0

معرفی گل ها !

mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 25772

فکر نمی‌کردم روزی آزاد شوم
دوشنبه 25 بهمن 1389  2:34 AM

فکر نمی‌کردم روزی آزاد شوم

26 مرداد ماه یادآور بازگشت آزادگان سرافراز به میهن اسلامی است. ما نیز مناسب دیدیم تا صفحه دریادلان شماره مرداد ماه آوای کشتیرانی را به کلام و تصویر دریانورد آزاده‌ای که چهار سال از بهترین روزهای عمرش را در جبهه‌ها و اسارت گذرانده است مزین کنیم، آنچه را که به تصویر کشیدیم و هر آنچه که شما در این صفحه می‌خوانید حاصل مصاحبه با آقای مجید نظمی ملوان سالن ناوگان کشتیرانی است.

آقای مجید نظمی که متولد تهران است و همچنین سال تولدش با سال تولد کشتیرانی مقارن می‌باشد درخصوص چگونگی ورودش به کشتیرانی به ما گفت: سال 1376 به استخدام کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران درآمدم و قبل از آن با برادرم در شغل آزاد مشغول فعالیت بودم.

این همکار دریانورد در مورد حضورش در جبهه می‌گوید: قبل از رفتن به خدمت سربازی در پایگاه بسیج فعالیت می‌کردم و جزو نیروهای ذخیره کمیته 5 منطقه نارمک تهران بودم.

در بیستم فروردین ماه 1365 به خدمت اعزام شدم و به‌عنوان سرباز لشکر 21 حمزه نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران خدمتم را شروع کردم.

وی درخصوص نحوه اسارتش چنین گفت: در تاریخ 21 مرداد ماه 1367 و 15 روز پس از صدور قطعنامه اسیر شدم.

در آخرین روزهای خدمتم که در موسیان و تپه‌های 160 بودیم که عراقی‌ها با عملیاتی که در کل منطقه انجام داده بودند توانستند تمام منطقه را به تصرف خود در بیاورند. مهمات و آب و غذا ما نیز به پایان رسیده بود.

شب را در موسیان گذراندیم و صبح که از خواب بیدار شدیم، می‌خواستیم از یک رودخانه که در نزدیکی ما بود عبور کنیم و به سمت دهلران برویم که متوجه شدیم آنجا را نیز گرفته‌اند. از هر سو تیراندازی می‌شد، هواپیماها بمب‌های خوشه‌ای می‌ریختند، یکی از نیروها به خاطر شناسایی وضعیت، از دوربین استفاده کرد و عراقی‌ها از طریق دوربین که آینه شده بود، متوجه حضور ما شدند و همه را دستگیر کردند. البته من بر اثر اصابت ترکش آرپی‌جی از ناحیه دست و پا مجروح شده بودم.

این آزاده سرافراز درباره دوران اسارت و خاطرات آن سال‌ها می‌گوید: در آن عملیات عراقی‌ها حدود 4 هزار نفر را به اسارت گرفتند و به الاماره منتقل کردند. بعد از دو روز ما را به داخل شهر بردند و به مردم نشان دادند. عراقی‌ها جشن گرفته بودند و به قول خودشان پیروز شده بودند.

مردم آنجا با پرتاب پوست هندوانه و سنگ از ما استقبال می‌کردند همچنین ما را به بغداد بردند و در شهر چرخاندند، سپس غذای بسیار چربی به ما دادند چون سه روز غذا نخورده بودیم و معده‌ها و روده‌های افراد خشک شده بود. بعد از بغداد، ما را تقسیم کردند و به اردوگاه بردند.

آقای مجید نظمی درباره تأثیر سختی‌ها و دوری‌های اسارت بر زندگی دریانوردی می‌گوید: سختی‌ها و دوری‌های اسارت باعث شده است که سختی شغل دریانوردی و دوری از خانواده را بهتر تحمل کنم.

وقتی از ایشان پرسیدیم که آیا فکر می‌کردید یک روز دریانورد بشوید، گفت: من اصلاً فکر نمی‌کردم که روزی آزاد بشوم.

این ملوان سالن دربارة خاطرات دوران اسارتش می‌گوید: دوران اسارت بسیار سخت بود، به ما روزی یک وعده غذا می‌دادند.

صبحانه یک چای بود و به میزان هفت قاشق غذا می‌دادند، از ناهار و شام هم خبری نبود و دو یا سه هفته یکبار با آب جیره بندی شده حمام می‌کردیم. ما اجازة برپایی نماز جماعت و عزاداری نداشتیم.

در ایام تاسوعا و عاشورا که عزاداری برپا می‌کردیم و یا زمانی که نماز جماعت می‌خواندیم مورد ضرب و شتم و شکنجه قرار می‌گرفتیم. ما زیاد شکنجه می‌شدیم چون به حرف‌های آنان توجهی نمی‌کردیم، آنان می‌خواستند همیشه میان ما اختلاف و نفاق باشد و به همین خاطر بود که یک نفر را به‌عنوان جاسوس انتخاب می‌کردند و پس از شناسایی، شب‌ها می‌آمدند و برخی افراد را به باد کتک می‌گرفتند. علاوه‌بر اینکه بعضی از نیروها را شکنجه می‌کردند تعدادی دیگر را به بازداشتگاه انفرادی می‌بردند ولی ما اتحاد خود را حفظ می‌کردیم.

وی درخصوص ارتباط با دیگر اسرا به ویژه آزاده سرافراز مرحوم حاج آقا ابوترابی گفت: برخی از نیروها عمداً خود را مجروح می‌کردند و به بیمارستان می‌رفتند و به‌وسیله رابطی که

حاج ‌آقا ‌ابوترابی در بیمارستان‌ها داشتند از وضعیت کمپ‌های دیگر مطلع می‌شدند و با ایشان نیز در ارتباط بودند.

آقای نظمی دربارة سفر به کربلا در آن دوران می‌گوید: یک بار ما را به کربلا بردند، وقتی به آنجا رسیدیم سینه خیز می‌رفتیم که عراقی‌ها ما را می‌زدند و ما فقط توانستیم حرم حضرت اباعبدا... الحسین (ع) را از دور زیارت کنیم.

ایشان پس از دوسال رنج اسارت در تاریخ 31 مرداده ماه 1369 آزاد می‌شود. او دربارة آزادی خود می‌گوید: وقتی آزاد شدیم عراقی‌ها می‌گفتند در اصل ما اسیر شما بودیم. زمانی که وارد محل زندگی‌مان شدم مردم مرا بر دوش گرفتند و با صلوات و تکبیر به دست بوسی پدر و مادرم بردند. احساس بسیار خوبی داشتم، گویی تازه متولد شده بودم و در حقیقت زندگی جدیدی را شروع می‌کردم. من همیشه احساس آن روزها را دوست دارم.

ایشان علاوه‌بر اینکه درس‌های دوران اسارت را برای همکارانش بازگو می‌کند و از آنان می‌خواهد که سختی‌ها و دوری‌ها را تحمل کنند، به فرزندانش نیز چنین سفارش می‌کند که سختی‌ها را تحمل کنند و نحوه برخوردشان با مردم خوب باشد و قدردان نعمت‌های خداوند باشند و سعی کنند نمونه باشند تا دیگران از آنها الگو بگیرند.

این دریانورد 43 ساله دربارة خانواده‌اش به ما گفت: دخترم نوشین 17 سال دارد و امسال به پیش دانشگاهی خواهد رفت و پسر 11 ساله‌ام محمدامین نیز در مقطع راهنمایی تحصیل خواهد کرد. از همسرم بسیار راضی هستم چون در نبود من فرزندانم را بسیار عالی تربیت کرده است. دخترم محجبه و متدینه است و همیشه برای من دعا می‌کند. در اینجا لازم می‌دانم از زحمات همسرم تشکر کنم و نیز از پدر و مادرم که در زمان اسارت خیلی از مشکلات را تحمل کردند تشکر و قدردانی می‌کنم، من محتاج به دعای خیر آنان هستم.

وی از ایران سپاه به‌عنوان اولین کشتی دوران خدمت دریایی‌اش یاد می‌کند و بیشترین مدت زمان خدمت دریایی خود را در کشتی حکیم عنوان می‌کند. همچنین ایران غفاری، سعیدی، بقایی، صدوقی، متین و پرشین گلف نام کشتی‌هایی است که وی در آنها انجام وظیفه کرده است.

آقای نظمی در بخش تداعی واژه‌ها و آنچه در ذهنش تداعی ‌شد به ما چنین گفت:

آزادگان: اسوة صبر و استقامت

دفاع مقدس: هشت سال جنگ

جمهوری اسلامی ایران: از نظر دین و ایمان حرف اول را در دنیا می‌زند

دریانوردی: آدم در آن آبدیده می‌شود

الحاق: زندگی دوباره

خانواده: مظهر عشق و محبت و دوستی

او از آقایان اردشیر رحیمیان و کبریایی به‌عنوان آشپزهایی یاد می‌کند که با آنان در کشتی کار کرده است و در اولین سفرش با کشتی ایران سپاه به مقصد آرژانتین که موج‌های بسیار زیادی را تجربه کرده است از خاطره‌اش یاد می‌کند و در ادامه می‌گوید: خیلی برایم جالب بود، در مسیر برگشت، دریایی که خشمگین و پر از امواج متلاطم بود تبدیل به یک دریای خیلی صاف و مانند آینه شده بود.

او بر این باور است که یک ایثارگر و یا آزاده و جانباز باید برای همه مردم الگو باشد و خطایی از او سر نزند.

در پایان این مصاحبه از ایشان خواستیم تا تعریف خود را از بهترین دریانورد بیان کند و اگر پیامی به دریانوردان دارد بگوید، که او گفت: تنها صحبت من به دریانوردان این است که با یکدیگر همکار و همدل باشند و نگذارند بین آنها تفرقه و اختلاف ایجاد شود. برخی افراد هستند که دیگران را با اعتراض‌های خود تحریک می‌کنند و زمانی که باید پاسخگو باشند خود را کنار می‌کشند. دریانوردان باید مواظب چنین افرادی باشند. به نظر من بهترین دریانورد کسی است که وظایف و مسئولیت‌های خود را به نحو احسن انجام دهد.

نگاهي به بازار بين‌الملل

خبرهايي كه درذيل ازنظرتان مي گذرد مربوط به وضعيت حمل ونقل دريايي جهان درماه اخير مي‌باشد كه توسط دفتر برنامه ريزي راهبردي وامور بين الملل كشتيراني جمهوري اسلامي ايران ازمنابع مختلف تهيه وتنظيم شده است.

هشداري در مورد بهبود وضعيت حمل و نقل كانتينر

شركت مشاوره كشتيراني Drewry با ذكر عوامل بهبود زياد و متنوع ايجاد شده در بخش حمل كانتينر، به شركت‌هاي حمل كانتينر هشدار داد كه با بهبود مذكور، زياد هيجان زده نشوند.

علي‌رغم اينكه تحليلگر معتبر اين شركت لندني در آخرين شماره Container Forecaster بر مبناي بهبودهاي مشاهده شده در مسير اصلي شرق به غرب از اواخر سال گذشته تاكنون، پيش‌بيني رشد تقاضا در دنيا در سال 2010 را به 5/8 درصد افزايش داد، اما در اين زمينه به تذكراتي نيز پرداخت. وي گفت: موارد بالقوه‌اي در اين دوره گذار وجود دارد كه دست‌اندركاران صنعت نبايد از آنها چشم‌پوشي كنند. ما با اين باور كه برخي از شركت‌هاي حمل عقيده دارند اين وضعيت در كسب و كار كانتينر معمول است، هنوز موافق نيستيم. كماكان مقادير زيادي محمولات حمل در سيستم وجود دارند كه تقاضاي جديد نيستند و به محض اينكه در طول حدوداً شش هفته آينده از آسيا خارج شوند، خواهيم ديد كه قدرت واقعي فصل پررونق تابستان تا حدودي كمتر از بيشتر پيش‌بيني‌ها است. همچنين احتمال دارد كه ضريب بهره‌برداري كاهش يابد و در مقابل تأثير مثبتي بر نرخ‌هاي كرايه حمل داشته باشد. اصلاً افت ناگهاني را پيش‌بيني نمي‌كنيم، بلكه معتقديم به هر حال تأثيراتي مشاهده خواهيم كرد.

Drewry همچنين مسائل بدهي كشورها در اروپا را به عنوان نگراني‌هايي ذكر كرد كه در زماني اتفاق مي‌افتد كه تقريباً همه خط‌‌ها در حال به‌كارگيري مجدد ظرفيت‌هاي بلااستفاده و سفارش‌هاي جديد هستند.

منبع: Lloyds List

تاريخ: 6 جولاي 2010

افزايش سود دو شرکت  فرانسوي و آلماني

خطوط کانتينری فرانسوی CMA& CGM به دليل افزايش حمل به ميزان 21 درصد به خصوص در مسير تجاری شرق- غرب، به سوددهی دست يافت. اين شرکت حمل‌و‌نقل دريايی، ميزان سود عملياتي خود را براي سه ماه اول سال ميلادي جاري، پيش از کسر بهره، ماليات و استهلاک، 380 ميليون دلار اعلام كرد که در برابر زيان 260 ميليون دلاری مربوط به دوره مشابه سال قبل قرار دارد. ميزان درآمد (Revenue) شرکت مذکور با 29 درصد افزايش، به 2/3 ميليارد دلار برای سه ماهه ابتدای سال بالغ گرديد که برای سه ماهه دوم با افزايش بيشتری پيش‌بينی می‌گردد. اين شرکت در صدد افزايش سرمايه می‌باشد. گروه TUI مالک 3/43 درصد از سهام شرکت آلمانی Hapag Lloyd، نيز از دستيابی به سود حاصل از فعاليت خطوط کانتينری مذكور خبر داد. الباقی سهام اين شرکت متعلق به کنسرسيومي شامل شرکت تدارکاتی Klaus-Michael Kühne می‌باشد. بر اساس اعلام TUI روند افزايشی نرخ‌های کرايه حمل و نيز حجم محمولات قابل حمل، در ماه‌های اخير، دلايل اصلی دستيابی به سود برای خطوط کانتينری اين شركت محسوب می‌گردند. در فاصله ماه های ژانويه تا مارس،  Hapag Lloyd سود عملياتی (درآمد پيش از کسر بهره، ماليات و استهلاک) به ميزان 4/13 ميليون يورو (9/16ميليون دلار) داشته است که اين رقم در برابر زيان 7/221 ميليون يورويی مربوط به مدت مشابه در سال 2009 قرار دارد. اين شركت در سال گذشته در آستانه ورشکستگی و شرايط نامطلوب مالی قرار داشت. 

تاريخ: 7 ژوئيه 2010

رعايت دائمي سرعت اقتصادي

براساس اظهار نظر افسر ارشد عملياتي خطوط كشتيراني مرسك؛ رعايت سرعت اقتصادي يك روش دائمي و به گستردگي صنعت است كه حتي پس از بهبود وضعيت اقتصادي نيز ترك نخواهد شد. در پي بررسي اخير شركت مرسك از ديدگاه‌ها نسبت به موضوع رعايت سرعت اقتصادي، به اين نتيجه قطعي دست يافته است كه كاهش سرعت كشتي‌ها استاندارد ثابتي براي تجارت كانتينري می باشد. در حالي‌كه نحوه ادامه اين روند پس از بهبود شرايط بازار مورد سؤال تحليلگران صنعت قرار دارد،‌ خطوط كشتيراني مرسك به اين نتيجه دست يافت که با توجه به پيش‌بيني بازار در آينده، حركت با سرعت بالا نه به لحاظ اقتصادي و نه به لحاظ عملياتي منطقي نيست. كشتيراني مرسك در صدد تحويل گيري 4 فروند كانتينربر با ظرفيت 13,100 Teu از گروه Rickmers Group  مي‌باشد كه همگي آنها به منظور فعاليت در مسير تجاري آسيا- اروپا و با روش رعايت سرعت اقتصادي هماهنگ شده‌اند، ‌در حالي‌كه هر 4 فروند مي‌توانند از سرعت 24 گره دريايي برخوردار گردند،‌ مرسك براي حركت كشتي‌ها با سرعت اقتصادي بهره خواهد برد. رعايت سرعت اقتصادي اولين بار در مسير تجاري آسيا- اروپا و سپس به سرعت به ساير مسيرها تسري يافت. سرعت پايين نه تنها هزينه سوخت و ميزان آلودگي را كاهش مي‌دهد، بلكه موجب جذب ظرفيت حمل مي‌گردد زيرا كشتي‌هاي بيشتري براي حمل در هر مسير مورد نياز خواهند بود.

تاريخ: 8 ژوئيه 2010

بازار حمل كانتينري چگونه از بحران عبور كرد؟

بخش حمل كانتينري پس از ضرر 15 ميليارد دلاري در سال 2009  بازگشت خيره كننده اي داشته است. به نظر مي رسد حمل كانتينري دريايي بزرگ‌ترين گريز تاريخي از بحران موجود را به انجام رسانده است. 6 ماه قبل تقريبا يك حس کلی وجود داشت كه اين صنعت پس از تحمل ضرر 15 ميليارد دلاري در سال 2009 به سوی يک سال وحشتناک ديگر به پيش مي رود و خسارات کلی غير قابل اجتنابي در انتظار آن خواهد بود اما اقدامات مالكان بزرگ كانتينري و اپراتورها منجر به مديريت و كنترل روندها در بخش عرضه شد.

در حال حاضر پرسش بزرگ اين است كه آيا اين روند بازگشت ادامه دار خواهد بود و يا با پايان فصل اوج بازار و در پاييز به پايان خواهد رسيد.

با گذر از شوك سال 2009 كه حجم محمولات كانتينري براي اولين بار در نيم قرن اول از پيدايش صنعت حمل كانتينري با روند نزولي مواجه شد، كماكان نگراني هاي عمده اي در خصوص آينده ميان مدت شرايط در اين صنعت وجود دارد. يكي از مديران يك خط بزرگ كانتينري با توجه به ورود كشتي‌هاي بزرگ در مسير آسيا و اروپا، عدم اطمينان خود نسبت به آينده را اعلام داشت. مدير اجرايي شركت Maersk  نيز نسبت به شرايط آينده اين گونه هشدار مي‌دهد: “دورنماي بازار جهاني براي نيمه دوم سال 2010 و پس از آن نامطمئن است.”

اين نگراني ها فقط منحصر به كشتيراني نيست. مسائل ريشه اي ارائه وام مي تواند منجر به بحران بانكي ديگري گردد و در عين حال واحد پولي قوي چين نيز ممكن است الگوي تجارت جهان را تغيير دهد. خطوط كشتيراني كانتينري به دليل مديريت شرايط بحران مي‌بايد مورد تقدير قرار گيرند.

سال گذشته به عنوان يكي از بدترين سال‌هاي اين صنعت ثبت  و تبعات آن تا مدت‌ها احساس خواهد شد.  اين صنعت با افزايش حجم محمولات در انتهاي سال پيش مجدداً تحت شوك قرار گرفت. اين افزايش حتي در زمان آغاز سال نو چيني نيز ادامه يافت. تخمين زده مي‌شود با به‌كارگيري كشتي‌هاي Lay up شده در دوره اوج بازار، سهم ناوگانup   Lay از 12 درصد در انتهاي سال پيش به كمتر از 3 درصد در حال حاضر رسيده باشد.

تاريخ:  7 ژوييه 2010

پيش بينی افزايش سود شرکت AP Moller-Maersk 

شرکت کشتيرانی AP Moller-Maersk کسب سود بيشتری را برای سال مالی 2010 نسبت به سال 2008 پيش‌بينی می‌كند. بر اساس گزارشی از شرکت مذکور، روند بهبود، به خصوص در بخش کانتينری، فراتر از حد انتظار می باشد. که در صورت ادامه اين روند و تثبيت نرخ های کرايه حمل، قيمت نفت و نرخ برابری دلار در سطوح فعلی، سود حاصله از ميزان 5/3 ميليارد دلار مربوط به سال 2008 نيز فراتر خواهد رفت. بر اساس گزارش مذکور، کسب نتايج پيش‌بينی شده منوط به تثبيت شرايط موجود ناشی از روند بهبود اقتصاد جهانی می‌باشد.

تاريخ: 8 ژوئيه 2010

شركت Wartsila قراردادهاي فروش تجهيزات حركت

در سرعت‌هاي پايين را امضا كرد

شركت Wartsila قراردادهاي فروش تجهيزات حركت در سرعت‌هاي پايين را امضاء كرد.

اين شركت فنلاندي به نشريه Fairplay گفت: قرارداد فروش پكيج‌هاي ارتقاي راندمان حركت در سرعت‌هاي پايين را براي كشتي هاي كانتينربر شركت Maersk منعقد كرده است. يك مدير ارشد اين شركت گفت: اين كيت‌هاي ارتقا دهنده راندمان بر روي 34 فروند از كشتي‌های شركت APM نصب مي‌شوند. وي ارزش مالي قرارداد منعقده را فاش نساخت. كيت‌هاي حركت در سرعت‌هاي پايين شركت Wartsila  بر روي موتورهاي اصلي نصب مي‌شوند و هدف از نصب آنها كاهش مصرف سوخت و خروجي‌هاي كربني كشتي‌ است. اين شركت معتقد است نصب كيت‌هاي ياد شده، صرفه‌جويي 3 الي 7 درصدي در مصرف سوخت و كاهش قابل ملاحظه هزينه‌هاي مربوطه را در پي خواهد داشت. حركت در سرعت‌هاي پايين به‌عنوان روشي براي كاهش هزينه‌ها توسط مالكان انتخاب شده است. اين روش پس از وقوع بحران اقتصادي و در سال گذشته رواج بيشتري يافت.

منبع: Fairplay

تاريخ:  12 ژوئيه 2010

سقوط آزاد نرخ‌هاي فله

با ورود سيل عظيم كشتي‌هاي ساخت جديد به بازار، شاخص BDI به كمترين مقدار خود در 13 ماه اخير رسيد. در پي آماده شدن مالكان براي تحويل‌گيري تعداد زيادي كشتي‌ فله‌بر پاناماكس و كيپ‌سايز در نيمه دوم سال 2010 و  سقوط شاخص BDI در سي‌امين روز متوالي و رسيدن اين شاخص به كمترين مقدار در 13 ماه گذشته،‌ نگراني‌هايي بابت اينكه ركود طولاني مدت پيش‌بيني شده در بازار فله فرا رسيده، به وجود آمده است. چيزي كه آينده مبهم را تاريك‌تر جلوه مي‌دهد مسئله اي است كه تحليل‌گران آن را سونامي ورود ظرفيت جديد حمل به بازار مي‌نامند كه چشم‌انداز پيش‌بيني افزايش 8 درصدي ميزان حمل بار فله و رساندن آن به 2/3 ميليارد تن در سال جاري را تحت تأثير منفي قرار مي دهد. بر اساس پيش‌بيني‌هاي جديد با به تأخير افتادن 20 درصدي تحويل كشتي‌ها، تا پايان سال قرار است هر ماه تعداد 23 فروند كشتي كيپ‌سايز به وارد ناوگان دنيا شود. اين در حالي است كه متوسط ورود كشتي‌هاي جديد به ناوگان در 5 ماه اول سال 2010، 16 فروند در ماه بوده كه سبب افزايش تعداد كشتي‌ها به بيش از 1000 فروند و افزايش 23 درصد ظرفيت ناوگان شده است. يكي از نمايندگان فعال در زمينه كرايه حمل گفت: به نظر مي‌رسد كار در بخش فله در ماه‌هاي باقي‌مانده از سال جاري بسيار سخت خواهد بود. در سال 2009 بازار بسيار عالي بود و در سال جاري نيز تاكنون بهترين وضع در بازار را شاهد بوده‌ايم.

تاريخ: 9 ژوئيه 2010

دليل افزايش تحويل کشتی های فله بر نوساز به بازار 

نرخ‌های کرايه حمل برای انواع کشتی‌های کيپ سايز در سطح کشتی های هندی سايز کوچک می باشد. با تعميق بحران در بازار حمل محمولات فله، سقوط نرخ‌ها به پايين تر از نقطه سر به سری در برخی از مسيرها و پيش‌بينی افزايش ورود کشتی های نوساز در سال 2011 ،  مالکان کشتی های کيپ سايز را به غير فعال كردن کشتی‌ها وادار مي‌نمايد. نرخ روزانه کمتر از 15 هزار دلار به عنوان ميانگين نرخ برای ناوگانی با بيش از 1000 فروند کيپ سايز، اکنون با نرخ هندی سايز های به مراتب کوچک تر( به ميزان يک ششم) برابر است. اين در حالی است که در برخی از مسير ها در حوزه اقيانوس آرام سطوح نرخ ها به کمتر از نقطه سر به سری و يا نزديک به هزينه عملياتی کشتی‌ها رسيده است. بازار در تمامی بخش‌های فله‌برها از روند نزولی برخوردار گرديده است. شاخص BDI برای سی و دومين روز کاری (تجاری) مستمر، به نقطه 1790 رسيد که طی 7 هفته و به واسطه افزايش ظرفيت مازاد کشتی‌های غير فعال فله بر و کاهش شديد نرخ‌های کرايه حمل،  به کمتر از نصف تقليل يافته است. پيش‌بينی‌های اخير حاکی از ورود ظرفيتی معادل 117 ميليون Dwt در سال 2011 می‌باشد که در بالاترين سطح و سه برابر ظرفيت تحويل شده در سال 2009 است.

تاريخ: 14 ژوئيه 2010

کاهش قيمت فله‌بر دست دوم تا 25 درصد

با لغو بسياري از قراردادهاي خريد و فروش و كاهش شديد نرخ‌هاي كرايه حمل، قيمت كشتي‌ها به ميزان يك ميليون دلار به صورت هفتگي كاهش پيدا مي‌كند.

پيش‌بيني مي‌شود قيمت كشتي‌هاي فله‌بر دست دوم طي ماه‌هاي آينده به ميزان 20 تا 25 درصد كاهش يابد. به دليل نوسانات نرخ كرايه حمل، بسياري از قراردادهاي فروش، لغو و مالكان، كشتي‌هاي خود را از بازار خريد و فروش خارج مي‌كنند. با توجه به روند نزولي شاخص BDI و كاهش 60 درصدي نسبت به اواخر ماه مه و رسيدن به نقطه 1700، كشتي‌هاي فله‌بر به صورت هفتگي مبلغي معادل يك ميليون دلار از ارزش خود را از دست مي‌دهند. با كاهش قيمت‌ها به كمتر از مبالغ توافقي و استمرار روند نزولي مذکور، بسياري از قراردادهاي خريد و فروش در ماه‌هاي مه و اوايل ماه ژوئن لغو گرديدند.

تعدادي از مالكان بخصوص مالكان ژاپني مصمم به افزايش اجاره‌هاي زماني می باشند و تصميم به فروش كشتي ها ندارند. بانك‌ها اکنون از حمايت از مالكان در برابر بحران دوم بازار خودداری می‌كنند. بسياري از بانک ها که در اوايل سال 2009، به ارائه تسهيلات اقدام كرده بودند، با کاهش ارزش کشتی‌های فله بر، از اين امر خودداری می‌كنند.

تاريخ: 16 ژوئيه 2010

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها