0

اخبار فرهنگی

azk_885
azk_885
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 620

اخبار فرهنگی

90/01/24 - 09:23
شماره:9001240149
نسخه چاپي ارسال به دوستان
طلاب 16 حوزه علميه تهران در آزمون تخصصي مهدويت شركت كردند

خبرگزاري فارس: آزمون دوره مقدماتي تخصصي مهدويت به همت بنياد فرهنگي مهدويت و با همكاري حوزه علميه تهران به صورت همزمان در 16 مدرسه علميه اين استان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاري فارس، حجت‌الاسلام والمسلمين مهدي منيعي، مدير حوزه علميه سفيران امام رضا (ع) در حاشيه برگزاري اين آزمون به مركز خبر حوزه گفت: با توجه به اين كه مباحث مهدويت و مسائل پيراموني آن جزو مسائل روز است، لذا يكي از نيازهاي اساسي طلاب در اين مقطع زماني حساس، مجهز شدن به اطلاعات صحيح و كافي در اين خصوص است.
منيعي در ادامه از استقبال پر شور طلاب جوان حوزه علميه سفيران امام رضا (ع) از دوره مقدماتي مهدويت خبر داده و افزود: بيش از 50 طلبه در اين دوره‌ها به صورت فعال شركت كردند.
وي با اشاره به تعامل مناسب بنياد فرهنگي مهدويت با اين حوزه، سطح علمي و محتوايي وكيفيت برگزاري اين دوره‌ها را مثبت و در جهت رشد طلاب ارزيابي كرد.
منيعي در اداره يكي از نقاط ضعف اين دوره‌ها را اعزام متعدد اساتيد در طول برگزاري دوره‌ها عنوان كرد و ابراز داشت: با توجه به اين كه تجربه نشان داده است هنگامي كه طلاب با بيان و شيوه تدريس يك استاد آشنا و ارتباط برقرار مي‌كنند، تغيير استاد و اعزام اساتيد ديگر، در بازدهي دانش‌پژوهان تنزل ايجاد مي‌كند.
مدير حوزه علميه سفيران امام رضا (ع) در پايان در خصوص برگزاري دوره‌هاي تكميلي مهدويت گفت: يكي از برنامه‌هاي اين حوزه علميه برگزاري دوره‌هاي آموزش مقدماتي و تكميلي مهدوي است.
بر پايه اين گزارش، مدارس علميه ايرواني، امام القائم (عج)، جامعه اميرالمؤمنين (ع)، امام موسي‌بن جعفر (ع)، 5 تن آل عبا، امام حسين (ع)، شيخ عبدالحسين، سفيران امام رضا (ع)، امام حسن مجتبي‌ (ع)، لواسان، امام صادق (ع) شهريار، جعفريه پاكدشت، امام صادق (ع) فيروزكوه، امام صادق (ع) ورامين و امام خميني (ره) رباط كريم، دوره‌هاي مقدماتي مهدويت را برگزار كردند.
انتهاي پيام/ك

چهارشنبه 24 فروردین 1390  9:39 PM
تشکرات از این پست
azk_885
azk_885
کاربر برنزی

پاسخ به:اخبار فرهنگی

90/01/24 - 09:33
شماره:9001240046
عليرضا احمدي در گفت‌وگو با فارس:
دست منتقدان كتاب «جهاد اقتصادي» را مي‌فشاريم

خبرگزاري فارس: عضو گروه تأليف كتاب «جهاد اقتصادي» گفت: از نقدهاي منصفانه براي كتاب «جهاد اقتصادي» استقبال كرده دست منتقدان را مي‌فشاريم.

عليرضا احمدي معاون هماهنگي و برنامه‌ريزي و مدير مسئول انتشارات يوسف زهرا (سلام‌ الله عليها) و يكي از دست اندركاران تاليف كتاب «جهاد اقتصادي» كه در پي نام‌گذاري سال جديد از سوي رهبر فرزانه انقلاب تحت عنوان سال «جهاد اقتصادي»، با جمعي از نويسندگان و به كوشش گروه مطالعاتي مؤسسه قرآني نداي ملكوت اين ندا را لبيك گفته و اثري با اين نام منتشر كردند كه در مدت كوتاه با استقبال فراواني مواجه شد، در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با انتقاد از برخي رسانه‌ها و منتقداني كه بي‎پايه و اساس بدون هيچ مبنا و بدون مطالعه اثر از آن انتقاد مي‌كنند، توضيحاتي داد و گفت: متاسفانه برخي از افراد بدون در نظر گرفتن مصالح كلي نظام و بدون توجه به محتواي كتاب، به نقد غيرمنصفانه در راستاي چاپ نخستين كتاب با موضوع «جهاد اقتصادي» پرداختند؛ اما گروه مطالعاتي موسسه قرآني نداي ملكوت بدون اينكه وقفه‌اي در كار خود ايجاد كند راه خود را ادامه داده و به عنوان سربازان ولايت دستورات ولي امر خويش را اطاعت كرده و آن را در حوزه آموزش و پژوهش و آنچه در توان است عملياتي خواهد كرد و از هيچ كوششي دريغ نخواهد ورزيد.

به گفته اين نويسنده، اما در رابطه با نقدهاي غيرمنصفانه برخي از افراد كه دست آنان را مي‌فشاريم و خدا قوت مي‌گوييم كه در اندك زمان ممكن به مطالعه كتاب پرداختند و فقط نقادي‌هاي خود را در قالب مدت زمان تاليف آن گماشتند و با كشيدن كاريكاتور‌هاي زشت و زننده بر اين كتاب كه محتواي آن برگرفته از آيات و روايات و تعاليم روحبخش الهي در راستاي مباني اقتصاد اسلامي است اختصاص دادند و از محتواي آن غافل شدند.
وي ادامه داد: واقعا به اين دوستان نقاد خداقوت مي‌گوييم، كه تحليلگران بسيار خبره و مجرب در عرصه نيت‌شناسي افراد نيز هستند و حتي نيت‌هاي افراد را پيشگويي نموده و عمل آنان را با راي خود محكوم مي‌كنند و به راحتي كار يك گروه را كه با نيت‌هاي خالصانه خود و بدون هيچ چشم‎داشتي و از سر تكليف لبيك به نداي ولي امر خود گفته‌اند، به سخره گرفته و اذهان عمومي را در اين راستا تشويش مي‌كنند و به تحريف كلام نوراني مقام معظم رهبري پرداخته و كار اين گروه را شعاري قلمداد مي‌كنند، غافل از اينكه مقام معظم رهبري در مورخ 1373.10.04 فرمودند:
«حقيقت آن است كه كتاب يكي از ارزشمند‌ترين فرآورده‌هاي بشري و گنجينه بزرگترين ثروت‌هاي بشر يعني دانش و تحقيق است. دين و دنياي بشر و جسم و جان انسان به بركت كتاب تامين و تغذيه مي‌شود و فرآيند كمال بشري به وسيله كتاب تحقق مي‌يابد، كتاب مادر تمدن‌ها و نيز عصاره آنهاست، و بشر با پديد آوردن كتاب، درس‌هاي بي‌شماري را كه در كتاب تكوين بدو آموخته شده، گرد مي‌آورد و در محيط بشري منتشر مي‌سازد و بدين گونه روز به روز گنجينه ثروت بشري، غناي بيشتري مي‌ِيابد».

وي در ادامه سخنان خود ضمن اشاره به فرازي ديگر از فرمايشات رهبر انقلاب در 1374.06.21 تاكيد كرد: ولي امر مسلمين در بيانات ديگري فرمودند: «من اين طور تصور مي‌كنم كه بايستي توليد‌ كتابمان به مراتب از آن مقداري كه هست، بيشتر باشد؛ هم به معناي توليد كتاب _ كه تاليف و ترجمه و اين‎طور چيز‌هاست و هم به معناي احياي آثار كهن و قديمي، خيلي از كتاب‌ها هست كه در قديم چاپ شده، ولي ما الآن از آنها هيچ نشانه‌اي نمي‌بينيم و در دست مردم نيست، اينها را بايد احيا كنند، البته مواردي كه خوب و مناسب است . . . براي اينكه اثري ماندني شود بايد خوب شود؛ آثار خوب مي‌مانند، در دلها جاي مي‌گيرند و كهنه نمي‌شوند. خوب هم كه مي‌گوييم يعني پاسخي به يك سؤال و يك نياز باشد، خوب فقط معنايش اين نيست كه از لحاظ هنري خوب تنظيم شده باشد و خيلي عميق باشد، ممكن است اين‎طور نباشد؛ ليكن پاسخي به يك نياز باشد؛ مهم اين است».

احمدي در راستاي اين امر گفت: با توجه به بيانات مقام معظم رهبري چاپ كتاب آن‎هم در راستاي تعاليم روحبخش الهي كه بيش از 1400 سال از عمر آن مي‌گذرد نه تنها شعاري عمل كردن نيست، بلكه از اهميت والاي ترويج و چاپ و نشر كتاب در اين حوزه حكايت مي‌كند.

وي با ابراز تاسف از انتقاد برخي افراد عنوان كرد: ولي جاي تاسف است كه برخي از افراد به گونه‌اي رفتار مي‌كنند كه تنها سطحي‌نگري خود را نشان مي‌دهند و به اعماق و اثرات كارهايي كه صورت مي‌پذيرد نگرشي ندارند، به اين فكر نمي‌كنند كه بيانات مقام معظم رهبري برگرفته از تعاليم روحبخش الهي است و اينكه سال را به عنوان سال «جهاد اقتصادي» مي‌نامند منظور جهادي است كه متكي به تعاليم اسلامي و اقتصادي كه فقه و رويه آن بر مبناي تعاليم اسلامي است، مد نظرخواهد بود و ما نيز با اين كتاب اثبات مي‌كنيم كه جهاد اقتصادي مباني اسلامي دارد نه مباني غربي كه برگرفته از افكار سوسياليست و اومانيسم و ماركسيسم و مكاتب ديگر است.

معاون هماهنگي و برنامه‌ريزي و مديرمسئول انتشارات يوسف زهرا (سلام‌الله عليها) بيان كرد: جاي بسي سؤال است كه اگر امروز مي‌گفتند كه به فلان كتاب كه با محتواي ضدفرهنگ و ضدتعاليم ديني مجوز داده و منتشر شده است، باز هم اين آقايان اعتراض مي‌كردند؟ بارها در دوره اصلاحات كتاب‌هايي با تيراژ بالا منتشر شد كه محتواي آنها سرمنشأ كفر و اضلال بود و اما جالب است كه صدايي از يكي از همين افراد بلند نشد، اما امروز كه به يك كتاب كاملا اسلامي با محتواي آيات و روايات مجوز داده شد و در راستاي لبيك‌گويي به نداي مقام معظم رهبري و ترويج و انتشار تعاليم اسلامي بين اقشار مردم و مسئولين منتشر گرديده از سوي برخي از افراد مغرض كه خط و خطوطشان در سايت‌هاي فتنه به وضوح مبرهن و گوياست اين‏گونه حمله مي‌شود و اذهان عمومي را تشويش مي‌كنند و به صورت غيرمنصفانه قضاوت‌هاي ناعادلانه در اين راستا صورت مي‌پذيرد!!

وي اضافه كرد: برخي‌ها مي‌گويند اينها تنها هدفشان كسب سود و درآمد است ولي اين امر اتهامي بزرگ است به جمعي از افرادي كه مخلصانه در اين راستا قدم برداشتند، و حساب اين گونه رفتارها باشد براي قيامت و روز حسابرسي اما ما همان روز اول نيت خود را اعلام كرديم و تمام خبرگزاري‌ها و سايت‌ها به اين امر اشاره داشتند و جالب است دوباره در اين خصوص اشاره‌اي كنم به قسمتي از بيانات مقام معظم رهبري در 1377.03.05 كه فرمودند: «به نظر من، طبقه ناشر در هر بخشي از نشر و طبع، جزو مجموعه‌هاي ارزشمند جامعه محسوب مي‌شود چون توليد‌كنندگان كتاب و ناشران آن، مهمترين وسيله انتقال فرهنگ را در اختيار مردممان مي‌گذارند، در اينجا نبايد كسي بگويد كه ناشران به دنبال كسب درآمدند، البته اين حرف، حرف درستي است، ناشران دنبال كسب درآمدند، گاهي مولف و مترجم هم همين فكر را مي‌كنند؛ ولي اين از ارزش‌ كار آنها نمي‌كاهد... اگر كسي كه اين كار را انجام مي‌دهد، نيت مخلصانه داشته باشد و اين كار را براي اهداف عالي و الهي بكند، ارزش و مزد او مضاعف و چند برابر مي‌شود».

به گفته احمدي، در خصوص خريد اين كتاب و انتشار آن كه يكي از نقدهاي غيرمنصفانه بود كه براي پاسخ اين سؤال بار ديگر اشاره به بيانات مقام معظم رهبري مي‌كنم كه در تاريخ 1374.02.26 فرمودند: «بايد خريد كتاب يكي از مخارج اصلي خانواده محسوب شود، مردم بايد پيش از خريدن بعضي از وسايل تزئيناتي و تجملاتي مثل لوستر‌ها، ميزهاي گوناگون، مبل‌هاي مختلف و پرده و . . . به كتاب اهميت بدهند، اول كتاب را مثل نان و خوراكي و وسايل معيشتي لازم بخرند؛ بعد كه تامين شد به زوايد بپردازند، خلاصه بايد با كتاب انس پيدا كنند، در غير اين صورت، جامعه ايراني به هدف و آرزويي كه دارد كه حق او هم هست، نخواهد رسيد».

احمدي در پايان سخنان خود ضمن تشكر از برخي ياري دهندگان و منتقدان منصف افزود: آنچه مسلم و مبرهن است تشكر گروه‌ از كساني است كه ما را در اين راستا ياري كرده و از هيچ كوششي دريغ نداشتند و شكايت ما از كساني است كه اين‎گونه غيرمنصفانه و مغرضانه بر ما اظهار لطف كردند و اين شكوه را نزد خدا و رسول خدا و امام عصر (عجّل الله تعالي فرجه) و خدمت مقام معظم رهبري و تمامي ملت مسلمان ايران عرضه مي‌داريم.
انتهاي پيام/و/3*

چهارشنبه 24 فروردین 1390  9:40 PM
تشکرات از این پست
azk_885
azk_885
کاربر برنزی

سينما

90/01/24 - 09:42
شماره:9001240181
تكرار/گزارش فارس از نشست اخراجي‌ها3
ده‌نمكي: «اخراجي‌ها4» حرف متعالي‌تري خواهد زد

خبرگزاري فارس: «مسعود ده‌نمكي» با بيان اينكه «اخراجي‌ها3» به سينماهاي تعطيل شهرستان‌ها هم رونق داد، گفت: فيلم من به‎زبان مردم صحبت مي‌كند پس مورد استقبال قرار مي‌گيرد و اگر نسخه بعدي «اخراجي‌ها3» ساخته شود، حرف متعالي‌تري خواهد زد

گزارش تصويري مرتبط
-------------------------------

به گزارش خبرنگار سينمايي فارس، عصر ديروز نشست فيلم سينمايي «اخراجي‌ها3» با حضور «مسعود ده‌نمكي» (كارگردان)، «فرشاد گل سفيدي» (مدير فيلم‌برداري)، «محمدرضا شريفي‌نيا» (بازيگر)، «امير قادري» (منتقد) و جمعي از اهالي رسانه در فرهنگسراي رسانه برگزار شد.

* ده‌نمكي: «درباره الي...» و «پوپك مش ماشاءالله» هم در شهرستان‌ها سالن‌هاي زيادي داشتند اما...

بنابراين گزارش، در ابتداي اين نشست يكي از حضار از «مسعود ده‌نمكي» در مورد ناعادلانه تقسيم شدن فيلم‌ها در شهرستان‌ها سؤال كرد كه وي در پاسخ، اظهار داشت: اين بخش خيلي به حوزه كاري من ربطي ندارد و پخش كننده مختار است كه با سينماها قرار ببندد اما براي بعضي دوستان زمين كج است چراكه در همه ادوار اكران چند فيلم پرمخاطب مي‌شود و بايد عادلانه سينماها تقسيم شوند.
اين كارگردان در ادامه افزود: «اخراجي‌ها3» به سينماهاي تعطيل شهرستان‌ها هم رونق داد و اين خدمت بزرگي بود كه اين فيلم انجام داد و حالا فيلم ما در تهران 27 سالن در اختيار دارد كه بدترين و كوچكترين سالن‌ها را به اكران اين فيلم اختصاص دادند.
ده‌نمكي در ادامه افزود: «درباره الي . . .» و «پوپك مش ماشاءالله» هم 30 سالن در اختيار داشتند و كسي اعتراض نكرد اما حالا با اعداد و ارقام مي‌شود اين مقايسه‌ها را كرد. اين در صورتي است كه فيلم ما پول‌هاي معوقه و پرداخت نشده سينمادارها را هم در اكران جبران كرده است و يك گردش مالي خوبي در سينما رخ داده است و بعضي حرف‌ها واقعاً بي‌انصافي است و اين در صورتي است كه من به پخش كننده فيلم خود هم اطمينان دارم و اعتقاد دارم كه بين دو فيلم برتر اكران تقسيم عادلانه‌اي صورت نگرفته است.

* ده‌نمكي: من سري‏دوز نيستم و در پلان به پلان فيلم خودم حرف براي گفتن دارم

به گزارش فارس، در ادامه اين نشست يكي از حضار از «مسعود ده‌نمكي» در مورد پراكندگي فيلم سؤال كرد كه وي در پاسخ بيان داشت: من اين مسئله را قبول ندارم و فيلم من در برآيند مسائل فني نمره قبولي مي‌گيرد. خوب، خالي از ضعف هم نيست چرا كه ما يك سوژه ملتهب اجتماعي را دست‏مايه كار خود قرار داديم و تصوير شرايط ملتهب جامعه را نشانه گرفتيم.
اين كارگردان در ادامه افزود: نوع ساختار و فيلم‏برداري كمك كرد تا اين القا بهتر صورت گيرد و من اعتقاد دارم در ساخت يك فيلم نبايد كم‌فروشي كرد. من سري‏دوز نيستم و در مورد پلان به پلان فيلم خودم حرف براي گفتن دارم و همه سه موضوعي كه موازي در فيلم مطرح مي‌شود در آخر به يك سرانجامي مي‌رسد.

* گل‌سفيدي: در «اخراجي‌ها3» از دوربين روي دست استفاده شد تا حس صحنه به مخاطب انتقال داده شود

به گزارش فارس، در ادامه «امير قادري» از «فرشاد گل‏سفيدي» در مورد نوع فيلم‏برداري سؤال كرد كه وي در پاسخ اظهار داشت: در «كدام استقلال، كدام پرسپوليس» با «مسعود ده‌نمكي» همكار بودم و اين كار نيز به صورت دوربين روي دست كار شد تا حس صحنه به مخاطب انتقال داده شود.

* ده‌نمكي: منتظر مرگ من در سينما هستند

در ادامه يكي از حضار از «مسعود ده‌نمكي» در مورد كپي فيلم سؤال شد كه وي در پاسخ، خاطرنشان كرد: كپي كردن كار فيلم كاري سخت بود، چرا كه 40 مگ بايت دانلود كردن، دشوار است و جالب است كه كسي اعتراض هم نمي‌كند! اما اگر جلوي كپي دو نسخه قبلي را هم مي‌گرفتند، «اخراجي‌ها2» 16 ميليارد تومان مي‌فروخت.
وي گفت: كپي فيلم هم با موبايل نبوده و عجله‌اي كار كردند چون منتظر مرگ من در سينما هستند.
اين كارگردان در ادامه افزود: «اخراجي‌ها3» در بعد صنعت و رسانه موفق عمل كرد اما در فرم مي‌توانست بهتر هم باشد و در عالم سينما همه‏چيز مي‌تواند تغيير كند.
وي اظهار داشت: در اين فيلم مصاديق ذيل مفاهيم است چرا كه «اخراجي‌ها3» را هشدار دهنده ساختم.

* ده‌نمكي: در سال جاري با 30 درصد ريزش مخاطب همراه بوديم

ده‌نمكي ادامه داد: در سال جاري با 30 درصد ريزش مخاطب همراه بوديم و اين براي سينماي ايران خيلي بد است و اميدوارم اين موضوع هرچه سريعتر توسط مسئولان پيگيري شود.

* شريفي‌نيا: سينما را دانشكده عمومي فرض نكنيم

به گزارش فارس، در ادامه «محمدرضا شريفي‌نيا» نيز گفت: اگر در سال 100 تا فيلم توليد شود حدود 80 تاي آن به من پيشنهاد مي‌شود اما من در 3 فيلم بيشتر بازي نكردم و اعتقاد دارم دانشكده عمومي فرض نكنيم، سينما براي قشر فرهيخته نيست بلكه براي عموم مردم است و اگر همه فيلم نبينند به فارسي وان گرايش پيدا مي‌كنند.
اين بازيگر در ادامه افزود: دو فيلم خوب را با هم مقايسه نكنيم و جلوي يكديگر قرار ندهيم چرا كه اين فيلم باعث رونق سينما شده‌اند و در ضمن «اخراجي‌ها» سه قصه مرتبط است اما بعضي آن را جدا فرض مي‌كنند.

* ده‌نمكي: «اخراجي‌ها 4» حرف متعالي‌تري در بردارد

در ادامه «مسعود ده‌نمكي» گفت: و من از تيم جواني استفاده كردم تا پتانسيل اين را داشته باشند كه فيلم را 45روزه جمع كنيم و استفاده از طنز هم در فيلم سليقه‌اي است.
به گزارش فارس، در پايان اين نشست «مسعود ده‌نمكي»، گفت: «اخراجي‌ها 3» به زبان مردم صحبت مي‌كند و حرف دل مردم را مي‌زند پس مورد استقبال قرار مي‌گيرد و من تريبون هيچ جناحي نيستم و اگر نسخه بعدي ساخته شود حرف متعالي‌تري در بر دارد.
در پايان لوح تقديري به مدعوين اهدا شد.
اين نشست راس ساعت 18 به اتمام رسيد.
انتهاي پيام/ا

چهارشنبه 24 فروردین 1390  9:41 PM
تشکرات از این پست
azk_885
azk_885
کاربر برنزی

گزارش فارس از نشست انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان؛
ده‌نمكي: بعد از شكست در تحريم، به قاچاق «اخراجي‌ها3» پرداختند

خبرگزاري فارس: فروش 4ميلياردي نشان‏دهنده اين است كه يا مردم شبكه‌هاي ماهواره‌اي را تماشا نمي‌كنند يا به حرف‌هاي آنها گوش نمي‌دهند چراكه فروش 4ميلياردي يك فيلم بعد از تحريم و قاچاق آن تنها در ظرف مدت 20 روز حادثه‌اي غيرمترقبه در تاريخ سينماي ايران است.

به گزارش خبرنگار سينمايي باشگاه خبري فارس (توانا)، عصر سه‌شنبه (23 فروردين‌ماه) نشست نقد و بررسي فيلم «اخراجي‌ها3» با حضور مسعود ده‌نمكي (كارگردان، تهيه‌كننده و نويسنده)، محمدرضا شريفي‌نيا (بازيگر)، محمدتقي فهيم (منتقد) در انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان برگزار شد.
بنا براين گزارش، در ابتداي برنامه و قبل از اكران فيلم، عليرضا سربخش از حضار دعوت كرد تا براي جلسه نقد نيز حضور داشته باشند و در عين حال گفت: خواهش مي‌كنم از تلفن‌هاي همراهتان براي فيلم‏برداري از فيلم استفاده نكنيد.
به گزارش فارس، در شروع جلسه نقد محمدتقي فهيم با اشاره به ايجاد سوءتفاهم در يك رسانه پيرامون «اخراجي‌ها3 » گفت: مجله «پنجره» اخيراً با بنده مصاحبه‌اي انجام داد كه بنا به درخواست خودم قرار بود قبل از چاپ از طرف من متن گفت‏وگو ديده و ويرايش شود اما متأسفانه نه تنها به رويت من نرسيد بلكه ديدم اين گفت‌و‏گو تحت عنوان يك مقاله چاپ شده و هدف مورد نظر من نيز منعكس نشده است، به هر حال در رسانه بازتاب‌هاي مختلف از يك موضوع واحد وجود دارد و در مورد «اخراجي‌ها» و صحبت‌هاي آقاي ده‌نمكي نيز همواره همين طور بوده است، حال بايد از مسعود ده‌نمكي پرسيد در «اخراجي‌ها3» چه گذشت كه حاصل آن جذب چنين مخاطبي بود؟

* «اخراجي‌ها3» حرفي بالاتر از جناح‌هاي سياسي دارد
ده‎نمكي ضمن تبريك سال نو در پاسخ به اين سؤال اظهار داشت: احساس مي‌كنم «اخراجي‌ها3» حرفي بالاتر از جناح‌هاي سياسي دارد، اين فيلم در مورد آداب دموكراسي و مردم‎سالاري صحبت مي‌كند و به نظرم «اخراجي‌ها3» نيز مانند «اخراجي‌ها» و «اخراجي‌ها2» حرف جديد را در ساختاري جديد بيان كرد.
وي در ادامه افزود: معتقدم نمي‌شود سر مخاطب را كلاه گذاشت، اين كه فيلمي از لوگو و هم‎نامي بازيگران يك فيلم تقليد كند و فكر كند كه مي‌تواند بدين وسيله جذب مخاطب انجام دهد اشتباه است، كما اينكه اين اتفاق نيز افتاد و همه نتيجه آن را ديدند چراكه چيزي غير از فيزيك فيلم در جذب مخاطب مؤثر است.

* «اخراجي‌ها» يك نوآوري در سينماي ايران است
در ادامه برنامه شريفي‌‌نيا در پاسخ به سؤال فهيم مبني بر اينكه: "آيا «اخراجي‌ها3» بر شريفي‌نيا استوار است يا خير؟ "، اذعان داشت: فكر مي‌كنم تنها يك نفر نيست كه فيلم را مي‌سازد و تمامي عوامل در تأثيرگذاري يك اثر نقش دارند، در مورد «اخراجي‌ها3» نيز بايد بگويم فيلم‎نامه «اخراجي‌ها» كه در همان ابتداي كار نوشته شد و به طور كل موضوع و پرداخت چنين موضوعي صرف‎نظر از دل و جرأت يك نوآوري در سينماي ما محسوب مي‌شد. در خصوص تركيب بازيگران نيز بايد بگويم من نيز يكي از عوامل فيلم بودم و با توجه به آشنايي مردم با شخصيت‌هاي «اخراجي‌ها»، مخاطبان نوعي دل‎بستگي به اين شخصيت‌ها پيدا كردند و علاقه‌ دارند ببينند در جنگ و اسارت و آزادي چه اتفاقاتي براي آنها رخ مي‌دهد و در ارتباط آنها با همسر و فرزندان و دوستان و جامعه چگونه‌اند، به عنوان مثال كنجكاوند در مورد حاجي گرينوف و بقيه شخصيت‌ها بيشتر اطلاعات كسب كنند.
وي افزود: به هر حال هيچ‎كاري قائم به فرد نيست و همه عوامل در اين سه‎گانه در راستاي كاري گروهي حركت كرديم البته با رهبري نويسنده و كارگردان اين فيلم؛ و بايد تأكيد كنم در هر 3 قسمت فيلم عوامل با هم همدل بودند و به خاطر همين فيلم بر دل نشسته است.

* در «اخراجي‌ها3» طنز تنها نمك كار بود
بر اساس اين گزارش، در ادامه محمدتقي فهيم گفت: برخي اين ايراد را از فيلم مي‌گيرند كه زبان فيلم يك‎دست نيست و تشتت ژانرهاي طنز، سياسي، تراژدي، موزيكال و . . . در فيلم موج مي‌زند، ده‎نمكي در واكنش به اين اظهار نظر بيان داشت: من اين مسئله را ايراد فيلم نمي‌دانم و معتقدم هر فيلمي داراي فراز و فرودي است و ما در «اخراجي‌ها3» شاهد جابه‎جايي حس‌ها هستيم. در جايي از داستان مي‌خنديم و در جايي گريه مي‌كنيم، و اين سير در ابتدا نيز وجود داشت. در «اخراجي‌ها» داستان با خنده شروع و با اندوه و بغض به پايان مي‌رسد. اين در حالي است كه بسياري قصد ساختن فيلم ترسناك را دارند اما مخاطب را به خنده وامي‌دارند اما من در 3 اثر «اخراجي‌ها» قصد داشتم مخاطبانم توأمان بخندند و گريه كنند و بايد بگويم در «اخراجي‌ها3» طنز تنها نمك كار بود.
محمدرضا شريفي‌نيا در خصوص اينكه در «اخراجي‌ها3» با توجه به شلوغ بودن صحنه‌ها و سخت بودن فيلم، سكانس‌ها چقدر متكي بر متن و چه ميزان بر بداهه استوار بوده، تأكيد كرد: شخصيت‌هاي فيلم در «اخراجي‌ها» و «اخراجي‌ها2» شكل گرفته بودند و به طور ويژه در «اخراجي‌ها3» به متن وفادار بوديم و ديالوگ‌ها خيلي به بداهه متكي نبودند، به طوري كه قبل از هر صحنه همه موارد تنظيم مي‌شد و بعد كار انجام مي‌شد.

* بعد از شكست در تحريم، به قاچاق «اخراجي‌ها3» پرداختند
به گزارش فارس، در ادامه جلسه ده‌نمكي در پاسخ به سؤال يكي از حضار درباره چرايي تشويق شبكه‌هاي ماهواره‌اي بر تحريم «اخراجي‌ها3» اظهار داشت: خيلي از مردمي كه اين شبكه‌ها را نيز تماشا مي‌كردند، آمدند و فيلم را ديدند و من در سينماهاي مختلف شاهد اين بودم كه از قشرهاي مختلف براي ديدن «اخراجي‌ها3» به سالن‌ها مي‌آمدند و بعد از شكست اين تحريم، به قاچاق آن نيز دست زدند.
شريفي‌نيا نيز در اين راستا گفت: فروش 4 ميلياردي اين فيلم نشان دهنده اين است كه يا مردم به طور كلي شبكه‌هاي ماهواره‌اي را تماشا نمي‌كنند و يا اگر تماشا مي‌كنند به حرف‌هاي آنها گوش نمي‌دهند چراكه فروش 4 ميلياردي يك فيلم بعد از تحريم و قاچاق آن تنها در ظرف مدت 20 روز حادثه‌اي غيرمترقبه در تاريخ سينماي ايران است و اينكه اگر بخواهيم به دليل اين موفقيت پي ببريم بنده شخصا فكر مي‌كنم بايد گروه تحقيقاتي در اين خصوص تحقيق كنند و به نتيجه برسند و بيان دلايل آن در چند سطر نمي‌گنجد.
بنا براين گزارش ده‌نمكي در پاسخ به اين سؤال كه چرا در فيلم از موسيقي مهيج استفاده كرده‌ايد، خاطرنشان كرد: برخي از سياسيون از سر بي‌اطلاعي يا به‏عمد در مسائل انتخابات براي اينكه رأي بياورند از اين دست كارها استفاده كرده بودند.

* تنها از برخي نما‌دها استفاده كرديم، تا «اخراجي‌ها» تاريخ مصرف نداشته باشد
در ادامه جلسه يكي از حضار در همين راستا كارگردان «اخراجي‌ها3» را مورد سؤال قرار داد و گفت: اگر داستان فيلم برگرفته از انتخابات 88 است چرا از عوامل بيروني و خارجي حرفي به ميان نمي‌آيد؟
ده‌نمكي در پاسخ تأكيد كرد: ما در ايران غضنفر زياد داريم و من فكر مي‌كنم مشكل كشور ما همين‌‌هاست چرا كه كار دشمن را راحت كرده‌اند.
وي اظهار داشت: در آينده هم ممكن است اين دعواهاي قرمز و آبي و اين ارزش فروشي‌ها تكرار شود، اتفاقاً بين اصولگراها! و مي‌بينيم كه هم‌اكنون نيز اين قضايا وجود دارند، حتي خيلي شديدتر و متأسفانه غيراخلاقي‌تر، اما ما سعي كرديم تنها از نمادهاي اين جريان استفاده كنيم و زياد به موضوع انتخابات نزديك نشويم چراكه در اين صورت فيلم داراي تاريخ مصرف مي‌شد.
شريفي‌نيا نيز درباره شخصيت حاجي‌گرينوف و اينكه آيا مصاديقي براي اين نقش داشته يا خير، عنوان داشت: اين نقش تلفيقي از چند شخصيت بود اما با توجه به اينكه هر نقش بايد داراي جهان‌بيني باشد، ما سعي كرديم كساني را به عنوان متر در كنار خود داشته باشيم.

*ده‌نمكي: براي گفتن حرف‌هايم، از هيچ‎كس اجازه نمي‌گيرم
در ادامه برنامه ده‌نمكي در پاسخ به سؤال يكي از تماشاگران مبني بر اينكه: "آيا شما براي فروش بالاي فيلم رانت‌هايي داشتيد يا خير؟ "، گفت: خيلي‌ها از پيشينه من در نشريات «جبهه» و «شلمچه» اطلاع دارند؛ ما عادت كرده‌ايم كه با سيلي روي خود را سرخ كنيم و من هيچ‏وقت ناله نمي‌كنم درضمن براي گفتن حرف‌هايم نيز از كسي اجازه نمي‌گيرم به ويژه اينكه ما داستان انتخابات را دست انداختيم و نشانه شناسي مردم نيز در اين مورد خيلي خوب بود.
ده‌نمكي در ادامه برنامه در خصوص اينكه برخي معتقدند در تصوير كشيدن جانبازها آن‏چنان دقت نشده و اينكه چرا بيژن اينگونه است، بيان داشت: بايد فيلم را به صورت جامع مورد بررسي قرار داد؛ به عنوان مثال ما در مناظره دباغ و گرينوف حتي در هجو نيز درباره جنگ حرف زديم، در ضمن درمورد بيژن نيز بايد بگويم بر اساس حرف شهيد باكري، افراد پس از جنگ به چند دسته تقسيم شدند و براي اين شخصيت همين كه دست از دزدي كشيده و كفشدار مسجد شده، كافي است. حال وضعيت بايرام و گرينوف و بقيه به گونه‌اي ديگر است، درضمن معتقدم بايد فيلم مخاطب را به شگفتي وادارد و نمونه آن رئيس منكرات شدن حسام نواب‌صفوي در فيلم است.

*ده‌نمكي: «اخراجي‌ها»ست كه مرا رها نمي‌كند
اين كارگردان درباره ادامه اين داستان در «اخراجي‌ها4» و در واكنش به اظهار نظر محمدتقي فهيم مبني بر اينكه برخي‌ها مي‌گويند ده‌نمكي «اخراجي‌ها» را رها نمي‌كند و نيز درباره درآمدهاي فيلم خود، گفت: در حقيقت اين «اخراجي‌ها» است كه من را رها نمي‌كند، درضمن در مورد درآمد فيلم نيز بايد بگويم تمام درآمد حاصل از اين فيلم قرار است صرف يك كار تحقيقاتي در حوزه دفاع مقدس شود.
وي افزود: آقاي حيايي نيز پس از مطلع شدن از اين موضوع با ما قرارداد سفيد امضا كردند و آقاي شريفي‌نيا نيز جز در بخش اوليه در تمامي مراحل اين سه فيلم هيچ قراردادي را امضا نكردند.
شريفي نيا نيز در اين راستا درباره چگونگي ايجاد تركيب شريفي‌نيا و ده‌‌نمكي خاطرنشان كرد: در يك شب باراني من و مسعود طي صحبتي همكاري خود را آغاز كرديم و به‏خلاف نظر برخي كه معتقد بودند ده‌نمكي بايد با آدمي بسيجي كاركند و نه با شريفي‌نيا و شريفي‌نيا نيز نبايد با ده‌نمكي كار كند چون بسيجي نيست، ما با يكديگر همكاري كرديم و از اين همكاري نيز راضي هستم.
اين بازيگر بيان داشت: درخصوص درآمد فيلم بايد بگويم در جريان توليد تنها 30درصد فروش نصيب تهيه‌كننده مي‌شود؛ يعني از 3 ميليارد، 1 ميليارد به تهيه‌كننده مي‌رسد. فروش «اخراجي‌ها3» تازه از اين به بعد سود آن خواهد بود، چراكه هزينه‌ توليد اين فيلم 2 الي 3 برابر فيلم‌هاي عادي بود.
به گزارش فارس، ده‌نمكي در باره چگونگي شكل‌گيري «اخراجي‌ها3» خاطرنشان كرد: نوشتن فيلم‏نامه اين فيلم دقيقاً پس از پايان «اخراجي‌ها2» در ذهنم نقش بست و پس از دو سال با تشكيل كارگاه نگارش آن، به نتيجه رسيد و پيش‌توليد رسمي سه ماه و فيلم‏برداري اين فيلم 45 روز به طول انجاميد.

* قرار نيست تمام اخراجي‌ها، معراجي باشند
اين كارگردان در پاسخ به اين سؤال: "براي ساختن اين فيلم از برخي از افراد نترسيديد؟ "، اذعان داشت: معتقدم سياست بايد عين ديانت باشد نه بالعكس چراكه اين ديانت ما است كه سياست ما را بايد رقم بزند، من در يكي از سكانس‌هاي «اخراجي‌ها2» شاهد بودم كه بر سر جريان پيدا شدن عمامه زماني بايرام پيشنهاد مي‌دهد كه عمامه را بر سر گرينوف بگذارند، تماشاگران براي نجات روحاني داستان هيجان‌زده مي‌شدند و دست مي‌زدند و در «اخراجي‌ها3» نيز قصد داشتم مرزبندي بين كساني كه حامي دين هستند با كساني كه با دين قصد حمايت از خود را دارند ايجاد كنم، ضمن اينكه اين فيلم براي قشر خاصي ساخته نشده و تمام اخراجي‌ها هم قرار نيست معراجي باشند.
انتهاي پيام/ا*

چهارشنبه 24 فروردین 1390  9:41 PM
تشکرات از این پست
azk_885
azk_885
کاربر برنزی

ابوالفضل جليلي با «ايست» به كيش مي‌آيد

خبرگزاري فارس: تازه‌ترين ساخته ابوالفضل جليلي با عنوان «ايست» كه به سفارش جشنواره فيلم كيش تهيه شده، در روزهاي برگزاري جشنواره به نمايش در‌مي‌آيد.

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي جشنواره فيلم كيش، ابوالفضل جليلي كه با فيلم‌هايش در بسياري از جشنواره‌هاي بين‌المللي جايزه‌هاي متعددي را كسب كرده، فيلم «ايست» را به تهيه‌كنندگي محمد خزاعي براي نمايش در جشنواره فيلم كيش ساخته است كه اين روزها مراحل فني خود را سپري مي‌كند تا طي روزهاي جشنواره براي اولين بار به نمايش درآيد.
بر اين اساس، فيلم «ايست» داستان زندگي يك نگهبان جزيره را روايت مي‌كند. در اين فيلم نويسنده، تصويربردار، تدوين و طراح صحنه و لباس:ابوالفضل جليلي، صدابردار: محسن ميرزاخاني، مجري طرح: عبدالستار كاكايي، تهيه‌كننده: محمد خزاعي، بازيگران: نويد رئيسي، فرشته مستوفي، محسن ميرزاخاني و نرگس كاكايي، ابوالفضل جليلي را همراهي مي‌كنند.
ابوالفضل جليلي پيش از اين فيلم‌هاي سينمايي مسير معكوس، حافظ، گل يا پوچ، ابجد، دلبران، دان و ... را كارگرداني كرده بود كه در جشنواره‌هاي خارجي بسياري موفقيت كسب كرده است.
انتهاي پيام/ا

چهارشنبه 24 فروردین 1390  9:42 PM
تشکرات از این پست
azk_885
azk_885
کاربر برنزی

پوستر جشنواره فيلم كيش رونمايي شد

خبرگزاري فارس: با حضور اعضاي شوراي برگزاري، از پوستر جشنواره بين‌المللي فيلم كيش رونمايي شد.

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي جشنواره بين‌المللي فيلم كيش، پوستر اصلي جشنواره كه توسط محمد ياراحمدي، يكي از طراحان و گرافيست‌هاي جوان و خلاق طراحي شده بود، با حضور محمد خزاعي (دبير جشنواره)، پژمان لشگري‌پور (مشاور دبير)، محمد صنعتي (قائم مقام دبير)، محمد آفريده (مشاور دبير و معاون بخش فيلم‌هاي 262 ثانيه‌اي)، كامران ملكي (معاون انتخاب و ارزشيابي)، حسن امجدي مقدم (مشاور دبير و معاون بخش مسابقه فيلمنامه‌نويسي)، امير اسفندياري (معاون امور بين‌الملل)، يزدان عشيري (معاون ارتباطات و تبليغات)، سيمون سيمونيان (معاون دبيرخانه)، هاشم ايماني (معاون تشريفات) و وحيد شفيعي (معاون مالي و پشتيباني) رونمايي شد.
بر اين اساس، پوستر جشنواره بين‌المللي فيلم كيش، با نگاه به نشانه‌هاي فرهنگي و هويتي ايران و جهان اسلام و با بهره‌گيري از نقش مايه‌هاي آييني طراحي شده است.
علاوه بر اين پوستر چند پوستر ديگر براي بخش‌ها و بزرگداشت‌ها نيز پيش‌بيني شده است.
جشنواره بين‌المللي فيلم كيش با حضور صدها فيلمساز داخلي و خارجي از 4 تا 8 ارديبهشت‌ماه در جزيره كيش برگزار مي‌شود.
انتهاي پيام/ا

چهارشنبه 24 فروردین 1390  9:42 PM
تشکرات از این پست
azk_885
azk_885
کاربر برنزی

پس از بازنويسي فيلمنامه؛
پيش‌توليد «هيچكس نمي‌خواست بميرد» آغاز مي‌شود

خبرگزاري فارس: «ابوالفضل صفاري» در حال بازنويسي فيلمنامه دومين فيلم بلند خود با نام موقت «هيچكس نمي‌خواست بميرد» به همراهي حسين مرتضاييان‌آبكنار است كه پس از بازنويسي، پيش‌توليد آن آغاز خواهد شد.

به گزارش خبرگزاري فارس، «ابوالفضل صفاري» در حال بازنويسي فيلمنامه دومين فيلم بلند خود با نام موقت «هيچكس نمي‌خواست بميرد» به همراهي حسين مرتضاييان آبكنار است.
پروانه ساخت اين فيلم صادر شده و پس از بازنويسي، پيش‌توليد آن آغاز خواهد شد.
«انتهاي زمين»‌ اولين ساخته بلند ابوالفضل صفاري بود كه مورد استقبال زيادي در جشنواره‌هاي داخلي و خارجي قرار گرفت.
انتهاي پيام/ا

چهارشنبه 24 فروردین 1390  9:43 PM
تشکرات از این پست
azk_885
azk_885
کاربر برنزی

صورت گرفت؛

بررسي مسئله زندانيان سياسي عربستان در مستند «سعودي‌هاي گمشده»

خبرگزاري فارس: در پي انقلاب‌هاي منطقه، مستند «سعودي‌هاي گمشده» مسئله زندانيان سياسي را در عربستان بررسي كرد.

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از پايگاه خبري الجزيره جوانان عربستاني با اوج گرفتن انقلاب‌هاي منطقه با توليد فيلمي مستند به نام «سعودي‌هاي گمشده» به مسئله زندانيان سياسي و راي و نظر پرداخته‌اند.
اين جوانان در اين مستند ده دقيقه‌اي كه بر روي يوتيوب قرار داده‌اند با ارائه مصاحبه‌ها و گفت‌وگوهايي از خانواده زندانيان و يكي از وكلاي عربستاني اين مساله را بررسي كرده‌اند.
اين جوانان عربستاني كه بر روي خود نام « جوانان عاشق وطن و مخالف ظلم» نهاده‌اند، آزادي كساني را كه وطن‌شان را دوست دارند و به دنبال اصلاحات در آن هستند، ستوده‌اند و اعلام كرده‌اند حملات شبانه و ظلم دستگاه حاكمه حاصل نبود آزادي است.
مستند «سعودي‌هاي گمشده» با صفحه‌اي سياه آغاز مي‌شود كه در آن صداي اميدوار مادري كه براي آزادي پسرش دعا مي‌خواند، به گوش مي‌رسد.
وي سپس بيان مي‌كند كه پسرش داراي مجالسي علمي در خانه‌شان بوده و به اين دليل به زندان‌هاي عربستان سعودي افتاده است.
فرد ديگري كه در اين مستند جلوي دوربين آمده زني به نام «ايمان الشميري» فرزند «دكتر عبدالرحمن الشميري» است كه گناه او شركت در جنبش اصلاحي است و زن از سرپرستي خانه پس از زنداني شدن پدرش سخن مي‌گويد.
بنابر اين گزارش سازندگان اين مستند تنها به گفت‌وگو با خانواده زندانيان اكتفا نكرده و با به تصوير كشيدن كودكان و گريه آنها در فقدان پدران‌شان بار عاطفي به اين مستند داده‌اند.
در همين حال در بخشي از مستند «سعودي‌هاي گمشده» عنوان مي‌شود كه «اين زندانيان تهمتي جز اختلاف نظر [با حاكمان] و گناهي جز [نوشتن با] جوهر و كاغذ ندارند» و اين در حالي است كه تاكنون عربستان سعودي رسما به حضور 5 هزار زنداني در زندان‌هاي اين كشور كه در بين آنها زندانيان راي و زندانيان سياسي و همچنين متهمان به تروريسم قرار دارند، اعتراف كرده است.
انتهاي پيام/ا

چهارشنبه 24 فروردین 1390  9:43 PM
تشکرات از این پست
azk_885
azk_885
کاربر برنزی

ازديد نويسندگان دفاع مقدس از مناطق عملياتي ضربت ذوالفقار، مسلم‌بن‌عقيل و عاشورا

خبرگزاري فارس: نخبگان و هنرمندان عرصه دفاع مقدس در دومين روز سفر به مناطق عملياتي غرب كشور، از محدوده عمليات‌هاي ضربت ذوالفقار، مسل‌بن‌عقيل و عاشورا در ميمك و سومار بازديد كردند.

به گزارش خبرنگار اعزامي باشگاه خبري فارس «توانا» به ايلام، نخبگان فرهنگي و نويسندگان دفاع مقدس در بازديد از مناطق عملياتي استان‌هاي ايلام و كرمانشاه عصر روز گذشته از مناطق عملياتي ضربت ذوالفقار، مسلم‌بن عقيل و عاشورا در ميمك و سومار پرداختند.
در اين بازديد سردار محمدتقي قاسمي جانشين سپاه اميرالمؤمنين (ع) سپاه ايلام و سردار مجيد نداف و روايتگران محلي آقايان حسين نوري‌تبار و حيدر مرادي‌پور به تشريح اين عمليات‌ها پرداختند.
به گزارش توانا،‌ عمليات «ضربت ذوالفقار» در جهت بازپس‌گيري ارتفاعات ميمك در جبهه مياني ايلام در تاريخ 19دي‌ماه 1359 تا 20 بهمن آن سال انجام گرفت.
از نكات برجسته اين عمليات حضور موفق نيروهاي بومي و عشاير در حفظ ارتفاعات كله‌قندي و ارتفاعات 525 و 540 در محور جنوبي بود؛ ديگر عمليات انجام گرفته در منطقه سومار عمليات «مسلم‌بن عقيل» است كه در جهت آزادسازي سومار و تهديد شهر مندلي عراق به تاريخ 9 مهر 1361 تا 13 همان ماه انجام گرفت.
اما عمليات «عاشورا» كه در جبهه مياني ميمك در 26 مهرماه 63 به مدت 4 روز صورت گرفت، موجب آزادي ارتفاعات گركني در شمال ميمك از دست نيروهاي دشمن بعثي شد.
شهر قصرشيرين از جمله شهرهاي مناطق عملياتي جنگ تحميلي بود كه در دومين روز سفر نخبگان فرهنگي و نويسندگان دفاع مقدس مورد بازديد قرار گرفت. سردار اسدالله ناصح فرمانده تيپ نبي‌اكرم كرمانشاه در دوران دفاع مقدس به تشريح تهاجمات زميني و هوايي عراق به قصر شيرين و همچنين بيان نكاتي از اجراي عمليات ثاراالله پرداخت.
بعد از آن نيز نبي احمدي فرمانده سپاه قصرشيرين به توصيف موقعيت جغرافيايي و طبيعي اين شهر در دوران دفاع مقدس پرداخت.
انتهاي پيام/و

چهارشنبه 24 فروردین 1390  9:44 PM
تشکرات از این پست
azk_885
azk_885
کاربر برنزی

حجت‌الاسلام حسن معلمي در گفت‎وگو با فارس:
سي‌دي «ظهور بسيار نزديك است» اعتقادات را سست مي‌كند

خبرگزاري فارس: عضو هيئت علمي دانشگاه باقرالعلوم (ع) گفت: علت اظهار نگراني مراجع تقليد نسبت به مستند «ظهور بسيار نزديك است» اين است كه چنين كارهايي نه‎تنها در مسير اعتقادات سالم نيست بلكه آنها را تضعيف مي‌كند.

به گزارش خبرنگار آيين و انديشه فارس، حجت‌الاسلام والمسلمين حسن معلمي از اساتيد حوزه علميه قم و عضو هيئت علمي دانشگاه باقرالعلوم عليه السّلام است.
با توجه به انتشار سي‌دي جنجالي «ظهور بسيار نزديك است» و ادعاهايي كه در آن بيان شده است، گفت‌وگويي پيرامون تعيين وقت براي ظهور حضرت حجّت عجّل الله تعالي فرجه الشريف با وي انجام داده‌ايم كه در پي مي‌آيد.

* آيا تعيين وقت براي ظهور حضرت حجّت عجّل الله تعالي فرجه الشريف مجاز است؟

ـ در رابطه با تعيين وقت براي ظهور، طبق بعضي از روايات، حتي امام زمان عجّل الله تعالي فرجه الشريف خودشان هم اطلاع ندارند كه ظهور چه زماني است و اگر هم اطلاع داشته باشند، اظهار نمي‌كنند، لذا تعيين وقت براي ما مطلقاً ممنوع است و در بعضي روايات آمده است؛ اگر كسي وقت تعيين كرد، تكذيب كنيد.

* نظرتان درباره تعيين مصداق براي شخصيت‌هاي ظهور كه در برخي روايات آمده چيست؟

ـ بيان كردن مصاديق و تطبيق آنها با برخي از روايات، قطعا مورد نكوهش است و چه بسا كه اشتباه از آب در بيايد.
اگر به تعيين زمان ظهور و مصاديق بپردازيم چون در اين باره يقين نداريم عمل به احتمال و يا ظن كرده‌ايم و عمل به ظن و گمان، طبق برخي از آيات قرآن كريم مورد مذمت قرار گرفته چه برسد به احتمال كه قطعا جايز نيست. قرآن مي فرمايد: «ما يَتَّبِعُ أَكْثَرُهُمْ إِلاَّ ظَنًّا إِنَّ الظَّنَّ لا يُغْني‏ مِنَ الْحَقِّ شَيْئا» (و بيشتر آنها، جز از گمان (و پندارهاى بى‏اساس)، پيروى نمى‏كنند (در حالى كه) گمان، هرگز انسان را از حقّ بى‏نياز نمى‏سازد (و به حق نمى‏رساند) (يونس/36)، مشكل دومش اين است كه بعد از اينكه خلاف از آب در آمد، مردم در مورد اصل اعتقاد به مهدويت و ظهور دچار ترديد مي‌شوند يعني وقتي چند مورد را تطبيق كرديم و خلافش ثابت شد كم كم اين اعتقاد پديد مي‌آيد كه اصلا اصلش هم وجود نداشته است، لذا اين كار هم في نفسه غلط است و هم آثار و نتايج باطني بدي به دنبال دارد.

* برخورد با مسائل مهدويت و ظهور به چه صورت بايد باشد؟

ـ آنچه در مساله مهدويت و ظهور حائز اهميت است؛ اصل اعتقاد به مهدويت و آثاريست كه بر اين اعتقاد مترتب است.
يعني ما بايد اعتقاد به ظهور را كه جزو مسلمات اعتقادات ماست، و آثار و نتايجي كه انتظار و ظهور دارد را بيشتر تبيين كرده و توضيح دهيم.
ما بايد به دنبال اين باشيم كه وجود حجت خدا در زمين چه ثمراتي دارد، غيبتش چه ثمراتي دارد، انتظار ما چه فوايدي دارد و وظيفه ما در دوران انتظار چيست، ما بايد به عنوان كساني كه منتظر ظهور آقا امام زمان عجل الله فرجه الشريف هستيم، چه تمهيدات و مقدماتي را بايد فراهم كنيم تا زمينه‌ساز ظهور باشيم.
اين كه مي‌گويند براي ظهور آقا، دعا كنيد، صرف دعا كه كافي نيست بلكه هم بايد دعا كنيم و هم مقدمات لازم براي ظهور را فراهم سازيم.
ما معتقديم خود نظام جمهوري اسلامي و قيام و نهضت حضرت امام خميني (ره) مي‌تواند زمينه‌ساز ظهور باشد البته مدعي نيستيم كه قطعاً اين قيام به قيام حضرت حجت (عج) منتهي مي‌شود اما دعا مي‌كنيم كه خدايا اين قيام را به قيام آقا امام زمان (عج) متصل كن.
تعيين وقت براي ظهور و سوق دادن مردم به سمت مطالبي كه نمي‌شود براي آنها برهان قاطع اقامه كرد، كار درستي نيست. مشغله ما بايد زمينه‌سازي و بستر سازي براي ظهور حضرت باشد.
وظيفه علما و دانشمندان اسلامي در دوران غيبت اين است كه مردم را با وظيفه خود آشنا كنند و اين بزرگترين خدمت است.
به هر حال مسائل اخير و پخش مستند «ظهور بسيار نزديك است» باعث شد كه حتي مراجعي مانند حضرات آيات‌ سيستاني و مكارم شيرازي نيز اعتراض كرده و اظهار نگراني كنند كه علتش اين است كه اين كارها نه تنها به نفع اعتقادات سالم نيست بلكه آنها را تضعيف مي‌كند.

*در آخر دعاي عهد مي‌خوانيم «نراه قريبا» يعني ما فرج و ظهورش را نزديك مى‏دانيم، آيا مي‌توان از اين فراز استفاده كرد و گفت ظهور نزديك است؟ و آيا اين فراز مي‌تواند توجيه‌گر برخي از گفتارها و رفتارها شود؟

ـ خير، آيات قرآن نيز قيامت را نزديك مي‌بينند (نگاه كنيد: معارج/7 ) و اين نشان مي‌دهد كه قريب‌دانستن آيات و روايات با نزديك دانستن ما خيلي فرق دارد.
لفظ «قريب» از زمان ظهور آقا امام زمان (عج) مطرح بوده و مطلبي نيست كه جديداً ايجاد شده باشد، اگر بخواهيم «قريب» و نزديك بودن ظهور را به اين شكل معنا كنيم، حضرت بايد خيلي پيش از اين ظهور كرده بود و حكومتش تشكيل شده بود. اگر «نراه قريبا» را اينگونه در نظر بگيريم كه مثلا حضرت 10 يا 20 سال ديگر مي‌آيد، خب اين مطلب، 10 سال بعد از آغاز غيبت ايشان نيز مطرح بوده و در اين صورت، آقا بايد 30 سال بعد از غيبتش ظهور مي‌كردند. پس چرا تا به حال ظهور نكرده‌اند؟ پس اين استدلال خيلي نادرست است، لذا اين لفظي كه در روايات آمده را نمي‌توان اين گونه تفسير كرد.
ما دعا مي‌كنيم كه آقا زود تشريف بياورند اما كساني كه براي ظهور تعيين وقت كرده و تطبيق مصداق مي‌كنند و چه بسا با انگيزه درست و نيت الهي، دست به اين كار مي‌زنند، اما روش و محتواي كارشان ايراد دارد چرا كه وقتي كار به دست غير علما و غير اهل فن بيفتد نتيجه همين مي‌شود، هر مساله‌اي را بايد از اهلش سؤال كرد وقتي كسي بيمار شد نمي‌رود نزد پيش نماز مسجد، بلكه به سراغ پزشك متخصص مي رود، در رابطه با اينكه ظهور نزديك است يا نه و معناي عبارت «نراه قريبا» (ما نزديك مي بينيم) بايد از علما و مراجع سوال شود كه مراد چيست، بايد از كساني كه سال‌ها در زمينه امامت و مهدويت در علم كلام كار كرده‌اند مانند حضرت آيت‌الله سبحاني سؤال شود.
نه اينكه هر كسي براي خود دكان باز كرده و كاسبي راه بيندازد. هر چند شايد افرادي كه اين كارها را كرده‌اند قصدشان خدمت به امام و اسلام باشد ولي متأسفانه كارشان به لحاظ روش و محتوا غلط است.
خلاصه اينكه بايد در روش به افراد متخصص مراجعه كرد و در مورد محتوا، به مطالب يقين داشت و با ظن و گمان و احتمال پيش نرفت.

* بنابراين استاد مي‌شود چنين گفت كه «نراه قريبا» يعني اينكه ما اميدوار هستيم كه ظهور، زود اتفاق بيفتد و ان‌شاء‌الله نزديك باشد و لذا ما نزديك مي‌بينيم نه اينكه وقت تعيين كنيم و بگوييم يك سال، بيست يا پنجاه سال؟

ـ بله، ما همه علاقه‌مند و خواهان ظهور حضرت حجّت (عج) هستيم ولي اينكه بياييم و تعيين وقت كرده و آنرا به مردم القا كنيم، خطرناك است.
انتهاي پيام/ك

چهارشنبه 24 فروردین 1390  9:44 PM
تشکرات از این پست
azk_885
azk_885
کاربر برنزی

نامزدهاي جايزه ادبي «اورنج» معرفي شدند

خبرگزاري فارس: فهرست نهايي نامزدهاي شايسته دريافت جايزه ادبي اورنج توسط هئيت داوران و با معرفي 6 اثر و 6 نويسنده اعلام شد.

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از بوك سلر، فهرست نهايي جايزه ادبي اورنج امسال با معرفي «اما دونوگ»، «آميناتا فورنا»، «نيكول كراوس»، «تي‌ئا ابرت»، «كاترلين وينتر» و «اما هندرسون» از كشورهاي مختلف از سوي هئيت داوران اين جايزه انتخاب و معرفي شد.
به گفته رئيس هئيت داوران هر يك از اين نويسندگان كه برخي از آنها جزو نويسندگان صاحب نام محسوب مي‌شوند از جمله شانس‌هاي دريافت جايزه نقدي 30 هزار دلاري هستند.
بر اساس گزارش هيئت داوران «اما دونوگ» به خاطر رمان «اتاق»، «نيكول كراوس» براي رمان «خانه بزرگ» و «آمي ناتا فوما» به خاطر نگارش رمان «ياد عشق»، «اما هندرسون» به خاطر رمان«صداي بلند گريس ويليامز»، «تئا اوربرت» به خاطر كتاب «همسر ببر» و «آنابل» براي كتاب «كاترين وينتر» شايسته حضور در مرحله نهايي اين جايزه را يافتند.
به گفته رئيس هئيت داوران امسال فهرست نامزدهاي جايزه اورنج رمان‌ها و آثار متفاوتي را در بر دارد كه هر يك در جذب مخاطب قطعا موفق عمل خواهند كرد. به اعتقاد وي آثار ارائه شده در اين بخش به لحاظ روايت و قصه‌گويي در جمله برترين رمان‌هاي ارائه شده به دبيرخانه اين جايزه بوده است.
جايزه ادبي اورنج يكي از جوايز ادبي معتبر در انگليس است كه هر سال براي انتخاب برترين آثار ادبي نويسندگان زن برگزار مي‌شود.
اين جايزه امسال برنده خود را در روز هشتم ماه ژوئن 2011 به جامعه ادبي جهان معرفي مي‌كند.
انتهاي پيام/و

چهارشنبه 24 فروردین 1390  9:45 PM
تشکرات از این پست
azk_885
azk_885
کاربر برنزی

25 فروردين روز بزرگداشت عطار نيشابوري/
عطار نيشابوري؛ شهرزاد قصه‌گوي شبستان عرفان

خبرگزاري فارس: عطار، شهرزاد قصه‌گوي شبستان عرفان است كه سالكان راه عشق را به حكايات شيرين و ترانه‌هاي رنگين بيدار نگاه داشته و به گشودن حلقه‌هاي زلف معشوق ازل كه همان‌ اطوار عشق و اسرار معرفت الهي‌ست، مشغول كرده است.

گزارش تصويري مرتبط
-------------------------------

به گزارش خبرنگار فارس، براي سفر به سوي نيشابور كم كم آماده مي‌شوم، به سوي ديار شاعري حركت مي‌كنم كه عطر ابياتش تجلي عرفان و محفل عارفان است، بايد به جنوب شرقي نيشابور، فاصله 6.5 كيلومتري در مسير جاده نيشابور به سوي مشهد به طرف شرق روانه شوم.
اطلاعاتي از اين سرزمين عارف بزرگ و به قولي شهرزاد قصه‌گوي شبستان عرفان را همراه بر داشتم تا در ميانه راه مطالعه‌اي هرچند اندك داشته باشم، گويند سازنده شهر نيشابور «اقرسط، شاپور اول، پادشاه ساساني» بوده، در زبان پهلوي، آن را نيوشاهپور مي‌خوانند.

برگه‌هايم را كمي مرتب مي‌كنم تا به گذشته اين شهر هم نظري داشته باشم چرا كه مسلمانان در دوره خلافت عثمان بن عفان توانستند با مردم اين شهر صلح كنند و از اين طريق، دين اسلام را وارد نيشابور كردند؛ گويا در هر دوره بايد شاهد زوال و نابودي فرهيختگان و آثار بود، اين شهر و مردمانش هم از اين امر مستثني نبودند تا اينكه در اواخر حكومت مسعود غزنوي كه سلجوقيان به شرق ايران هجوم آوردند، طغرل اين شهر را مركز حكومت خويش ساخت. در دوره حكومت سلطان سنجر، نيشابور مورد هجوم «غزان» قرار گرفت؛ شهر را آتش زدند و بسياري را كشتند .
سپس يكي از غلامان سنجر به نام مؤيد بر نيشابور تسلط يافت و آن را آباد كرد، اما با حمله مغولها در سال 618 ميلادي اين شهر به گونه‌اي ويران شد كه ديگر هرگز موقعيت قبلي خود را باز نيافت. چنگيز خان مغول كه شخصا فرماندهي تسخير را بر عهده داشت، آن را با خاك يكسان كرد، بسياري از دانشمندان و بزرگان آن مانند عطار نيشابوري توسط مغولان به قتل رسيدند. با خود مي‌انديشيدم به واقع اگر با نابودي و حذف بزرگان شاعر در كشور مواجه نبوديم قلل مرتفع ديگري از ادبياتمان را بايد ارج مي نهاديم.

اينك در اين هنگامه به شهر نزديك‌ترم، ديوارها آجري، نماها سنتي و كمي به دورترها مانند است، ستون‌هاي سنگي، همان آرامگاهي كه ديگان را به سال‌هاي دور و قريب به عهد سلطان حسين بايقرا و امير علي‌شير نوائي وزير دانشمند وي مي‌برد؛ البته روايات و عقايد فراواني مطرح است مبني بر اينكه نخستين بناي آرامگاه عطار اندكي بعد از شهادت او توسط قاضي القضاة يحيي بن صاعد از بزرگان نيشابور ساخته شد، سپس امير عليشيرنوايي وزير سلطان حسين بايقرا عمارتي دلگشا برروي آرامگاه عطار بنا كرد.

گويا در اين سرزمين هنر و عشق، طلب ما را به سويي آورده كه آوردگاه آرامگاه شيخ فريد الدين نيشابوري و كمال الملك است؛ هنر را در اين سرزمين و آسمان جمع هم كنند از گوشه‌اي ديگر هنر و هنرمند و شاعري ديگر همانند عروس خوش‌سيما به خودنمايي مي‌پردازد اصلا ايران است و هنر.

ديدار من از اين ديار و سرزمين با آنچه در اقوال آمده متناقض هم نيست، برخي از نقاط بنا شكسنه و يا گرد دير زماني بر آن نشسته اما استادي كه در كنارم بود از اين شكستگي در كنار ستون به عنوان زياده‌رويي و تعصب بيجا سخن گفت چرا كه گويند سرداران ناصرالدين شاه هنگامي كه به زيارت مرقد شيخ نائل شده، از فرط تعصب كه در شريعت داشته تحت تاثير نفوذ نزديكانش كه عطار را به تصوف عيب مي‌كردند با گلوله‌اي گوشه سنگ مقبره وي را شكست.
يادبرگ‌هايي را با خود به همراه آورده‌ام تا از اين سرزمين و عرفان سياه مشق‌هايي را به يادگار بنگارم؛ شب‌هاي نيشابور زيبايي عجيبي دارد به شكلي كه ديگر رمق خواب در چشمان بر پلك‌ها هجوم نمي‌آورد.

فريدالدين زاده همان شهر پر روزي، ميوه، باغ و آب‌هاي فراوان است، به درستي عطار چه نيك از اين طبيعت و طبع خوب بهره برد. عطار خالق معني در دنياي فاقد معني است، بيت‌هايش بر آمده از دل اوست، گويي مي‌دانسته چه مي‌خواهي.
تصوير درخشان «نگار سياه» كه نشان ابليس است، تذكري براي مراقبه بود. گفت ما را هفت وادي در ره است، كه در مسير وصل نگار سياه دل سپيدمان را تاريك نكند.

عطار، شهرزاد قصه‌گوي شبستان عرفان است كه سالكان راه عشق را به حكايات شيرين و ترانه‌هاي رنگين بيدار نگاه داشته و به گشودن حلقه‌هاي زلف معشوق ازل كه همان‌ اطوار عشق و اسرار معرفت الهي‌ست، مشغول كرده است: در روزگاري كه در خطه خراسان خون مردمان مي‌ريختند، عطار كه خون وي نيز به دست ايشان برخاك ريخت، خرمني از مشك آهوان تتاري به جهانيان نثار كرد:

كردي اي عطار، بر عالم نثار
نافة مشك هر زماني صدهزار

از تو پر عطر است آفاق جهان
وز تو پرشورند عشاق جهان

عطار مشك را در لامكان افكنده و با عرضه اين مشك، عطرساي محفل روحانيان شد و دماغ معاشران حلقه عشق چون مولانا، سعدي، شيخ محمود، حافظ و جامي را تر كرد؛ به قول استاد الهي قمشه‌اي و امروز نيز اگر اين بوي خوش از مشرق آثار عطار وزيدن گيرد و در غرب عالم، بيمار زكام‌زده‌اي باشد كه شامه‌اش به سبب غلبه بيماري هوا و خودپرستي بوي مشك و پشك را فرق نمي‌نهد، هر آينه به رايحه اين مشك آسماني دماغش علاج شود و باز بوي خدا و عشق الهي و عطر كرامت انساني را استشمام كند؛ چنانچه عطار مصريان، ابن‌فارض اينگونه سروده:
و لو عقبت في‌الشرق انفاس طيبها
و في الغرب مزكوم، لعادله‌الشِّم

البته عطار خود نيز در ضيافت بزرگاني چون فردوسي، سنايي، نظامي و حتي ناصرخسرو از اين عطر و عود برخوردار شده و دكان عطاري خود را به مشك سخن ايشان رونق بخشيده و از آن شكرفروشان بازار عشق، تنگ‌هاي شكر به وام گرفته و انواع نقل و نبات و حلويات خوش بر خوان ميهمانان خويش نهاده است. البته اين وام عطار از پيشينيان به قول شيخ محمود از مقوله استراق و تقليد نيست، بلكه سرمايه اصلي هر شاعر بزرگ، تجربيات و مشاهدات و دريافت‌هاي شخصي اوست؛ چنان‌كه مولانا فرمود:

آنچه مي‌گويم، هست از عين‌اليقين
ني به استدلال و تقليد است اين

پس از عطار، كمتر شاعر پارسي‌گو را مي‌توان يافت كه به گونه‌اي تحت تاثير سخن عطار نبوده باشد؛ اما توان گفت كه در ميان آنها، سه تن بيش از ديگران با عطار آشنايي داشته و از او تاثير پذيرفته‌اند و آنها به ترتيب فاصله تاريخي از عطار عبارتند از: مولانا جلال‌الدين‌رومي، شيخ محمود شبستري و حافظ.

البته سفر با گپ و گفتي با اهالي ادبيات ادامه يافت تا اينكه با يادآوري سخنان سيد يحيي يثربي، استاد دانشگاه علامه طباطبايي، درباره عطار خاطره اين سخنش و مصاحبه زيبا جلوه مي‌كند كه گفت: عطار نيشابوري عشق و علاقه به كار را توصيه مي‌كند.

وي همچنين معتقد است، ترديدي نيست كه عطار يكي از بزرگان حوزه عرفان اسلامي است اما عرفان در عصر تعاليم اسلامي مطرح نبود؛ حتي رسول اكرم سخت با آن مخالف بود و مي‌فرمود كه پيشينيان شما به راه رياضت رفتند و بدبخت شدنند و من نمي‌خواهم امت من به اين راه بروند.
اين استاد دانشگاه ادامه مي‌دهد: اما از قرن دوم به خاطر فتوحاتي كه در شرق ايران و مناطق هندي نشين انجام شد مقداري از رسوبات مكاتب هندي به جهان اسلام آورده شد و از طرف سوريه نيز عرفان نوافلاطوني نفوذ كرد تا تصوف به صورت تدريجي رشد كند و نهايتاً در قرن چهار و پنج رواج پيدا كرد.

نويسنده كتاب «فلسفه عرفان» با اشاره به اينكه عطار در مرحله نظم و كمال عرفان قرار داشت، افزود: در زمان عطار عرفان رشد نهايي خود را كرده بود و اكنون بايد اين آموزه‌ها تنظيم مي‌شد كه به نظر من عطار يكي از تنظيم‌گران مهم آموزه‌هاي تصوف و عرفان است.
يثربي در ادامه تصريح مي‌كند: عطار نيشابوري در هر دو زمينه عرفان نظري و عملي قوي كار كرده است و از آنجايي كه عرفان بيشتر عملي است تا بحثي، منطق الطير او يكي از بهترين آثار عرفاني در تنظيم مسائل سير و سلوك است.
اين نويسنده در ادامه خاطر نشان كرد: اگر چه خواجه عبدلله انصاري هم به مسائل سير و سلوك مي‌پردازد اما فقط منازل را نام مي‌برد در حالي كه عطار نگرش تحليلي به عرفان دارد و مشكلات سير و سلوك را در منطق الطير به بهترين شكل مطرح مي‌كند.
وي در ادامه به وجود اسلام در اين دوره اشاره كرد و مي‌افزايد: يكي از معجزات زنده اسلام اين است كه از محيط خود تاأثير نگرفته است، چرا كه اين يك اصل ارسطويي است كه هر پديده‌اي فرزند محيط و زمان خود است و زمان و زمينه پيدايش اسلام زماني بود كه اسلام بايد غير عقلاني مي‌شد، چون تمام اديان اطراف اسلام از شاخه‌ها و شعبه‌هاي هندي گرفته تا شاخه و مذهب مسيحيت و شرك بسيط و افسانه‌اي عربستان هيج كدام مكتبي نبودند كه انديشه را تجربه كنند و اسلام در آن شرايط تكيه بر عقلانيت كرد و اين يكي از افتخارات اسلام است كه مكتب‌هاي غير عقلاني در داخل اسلام پيدا نشدند.

در پايان اين سفر سري به وادي معرفت عطار كه يكي از 7 وادي اوست ميزنم و سخن را اينگونه خاتمه مي‌دهم كه عطار گفت:

چون بتابد آفتاب معرفت
از سپهر اين ره عالي صفت

هر يكي بينا شود بر قدر خويش
بازيابد در حقيقت صدر خويش

----------------------------------
روايت‌گر: نفيسه اسماعيلي
----------------------------------
انتهاي پيام/و

چهارشنبه 24 فروردین 1390  9:45 PM
تشکرات از این پست
azk_885
azk_885
کاربر برنزی

سرمايه بخش خصوصي در خطر جدي قرار دارد؛
نگراني شورايعالي تهيه‌كنندگان از موارد مبهم آيين‌نامه شوراي صنفي نمايش

خبرگزاري فارس: شورايعالي تهيه‌كنندگان، موارد مبهم موجود در آيين‌نامه شوراي صنفي نمايش را از مشكلات جدي نظام نمايشي در سال جاري دانست.

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي شورايعالي تهيه‌كنندگان، دومين نشست اين شورا با حضور نمايندگان مجمع فيلمسازان سينماي ايران، كانون تهيه‌كنندگان و انجمن تهيه‌كنندگان مستقل تشكيل شد.
اين شورا آيين‌نامه نمايش سال 1390 با توجه به موارد مبهم و غير كارشناسي موجود در آن را باعث بروز مشكلات جدي براي نظام نمايشي و به‌خصوص تهيه‌كنندگان سينماي ايران دانست.
شورا در بررسي اين آيين‌نامه لازم دانست ضمن اعتراض، نگراني عمومي خود را نسبت به روند نظام نمايشي كه گسترش بي‌عدالتي را در اين حوزه در پي دارد، اعلام نمايد.
نمايندگان شورايعالي با بررسي مواد مختلف اين آيين‌نامه كه حاوي نگاه گروه‌گراي ويژه‌اي بر اساس ديكته مديريت دولتي است، از هم‌اكنون مي‌توان اعلام داشت كه سرمايه بخش خصوصي در خطر جدي قرار دارد.
عدم حضور نمايندگان بيش از 150 تهيه‌كننده مستقل كه عموما عضو تشكيلات تهيه‌كنندگي خانه سينما هستند و نگاه گروه‌ اندك كه به نظر مي‌رسد منافع گروهي را در نظر گرفته‌اند از ديگر مشكلات پيش‌ روي شوراي صنفي است.
رفتارهاي گروهي كه فاقد روند صنفي است، طبيعتا باعث بروز مشكلات جدي براي بخش خصوصي و تهيه‌كنندگان مستقل خواهد شد.
شورايعالي مقرر كرد كه موارد و مشكلات اين آيين‌نامه و رفتارهاي غيرصنفي، با دقت زير نظر گيرد و با اطلاع‌رساني به‌موقع به تهيه‌كنندگان سينماي كشور و افكار عمومي سينماي ايران، از گسترش بي‌عدالتي در اين حوزه جلوگيري شود.
در ادامه اين جلسه موضوع تشكيل نشست عمومي فدراسيون جهاني تهيه‌كنندگان مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت.
شورا با توجه به نياز مستمر ارتباط‌هاي بين‌المللي مقرر داشت كليه مسائل حوزه بين‌الملل به‌خصوص فدراسيون جهاني تهيه‌كنندگان (فياپف) توسط اعضاي اين كميته خانم‌ها فرشته طائرپور، منيژه حكمت و آقاي عليرضا شجاع‌نوري پيگيري و مديريت گردد.
در اين زمينه نماينده شورايعالي همزمان با جشنواره جهاني فيلم كن در نشست عمومي فدراسيون جهاني تهيه‌كنندگان حضور خوهد يافت تا نسبت به تشريح پيشرفت‌هاي سينماي ايران و همكاري‌هاي جهاني با سينماي كشورمان هماهنگي‌هاي لازم را معمول دارند.
در همين نشست آخرين اقدامات انجام شده براي حذف ماده 15 و 16 آيين‌نامه معافيت مالياتي خانواده سينماي ايران گزارش شد.
محمدي اعلام داشت كه در پايان سال گذشته طي نشستي متن حقوقي مورد نياز براي حذف ماده 15 و 16 تنظيم و به «محسن علي‌اكبري» جهت پيگيري ارائه شد. اين متن حقوقي توسط معاونت سينمايي در شورايعالي سينما تصويب و توسط وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي جهت طرح در كميسيون فرهنگي دولت ارسال شده است. نماينده شورايعالي در امور ماليات اعلام داشت كه اميدواريم با تصويب اين متن حقوقي در كميسيون فرهنگي دولت، مشكلات فراروي سينماگران كه در حال حاضر پرونده‌هاي غيرلازم فراواني را تشكيل داده است، حل و فصل شود.
نماينده شورايعالي در امور مالياتي اعلام داشت كه عدم تصويب اين متن حقوقي در اسرع وقت مي‌تواند پرونده‌هاي مالياتي را به نحوي غير قابل كنترل افزايش و باعث فروپاشي بسياري از شركت‌هاي سينمايي شود.
به گزارش فارس،‌ در ابتداي اين نشست، سه تن از نمايندگان مجمع فيلمسازان، انجمن تهيه‌كنندگان مستقل و كانون تهيه‌كنندگان پيرامون مشكلات فراروي سينماي ايران سخن گفتند. اين نمايندگان ضمن ابراز نگراني از خطر قاچاق و سرقت فيلم‌هاي ايراني لازم دانستند كه قوه قضاييه، پليس امنيت و دبيرخانه ستاد مبارزه با محصولات غيرمجاز فرهنگي نسبت به موضوع با حساسيت، دقت و شدت عمل بيشتري برخورد نمايند. ضمن اينكه اعضاي خانواده سينما، به‌خصوص مديران و كاركنان سينماها نيز با توجه به مسئوليت خود، نسبت به كنترل سالن دقت و با احساس مسئوليت بيشتري عمل نمايند. در همين سخنان نسبت به دقت و هماهنگي مديران اغلب سينماهاي كشور تاكيد شد چرا كه مي‌دانند ريشه قاچاق و سرقت فيلم‌ها نه فقط تهيه‌كنندگان سينماي كشور كه سينماي ملي و در نتيجه منافع كل خانواده سينما و از جمله سينماداران را مورد هجمه قرار خواهند داد.

چهارشنبه 24 فروردین 1390  9:46 PM
تشکرات از این پست
azk_885
azk_885
کاربر برنزی

انتظامي، هاشمي، درخشنده، شرف‌الدين و حقيقي؛
داوران بخش مسابقه مناطق آزاد جشنواره فيلم كيش معرفي شدند

خبرگزاري فارس: اسامي داوران بخش مسابقه فيلم‌هاي سينمايي مناطق آزاد جشنواره بين‌المللي فيلم كيش اعلام شد.

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي جشنواره بين‌المللي فيلم كيش، عزت‌الله انتظامي (بازيگر)، سيدضياء هاشمي (تهيه‌كننده)، محمدرضا شرف‌الدين (تهيه‌كننده)، پوران درخشنده (كارگردان) و محمدحسين حقيقي (كارگردان) به عنوان داوران بخش مسابقه سينماي ايران با موضوع مناطق آزاد معرفي شدند.
بر اساس اين گزارش، در اين بخش كه 11 فيلم سينمايي «پرتقال خوني»‌ (سيروس الوند)، «هامون و دريا» (ابراهيم فروزش)، «تاكسي نارنجي» (ابراهيم وحيدزاده)، «گل يا پوچ» (ابوالفضل جليلي)، «پنالتي» (انسيه شاه‌حسيني)، «خانواده ارنست» (محسن دامادي)، «هرچي خدا بخواد» (نويد مهين‌دوست)، «كتوني سفيد» (محمدابراهيم معيري)، «گاهي واقعي»‌ (رامين لباسچي) و «انتهاي زمين»‌ (ابوالفضل صفاري) حضور دارند، در 6 سالن سينما به نمايش در‌مي‌آيند.
انتهاي پيام/ا

چهارشنبه 24 فروردین 1390  9:46 PM
تشکرات از این پست
azk_885
azk_885
کاربر برنزی

/جشنواره فيلم شهر/
«قريب قربت» در جشنواره فيلم شهر به نمايش در مي‌آيد

خبرگزاري فارس: «مهيار خسرواني» مستند «قريب قربت» را با موضوع غبارروبي مزار شهدا در پنجشنبه آخرسال، براي جشنواره فيلم شهر ساخته است.

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي جشنواره فيلم شهر، «مهيار خسرواني» مستند «قريب قربت» را با محوريت مراسم غبارروبي مزار شهدا در پنجشنبه آخرسال و شهداي گمنام براي جشنواره فيلم شهر آماده كرده است.
اين مستند كوتاه به كارگرداني «مهيار خسرواني» با مونتاژ حميدرضا گنجي، طرحي از ايمان رحيم‌پور، فيلمبرداري آرش سيفي و تهيه كنندگي يوسف مرادنيا از كه از توليدات موسسه تصوير شهر است.
غبارروبي مزار شهدا و درگذشتگان به عنوان سنتي ديرينه كه ريشه در فرهنگ ايراني - اسلامي دارد، مردم در پنجشنبه آخر سال با رفتن به قبرستان ياد شهدا و درگذشتگان را گرامي مي‌دارند.
چهارمين جشنواره بين المللي فيلم شهر در قالب بخش‌هاي رقابتي فيلم‌هاي كوتاه، مستند، انيميشن، ويديويي و سينمايي با رويكرد «شهري انساني براي انسان شهري» از 24 تا 29 ارديبهشت ماه سال جاري در تهران و گيلان برگزار مي‌شود.
براي كسب اطلاعات بيشتر به وب سايت www.urbanfilmfest.ir مراجعه و يا با شماره تلفن 22893143 تماس گيرند.
انتهاي پيام/ا

چهارشنبه 24 فروردین 1390  9:47 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها