0

خواص میوه و سبزیجات

bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:خواص میوه و سبزیجات

خواص و فوائد کاهو

كاهو یكی از قدیمیترین سبزیجات دنیا است منشاء آن در هندوستان وآسیای مركزی می باشد . كاهو طبق مداركی كه بدست آمده از شش قرن قبل از میلاد در ایران مصرف می شده است و یك قرن قبل از میلاد به روم راه یافته و غذای مهمی برای رومیان بوده است . كریستف كلمب تخم كاهو را به دنیای جدید برد بطوریكه از اوائل قرن پانزدهم میلادی كاهو در هائیتی و باهاما كشت می شده است . كاهو گیاهی است یكساله كه دارای برگهای پهن و دراز و سبز روش می باشد و با طعم كمی شیرین .

kahoo

انواع مختلف كاهو كه در حال حاضر در آمریكا كشت می شود حدود 16 نوع می باشد كه در تمام طول سال وجود دارد رویهمرفته دو دسته كاهو وجود دارد :

1-كاهوی پرورشی و اهلی كه در سالاد استفاده می شود كه كاهوی گرد Head Lettuce و كاهوی ایرانی Romano Lettuce از انواع مهم آن است .

2- كاهوی وحشی یا كاهوی خودرو

كاهوی ایرانی از نظر مواد غذایی از كاهوی گرد بهتر است . كاهوی گرد ارزش غذایی چندانی ندارد زیرا دارای مقدر زیادی الیاف است كه تولید گاز و نفخ در معده می كند .

kahoo-aka01

آهن 1/5 میلی گرم

چربی 0/2 گرم

كلسیم 18 میلی گرم

سدیم 10 میلی گرم

پتاسیم 250 میلی گرم

ویتامین آ 500 واحد

ویتامین ب 1 0/5 میلی گرم

ویتامین ب 2 0/08 میلی گرم

ویتامین ب 3 0/4 میلی گرم

ویتامین ث 10 میلی گرم

ارسنیك 0/02 میلی گرم

اسید اگزالیك 0/003 میلی گرم

كاهو ضمنا دارای مواد معدنی مانند نیكل ، كبالت ، سولفور و مس می باشد

مواد شیمیایی كاهو عبارتند از : لاكتوكاروم Lactucarum ( كه ماده ای است مخدر ) موم ، رزین ، مالیك اسید و سوكسی نیك اسید ، لاكتوم كاروم خواب آور و مسكن است .

از لاكتوم كاروم بعنوان داروی خواب آور و مسكن و نیز در چشم پزشكی برای گشاد كردن مردمك چشم استفاده میشود .

از كاهو همچنین ماده ای بنام تریداس Thridace گرفته می شود كه مسكن و ضد درد است . برای تهیه تریداس ساقه كاهو رسیده را تكه تكه كرده وشیره آنرا با فشار خارج می سازند . این شیره را سپس حرارت داده تا در اثر حرارت مواد آلومینی آن منعقد می شود در نتیجه مایعی صاف بدست می آید . این مایع را تحت درجه حرارت كم و در خلاء حرارت داده كه تریداس بدست می آید . این مایع را می توان خشك كرد و بصورت پودر درآورد .

خواص داروئی کاهو:

خواص گیاه كاهو

كاهو از نظر طب قدیم ایران سرد و مرطوب است

1)كاهو تمیز كننده خون است

2)كاهو بعلت داشتن آهن خونساز است

3)ضد تورم است

4)كاهو خواب آور و آرام بخش است

5)كاهو برای ضعف اعصاب مفید است

6) كاهو ملین و ادرار آور است

7)خوردن كاهو برای مالیخولیا مفید است

8)كاهو زخم های مجاری ادرار و مثانه را درمان می كند

9)اگر كاهو را با سكنجبین و یا سركه بخورند اشتها آور است

10)كاهو اثر ضد تشنج درد

11)درد معده را تسكین می دهد

12)كاهو قوای جنسی را تقویت می كند

13)برای برطرف كردن درد سینه كاهو را بپزید و بخورید

14)زنان شیدره اگر می خواهند كه شیرشان زیاد شود باید كاهوی پخته بخورند

15)ورم غدد لنفاوی را برطرف می كند

خواص تخم كاهو

تخم كاهو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است

1-تخم كاهو مخرب و خواب آور است

2-خوردن تخم كاهو زكام را برطرف می كند

3-تخم كاهو برای درد سینه مفید است

4-خوردن تخم كاهو برای دستگاه ادراری نافع است و آنهائیكه قطره قطره ادرار می كنند باید تخم كاهو بخورند

( در حدود 10 گرم روزانه ) تا این مرض برطرف شود .

تركیبات شیمیایی:

در صد گرم كاهوی ایرانی مواد زیر موجود است :

آب 94 گرم

انرژی 18 كالری

پروتئین 1/2 گرم

موادنشاسته ای 0/1 گرم

كلسیم 65 میلی گرم

فسفر 25 میلی گرم

مضرات :

اگر در خوردن كاهو افراط نكیند این گیاه بهیچوجه مضر نیست زیاده روی در خوردن كاهو باعث كم شدن قدرت جنسی ، فراموشی و كم شدن حافظه ، ضعف دید چشم و نفخ شكم میشود .

برای برطرف كردن این عوارض می توان كاهو را با نعناع ، كرفس و زیره میل كرد

چهارشنبه 4 اسفند 1389  3:30 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

خواص انواع خرما

كفرى
من پوست شكوفه خرماى نر هستم . فارسى من غنچه خرما است و اهالى شیراز به من ((نارونه )) گویند. من وقتى كهنه شوم ، رنگم سرخ مى شود و خواص خود را از دست مى دهم - من مقوى جسم و روح هستم و قلب و دماغ را جلا مى دهم و از دوستان كبد مى باشم . كوبیده ى من قابض اسهال است ، مالیدن آن به دندان باعث تقویت لثه مى شود و از پیوره و چرك و خون جلوگیرى مى كند، مقدار خوراك من ده گرم است كه به صورت جوشانده و گرد مى توان از من استفاده كرد و چون نیم كیلو كوبیده مرا در یك لیتر آب بجوشانید تا نصف شود بعد هموزن آن شكر افزوده ، به قوام آورند معجونى بدست مى آید كه جهت تقویت معده و ثقل سرد و مسمومیت غذایى نافع است و عرق من كه مانند گلاب گرفته مى شود، با عطر خوبى كه دارد قابض و مقوى شكم بوده و اسهال و پیچش معده را تسكین مى دهد و روغن من ، كه پس از رسیدن با مواد وسط آن نیم كوب كرده با مساوى آن روغن زیتون مخلوط نموده ، سه چهار روز، روزى چند بار آنرا به هم زده و یكنواخت سازند داروى خوبى براى زخم معده و سر درد است و مالیدن آن مقوى مو بوده و از ریزش آن جلوگیرى مى كند.

من مغز شكوفه ى درخت خرما هستم كه پس از شكفتن كفرى از آن خارج مى شوم . به شكل پشمك بوده و دانه هایى كوچكتر از گندم دارم . به این دانه ها در فارسى غوره خرما و به گرد آن كش و عده اى پنیر خرما گویند و عربى آن ((دقیق النخل )) است . من مقوى معده و جمع كننده ى آن هستم . حرارت و التهاب خون را تسكین مى دهم و از فشار آن مى كاهم و خوردن من به قدر سه گرم و نیم تشنگى را برطرف مى سازد و براى جلوگیرى از خونریزى مخصوصا خونریزى ریوى نافع است . من دیر هضم مى باشم ، و زیاده روى در خوردن من باعث قولنج و ایجاد سنگ كلیه است . گرد سفید من كه به آن كش یا پنیر گویند، محرك شهوت مردان و زنان است . در خوزستان گلاب مرا جهت تقویت غرایز جسمانى مى نوشند.

بلخ
من میوه سبز نرسیده ى خرما هستم . رنگ من سبز و مزه ام گس است . من به شرطى شیرین مى شوم و پا به مراحل بعدى مى گذارم كه مرا تلقیح كرده باشند. یعنى از دانه هاى شكوفه ى نر گرفته و در وسط شكوفه ى ماده گذاشته باشند و الا نرك بوده و قبل از رسیدن گندیده و از بین میروم . شما مى توانید با این نرك ها ترشى و مربا بسازید و از منافع آن و طعم لذیذى كه پیدا مى كند استفاده كنید. من داراى عطر مخصوص و ویتامین هاى ((ث )) و ((اى )) هستم و مقدار زیادى تانن دارم . از دوستان كبد بوده ، از خونریزى لثه و معده جلوگیرى مى كنم . قى و اسهال را درمان مى نمایم و خونریزى رحم را قطع مى كنم . ضماد من ضد جراحات ، خوشبو كننده ى عرق بدن بوده و از عرق كردن زیاد جلوگیرى مى نماید. جویدن من مقوى لثه بوده و نوشیدن جوشانده ى من براى درمان جذام توصیه شده است . من براى ریه و سینه خوب نیستم و تولید خلط مى نمایم . من یكى از تركیبات مواد خوشبوكننده هستم و چون مرا با آبغوره بجوشانند تا غلیظ شوم و آنرا در چشم سرمه نمایند، جهت معالجه تراخم و آبریزش چشم و سرخى پلك آن مفید مى باشم .

اخلال و بسر
در مرحله سوم به ما ((اخلال )) و در مرحله چهارم ((بسر)) گویند و فارسى ما خرما خرك است . مقوى معده و بالا برنده ى حرارت بدن هستیم . از شكم روش و خونریزى آن جلوگیرى مى كنیم و براى بواسیر تجویز شده ایم .
جویدن ما لثه را محكم مى كند و از امراض عفونى لثه و دندان جلوگیرى مى نماید. دیر هضم و مولد باد و خلط هستیم - مخصوصا اگر میوه درخت خرما در اثر فصل سرما در این مراحل مانده باشد. از شكم روش جلوگیرى كرده و تولید یبوست مى كند.

خرماى سنگ شكن
من مرحله پنجم میوه خرما هستم . فارسى من ((خرماى سنگ شكن )) است . اهالى شیراز به من ((قسبك )) و اعراب به من ((قسب )) گویند. من خرماى خشك نرسیده هستم كه هنوز كاملا نرم و شیرین نشده ام و رنگم زرد تیره است . مسكن عطش و قطع كننده اسهال بوده و قدرت غذایى زیادى ندارم و بقیه ى خواص خرما در من جمع است و كمى دیر هضم مى باشم .

خرماى رسیده
مرحله ششم میوه درخت خرما خرماى تازه است كه اعراب به آن رطب گویند و چون در روى درخت یا در آفتاب خشك شوم ، به آن خرماى خشك و اعراب به آن ((تمر)) گویند، نسبت رطب به تمر نسبت انگور به كشمش است . ما كثیرالغذا و خونساز هستیم ، براى اشخاص ضعیف المزاج - لاغر - فالج و لقوه اى مفید مى باشم . سرشار از ویتامین هاى آ - ب و اى هستیم و كمى هم ویتامین ث داریم . ما داراى مواد فندق ، مواد سفیده اى ، و چند تركیب دارویى هستیم كه یكى از آنها شبیه كورتن است - كورتن ترشح غده فوق كلیه است ، یكى از داروهاى قیمتى است كه اخیراكشف شده ، و درمان كلیه ى التهابات و امراض عفونى است و از ریزش مو جلوگیرى مى نماید. یكى از داروهاى خوش ظاهر و بد باطن است و براى مبتلایان به مرض قند خوب نیست ، ولى كورتنى كه در من جمع است ، یك هورمون گیاهى مفید و طبیعى بوده هیچگونه ضررى ندارد، التهابات را تسكین مى دهم و از ریزش مو جلوگیرى مى كنم - براى امراض عفونى سود بخش ‍ بوده ، و به علت داشتن منیزیم ترمز سرطان مى باشم ، من اشخاص لاغر را چاق میكنم و درد كمر را تسكین مى دهم . قوه بینایى و شنوایى را تقویت مى كنم - درمان درد مفاصل و سیاتیك مى باشم . موافق سینه و ریه هستم . جوشانده من در شیر سینه را نرم مى كند. من مقوى غرایز جنسى هستم و شهوت را زیاد مى كنم ، مخصوصا اگر مرا در شیر خیس كرده و میل نمایند. در شهرهایى كه درخت من میوه ثقل و امراض سوداوى است و ممكن است باعث گرفتگى كبد و طحال شده ، فشار خون را بالا برد و در دهان تولید جوش و درد دندان نماید و سبب پوسیدگى و كرم خوردن دندان شود، خوردن من با ماست و جویدن تلخون از عوارض خرما مى كاهد. من داراى فلزات معدنى مثل فسفر - كلسیم - آهن - ید و منیزیم هستم . كسانى كه خرما زیاد مى خورند، سرطان نمى گیرند و فرزند پسر بیش از دختر دارند. جوشانده ى من براى زكام و گلو درد و امراض عفونى ریه مفید است . اهالى بلوچستان كه خرما زیاد مى خورند هرگز امراض بزرگ نمى گیرند.

هسته ى خرما
من هسته ى خرما هستم ، جوشانده ى من جهت سنگ كلیه و مثانه مفید است . آرد من اسهال مزمن را درمان مى كند و از شكم روش جلوگیرى مى نماید، مخصوصا تنقیه حریره ى آن ، پاشیدن این آرد روى زخمهاى چركى ، سبب خشك كردن آنها است . جوشانده ى آرد من بطور شستشو و زخمهاى چركى را درمان مى كند و شستن چشم با آن از ریزش اشك و فشار چشم جلوگیرى مى نماید
زبان خوراکیها
غیاث الدین جزایری

خواص خرما

اسم من ((خرما)) است !
 من در هر مرحله ، از شكوفه تا رسیدن ، داراى خواص گوناگون هستم .
شكوفه ى من مقوى جسم و روح است .
گل من پس از شكفتن التهاب خون را تسكین مى دهد
و خودم براى امراض عفونى مفید بوده ، قوه بینایى ، شنوایى ، درد مفاصل و سیاتیك را درمان مى نمایم .
در من هزاران خاصیت وجود دارد كه یكى از آن ها، دشمنى و مبارزه با سرطان است !

اسم من خرما است . در فارسى به درخت من ((خرما بن )) و درخت خرما گویند و اعراب به خرما ((تمر)) و به درخت آن نخل گویند و این همان درختى است كه حضرت عیسى در زیر سایه آن از مادر متولد شدند و خداوند به حضرت مریم امر فرمودند تا از میوه من بخورد - درخت من معمولا در جایى میوه مى دهد كه سرش در آتش و پایش در آب باشد. چه آفتاب سوزان و آب فراوان براى من ضرورت دارد. در ایران در بم - بلوچستان - اهواز - آبادان - جهرم - قصرشیرین و خرمشهر به عمل مى آیم . اقسام زیاد دارم كه فرق آنها در كوچكى و بزرگى و شكل میوه است و بهترین محصول من مضافتى كرمان و بلوچستان است . درخت من نر و ماده دارد.
درخت نر میوه نمى دهد، فقط شكوفه مى نماید و یكى از عجایب ایران یك درخت خرماى نر در بلوچستان مى باشد كه 45 متر قامت دارد. شكوفه درخت من معمولا در محفظه اى است به شكل ماهى كه سر و ته آن باریك و میان آن پهن و ضخیم است . به غلاف این محفظه در فارسى نارونه و در عربى كفرى گویند و چون این غلاف بشكفد، در وسط آن ماده اى شبیه پشمك سفید رنگ ظاهر مى شود كه به آن اعراب طلع گویند و داراى دانه است كوچكتر از گندم كه خرماكاران آنها را برداشته در وسط شكوفه ى ماده مى گذارند تا میوه آن شیرین و شاداب شود، و در غیر این صورت ، میوه آن نرك شده و قبل از رسیدن گندیده و از بین مى رود. طبق مطالعات نویسنده ى زبان خوراكیها، با این میوه هاى سبز نرك مى توان مربا و ترشى درست كرد. و از منافع آن بهره مند شد. میوه من از موقع شكوفه كردن تا رسیدن هفت مرحله دارد كه هر یك داراى اسامى مختلف و گوناگون است و اكنون اجازه فرمائید كه آنها یكى پس از دیگرى خود را به شما معرفى نمایند.
زبان خوراکیها
غیاث الدین جزایری

تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

خواص و مضرات بلال یا ذرت

اسم من ((بلال )) است !
 از آمریكا آمده ام .
از قند و نشاسته سرشارم . غذاى خوبى براى تقویت ناخن و مو هستم .
در كاكل من خواص بسیارى نهفته است .
براى اگزما داروى مفیدى هستم و تا مى توانید براى ورم روده از من استفاده كنید!

خواص و مضرات بلال یا ذرت

اسم من بلال است ، زادگاه اولیه من آمریكاى مركزى است ، ولى از قدیم الایام مرا در مكزیك و پرو مى كاشتند. پس از كشف آمریكا انواع من به نام هاى جوادى - گندم مكه - خندروس - جوى رومى و علس در ایران و سایر كشورهاى آسیایى كاشته شد، و غذاى اعراب مخصوصا مردم یمن گردید و هنوز هم در مكه و سایر كشورهاى عربى نان را با آرد من تهیه مى نمایند.
در حال حاضر مرا در اكثر نقاط جهان مى كارند، و زمین زراعتى من باید داراى فسفر و كلسیم باشد، در دانه هاى من قند انگور - قند سمنو - مواد سفیده اى یك نوع موم و نشاسته موجود است و سرشار از املاح مختلف فلزات مخصوصا گوگرد - كلر - فسفر - سیلیس - آهن - كلسیم - منیزیم - سدیم و پتاسیم مى باشم و به همین جهت است كه مردم مخصوصا خانم ها بطور ناخود آگاه به خوردن من علاقه زیاد دارند. زیرا به علت داشتن گوگرد - سیلیس و آهن و كلسیم غذاى خوبى براى مو و ناخن هاى آنها هستم .

zorat-2

از ریزش مو و شكسته شدن و تركیدن و گوشه كردن ناخن ها جلوگیرى مى نمایم .
من در بین غلات مقام سوم را دارم ، یعنى اگر گندم و جو وجود نداشتند، من قوت غالب مردم را تشكیل مى دادم - نانى كه با آرد من پخته شود، سفیدتر از نان گندم بوده ، و بهترین غذا براى مبتلایان به سل و اسهال است .
من سرشار از ویتامین ((ب )) هستم و تنها نقصى كه دارم فقدان ویتامین ((پ )) است و كسانى كه منحصرا از آرد من تغذیه مى كنند، و با غذاى خود سبزى و میوه نمى خورند، پس از چندى مبتلا به بیمارى برص برص ‍ كاذب خواهند شد.
بر روى دانه هاى من قارچى به عمل مى آید كه براى انعقاد خون مفید است .

از میوه من یك نوع ژلاتین مى سازند كه در داروسازى جهت ساختن جلد كپسول از آن استفاده میشود.
كاكل من داراى چند نوع قند و سرشار از املاح كلسیم و پتاسیم است ، و به همین جهت یكى از بهترین داروهایى است كه ادرار را زیاد مى كند، و براى مبتلایان به سنگ كلیه و مثانه و عفونت هاى مجارى ادرار و التهاب و ورم درد مثانه - نزله مثانه - باد یامان (نفریت ) پیدا شد آلبومین در ادرار - بیمارى هاى قلب و نقرس داروى مفیدى هستم .

خوردن كاكل من خواه به صورت جوشانده خواه به صورت شربت و خواه به صورت دیگر دارویى ، جهت زیاد شدن ادرار نتایج نیكویى داشته و از جمله داروهایى است كه هیچگونه ضرر نمى رساند و اعتیاد نمى آورد.
از دانه هاى من روغنى استخراج مى نمایند كه مصرف غذایى و صنعتى دارد و كسانى كه از خوردن چربى منع مى شوند، مى توانند از این روغن استفاده نمایند.

من بلغم و خون جامد را از معده دفع مى نمایم ، ضماد پخته من در سركه جهت اگزما و سایر امراض جلدى مفید است - تنقیه مطبوخ آرد من جهت درمان ورم روده توصیه شده است .
اگر مبتلا به یبوست مزمن هستید، و داروهاى دیگر نتوانسته اند بیمارى شما، را درمان كنند به سوى من بیایید و مرا نوش جان كنید، و اثر معجزه آساى مرا مشاهده فرمایید.
زبان خوراکیها
غیاث الدین جزایری

تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

خواص گشنیز و مضرات گشنیز

من ((گشنیز)) هستم !
 اسم من گشنیز است . به من جلجلان هم گفته اند. اعراب كسیره و كزیره مى گویند. من از آن دسته گیاهان هستم كه خاصیت میكرب كشى دارم ، و از سرایت امراض عفونى جلوگیرى مى كنم . پزشكان قدیم به مبتلایان به ابله دستور مى دادند كه براى جلوگیرى از سرایت به آن چشم ، آب مرا در اطراف پلك بمالند، و براى جلوگیرى از سرایت حصبه به اطرافیان نیز دستور مى دادند كه از من استفاده كنند. شما هم مى توانید در مواقعى كه یك بیمارى همه گیر پیدا مى شود، به سراغ من بیاید.

خاقانى
من مقوى مغز و قلب مى باشم - براى رفع خفقان - وسواس و هیسترى (غش ) سودى فراوان دارم .
بیشتر خواص من در برگ و میوه من است كه آن را تخم گشنیز یا تخم جلجلان نامیده اند، هرگز در خوردن من زیاده روى نكنید، زیرا باعث خواب هاى پریشان شده ، مضر و خطرناك میباشم . مقدار خوراك برگ من 35 گرم و بذر من چهارگرم است ، و چنانچه بیش از این مقدار خورده شود، شخص را در حالت لكنت زبان و كندى ذهن است . در عادت ماهانه بانوان اختلالاتى پدیدار مى كنم . خون آنها را بند آورده ، و عوارض زیاد همراه دارم .
میوه من عالیترین مقوى معده ، و بهترین محلل غذا است ، محرك اشتها بادكش و معرق است ، و بیشتر در بیماریهاى دستگاه گوارش از تخم من استفاده مى كنند، و بهترین راه براى استفاده از آن دم كرده ده تا سى در هزار است .
من داراى ویتامین ((آ)) و ((ب )) بوده ، و سرشار از ویتامین ((ث )) هستم . مضمضه آب من ، جوشهاى دهان را از بین مى برد. لثه ها را محكم كرده ، و از خونریزى آن جلوگیرى مى كند و درد دندان كرم خورده را تسكین مى دهد. من داراى سبزینه بوده و یك اسانس قوى همراه دارم . درصد گرم میوه من ، یك گرم اسانس و بیست گرم مواد چربى است . جهت سینه درد، دارویى ارزنده هستم ، جوهر من از راه ادرار دفع مى شود و بین راه مجارى را ضد عفونى كرده ، زخمهاى آنها را معالجه مى كنم . شیره میوه من اسهال خونى را بند آورده ، و بو داده آن براى اسهال و خونریزى معدى نافع است ، عده اى براى رفع سر درد و معالجه زكام ، میوه مرا در آتش انداخته ، و از دود آن استفاده مى كنند. این دود ضد عفونى كننده محیط و مجارى تنفس است ، ولى براى مبتلایان به تنگى نفس و كسانى كه نسبت به آن حساسیت دارند خوب نیست ! برگ من مسكن صفرا و التهاب معده و برطرف كننده عطش ‍ زیاد است و از قى كردن جلوگیرى مى كند. ضماد برگ من از شدت حرارت جراحات و سوزش آنها جلوگیرى كرده ، و براى باد سرخ و بثورات جلدى اگزما توصیه و تجویز شده است . ضماد من با آرد جو، خنازیر و زخمهاى سفت را تحلیل مى برد. سابقا براى معالجه زخم هاى سرطانى سرب را با آب من ساییده و روى زخم مى گذاشتند.
تخم من ضد كرم بوده ، و از رشد آنها در معده جلوگیرى مى كند.
اگر نسبت به بوى من حساسیت دارید، از داروهاى مدر استفاده كنید و اگر در اثر زیاده روى در خوردن من مسموم شدید پس از استفراغ تخم مرغ و شیر میل نمایید.
كوبیده میوه من ، مخلوط با فلفل و نمك حافظ گوشت در برابر فساد بوده و در صنعت كنسروسازى مورد استفاده قرار مى گیرد، مرا از دوستان با وفاى خود بدانید، ولى در استفاده از من زیاده روى ننمایید. با من آش گشنیز، گشنیز پلو، تهیه كنید و در آش ها و خورش هاى سبزى دار، كمى از برگ من بریزید و افزودن آن را به سوپ و آش بیماران و اطرافیان آنها، مخصوصا مبتلایان به امراض عفونى فراموش نفرمایید. من غرایز جنسى را كم مى كنم و سابقا چنین عقیده داشتند كه اگر مرا به ران زنان باردار هنگام وضع حمل آویزان كنند، زایمان را سریع مى نمایم . من خود چنین ادعایى ندارم ، ولى بوى من در اتاق زایمان مفید بوده و بى فایده نیست !

زبان خوراکیها
غیاث الدین جزایری

تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

آووکادو چیست

میوهٔ آووکادوآووکادو نام درخت و میوهٔ آن درخت است. این درخت در مناطق گرم و استوایی می‌روید و میوه‌ای سبز رنگ با هسته‌ای درشت دارد.

آواکادو (پرسی آمریکانا) درختی است که میوهٔ آن در گونهٔ گیاهان گل‌دار طبقه‌بندی می‌شود. این گیاه بومی آمریکای مرکزی و مکزیک است و تا ۲۰ متر رشد می‌کند. این گیاه همیشه برگهای سبز دارد که طول آنها به ۱۲ تا ۱۵ سانتی‌متر می‌رسد. گلهای آن نامشخص (ناپیدا) و به رنگ زرد مایل به سبز و به عرض ۵ تا ۱۰ میلی‌متر است. میوهٔ گلابی شکل آن از نظر گیاه‌شناسی یک سته یا شفت است که ۷ تا ۱۰ سانتی‌متر طول دارد.

avokado_400

چهارشنبه 4 اسفند 1389  3:31 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

به (سفرجل)

به درخت كوچكی است كه پوست ساقه و تنه آن قهو های بوده و در اكثر نقاط اروپا ، نواحی مدیترانه ، آسیا و آفریقای شمالی می روید .برگهای آن پوشیده از كرك و صاف است . گلهای آن درشت ، برنگ سفید و یا صورتی و دارای پنج گلبرگ می باشد . میوه رسیده زردرنگ ، گرد و یا بشكل گلابی است و در سطح آن پوشیده از كرك بوده و دریا طعمی مطبوع ، شیرین و یا كمی ترش است .

خواص : به Quince
نام علمی Cydonia

خواص به در طب سنتی

خواص داروئی میوه به :

از نظر طب قدیم ایران به شیرین كیم گرم و تر و ترش و سرد و خشك است . روغن به سرد ، تر و

قابض و به دانه سرد و تر است .

1)به تقویت كنده قلب است .

2)ادرار آور است.

3)نرم كننده سینه است .

4)مقوی معده و دستگاه هاضمه است .

5)قابض است .

6)خونریزی را بند می آرود .

7)به ترش مسهل است .

8)به ترش برای تنگی نفس مفید است .

9)به ترش استفراغ را بند می آورد .

10)اسهال های ساده و اسهال خونی را درمان می كند .

11)به بهترین و مفید ترین میوه برای مسلولین است .

12)خونریزی از رحم را متوقف می كند .

13)اثر مفید روی بواسیر درد .

14)برای هضم غذا مفید است .

خواص به دانه

1- لعاب به دانه را روی زخم ها و سوختگی ها بگذارید تا باعث شفای سریع آنها شود .

2-ضد تب است .

3-اسهال خونی و ساده را درمان می كند .

4- برای درمان جراحات گلو موثر است .

5-سرفه را برطرف می كند .

6- برای درمان تورم های داخلی بدن مفید است .

7-برای التیام ترك پوست دست وبدن ، نوك پستان ، لب و بواسیر لعاب به دانه را روی موضع

بمالید .

8-برای درمان خشكی زبان و دهان مفید است .

9-آفتاب زدگی را با مالیدن لعاب به دانه بر روی پوست درمان كنید .

10-جویدن به دانه برای تقویت نیروی جنسی مفید است .

خواص دم كرده گل و شكوفه به

1-سردرد را برطرف می كند.

2- مقوی معده است .

3-سینه را صاف و تقویت می كند.

4-سرفه كودكان را برطرف می سازد .

5-برای درمان بی خوابی دم كرده گل را با آّب بهار نارنج مخلوط كرده و قبل از رفتن به رختخواب

بنوشید .

خواص روغن به

1)برای برطرف كردن زنگ زدن در گوش مفید است

2)سرگیجه را برطف می كند

3)برای مداوای زخم های دهان مفید است .

4)خونریزی ریوی را درمان می كند .

5)اسهال مزمن را برطرف می كند.

6)دوست كبد است و روم كبد را رفع می كند .

7)زخم روده ها را درمان می كند .

خواص برگ وشاخه های به

1)جوشانده برگ درخت به ورم چشم را مداوا می كند .

2)زخم ها را با جوشانده برگ به بشوئید .

3)قابض است .

4)ضماد برگ درخت به برای ورم چشم مفید است .

خواص به از نظر قرآن و احادیث

عقل را زیاد ، قلب ضعیف را نیرومند و معده را تمیز میکند بر نیروی دل می افزاید و ترسو را شجاع و فرزند را نیکو میکند و کسی که آن را بخورد خداوند تا چهل روز حکمت را به زبان او جاری میکند و همّ ( نگرانی ) را میبرد بخیل را بخشنده میکند و کسی که سه روز ناشتا آن را بخورد ذهنش صاف میشود و بر حلم و علم او می افزاید و از کید شیطان و لشکریان او حفظ مینماید.

منبع : کتب طب سنتی

تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

خواص دارویی سیب

درخت سیب در بیشتر نقاط دنیا پرورش داده می شود و سیب میوه ایست كه می توان گفت در هر جای دنیا وجود دارد و همه مردم دنیا آنرا می شناسند.در كشور عزیز ما ایران این درخت بصورت وحشی در جنگل های شمال وجود دارد در لاهیجان و رودسر آنرا آسیب ، هسی و هسیب و در مازندران به آن سه می گویند .سیب انواع مختلف دارد . انواع وحشی آن كوچك و پرورش یافته آن درشت و برد می باشد . سیب نوع ترش و شیرین دارد .

خواص دارویی سیب

خواص : سیب Apple
نام علمی Nigella Sativa
گیاه شناسی

خواص داروئی سیب :

1)سیب یك میوه قلیایی است و تمیز كننده بدن است و بعلت دارا بودن پكتین زیاد آب اضافی بدن را خارج می سازد
2)سیب را می توان برای برطرف كردن اسهال حتی برای كودكان بكار برد . بدین منظور سیب را باید رنده كرد و استفاده نمود .سیب را می توان پخت و برای آنهایی كه روده تنبل دارند آن را روی آتش ملایمی بپزید البته حتما ازظرف لعابی یا تفلون استفاده كنید زیرا به این طریق پكتین و ویتامین های آن حفظ می شود.
3)شربت سیب بهترین دارو برای درمان سرفه و گرفتگی صدا می باشد .برای تهیه شربت سیب یك كیلو سیب راشسته و با پوست قطعه قطعه كنید و در یك لیتر آب بپزید سپس آنرا با پارچه نازكی صاف كنید و چند تكه قند به آن اضافه كنید و دوباره روی آتش ملایم قرار دهید تا قوام بیاید و آن را از روی آتش بردارید روزی سه تا چهار فنجان از این شربت بنوشید.
4)سیب دارای مقدر زیادی كلسیم است و كلسیم سیب به بدن كمك می كند كه كلسیم غذاهای دیگر را نیز جذب كند.
5)خوردن سیب یبوست را برطرف می كند و برای خستگی مفرط مفید است
6)دم كرده برگ درخت سیب ادرار آور است و درمان كننده التهاب كلیه و مثانه میباشد.
7)نوشیدن آب سیب داروی موثری برای درمان سرماخوردگی و گرفتگی صدا و سرفه است.
8)سیب مقوی كبد و اشتها آور است.
9)سیب برای درمان تنگی نفس بسیار مفید است حتی بوئیدن سیب نیز این خاصیت را دارد
10)سیب پخته تقویت كننده معده و كبد و دفع كننده سودا و سموم بدن است .
11)سیب حرارت را از بدن خارج می سازد .
12)سیب را رنده كنید و در دستمال بپیچید و روی چشم بگذارید درد چشم را برطرف می كند.
13)خوردن سیب حتی برای آنهایی كه بیماری قند دارند مفید است چون قند خون را بالا نمی برد.
14)كسانیكه می خواهند لاغر شوند حتما باید سیب را با پوست بخورند .
15)دم كرده گل سیب داروی سرفه و تورم مجرای تنفسی است
16)سیب داروی خوبی برای درمان زخم ها می باشد
17)سیب بهترین دارو برای سوء هاضمه است زیرا دارای مقدر زیادی پكتین می باشد
18)آب سیب را حتی می توان برای تنقیه استفاده كرد . این تنقیه برای بیماریهای روده بسیار موثر است.
19)پوست سیب را مانند چای دم كنید و بیاشامید این چای بهترین دوست كلیه است .
20)آب سیب را با آبمیوه گیری در منزل تهیه كنید و فورا آنرا بنوشید زیرا در اثر ماندن آنزیم های خود را از دست می دهد .
21)آب سیب برای زیبایی پوست استفاده زیادی دارد بخصوص برای از بین بردن چین و چروك پوست موثر است بدین منظور آب سیب را صبح و شب روی پوست گردن و صورت بمالید و ماساژ دهید البته همیشه آب سیب تازه استفاده كنید.
استفاده دیگر از سیب برای لطافت پوست سیب پخته است سیب رابپزید و سپس له كنید و با شیر مخلوط كنید و این مخلوط را بصورت نیم گرم روی پوست بگذارید و پس از چند دقیقه آنرا بردارید .

خواص دارویی سیب

خواص سیب ترش
1-سیب ترش قابض است و حالت استفراغ و دل بهم خوردگی را از بین می برد.
2-سیب ترش را بپزید درمان اسهال خونی است
3-آب سیب ترش مخلوط با انار برای تقویت معده و درمان اسهال و دل بهم خوردگی بكار می رود
4-رب سیب ترش علاج اسهال ، استفراغ و درد و غم است
5-مربای شكوفه سیب برای ضعف معده و ازدیاد نیروی جنسی مفید است
6-سیب ترش برای آنهائیكه مزاج گرم دارند بسیار مفید است بالعكس آنهائیكه مزاج سرد دارند باید سیب شیرین بخورند
سیب در قدیم معالج نقرس و بیماریهای عصبی بوده است
مضرات :
همانطور كه قبلا گفته شد سعی كنید همیشه سیب را با پوست بخورید زیرا مقدر زیادی پكتین در پوست سیب وجود دارد سیب هایی كه در بازارهای داخل ایران یا آمریكا و كانادا بفروش می رسد روی آن دارای یك لایه چربی برای حفاظت آن می باشد بنابراین حتما این سیب ها را بدقت بشوئید آنهائیكه دریا معده ضعیف هستند باید سیب را بسیار نازك پوست بگیرند كه پكتین ها و ویتامین های آن از بین نرود .

تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

سلامتی در شب یلدا

ما ایرانی‌ها مناسبت‌‌های جالبی داریم كه در تمام دنیا كم‌نظیر است. برخی از آنها با طبیعت همگرایی خاصی دارند؛ مثل همین «شب یلدا».شبی كه تا صبح نشده، جوجه‌هایمان را می‌شماریم، خانه بزرگ ترهای فامیل جمع می‌شویم و اگر شانس داشته باشیم و هنوز در خانه مادربزرگ كرسی پیدا شود، پاها را زیر كرسی دراز می‌كنیم، فال حافظ می‌گیریم و هزار تا آرزوی رنگی می‌كنیم.... .

سلامتی در شب یلدا

در این میان، خوراكی‌های شب یلدا هم چیزهایی نیستند كه بشود از آنها گذشت! با این‌كه در جاهای مختلف ایران و بنا به خرده‌فرهنگ‌ها و آیین‌ها، از خوراكی‌های گوناگونی در این شب استفاده می‌شود، اما مثل «سبزی پلو با ماهی» مخصوص شب عید نوروز، شب یلدا هم خوراكی‌های مخصوصی دارد.

میوه و خشكبار، اصلی‌ترین خوراكی‌ها در این زمینه هستند و میوه‌هایی كه برای شب یلدا خریداری می‌شوند، میوه‌هایی پاییزی و تابستانی، به خصوص انار و هندوانه هستند.

بر اساس یك باور قدیمی، مردم با این كار، با میوه‌های تابستانی وداع می‌كنند و با خوردن خشكبار گرم به استقبال سرما می‌روند و یلدا را جشن می‌گیرند تا نشانگر تقابل سرما، ناباروری، پژمردگی و مرگ با گرما، روشنایی، باروری، سبزی و زندگی باشد.

یلداهایی به وسعت ایران

هر گوشه كشور را كه نگاه كنی، برپایی یلدا، سنت مخصوص خودش را دارد هر چند كه شاید به‌درستی معلوم نباشد آداب و رسوم این شهرها چقدر ماندگار می‌ماند و این روزها مردم محلی چقدر این رسوم را به رسمیت می‌شناسند!

شب یلدای بعضی شهرستان‌ها مثل اصفهان، دامغان و روستاهای آن، با هندوانه و انار و انگور معنی پیدا می‌كند، ولی آن را به شكل آونگ مصرف می‌كنند و همراه با خشكبار برای پذیرایی مهمان‌ها می‌گذراند.

در تالش، درشب چله(یلدا)، 40 نوع خوراكی باید خورد. در اردبیل و آذربایجان، هموطنان آذری، ماستی را كه شبیه پنیر درست شده، می خورند و اعتقاد دارند خوردن ماست بریده‌شده در شب یلدا، بدن را در مقابل سوز و سرمای زمستان مقاوم می‌كند.

در كمره یا خمین، كشمش‌های سبز به بند كشیده شده را می‌خورند، كدو حلوایی می‌پزند و گندم، برشته می‌كنند. در سنندج، كدبانوهای كرد، چند خربزه را برای شب چله، ترشی می‌اندازند و در محلات، چیدن سفره‌ای با «هفت سین» مرسوم است كه از هفت نوع خوراكی در آن استفاده می‌شود كه عبارتند از: سنجد، سیب، سماق، سه‌پستان، سمنو، سركه و سبزی!

اما آنچه در سفره شب یلدا در اكثر شهرها و روستاها باب است، سفره‌ای است رنگین كه میوه‌هایی نظیر هندوانه، انار، سیب‌سرخ، خربزه و به و خشكباری مثل برگه هلو و زردآلو، انجیر خشك، سنجد و كشمش در آن وجود دارد. اما آجیل شب یلدا كه گران‌ترین خوراكی در بلندترین شب سال هم به شمار می‌آید به «آجیل هفت‌قلم» معروف است كه در آن، پسته، بادام، گردو، نخودچی، انجیر، باسلوق و... وجود دارد.

شب یلدا، شب سلامتی

هر یك از خوراكی‌های شب یلدا، خواص درمانی و طبیعی مخصوص دارند، چنانچه جعفر شهری در كتاب «طهران قدیم» در رابطه با خواص مواد غذایی كه در این شب خورده می‌شود، آورده است: «مردم معتقد بودند با خوردنی‌های سفره شب یلدا، مثل خوراكی‌های پای سفره هفت‌سین طبیعت گرم خود را می‌توانند سرد كنند و طبیعت سرد خود را گرم كنند. به این صورت كه اگر از گرمی مزاج رنج می‌برند، هندوانه و انار و اگر از سردی ناراحت می‌شوند، توت و كشمش و خرما و مثل آن بخورند».

البته در علم چیزی به نام سردی و گرمی تایید نشده است، اما فواید خوراكی‌های شب یلدا به قدری زیاد است كه خوردن هر یك، خواص درمانی خاص خود را دارد. در واقع این میوه‌ها و خوراكی‌ها، هر یك بار معنایی نمادین با خود همراه دارد. هندوانه كه قاچ‌های مدور می‌خورد، چون خورشید، یادآور گرمای تابستان و فرونشاندن عطش است یا انار، صندوقچه‌ دانه‌های مروارید سرخ، نماد زایش و سلامتی است.

هندوانه‌های به شرط چاقو

در سراسر ایران، جایی را نمی‌یابید كه خوردن هندوانه در شب یلدا، جزء آداب و رسوم آن نباشد، زیرا عده‌ای اعتقاد دارند كه اگر مقداری هندوانه در شب چله بخورند، در سراسر چله بزرگ و كوچك، یعنی زمستانی كه در پیش دارند، سرما و بیماری بر آنها غلبه نخواهد كرد.

در حقیقت مصرف هندوانه، به دلیل سرشار بودن از انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی، نیاز بدن به این مواد مغذی را تامین كرده و مایعات هدر رفته را جبران می‌كند. وجود مقادیر بالایی از آنتی‌اكسیدان‌های مختلف در این میوه، آن را ارزشمند ساخته است.

ویتامین‌های «A» و «C» و «لیكوپن» از مهم ترین ضداكسیدكننده‌های هندوانه به شمار می‌آیند. این تركیبات با غیر فعال‌ كردن رادیكال‌های آزاد، از اكسیداسیون كلسترول و تنگ‌شدن دیواره عروق و در نهایت از بروز بیماری‌های قلبی و سكته جلوگیری می‌كنند. به علاوه مطالعات نشان می‌دهد كه مصرف منظم این میوه، از بروز حملات آسم، سرطان كولون و حتی آرتروز می‌كاهد؛ حتی هندوانه را درمان بیماری های كلیه ، نقرس و بواسیر هم می‌دانند.

تخم هندوانه نیز حاوی 30 درصد روغن است كه از نظر خواص شیمیایی مانند بادام است و مغز تخم هندوانه هم انگل‌های روده و معده را از بین می‌برد. در نسخ قدیمی به خواص پوست سفید داخل آن اشاره شده است كه برای زخم گلو و دهان بسیار مفید است.

هندوانه از دیدگاه طب قدیم سرد و تر است و در گذشته از آن به عنوان تب‌بر نیز استفاده می‌كرده‌اند. این میوه عطش را كم می‌كند و پوست را مرطوب نگه می‌دارد. از نظر میزان انرژی، میوه مناسبی برای رژیم لاغری به شمار می‌آید.

جالب است بدانید مردم تالش به جز خوردن هندوانه در شب یلدا، با پوست آن فال هم می‌گیرند. برای این كار، پوست هندوانه‌های شب یلدا را می‌برند، آن را چهار قسمت كرده، چهار تكه را در دست گرفته و نیت می‌كنند. پس از آن پوسته‌ها را از جلو به پشت سر می‌اندازند.

طبق رسم تالشی‌ها، اگر دو قطعه سبز و دو قطعه سفید بیفتد، خوب است. یك قطعه سبز و سه قطعه سفید، باطل است و هر چهار قطعه سبز یعنی این‌كه «شما خیلی خوش‌شانس‌اید».

ترش یا شیرین

بسیاری از مردم معتقدند كه انار، درمان‌كننده بسیاری از بیماری‌ها و دردهاست. این اعتقاد درستی است، چرا كه انار، بسیاری از بیماری‌ها را درمان می‌كند. نكته جالب این‌كه خواص درمانی و حیاتی در انار شیرین به مراتب بیشتر و كامل‌تر است، زیرا انار شیرین، اناری است كه كاملاً رسیده و تركیبات شیمیایی آن، كامل شده است و به شكل طبیعی به تكامل مواد مغذی موجود رسیده است.

در انار ترش كه مواد قندی آن كمتر است، مواد اسیدی مانند اسید مالیك و اسیدسیتریك وجود دارد كه در بعضی از افراد ایجاد ناراحتی خواهد كرد. انار برای سلامتی پوست بسیار مفید است و نكته بسیار مهم این است كه با مصرف انار، سموم بدن دفع می‌شود.

پاكسازی سموم از بدن، در ایجاد شادمانی و نشاط در افراد بسیار موثر است و كبد كه وظیفه پاكسازی سموم از بدن را دارد، با مصرف انار تقویت می‌شود. مصرف انار باعث رفع لك‌های پوستی می‌شود و برای رفع خستگی و آرامش اعصاب بسیار كارآمد است.

انار در حقیقت یك میوه نیست، بلكه یك پزشك و درمان‌كننده بیماری‌های كبد، مسمومیت‌های خون، خستگی جسمی و عصبی و بالاخره رفع كننده بیماری‌های عفونی و انگل‌های دستگاه گوارش است.

در شیراز و بخش‌های جنوبی كشور، رسم است كه انار شب یلدا را با گلپر می‌خورند. گلپر علاوه بر خواص بی‌شمار باعث افزایش قوای بدنی می‌شود و تركیب انار و گلپر از سرماخوردگی پیشگیری می‌كند.

صدف كوه‌كن

تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

خواص گوجه سبز چربی سوز طبیعی

جدا از طعم ترش و وسوسه‌انگیز گوجه سبز، این میوه خواص زیادی دارد كه شاید تا كنون مورد توجه قرار نگرفته باشد.مانند بسیاری از میوه‌های ترش، گوجه سبز هم غنی از ویتامین C است و تحقیقات نشان می‌دهد كه مصرف این میوه برای بهبود طعم دهان مفید است.

خواص گوجه سبز چربی سوز طبیعی

همچنین گوجه سبز خاصیت مسهلی دارد و تاثیر منحصر به فردی بر كاهش فشار و چربی خون، حذف رسوبات از خون و تنظیم عملكرد معده و روده دارد.

گوجه سبز باعث تعادل اسید و باز در جریان خون می‌شود، از این رو می‌تواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد.

این میوه اثرات قابل توجهی در جلوگیری از بیماری‌هایی مانند چربی خون بالا، پیری سلول‌ها و سرطان دارد.

همچنین اسید بنزوئیك، تركیبی است كه خاصیت ضد میكروبی آن به اثبات رسیده و به طور طبیعی در گوجه سبز وجود دارد.

البته باید توجه داشت كه مصرف زیاده از حد گوجه سبز، باعث نفخ معده و دل درد می‌شود. لذا در مصرف هر نوع ماده غذایی، اعتدال و میانه روی را پیشه كنید.

منبع:ایرانیان گلستان

چهارشنبه 4 اسفند 1389  3:38 PM
تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

خواص خیار

من ((خیار)) هستم !
 جوشانده پوست من ، درمان بى چون و چراى یرقان است .
خوردن پوست خشك من زایمان را آسان مى كند.
كبد را جلا مى دهم و صفرا را از معده به خوبى خارج مى كنم .

من گل به سر خیار هستم و با تمام میوه ها یك تفاوت كلى دارم و آن این است كه نارس من گواراتر از رسیده من مى باشد. من در كوچكى خوشبو - شیرین و خوش خوراك مى باشم ، ولى همین كه بزرگ شدم و به اصطلاح رسیدم ، پوستم زرد شده ، ترش مزه و نامرغوب مى شوم ، ولى این نكته را بد نیست بدانید كه میوه رسیده و كال من هر دو مفید بوده ، و داراى خواص و مزایاى مخصوص به خود مى باشد.
در كتاب هاى علمى قدیمى اسم عربى من قثا است و كسانى كه قثا را خیار ترجمه مى نمایند، سخت در اشتباه مى باشند، زیرا قثا خیار چنبر است كه در گذشته به آن ((خیارزه )) مى گفتند و خیار چنبر در قدیم نام میوه دیگرى بوده كه در حال حاضر عطاران و داروفروشان آن را فلوس مى نامند و از مسهل هاى بسیار مفید و مشهور است و درخت آن به بزرگى درخت گردو است و در هندوستان مى روید. من انواع و اقسام دارو به رنگ هاى سبز - زرد و سفید جلوه گرى مى كنم ، هر قدر نازك و قلمى تر باشم مرغوب ترم ولى در بازارهاى اروپا و آفریقا، یك نوع میوه من عرضه مى شود كه چندین كیلو وزن دارد و بسیار مرغوب است .
در گیلان یك نوع میوه من بسیار دراز بوده ، و حتى طول آن از یك متر مى گذرد.
خوردن ، بوییدن و مالیدن گوشت من بر پیشانى جهت سر درد نافع است و قطره قطره ریختن آب من در بینى و بوییدن آن جهت رفع گرفتگى ، بى حوصلگى و كم خوابى مفید است . آشامیدن آب من جهت اكثر تب هاى شدید و تسكین التهاب و حرارت صفرا و خون و التهاب معده و رفع تشنگى و پاك كردن كبد و زیاد شدن ادرار و بیرون كردن سنگ هاى كلیه و مثانه و برطرف ساختن یرقان سودمند مى باشد.
براى جبران ضعفى كه در اثر اسهال در اشخاص پیدا مى شود، غذایى بهتر از من وجود ندارد. یك لیوان از معده آب من با نیم سیر نبات مسهل خوب و گوارا است و سوخته صفرا و سودا را از معده به خوبى خارج مى نماید و براى این كار آب میوه رسیده من كه كمى ترش مزه مى باشد، بهتر است . اگر مقدارى میخك را در آب من خیسانده و پس از 24 ساعت آن را صاف كرده ، و با عسل نوش جان نمایید گرفتگى شما برطرف و رنگ رخسارتان باز مى شود، و در حقیقت به كبد شما جلا مى دهد و روح را شاداب مى نماید.
آب جوشانده پوست میوه تازه من براى یرقان داروى بسیار خوبى است و براى این كار بهتر است سه روز متوالى آن را نوش جان نمایید.
بعضى از معده ها قدرت هضم مرا ندارند و پس از خوردن من مبتلا به گاز معده و نفخ شده و دچار پیچش معده و درد تهیگاه مى شوند.
این دسته بایستى خیار نازك با پوست میل نمایند و یا آن را با پوست رنده كرده و با سكنجبین یا ماست و یا آب گوجه فرنگى بخورند و یا آن كه پوست و گوشت آن را جدا كرده ، و فقط مغز میوه نازك مرا تناول نمایند.
من از آن میوه هاى بهشتى هستم كه پیامبر گرامى اسلام به من علاقه ى فراوان داشتند و خوردن مرا با كمى نمك توصیه فرموده اند.
ضماد گوشت و مغز من جهت از بین رفتن اورام مفید است و براى درمان اگزما - و تركیدن پوست و رفع خارش آن نافع است ، ضماد من با بوره ((اسید بوریك )) و كمى عسل ، جهت از بین بردن آماس گرم توصیه شده است .
خوردن ده گرم پوست خشك شده من ، زایمان را آسان مى كند. ولى زنان حامله قبل از درد زایمان نباید از آن تناول نمایند. تخمه من جزو چهار تخم خنك بوده ، و ادرار را زیاد مى كند، در داروخانه ها با آب من پماد و كرم میسازند.
كسانى كه در موقع ادرار احساس سوزش مى نمایند، و مبتلایان به بند آمدن ادرار دارویى بهتر از من پیدا نخواهند كرد.
من و برادرم خیار چنبر سرشار از املاح مختلف ویتامین هاى ث - ب - آ هستیم .
خیار چنبر از نظر املاح از من غنى تر بوده و تخمه آن مفیدتر است . و تنها عیبش این است كه كمى دیر هضم بوده و در بعضى ها تولید نفخ و قرقر كردن شكم مى كند و یكى از مشخصاتش این است كه در اراضى و آب و هوایى كه داراى رادیو آكتیو زیاد باشد، بهتر به عمل آمده و قدش درازتر مى شود و چنانچه دیدید، پس از جنگ جهانى دوم و نابود شدن شهر هیروشیما در اثر بمب اتمى در اراضى دهات آن شهر خیار چنبرهایى به عمل آمد كه چندین متر طول داشت .
براى جلوگیرى از نفخ خیار چنبر مى توانید از دستورى كه قبلا داده ام استفاده كنید، و از منافع سرشار آن بهره بردارى نمایید.
یكى از دیگر برادران من خیار تلخ یا خیار وحشى است كه اعراب به آن قثاءالحمار یعنى خیار الاغ مى گویند. یكى از داروهاى قدیمى است كه مصرف زیاد دارد. اگر مبتلا به مرض قند هستید تا مى توانید از خیار و تخم خیار استفاده كنید.
زبان خوراکیها
غیاث الدین جزایری

تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

خواص کرفس در طب سنتی

كرفس گیاهی است علفی، به ارتفاع 20 تا 60 سانتی متر كه ساقه ای منشعب دارد .قسمت مورد استفاده این سبزی قسمتهای مختلف آن به ویژه ریشه و برگ آن است . در بسیاری از مناطق ایران از جمله در سیستان ، خوی و بندر عباس می روید.

خواص کرفس در طب سنتی

عصاره كرفس به عنوان ملین برای اینكه به روده های خسته و پیر كمك شود ، توصیه می شود كه هر روز یك لیوان عصاره كرفس مصرف شود . از این طریق روده به روش طبیعی تخلیه می شود ( برگها را همیشه مصرف كنید )
كرفس مواد مضر را دفع می كند

كرفس كلیه و مثانه را تمیز می كند . از تولید سنگ كلیه و مثانه جلوگیری می كند و ملین است دانشمندان بر این عقیده اند كه كرفس بهترین ماده غذایی است برای عفونت مجاری ادرار و اسید اوریك بالا از طریق تمیز كردن كلیه و مجاری ادرار. ترپین ماده معطر كرفس كه مانع ماندن سنگ كلیه در مجاری ادرار و یا آلودگی میكروبی و درد می شود .
علاوه بر آن پتاسیم در غده و تنه آن جریان ادرار را تحریك و كلیه و مثانه را تمیز می كند. بیش ازهمه برای بیماران نقرسی مفید است . زیرا در خون این افراد اسید اوریك با غلظت بالا غالباً دیده می شود . روغن اتری كه در كرفس وجود دارد باعث گشاد شدن مجاری كلیه می شود بطوریكه اسید اوریك بهتر دفع میگردد. آلودگی میكربی ضعیف درروده نیز در اثر ترپین از بین می رود . كرفس باعث تحریك شدیدتر روده شده و سایر ناراحتی هایی از این قبیل دراثر خوردن كرفس بهبود می یابند .

كرفس بوی بد دهان را ازبین می برد

تجربه نشان داده است كه یك وعده غذا ی كرفس دار بوی بد دهان را از بین می برد. عصاره كرفس به عنوان ملین
برای اینكه به روده های خسته و پیر كمك شود ، توصیه می شود كه هر روز یك لیوان عصاره كرفس مصرف شود . از این طریق روده به روش طبیعی تخلیه می شود ( برگها را همیشه مصرف كنید ). از دیگر خواص كرفس می توان به موارد زیر اشاره كرد:
- تقویت كننده معده
- تقویت كننده اعصاب
-آب كرفس خام در مان خوبی برای گرفتگی صداست .
منبع :کتب طب سنتی

تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

فواید موز

موز از چهار هزار سال قبل در هندوستان كشت می شده است . در سال 1482 پرتغالیها موز را در سواحل گینه پیدا كردند و به جزائر قناری بردند و سپس بوسیله میسیونر مذهبی اسپانیولی به نواحی قاره آمریكا برده شد و اكنون موز در تمام مناطق گرمسیر دنیا كشت می شود .

فواید موز

خواص : موز Banana
نام علمی Musa sapientum
گیاه شناسی
موز گیاهی است علفی كه مانند درختچه است . برگهای آن بسیار بزرگ و پهن و گاهی تا 2 متر می رسد . گلهای آن مجتمع و بصورت سنبله است میوه آن ابتدا سبز و بعد از رسیدن برنگ زرد در می آید .

موز را هنگامیكه هنوز سبز است از درخت می چینند و به مناطق مختلف می فرستند و در آنجا بوسیله گرما دادن آنرا می رسانند .
موز انواع مختلف دارد یك نوع آن بسیار درشت و نوعی از آن هم خیلی ریز است كه مزه شیرینی دارد .
در كشورهای استوایی معمولا موز را می پزند و همراه با برنج و لوبیا می خورند در كشورهای آمریكای لاتین موز را ورقه ورقه كرده و در آفتاب خشك می كنند

هنگامیكه موز انتخاب می كنید باید پوست آن زرد و سفت و روی آن لكه های سیاه وجود داشته باشد و این نشانه موز رسیده است . موز نارس بدلیل داشتن نشاسته زیاد هضمش سنگین است .در موز چند ماده شیمیایی بسیار مهم مانند سروتونین ، نوروپی تفرین ، دوپامین و كاته چولامین وجود دارد .

خواص داروئی:
موز از نظر طب قدیم ایران معتدل و تر است و خون را غلیظ می كند . موز انرژی زیادی دارد و چون نرم هست غذای خوبی برای كودكان و اشخاص مسن می باشد
1)بدلیل داشتن پتاسیم زیاد ضد سرطان بوده و غذای خوبی برای ماهیچه ها می باشد
2)موز ملین بوده و همچنین درمان اسهال و اسهال خونی است
3)موز خونساز است بنابراین اشخاص لاغر و كم خون حتما باید موز بخورند
4)موز تقویت كننده معده و نیروی جنسی است
5)موز درمان زخم معده و روده می باشد
6)گرد موز همچنین داروی خوبی برای پائین آوردن كلسترول است
7)شیره گلهای موز درمان كننده اسهال خونی است
8)جوشانده موز اثر قطع خونریزی دارد
9)ضماد برگ درخت موز برای درمان و سوختگی مفید است
10)ریشه موز دفع كننده كرم معده است
11)موز نفاخ است و زیادخوردن آن خصوصا در سرد مزاجان تولید گاز معده می كند برای رفع این عارضه باید پس از موز كمی نمك خورد
12)موز تاثیر خوبی در تامین رشد و تعادل سیستم اعصاب دارد.
13)برای درمان ضعف بدن موز را با عسل بخورید
14)موز مدر است
15)موز بعلت دارا بودن قند زیاد برای مبتلایان به مرض قند مضر است و نباید در خوردن آن افراط كنند.

تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

خواص درمانی لیمو ترش

لیمو سرشار از خواص درمانی آب لیمو ترش و اسانس آن برای بدن، ذهن و روح بسیار مفید است. اسانس لیمو به واسطه انرژی زا بودن آن مشهور است. در کشور ژاپن به واسطه اثرات شاداب کننده و فرح بخش این اسانس، آن را به هنگام کارکردن کارمندان در فضا منتشر میکنند. همچنین می توان از چند قطره از اسانس لیمو به عنوان بخور استفاده کرد، یا مقداری ازآن را در وان حمام ریخت. این کار باعث سرحال شدن کلیه اعضا بدن میشود. البته نباید هرگر اسانس لیمو را بدون رقیق کردن برروی پوست بکار برد زیرا باعث بروز مشکلات پوستی می شود.

limoo

درخشان کننده چشم ها: سعی کنید در نوشیدنی هایتان از آب لیمو استفاده کنید. فرضا" هر روز صبح یک عدد لیمو را با مقداری آب گرم میل کنید. نوشیدن این مایع به جای نوشیدن چای باعث میشود شما بدن سالمتری داشته باشید. همچنین در اثر نوشیدن مایعات حاوی آب لیمو، چشمهای شما درخشان تر شده و پوستی سرحال تر از قبل خواهید داشت. در صورت تمایل برای بهتر کردن طعم آن می توانید از شکر یا عسل استفاده کنید.

تسکین دهنده گلودرد: لیمو دارای اثرات ضد عفونی کننده و قابض است و بدین جهت می توان از آن برای درمان گلودرد استفاده نمود. با توجه به مقدار بسیار زیاد ویتامین "ث" موجود در لیمو، مصرف آن باعث افزایش مقاومت سیستم ایمنی بدن میشود. برای فرد مبتلا به آنفلونزا و سرماخوردگی مصرف مخلوطی از آب لیمو تازه با عسل در یک لیوان آب گرم بسیار مفید است.

نیرو بخش و تب بر : مصرف آب لیمو باعث کاهش تب در افراد بیمار می شود. به عنوان مثال اگر چند قطره از اسانس لیمو یا مقداری آب لیمو را به آب سرد اضافه کنید، سپس با استفاده از یک دستمال آن را روی پیشانی تب دار قرار دهید، این کار باعث کاهش تب و تقویت نیروی بدن خواهد شد. ذکر این نکته ضروری است که قبل از قرار گرفتن در مقابل نور آفتاب باید از قرار دادن اسانس لیمو به صورت مستقیم برروی پوست خودداری شود زیرا ممکن است باعث بروز حساسیت های پوستی گردد.

تسکین دهنده درد: لیمو باعث تسکین سردردهای معمولی و سردردهای میگرنی می شود. برای این منظور میتوان 5 قطره اسانس لیمو را در25 میلی لیتر از یک روغن حامل مناسب (مانند روغن بادام) مخلوط کرد و آنرا با استفاده از یک دستمال کتانی برروی ناحیه مبتلا به درد ماساژ داد.

پاک کننده پوست: اگر پوست شما چرب است می توانید آنرا با لیمو که یک ماده قابض است تمیز کنید. به این ترتیب که یک قاشق چای خوری آب لیمو را در دو فنجان آب مقطر بریزید و با یک پنبه تمیز صورت خود را با آن پاک کنید. این کار باعث کاهش چربی پوست می شود و از پدید آمدن جوش های صورت جلوگیری می کند. در صورت استفاده از این لوسیون برای جلوگیری از رشد باکتریها بهتر است هرروز یک محلول تازه درست کنید. مصرف این محلول باعث خشک شدن پوست می شود و برای پوست های چرب بسیار مفید است. اما در صورت داشتن پوست خشک از مصرف آن خودداری کنید.

شاخه ای از یک درخت لیمو ضد شوره و بر طرف کننده خارش پوست سر : آب لیمو برای پوست سر بسیار مفید است و شوره سر را کاهش میدهد. عصاره حاصل از آبگیری یک لیموی تازه را حدود 10 دقیقه برروی پوست سر مالش دهید و سپس آن را با آب به طور کامل بشوئید. همچنین آب لیمو می تواند به عنوان یک تقویت کننده مو وضد خارش، به صورت ماساژ برروی پوست سر استفاده شود.

ضد سرماخوردگی : آب لیمو یک ضد ویروس عالی می باشد و همچنین مصرف آن برای سرماخوردگی شدید بسیار مفید است. بدین منظور یک عدد لیمو را با مقداری نمک میل کنید. در صورت تمایل می توان عصاره گرفته شده را در آب رقیق کرد و سپس مصرف نمود.

یک حالت دهنده خوب برای موها : بعلاوه شستشوی موی چرب با استفاده از آب لیمو باعث کاهش چربی آن می شود. به این صورت که عصاره حاصل از ابگیری دو عددلیمو در یک لیتر آب مورد استفاده قرار دهید و موهایتان را با این محلول بشویید. این روش باعث درخشان و شاداب شدن انواع موها می شود. همچنین مصرف آن باعث میشود موهای طلایی رنگ روشنتر شوند.

نرم کننده مناسب برای پوست آرنج : برای نرم کردن پوست زبر ناحیه آرنج، آرنجتان را حدود 10 دقیقه برروی یک برش لیمو ترش فشار دهید.

تقویت کننده حافظه : لیمو تقویت کننده حافظه است. چند قطره از اسانس لیمو را روی یک دستمال ریخته و از طریق بینی استنشاق کنید. همچنین می توان این کار را در مواقعی انجام داد که می خواهید چیزی رابه یاد بیاورید. مغز شما با استنشاق اسانس لیمو نیروی تازه ای به دست خواهد آورد.

آرامش دهنده روح : لیمو همواره به عنوان یک ماده تسکین دهنده روح مطرح بوده است. استشمام رایحه معطر لیمو در طی تمرینات تمرکز و تعمق روح (مدیتیشن) بسیار مفید است. برای انجام این کار کافی است که سه قطره از اسانس لیمو را به یک کاسه حاوی آب گرم افزود و آنرا در هوای اتاق قرار دهید. به این ترتیب در طول استشمام رایحه معطر لیمو به یک آرامش مطلوب فکری و روحی دست خواهید یافت.

تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

خواص انواع لوبیا در طب سنتی

نحوه استفاده : در برنج و نوع خورشتها مصرف میشود و مصارف دیگر هم دارد که در ذیل خواهد آمد :
خواص : لوبیا Kidney bean
نام علمی Phasaeolous vulgaris
گیاه شناسی
لوبیا گیاهی است از تیره بقولات ، علفی وبالا رونده كه بدور درختان و یا گیاهان دیگر می پیچد . برگهای آن سبز رنگ ، پهن ، بزرگ و نوك تیز است كه شامل سه برگچه بشكل قلب می باشد .

loobiasabz

گلهای آن سفید مایل به زرد یا بنفش و میوه آن باریك و غلاف مانند است كه دانه های لوبیا در آن قرار دارد .
از پوست و دانه های لوبیا هنگامكیه لوبیا سبز است استفاده می شود كه بنام لوبیای سبز معروف است ولی هنگامیكه پوست غلف سفت می شود دانه های داخل آن بصورت لوبیای خشك كه برنگ قرمز یا سفید می باشد مورد استفاده غذایی قرار می گیرد .

انواع لوبیا

anvae-loobia

خواص دارویی انواع لوبیا :

لوبیا قرمز از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است و لوبیای سفید معتدل است
1)ادرار آور است و حجم ادرار را زیاد می كند
2)درمان كننده بیماریهای دستگاه ادراری است
3)سنگ كلیه را برطرف می كند
4)سینه و ریه را نرم می كند
5)آب را از بدن خارج می سازد
6)لوبیای سبز مقوی قلب است
7)نیروی جنسی را تحریك می كند
8)قاعده آور است
9)كلسترول خون را پائین می آورد
10)ضد سرطان است
11)برای رفع بیماریهای قلبی مفید است
12)بدلیل داشتن مقدرزیادی الیاف روده ها را تمیز می كند
13)فشار خون را پائین می آورد
14)یبوست را برطرف می كند
15)در استعمال خارجی لوبیا را خمیر كرده و روی زخم های اگزما بگذارید تا آنها را التیام دهد .
توضیحات : لوبیا بعلت داشتن پروتیئن برای اشخاصی كه مبتلا به بیماری نقرس بوده و اسید اوریك خونشان بالاست مناسب نیست

تشکرات از این پست
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2

خواص سبزیجات در درمان فشار خون

نزدیک به 58 میلیون نفر از مردم ایالات متحده از این بیماری رنج می ‌برند و در ایران نیز شمار زیادی از افراد نه تنها در سنین بالا، بلکه در سنین میانسالی و حتی جوانی با این مشکل دست به گریبان هستند.
در واقع فشار خون بالا، به صورت افزایش فشار خون در شریان‌ها تعریف می‌ شود و به طور کلی فشار خون 7/11(11 روی 7 میلی ‌متر جیوه) طبیعی تلقی می گردد و مقدار بالاتر از آن (چیزی حدود 9/14 و بالاتر) در بزرگسالان، بالا محسوب شده و باید کنترل شود.
این مشکل از دسته تهدید کننده‌های سلامتی است که در صورت بالا بودن، احتیاج به یک فرآیند طولانی مدت دارد که باید در طول سال های عمر ادامه داده شود.
این فرآیند شامل تغییراتی در رژیم غذایی، ورزش کردن و کنترل وزن است. وجود رابطه ی بین رژیم غذایی و فشار خون، دارای مفاهیم مهمی برای پیشگیری و درمان پُر فشاری خون است که حتی در صورت نیاز به درمان دارویی نیز باید رعایت شود.البته رعایت رژیم غذایی و مصرف داروها، تنها در صورتی مؤثر است که بیمار به دقت به توصیه‌های پزشک خود عمل کند.

در این زمینه مراقبین بهداشتی باید آگاه باشند که در بسیاری موارد، به ‌ویژه در بیماران مبتلا به پرفشاری خون خفیف، اصلاح رژیم غذایی و شیوه ی زندگی، نیاز به دارو را برطرف می کند یا دوز دارو را کاهش می‌ دهد.
عوامل تغذیه ‌ای که در ایجاد این مشکل مؤثرند، عبارتند از: چاقی، دریافت زیاد سدیم(نمک)، مصرف کم پتاسیم و کلسیم و منیزیوم .
لازم به ذکر است که در برخی موارد، بیماری‌های کلیوی یا مشکل غدد درون ریز و... می ‌توانند منجر به پرفشاری خون شوند، ولی در بیش از 90 درصد موارد، علتی برای فشار خون بالا یافت نمی ‌شود که به آن "فشار خون بدون علت" می‌ گویند.
در واقع جنبش رو ‌آوردن به مواد خوراکی برای پیشگیری و درمان بیماری‌ها، چند سالی است که مورد توجه مجدد قرار گرفته است، اما یافته‌‌های نوین در تأیید آن موجب شده است که دامنه و سرعت این گرایش به طرز شگفت‌‌انگیزی افزایش یابد.
اکنون این رویکرد در بسیاری از نقاط جهان طرفداران بی‌ شماری دارد و تنظیم رژیم غذایی، در جهت کاهش فشار خون بالا، جزئی تفکیک ‌ناپذیر از زندگی افراد مبتلا به این اختلال را تشکیل می ‌دهد.
اگر از مشکلاتی نظیر فشار خون بالا، اختلال در چربی‌های خون، بالا بودن قند خون، چاقی و... رنج می ‌برید و تا به حال به ترکیب مواد غذایی که استفاده کرده‌اید، توجه نداشته‌ اید، علت را در همین امر جست ‌‌وجو کنید و به عنوان یک اصل، ابتدا به تهیه ی جدولی بپردازید که نشانگر مواد غذایی باشد که در روز قبل مصرف کرده‌اید (یادآمد 24 ساعته).
سپس با نگاهی به الگوی تغذیه ای سالمی که در پایان به آن خواهیم پرداخت، مشخص کنید که کدام موارد، موارد تخطی شما از یک رژیم غذایی سالم و مناسب بوده است (امیدوارم در این امتحان تجدید نشوید.)

اهداف تغذیه‌ای برای بهبود افراد مبتلا به فشار خون بالا:
1 - کاهش دریافت سدیم و چربی‌ها
2 - افزایش دریافت پتاسیم و سایر مواد معدنی مفید
3 - کاهش مصرف دخانیات
4 - تشویق به رعایت عادات بهداشتی در خوردن غذا و تبعیت از رژیم غذایی متعادل
در واقع ویتامین‌های متعددی نیز وجود دارند که وجود آنها، برای تنظیم فشار خون و پیشگیری از بیماری‌های قلب و عروق بسیار کارآمد است. علاوه بر ویتامین‌ها، مواد معدنی و‌ آنتی‌اکسیدان‌ها و همچنین بیوفلاوونوئیدها نیز در این زمینه نقش دارند که عبارتند از:
ویتامین E ، کولین، منیزیم، سلنیم، بتاکاروتن، ویتامین C و ... .
بعد از بحث ویتامین‌ها و مواد معدنی، پرداخت جزیی ‌تر به برخی مواد غذایی که از اهمیت ویژه‌‌ای در تعدیل چربی‌ها و فشار خون دارند، خالی از فایده نخواهد بود، زیرا اغلب داروهای فشارخون از طریق غیرمستقیم اثر کرده و غالباً ممکن است عوارض جانبی ناراحت ‌کننده‌ای نظیر سرگیجه، ناتوانی جنسی، ضعف و خستگی مفرط و بی ‌نظمی ضربان قلب و... ایجاد کنند. در عوض برخی مواد غذایی وجود دارند که می‌‌ توانند بدون ایجاد عوارض جانبی، باعث کاهش فشار خون بالا شوند.

کرفس:
دکتر الیوت در جریان پژوهش‌هایی دریافته است که در کرفس، ترکیب شیمیایی با نام " فتالید " وجود دارد که روی عضلات نرم رگ‌های خونی اثر کرده و آن را گشاد می ‌کند و از این طریق به شکل مستقیم و ساده در کاهش فشار خون، تأثیر دارد.

پیاز:
پیاز حاوی ماده‌ای به نام آدنوزین است. در ضمن دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی بوده که در انواع تیره ی آن مقدار بیشتری موجود است.
در اصل پیاز را عامل مؤثری در پایین آوردن کلسترول و فشار خون و کاهش لخته شدن خون در سرخرگ‌های قلب می ‌دانند که از این لحاظ، تأثیری شبیه به آسپرین دارد.

سیر:
حداقل در هفده آزمایش بالینی نشان داده شده است که سیر قادر به تعدیل فشار خون است و در اغلب آزمایش‌ها، با خوردن 600 میلی ‌گرم سیر، میزان کاهش فشار خون از 5 تا 10 درجه است.

شنبلیله:
تحقیقات نشان داده است که گرد تخم شنبلیله ی آسیاب شده، کلسترول خون را پایین می‌ آورد و به دنبال آن، منجر به کاهش فشار خون خواهد شد.
ماده ی ژله ‌ای به نام " گالاکتومان" که از انواع فیبر محلول در آب است، در تخم شنبلیله وجود دارد. این ماده به اسیدهای صفراوی متصل شده و موجب کاهش کلسترول خون، حتی در حد تأثیر داروهای شیمیایی می ‌شود.

تره فرنگی:
تره ‌فرنگی، پیازچه، ترب و... به دلیل دارا بودن فیبرهای غذایی و ویتامین‌های گوناگون نظیر ویتامین‌های گروه B و C ، همچنین گوگرد و موادی نظیر سلولز و ازت خواص ضد عفونی‌ کنندگی داشته و در کنار آن قادر به کاهش فشار و چربی‌های خون هستند.

گوجه فرنگی:
گوجه فرنگی دارای ویتامین‌های اساسی مانند ویتامین C، ویتامین A و... است. لازم است که تمام گوجه فرنگی خورده شود(یعنی پوست، تخم و گوشت آن) تا اثرات مفید آن نمایان شود. در واقع آب گوجه فرنگی "خون گیاهی" نامیده می ‌شود و برای پایین آوردن فشار خون (البته بدون افزودن نمک) از آن استفاده می ‌کنند.

چای سبز:
چای سبز سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی بسیاری از جمله: پتاسیم، فسفر، منیزیم، کلسیم و... است.
هر فنجان چای حدود 2/0 میلی‌ گرم فلوئور دارد که در چای سبز از دیگر گونه‌های چای بیشتر است. وجود این مواد مغذی در چای سبز، آن را ماده ی مناسبی برای تعدیل فشار خون کرده است. علاوه بر آن به حفظ سلامت اعصاب و عروق نیز کمک می‌ کند

چهارشنبه 4 اسفند 1389  3:39 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها