به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، اولین نشست کمیته مشاوران شاخه کارمندان دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز (سهشنبه) در سالن همایشهای نمایشگاه بینالمللی تهران با حضور فرهاد دانشجو رئیس دانشگاه ازاد، محمد خجسته معاون اداری و مالی دانشگاه آزاد، محمدصادق مهدوی معاون هماهنگکننده و کارمندان دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
در این مراسم خجسته با بیان اینکه فرهاد دانشجو، دانشمند فرهیخته و عالم عالی است، به اصول مدیریتی اشاره کرد و گفت: برای انجام هر کاری روشی وجود دارد بخصوص زمانی که مدیر سازمانی به جای استفاده از یک تفکر از مجموعه افکار و عقاید و تجربههای پرسنل استفاده میکند.
وی افزود: بنده در مدیریت فرهاد دانشجو، مدیریت بر مبنای هدف و نتیجه در یک بستر فرهنگی با رعایت اصول اخلاقی و مبتنی بر روابط انسانی را دیدهام.
به گفته خجسته، این روز در تقویم دانشگاه آزاد به جهت اینکه در 30 سال گذشته مشابهی نداشته است، به عنوان یک روز رسمی ثبت خواهد شد و همیشه از آن یاد خواهند کرد.
این اظهارات معاون مالی دانشگاه آزاد با تشویق حضار همراه شد و خجسته با بیان اینکه قصد دارم تشویق شما را بیپاسخ نگذارم، گفت: رئیس دانشگاه آزاد کمک هزینه مکه مکرمه برای 10 نفر و کمک هزینه سفر به کربلا و مشهد مقدس را برای 20 نفر تدارک دیدهاند.
بار دیگر حضار این جلسه خجسته را تشویق کرده و شعار «دانشجو، دانشجو حمایتت میکنیم» و «دانشجو دانشجو تشکر تشکر» را سر دادند.
به گفته خجسته اولین دستور جلسه این نشست تعطیلی پنجشنبهها و دومین آن ادامه تحصیل کارمندان دانشگاه آزاد اسلامی است؛وی در این باره گفت: تعطیلی پنجشنبهها در شورای دانشگاه مطرح شده و نظرات مختلفی از رؤسای مناطق در این خصوص اعلام شده است. برهمین اساس قرار است در این جلسه در این باره تصمیمگیری شود.
وی در خصوص ادامه تحصیل کارمندان نیز اظهار داشت: هزینه در بخش آموزش به هیچ عنوان هزینه به حساب نمیآید. این هزینه به نوعی سرمایهگذاری است.
خجسته با بیان اینکه از رئیس دانشگاه آزاد درخواست کردم که در این جلسه تداوم داشته باشد تا از مشاورت شما بیبهره نمانیم، گفت: دبیرخانهای در معاونت اداری مالی تشکیل خواهد شد تا نظرات کارمندان را به عنوان یک سند در آن دستهبندی کنیم.
* افتخار دعوت برای سخنرانی آقای رئیس
در ادامه این نشست معاون مالی دانشگاه آزاد با بیان اینکه مدیریت این جلسه در دست آقای مهدوی است، گفت: ولی من نمیتوانم بگذارم این افتخار که دکتر دانشجو را دعوت به سخنرانی کند، نصیب کس دیگری شود؛ به احترام فرهاد دانشجو میایستیم و 3 صلوات میفرستیم.
این اظهارات خجسته با تشویق حضار مواجه شد و در ادامه فردی از میان جمعیت برخاست و برای فرهاد دانشجو شعر خواند.
* دانشجو: مجیز مرا نگویید
فرهاد دانشجو پس از قرار گرفتن در پشت تریبون خطاب به حضار گفت: اگر بنده را به عنوان همکار خود قبول دارید، از من تعریف و تمجید نکنید که این اظهارات با شعار «دانشجو، دانشجو حمایتت میکنیم» همراه شد.
دانشجو ادامه داد: شأن شما و جلسه بالاتر از گفتن مجیز و شعر در راستای صفاتی است که من ندارم، لذا ضمن اینکه تشکر میکنم، خواهش میکنم برای حرمت برادر کوچک خود از من تعریف نکنید اما به حمایت همه شما نیاز دارم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه نباید آینده دانشگاه را با نفی گذشته ساخت، گفت: گذشته، گذشته ماست، کار یک روزه هم نیست، باید به تدریج این ساختار اصلاح شود. شما یاران فرهاد هستید و فرهاد نیز یار شما.
این اظهارات دانشجو با تشویق ممتند و طولانی همراه شد.
وی با بیان اینکه آقای خجسته معاون مالی دانشگاه آزاد تاکنون زحمت زیادی کشیده است، گفت: وی حافظ کل قرآن کریم نیز هستند که حضار با صلواتی از خجسته تقدیر کردند.
دانشجو با بیان اینکه من پرفسور مهندسی عمران سازه و زلزله هستم، گفت: نمیدانم مدیریتی که میگویم در کدام قالب میگنجد ولی مدیریت من مدیریت بر قلبهاست. این بار نیز حضار رئیس دانشگاه آزاد را تشویق کردند.
دانشجو با بیان اینکه قوانین را به مرور زمان با دست خودمان اصلاح میکنیم، گفت: بین من و شما آنطور که سنت رسول خدا حکم میکند، پابرجا است و من بالاتر از شما نیستم بلکه خاک پای همه شما هستم. پس از این اظهارات حضار به تشویق دانشجو پرداختند و شعار «بسیجی دلاور حمایتت میکنیم»، «برادر عزیزم تو نور چشم مائی» سر دادند که دانشجو در پاسخ گفت: شما هم نور چشم من هستید و بر روی سرم جای دارید.
وی در ادامه به درخواستهای کارمندان اشاره کرد و گفت: خیلی از شما خواستهاید که بعد از 25 یا 30 سال که در دانشگاه آزاد موی سیاهتان را سفید کرده اید- البته اگر رنگ نکنید- و از دانشگاه آزاد میروید، فرزندانتان با توجه به وضعیت نامطلوب اشتغال امروزی، جایگزین شما شوند. که این اظهارات با تشویق حضار همراه شد.
* رایگیری برای تعطیلی پنجشنبهها
رئیس دانشگاه آزاد در ادامه به هدف این نشست اشاره کرد و گفت: باید در این جلسه موضوع تعطیلی پنجشنبهها و ادامه تحصیلی کارمندان مورد بررسی قرار گیرد، ولی قبل از آن مایل هستم که 2 نفر از مخالفین و 2 نفر از موافقین نظرات خود را مطرح کنند.
به گفته وی، پکیج تعطیلی پنجشنبهها بدین گونه است که مجموع ساعات کاری کارمندان کمتر از ساعات کاری دیگر دانشگاهها نشود، و اگر اینچنین شد باید افزایش ساعات کاری در روزهای دیگر صورت پذیرد؛ همچنین دانشگاههایی که نیاز به فعالیت در روز پنجشنبه هستند، بایستی برای کارمندان اضافه کار در نظر گیرند.
یکی از مخالفین این تعطیلی، گفت: اگر ساعات کاری روز پنجشنبه بخواهد در روزهای دیگر تقسیم شود، زندگی خانمها را با چالش مواجه میکند.
یکی از موافقین این طرح نیز گفت: یک کارشناس جوابگوی حداقل 1700 دانشجو است، در صورتی که یک استاد نهایت با 300 نفر کار دارد، اگر پنجشنبهها تعطیل شود، میتوانیم به راحتی به گردش برویم و یا خرید کنیم.
دانشجو در پاسخ به اظهارات این فرد گفت: چه مرد خوبی! البته این قسمتهای آخر کمی بدآموزی نیز داشت.
پس از رأیگیری تعطیلی پنجشنبهها و تصویب آن کارمندان دانشگاه آزاد با شعار اللهاکبر از این طرح حمایت کردند و دانشجو اظهار داشت: مخالفان طرح به موافقان تبریک بگویند.
* ادامه تحصیل کارمندان
دانشجو پکیج پیشنهادی کارشناسان دانشگاه آزاد برای ادامه تحصیل کارمندان را اینگونه برشمرد که هر ساله بین 5 تا 10 درصد کارمندان اجازه ادامه تحصیل را داشته باشند تا خدشهای در کار دانشگاه ایجاد نشود. در کنار آن صلاحیت علمی و اجرایی در اولویت قرار گیرد تا براساس معدل کسانی که امکان موفقیتشان در اخذ مدرک بالاتر بیشتر است، ادامه تحصیل دهند. همچنین این افراد باید با چارچوب نظام و ولایت فقیه که خط قرمز ماست در تضاد نباشند؛ بر همین اساس افرادی که معرفی میشوند باید تائید صلاحیت بگیرند؛ البته این ربطی به جریانات سیاسی درون نظام همچون اصلاحطلب و اصولگرا ندارد.
وی در خصوص شهریه دانشگاه کارمندان نیز گفت: کارشناسان ما می گویند اگر شخص بدون هیچ هزینهای درس بخواند مانند کسی می ماند که بهترین عسل را رایگان بخورد؛ یعنی قدرش را نمیداند؛ بنابراین پیشنهاد دادند دانشگاه 70 درصد هزینه تحصیل را کارمند و 30 درصد را دانشگاه تقبل کند، که معاونت مالی دانشگاه پیشنهاد 50 درصدی برای هر دو طرف را داد؛ البته اگر این افراد موفق به اخذ مدرک نشوند، باید هزینهای را که دانشگاه تقبل کرده است را پس دهند.
پس از این اظهارات کارمندان شعار «فدایی ولایت، حمایت، حمایت» سر دادند.
در ادامه یکی از موافقین این طرح برخاست و با بیان اینکه از شهر نارنج شیراز آمدهام، که فرهاد دانشجو گفت من 6 سالی را در شیراز بودم که این فرد گفت برای این که میدانستم شیراز بودهاید گفتم؛ وی افزود: گیوتین بخشنامه قبلی بر گردن من خورده است و نگذاشتند ادامه تحصیل دهم.
این کارمند دانشگاه آزاد ادامه داد: من شیرازی حرف میزنم و فکر میکنم که برای حضار جالب باشد؛ شهر ما پذیرای برادران دانشجو بوده است. دانشجو در جواب گفت: ساواک شهر شما هم پذیرای ما بوده است
این پاسخ دانشجو با خنده حضار مواجه شد و پس از آن به این فرد گفت: لطف کردی «کاکو جون».
پس از پایان اظهارات دانشجو، 2 تن از مخالفین و موافقین به ایراد سخن پرداختند و این طرح نیز با اکثریت آرا به تصویب رسید که تصویب این طرح با الله اکبر کارمندان و تشویق همراه شد.
* حضور تشکلها در نشست
در ادامه این نشست صدای شعارهای عدهای از دانشجویان که تقاضای دیدار با رئیس دانشگاه آزاد را داشتند، در داخل سالن شنیده شد؛ پس از گذشت دقایقی فرهاد دانشجو که از حضور تشکلهای سیاسی- اسلامی دانشگاه آزاد مطلع شده بود، خطاب به کارمندان، با بیان اینکه برخی از تشکلها مایل هستند که در این مراسم شریک ما باشند، خطاب به مسئولین جلسه گفت: اجازه بدهید دانشجویان به داخل جلسه بیایند.
پس از باز شدن دربهای سالن، حدود 200 تن از دانشجویان با پرچمهای "یا مهدی" یا "یا زهرا" و شعارهایی همچون "مرگ بر منافق"، "مرگ ضد ولایت فقیه" "خونی که در رگ ماست هدیه به رهبر ماست"، "فقر و فساد و تبعیض، دکتر ما بپا خیز" وارد سالن شدند که این حضور دانشجویان و موسیقی انقلابیی که همراه آن پخش میشد، باعث تغییر فضای جلسه به نحوی شود که بسیاری از کارمندان با دوربینهای موبایل خود از حضور دانشجویان تصویربرداری کنند.
در این میان فرهاد دانشجو نیز با شعار "ماشاءالله حزبالله"، با بیان اینکه بنده به عنوان یک پروفسور و استاد دانشگاه افتخارم این است که ولایی هستم و با تکان دادن دست خود برای دانشجویان در شعارهای آنها شریک شد.
وی پس از حضور تشکلهای دانشجویی گفت: دانشجویان و کارمندان مانند دو دوست صمیمی برادرانه کنار یکدیگر قرار می گیرند که این برای من قابل احترام است.
دانشجو افزود: بنده حقیر را ببخشید اگر نمیتوانم احساساتم را بیان کنم ولی کشور باید افتخار کند که همچنین دانشجویانی دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خطاب به این دانشجویان گفت: از بین دانشجویان کسی وجود دارد که بخواهد مطلبی بگوید؟
* انتقاد دانشجویان از سخنرانی یک فرد
در ادامه این نشست اکبری مدیر کل تشکلهای دانشگاه آزاد پشت تریبون رفت که حضور این فرد در پشت تریبون، انتقادات دانشجویان را در پی داشت.
در پایان اظهارات اکبری وی به رئیس دانشگاه آزاد پرچمی را که روی آن "السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین" را که از کربلا آمده بود، به فرهاد دانشجو برای نصب در اتاق ریاست هدیه داد.
انتهای پیام/