سردار فضلي در جمع مردم اصفهان ـ 2:
شهيد خرازي براي اجراي عمليات كربلاي 5 خطشكني كرد
خبرگزاري فارس: جانشين سازمان بسيج مستضعفين گفت: شهيد حسين خرازي در عرصههاي مختلف انقلاب از جمله دفاع مقدس با بصيرت بود و همچنين در جلسه اعلام آمادگي براي انجام عمليات كربلاي 5 خطشكني كرد.
به گزارش خبرگزاري فارس از اصفهان، سردار علي فضلي پنجشنبه شب در بيست و چهارمين سالگرد شهادت سردار رشيد اسلام حاج حسين خرازي و يادواره شهداي اصفهان در خيمه حسيني گلستان شهداي اصفهان به بيان خاطراتي از عمليات كربلاي 5 پرداخت و اظهار داشت: عمليات كربلاي 5 در 19 دي ماه سال 1365 صورت پذيرفت.
وي تصريح كرد: اين عمليات در حالي انجام شد كه دو هفته پيش از آن عمليات كربلاي 4 به جهت تصرف جزيره امالرصاص و پيشروي به بصره عراق در منطقه عمومي خوزستان با عدم الفتح مواجه شده بود.
* طراحي و آمادهسازي عمليات كربلاي 4 شش ماه طول كشيد
جانشين سازمان بسيج مستضعفين با اشاره به اينكه طراحي و آمادهسازي عمليات كربلاي 4 شش ماه زمان صرف خود كرده بود، خاطرنشان كرد: در اين عمليات 15 لشكر صفآرايي كرده بودند، چهار ماه مرخصي نرفته بودند و نزديك 20 روز در قرنطينه قرار داشتند و عمليات كربلاي 4 تنها عملياتي بود كه با تدبير فرمانده وقت سپاه تا ردههاي فرماندهان دستهها و همترازان آنها، هزار ساعت جلسه توجيهي برگزار كردند كه پس از گذشت شش ساعت از آغاز عمليات و عدمالفتح در اين عمليات، شش ماه كار مداوم ابتر و ناقص باقي ماند.
وي با بيان اينكه فرماندهان پس از اين ناكامي كه بر لشكر اسلام تحميل شد، جلساتي براي ارزيابي عمليات كربلاي 4 و دليل شكست در آن برگزار كردند، تصريح كرد: فرماندهان در آن جلسات به اين نتيجه رسيدند كه از مناطق ديگري از جمله شلمچه دست به عمليات بزنند.
فضلي افزود: در منطقه شلمچه ميان ما و دشمن، 3 تا 5 كيلومتر آبگرفتگي، باتلاق و ميدان مين بود كه در حال حاضر نيز به سبب هزينه بالا و برخي مسائل توان خنثيسازي اين ميدانهاي مين را نداريم.
* هيچكدام از فرماندهان اعلام آمادگي نكردند
وي با اشاره به اينكه دشمن در شلمچه به حدي موانع ايجاد كرده بود كه قابل گفتن نيست، تصريح كرد: پس از دژ تاريخي شلمچه و به قول دشمن دژ نفوذناپذير، موانعي از جمله دو رديف خطوط كمين به هم پيوسته از خط مقدم، 250 متر سيم خاردار حلقوي به هم پيوسته و هر 15 متر يك سنگر قرار گرفته بود.
جانشين سازمان بسيج مستضعفين ادامه داد: دشمن براي نگهداري از دژ شلمچه سه هلالي يا نوني شكل با ارتفاع 5 تا 6 متر پشت اين دژ ايجاد كرده بود.
وي با بيان اينكه زماني كه جغرافيا و اوضاع منطقه براي فرماندهان شرح داده شد، هيچ كدام از فرماندهان اعلام آمادگي نكرد، اضافه كرد: ساير مناطق را ارزيابي كرديم، اما به نتيجه نرسيديم. پس از سه شبانهروز بحث و گفتوگو سرهاي فرماندهان پايين بود كه يكباره فرمان امام خميني(ره) درباره اين عمليات در جلسه خوانده شد.
* شهيد خرازي در عرصههاي مختلف انقلاب با بصيرت عمل كرد
فضلي با اشاره به اينكه امام(ره) فرمان داده بودند كه عمليات كربلاي 5 در شلمچه اجرا شود، گفت: پس از اين فرمان، شهيد خرازي كه سمت راست من نشسته بود بلند فرياد كشيد كه چه كسي ميگويد در شلمچه نميشود جنگيد، چه كسي ميگويد از اين منطقه نميشود عبور كرد، مگر غير از اين است كه ما بايد در جنگ سختي بكشيم، امام(ره) از ما كاري خواسته باشند و ما سربازان انجام ندهيم، هيهات. پرچم لشكرش را بالا آورد. ساير فرماندهان نيز، سرها را بالا آوردند. سينهها را سپر كردند و آمادگي خود را براي انجام عمليات كربلاي 5 اعلام كردند.
وي در ادامه خاطرنشان كرد: شهيد حسين خرازي در عرصههاي مختلف انقلاب از جمله دفاع مقدس با بصيرت عمل كرد و همچنين براي انجام عمليات كربلاي 5 خطشكني كرد.
جانشين سازمان بسيج مستضعفين افزود: رهبر معظم انقلاب در فرودين 76 آنگاه كه دولت اصلاحات و وزير لندننشين آن دولت به دنبال زنده كردن نمادهاي طاغوت از جمله تخت جمشيد بود، فرمودند شبهاي كربلاي 5، شبهاي قدر اين انقلاب است و انس با آن شما را وارسته ميكند، هر كس آن را فراموش كند، نامش از اردوگاه انقلاب قلم خواهد خورد، سپاه كربلا را در شلمچه مشق كرد، اين خاطره خونين ماندگار حسين را نگه داريد.
* كربلاي 5 با دلهاي مردم بازي كرده است
وي با بيان اينكه نيت خالص الهي شهيدان خرازي، شفيعزاده و ساير شهدا در ماندگاري نام و خاطره اين عمليات تاثير بسزايي داشته است، تصريح كرد: كربلاي 5 با دلهاي مردم بازي كرده است.
فضلي با اشاره به اينكه من در آن زمان در لشكر سيدالشهدا بودم، اضافه كرد: از شهيد كيانپور گزارش عمليات شناسايي را گرفتم، گفت ديشب بچهها از كمينها عبور كردند، به سيمهاي خاردار حلقوي رسيدند و برگشتند تا در شب بعد عمليات را كامل كنند و پس از آن هنگامي كه گزارش شناسايي را گرفتم، اين شهيد بزرگوار و يارانش گفتند در طي شناسايي ديشب به شلمچه رسيدند، ما با خود گفتيم مگر ميشود تنها با دو شب شناسايي به شلمچه رسيده باشند، باور نكرديم؛ سؤالهاي دقيقي از اوضاع منطقه و مختصات جغرافيايي از جهتهاي مختلف كرديم كه شهيد كيانپور همه را به درستي جواب داد.
وي در ادامه با بيان اينكه ما هنوز باور نميكرديم كه پس از دو شب شناسايي به شلمچه رسيده باشند، تصريح كرد: شهيد كيانپور پلاستيكي درآورد كه در آن مقداري خاك ريخته شده بود. گفت اگر بگويم اين را بچهها از شلمچه آوردند قبول ميكني؟ گفتم از كجا معلوم است كه بچهها به شلمچه رسيده باشند، چون هوا تاريك بوده است. تا اين را گفتم چهره شهيد كيانپور برافروخت، صورتش قرمز شد، گفت اگر بگويم ديشب در شناسايي شركت كردم و خودم آنجا بودم قبول ميكني؟ گفتم من دنبال همين موضوع بودم، قهرمان شناسايي كربلاي 5 ميل ندارد اسم او در تاريخ ثبت شود، تا اينكه پس از مدتي اصرار گفت كه من هم در شناسايي شركت كردم.
* ما اهل كوفه نيستيم
جانشين سازمان بسيج مستضعفين با اشاره به اينكه در عمليات كربلاي 5 تنها آمادگي فرماندهان لازم نبود، تصريح كرد: ما نياز داشتيم كه رزمندگان نيز آمادگي خود را اعلام كنند، فردا صبح خبر به بچههاي رزمنده رسيد. ديديم بچهها از دور رجز ميخوانند، گردان آبيخاكي و غواص زودتر وارد شد، دو گرداني كه ما در اين عمليات نياز به آنها داشتيم. بسياري كفن بر تن كرده بودند، تمام بچهها در سرماي زمستان پوتينها و جورابها را درآورده بودند و آنها را با گره زدن از گردن خود آويزان كرده بودند. در يك طومار بلند شعارهايي نوشته بودند از جمله ما اهل كوفه نيستيم و علي را تنها نخواهيم گذاشت و آن را با هر نوع خودكاري امضا كرده بودند. كه اين طومار اكنون در گنجينه امام(ره) به يادگار باقي مانده است.
* 20 ميليون صلوات براي سلامتي امام(ره) نذر كرديم
وي اضافه كرد: پس از سخنراني فرماندهان نوبت به من رسيد، من دليلهاي شكست در عمليات كربلاي 4 را برشمردم؛ گفتم براي عمليات بعدي فرمان رسيده است و بايد براي آن مهيا شويم اما جبهه ما جبهه عشق است، آمدن، ماندن و رفتن در جبهه به صورت داوطلبي است، هركس آمادگي ندارد از صف ما جدا شود؛ بعد ديدم شايد خجالت بكشند، گفتم بنده لحظاتي صورت خود را به سمت ديگري ميگردانم، هركس آمادگي ندارد بيرون بيايد و امروز او را ترخيص ميكنيم، بعد برگشتم و صف رزمندگان را ديدم، حتي يك نفر هم داوطلب نشده بود، همه بر ميثاق خود با امام(ره) باقي مانده بودند؛ در همان جا با نظر بچهها، 20 ميليون صلوات براي سلامتي امام(ره) كرديم.
فضلي با بيان اينكه نيروهاي عراقي جاده شلمچه به طول 3 كيلومتر را تخريب كرده بودند، خاطرنشان كرد: جاده شلمچه به صورت باتلاق درآمده بود، جاده خاكي وجود نداشت، حتي به اندازهاي هم نبود كه يك موتورسيكلت براي شناسايي برود، تنها يك خاكريز از قبل مانده بود كه كنار آن را لايروبي كرده بوديم و با قايقهاي جديدي كه شافت آن را كوتاه كرده بوديم، توانستيم قايقها را در آبراه بيندازيم.
* يك سنگر در شلمچه به تصرف نيروهاي اسلام درآمد
وي با اشاره به اينكه ساعت دو نيمه شب عمليات شروع ميشد، ادامه داد: عمليات به دليل به وجود آمدن درگيري در خط مقدم نيم ساعت زودتر آغاز شد. براي رسيدن به دژ شلمچه با مقاومت شديدي روبهرو شديم. در بار اول و بار دوم به دليل مقاومت شديد دشمن، توفيقي حاصل نشد. عمليات دوم غواصها با عدمالفتح مواجه شد. گروهي مجروح و گروهي شهيد شدند. عراقيها به مجروحاني كه داخل باتلاق افتاده بودند تير خلاص ميزدند. تصميم گرفتيم براي بار سوم حمله كنيم. كسي ترديد نداشت و سؤال نميكرد كه چرا دو و سه باره ميخواهيم حمله كنيم تا اينكه به لطف خدا يك سنگر دشمن در شلمچه به تصرف نيروهاي اسلام درآمد.
* پس از خبر ملاقات با امام(ره) روحيه رزمندگان دوچندان ميشود
جانشين سازمان بسيج مستضعفين با بيان اينكه تا ساعت هفت صبح از مجموع هزار و 700 متر، 5 كيلومتر از مواضع دشمن در شلمچه تصرف شد، خاطرنشان كرد: در صبح نخستين روز عمليات كربلاي 5 تا ساعت 9 جوانمردي و مقاومت كردند. تا زماني كه به نخستين هلالي عراق در شلمچه رسيديم. در نزديكي ساعت 11 راهكاري باقي نمانده بود. بچهها مقاومت كرده بودند و خسته شده بودند. همه تاكتيك و هنر خود را به نمايش گذاشته بوديم. تنها يك راهكار باقي مانده بود. من به برادر محسن رضايي زنگ زدم و گفتم اگر از امام(ره) براي بچههاي رزمنده وعده ملاقاتي گرفته شود، اين خط شكسته ميشود. چند دقيقه بعد خبر رسيد كه امام ملاقات رزمندهها را پذيرفتهاند. رزمندگان با روحيه بيشتر در ساعت 11 آماده حمله شدند و بر همين اساس پيشروي ادامه پيدا كرد.
وي اظهار داشت: پس از آن لشكر شهيد خرازي وارد اين عمليات شد. اين عمليات 28 روز طول كشيد كه فرماندهاني از جمله شهيد حسين خرازي شهد شيرين شهادت را چشيد.
انتهاي پيام/ج10/ب