چک

سینما قدس تنها سینمای دو سالنه شهر که سالن دومش در طول جشنواره فیلم فجر اصفهان تعطیل است در روز دوم جشنواره فیلم سینمایی «چک» را به کارگردانی کاظم راست گفتار، کارگردانی که ساخت فیلم «نقاب» را در پرونده دارد نمایش میدهد.
«چک» داستان چهار آدم کاملاً غریبه با هم را روایت میکند که به دلیل مالکیت مشترک بر سر یک چک علیرغم دیدگاههای اعتقادی کاملاً مغایر ناگزیرند که دو شب و یک روز کامل را باهم باشند. این فیلم از فيلمهاي سياسي جشنواره امسال است كه مدتي را در انتظار صدور پروانه نمايش بود و حتي خبر توقيفش منتشر شد در آن مقطع راست گفتار درباره اين مشكلات گفت: چك براي صدور پروانه نمايش؛ با اصلاحات جدي و زيادي روبهرو شدهاست که تقريبا نمايش آن را غير ممکن ميکند.
شنيده ميشود فيلم تفاوتهاي زيادي با فيلمهاي قبلي راست گفتار دارد و احتمال موفقيتش در جشنواره دور از ذهن نيست. خود کارگردان در مورد فیلمش گفته: این فیلم کاملا اجتماعی است و درباره این موضوع است که آدمهای اجتماع ما بهتر است که ضمن تفاوت سلیقهها و آرا و حتی نوع جهان بینیها همدیگر را بپذیرند و با مدارا در کنار هم زندگی کنند تا بتوانند از زندگیشان لذت ببرند. بهتر است که خود را به همدیگر تحمیل نکنند و این چنین نیست که هر کس معتقد باشد تمام حقیقت نزد ان است و دیگران باطل هستند. فيلم به موضوع دموكراسي ميپردازد ولي نه در معناي غربي، بلكه به معناي اعتقاد به آزادي ديگران و اين كه همان قدر كه براي آزادي خودمان ارزش و اعتبار قائليم، براي آزادي ديگري نيز قائل باشيم. اهميت «چك» در اين است كه فيلم به عنوان مهمترين سند يادآوري تهران سال ۱۳۸۹ شناخته ميشود و به عنوان مثال، اگر كسي ۵۰ سال ديگر خواست نشاني از تهران اين سال بگيرد، ميتواند با مراجعه به اين فيلم، به راحتي تهران سال ۱۳۸۹ و ويژگيهاي و مردمي آن را ببيند.
بازيگران: فرهاد آئیش، شاهرخ استخری، مژگان بیات، همایون ارشادی، حسن شکوهی، مریم سعادت، نفیسه روشن، فرخ نعمتی، سپند امیرسلیمانی، جشمید مشایخی و...
آمین خواهم گفت

یکی دیگر از فیلمهای دومین روز سومین جشنواره فیلم فجر اصفهان در سینما ساحل اکران میشود، آمین خواهم گفت است. این فیلم پنجمين فيلم سامان سالور بعد از سيزده پنجاه و نه است.
طرح اولیه این فیلم متعلق به ساسان سالور است و مكان خاصي ندارد و در ناكجاآباد به تصوير كشيده ميشود و فيلمبرداري فيلم در ایستگاه متروکی با عنوان "تنگه هفت" بین لرستان و خوزستان انجام شده، همچنین به نظر ميرسد با فضايي شبيه به چند كيلو خرما براي مراسم تدفين –فيلم موفق سالور-در اين فيلم مواجهيم.
شنيده ميشد فيلم مشكلاتي براي نمايش دارد و نهايتا هم با پروانه نمايش موقت در جشنواره نمايش داده خواهد شد. ساسان سالور –تهيه كننده- در اين مورد گفته است: ۸ مورد اصلاحيه به فيلم وارد شده كه اكثريتش انجام شده اما ۲-۳ مورد اين اصلاحيه ها قابل انجام نيست. شوراي پروانه نمايش تا كنون دو بار قرار بوده درباره فيلم تصميم بگيرند اما خبري نشده. به نظر مي رسده يكي دو نفر در اين شورا با فيلم مشكل دارند.
ظاهرا فرزاد حسني نقش عجيبي را در اين فيلم بازي ميكند. حسني درباره نقشش ميگويد: ممکن است مخاطبانی که اجراهای مرا در تلویزیون دیدهاند، وقتی با من در قالب یک نقش سینمایی روبهرو شوند، برای شان قابل هضم نباشد که فرزاد حسنی بازیگر را هم بپذیرند، در حالی کار اصلی من بازیگری است اما چون ۴-۳ سالی که از تلویزیون دور بودم، خودم را بیشتر در بازیگری محک زدم که ماحصلش حضور در چند تله فیلم، تله تئاتر و نمایشهای رادیویی بود و سال ۸۹ هم که به حضور در فیلم سینمایی «آمین خواهیم گفت» به کارگردانی سامان سالور منجر شد. وقتی یکی مثل سامان سالور پیشهادی به من میدهد، به نظرم بسیار عاقلانه و هنرمندانه است چون فکر میکنم در کارش بسیار متبحر است و نه در سطح داخلی بلکه در سطح جهانی امتحان پس داده به همین دلیل احساس کردم ارزشش را دارد موهای سرم را بتراشم و با وجود اینکه ۳-۲ پیشنهاد دیگرم را به دلیل این کار از دست دادم اما از اینکه در «آرمین خواهیم گفت» ایفای نقش کردهام، بسیار خوشحالم. قسمتهایی از این کار را دیدهام و مطمئنم کار بسیار خوبی خواهد شد و مردم دربارهاش قضاوت خواهند کرد. احساس کردم باید زمانی وارد سینما شوم که کمی آمادگی در خودم احساس کنم و فکر میکنم این آمادگی تا حدودی برای برداشتن گامهای اولم در این عرصه به وجود آمده است. به نظرم سینمای ما به همه نوع فیلمی نیاز دارد، یعنی هم فیلم تجاری باید ساخته شود، هم فیلم معناگرا (که بین مخاطبان عام جدید الولاده است!) و هم فیلم فرهنگی. فقط با این شرط که قرار است فیلم تجاری ساخته شود، فیلم «خوب تجاری» ساخته شود. بقیه حوزهها نیز همینطور. اگر قرار باشد در فیلمی بازی کنم، حتما باید خوب باشد تا پیشنهادی بازی در آنرا قبول کنم.
در خلاصه داستان این فیلم که کارگردانش در مورد آن گفته: بر خلاف آنچه تصور ميشود آمين خواهيم گفت فضاي مردانهاي ندارد، آمده: در بستر جغرافیایی سخت و کوهستانی ایستگاهی به نام تنگه هفت در یک هفتهای که پل تخریب و مراحل بازسازی آن انجام میشود حسن فرصت یافته تا آدمهای مختلفی را در میان رودخانه خروشان و عریض منطقه با وسیلهای تله کابین عبور دهد و...
بازيگران: محمود نظرعليان، عليرضا مهران، آزاده زارعي، ساناز اسدي، حميد حبيبيفر، محمد فصيحي، حسن سکوند، ميسا مولوي و با حضور فرزاد حسني
راه بهشت

«راه بهشت» بیستمین فیلم مهدي صباغزاده است. صباغزاده ساخت فيلمهايي چون خانه خلوت را در كارنامه دارد. تولید «راه بهشت» از شهریور ماه امسال آغاز شده و سه ماه فیلمبرداری آن در اطراف تهران، جهرم و مرنجاب کاشان انجام شده است.
امین زندگانی در این فیلم نقش "مصعب ابن عمیر" را بازی میکند و در قامت بزرگزاده قریش و جوان خوش سیمای مکه که زیبایی، ثروت و اصالت نسبش دل دختران مکه را ربوده بود، ظاهر میشود.
در رابطه با داستان این فیلم که از تولیدات شبکه جهانی سحر است باید گفت که با پیام محمد امین ولولهای در جان معصب ابن عمیر، اشرافزاده جوان مکی میافتد. زیباروی عرب به ندای جان گوش میدهد و سفیر پیامبر (ص) به مدینه و پرچمدار اسلام در جنگ احد نام میگیرد و...
حجت الاسلام محمدتقی انصاری تهيه كننده اين فيلم است و در بخشي از اين فيلم از دكورهاي سريال مختارنامه استفاده شده است.
بازيگران: امین زندگانی، رضارویگری، نسرین مقانلو، الهام حمیدی، رامتین خداپناهی، جواد طاهری، حسن اسدی، حسین توشه، افسانه ناصری، سحر آربین، فریبا طالبی