاراتش قدم اول برای حرکت در مسیر ضابطه‌مداری است. برخوردهای ناشی از سلیقه‌های شخصی از جمله موانع تحقق ضابطه مداری است همچنین عدم آگاهی افراد از قوانین و عدم اجرای صحیح ضوابط از موانع تحقق ضابطه‌مداری به شمار می‌رود. بی‌تردید عدم ضابطه‌مداری کاهش انگیزه و دلسردی را در بین کارکنان به دنبال خواهد داشت. با اجرای قوانین براساس عدالت و رعایت حقوق همه افراد می‌توان هم دوست داشتنی و هم ضابطه‌مند بود.

ایشان جمع بین ضابطه‌مندی محبوب بودن را سخت می‌داند ولی بر این باور است که می‌توان این دو را به هم نزدیک کرد.

جلال سیل‌سپور مدیر حراست مؤسسه آموزشی کشتیرانی:

قانون‌مندی و ضابطه‌مداری به نفع همه است

آقای جلال سیل‌سپور مدیر حراست مؤسسه آموزشی کشتیرانی دربارة ضابطه‌مداری می‌‌گوید: ضابطه‌مداری؛ یعنی رعایت مقررات و قوانینی که قبلاً و براساس نظرهای کارشناسانه تدوین، تصویب و ابلاغ شده است. نظر وی در مورد اینکه چگونه می‌توانیم در کار خود ضابطه‌مدار باشیم، چنین است: با مطالعة قوانین و مقررات و اجرای دقیق آنها و حصول اطمینان از انطباق این قوانین و مقررات با قوانین بالادستی و همچنین پیروی آنها از راهبردهای تعیین شده می‌توانیم یک فرد ضابطه‌مدار باشیم. در ضمن ارائه پیشنهادهای سازنده در مورد اصلاح قوانین و مقررات ناکارآمد و یا ایجاد ضوابط جدید به مراجع ذی‌صلاح نیز از ویژگی‌های فرد ضابطه‌مدار است.

وی عدم آگاهی مجریان و ذی‌نفعان از ضوابط، نبود فرهنگ قانون‌مداری و تمایل به قانون‌گریزی و طولانی بودن مراحل تدوین ضوابط و مقررات در فرایندهای اداری را از موانع تحقق ضابطه‌مداری برشمرد.

آقای سیل‌سپور بر این باور است که با آگاهی دادن از طریق آموزش، تبلیغات و استفاده از بهترین ابزارهای رسانه‌ای جهت نهادینه کردن قانون‌مداری می‌توانیم جامعه و سازمان ضابطه‌مداری داشته باشیم. وی اضافه کرد: باتوجه اینکه قانون‌مندی و ضابطه‌مداری به نفع همه است بنابراین نیازی به انعطاف‌پذیری از سوی مجریان نخواهد بود. مانند پلیسی که راننده‌ای را به دلیل نبستن کمربند ایمنی جریمه می‌کند و راننده متخلف هم می‌داند که این كار برای حفاظت جان اوست.

تهمینه جلیلی کارشناس ارشد آموزش:

ضابطه مداری؛ یعنی عمل به دستورات و مقررات

خانم تهمینه جلیلی کارشناس ارشد آموزش واژه ضابطه‌مداری را اِشراف، آگاهی کامل، تقید، تجربه کافی و وافی، انضباط کاری و اخلاقی و سپس به‌کارگیری دستورالعمل‌ها و قوانین مرتبط به حوزه وظایف کاری و امور محوله و مرتبط در جهت پیاده‌سازی ضابطه‌مندی می‌داند. به‌نظر وی برای اینکه بتوانیم در کار و شغل خود یک فرد ضابطه‌مدار باشیم باید علاوه‌بر آگاهی از قوانین و مقررات حوزة شغلی خود، به دستورات و مقررات جاری عمل کنیم. وی همچنین مواردی از قبیل؛ رفتار برخلاف دستورالعمل، عدم آگاهی فرد از قوانین، عدم انگیزه در اجرای قوانین، پارتی بازی و فشارهای افراد با نفوذ را از جمله موانع تحقق ضابطه‌مداری از نظر فردی و سازمانی برشمرد و در پاسخ به این سؤال که چگونه می‌توانیم هم ضابطه‌مدار و قانونمند و هم انعطاف‌پذیر و دوست داشتنی باشیم، گفت: این دو قابل جمع است و می‌توان در صورت لزوم با ارائه قوانین و مقررات به افراد ذی‌نفع و با بهره‌گیری از تجربه کاری، همچنین تفسیر صحیح از قوانین باتوجه به منافع کلان سازمان آنان را توجیه کرد. این قضیه مانند داروی تلخی است که پوشش و طعم و رنگ مناسب و زیبا، آن را دوست‌داشتنی و قابل خوردن می‌کند. اجرای قوانین با درایت، خوش خلقی، تسلط کامل بر وظایف و صبر و تحمل می‌تواند در مذاق ارباب رجوع و ذی‌نفع خوش آید و به قولی هر دو طرف راضی از پیش قاضی بروند.

زهره مجد مدیر پروژه‌های راهبردی شرکت خدمات ماشینی کشتیرانی:

وظیفة ما این است که اجرای ضوابط را آسان کنیم

خانم زهره مجد مدیر پروژه‌های راهبردی شرکت خدمات ماشینی کشتیرانی، ضابطه‌مداری را این گونه تعریف می‌کند: ضوابط بر روابط مقدم است و به همین لحاظ باید بر طبق  ضابطه عمل کنیم، حتی اگر روابط را مخدوش کند. اصولاً وضع قانون برای ایجاد جامعه‌ای ضابطه‌پذیر و هدفمند است چون با رعایت قانون حقوق همة مردم رعایت می‌شود و نظم و عدالت ظهور پیدا می‌کند. در سوره‌ نساء آیه 135 آمده است: «ای کسانی که ایمان آورده‌اید همواره عدالت را بر پا دارید و برای خدا گواهی دهید اگرچه به زیان خود و والدین یا بستگانتان باشد.»

وی در پاسخ به این سؤال که چگونه می‌توانیم در کار و شغل خود یک فرد ضابطه‌مدار باشیم، گفت: شناخت صحیح ضوابط شغلی مربوط به حوزه فعالیت کارکنان امری ضروری و بدیهی می‌باشد و پس از شناخت صحیح ضوابط، بررسی موانع اجرای ضوابط از طرف کاربران لازم است. وظیفه ما این است که اجرای ضوابط را آسان کنیم تا مشکلی برای مجریان به وجود نیاید.

خانم مجد رابطه‌مداری را یکی از موانع اصلی تحقق ضابطه‌مداری در رویکرد اسلامی به مدیریت ذکر کرد و گفت: رابطه‌مداری به معنی برتری نسبت‌های خویشاوندی و گروهی بر آئین‌نامه‌ها و ضوابط و قواعد اداری و نادیده گرفتن شایستگی‌ها و ترجیح روابط حاشیه‌ای است. بنابراین مسئولان امور باید فقط براساس لیاقت و شایستگی انتخاب شوند و رابطه و توصیه‌ای در انتخاب آنها مؤثر نباشد. به نظر وی افراد لایق و شایسته سعی در اجرای دقیق ضوابط دارند.

وی معتقد است با کمی صبر و متانت و احترام در مقابل فردی که ما را وسیله حل مشکلات خود می‌بیند و با رعایت دقیق ضوابط و قوانین می‌توان انعطاف‌پذیر و محبوب بود. لازمة این کار کمی از خود گذشتگی و کمک به افراد در شناخت و اجرای دقیق ضوابط است. بیشتر مواقع افراد به دلیل عدم شناخت صحیح از ضوابط موجود، برای انجام کارهای خود مشکل دارند و شاید به دلایل گوناگون برای مواجهه با ما معذوریت‌هایی داشته باشند. بنابراین احترام و اهمیت دادن به آنچه افراد می‌گویند و پیگیری کامل جهت برطرف شدن مشکلات آنان (طبق ضوابط موجود) می‌توانیم فاصله‌ای را که بین طیف وسیعی از افراد در سطح سازمان به وجود می‌آید از بین ببریم.

علیرضا داستان کارشناس اعتبارات حوزه معاونت مالی:

ضابطه‌مداری موجب تسریع کارها

دیدگاه آقای علیرضا داستان کارشناس اعتبارات حوزه معاونت مالی در مورد موضوع ضابطه‌مداری چنین است: به نظر من ضابطه‌مداری باتوجه به قانون انجام می‌شود. به همین خاطر برای اینکه ضابطه‌مدار باشیم باید احساسات خودمان را کنار بگذاریم و فقط قانونمند عمل کنیم چون قانون به این دلیل وضع می‌شود که همه طبق آن رفتار کنند. زمانی که احساساتمان را کنار بگذاریم مجبور می‌شویم بر طبق قوانین و ضوابط عمل کنیم به عبارتی خود مختار تصمیم‌گیری نکنیم. زمانی که قانون برای موضوع خاصی تعریف می‌شود بسیار قابل احترام است و هیچ شخصی نباید بی‌اعتنا از کنار آن بگذرد. بی‌احترامی به قانون و اهمیت ندادن به ضوابط یکی از موانع تحقق ضابطه‌مداری است.

زندگی مشتمل بر توابع است به عبارتی دیگر هر چیزی تابعی از چیز قبل از خودش می‌باشد. در ابتدا باید قانون را درک کنیم و سپس مطیع آن باشیم.

درک و شناخت ما از قانون باید در سطحی بالا باشد به‌طوری که همگی خود را در مقابل آن یکسان ببینیم؛ یعنی نگاه ما نسبت به یک دوست صمیمی و یک فرد ناآشنا در عمل به قانون یکسان باشد. هرچند ممکن است در ابتدا دوست صمیمی ما ناراحت شود اما به مرور زمان این حرکت به یک فرهنگ تبدیل می‌گردد و نهادینه می‌شود و همه خود را ملزم به رعایت قانون خواهند کرد. بنابراین وقتی همه قانون و ضابطه را رعایت کنند به یک انعطاف‌پذیری زیبا خواهند رسید و در این هنگام است که هم قانونمند می‌شویم و هم دوست داشتنی.

ضابطه و قانون برای این منظور است که به تمام کارهای‌مان نظم ببخشیم و در این صورت است که همه چیز زیبایی خودش را به دست می‌آورد و در نهایت به هدف اصلی که نظم در امور است خواهیم رسید. همچنین ضابطه‌مداری و قانونمندی موجب می‌شود تا در زمان صرفه‌جویی کنیم و کارها حساب شده و سریع‌تر انجام ‌شود.

دوشنبه 25 بهمن 1389  2:25 AM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1

قانون بد از بی‌قانونی بهتر است

قانون بد از بی‌قانونی بهتر است

آقای سید حسن آخدر کارشناس حوزة معاونت مالی در مورد ضابطه‌مداری چنین می‌گوید: ضابطه‌مداری در کلام بسیار پر محتوا و اجرای آن بسیار مطلوب است و در صورت رعایت آن، توسعه و ترقی سازمان و رسیدن به وضع آرمانی، ایده‌آل و مطلوب را به دنبال خواهد داشت. به نظر من در صورتی می‌توانیم ضابطه‌مند باشیم که در ابتدا اعتقاد و یقین به ضابطه‌مداری داشته باشیم. به عبارتی باید اول از خودمان شروع کنیم و از خود بپرسیم که آیا در کار و زندگی شخصی‌مان ضابطه‌مند هستیم و پس از آن ضوابط را رعایت کنیم که اهم آن توجه به سخنان و توصیه‌های ائمه معصومین (علیهم السلام) و به دنبال آن داشتن وجدان کاری، انضباط و رعایت حقوق دیگران و سرانجام رعایت قانون است. در این صورت فردی ضابطه‌مند خواهیم شد. نکتة دیگر اینکه عواملی از جمله ترجیح دادن خویشاوندان و دوستان بدون در نظر گرفتن توانایی‌ها و تعهد ایشان، تبعیض‌های رفاهی، آموزشی و سازمانی بین کارکنان، عدم اعتماد به افراد، عدم رسیدگی به مشکلات آنان و مقدم داشتن منافع شخصی بر منافع سازمانی از مهم‌ترین موانع تحقق ضابطه‌مداری در یک سازمان به شمار می‌رود. هرکسی دوست دارد که ضوابط بر روابط مقدم باشد. بنابراین به ضوابط باید عمل کرد هرچند روابط مخدوش بشود البته اگر ضابطه‌مدار باشیم و قوانین را رعایت کنیم و هواهای نفسانی را کنار بگذاریم و به فکر آخرت باشیم هم قانونمند و هم دوست داشتنی و جذاب خواهیم شد.

این مطلب ثابت شده که انسان نیازمند قانون است، پس همیشه قانون بد از بی‌قانونی بهتر است.

دوشنبه 25 بهمن 1389  2:25 AM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1

رو دربایستی و ملاحظات دوستانه؛ مانع ضابطه‌مداری

رو دربایستی و ملاحظات دوستانه؛ مانع ضابطه‌مداری

خانم دریا مهاجرانی کارشناس حوزه معاونت مالی، ضابطه‌مداری را خط‌‌مشی و نحوة عملکرد کارکنان در هر رتبه و مقام، حول محور قوانین و اصول تعیین شده تعریف می‌کند و می‌گوید: وقتی به اصول و قوانین از پیش تعیین شده در سازمان خود اعتقاد و ایمان داشته باشیم، کلیه تصمیم‌گیری‌ها و عملکردمان نیز در جهت برآورده شدن ضوابط خواهد بود. وی در ادامه موانع تحقق ضابطه‌مداری در کار و شغل یک فرد را در تربیت و فرهنگ که سال‌های متمادی در زندگی افراد ریشه دوانده است، می‌داند و معتقد است که رودربایستی‌ها، ملاحظات دوستانه و خویشاوندی موانع تحقق ضابطه‌مداری است که به سازمان‌ها نیز کشیده شده است.

وی می‌گوید: وقتی در سازمان‌ها کارکنان به ضابطه‌مداری پای‌بند نباشند، مانع بزرگی در وفاداری اشخاص به وجود می‌آید و موجب منفور شدن چهرة ضابطه‌مدار‌ها می‌شود.

خانم مهاجرانی در پایان گفت: ضابطه‌مداری مقدم بر رابطه‌مداری است و جمع این دو با هم سخت است ولی در صورتی که برای دیگران کاملاً مشخص شده باشد که ما فردی ضابطه‌مدار هستیم و برای هیچ کس از مرز ضابطه خارج نمی‌شویم به مرور این عملکرد به یک ویژگی‌ مشخص رفتاری ما تبدیل خواهد شد و بازخورد منفی نخواهد داشت.

وی بر این نکته تأکید می‌کند که اگر در مورد ضابطه‌ها و تبصره‌های خشک قانونی، واقعاً نیت خیرخواهانه‌ای داشته باشیم و بخواهیم انعطاف‌ و انصاف هم به خرج دهیم، می‌توانیم با تخصص‌هایی که هریک در زمینة شغلی خودمان کسب کرده‌ایم و بدون نقض قوانین راهنمایی‌های لازم را به کسانی که شرایط و نیازهای ویژه دارند ارائه دهیم تا هم از اصول ضابطه‌مداری خارج نشویم و هم منعطف و رئوف باقی بمانیم.

زهرا شگفت مسئول دبیرخانه دفتر مدیرعامل؛

توجه به سیره معصومین (ع) در جهت تحقق ضابطه‌مداری

خانم زهرا شگفت مسئول دبیرخانه دفتر مدیرعامل با استناد به آیات قرآن کریم و روایاتی از سیره حکومتی معصومین (ع) به سؤالات ما چنین پاسخ داد: حضرت علی (ع) می‌فرماید: «در استخدام کارکنان و فرمانروایان شفاعت و وساطت کسی را مپذیر». نمونه‌های بسیار زیادی در روایات و آیات و در سیره حکومتی معصومین (ع) دیده می‌شود که به هیچ عنوان بین خویشاوندان و اطرافیان با سایر مردم نباید تفاوتی وجود داشته باشد. خداوند در سوره احزاب آیه 30 به زنان پیغمبر (ص) می‌فرماید: تصور نکنید به خاطر نسبت خود با پیامبر تخفیفی در مجازات گناهان دارید بلکه اگر خلافی مرتکب شوید، عذابتان دو برابر خواهد بود و همچنین خداوند در سوره مسد عموی پیامبر را که علیه اسلام تلاش می‌کرد صریحاً مورد نفرین قرار داده و به وی وعده عذاب داده است. وی در پاسخ به اینکه چگونه می‌توانیم در کار و شغل خودمان یک فرد ضابطه‌مدار باشیم، گفت: راجع به ضابطه‌مداری در قرآن کریم، دلایل عزل و نصب بیان شده است به‌‌عنوان مثال: در سوره یوسف آیه 55 علت انتصاب حضرت یوسف‌(ع) به خزانه‌داری، امین بودن و دانستن علم مربوطه بیان شده است.

در سوره حجرات آیه 13 خداوند ملاک و ضوابط برتری نزد خود را میزان تقوای انسان‌ها بیان می‌کند و در سوره انفال آیه 72 می‌فرماید: به کسانی که ایمان دارند و درمیان کفار و مشرکان هستند و ایمانشان در خطر است ولی هجرت نمی‌کنند، پست و مقام ندهید.»

وی در مورد این که چگونه می‌توانیم هم ضابطه‌مدار و قانونمند و هم انعطاف‌پذیر و دوست‌داشتنی باشیم، به این مطلب اشاره می‌کند که: امام علی (ع) در فرمان‌ها و دستورالعمل‌های حکومتی و اداری و همچنین رفتار خود با اطرافیان بر اصل ضابطه‌مداری در مدیریت تأکید فراوان داشتند و از حاکمیت رابطه در امور همواره جلوگیری می‌کردند. در روش و منش حکومتی آن حضرت نیز بر ضابطه به طور جدی تأکید شده است. به همین خاطر طلحه‌ها و زبیرها هیچ‌گاه فرمانداری و استانداری حکومت علوی را نداشته‌اند و عقیل به‌عنوان برادر آن حضرت، امکان بهره‌مندی ویژه از بیت‌‌المال را نیافت.

امیرالمؤمنین (ع) در نامه‌ای به منذربن جارود که فرماندار بود، می‌نویسد: به من گزارش رسیده که تو همواره خواسته‌های نفسانی‌ات را دنبال می‌کنی و به فکر آخرت نیستی، با ایجاد رابطه تنگاتنگ با بستگان و خویشانت (رابطه‌مداری)، ارتباطت با دین (ضابطه‌مداری) را قطع کرده‌‌ای، اگر این گزارش‌ها درست باشد، شتر خانه‌ات از تو ارزشمندتر است و کسی مانند تو نه به درد مرزبانی کشور می‌خورد و نه برای به‌کارگیری در پست و مقام و مسئولیت، ارزش ارتقاء دارد و نه می‌توان امانتی را به دست او سپرد.

دوشنبه 25 بهمن 1389  2:26 AM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1

عاونت اداری و منابع انسانی برگزار کرد؛ سمینار آشنایی با فنون مصاحبه استخدامی

معاونت اداری و منابع انسانی برگزار کرد؛

سمینار آشنایی با فنون مصاحبه استخدامی

سمینار آموزشی آشنایی با فنون مصاحبه استخدامی به همت معاونت اداری و منابع انسانی و به منظور بهره‌‌مندی مصاحبه‌کنندگان از آخرین اطلاعات تجربی و علمی فنون این نوع مصاحبه، دهم مردادماه جاری در سالن اجتماعات ساختمان مرکزی کشتیرانی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ما، در این سمینار آموزشی که با حضور معاون اداری و منابع انسانی، مصاحبه‌کنندگان و نمایندگان هماهنگ‌کننده معاونت‌ها در آزمون استخدامی برگزار شد، آقای دکتر خدایار ابیلی استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران طی سخنانی مطالبی را درخصوص فنون مصاحبه‌های استخدامی بیان کرد.

امور پرسنلی و رفاه اعلام کرد:

ثبت نام اینترنتی 1710 داوطلب

برای آزمون استخدامی کشتیرانی

آزمون استخدامی برای جذب نیروی انسانی بخش خشکی از تاریخ 3 مرداد ماه جاری به مدت یک هفته متوالی در کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ما، آقای خزاعی مدیر امور پرسنلی و رفاه تعداد جذب نیروی انسانی مورد نیاز بخش خشکی را 48 نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد 27 نفر در حوزة معاونت بازرگانی، 15 نفر در حوزه معاونت مالی، 4 نفر در حوزة مدیریت و دو نفر در حوزه معاونت اداری و منابع انسانی مشغول فعالیت خواهند شد.

وی درخصوص فرایند جذب گفت: ابتدا ثبت نام اینترنتی توسط داوطلبان انجام شد و سپس مدارک آنان مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: بعد از این مرحله افراد حائز شرایط انتخاب گردیدند و براساس 6 برابر ظرفیت مورد نیاز، افراد برای آزمون کتبی دعوت شدند. در مرحلة بعدی از تعداد چهار برابر براساس حد نصاب نمره آزمون کتبی، برای مصاحبه تخصصی دعوت به عمل آمد.

وی در ادامه افزود: مصاحبه توسط گروه‌هایی از معاونت‌ها انجام شد و در نهایت نتایج براساس دو برابر ظرفیت مورد نیاز پس از مراحل پذیرش، در اواخر شهریورماه اعلام و افراد حائز شرایط دعوت به کار می‌شوند. آقای خزاعی گفت: شرکت کشتیرانی از لحاظ نیروی انسانی به سمت جوان شدن پیش می‌رود و از نیروهای مستعد و تحصیل کرده و از افرادی که دارای پشتوانه علمی و دانش روز در زمینه علوم و فناوری باشند، استفاده خواهد کرد. وی در مورد تفاوت آزمون امسال با سال گذشته به انجام تست‌ روان‌شناسی داوطلبان اشاره کرد.

ایشان در پایان از معاونت‌های مختلف که امور پرسنلی و رفاه را در مراحل جذب همراهی و یاری کردند تشکر و قدردانی کرد.

همچنین آقای جلال فتحی بشارت کارشناس ارشد مسئول جذب نیروی انسانی امور پرسنلی و رفاه به خبرنگار ما گفت: تعداد شرکت‌کنندگانی که از طریق اینترنت ثبت نام کرده‌اند 1710 نفر می‌باشند.

آقای فتحی بشارت مدرک لیسانس و بالاتر را شرط اصلی جذب دانست و درخصوص رشته‌های مورد نیاز گفت: در آزمون کتبی مرداد ماه جاری کسانی حضور داشتند که دارای مدرک کارشناسی در رشته‌های مدیریت بازرگانی، بازاریابی، مدیریت صنعتی، مهندسی صنایع، مدیریت بیمه، مدیریت امور گمرکی، علوم اقتصادی، حسابداری، حسابرسی، مدیریت امور بانکی و مدیریت دولتی می‌باشند.

شایان ذکر است مصاحبه‌های تخصصی برای جذب پذیرفته‌شدگان در مراحل آزمون اولیه و پس از آن، از تاریخ 11 لغایت 20 مرداد ماه جاری توسط گروه‌های مصاحبه کننده حوزه‌های مختلف انجام شد.

در اولین نمایشگاه حمل‌ونقل برون شهری، لجستیک و زنجیرة تأمین صورت گرفت؛

بازدید وزیر بازرگانی از غرفه

شرکت حمل‌ونقل ترکیبی کشتیرانی

شرکت حمل‌‌ونقل ترکیبی کشتیرانی در اولین نمایشگاه حمل‌ونقل برون شهری، لجستیک و زنجیرة تأمین که در محل دائمی نمایشگاه‌ بین‌المللی تهران برگزار شد، حضوری فعال داشت.

به گزارش خبرنگار ما به نقل از روابط عمومی شرکت حمل‌ونقل ترکیبی کشتیرانی، در این نمایشگاه که از تاریخ 24 لغایت 27 تیرماه جاری برپا شد آقای دکتر غضنفری وزیر بازرگانی و هیئت همراه ضمن بازدید نمایشگاه مذکور، از غرفة شرکت حمل‌ونقل ترکیبی کشتیرانی نیز بازدید کردند.

این گزارش حاکی است: ضمن بازدید وزیر بازرگانی ازغرفه شرکت حمل‌ونقل ترکیبی، مسئول غرفه توضیحات لازم را درخصوص توانمندی‌ها، قابلیت‌ها، عملکرد و چگونگی فعالیت این شرکت ارائه کرد.

جشن باشکوه میلاد امام زمان (عج)

در کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران

به مناسبت خجسته ولادت باسعادت فرمانروای دو عالم و قطب عالم امکان، حضرت مهدی موعود (عج) مراسم جشن باشکوهی در تاریخ 4 مردادماه جاری در محل نمازخانه کشتیرانی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ما، در این مراسم ابتدا آقای حاج حسن میرزایی از مداحان بنام تهران ابیاتی بسیار زیبا را در مدح و منقبت دوازدهمین اختر تابناک آسمان ولایت و امامت حضرت مهدی (عج) قرائت کرد و سپس به مولودی خوانی پرداخت.

شایان ذکر است در پایان این مراسم از سوی روابط عمومی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به نیت 15 شعبان به 15 نفر از همکاران حاضر در مراسم به قید قرعه جوایزی اهدا گردید.

طی جلسات اول تا چهارم سال 89؛

16 پیشنهاد در کمیته تخصصی

مدیریت و توسعه منابع انسانی بررسی شد

جلسات نخست تا چهارم كميته تخصصي مديريت و توسعه منابع انساني نظام پيشنهادها در سال 1389 (جلسات 70 تا 73)، به منظور بررسي پيشنهادهاي ارسال شده به دبيرخانه نظام پيشنهادها، با حضور جانشين معاون اداري و منابع انساني، دبير نظام پيشنهادها، نمايندگان و اعضاي كميته تخصصی مدیریت و توسعه منابع انسانی در ماه‌های فروردین و اردیبهشت ماه جاری برگزار شد.

به گزارش دبيرخانه نظام پيشنهادها، در اين جلسات تعداد 16 پيشنهاد به شرح ذیل مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت:

1- استفاده از تورهاي مسافرتي براي امور رفاهي کارکنان

2- انتقال مرخصي‌‌هاي مازاد استحقاقي بين كاركنان در چارچوب يك سيستم

3- ایجاد محلی جهت خريد تنقلات و امور رفاهي در شرکت

4- فعال کردن استفاده از کارکنان بومي در شرکت‌‌های منطقه‌ای خارج از کشور

5- مشاركت كاركنان در مسائل ماليِ مراسم مذهبي

6- استفاده از سيستم پيوست برای متقاضيان حضور در شرکت در روزهاي تعطيل

7- احتساب سوابق آموزشي، همانند سابقه سربازي

8- ايجاد فرصت‌هاي شغلي و اشتغال براي فرزندان کارکنان، در شركت

9- به كارگيري و استفاده از خدمات كاركنان در منزل به جاي حضور فيزيكي در محل كار

10- تغيير نحوه ارائه بن لباس ساليانه كاركنان

11- تأسيس و ايجاد يك مهمانسرا در تهران

12- گسترش فضاي سبز در محيط اداري

13- استاندارد کردن فاصله صفحة نمايش كامپيوتر از كاربر

14- ساماندهي و بهينه‌سازيِ نحوه جمع آوري نظرات همکاران در ارتباط با نشست‌هاي مديرعامل و معاونین با کارکنان

15- ساماندهي بازنشستگي بانوان در شركت

16- ايجاد بانك اطلاعاتي صوتي و تصويري برنامه‌های شرکت و دسترسي همكاران به آن

در رضوان شهر برگزار شد؛

«اردوی فرهنگی، تفریحی، ورزشی» فرزندان کارکنان کشتیرانی دریای خزر

پایگاه بسیج شهدای محراب کشتیرانی دریای خزر اردوی «فرهنگی، تفریحی، ورزشی» فرزندان کارکنان شرکت مذکور را در تاریخ 11 تیرماه جاری در اردوگاه شهید رجایی رضوان شهر برگزار کرد.

به گزارش خبرنگار ما به نقل از روابط عمومی کشتیرانی دریای خزر، در این اردوی فرهنگی، تفریحی، ورزشی یک روزه، مسابقات ورزشی مختلفی بین شرکت‌کنندگان برگزار شد و به نفرات اول تا سوم این مسابقات در گروه‌های مختلف سنی هدایایی اهدا گردید.

برگزاری آزمون علمی انتخاب افسران برق

در کشتیرانی دریای خزر

روابط عمومی کشتیرانی دریای خزر اعلام کرد:

آزمون ورودی فارغ‌التحصیلان دارای مدرک فوق دیپلم برق و الکترونیک جهت کار بر روی ناوگان ملکی کشتیرانی دریای خزر در رده افسر برق، 13 مرداد ماه جاری در بندر انزلی برگزار شد.

شایان ذکر است در این آزمون پذیرفته‌شدگان از طریق شرکت یادآوران کیش جذب خواهند شد.

بزرگداشت روز جانباز در کشتیرانی دریای خزر

به مناسبت میلاد باسعادت حضرت ابوالفضل العباس (ع) و روز جانباز طی مراسمی از جانبازان شاغل در کشتیرانی دریای خزر تجلیل شد.

به گزارش خبرنگار ما به نقل از روابط عمومی کشتیرانی دریای خزر، در این مراسم آقای‌قادری مدیرعامل کشتیرانی دریای خزر ضمن اشاره به ویژگی‌های حضرت ابوالفضل‌العباس‌(ع)، درخصوص رشادت‌های جانبازان در هشت سال دفاع مقدس مطالبی را بیان کرد.

شایان ذکر است در پایان این مراسم از جانبازان شاغل در این شرکت تقدیر شد.

برگزاری اردوی اخوت

پایگاه بسیج شهدای محراب کشتیرانی دریای خزر اردوی سیاحتی و زیارتی طرح اخوت را در تاریخ 24 و 25 تیرماه جاری برگزار کرد.

به گزارش خبرنگار ما به نقل از روابط عمومی شرکت مذکور، اردوی سیاحتی، زیارتی «اخوت» به مدت دو روز متوالی در امامزاده ابراهیم (ع) شهرستان شفت توسط پایگاه بسیج شهدای محراب کشتیرانی دریای خزر برگزار شد.

تجلیل از همکاران جانباز در کشتیرانی والفجر

همزمان با فرا رسیدن روز جانباز مراسم تجلیل از جانبازان هشت سال دفاع مقدس شاغل در کشتیرانی والفجر با حضور مدیرعامل این شرکت برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی کشتیرانی والفجر، در این مراسم آقای مهندس مزدآبادی مدیرعامل کشتیرانی والفجر، ضمن قدردانی از مجاهدت‌های جانبازان، این عزیزان را پرچمداران انقلاب اسلامی دانست و افزود: بی‌تردید شجاعت‌ها و رشادت‌‌های جوانان عزیز کشورمان نقش به‌سزایی در بیرون راندن دشمن خوار و زبون از خاک پاک میهن اسلامی داشت و ما همواره جهاد آنان را ارج می‌نهیم. این گزارش حاکی است: در این مراسم با اهداء لوح یادبود به همراه گل و سکه بهار آزادی از جانبازان این شرکت تجلیل شد. همچنین آقای مزدآبادی مدیرعامل کشتیرانی والفجر به همراه چند تن از کارکنان، از جانباز سعید ابوالحسنی از کارکنان شاغل در این شرکت که به خاطر ضایعات ناشی از مواد شیمیایی در بیمارستان بستری هستند، عیادت و هدیه‌ای به ایشان اهدا کردند. کشتیرانی والفجر دارای 11 نفر جانباز می‌باشد که از این تعداد سه نفر، سال‌های طولانی در زندان‌های رژیم بعثی عراق اسیر بوده‌اند.

شایان ذکر است آقای ابوالحسنی همکار جانباز طی نامه‌ای مراتب قدردانی خود را از آقای مهندس مزدآبادی مدیرعامل وقت کشتیرانی والفجر و هیئت همراه به خاطر حضور در بیمارستان و عیادت از ایشان اعلام کرد.

جشن میلاد سه کوکب آسمانی و تجلیل از همکاران جانباز

در شعبه بندر امام خمینی

مراسم جشن باشکوهی به مناسبت خجسته میلاد باسعادت حضرت امام حسین (ع)، حضرت ابوالفضل العباس (ع) و حضرت امام سجاد (ع) و روز جانباز با حضور مدیران و کارکنان شرکت کشتیرانی جنوب خط ایران شعبه بندر امام خمینی در محل نمازخانه شعبه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ما به نقل از روابط عمومی شعبه مذکور، آقای زنگویی مدیر شرکت کشتیرانی جنوب خط ایران شعبه بندر امام‌خمینی، ضمن اشاره به برخی از مسائل اداری، درخصوص سجایای اخلاقی سه کوکب آسمانی نکات بارزی را ایراد داشت.

در گزارش روابط عمومی این شعبه آمده است: در ادامه این جشن باشکوه آقای چراغ‌زاده از مداحان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) ضمن قرائت دعای پر فیض توسل به مدیحه‌سرایی پرداخت.

شایان ذکر است در پایان این مراسم آقای زنگویی مدیر شرکت کشتیرانی جنوب خط ایران شعبه بندر امام خمینی به مناسبت روز جانباز و به جهت تجلیل از مقام شامخ جانبازان، هدایایی را به آقایان طهمورث حیدری زاده و سید داود شریفی که از جانبازان سرافراز شاغل در شعبه مذکور می‌باشند اهدا کرد.

دوشنبه 25 بهمن 1389  2:27 AM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1

جشن با شکوه میلاد امام زمان (عج) در شعبه بندر امام خمینی

جشن با شکوه میلاد امام زمان (عج)

در شعبه بندر امام خمینی

به مناسبت خجسته میلاد باسعادت یگانه منجی عالم بشریت حضرت مهدی (عج) مراسم جشن باشکوهی با حضور آقای زنگویی مدیر و کارکنان کشتیرانی جنوب خط ایران (شعبه بندر امام خمینی) در محل نمازخانه این شعبه برگزار گردید.

به گزارش خبرنگار ما به نقل از روابط عمومی شعبه مذکور، آقای زنگویی مدیر شعبه بندر امام خمینی در این مراسم اظهار داشت: همه ما باید با پیروی از دستورات و فرامین آسمانی ائمه اطهار و معصومین (ع) و با عمل صالح تلاش کنیم خود را در ردیف منتظران حقیقی امام زمان (عج) قرار دهیم و با برگزاری چنین جشن‌ها و اعیاد مبارک، دل‌ها را با دوستی و گذشت و مهربانی به هم نزدیک‌تر کنیم.

این گزارش حاکی است: قرائت دعای پر فیض توسل، مولودی خوانی و مسابقه کتبی در بین همکاران از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.

شایان ذکر است در این مراسم به 5 نفر از همکارانی که به سؤالات مطرح شده در مسابقه پاسخ صحیح دادند از سوی شرکت کشتیرانی جنوب خط ایران شعبه بندر امام خمینی جوایزی اهدا گردید.

جشن میلاد حضرت مهدی موعود (عج)

در کشتیرانی دریای خزر

به مناسبت میلاد باسعادت حضرت مهدی موعود (عج)، مراسمی با حضور جمعی از کارکنان کشتیرانی دریای خزر در نمازخانه این شرکت در تاریخ 4 مرداد ماه جاری برگزار شد.

در این مراسم فرخنده ابتدا حجت‌الاسلام و المسلمین حاج آقا حق شناس در وصف حضرت صاحب الامر (عج)  به سخنرانی پرداخت و در ادامه مداح اهل بیت عصمت و طهارت (ع) نیز به مدیحه سرایی پرداخت.

اعیاد شعبانیه و تجلیل از همکاران جانباز

در کشتیرانی ایران و هند

به مناسبت فرا رسیدن اعیاد شعبانیه، مراسمی با حضور جمعی از کارکنان و جانبازان شاغل در کشتیرانی ایران و هند در محل نمازخانه این شرکت برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی کشتیرانی ایران و هند، در این مراسم پس از سخنرانی حجت الاسلام پروانه امام جماعت این شرکت، به مناسبت ولادت با سعادت

حضرت ابوالفضل العباس (ع) و روز جانباز از سوی مدیریت شرکت به همکاران جانباز هدایایی اهدا گردید.

پایگاه بسیج کشتیرانی اعلام کرد:

برگزیدگان مسابقه «سِرِّ دلبران»

پایگاه بسیج کشتیرانی اسامی برندگان مسابقه سِرِّ دلبران را که به مناسبت سالروز ارتحال حضرت امام خمینی (ره) در گروه کشتیرانی برگزار شد، اعلام کرد.

به گزارش پایگاه بسیج کشتیرانی، آقایان علی نوری فرد و محمود جعفر بگلو از کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، ابوذر دوست محمدی از شرکت حمل‌ونقل ترکیبی، امین ستاری آق قلعه از شرکت خدمات دریایی و مهندسی کشتیرانی و سرکار خانم نیره نیکوگفتار از شرکت کشتیرانی جنوب خط ایران به عنوان برگزیدگان این مسابقه معرفی شدند.

در پایان این اطلاعیه آمده است: برگزیدگان کشتیرانی جهت دریافت هدایای خود می‌توانند به دفتر پایگاه بسیج مراجعه کنند و همچنین هدایای برندگان شرکت‌های تابعه به شرکت محل خدمت ایشان ارسال خواهد شد.

جشن ولادت مهدی موعود (عج) در شعبه بندرعباس

روابط عمومی کشتیرانی جنوب خط ایران (شعبه بندرعباس) اعلام کرد:

به مناسبت میلاد باسعادت یگانه منجی عالم بشریت حضرت صاحب الزمان (عج) مراسم مولودی‌خوانی با حضور جمعی از مدیران و کارکنان کشتیرانی جنوب خط ایران در نمازخانه این شعبه برگزار شد.

در این مراسم پس از مداحی آقای ذبیح‌ا... محبی مداح اهل بیت علیهم‌السلام، به 12 نفر از کارکنانی که نام آنها مهدی و نرگس بود، هدایایی به رسم یادبود اهدا شد.

دوشنبه 25 بهمن 1389  2:28 AM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1

پاسخ مسئولان به مسائل مرتبط با دریانوردان

نشریه آوای کشتیرانی در نظر دارد جهت شفاف‌سازی هرچه بیشتر و برای رفع ابهامات موجود در اذهان همکاران دریایی و آگاهی دادن و اطلاع‌رسانی هرچه بهتر و فراگیرتر به همکاران دریانورد، در مورد مسائل گوناگون مرتبط با کارکنان دریایی، ماحصل گفت‌وگوهای خود را با مدیر امور کارکنان دریایی و معاونان ایشان به زودی در شماره‌های آینده نشریه منتشر کند.

همکاران دریانورد می‌توانند در شماره‌های بعدی آوای کشتیرانی پاسخ سؤالات خود را با مطالعه گفت‌وگو‌های منتشر شده دریافت و ابهامات خود را در مورد مسائل گوناگون برطرف کنند.

منتظر انتشار گفت‌وگوهای ما با مسئولان امور کارکنان دریایی باشید.

کاپیتان حمزه کشاورز مدیرعامل جدید کشتیرانی والفجر در جمع مدیران و کارکنان این شرکت:

برای ایجاد مزیت رقابتی باید به تقویت هرکدام

از بخش‌ها بپردازیم

در پی انتصاب آقای کاپیتان حمزه کشاورز به سمت مدیرعاملی شرکت کشتیرانی والفجر، مراسم معارفه ایشان با مدیران و کارکنان این شرکت در تاریخ 18 مرداد ماه جاری در محل شرکت مذکور برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ما به نقل از روابط عمومی کشتیرانی والفجر، آقاي كاپيتان كشاورز ضمن معرفي خود به بيان سير فعاليتهاي شغلياش در كشتيراني جمهوري اسلامي ایران پرداخت و گفت: اعتقاد من به كار جمعي و تشريك مساعي است؛ چون عقل جمعی هميشه بر عقل فردی برتري دارد.

به همين جهت انتظار مي رود كه مديران با جمع آوري نظرات همكارانشان و بررسي و مطالعه آنها توجه بيشتري را نسبت به كليه نظرات معطوف دارند. در اين صورت است كه ميتوان انجام كارها به صورت جمعي را نهادينه کرد و به طور یقین نتيجه مطلوبتري عاید مجموعه شرکت خواهد شد.

ايشان در ادامه افزود: ارتباطات همواره حرف اول را ميزند. اگر ارتباطات صحيح باشد مشكلات رفع و در غير اين صورت مسائل و مشكلات تشديد خواهد شد.

مديرعامل كشتيراني والفجر گفت: در مدت زمان كوتاهي كه در اين شركت مشغول به كار شدهام، كارها را بسيار متنوع ديدم و بايد سعي كنيم به تقويت هر كدام از بخشها بپردازيم تا در هر طيف از فعاليتهای شركت مزيت رقابتي داشته باشيم و گرفتار رقيب نشويم. البته با گسترش هر بخش از فعاليتهاي شركت، ميتوان در زمان مناسب آن بخش را به شركت كوچكتر تخصصي ديگري تبديل کرد.

وی تصریح کرد: سير تكاملي بسياري از شركتهاي مشابه به همين شكل بوده است.

كاپيتان حمزه كشاورز بخش مسافري كشتيراني والفجر را بسيار حساس و فعاليت مسافري بهویژه در جزاير را با اهميت دانست و تأکید کرد: بايد به مسافرين و صاحبان كالا توجه لازم صورت پذيرد و در اين رابطه پاسخگويي باید بهگونهاي باشد كه كليه ردهها از كارمند گرفته تا مدير درخصوص چگونگی پاسخگویی هماهنگ باشند تا مشتري با سردرگمي مواجه نشود.  ايشان همچنين یادآور شد: بر اساس آمارهای بررسي شده در علم بازاريابي و مديريت، به طور متوسط دو سال و نيم طول ميكشد تا يك مشتري خوب را جذب كنيم. البته ما هم اين موضوع را در جذب مشتريان بزرگ و خوب تجربه کردهایم.

وی افزود: با يك پاسخ سطحي تلفني و یا حضوري ميشود در يك لحظه مشتري را از دست داد بنابراین نحوة تعامل و چگونگی انتقال موضوعات از اهميت بسزايي برخوردار است.

كاپيتان كشاورز با بیان این مطلب که اگر آموزش براي بهتر انجام شدن کارها در نظر گرفته شود بايد هدفمند باشد، درخصوص بهترین نوع آموزش گفت: بهترين نوع آموزش، آموزشی است که مدون و مكتوب از سوی مدير به افراد زير مجموعه ارائه گردد. آن وقت است که مي‌توانيم ادعا كنيم افراد متخصص و حرفه‌اي در هر زمينه‌اي در بدنة شركت وجود دارد. اصل جانشين‌پروري هم از اركان مهم هر سازمان است و در همين جهت می‌باشد و بنده اعتقاد كامل به آن
دارم .

مديرعامل كشتيراني والفجر يكي از اهداف مهم را کاهش هزينه و بالا بردن درآمدها برشمرد و گفت: البته در شروع كار این امر دشوار است ولي هر چه جلوتر برود به سهولت راه خود را خواهد يافت و با افزايش درآمد و سود هر شركت، قدرت ريسك پذيري آن شركت نيز بالاتر مي‌رود و توسعه آن مي‌تواند تصاعدي افزايش يابد. كنترل هزينه هم بايد هدفمند باشد ولي مي تواند حتي از ارقام خيلي كوچك ولي قابل كنترل شروع شود.

ايشان به تحريم‌هاي اخير اشاره کرد و اظهار داشت: بايد از تهديدها براي خودمان فرصتي به دست آوريم. در اين صورت نه تنها با مشكل مواجه نمي‌شويم بلكه با ريسك‌پذيري بالاتري همچنان به رشد خود ادامه خواهيم داد.

كاپيتان كشاورز كمبود نقدينگي و بالا رفتن سن برخي كشتي‌ها را از مشكلات عمده دانست و اظهار اميدواري كرد با همت مضاعف و كار مضاعف بتوانيم هر چه بيشتر رو به رشد و تعالي در امور حركت کنیم.

ايشان در پایان سخنان خود اعلام کرد:

کارکنان کشتیرانی والفجر در هر رده‌اي كه باشند چنانچه طرح‌هايي قابل فهم چه در زمينه كار خودشان و چه در ساير زمينه‌ها داشته باشند مي‌‌توانند آنها را به همراه راهكار مورد نظر به اينجانب ارائه كنند و مطمئن باشند كه شخصاً همه مطالب و موضوعات را مطالعه خواهم کرد و اگر در جهت پيشبرد اهداف شركت مؤثر باشد در دستور كار قرار می‌گیرد و به آنها توجه خواهد شد.

نيم نگاه از پنجره‌ي مطبوعات

نشريه آواي كشتيراني در جهت اطلاع‌رساني هرچه بيشتر به مخاطبان خود، گزيده‌اي مهم از خبرها و رويدادهاي مرتبط با گروه كشتيراني جمهوري اسلامي ايران را كه در مطبوعات و خبرگزاری‌های كشور منتشر گرديده است در هر شماره به آگاهي همكاران مي‌رساند.

در اين شماره خبرهاي ذيل از نظرتان مي‌گذرد:

اقتصاد پویا

دوشنبه 4 مرداد 1389

حمل كالا توسط ناوگان کشتیرانی ایران و هند  58 درصد رشد کرد

میزان بارگیری کالا توسط ناوگان کشتیرانی ایران و هند در سه ماهه ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل 58 درصد افزایش یافت.

به گزارش مانا، میزان بارگیری کالا توسط ناوگان کشتیرانی ایران و هند در سه ماهه ابتدای سال جاری به یک میلیون و 253 هزار و 423 تن رسيد که نسبت به 897 هزار و 454 تن مدت مشابه در سال گذشته 58 درصد رشد داشته است.

علاوه بر این میزان تخلیه کالا توسط ناوگان اين شركت نیز در مدت یاد شده به یک میلیون و 208 هزار و 656 تن بالغ شد که نسبت به 943 هزار و 599 تن مدت مشابه در سال 88 با 56 درصد رشد همراه بوده است. بر اساس این گزارش کالاهای حمل شده توسط ناوگان شركت كشتيراني ايران و هند در این مدت شامل بوکسیت، سنگ آهن، ذغال سنگ، گندم و شکر بوده که به بنادر مختلف جهان حمل شده است.

جهان صنعت

شنبه 2 مرداد 1389

مزاحم کشتی‌های ایرانی شوید پشیمان خواهید شد

وزیر بازرگانی با بیان دیدگاه‌های خود درباره تحریم ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، گفت: هر حمایتی لازم باشد از کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران دریغ نمی‌کنیم، ضمن اینکه غربی‌ها بدانند هر مزاحمتی برای کشتی‌های ایرانی ایجاد کنند، از این کار پشیمان خواهند شد.

دکتر مهدی غضنفری در گفت‌وگو با مهر گفت: وزارت بازرگانی با شرایط پیش آمده بر روی تحریم ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از سوی کشورهای غربی، حمایت‌های ویژه‌ای را از این ناوگان طراحی کرده است.

عصر اقتصاد

دوشنبه 11 مرداد 1389

مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران:

هيچ كشتي ايراني بازرسي نشده است؛ مشکل بیمه نداریم

مديرعامل شركت كشتيراني جمهوري اسلامي ايران با اعلام اينكه بيمه محموله‌هاي ايراني بدون مشكل ادامه دارد، گفت: هيچ كشتي ايراني تاكنون بازرسي نشده است.

محمد حسين داجمر در گفت وگو با فارس در پاسخ به اين سؤال كه برخي شايعات مبني بر بازرسي كشتي‌هاي ايراني در برخي رسانه‌هاي خارجي منتشر شده است، اظهار داشت: براساس قطعنامه شوراي امنيت در صورتي كه كالاهاي مشكوكي در كشتي‌ها وجود داشته باشد بايد بازرسي شود اما من با اطمينان اعلام مي‌كنم كه تاكنون هيچ گونه بازرسي در اين خصوص صورت نگرفته است. وي در واكنش به اين سؤال كه آيا ممكن است در خصوص كشتي ساير شركت‌ها بازرسي‌هايي از اين دست صورت بگيرد گفت: اگر چنين اتفاقي رخ مي داد حتماً ما متوجه می‌شدیم.

مديرعامل شركت كشتيراني جمهوري اسلامي ايران در خصوص افزايش يا كاهش ميزان بيمه‌ها با توجه به تحريم‌هاي صورت گرفته، گفت: هيچ گونه افزايش يا كاهشي در خصوص بيمه‌ها نداشتيم چرا كه پيش از تحريم‌ها همه كالاهاي حمل شده توسط شركت‌هاي داخلي بيمه مي‌شد و اين كار هنوز هم ادامه دارد.

صبح اقتصاد

چهارشنبه 6 مرداد 1389

تشكيل كنسرسيوم شركت‌هاي بيمه

براي حمايت از صنعت كشتيراني‌

رئيس كل بيمه مركزي گفت: بيمه مركزي به دنبال رقابتي كردن شركت‌هاي داخلي نيست، بلكه درصدد ايجاد كنسرسيومي بين شركت‌هاي بيمه داخلي است. فرشباف رئیس کل بیمه مرکزی در پاسخ به اين سؤال كه آيا تحريم‌هاي بين‌المللي، رقابت را بين شركت‌هاي بيمه‌اي در تحت پوشش قرار دادن شركت‌هاي كشتيراني افزايش داده است، گفت: بيمه مركزي به دنبال رقابتي كردن فعاليت‌ شركت‌هاي داخلي در صنعت بيمه نيست، بلكه درصدد ايجاد كنسرسيومي بين شركت‌هاي بيمه است به گونه‌اي كه به صورت متحد صنعت كشتيراني را تحت پوشش قرار دهند.

ابرار اقتصادی

یکشنبه 17 مرداد 1389

ورود کشتيراني درياي خزر به حمل محمولات سنگين

مديرعامل کشتيراني درياي خزر از ورود اولين کشتي حمل محمولات سنگين اين شرکت از درياي سياه به درياي خزر براي نخستين بار خبر داد.

محمدرضا قادري اظهار داشت: اين کشتي که حامل محمولات نگلات سنگين است براي نخستين بار از درياي سياه وارد درياي خزر شد.

وي ادامه داد: پيش از اين، محمولات پروژه هاي نيروگاهي از طريق کشتي‌هاي روسي حمل مي‌شد و براي نخستين بار يک فروند از کشتي‌های ناوگان اين شرکت موفق به انجام آن شد. به گفته مديرعامل کشتيراني درياي خزر، مقصد نهايي محموله 150 تني نگلات سنگين اين کشتي، استان گيلان است و هفته جاري محمولات خود را در اين استان تخليه مي‌کند.

ایران

یکشنبه 17 مرداد 1389

مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد:

تحریم ؛ نقض آشکار کنوانسیون‌های بین‌المللی

تحریم های یک سویه غرب علیه کشورمان همواره شرکت‌های موفق ایرانی در زمینه تجارت و تولید را نشانه می‌رود، شرکت‌هایی که غرب تاکنون حتی یک برگ سند برای اثبات ادعاهای واهی خود در مورد آنها ارائه نداده است. گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از جمله این شرکت‌هاست که در بازار بین‌المللی حمل و نقل دریایی حضوری موفق و اثرگذار دارد و به دفعات مورد اتهام غربی‌ها قرار گرفته است. به همین بهانه با محمد حسین داجمر مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران گفت‌و‌گویی انجام داده‌ایم که از نظرتان می‌گذرد:

آیا خطوط کشتیرانی از محتوای بار اطلاع دارد؟

ما محتوا را آن چیزی تلقی می‌کنیم که صاحب‌کار به ما اعلام می‌کند چون اساساً در هیچ کجای دنیا امکانش هم وجود ندارد که بخواهند جعبه یا کانتینری را که تحویل می‌گیرند باز کرده و وارسی کنند. ما جعبه‌ها و کانتینرها را پلمب شده تحویل می‌گیریم.

براساس قوانین بین‌المللی حمل و نقل دریایی، محتوای بار آن چیزی است که صاحب کالا اظهار کرده و خودش هم در برابر آن مسئول است. حتی در مورد برخی از بارها مثل گندم، جو یا زغال سنگ که فله هستند در مورد جزئیاتش مسئولیتی متوجه ما نیست مثلاً این‌که نوع این گندم چیست.

پس اگر مطابق مفاد تحریم، کشورهای غربی به خودشان اجازه دهند محموله‌ها را بازرسی کنند و پلمبی شکسته شود، نقض آشکار کنوانسیون‌های بین‌المللی خواهد بود؟

بله، باید دید آنها چگونه می‌خواهند مسئولیت‌های حقوقی چنین اقدامی را پاسخگو باشند که پلمب را باز کنند.

گفت‌وگو با آزادة 43 ساله در 43 سالگی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران؛

دوشنبه 25 بهمن 1389  2:29 AM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1

فکر نمی‌کردم روزی آزاد شوم

26 مرداد ماه یادآور بازگشت آزادگان سرافراز به میهن اسلامی است. ما نیز مناسب دیدیم تا صفحه دریادلان شماره مرداد ماه آوای کشتیرانی را به کلام و تصویر دریانورد آزاده‌ای که چهار سال از بهترین روزهای عمرش را در جبهه‌ها و اسارت گذرانده است مزین کنیم، آنچه را که به تصویر کشیدیم و هر آنچه که شما در این صفحه می‌خوانید حاصل مصاحبه با آقای مجید نظمی ملوان سالن ناوگان کشتیرانی است.

آقای مجید نظمی که متولد تهران است و همچنین سال تولدش با سال تولد کشتیرانی مقارن می‌باشد درخصوص چگونگی ورودش به کشتیرانی به ما گفت: سال 1376 به استخدام کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران درآمدم و قبل از آن با برادرم در شغل آزاد مشغول فعالیت بودم.

این همکار دریانورد در مورد حضورش در جبهه می‌گوید: قبل از رفتن به خدمت سربازی در پایگاه بسیج فعالیت می‌کردم و جزو نیروهای ذخیره کمیته 5 منطقه نارمک تهران بودم.

در بیستم فروردین ماه 1365 به خدمت اعزام شدم و به‌عنوان سرباز لشکر 21 حمزه نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران خدمتم را شروع کردم.

وی درخصوص نحوه اسارتش چنین گفت: در تاریخ 21 مرداد ماه 1367 و 15 روز پس از صدور قطعنامه اسیر شدم.

در آخرین روزهای خدمتم که در موسیان و تپه‌های 160 بودیم که عراقی‌ها با عملیاتی که در کل منطقه انجام داده بودند توانستند تمام منطقه را به تصرف خود در بیاورند. مهمات و آب و غذا ما نیز به پایان رسیده بود.

شب را در موسیان گذراندیم و صبح که از خواب بیدار شدیم، می‌خواستیم از یک رودخانه که در نزدیکی ما بود عبور کنیم و به سمت دهلران برویم که متوجه شدیم آنجا را نیز گرفته‌اند. از هر سو تیراندازی می‌شد، هواپیماها بمب‌های خوشه‌ای می‌ریختند، یکی از نیروها به خاطر شناسایی وضعیت، از دوربین استفاده کرد و عراقی‌ها از طریق دوربین که آینه شده بود، متوجه حضور ما شدند و همه را دستگیر کردند. البته من بر اثر اصابت ترکش آرپی‌جی از ناحیه دست و پا مجروح شده بودم.

این آزاده سرافراز درباره دوران اسارت و خاطرات آن سال‌ها می‌گوید: در آن عملیات عراقی‌ها حدود 4 هزار نفر را به اسارت گرفتند و به الاماره منتقل کردند. بعد از دو روز ما را به داخل شهر بردند و به مردم نشان دادند. عراقی‌ها جشن گرفته بودند و به قول خودشان پیروز شده بودند.

مردم آنجا با پرتاب پوست هندوانه و سنگ از ما استقبال می‌کردند همچنین ما را به بغداد بردند و در شهر چرخاندند، سپس غذای بسیار چربی به ما دادند چون سه روز غذا نخورده بودیم و معده‌ها و روده‌های افراد خشک شده بود. بعد از بغداد، ما را تقسیم کردند و به اردوگاه بردند.

آقای مجید نظمی درباره تأثیر سختی‌ها و دوری‌های اسارت بر زندگی دریانوردی می‌گوید: سختی‌ها و دوری‌های اسارت باعث شده است که سختی شغل دریانوردی و دوری از خانواده را بهتر تحمل کنم.

وقتی از ایشان پرسیدیم که آیا فکر می‌کردید یک روز دریانورد بشوید، گفت: من اصلاً فکر نمی‌کردم که روزی آزاد بشوم.

این ملوان سالن دربارة خاطرات دوران اسارتش می‌گوید: دوران اسارت بسیار سخت بود، به ما روزی یک وعده غذا می‌دادند.

صبحانه یک چای بود و به میزان هفت قاشق غذا می‌دادند، از ناهار و شام هم خبری نبود و دو یا سه هفته یکبار با آب جیره بندی شده حمام می‌کردیم. ما اجازة برپایی نماز جماعت و عزاداری نداشتیم.

در ایام تاسوعا و عاشورا که عزاداری برپا می‌کردیم و یا زمانی که نماز جماعت می‌خواندیم مورد ضرب و شتم و شکنجه قرار می‌گرفتیم. ما زیاد شکنجه می‌شدیم چون به حرف‌های آنان توجهی نمی‌کردیم، آنان می‌خواستند همیشه میان ما اختلاف و نفاق باشد و به همین خاطر بود که یک نفر را به‌عنوان جاسوس انتخاب می‌کردند و پس از شناسایی، شب‌ها می‌آمدند و برخی افراد را به باد کتک می‌گرفتند. علاوه‌بر اینکه بعضی از نیروها را شکنجه می‌کردند تعدادی دیگر را به بازداشتگاه انفرادی می‌بردند ولی ما اتحاد خود را حفظ می‌کردیم.

وی درخصوص ارتباط با دیگر اسرا به ویژه آزاده سرافراز مرحوم حاج آقا ابوترابی گفت: برخی از نیروها عمداً خود را مجروح می‌کردند و به بیمارستان می‌رفتند و به‌وسیله رابطی که

حاج ‌آقا ‌ابوترابی در بیمارستان‌ها داشتند از وضعیت کمپ‌های دیگر مطلع می‌شدند و با ایشان نیز در ارتباط بودند.

آقای نظمی دربارة سفر به کربلا در آن دوران می‌گوید: یک بار ما را به کربلا بردند، وقتی به آنجا رسیدیم سینه خیز می‌رفتیم که عراقی‌ها ما را می‌زدند و ما فقط توانستیم حرم حضرت اباعبدا... الحسین (ع) را از دور زیارت کنیم.

ایشان پس از دوسال رنج اسارت در تاریخ 31 مرداده ماه 1369 آزاد می‌شود. او دربارة آزادی خود می‌گوید: وقتی آزاد شدیم عراقی‌ها می‌گفتند در اصل ما اسیر شما بودیم. زمانی که وارد محل زندگی‌مان شدم مردم مرا بر دوش گرفتند و با صلوات و تکبیر به دست بوسی پدر و مادرم بردند. احساس بسیار خوبی داشتم، گویی تازه متولد شده بودم و در حقیقت زندگی جدیدی را شروع می‌کردم. من همیشه احساس آن روزها را دوست دارم.

ایشان علاوه‌بر اینکه درس‌های دوران اسارت را برای همکارانش بازگو می‌کند و از آنان می‌خواهد که سختی‌ها و دوری‌ها را تحمل کنند، به فرزندانش نیز چنین سفارش می‌کند که سختی‌ها را تحمل کنند و نحوه برخوردشان با مردم خوب باشد و قدردان نعمت‌های خداوند باشند و سعی کنند نمونه باشند تا دیگران از آنها الگو بگیرند.

این دریانورد 43 ساله دربارة خانواده‌اش به ما گفت: دخترم نوشین 17 سال دارد و امسال به پیش دانشگاهی خواهد رفت و پسر 11 ساله‌ام محمدامین نیز در مقطع راهنمایی تحصیل خواهد کرد. از همسرم بسیار راضی هستم چون در نبود من فرزندانم را بسیار عالی تربیت کرده است. دخترم محجبه و متدینه است و همیشه برای من دعا می‌کند. در اینجا لازم می‌دانم از زحمات همسرم تشکر کنم و نیز از پدر و مادرم که در زمان اسارت خیلی از مشکلات را تحمل کردند تشکر و قدردانی می‌کنم، من محتاج به دعای خیر آنان هستم.

وی از ایران سپاه به‌عنوان اولین کشتی دوران خدمت دریایی‌اش یاد می‌کند و بیشترین مدت زمان خدمت دریایی خود را در کشتی حکیم عنوان می‌کند. همچنین ایران غفاری، سعیدی، بقایی، صدوقی، متین و پرشین گلف نام کشتی‌هایی است که وی در آنها انجام وظیفه کرده است.

آقای نظمی در بخش تداعی واژه‌ها و آنچه در ذهنش تداعی ‌شد به ما چنین گفت:

آزادگان: اسوة صبر و استقامت

دفاع مقدس: هشت سال جنگ

جمهوری اسلامی ایران: از نظر دین و ایمان حرف اول را در دنیا می‌زند

دریانوردی: آدم در آن آبدیده می‌شود

الحاق: زندگی دوباره

خانواده: مظهر عشق و محبت و دوستی

او از آقایان اردشیر رحیمیان و کبریایی به‌عنوان آشپزهایی یاد می‌کند که با آنان در کشتی کار کرده است و در اولین سفرش با کشتی ایران سپاه به مقصد آرژانتین که موج‌های بسیار زیادی را تجربه کرده است از خاطره‌اش یاد می‌کند و در ادامه می‌گوید: خیلی برایم جالب بود، در مسیر برگشت، دریایی که خشمگین و پر از امواج متلاطم بود تبدیل به یک دریای خیلی صاف و مانند آینه شده بود.

او بر این باور است که یک ایثارگر و یا آزاده و جانباز باید برای همه مردم الگو باشد و خطایی از او سر نزند.

در پایان این مصاحبه از ایشان خواستیم تا تعریف خود را از بهترین دریانورد بیان کند و اگر پیامی به دریانوردان دارد بگوید، که او گفت: تنها صحبت من به دریانوردان این است که با یکدیگر همکار و همدل باشند و نگذارند بین آنها تفرقه و اختلاف ایجاد شود. برخی افراد هستند که دیگران را با اعتراض‌های خود تحریک می‌کنند و زمانی که باید پاسخگو باشند خود را کنار می‌کشند. دریانوردان باید مواظب چنین افرادی باشند. به نظر من بهترین دریانورد کسی است که وظایف و مسئولیت‌های خود را به نحو احسن انجام دهد.

نگاهي به بازار بين‌الملل

خبرهايي كه درذيل ازنظرتان مي گذرد مربوط به وضعيت حمل ونقل دريايي جهان درماه اخير مي‌باشد كه توسط دفتر برنامه ريزي راهبردي وامور بين الملل كشتيراني جمهوري اسلامي ايران ازمنابع مختلف تهيه وتنظيم شده است.

هشداري در مورد بهبود وضعيت حمل و نقل كانتينر

شركت مشاوره كشتيراني Drewry با ذكر عوامل بهبود زياد و متنوع ايجاد شده در بخش حمل كانتينر، به شركت‌هاي حمل كانتينر هشدار داد كه با بهبود مذكور، زياد هيجان زده نشوند.

علي‌رغم اينكه تحليلگر معتبر اين شركت لندني در آخرين شماره Container Forecaster بر مبناي بهبودهاي مشاهده شده در مسير اصلي شرق به غرب از اواخر سال گذشته تاكنون، پيش‌بيني رشد تقاضا در دنيا در سال 2010 را به 5/8 درصد افزايش داد، اما در اين زمينه به تذكراتي نيز پرداخت. وي گفت: موارد بالقوه‌اي در اين دوره گذار وجود دارد كه دست‌اندركاران صنعت نبايد از آنها چشم‌پوشي كنند. ما با اين باور كه برخي از شركت‌هاي حمل عقيده دارند اين وضعيت در كسب و كار كانتينر معمول است، هنوز موافق نيستيم. كماكان مقادير زيادي محمولات حمل در سيستم وجود دارند كه تقاضاي جديد نيستند و به محض اينكه در طول حدوداً شش هفته آينده از آسيا خارج شوند، خواهيم ديد كه قدرت واقعي فصل پررونق تابستان تا حدودي كمتر از بيشتر پيش‌بيني‌ها است. همچنين احتمال دارد كه ضريب بهره‌برداري كاهش يابد و در مقابل تأثير مثبتي بر نرخ‌هاي كرايه حمل داشته باشد. اصلاً افت ناگهاني را پيش‌بيني نمي‌كنيم، بلكه معتقديم به هر حال تأثيراتي مشاهده خواهيم كرد.

Drewry همچنين مسائل بدهي كشورها در اروپا را به عنوان نگراني‌هايي ذكر كرد كه در زماني اتفاق مي‌افتد كه تقريباً همه خط‌‌ها در حال به‌كارگيري مجدد ظرفيت‌هاي بلااستفاده و سفارش‌هاي جديد هستند.

منبع: Lloyds List

تاريخ: 6 جولاي 2010

افزايش سود دو شرکت  فرانسوي و آلماني

خطوط کانتينری فرانسوی CMA& CGM به دليل افزايش حمل به ميزان 21 درصد به خصوص در مسير تجاری شرق- غرب، به سوددهی دست يافت. اين شرکت حمل‌و‌نقل دريايی، ميزان سود عملياتي خود را براي سه ماه اول سال ميلادي جاري، پيش از کسر بهره، ماليات و استهلاک، 380 ميليون دلار اعلام كرد که در برابر زيان 260 ميليون دلاری مربوط به دوره مشابه سال قبل قرار دارد. ميزان درآمد (Revenue) شرکت مذکور با 29 درصد افزايش، به 2/3 ميليارد دلار برای سه ماهه ابتدای سال بالغ گرديد که برای سه ماهه دوم با افزايش بيشتری پيش‌بينی می‌گردد. اين شرکت در صدد افزايش سرمايه می‌باشد. گروه TUI مالک 3/43 درصد از سهام شرکت آلمانی Hapag Lloyd، نيز از دستيابی به سود حاصل از فعاليت خطوط کانتينری مذكور خبر داد. الباقی سهام اين شرکت متعلق به کنسرسيومي شامل شرکت تدارکاتی Klaus-Michael Kühne می‌باشد. بر اساس اعلام TUI روند افزايشی نرخ‌های کرايه حمل و نيز حجم محمولات قابل حمل، در ماه‌های اخير، دلايل اصلی دستيابی به سود برای خطوط کانتينری اين شركت محسوب می‌گردند. در فاصله ماه های ژانويه تا مارس،  Hapag Lloyd سود عملياتی (درآمد پيش از کسر بهره، ماليات و استهلاک) به ميزان 4/13 ميليون يورو (9/16ميليون دلار) داشته است که اين رقم در برابر زيان 7/221 ميليون يورويی مربوط به مدت مشابه در سال 2009 قرار دارد. اين شركت در سال گذشته در آستانه ورشکستگی و شرايط نامطلوب مالی قرار داشت. 

تاريخ: 7 ژوئيه 2010

رعايت دائمي سرعت اقتصادي

براساس اظهار نظر افسر ارشد عملياتي خطوط كشتيراني مرسك؛ رعايت سرعت اقتصادي يك روش دائمي و به گستردگي صنعت است كه حتي پس از بهبود وضعيت اقتصادي نيز ترك نخواهد شد. در پي بررسي اخير شركت مرسك از ديدگاه‌ها نسبت به موضوع رعايت سرعت اقتصادي، به اين نتيجه قطعي دست يافته است كه كاهش سرعت كشتي‌ها استاندارد ثابتي براي تجارت كانتينري می باشد. در حالي‌كه نحوه ادامه اين روند پس از بهبود شرايط بازار مورد سؤال تحليلگران صنعت قرار دارد،‌ خطوط كشتيراني مرسك به اين نتيجه دست يافت که با توجه به پيش‌بيني بازار در آينده، حركت با سرعت بالا نه به لحاظ اقتصادي و نه به لحاظ عملياتي منطقي نيست. كشتيراني مرسك در صدد تحويل گيري 4 فروند كانتينربر با ظرفيت 13,100 Teu از گروه Rickmers Group  مي‌باشد كه همگي آنها به منظور فعاليت در مسير تجاري آسيا- اروپا و با روش رعايت سرعت اقتصادي هماهنگ شده‌اند، ‌در حالي‌كه هر 4 فروند مي‌توانند از سرعت 24 گره دريايي برخوردار گردند،‌ مرسك براي حركت كشتي‌ها با سرعت اقتصادي بهره خواهد برد. رعايت سرعت اقتصادي اولين بار در مسير تجاري آسيا- اروپا و سپس به سرعت به ساير مسيرها تسري يافت. سرعت پايين نه تنها هزينه سوخت و ميزان آلودگي را كاهش مي‌دهد، بلكه موجب جذب ظرفيت حمل مي‌گردد زيرا كشتي‌هاي بيشتري براي حمل در هر مسير مورد نياز خواهند بود.

تاريخ: 8 ژوئيه 2010

بازار حمل كانتينري چگونه از بحران عبور كرد؟

بخش حمل كانتينري پس از ضرر 15 ميليارد دلاري در سال 2009  بازگشت خيره كننده اي داشته است. به نظر مي رسد حمل كانتينري دريايي بزرگ‌ترين گريز تاريخي از بحران موجود را به انجام رسانده است. 6 ماه قبل تقريبا يك حس کلی وجود داشت كه اين صنعت پس از تحمل ضرر 15 ميليارد دلاري در سال 2009 به سوی يک سال وحشتناک ديگر به پيش مي رود و خسارات کلی غير قابل اجتنابي در انتظار آن خواهد بود اما اقدامات مالكان بزرگ كانتينري و اپراتورها منجر به مديريت و كنترل روندها در بخش عرضه شد.

در حال حاضر پرسش بزرگ اين است كه آيا اين روند بازگشت ادامه دار خواهد بود و يا با پايان فصل اوج بازار و در پاييز به پايان خواهد رسيد.

با گذر از شوك سال 2009 كه حجم محمولات كانتينري براي اولين بار در نيم قرن اول از پيدايش صنعت حمل كانتينري با روند نزولي مواجه شد، كماكان نگراني هاي عمده اي در خصوص آينده ميان مدت شرايط در اين صنعت وجود دارد. يكي از مديران يك خط بزرگ كانتينري با توجه به ورود كشتي‌هاي بزرگ در مسير آسيا و اروپا، عدم اطمينان خود نسبت به آينده را اعلام داشت. مدير اجرايي شركت Maersk  نيز نسبت به شرايط آينده اين گونه هشدار مي‌دهد: “دورنماي بازار جهاني براي نيمه دوم سال 2010 و پس از آن نامطمئن است.”

اين نگراني ها فقط منحصر به كشتيراني نيست. مسائل ريشه اي ارائه وام مي تواند منجر به بحران بانكي ديگري گردد و در عين حال واحد پولي قوي چين نيز ممكن است الگوي تجارت جهان را تغيير دهد. خطوط كشتيراني كانتينري به دليل مديريت شرايط بحران مي‌بايد مورد تقدير قرار گيرند.

سال گذشته به عنوان يكي از بدترين سال‌هاي اين صنعت ثبت  و تبعات آن تا مدت‌ها احساس خواهد شد.  اين صنعت با افزايش حجم محمولات در انتهاي سال پيش مجدداً تحت شوك قرار گرفت. اين افزايش حتي در زمان آغاز سال نو چيني نيز ادامه يافت. تخمين زده مي‌شود با به‌كارگيري كشتي‌هاي Lay up شده در دوره اوج بازار، سهم ناوگانup   Lay از 12 درصد در انتهاي سال پيش به كمتر از 3 درصد در حال حاضر رسيده باشد.

تاريخ:  7 ژوييه 2010

پيش بينی افزايش سود شرکت AP Moller-Maersk 

شرکت کشتيرانی AP Moller-Maersk کسب سود بيشتری را برای سال مالی 2010 نسبت به سال 2008 پيش‌بينی می‌كند. بر اساس گزارشی از شرکت مذکور، روند بهبود، به خصوص در بخش کانتينری، فراتر از حد انتظار می باشد. که در صورت ادامه اين روند و تثبيت نرخ های کرايه حمل، قيمت نفت و نرخ برابری دلار در سطوح فعلی، سود حاصله از ميزان 5/3 ميليارد دلار مربوط به سال 2008 نيز فراتر خواهد رفت. بر اساس گزارش مذکور، کسب نتايج پيش‌بينی شده منوط به تثبيت شرايط موجود ناشی از روند بهبود اقتصاد جهانی می‌باشد.

شركت Wartsila قراردادهاي فروش تجهيزات حركت

در سرعت‌هاي پايين را امضا كرد

شركت Wartsila قراردادهاي فروش تجهيزات حركت در سرعت‌هاي پايين را امضاء كرد.

اين شركت فنلاندي به نشريه Fairplay گفت: قرارداد فروش پكيج‌هاي ارتقاي راندمان حركت در سرعت‌هاي پايين را براي كشتي هاي كانتينربر شركت Maersk منعقد كرده است. يك مدير ارشد اين شركت گفت: اين كيت‌هاي ارتقا دهنده راندمان بر روي 34 فروند از كشتي‌های شركت APM نصب مي‌شوند. وي ارزش مالي قرارداد منعقده را فاش نساخت. كيت‌هاي حركت در سرعت‌هاي پايين شركت Wartsila  بر روي موتورهاي اصلي نصب مي‌شوند و هدف از نصب آنها كاهش مصرف سوخت و خروجي‌هاي كربني كشتي‌ است. اين شركت معتقد است نصب كيت‌هاي ياد شده، صرفه‌جويي 3 الي 7 درصدي در مصرف سوخت و كاهش قابل ملاحظه هزينه‌هاي مربوطه را در پي خواهد داشت. حركت در سرعت‌هاي پايين به‌عنوان روشي براي كاهش هزينه‌ها توسط مالكان انتخاب شده است. اين روش پس از وقوع بحران اقتصادي و در سال گذشته رواج بيشتري يافت.

منبع: Fairplay

تاريخ:  12 ژوئيه 2010

سقوط آزاد نرخ‌هاي فله

با ورود سيل عظيم كشتي‌هاي ساخت جديد به بازار، شاخص BDI به كمترين مقدار خود در 13 ماه اخير رسيد. در پي آماده شدن مالكان براي تحويل‌گيري تعداد زيادي كشتي‌ فله‌بر پاناماكس و كيپ‌سايز در نيمه دوم سال 2010 و  سقوط شاخص BDI در سي‌امين روز متوالي و رسيدن اين شاخص به كمترين مقدار در 13 ماه گذشته،‌ نگراني‌هايي بابت اينكه ركود طولاني مدت پيش‌بيني شده در بازار فله فرا رسيده، به وجود آمده است. چيزي كه آينده مبهم را تاريك‌تر جلوه مي‌دهد مسئله اي است كه تحليل‌گران آن را سونامي ورود ظرفيت جديد حمل به بازار مي‌نامند كه چشم‌انداز پيش‌بيني افزايش 8 درصدي ميزان حمل بار فله و رساندن آن به 2/3 ميليارد تن در سال جاري را تحت تأثير منفي قرار مي دهد. بر اساس پيش‌بيني‌هاي جديد با به تأخير افتادن 20 درصدي تحويل كشتي‌ها، تا پايان سال قرار است هر ماه تعداد 23 فروند كشتي كيپ‌سايز به وارد ناوگان دنيا شود. اين در حالي است كه متوسط ورود كشتي‌هاي جديد به ناوگان در 5 ماه اول سال 2010، 16 فروند در ماه بوده كه سبب افزايش تعداد كشتي‌ها به بيش از 1000 فروند و افزايش 23 درصد ظرفيت ناوگان شده است. يكي از نمايندگان فعال در زمينه كرايه حمل گفت: به نظر مي‌رسد كار در بخش فله در ماه‌هاي باقي‌مانده از سال جاري بسيار سخت خواهد بود. در سال 2009 بازار بسيار عالي بود و در سال جاري نيز تاكنون بهترين وضع در بازار را شاهد بوده‌ايم.

تاريخ: 9 ژوئيه 2010

دليل افزايش تحويل کشتی های فله بر نوساز به بازار 

نرخ‌های کرايه حمل برای انواع کشتی‌های کيپ سايز در سطح کشتی های هندی سايز کوچک می باشد. با تعميق بحران در بازار حمل محمولات فله، سقوط نرخ‌ها به پايين تر از نقطه سر به سری در برخی از مسيرها و پيش‌بينی افزايش ورود کشتی های نوساز در سال 2011 ،  مالکان کشتی های کيپ سايز را به غير فعال كردن کشتی‌ها وادار مي‌نمايد. نرخ روزانه کمتر از 15 هزار دلار به عنوان ميانگين نرخ برای ناوگانی با بيش از 1000 فروند کيپ سايز، اکنون با نرخ هندی سايز های به مراتب کوچک تر( به ميزان يک ششم) برابر است. اين در حالی است که در برخی از مسير ها در حوزه اقيانوس آرام سطوح نرخ ها به کمتر از نقطه سر به سری و يا نزديک به هزينه عملياتی کشتی‌ها رسيده است. بازار در تمامی بخش‌های فله‌برها از روند نزولی برخوردار گرديده است. شاخص BDI برای سی و دومين روز کاری (تجاری) مستمر، به نقطه 1790 رسيد که طی 7 هفته و به واسطه افزايش ظرفيت مازاد کشتی‌های غير فعال فله بر و کاهش شديد نرخ‌های کرايه حمل،  به کمتر از نصف تقليل يافته است. پيش‌بينی‌های اخير حاکی از ورود ظرفيتی معادل 117 ميليون Dwt در سال 2011 می‌باشد که در بالاترين سطح و سه برابر ظرفيت تحويل شده در سال 2009 است.

تاريخ: 14 ژوئيه 2010

کاهش قيمت فله‌بر دست دوم تا 25 درصد

با لغو بسياري از قراردادهاي خريد و فروش و كاهش شديد نرخ‌هاي كرايه حمل، قيمت كشتي‌ها به ميزان يك ميليون دلار به صورت هفتگي كاهش پيدا مي‌كند.

پيش‌بيني مي‌شود قيمت كشتي‌هاي فله‌بر دست دوم طي ماه‌هاي آينده به ميزان 20 تا 25 درصد كاهش يابد. به دليل نوسانات نرخ كرايه حمل، بسياري از قراردادهاي فروش، لغو و مالكان، كشتي‌هاي خود را از بازار خريد و فروش خارج مي‌كنند. با توجه به روند نزولي شاخص BDI و كاهش 60 درصدي نسبت به اواخر ماه مه و رسيدن به نقطه 1700، كشتي‌هاي فله‌بر به صورت هفتگي مبلغي معادل يك ميليون دلار از ارزش خود را از دست مي‌دهند. با كاهش قيمت‌ها به كمتر از مبالغ توافقي و استمرار روند نزولي مذکور، بسياري از قراردادهاي خريد و فروش در ماه‌هاي مه و اوايل ماه ژوئن لغو گرديدند.

تعدادي از مالكان بخصوص مالكان ژاپني مصمم به افزايش اجاره‌هاي زماني می باشند و تصميم به فروش كشتي ها ندارند. بانك‌ها اکنون از حمايت از مالكان در برابر بحران دوم بازار خودداری می‌كنند. بسياري از بانک ها که در اوايل سال 2009، به ارائه تسهيلات اقدام كرده بودند، با کاهش ارزش کشتی‌های فله بر، از اين امر خودداری می‌كنند.

تاريخ: 16 ژوئيه 2010

دوشنبه 25 بهمن 1389  2:31 AM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1

26 مرداد ماه یادآور بازگشت آزادگان سرافراز به میهن اسلامی است. ما نیز مناسب دیدیم تا صفحه دریادلان شماره مرداد ماه آوای کشتیرانی را به کلام و تصویر دریانورد آزاده‌ای که چهار سال از بهترین روزهای عمرش را در جبهه‌ها و اسارت گذرانده است مزین کنیم، آنچه را که به تصویر کشیدیم و هر آنچه که شما در این صفحه می‌خوانید حاصل مصاحبه با آقای مجید نظمی ملوان سالن ناوگان کشتیرانی است.

آقای مجید نظمی که متولد تهران است و همچنین سال تولدش با سال تولد کشتیرانی مقارن می‌باشد درخصوص چگونگی ورودش به کشتیرانی به ما گفت: سال 1376 به استخدام کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران درآمدم و قبل از آن با برادرم در شغل آزاد مشغول فعالیت بودم.

این همکار دریانورد در مورد حضورش در جبهه می‌گوید: قبل از رفتن به خدمت سربازی در پایگاه بسیج فعالیت می‌کردم و جزو نیروهای ذخیره کمیته 5 منطقه نارمک تهران بودم.

در بیستم فروردین ماه 1365 به خدمت اعزام شدم و به‌عنوان سرباز لشکر 21 حمزه نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران خدمتم را شروع کردم.

وی درخصوص نحوه اسارتش چنین گفت: در تاریخ 21 مرداد ماه 1367 و 15 روز پس از صدور قطعنامه اسیر شدم.

در آخرین روزهای خدمتم که در موسیان و تپه‌های 160 بودیم که عراقی‌ها با عملیاتی که در کل منطقه انجام داده بودند توانستند تمام منطقه را به تصرف خود در بیاورند. مهمات و آب و غذا ما نیز به پایان رسیده بود.

شب را در موسیان گذراندیم و صبح که از خواب بیدار شدیم، می‌خواستیم از یک رودخانه که در نزدیکی ما بود عبور کنیم و به سمت دهلران برویم که متوجه شدیم آنجا را نیز گرفته‌اند. از هر سو تیراندازی می‌شد، هواپیماها بمب‌های خوشه‌ای می‌ریختند، یکی از نیروها به خاطر شناسایی وضعیت، از دوربین استفاده کرد و عراقی‌ها از طریق دوربین که آینه شده بود، متوجه حضور ما شدند و همه را دستگیر کردند. البته من بر اثر اصابت ترکش آرپی‌جی از ناحیه دست و پا مجروح شده بودم.

این آزاده سرافراز درباره دوران اسارت و خاطرات آن سال‌ها می‌گوید: در آن عملیات عراقی‌ها حدود 4 هزار نفر را به اسارت گرفتند و به الاماره منتقل کردند. بعد از دو روز ما را به داخل شهر بردند و به مردم نشان دادند. عراقی‌ها جشن گرفته بودند و به قول خودشان پیروز شده بودند.

مردم آنجا با پرتاب پوست هندوانه و سنگ از ما استقبال می‌کردند همچنین ما را به بغداد بردند و در شهر چرخاندند، سپس غذای بسیار چربی به ما دادند چون سه روز غذا نخورده بودیم و معده‌ها و روده‌های افراد خشک شده بود. بعد از بغداد، ما را تقسیم کردند و به اردوگاه بردند.

آقای مجید نظمی درباره تأثیر سختی‌ها و دوری‌های اسارت بر زندگی دریانوردی می‌گوید: سختی‌ها و دوری‌های اسارت باعث شده است که سختی شغل دریانوردی و دوری از خانواده را بهتر تحمل کنم.

وقتی از ایشان پرسیدیم که آیا فکر می‌کردید یک روز دریانورد بشوید، گفت: من اصلاً فکر نمی‌کردم که روزی آزاد بشوم.

این ملوان سالن دربارة خاطرات دوران اسارتش می‌گوید: دوران اسارت بسیار سخت بود، به ما روزی یک وعده غذا می‌دادند.

صبحانه یک چای بود و به میزان هفت قاشق غذا می‌دادند، از ناهار و شام هم خبری نبود و دو یا سه هفته یکبار با آب جیره بندی شده حمام می‌کردیم. ما اجازة برپایی نماز جماعت و عزاداری نداشتیم.

در ایام تاسوعا و عاشورا که عزاداری برپا می‌کردیم و یا زمانی که نماز جماعت می‌خواندیم مورد ضرب و شتم و شکنجه قرار می‌گرفتیم. ما زیاد شکنجه می‌شدیم چون به حرف‌های آنان توجهی نمی‌کردیم، آنان می‌خواستند همیشه میان ما اختلاف و نفاق باشد و به همین خاطر بود که یک نفر را به‌عنوان جاسوس انتخاب می‌کردند و پس از شناسایی، شب‌ها می‌آمدند و برخی افراد را به باد کتک می‌گرفتند. علاوه‌بر اینکه بعضی از نیروها را شکنجه می‌کردند تعدادی دیگر را به بازداشتگاه انفرادی می‌بردند ولی ما اتحاد خود را حفظ می‌کردیم.

وی درخصوص ارتباط با دیگر اسرا به ویژه آزاده سرافراز مرحوم حاج آقا ابوترابی گفت: برخی از نیروها عمداً خود را مجروح می‌کردند و به بیمارستان می‌رفتند و به‌وسیله رابطی که

حاج ‌آقا ‌ابوترابی در بیمارستان‌ها داشتند از وضعیت کمپ‌های دیگر مطلع می‌شدند و با ایشان نیز در ارتباط بودند.

آقای نظمی دربارة سفر به کربلا در آن دوران می‌گوید: یک بار ما را به کربلا بردند، وقتی به آنجا رسیدیم سینه خیز می‌رفتیم که عراقی‌ها ما را می‌زدند و ما فقط توانستیم حرم حضرت اباعبدا... الحسین (ع) را از دور زیارت کنیم.

ایشان پس از دوسال رنج اسارت در تاریخ 31 مرداده ماه 1369 آزاد می‌شود. او دربارة آزادی خود می‌گوید: وقتی آزاد شدیم عراقی‌ها می‌گفتند در اصل ما اسیر شما بودیم. زمانی که وارد محل زندگی‌مان شدم مردم مرا بر دوش گرفتند و با صلوات و تکبیر به دست بوسی پدر و مادرم بردند. احساس بسیار خوبی داشتم، گویی تازه متولد شده بودم و در حقیقت زندگی جدیدی را شروع می‌کردم. من همیشه احساس آن روزها را دوست دارم.

ایشان علاوه‌بر اینکه درس‌های دوران اسارت را برای همکارانش بازگو می‌کند و از آنان می‌خواهد که سختی‌ها و دوری‌ها را تحمل کنند، به فرزندانش نیز چنین سفارش می‌کند که سختی‌ها را تحمل کنند و نحوه برخوردشان با مردم خوب باشد و قدردان نعمت‌های خداوند باشند و سعی کنند نمونه باشند تا دیگران از آنها الگو بگیرند.

این دریانورد 43 ساله دربارة خانواده‌اش به ما گفت: دخترم نوشین 17 سال دارد و امسال به پیش دانشگاهی خواهد رفت و پسر 11 ساله‌ام محمدامین نیز در مقطع راهنمایی تحصیل خواهد کرد. از همسرم بسیار راضی هستم چون در نبود من فرزندانم را بسیار عالی تربیت کرده است. دخترم محجبه و متدینه است و همیشه برای من دعا می‌کند. در اینجا لازم می‌دانم از زحمات همسرم تشکر کنم و نیز از پدر و مادرم که در زمان اسارت خیلی از مشکلات را تحمل کردند تشکر و قدردانی می‌کنم، من محتاج به دعای خیر آنان هستم.

وی از ایران سپاه به‌عنوان اولین کشتی دوران خدمت دریایی‌اش یاد می‌کند و بیشترین مدت زمان خدمت دریایی خود را در کشتی حکیم عنوان می‌کند. همچنین ایران غفاری، سعیدی، بقایی، صدوقی، متین و پرشین گلف نام کشتی‌هایی است که وی در آنها انجام وظیفه کرده است.

او از آقایان اردشیر رحیمیان و کبریایی به‌عنوان آشپزهایی یاد می‌کند که با آنان در کشتی کار کرده است و در اولین سفرش با کشتی ایران سپاه به مقصد آرژانتین که موج‌های بسیار زیادی را تجربه کرده است از خاطره‌اش یاد می‌کند و در ادامه می‌گوید: خیلی برایم جالب بود، در مسیر برگشت، دریایی که خشمگین و پر از امواج متلاطم بود تبدیل به یک دریای خیلی صاف و مانند آینه شده بود.

او بر این باور است که یک ایثارگر و یا آزاده و جانباز باید برای همه مردم الگو باشد و خطایی از او سر نزند.

در پایان این مصاحبه از ایشان خواستیم تا تعریف خود را از بهترین دریانورد بیان کند و اگر پیامی به دریانوردان دارد بگوید، که او گفت: تنها صحبت من به دریانوردان این است که با یکدیگر همکار و همدل باشند و نگذارند بین آنها تفرقه و اختلاف ایجاد شود. برخی افراد هستند که دیگران را با اعتراض‌های خود تحریک می‌کنند و زمانی که باید پاسخگو باشند خود را کنار می‌کشند. دریانوردان باید مواظب چنین افرادی باشند. به نظر من بهترین دریانورد کسی است که وظایف و مسئولیت‌های خود را به نحو احسن انجام دهد.

نگاهي به بازار بين‌الملل

خبرهايي كه درذيل ازنظرتان مي گذرد مربوط به وضعيت حمل ونقل دريايي جهان درماه اخير مي‌باشد كه توسط دفتر برنامه ريزي راهبردي وامور بين الملل كشتيراني جمهوري اسلامي ايران ازمنابع مختلف تهيه وتنظيم شده است.

شركت مشاوره كشتيراني Drewry با ذكر عوامل بهبود زياد و متنوع ايجاد شده در بخش حمل كانتينر، به شركت‌هاي حمل كانتينر هشدار داد كه با بهبود مذكور، زياد هيجان زده نشوند.

علي‌رغم اينكه تحليلگر معتبر اين شركت لندني در آخرين شماره Container Forecaster بر مبناي بهبودهاي مشاهده شده در مسير اصلي شرق به غرب از اواخر سال گذشته تاكنون، پيش‌بيني رشد تقاضا در دنيا در سال 2010 را به 5/8 درصد افزايش داد، اما در اين زمينه به تذكراتي نيز پرداخت. وي گفت: موارد بالقوه‌اي در اين دوره گذار وجود دارد كه دست‌اندركاران صنعت نبايد از آنها چشم‌پوشي كنند. ما با اين باور كه برخي از شركت‌هاي حمل عقيده دارند اين وضعيت در كسب و كار كانتينر معمول است، هنوز موافق نيستيم. كماكان مقادير زيادي محمولات حمل در سيستم وجود دارند كه تقاضاي جديد نيستند و به محض اينكه در طول حدوداً شش هفته آينده از آسيا خارج شوند، خواهيم ديد كه قدرت واقعي فصل پررونق تابستان تا حدودي كمتر از بيشتر پيش‌بيني‌ها است. همچنين احتمال دارد كه ضريب بهره‌برداري كاهش يابد و در مقابل تأثير مثبتي بر نرخ‌هاي كرايه حمل داشته باشد. اصلاً افت ناگهاني را پيش‌بيني نمي‌كنيم، بلكه معتقديم به هر حال تأثيراتي مشاهده خواهيم كرد.

Drewry همچنين مسائل بدهي كشورها در اروپا را به عنوان نگراني‌هايي ذكر كرد كه در زماني اتفاق مي‌افتد كه تقريباً همه خط‌‌ها در حال به‌كارگيري مجدد ظرفيت‌هاي بلااستفاده و سفارش‌هاي جديد هستند.

خطوط کانتينری فرانسوی CMA& CGM به دليل افزايش حمل به ميزان 21 درصد به خصوص در مسير تجاری شرق- غرب، به سوددهی دست يافت. اين شرکت حمل‌و‌نقل دريايی، ميزان سود عملياتي خود را براي سه ماه اول سال ميلادي جاري، پيش از کسر بهره، ماليات و استهلاک، 380 ميليون دلار اعلام كرد که در برابر زيان 260 ميليون دلاری مربوط به دوره مشابه سال قبل قرار دارد. ميزان درآمد (Revenue) شرکت مذکور با 29 درصد افزايش، به 2/3 ميليارد دلار برای سه ماهه ابتدای سال بالغ گرديد که برای سه ماهه دوم با افزايش بيشتری پيش‌بينی می‌گردد. اين شرکت در صدد افزايش سرمايه می‌باشد. گروه TUI مالک 3/43 درصد از سهام شرکت آلمانی Hapag Lloyd، نيز از دستيابی به سود حاصل از فعاليت خطوط کانتينری مذكور خبر داد. الباقی سهام اين شرکت متعلق به کنسرسيومي شامل شرکت تدارکاتی Klaus-Michael Kühne می‌باشد. بر اساس اعلام TUI روند افزايشی نرخ‌های کرايه حمل و نيز حجم محمولات قابل حمل، در ماه‌های اخير، دلايل اصلی دستيابی به سود برای خطوط کانتينری اين شركت محسوب می‌گردند. در فاصله ماه های ژانويه تا مارس،  Hapag Lloyd سود عملياتی (درآمد پيش از کسر بهره، ماليات و استهلاک) به ميزان 4/13 ميليون يورو (9/16ميليون دلار) داشته است که اين رقم در برابر زيان 7/221 ميليون يورويی مربوط به مدت مشابه در سال 2009 قرار دارد. اين شركت در سال گذشته در آستانه ورشکستگی و شرايط نامطلوب مالی قرار داشت. 

رعايت دائمي سرعت اقتصادي

براساس اظهار نظر افسر ارشد عملياتي خطوط كشتيراني مرسك؛ رعايت سرعت اقتصادي يك روش دائمي و به گستردگي صنعت است كه حتي پس از بهبود وضعيت اقتصادي نيز ترك نخواهد شد. در پي بررسي اخير شركت مرسك از ديدگاه‌ها نسبت به موضوع رعايت سرعت اقتصادي، به اين نتيجه قطعي دست يافته است كه كاهش سرعت كشتي‌ها استاندارد ثابتي براي تجارت كانتينري می باشد. در حالي‌كه نحوه ادامه اين روند پس از بهبود شرايط بازار مورد سؤال تحليلگران صنعت قرار دارد،‌ خطوط كشتيراني مرسك به اين نتيجه دست يافت که با توجه به پيش‌بيني بازار در آينده، حركت با سرعت بالا نه به لحاظ اقتصادي و نه به لحاظ عملياتي منطقي نيست. كشتيراني مرسك در صدد تحويل گيري 4 فروند كانتينربر با ظرفيت 13,100 Teu از گروه Rickmers Group  مي‌باشد كه همگي آنها به منظور فعاليت در مسير تجاري آسيا- اروپا و با روش رعايت سرعت اقتصادي هماهنگ شده‌اند، ‌در حالي‌كه هر 4 فروند مي‌توانند از سرعت 24 گره دريايي برخوردار گردند،‌ مرسك براي حركت كشتي‌ها با سرعت اقتصادي بهره خواهد برد. رعايت سرعت اقتصادي اولين بار در مسير تجاري آسيا- اروپا و سپس به سرعت به ساير مسيرها تسري يافت. سرعت پايين نه تنها هزينه سوخت و ميزان آلودگي را كاهش مي‌دهد، بلكه موجب جذب ظرفيت حمل مي‌گردد زيرا كشتي‌هاي بيشتري براي حمل در هر مسير مورد نياز خواهند بود.

بخش حمل كانتينري پس از ضرر 15 ميليارد دلاري در سال 2009  بازگشت خيره كننده اي داشته است. به نظر مي رسد حمل كانتينري دريايي بزرگ‌ترين گريز تاريخي از بحران موجود را به انجام رسانده است. 6 ماه قبل تقريبا يك حس کلی وجود داشت كه اين صنعت پس از تحمل ضرر 15 ميليارد دلاري در سال 2009 به سوی يک سال وحشتناک ديگر به پيش مي رود و خسارات کلی غير قابل اجتنابي در انتظار آن خواهد بود اما اقدامات مالكان بزرگ كانتينري و اپراتورها منجر به مديريت و كنترل روندها در بخش عرضه شد.

در حال حاضر پرسش بزرگ اين است كه آيا اين روند بازگشت ادامه دار خواهد بود و يا با پايان فصل اوج بازار و در پاييز به پايان خواهد رسيد.

با گذر از شوك سال 2009 كه حجم محمولات كانتينري براي اولين بار در نيم قرن اول از پيدايش صنعت حمل كانتينري با روند نزولي مواجه شد، كماكان نگراني هاي عمده اي در خصوص آينده ميان مدت شرايط در اين صنعت وجود دارد. يكي از مديران يك خط بزرگ كانتينري با توجه به ورود كشتي‌هاي بزرگ در مسير آسيا و اروپا، عدم اطمينان خود نسبت به آينده را اعلام داشت. مدير اجرايي شركت Maersk  نيز نسبت به شرايط آينده اين گونه هشدار مي‌دهد: “دورنماي بازار جهاني براي نيمه دوم سال 2010 و پس از آن نامطمئن است.”

اين نگراني ها فقط منحصر به كشتيراني نيست. مسائل ريشه اي ارائه وام مي تواند منجر به بحران بانكي ديگري گردد و در عين حال واحد پولي قوي چين نيز ممكن است الگوي تجارت جهان را تغيير دهد. خطوط كشتيراني كانتينري به دليل مديريت شرايط بحران مي‌بايد مورد تقدير قرار گيرند.

سال گذشته به عنوان يكي از بدترين سال‌هاي اين صنعت ثبت  و تبعات آن تا مدت‌ها احساس خواهد شد.  اين صنعت با افزايش حجم محمولات در انتهاي سال پيش مجدداً تحت شوك قرار گرفت. اين افزايش حتي در زمان آغاز سال نو چيني نيز ادامه يافت. تخمين زده مي‌شود با به‌كارگيري كشتي‌هاي Lay up شده در دوره اوج بازار، سهم ناوگانup   Lay از 12 درصد در انتهاي سال پيش به كمتر از 3 درصد در حال حاضر رسيده باشد.

شرکت کشتيرانی AP Moller-Maersk کسب سود بيشتری را برای سال مالی 2010 نسبت به سال 2008 پيش‌بينی می‌كند. بر اساس گزارشی از شرکت مذکور، روند بهبود، به خصوص در بخش کانتينری، فراتر از حد انتظار می باشد. که در صورت ادامه اين روند و تثبيت نرخ های کرايه حمل، قيمت نفت و نرخ برابری دلار در سطوح فعلی، سود حاصله از ميزان 5/3 ميليارد دلار مربوط به سال 2008 نيز فراتر خواهد رفت. بر اساس گزارش مذکور، کسب نتايج پيش‌بينی شده منوط به تثبيت شرايط موجود ناشی از روند بهبود اقتصاد جهانی می‌باشد.

اين شركت فنلاندي به نشريه Fairplay گفت: قرارداد فروش پكيج‌هاي ارتقاي راندمان حركت در سرعت‌هاي پايين را براي كشتي هاي كانتينربر شركت Maersk منعقد كرده است. يك مدير ارشد اين شركت گفت: اين كيت‌هاي ارتقا دهنده راندمان بر روي 34 فروند از كشتي‌های شركت APM نصب مي‌شوند. وي ارزش مالي قرارداد منعقده را فاش نساخت. كيت‌هاي حركت در سرعت‌هاي پايين شركت Wartsila  بر روي موتورهاي اصلي نصب مي‌شوند و هدف از نصب آنها كاهش مصرف سوخت و خروجي‌هاي كربني كشتي‌ است. اين شركت معتقد است نصب كيت‌هاي ياد شده، صرفه‌جويي 3 الي 7 درصدي در مصرف سوخت و كاهش قابل ملاحظه هزينه‌هاي مربوطه را در پي خواهد داشت. حركت در سرعت‌هاي پايين به‌عنوان روشي براي كاهش هزينه‌ها توسط مالكان انتخاب شده است. اين روش پس از وقوع بحران اقتصادي و در سال گذشته رواج بيشتري يافت.

سقوط آزاد نرخ‌هاي فله

با ورود سيل عظيم كشتي‌هاي ساخت جديد به بازار، شاخص BDI به كمترين مقدار خود در 13 ماه اخير رسيد. در پي آماده شدن مالكان براي تحويل‌گيري تعداد زيادي كشتي‌ فله‌بر پاناماكس و كيپ‌سايز در نيمه دوم سال 2010 و  سقوط شاخص BDI در سي‌امين روز متوالي و رسيدن اين شاخص به كمترين مقدار در 13 ماه گذشته،‌ نگراني‌هايي بابت اينكه ركود طولاني مدت پيش‌بيني شده در بازار فله فرا رسيده، به وجود آمده است. چيزي كه آينده مبهم را تاريك‌تر جلوه مي‌دهد مسئله اي است كه تحليل‌گران آن را سونامي ورود ظرفيت جديد حمل به بازار مي‌نامند كه چشم‌انداز پيش‌بيني افزايش 8 درصدي ميزان حمل بار فله و رساندن آن به 2/3 ميليارد تن در سال جاري را تحت تأثير منفي قرار مي دهد. بر اساس پيش‌بيني‌هاي جديد با به تأخير افتادن 20 درصدي تحويل كشتي‌ها، تا پايان سال قرار است هر ماه تعداد 23 فروند كشتي كيپ‌سايز به وارد ناوگان دنيا شود. اين در حالي است كه متوسط ورود كشتي‌هاي جديد به ناوگان در 5 ماه اول سال 2010، 16 فروند در ماه بوده كه سبب افزايش تعداد كشتي‌ها به بيش از 1000 فروند و افزايش 23 درصد ظرفيت ناوگان شده است. يكي از نمايندگان فعال در زمينه كرايه حمل گفت: به نظر مي‌رسد كار در بخش فله در ماه‌هاي باقي‌مانده از سال جاري بسيار سخت خواهد بود. در سال 2009 بازار بسيار عالي بود و در سال جاري نيز تاكنون بهترين وضع در بازار را شاهد بوده‌ايم.

نرخ‌های کرايه حمل برای انواع کشتی‌های کيپ سايز در سطح کشتی های هندی سايز کوچک می باشد. با تعميق بحران در بازار حمل محمولات فله، سقوط نرخ‌ها به پايين تر از نقطه سر به سری در برخی از مسيرها و پيش‌بينی افزايش ورود کشتی های نوساز در سال 2011 ،  مالکان کشتی های کيپ سايز را به غير فعال كردن کشتی‌ها وادار مي‌نمايد. نرخ روزانه کمتر از 15 هزار دلار به عنوان ميانگين نرخ برای ناوگانی با بيش از 1000 فروند کيپ سايز، اکنون با نرخ هندی سايز های به مراتب کوچک تر( به ميزان يک ششم) برابر است. اين در حالی است که در برخی از مسير ها در حوزه اقيانوس آرام سطوح نرخ ها به کمتر از نقطه سر به سری و يا نزديک به هزينه عملياتی کشتی‌ها رسيده است. بازار در تمامی بخش‌های فله‌برها از روند نزولی برخوردار گرديده است. شاخص BDI برای سی و دومين روز کاری (تجاری) مستمر، به نقطه 1790 رسيد که طی 7 هفته و به واسطه افزايش ظرفيت مازاد کشتی‌های غير فعال فله بر و کاهش شديد نرخ‌های کرايه حمل،  به کمتر از نصف تقليل يافته است. پيش‌بينی‌های اخير حاکی از ورود ظرفيتی معادل 117 ميليون Dwt در سال 2011 می‌باشد که در بالاترين سطح و سه برابر ظرفيت تحويل شده در سال 2009 است.

با لغو بسياري از قراردادهاي خريد و فروش و كاهش شديد نرخ‌هاي كرايه حمل، قيمت كشتي‌ها به ميزان يك ميليون دلار به صورت هفتگي كاهش پيدا مي‌كند.

پيش‌بيني مي‌شود قيمت كشتي‌هاي فله‌بر دست دوم طي ماه‌هاي آينده به ميزان 20 تا 25 درصد كاهش يابد. به دليل نوسانات نرخ كرايه حمل، بسياري از قراردادهاي فروش، لغو و مالكان، كشتي‌هاي خود را از بازار خريد و فروش خارج مي‌كنند. با توجه به روند نزولي شاخص BDI و كاهش 60 درصدي نسبت به اواخر ماه مه و رسيدن به نقطه 1700، كشتي‌هاي فله‌بر به صورت هفتگي مبلغي معادل يك ميليون دلار از ارزش خود را از دست مي‌دهند. با كاهش قيمت‌ها به كمتر از مبالغ توافقي و استمرار روند نزولي مذکور، بسياري از قراردادهاي خريد و فروش در ماه‌هاي مه و اوايل ماه ژوئن لغو گرديدند.

تعدادي از مالكان بخصوص مالكان ژاپني مصمم به افزايش اجاره‌هاي زماني می باشند و تصميم به فروش كشتي ها ندارند. بانك‌ها اکنون از حمايت از مالكان در برابر بحران دوم بازار خودداری می‌كنند. بسياري از بانک ها که در اوايل سال 2009، به ارائه تسهيلات اقدام كرده بودند، با کاهش ارزش کشتی‌های فله بر، از اين امر خودداری می‌كنند.

دوشنبه 25 بهمن 1389  2:32 AM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1

نگاهي به بازار بين‌الملل

رعايت دائمي سرعت اقتصادي

سقوط آزاد نرخ‌هاي فله

دوشنبه 25 بهمن 1389  2:34 AM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1

در شعبه بندر امام خمینی

به مناسبت خجسته میلاد باسعادت یگانه منجی عالم بشریت حضرت مهدی (عج) مراسم جشن باشکوهی با حضور آقای زنگویی مدیر و کارکنان کشتیرانی جنوب خط ایران (شعبه بندر امام خمینی) در محل نمازخانه این شعبه برگزار گردید.

به گزارش خبرنگار ما به نقل از روابط عمومی شعبه مذکور، آقای زنگویی مدیر شعبه بندر امام خمینی در این مراسم اظهار داشت: همه ما باید با پیروی از دستورات و فرامین آسمانی ائمه اطهار و معصومین (ع) و با عمل صالح تلاش کنیم خود را در ردیف منتظران حقیقی امام زمان (عج) قرار دهیم و با برگزاری چنین جشن‌ها و اعیاد مبارک، دل‌ها را با دوستی و گذشت و مهربانی به هم نزدیک‌تر کنیم.

این گزارش حاکی است: قرائت دعای پر فیض توسل، مولودی خوانی و مسابقه کتبی در بین همکاران از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.

شایان ذکر است در این مراسم به 5 نفر از همکارانی که به سؤالات مطرح شده در مسابقه پاسخ صحیح دادند از سوی شرکت کشتیرانی جنوب خط ایران شعبه بندر امام خمینی جوایزی اهدا گردید.

در کشتیرانی دریای خزر

به مناسبت میلاد باسعادت حضرت مهدی موعود (عج)، مراسمی با حضور جمعی از کارکنان کشتیرانی دریای خزر در نمازخانه این شرکت در تاریخ 4 مرداد ماه جاری برگزار شد.

در این مراسم فرخنده ابتدا حجت‌الاسلام و المسلمین حاج آقا حق شناس در وصف حضرت صاحب الامر (عج)  به سخنرانی پرداخت و در ادامه مداح اهل بیت عصمت و طهارت (ع) نیز به مدیحه سرایی پرداخت.

در کشتیرانی ایران و هند

به مناسبت فرا رسیدن اعیاد شعبانیه، مراسمی با حضور جمعی از کارکنان و جانبازان شاغل در کشتیرانی ایران و هند در محل نمازخانه این شرکت برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی کشتیرانی ایران و هند، در این مراسم پس از سخنرانی حجت الاسلام پروانه امام جماعت این شرکت، به مناسبت ولادت با سعادت

حضرت ابوالفضل العباس (ع) و روز جانباز از سوی مدیریت شرکت به همکاران جانباز هدایایی اهدا گردید.

پایگاه بسیج کشتیرانی اسامی برندگان مسابقه سِرِّ دلبران را که به مناسبت سالروز ارتحال حضرت امام خمینی (ره) در گروه کشتیرانی برگزار شد، اعلام کرد.

به گزارش پایگاه بسیج کشتیرانی، آقایان علی نوری فرد و محمود جعفر بگلو از کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، ابوذر دوست محمدی از شرکت حمل‌ونقل ترکیبی، امین ستاری آق قلعه از شرکت خدمات دریایی و مهندسی کشتیرانی و سرکار خانم نیره نیکوگفتار از شرکت کشتیرانی جنوب خط ایران به عنوان برگزیدگان این مسابقه معرفی شدند.

در پایان این اطلاعیه آمده است: برگزیدگان کشتیرانی جهت دریافت هدایای خود می‌توانند به دفتر پایگاه بسیج مراجعه کنند و همچنین هدایای برندگان شرکت‌های تابعه به شرکت محل خدمت ایشان ارسال خواهد شد.

به مناسبت میلاد باسعادت یگانه منجی عالم بشریت حضرت صاحب الزمان (عج) مراسم مولودی‌خوانی با حضور جمعی از مدیران و کارکنان کشتیرانی جنوب خط ایران در نمازخانه این شعبه برگزار شد.

در این مراسم پس از مداحی آقای ذبیح‌ا... محبی مداح اهل بیت علیهم‌السلام، به 12 نفر از کارکنانی که نام آنها مهدی و نرگس بود، هدایایی به رسم یادبود اهدا شد.

دوشنبه 25 بهمن 1389  2:35 AM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1

نشریه آوای کشتیرانی در نظر دارد جهت شفاف‌سازی هرچه بیشتر و برای رفع ابهامات موجود در اذهان همکاران دریایی و آگاهی دادن و اطلاع‌رسانی هرچه بهتر و فراگیرتر به همکاران دریانورد، در مورد مسائل گوناگون مرتبط با کارکنان دریایی، ماحصل گفت‌وگوهای خود را با مدیر امور کارکنان دریایی و معاونان ایشان به زودی در شماره‌های آینده نشریه منتشر کند.

همکاران دریانورد می‌توانند در شماره‌های بعدی آوای کشتیرانی پاسخ سؤالات خود را با مطالعه گفت‌وگو‌های منتشر شده دریافت و ابهامات خود را در مورد مسائل گوناگون برطرف کنند.

منتظر انتشار گفت‌وگوهای ما با مسئولان امور کارکنان دریایی باشید.

کاپیتان حمزه کشاورز مدیرعامل جدید کشتیرانی والفجر در جمع مدیران و کارکنان این شرکت:

برای ایجاد مزیت رقابتی باید به تقویت هرکدام

از بخش‌ها بپردازیم

در پی انتصاب آقای کاپیتان حمزه کشاورز به سمت مدیرعاملی شرکت کشتیرانی والفجر، مراسم معارفه ایشان با مدیران و کارکنان این شرکت در تاریخ 18 مرداد ماه جاری در محل شرکت مذکور برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ما به نقل از روابط عمومی کشتیرانی والفجر، آقاي كاپيتان كشاورز ضمن معرفي خود به بيان سير فعاليتهاي شغلياش در كشتيراني جمهوري اسلامي ایران پرداخت و گفت: اعتقاد من به كار جمعي و تشريك مساعي است؛ چون عقل جمعی هميشه بر عقل فردی برتري دارد.

به همين جهت انتظار مي رود كه مديران با جمع آوري نظرات همكارانشان و بررسي و مطالعه آنها توجه بيشتري را نسبت به كليه نظرات معطوف دارند. در اين صورت است كه ميتوان انجام كارها به صورت جمعي را نهادينه کرد و به طور یقین نتيجه مطلوبتري عاید مجموعه شرکت خواهد شد.

ايشان در ادامه افزود: ارتباطات همواره حرف اول را ميزند. اگر ارتباطات صحيح باشد مشكلات رفع و در غير اين صورت مسائل و مشكلات تشديد خواهد شد.

مديرعامل كشتيراني والفجر گفت: در مدت زمان كوتاهي كه در اين شركت مشغول به كار شدهام، كارها را بسيار متنوع ديدم و بايد سعي كنيم به تقويت هر كدام از بخشها بپردازيم تا در هر طيف از فعاليتهای شركت مزيت رقابتي داشته باشيم و گرفتار رقيب نشويم. البته با گسترش هر بخش از فعاليتهاي شركت، ميتوان در زمان مناسب آن بخش را به شركت كوچكتر تخصصي ديگري تبديل کرد.

وی تصریح کرد: سير تكاملي بسياري از شركتهاي مشابه به همين شكل بوده است.

كاپيتان حمزه كشاورز بخش مسافري كشتيراني والفجر را بسيار حساس و فعاليت مسافري بهویژه در جزاير را با اهميت دانست و تأکید کرد: بايد به مسافرين و صاحبان كالا توجه لازم صورت پذيرد و در اين رابطه پاسخگويي باید بهگونهاي باشد كه كليه ردهها از كارمند گرفته تا مدير درخصوص چگونگی پاسخگویی هماهنگ باشند تا مشتري با سردرگمي مواجه نشود.  ايشان همچنين یادآور شد: بر اساس آمارهای بررسي شده در علم بازاريابي و مديريت، به طور متوسط دو سال و نيم طول ميكشد تا يك مشتري خوب را جذب كنيم. البته ما هم اين موضوع را در جذب مشتريان بزرگ و خوب تجربه کردهایم.

وی افزود: با يك پاسخ سطحي تلفني و یا حضوري ميشود در يك لحظه مشتري را از دست داد بنابراین نحوة تعامل و چگونگی انتقال موضوعات از اهميت بسزايي برخوردار است.

كاپيتان كشاورز با بیان این مطلب که اگر آموزش براي بهتر انجام شدن کارها در نظر گرفته شود بايد هدفمند باشد، درخصوص بهترین نوع آموزش گفت: بهترين نوع آموزش، آموزشی است که مدون و مكتوب از سوی مدير به افراد زير مجموعه ارائه گردد. آن وقت است که مي‌توانيم ادعا كنيم افراد متخصص و حرفه‌اي در هر زمينه‌اي در بدنة شركت وجود دارد. اصل جانشين‌پروري هم از اركان مهم هر سازمان است و در همين جهت می‌باشد و بنده اعتقاد كامل به آن
دارم .

مديرعامل كشتيراني والفجر يكي از اهداف مهم را کاهش هزينه و بالا بردن درآمدها برشمرد و گفت: البته در شروع كار این امر دشوار است ولي هر چه جلوتر برود به سهولت راه خود را خواهد يافت و با افزايش درآمد و سود هر شركت، قدرت ريسك پذيري آن شركت نيز بالاتر مي‌رود و توسعه آن مي‌تواند تصاعدي افزايش يابد. كنترل هزينه هم بايد هدفمند باشد ولي مي تواند حتي از ارقام خيلي كوچك ولي قابل كنترل شروع شود.

ايشان به تحريم‌هاي اخير اشاره کرد و اظهار داشت: بايد از تهديدها براي خودمان فرصتي به دست آوريم. در اين صورت نه تنها با مشكل مواجه نمي‌شويم بلكه با ريسك‌پذيري بالاتري همچنان به رشد خود ادامه خواهيم داد.

كاپيتان كشاورز كمبود نقدينگي و بالا رفتن سن برخي كشتي‌ها را از مشكلات عمده دانست و اظهار اميدواري كرد با همت مضاعف و كار مضاعف بتوانيم هر چه بيشتر رو به رشد و تعالي در امور حركت کنیم.

ايشان در پایان سخنان خود اعلام کرد:

کارکنان کشتیرانی والفجر در هر رده‌اي كه باشند چنانچه طرح‌هايي قابل فهم چه در زمينه كار خودشان و چه در ساير زمينه‌ها داشته باشند مي‌‌توانند آنها را به همراه راهكار مورد نظر به اينجانب ارائه كنند و مطمئن باشند كه شخصاً همه مطالب و موضوعات را مطالعه خواهم کرد و اگر در جهت پيشبرد اهداف شركت مؤثر باشد در دستور كار قرار می‌گیرد و به آنها توجه خواهد شد.

نيم نگاه از پنجره‌ي مطبوعات

نشريه آواي كشتيراني در جهت اطلاع‌رساني هرچه بيشتر به مخاطبان خود، گزيده‌اي مهم از خبرها و رويدادهاي مرتبط با گروه كشتيراني جمهوري اسلامي ايران را كه در مطبوعات و خبرگزاری‌های كشور منتشر گرديده است در هر شماره به آگاهي همكاران مي‌رساند.

در اين شماره خبرهاي ذيل از نظرتان مي‌گذرد:

اقتصاد پویا

دوشنبه 4 مرداد 1389

حمل كالا توسط ناوگان کشتیرانی ایران و هند  58 درصد رشد کرد

میزان بارگیری کالا توسط ناوگان کشتیرانی ایران و هند در سه ماهه ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل 58 درصد افزایش یافت.

به گزارش مانا، میزان بارگیری کالا توسط ناوگان کشتیرانی ایران و هند در سه ماهه ابتدای سال جاری به یک میلیون و 253 هزار و 423 تن رسيد که نسبت به 897 هزار و 454 تن مدت مشابه در سال گذشته 58 درصد رشد داشته است.

علاوه بر این میزان تخلیه کالا توسط ناوگان اين شركت نیز در مدت یاد شده به یک میلیون و 208 هزار و 656 تن بالغ شد که نسبت به 943 هزار و 599 تن مدت مشابه در سال 88 با 56 درصد رشد همراه بوده است. بر اساس این گزارش کالاهای حمل شده توسط ناوگان شركت كشتيراني ايران و هند در این مدت شامل بوکسیت، سنگ آهن، ذغال سنگ، گندم و شکر بوده که به بنادر مختلف جهان حمل شده است.

جهان صنعت

شنبه 2 مرداد 1389

مزاحم کشتی‌های ایرانی شوید پشیمان خواهید شد

وزیر بازرگانی با بیان دیدگاه‌های خود درباره تحریم ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، گفت: هر حمایتی لازم باشد از کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران دریغ نمی‌کنیم، ضمن اینکه غربی‌ها بدانند هر مزاحمتی برای کشتی‌های ایرانی ایجاد کنند، از این کار پشیمان خواهند شد.

دکتر مهدی غضنفری در گفت‌وگو با مهر گفت: وزارت بازرگانی با شرایط پیش آمده بر روی تحریم ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از سوی کشورهای غربی، حمایت‌های ویژه‌ای را از این ناوگان طراحی کرده است.

عصر اقتصاد

دوشنبه 11 مرداد 1389

مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران:

هيچ كشتي ايراني بازرسي نشده است؛ مشکل بیمه نداریم

مديرعامل شركت كشتيراني جمهوري اسلامي ايران با اعلام اينكه بيمه محموله‌هاي ايراني بدون مشكل ادامه دارد، گفت: هيچ كشتي ايراني تاكنون بازرسي نشده است.

محمد حسين داجمر در گفت وگو با فارس در پاسخ به اين سؤال كه برخي شايعات مبني بر بازرسي كشتي‌هاي ايراني در برخي رسانه‌هاي خارجي منتشر شده است، اظهار داشت: براساس قطعنامه شوراي امنيت در صورتي كه كالاهاي مشكوكي در كشتي‌ها وجود داشته باشد بايد بازرسي شود اما من با اطمينان اعلام مي‌كنم كه تاكنون هيچ گونه بازرسي در اين خصوص صورت نگرفته است. وي در واكنش به اين سؤال كه آيا ممكن است در خصوص كشتي ساير شركت‌ها بازرسي‌هايي از اين دست صورت بگيرد گفت: اگر چنين اتفاقي رخ مي داد حتماً ما متوجه می‌شدیم.

مديرعامل شركت كشتيراني جمهوري اسلامي ايران در خصوص افزايش يا كاهش ميزان بيمه‌ها با توجه به تحريم‌هاي صورت گرفته، گفت: هيچ گونه افزايش يا كاهشي در خصوص بيمه‌ها نداشتيم چرا كه پيش از تحريم‌ها همه كالاهاي حمل شده توسط شركت‌هاي داخلي بيمه مي‌شد و اين كار هنوز هم ادامه دارد.

صبح اقتصاد

چهارشنبه 6 مرداد 1389

تشكيل كنسرسيوم شركت‌هاي بيمه

براي حمايت از صنعت كشتيراني‌

رئيس كل بيمه مركزي گفت: بيمه مركزي به دنبال رقابتي كردن شركت‌هاي داخلي نيست، بلكه درصدد ايجاد كنسرسيومي بين شركت‌هاي بيمه داخلي است. فرشباف رئیس کل بیمه مرکزی در پاسخ به اين سؤال كه آيا تحريم‌هاي بين‌المللي، رقابت را بين شركت‌هاي بيمه‌اي در تحت پوشش قرار دادن شركت‌هاي كشتيراني افزايش داده است، گفت: بيمه مركزي به دنبال رقابتي كردن فعاليت‌ شركت‌هاي داخلي در صنعت بيمه نيست، بلكه درصدد ايجاد كنسرسيومي بين شركت‌هاي بيمه است به گونه‌اي كه به صورت متحد صنعت كشتيراني را تحت پوشش قرار دهند.

ابرار اقتصادی

یکشنبه 17 مرداد 1389

ورود کشتيراني درياي خزر به حمل محمولات سنگين

مديرعامل کشتيراني درياي خزر از ورود اولين کشتي حمل محمولات سنگين اين شرکت از درياي سياه به درياي خزر براي نخستين بار خبر داد.

محمدرضا قادري اظهار داشت: اين کشتي که حامل محمولات نگلات سنگين است براي نخستين بار از درياي سياه وارد درياي خزر شد.

وي ادامه داد: پيش از اين، محمولات پروژه هاي نيروگاهي از طريق کشتي‌هاي روسي حمل مي‌شد و براي نخستين بار يک فروند از کشتي‌های ناوگان اين شرکت موفق به انجام آن شد. به گفته مديرعامل کشتيراني درياي خزر، مقصد نهايي محموله 150 تني نگلات سنگين اين کشتي، استان گيلان است و هفته جاري محمولات خود را در اين استان تخليه مي‌کند.

ایران

یکشنبه 17 مرداد 1389

مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد:

تحریم ؛ نقض آشکار کنوانسیون‌های بین‌المللی

تحریم های یک سویه غرب علیه کشورمان همواره شرکت‌های موفق ایرانی در زمینه تجارت و تولید را نشانه می‌رود، شرکت‌هایی که غرب تاکنون حتی یک برگ سند برای اثبات ادعاهای واهی خود در مورد آنها ارائه نداده است. گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از جمله این شرکت‌هاست که در بازار بین‌المللی حمل و نقل دریایی حضوری موفق و اثرگذار دارد و به دفعات مورد اتهام غربی‌ها قرار گرفته است. به همین بهانه با محمد حسین داجمر مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران گفت‌و‌گویی انجام داده‌ایم که از نظرتان می‌گذرد:

آیا خطوط کشتیرانی از محتوای بار اطلاع دارد؟

ما محتوا را آن چیزی تلقی می‌کنیم که صاحب‌کار به ما اعلام می‌کند چون اساساً در هیچ کجای دنیا امکانش هم وجود ندارد که بخواهند جعبه یا کانتینری را که تحویل می‌گیرند باز کرده و وارسی کنند. ما جعبه‌ها و کانتینرها را پلمب شده تحویل می‌گیریم.

براساس قوانین بین‌المللی حمل و نقل دریایی، محتوای بار آن چیزی است که صاحب کالا اظهار کرده و خودش هم در برابر آن مسئول است. حتی در مورد برخی از بارها مثل گندم، جو یا زغال سنگ که فله هستند در مورد جزئیاتش مسئولیتی متوجه ما نیست مثلاً این‌که نوع این گندم چیست.

پس اگر مطابق مفاد تحریم، کشورهای غربی به خودشان اجازه دهند محموله‌ها را بازرسی کنند و پلمبی شکسته شود، نقض آشکار کنوانسیون‌های بین‌المللی خواهد بود؟

بله، باید دید آنها چگونه می‌خواهند مسئولیت‌های حقوقی چنین اقدامی را پاسخگو باشند که پلمب را باز کنند.

گفت‌وگو با آزادة 43 ساله در 43 سالگی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران؛

تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1

در شعبه بندر امام خمینی

در کشتیرانی دریای خزر

در کشتیرانی ایران و هند

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها