0

مقالات

 
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

مقالات

 آیا اینترنت همان وب است؟

اکثر کاربران فکر می‌کنند که وب همان اینترنت است اما اینترنت در سال ۱۹۸۳ وقتی که آرپانت که همان پدر اینترنت نامیده می‌شود شروع به استفاده از پروتکل TCP/IP کرد شکل گرفت. وب توسط تیم برنرز لی انگلیسی در سال ۱۹۸۹ ساخته شده. شبکه جهانی وب از سرورها که صفحات را دربر دارند و مرورگرهای بسیاری همانند فایرفاکس ، اینترنت اکسپلورر ، سافاری و… ساخته شده است. درواقع اینترنت مجموعه‌ای از فناوری‌ست که موجودیت وب را رقم زده است. اگر اینترنت نبود وب هم نبود و اگر وب نبود اینترنت همچنان در اثر هجر باقی می‌ماند. باید به این نکته توجه داشت که بسیاری از برنامه‌های تحت شبکه بدون نیاز به وب کار می‌کنند مانند ایمیل، FTP ، IRC یا چت مبتنی بر اینترنت ، نرم‌افزارهای پیام رسان ، تل‌نت، تورنت...
اینترنت یک داﻻن تو در تو است از تلفن‏ها، خطوط کابلى، ماهواره‏ها، سیم‏هاى شبکه و کامپیوترهاى به هم پیوسته که در سرتاسر جهان پراکنده شده‏اند. توصیه می کنم مقاله اینترنت چیست را در همین سایت ایران کالا مطالعه کنید. وب به نامى گفته می شود که به هر چیز در اینترنت تعلق گرفته است. ما میتوانیم با استفاده از Uniform Resource Locator یا URL به آن چیز دسترسى داشته باشیم. این روش آدرس‏دهى (مثل  در دهه ٦٠ اینترنت را تبدیل به شاهراه اطلاعاتى کرد. به خصوص اینكه باعث حذف اعلان‏ها و فرمان‏هایى شد که سابقاً کاربران مجبور بودند تا براى رسیدن به اطلاعات تایپ کنند. بخش اعظمى از محتویاتى که شما از طریق URL به دست می آورید، فایلهایى هستند که با یک کد خاص موسوم به HyperText Makup Language یا به اختصار HTML نوشته شده‏اند. ما فایلهاى HTML را به عنوان صفحات وب میشناسیم.
حالتـهاى زیادى پیش مـی آید که به جـاى وب از اینترنت استفاده می کنیم : مثل وقتى که یک e-mail میفرستیم؛ یک MP3 را به وسیله یک برنامه انتقال مستقیم (peer-to-peer) دریافت می کنیم؛ یا یک پیام فورى را توسط برنامه‏اى مانند ICQ ارسال می کنیم. و نیز برخى از آدرسهاى وب که با ".www" شروع نمیشوند.
به خاطر هوشمندى كه در مرورگرها و اغلب وب سرورها قرار داده شده است، معموﻻً نیازى به وارد کردن ".www" قبل از یک آدرس وب وجود ندارد. وقتى یک URL را وارد میکنید، مرورگر یک درخواست به یک سرور براى پیداکردن سایت میفرستد. سرور اغلب سایت را حتى بدون پیشوند تشخیص می دهد. اما اگر نتوانست، خود مرورگر پیشوند را اضافه می کند و دوباره آن را ارائه می کند؛ یا به امید پیدا کردن یک مورد منطبق، آن را از سرورهاى بزرگتر و بزرگتر طلب (ping) می کند. حتى اگر شما www را وارد نکرده باشید هنگام برقرارى ارتباط در مرورگر شما نمایش داده می شود. اما باید کمى هم مراقب باشید، به هر حال بعضى از سرورها کمى غیر عادى هستند و توانایی تصحیح URL ها را ندارند؛ بنابراین اگر www را ننوشته باشید ممکن است سایتتان را پیدا نکنید.
یان یاکوبس از کنسرسیوم وب جهان گستر واقع در MIT مى گوید « در جهان ایده آل، URL ها نه دیده می شوند و نه شنیده ». در حال حاضر کاربران، سایتها را به وسیله موتورهاى جستجویى چون Google پیدا می کنند و براى رسیدن به هر چیزى روى لینک‏ها کلیک می کنند. کنسرسیوم در جستجوى راهبردهاى جهانى براى تغییر معمارى وب است تا گردش در آن را آسان تر کند؛ به خصوص براى افرادى که دچار نوعى معلولیت جسمى نیز هستند .

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

دوشنبه 26 تیر 1391  8:34 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43 anar6667 ali_kamali
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مقالات

 

تست اعتیاد به اینترنت
تست اعتیاد به اینترنتتست اعتیاد به اینترنت IAT یکی از معتبرترین تست‌های مربوط به سنجش اعتیاد اینترنتی است که توسط دکتر کیمبرلی یانگ ابداع شده است. در تست IAT هرچه نمره شما بیشتر باشد، اعتیاد شما به اینترنت شدیدتر است. نمرات هم به ترتیب از یک تا پنج هستند. در پایان، باید مجموع نمراتی را که به بیست پرسش زیر می‌دهید، جمع بزنید. برای محاسبه مجموع نمرات خودتان، می‌توانید از ماشین‌حساب ویندوز کمک بگیرید.
● چقدر بیشتر از آنچه که قصد دارید، در اینترنت می‌مانید؟
۱)به ندرت
۲)گاه گاهی
۳)غالباً
۴) بکرات
۵)همیشه
۶) شامل حال من نمی‌شود
● چقدر بخاطر آنلاین ماندن، اعضای خانواده را نادیده گرفته‌اید؟
۱)به ندرت
۲)گاه گاهی
۳)غالباً
۴) بکرات
۵)همیشه
۶) شامل حال من نمی‌شود
● چقدر اینترنت را به بودن با همسرتان ترجیح می‌دهید؟
۱)به ندرت
۲)گاه گاهی
۳)غالباً
۴) بکرات
۵)همیشه
۶) شامل حال من نمی‌شود
● چقدر از طریق اینترنت، با کاربران دیگر رابطه برقرار می‌کنید؟
۱)به ندرت
۲)گاه گاهی
۳)غالباً
۴) بکرات
۵)همیشه
۶) شامل حال من نمی‌شود
● چقدر دیگران از شما، بخاطر میزان آنلاین بودن‌تان شاکی هستند؟
۱)به ندرت
۲)گاه گاهی
۳)غالباً
۴) بکرات
۵)همیشه
۶) شامل حال من نمی‌شود
● چقدر بخاطر اینترنت، نمرات و کارهایتان در مدرسه اُفت کرده است؟
۱)به ندرت
۲)گاه گاهی
۳)غالباً
۴) بکرات
۵)همیشه
۶) شامل حال من نمی‌شود
● چقدر ایمیل‌هایتان را پیش از کارهای ضروری دیگرتان چک می‌کنید؟
۱)به ندرت
۲)گاه گاهی
۳)غالباً
۴) بکرات
۵)همیشه
۶) شامل حال من نمی‌شود
● چقدر عملکرد کاری و بهره‌وری شما، بخاطر اینترنت آسیب دیده است؟
۱)به ندرت
۲)گاه گاهی
۳)غالباً
۴) بکرات
۵)همیشه
۶) شامل حال من نمی‌شود
● وقتی از شما می‌پرسند که چه کارهایی آنلاین انجام می‌دهید، چقدر در موضع تدافعی یا پنهان‌کاری قرار می‌گیرید؟
۱)به ندرت
۲)گاه گاهی
۳)غالباً
۴) بکرات
۵)همیشه
۶) شامل حال من نمی‌شود
● چقدر افکار آزار دهنده در زندگی را با افکار آرام‌بخش در اینترنت خنثی می‌کنید؟
۱)به ندرت
۲)گاه گاهی
۳)غالباً
۴) بکرات
۵)همیشه
۶) شامل حال من نمی‌شود
● چقدر وقتی در اینترنت هستید، احساس می‌کنید توان پیش‌بینی امور را دارید؟
۱)به ندرت
۲)گاه گاهی
۳)غالباً
۴) بکرات
۵)همیشه
۶) شامل حال من نمی‌شود
● چقدر فکر می‌کنید که زندگی بدون اینترنت، چیزی کسالت‌بار؛ تهی و بی‌لذت است؟
۱)به ندرت
۲)گاه گاهی
۳)غالباً
۴) بکرات
۵)همیشه
۶) شامل حال من نمی‌شود
● چقدر وقتی کسی هنگام آنلاین بودن مزاحم شما می‌شود، غُر می‌زنید؛ فریاد می‌زنید یا عصبانی می‌شوید؟
۱)به ندرت
۲)گاه گاهی
۳)غالباً
۴) بکرات
۵)همیشه
۶) شامل حال من نمی‌شود
● چقدر بخاطر قطع نکردن اینترنت، دچار بی‌خوابی هستید؟
۱)به ندرت
۲)گاه گاهی
۳)غالباً
۴) بکرات
۵)همیشه
۶) شامل حال من نمی‌شود
● چقدر فکر می‌کنید در حالت آفلاین، حواس‌پرتی دارید؛ ولی در حالت آنلاین بهتر هستید؟
۱)به ندرت
۲)گاه گاهی
۳)غالباً
۴) بکرات
۵)همیشه
۶) شامل حال من نمی‌شود
● چقدر وقتی آنلاین هستید این جمله را بکار می‌برید: فقط چند دقیقه مونده، الان میام.
۱)به ندرت
۲)گاه گاهی
۳)غالباً
۴) بکرات
۵)همیشه
۶) شامل حال من نمی‌شود
● چقدر سعی کرده‌اید از میزان آنلاین بودن خود بکاهید و موفق نشده‌اید؟
۱)به ندرت
۲)گاه گاهی
۳)غالباً
۴) بکرات
۵)همیشه
۶) شامل حال من نمی‌شود
● چقدر سعی دارید میزان آنلاین بودن‌تان را از دیگران مخفی کنید؟
۱)به ندرت
۲)گاه گاهی
۳)غالباً
۴) بکرات
۵)همیشه
۶) شامل حال من نمی‌شود
● چقدر میزان آنلاین بودن را به بیرون رفتن با دیگران ترجیح می‌دهید؟
۱)به ندرت
۲)گاه گاهی
۳)غالباً
۴) بکرات
۵)همیشه
۶) شامل حال من نمی‌شود
● چقدر وقتی آفلاین هستید، احساس افسردگی و عصبیت دارید که با آنلاین شدن از بین می‌رود؟
۱)به ندرت
۲)گاه گاهی
۳) غالباً
۴) بکرات
۵) همیشه
۶) شامل حال من نمی‌شود
● نتیجه:
▪ جمع نمرات بین ۲۰ تا ۴۹ = کاربر معمولی هستید.
▪ جمع نمرات بین ۵۰ تا ۷۹ = دارید دچار مشکل اعتیاد اینترنتی می‌شوید، مراقب باشید.
▪ جمع نمرات بین ۸۰ تا ۱۰۰ = شما به اکثر پرسش‌ها، نمرات ۴ یا ۵ داده‌اید. شما دچار اعتیاد اینترنتی هستید و باید مشکل‌تان را در اسرع وقت حل کنید. واقعاً فکر کنید که اگر در پرسش دوم، جواب شما ۴ بوده است؛ چه بر سَر خودتان آورده‌اید؟
قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
دوشنبه 26 تیر 1391  9:06 AM
تشکرات از این پست
mina_k_h
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مقالات

چگونه Ip خود را عوض کنيم؟

 

الف)اینجا می خواهیم ببینیم چه جوري IP خودتون را با يه IP ديگه از همون Range عوض کنين. هر موقع که به اينترنت وصل ميشين، پروتکل DHCP به شما يه IP تخصيص ميده. عوض کردن اين IP کار چندان سختي نيست و البته ميتونه مفيد هم باشه! موقعي که شما تحت حمله DDoS هستين يا وقتي که ميخواين تمامي درخواستها به يه وب سرور رو به طرف خودتون Redirect کنين (البته من با اجازه مدیر سایت میکرورایانه این جمله رو نوشتم و میدونم که اینکار کار درستی نیست) يا فرضاً وقتي که IP شما بسته شده و ميخواين به جاي اون از يه IP ديگه در Range خودتون استفاده کنين و يا ... به تغيير دادن IP احتياج پيدا ميکنين.

ب) اطلاعات مورد نياز
قبل از اينکه شما بتونين IP خودتون رو عوض کنين، بايد يه سري اطلاعات جمع کنين. اين اطلاعات عبارتند از : محدوده IP شما، Subnet Mask، مدخل (Gateway) پيش گزيده، سرور DHCP و سرورهاي DNS
1. به دست اوردن محدوده IP : بدست اوردن IP Range اصلاً سخت نيست! فرض کنيد IP شما 24.193.110.255 باشه. شما ميتونين به طور مشخص از محدوده زير براي IP جديد خودتون انتخاب کنين :
24.193.110.1 < [آي پي جديد] < 24.193.110.255

2. به دست اوردن Subnet Mask، مدخل، سرور DHCP و DNS : به دست اوردن اينها هم ساده‌س! يه خط فرمان DOS باز کنين و توش تايپ کنين ipconfig /all شما حالا بايد بتونين يه چيزي شبيه به اين ببينين :
Host Name . . . . . . . . . . . . : My Computer Name Here
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . : xxxx.xx.x
Description . . . . . . . . . . . : NETGEAR FA310TX Fast Ethernet Adapter (NGRPCI)
Physical Address. . . . . . . . . : XX-XX-XX-XX-XX-XX
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IP Address. . . . . . . . . . . . : 24.xxx.xxx.xx
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.240.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 24.xxx.xxx.x
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 24.xx.xxx.xx
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 24.xx.xxx.xxx
24.xx.xxx.xx
24.xx.xxx.xxx
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Monday, January 20, 2003 4:44:08 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Tuesday, January 21, 2003 3:43:16 AM

خوب! اين تموم اطلاعاتي بود که نياز داشتين. بهتره اون خط فرمان DOS رو باز نگه دارين يا اينکه اطلاعاتش رو کپي کنين. (براي کپي کردن، متن رو انتخاب کنين و يکبار روش کليک کنين)
3. عوض کردن IP : براي عوض کردن IP خودتون، اول بايد يه IP انتخاب کنين (يادتون نره که تو محدوده باشه!) به نظر من بهتره اول مطمئن بشين که اين IP جديد مُرده! (همون Dead) بلدين که چطوري؟ اين IP رو پينگ کنين و اگه Time Out داد مطمئن باشين که ميشه ازش استفاده کرد. حالا در Control Panel بريد به Network Connections و روي Connection فعال دابل کليک کنين. دکمه Properties رو بزنين و بريد به برگه Networking. حالا (Internet Protocol (TCP/IP رو انتخاب کنين و دکمه Properties رو بزنين. در پنجره جديدي که باز شده، قسمتهاي Use the following IP address و Use the following DNS server addresses رو با توجه به اطلاعاتي که در قسمت 2 به دست اوردين پر کنين. در قسمت اول، IP اي رو که انتخاب کرديد (IP جديد) و در قسمت دوم، آدرس DNS Server رو وارد کنين. حالا تغييرات رو ثبت و تأييد کنين. فقط يه تست کوچيک مونده! در مرورگر خودتون، آدرس يه سايت رو وارد کنين. اگه صفحه سايت اومد، بدونين که با IP جديد دارين کار ميکنين. براي اينکه مطمئن بشين که تغييرات اعمال شدن، دوباره در خط فرمان DOS تايپ کنين ip config /all اگه پس از اجراي اين دستور، IP و DNS جديد رو ديديد، بدونين که درست عمل کرديد.

ج) حملات DDoS و DoS

اگه فايروال شما نشون بده که شما تحت يه حمله DDoS هستين، اين معمولاً موقعيه که شما داريد از طرف يک يا چند تا IP از طريق UDP مورد حمله قرار ميگيرين. در اين حالت شما ميتونين با استفاده از روش "عوض کردن IP" که در بالا توضيح داده شد، از خودتون محافظت کنين.


قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
دوشنبه 26 تیر 1391  9:10 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مقالات

شبکه جهانی اینترنت چیست و زیرساخت آن چگونه کار می کند ؟

 

 

اینترنت Internet مجموعه‌ای جهانی از شبکه‌های بزرگ و کوچک است که به هم پیوسته‌اند و نام اینترنت (شبکه‌های در هم تنیده) از همین مجموعه گرفته شده است.

اینترنت پدیده‌ای است که زندگی بدون آن برای بسیاری از انسان‌ها، دیگر غیر قابل تحمل و حتی غیر ممکن است.
همه ما بااینترنت سر و کار داریم. اما اینترنت چگونه کار می‌کند؟ چه اجزایی دارد و مهم‌تر این که به چه کسی تعلق دارد؟ به سروری که از طریق آن وارد دنیای مجازی وب می‌شویم؟ به ما که کاربران آن هستیم؟

در واقع هیچکدام. چون اینترنت نه به ما که به هیچ کس دیگری تعلق ندارد.
اینترنت مجموعه‌ای جهانی از شبکه‌های بزرگ و کوچک است که به هم پیوسته‌اند و نام اینترنت (شبکه‌های در هم تنیده) از همین مجموعه گرفته شده است.
اینترنت کارش را سال ۱۹۶۹ با چهار هسته یا سیستم کامپیوتری میزبان شروع کرد اما امروز میلیونها مورد از آنها در سراسر جهان وجود دارند.
البته این که گفته می‌شود اینترنت صاحب ندارد بدان معنا نیست که هیچ کس بر آن نظارت ندارد. یک موسسه غیرانتفاعی به نام انجمن اینترنت (Internet Society) که در سال ۱۹۹۲ تشکیل شده است مسئول نظارت بر آن است و مراقب است که پروتکل‌ها و قوانینی که در مورد اینترنت تصویب شده‌اند، در سراسر جهان اجرا شوند.
● تسلسل شبکه‌ها

هر کامپیوتری که به اینترنت وصل است - از جمله کامپیوتری که با آن این گزارش را می‌خوانید- بخشی از یک شبکه است. شما که در خانه با یک مودم به یک موسسه ارائه دهنده سرویس‌های اینترنتی (ISP) وصل می‌شوید؛ در محل کار بخشی از یک شبکه محلی هستید و بیشتر مواقع باز هم از طریق مودم به یک ISP و از آن به اینترنت وصل می‌شوید و یا اینکه ... .
به هر حال این که از چه طریق به اینترنت وصل شوید مهم نیست، مهم این است که با اتصال به اینترنت، بخشی از دنیای شبکه‌ها می‌شوید.
بسیاری از شرکت‌های ارتباطاتی بزرگ بک‌بُن‌های(ستون فقرات) اختصاصی خودشان را دارند که مناطق زیادی را به هم وصل می‌کنند.
معمولا این شرکت‌ها در هر منطقه یک نقطه حضور( POP ) دارند. POP جایی است که کاربران محلی با استفاده از مودم و تلفن یا خطوط ارتباطی مشخصی به شبکه شرکت وصل می‌شوند.
نکته جالب در این باره این است که در هیچ شبکه‌ ای مرجع کنترل کننده‌ای وجود ندارد و به جای آن چند شبکه سطح بالا وجود دارند که از طریق نقاط دسترسی شبکه NAP))به هم متصل می‌شوند.


● نمونه شبکه‌ای
برای درک این پروسه به این مثال توجه کنید:
شرکت A یک ISP بزرگ است. این شرکت در هر شهر بزرگی یک نقطه حضور ( POP ) دارد. این POP ها قفسه‌های پر از مودم‌ هستند که مشتریان ISP با تلفن به آنها متصل می‌شوند. شرکت A خطوطی از جنس فیبر نوری را از شرکت مخابرات اجاره کرده است تا به وسیله آنها نقاط حضورش را به هم متصل کند.

حالاشرکت B را در نظر بگیرید. این شرکت از چند ISP کوچک‌تر تشکیل شده است و در هر شهر بزرگ ساختمان‌هایی دارد که ISPهای آن ماشین‌های ارائه دهنده خود را در آنها مستقر کرده‌اند. این شرکت آن قدر بزرگ است که خودش با استفاده از خطوط فیبر نوری خودش‌ ساختمان‌هایش را به هم متصل کرده است و در واقع ISP هایی که زیر نظر این شرکت کار می‌کنند از این طریق به هم وصل شده‌اند.

● پلی برای انتقال اطلاعات
تمام این شبکه‌ها برای برقراری ارتباط با یکدیگر به نقاط دسترسی شبکه، بک‌بُن‌ها (ستون فقرات) و روترها ( راهبان یا مسیر یاب ها) نیاز دارند. نکته جالب توجه در این پروسه این است که یک پیغام می‌تواند در کسری از ثانیه از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر برود و با عبور از شبکه‌های مختلف، نیمی از جهان را بپیماید.

اما این پیغام‌ها از کدام مسیر باید رفت و آمد کنند.
مشخص کردن این مسیرها به عهده روتر‌ها است. روتر‌ها ( مسیر یابها ) مشخص می‌کنند که اطلاعات از کدام مسیر از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر بروند.
آنها در واقع کامپیوتر‌های حرفه‌ای و قدرتمندی هستند که پیغام‌های ما را می‌فرستند و از طریق هزاران مسیری که تعریف شده است انتقال پیغام را سرعت می‌بخشند.
یک روتر ( مسیر یاب ) دو وظیفه مجزا اما مرتبط با هم دارد:

۱) تضمین می‌کند که اطلاعات به جایی که نباید بروند، نروند.
۲) تضمین می‌کند که اطلاعات به مقصد مورد نظر برسد.

به دلیل انجام این کارها، روتر‌ها نقش بسیار موثری در نحوه ارتباط دو شبکه کامپیوتری ایفا می‌کنند. روتر‌ها دو شبکه را به هم متصل می‌کنند و اطلاعات میان آن دو را رد و بدل می‌کنند. آنها همچنین از شبکه‌ها در برابر انتقال بی‌مورد اطلاعات محافظت می‌کنند. بدون توجه به تعداد شبکه‌ها،‌ طرز کار روتر‌ها بدون تغییر باقی می‌ماند.
از آنجا که اینترنت از ده‌ها هزار شبکه مختلف تشکیل شده است، استفاده از روتر‌هادر آن ضروری است.

● نقشه نقاط اتصال مرکز داده uunet در امریکا
در این ساختار تمام مشتریان شرکت A می‌توانند با هم ارتباط داشته باشند و تمام مشتریان شرکت B با هم در ارتباط هستند. اما هیچ کدام از مشتریان شرکت A نمی‌تواند با مشتریان شرکت B ارتباط داشته باشد.
برای رفع این مشکل دو شرکت توافق می‌کنند با NAPها در شهرهای مختلف ارتباط قرار کنند و انتقال داده‌ها بین مشتریان دو شرکت در شهر های مختلف از طریق نقاط دسترسی شبکه انجام می‌گیرد. تحت این شرایط تمام کامپیوترهایی که به اینترنت وصل می‌شوند با هم ارتباط خواهند داشت.

● بک‌بُن‌ها
اولین بک‌بُن دنیا در سال ۱۹۸۷ توسط بنیاد ملی علم آمریکا (NFS) درست شد. این بک‌بُن که NSFNET نام داشت یک خط T۱ بودکه ۱۷۰ شبکه کوچک‌تر را به هم متصل می‌کرد و با سرعت انتقال ۵۵۴/۱ مگا بایت در ثانیه کار می‌کرد. یک سال بعد NSF با همکاری IBM و MCI بک‌بُن T۳ با سرعت ۴۵ مگا بایت بر ثانیه ایجاد کرد.

بک‌بُن‌ها معمولا شاهراه‌هایی از جنس فیبر نوری هستند. این شاهراه‌ها از چندین فیبر نوری در هم تنیده تشکیل شده‌اند تا ظرفیت انتقال داده‌هایشان بیشتر شود.
این کابل‌ها با علامت OC مشخص می‌شوند مانند: OC-۳ ،OC-۱۲ یا OC-۴۸ . یک OC-۳ توانایی انتقال ۱۵۵ میلیون بایت را در ثانیه دارد در حالی که یک OC-۴۸ می‌تواند ۲۴۸۸ میلیون بایت(۴۸۸/۲ گیگا بایت) را درثانیه انتقال دهد.
برای این که به سرعت بالای بک‌بُن‌های مدرن پی ببریم کافی است آنرا با مودم‌های معمولی ۵۶K مقایسه کنیم که ۵۶۰۰۰ هزار بایت را در ثانیه منتقل می‌کنند.
امروزه شرکت‌های بسیاری وجود دارند که بک‌بُن‌های با ظرفیت بالای خود را دارند و به نقاط اتصال متفاوتی در سراسر جهان متصل‌اند. در این حالت هر کاربر اینترنتی، بدون توجه به موقعیت جغرافیایی‌اش و شرکتی که از آن برای اتصال به اینترنت استفاده می‌کند می‌تواند با هر کاربر دیگری در زمین به راحتی صحبت کند.
اینترنت موافقت‌نامه‌ای تو در تو و بسیار عظیم بین شرکت‌ها است تا به صورت مجانی با هم ارتباط برقرار کنند.



● پروتکل اینترنتی: نشانی‌های IP
هر کامپیوتری در اینترنت یک شماره اختصاصی دارد که به آن نشانی IP میگویند.
IP علامت اختصاری پروتکل اینترنتی ‌است؛ زبانی که کامپیوترها به ‌وسیله آن با هم ارتباط برقرار می‌کنند. یک پروتکل، راه از پیش تعریف شده‌ای است که هرگاه کسی می‌خواهد از یک سرویس استفاده کند، از طریق آن وارد عمل می‌شود.
این «استفاده کننده» (کاربر) در این جا می‌تواند یک شخص حقیقی‌ و یا یک برنامه مثل نرم افزارهای استفاده کننده از اینترنت باشد.
یک IP معمولا بدین شکل است:
۳۸.۱۱۳.۱۶۲.۴۲
ما انسان‌ها برای اینکه این نشانی‌ها را راحت حفظ کنیم، آنها را به صورت بالا می نویسی (که البته این هم راحت نیست) اما کامپیوترها به صورت باینری یا با هم ارتباط برقرار می‌کنند‌ و نشانی IP بالا به زبان باینری بدین شکل است: ۱۰۰۱۱۰.۱۱۱۰۰۱.۱۰۱۰۰۰۱۰.۱۰۱۰۱۰ به عدد چهار بخشی موجود در IP اوکتتز (اوکتتز از ریشه عدد هشت یونانی گرفته شده است) گفته می‌شود چون هر کدام از آنها در صورت تبدیل به فرم باینری (دو دوئی) هشت موقعیت دارند. اگر این موقعیت‌ها را به هم اضافه کنیم می‌شود ۳۲ و دلیل این که به نشانی‌های IP اعداد ۳۲ بایتی می‌گویند همین است.
از آن جا که هر کدام از این موقعیت‌ها در سیستم باینری می‌توانند دو حالت داشته باشند (صفر یا یک)، تعداد نهایی حالات ترکیب آنها در اوکتتز، ۲۳۲ یا ۴,۲۴۹,۹۶۷,۲۹۶تعداد منحصر به فرد است.
در ازای تقریبا ۴.۳ میلیارد ترکیب محتمل، اعداد خاصی به عنوان نشانی‌های IP مشخص انتخاب شده‌اند.
برای نمونه، نشانی ۰.۰.۰.۰ برای شبکه‌های پیش‌فرض در نظر گرفته شده است و نشانی ۲۵۵.۲۵۵.۲۵۵.۲۵۵ برای broadcastها.
اوکتتز‌ها به جز جدا کردن اعداد کار دیگری هم دارند. از آنها برای ساخت کلاس‌هایی از IP ها استفاده می‌شود که می‌توانند در موارد خاص تجاری، دولتی و ... استفاده شوند.
اوکتتز‌ها به دو بخش نت (Net) و هاست (Host) تقسیم می‌شوند.
بخش نت همیشه اولین اوکتتز را در بر می‌گیرد و از آن برای شناسایی شبکه‌ای که کامپیوتر به آن تعلق دارد استفاده می‌شود. هاست(که گاهی به آن Node هم گفته می‌شود) کامپیوترهای حقیقی را در شبکه مشخص می‌کند. بخش هاست همیشه آخرین اوکتتز را در بر می‌گیرد.

● پروتکل اینترنت: سیستم نام دامنه
وقتی که اینترنت در دوران ابتدایی‌اش به سر می‌برد، از تعداد کمی کامپیوتر که بوسیله مودم‌ها و خطوط تلفن با هم در ارتباط بودند، تشکیل شده بود.
در آن زمان برای این که ارتباط بین دو کامپیوتر برقرار شود کاربران باید IP کامپیوتری را که می‌خواستند با آن ارتباط برقرار کنند تهیه می‌کردند. برای نمونه نشانی IP یک کامپیوتر ۲۱۶.۲۷.۲۲.۱۶۲ بود و کاربر برای برقراری ارتباط با آن باید آن را تهیه می‌کرد. در اوایل این کار چندان سخت نبود اما با گسترش استفاده‌کنندگان اینترنت، تهیه IP دیگران دیگر غیر ممکن شد.
اولین راه‌حل یک تکست فایل ساده بود که توسط مرکز اطلاعات شبکه‌ها تهیه شد و نام‌ها را به نشانی‌های IP هدایت می‌کرد. به زودی این فایل به قدری کند و ناکارآمد شد که نمی‌شد آن را مدیریت کرد. در سال ۱۹۸۳، دانشگاه وییسکانسین سیستم نام‌ دامنه (DNS) را ابداع کرد که نام‌های تکست را به صورت خود‌کار به نشانی‌های IP هدایت می‌کرد.
در این روش شما به جای این که IP یک سایت را حفظ کنید تنها
آدرس سایت را حفظ می‌کنید.
● URL ؛ مکان‌نمای یکسان منبع (نشانی سایت)
وقتی که شما از اینترنت استفاده می کنید یا یک میل می‌فرستید، از یک نام دامنه استفاده می‌کنید که این کار را برای شما انجام می‌دهد. برای نمونه نشانی
http://www.rasekhoon.net نام دامنه microrayaneh.com را در بر دارد. همین دامنه در example@example.com هم وجود دارد. (در اینجا example) هر بار که ما از یک نام دامنه استفاده می‌کنیم، از سرورهای سیستم نام دامنه (DNS) استفاده می‌کنیم که نام‌های دامنه قابل خواندن برای انسان را به IPهای قابل فهم برای ماشین تبدیل می‌کند.
نام‌های دامنه سطح بالا که به آنها دامنه‌‌های سطح اول هم گفته می‌شود این‌ها هستند: .COM، .ORG ، .IR، .NET ، .EDU و .GOV.

چند سایت معروف که از دامنه .COM استفاده می‌کنند این‌ها هستند:
۱) Google
۲) Yahoo
۳) Microsoft

هر نامی در دامنه سطح بالای COM. باید منحصر به فرد باشد. کلمه همیشگی سمت چپ مثل WWW ، نام میزبان است که نام یک ماشین خاص (با یک IP خاص) را در یک دامنه مشخص می‌کند.
یک دامنه داده شده می‌تواند به صورت بالقوه نام میلیون‌ها هاست(میزبان) را تا زمانی که در آن منحصر به فرد هستند در بر بگیرد.
سرورهای سیستم نام‌ دامنه (DNS)، درخواست‌ها را از برنامه‌ها و دیگر سرورهای نام‌ دریافت می‌کنند تا نام‌های دامنه را به نشانی‌های IP تبدیل کنند.
وقتی که یک درخواست به سرور سیستم نام‌دامنه وارد می‌شود، سرور یکی از چهار کار زیر را بر روی آن انجام می‌دهد:

۱) با یک نشانی IP به آن جواب می‌دهد چون نشانی IP دامنه درخواست شده را می‌داند.

۲) با دیگر سرور‌های سیسم نام‌ دامنه تماس می‌گیرد و سعی می‌کند نشانی IP نام درخواست شده را پیدا کند. البته سرور شاید چندین بار این کار را انجام دهد.

۳) امکان دارد بگوید: من نشانی IP دامنه‌ای که شما خواسته‌اید ندارم اما نشانیIP سرور دیگری را به شما می‌دهم که نشانی‌های بیشتری از من می‌داند.

۴) یک پیغام ارور(Error) می‌فرستد، چون دامنه درخواست شده یا وجود ندارد یا دیگر اعتبار ندارد.


● یک مثال از پروسه خواندن نام دامین

برای درک این پروسه بهتر است به این نمونه توجه کنید:
۱) فرض کنید شما نشانی microrayaneh.com را در مرورگر خود تایپ می‌کنید.
۲) مرورگر برای یافتن نشانی IP به یک سرور سیستم نام‌ دامنه(DNS) مراجعه می‌کند.
۳) این سرور هم جستجو را با تماس با یکی از روت سرور‌ها(سرورهای اصلی) آغاز می‌کند- روت سروها نشانی‌های IP تمام DNS سرورها را که با دامنه‌‌های سطح بالا.COM ،.NET ،.IR و... کار می‌کنند- دارند.سرور DNS شما از روت‌ سرور
http://www.rasekhoon.netرا می‌خواهد.
۴) اگر روت سرور این IP را نداشته باشد می‌گوید:« من IP درخواست شما(
http://www.rasekhoon.net) را ندارم
۵) اما IP سرور دامنه‌‌های com. را به شما می‌دهد.
۶) آن وقت سرور نام دامنه شما، یک درخواست به سرور دی‌ان‌اس‌ com. می‌فرستد
۷) از آن می‌پرسد که آیا نشانی IP برای
www.rasekhoon.netمی‌شناسد یا نه.
۸) سرور DNS دامنه‌های com، نشانی‌های IP سرور نامی را که با دامنه
www.rasekhoon.net در ارتباط‌ هستند می‌شناسند، به همین خاطر درخواست شما را به آنها ارجاع می‌دهد.
۹) سرور نام شما سپس به سرور دی‌ان‌اس
www.rasekhoon.net مراجعه می‌کند و می‌پرسد که آیا این سرور DNS، نشانی IP www.rasekhoon.net را می‌شناسد یا نه.
۱۰) این سرور قطعا نشانی IP مورد درخواست ما را دارد بنابر این آن‌را به سرور DNS ما می‌‌دهد.
۱۱) این سرور هم آن را به مرورگر ما می‌دهد و مرورگر برای دریافت یک صفحه وب از
www.rasekhoon.net به سرور مراجعه می‌کند.

یکی از کلیدهای موفقیت در انجام چنین کاری افزونگی تکرار و فراوانی است. در هر سطح چندین سرور DNS وجود دارد و هر گاه یک درخواست به جواب نرسد چندین سرور دیگر برای رسیدن به جواب وجود دارد. کلید دیگر cashing است.
وقتی که یک سرور DNS یک درخواست را به جواب می‌رساند، نشانی IP دریافت شده را ذخیره می‌کند. و وقتی که یک درخواست دامنه .com را به یک روت سرور ارجاع می‌دهد، نشانی IP سروری را که IP دامنه‌های .com را دارد ذخیره می‌کند تا دفعه بعد که دوباره درخواستی برای نشانیIP دامنه .COM دریافت کرد بدون واسطه روت سرور به همین سرور DNS مراجعه کند.
سرور DNS این کار را می‌تواند برای هر درخواست انجام دهد و cashing به آن این اجازه را می‌دهد که از جستجو‌های بی‌مورد دست بردارد.
سرورهای DNS روزانه به میلیاردها درخواست پاسخ می‌دهند و وجود آنها برای عملکرد روان اینترنت بسیار ضروری است.
این حقیقت که این مراکز اطلاعاتی بسیار گسترده و پراکنده به این خوبی و البته به دور از چشم ما کار می‌کنند، گواه طراحی بی‌نظیر آنهاست.

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
دوشنبه 26 تیر 1391  9:18 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مقالات

تاريخچه اينترنت در جهان

 

1958- آيزنهاور رئيس جمهور وقت آمريکا دستور اختصاص رديفی در بودجه نيروی هوايی آمريکا جهت تاسيس ARPA (آژانس تحقيقاتی پيشرفته) را صادر نمود.

1961 - کلينراک پروفسور علوم کامپيوتر در دانشگاه  UCLA، اولين مقاله را تحت عنوان "جريان اطلاعات در شبکه هاي بزرگ ارتباطي"  نوشت.

1962- اولين مقاله در مورد مفهوم اينترنت تحت عنوان ?ارتباط کامپـيوترهای روی شبـکه? تـوسـط کلارک و ليکلايدر نوشه شد.

1964- باران اولين مقاله را تحت عنوان ?شبکه های ارتباطی توزيع شده? نوشت.

1965- آزمايش اولين شبکه ساخته شده بوسيله Larry Roberts در آزمايشگاه ايالتی MIT: دو کامپيوتر با استفاده از تکنولوژی Packet switching با يکديگر ارتباط برقرار کردند.

1966- پروژه ARPA به سرپرستی لاری رابرتز آغاز شد.

1972- اولين برنامه های استفاده از e-mail بوسيله رای تاميلسون برای ARPA نوشته شد و علامت @ (at) به معنای ?در?  انتخاب شد.

1974- اولين طراحی های پروتکل TCP توسط کرف و کان منتشر گرديد.

1976- ملکه اليزابت دوم يک e-mail فرستاد.

1978-  به TCP و TCP/ IP تقسيم شد.

1979- کميته کنترل پيکره بندی اينترنت (ICCB) را تاسيس نمود.

1980- سيستم های ARPANET به دليل وجود يک ويروس در پيام های الکترونيکی از کار افتاد.

1982- پروتکل TCP/IP، بعنوان استاندارد مورد استفاده وزارت دفاع آمريکا تعيين شد.

1983- Domain Name System) DNS ) ابداع گريد و پسوندهای net,.org,.mil,.com,.gov .edu,.int بوجود آمدند.

1985- "Symbolic.com"بعنوان اولين Domain ثبت شد.

1986- 50000 ميزبان در اينترنت حضور دارند. ارتباط e-mail بين آلمان و چين برقرار شد.

1988- گفتگوی مبتنی بر اينترنت (IRC ) تعريف و تدوين گرديد.

1989- در اين سال 000 /100 ميزبان در اينترنت قرار دارند.

1990- اولين سرويس تجاری اينترنت از طريق خطوط تلفن راه اندازی شد. شبکه ARPAnet به کار خود خاتمه داد- ?تيم برنرزلی ? سيستم جهانی web) www) را ابداع نمود. سيستم Gopher ارايه شد.

1992 - جستجو در اينترنت بوسيله آرمورپولی ابداع گرديد- جامعه اينترنت در ژانويه اين سال آغاز به کار کرد- تعداد ميزبانها به يک ميليون افزايش يافت.

1993- مرورگر موزاييک در دانشگاه Illinois ايجاد شد که بعدها نت اسکيپ بر اساس آن طراحی شد- کرم های جديد اينترنتی شيوع بيشتری پيدا کرد.

1994- اينترنت 25 ساله شد- ميکروسافت شروع به طراحی يک مرورگر Web برای ويندوز 95 نمود. فروشگاهها نيز به اينترنت متصل شدند. در اين سال FTP و www به ترتيب به کاربردترين پروتکل های اينترنت بودند.

1995- شرکت Microsystems Sun، جاوا را ارايه کرد- در اين سال Real Audio گسترش پيدا کرد- ثبت نام Domain از حالت رايگان خارج شد و 50 دلار هزينه ثبت ساليانه تعيين گريد- دايره مبارزه با مواد مخدر آمريکا برای اولين بار در اينترنت استراق سمع نمود.

1996- نام "TV.com" به مبلغ 000 /15 دلار به CNET فروخته شد. ميکروسافت و نت اسکيپ دو رقيب اصلی در عرصه توليد مرورگر شدند- تلفن اينترنتی جهانی شد- نخست وزير مالزی، ماهاتير محمد به مدت 10 دقيقه از طريق اينترنت با ياسر عرفات و رئيس جمهور فيليپين گفتگو کرد- کليه Domain هايی که بدون پرداخت هزينه قبلا ثبت گرديده بودند، حذف شدند.

1997- نام "business.com" به مبلغ 000 /150 دلار فروخته شد. تعداد نام سايت ها در پايگاه جستجوی whois از مرز 000 /100 گذشت.

1998- 2ميليون نام در Network Soloutions ثبت گرديد- وزارت اقتصاد آمريکا پيشنهاد داد DNS از مالکيت دولتی خـارج شـده و بـه بـخـش خصوصی واگذار شود.

1999- شرکت American On Line) AOL)، نت اسکيپ را خريد- مايکروسافت و نت اسکيپ تقريبا 100% بازار مرورگرها را در اختيار گرفتند- Napster بوجود آمد- بدين ترتيب و با ايجاد امکان Share کردن فايلها، جنگ کپي رايت در جهان موسيقی بالا گرفت- در اين سال برخی شرکتهای سرويس دهنده اينترنت به کاربری که قرارداد اشتراک طولانی مدت امضا می کرد، کامپيوتر مجانی هديه می کردند.

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
دوشنبه 26 تیر 1391  9:25 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مقالات

 تاريخچه اينترنت در ايران

 

 

 بدون شک آغاز ارتباط با شبکه اينترنت در ايران همواره نام مرکز تحقيقات فيزيک نظری و رياضيات را به ياد می آورد. مرکز تحقيقات فيزيک نظری و رياضيات که در سال 1369 بعنوان نماينده ايران در شبکه آموزش و پژوهش اروپا پذيرفته شده بود، در سال 1370 ارتباط ايران را بصورت e-mail و از طريق گره اتريش با شبکه اينترنت برقرار نمود.

پس از ارتباط مطمئن و دائمی تر با اينترنت در سال 1371، مرکز تحقيقات فيزيک نظری سرويس دهی به دانشگاهها را آغاز نمود.

از سال 1372 ارايه اينترنت در ايران توسط مراکز خصوصی آغاز شد، در حاليکه قبل از آن شرکت مخابرات از طريق شرکت ديتا اقدام به ارايه سرويس اينترنت کرده بود.

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
دوشنبه 26 تیر 1391  9:27 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مقالات

TCP/IP چيست ؟


اينترنت بر اساس مجموعه ای از شبكه ها بنا ميشود اين شبكه ها شامل انواع بسيار زيادی از كامپيوتر ها مي باشند و بنابراين زبان مشتر
کی بايد بين همه كامپيوتر ها وجود داشته باشد كه آن TCP/IP است . TCP/IP بصورت پنج حرف جداگانه TCP/IP تلفظ ميشود.
TCP/IP نام متداولی برای مجموعه ای از قراردادها ميباشد كه برای متصل ساختن كامپيوترها و شبكه ها استفاده ميشود نام واقعی TCP/IP از دو قرارداد مهم می آيد.

 TCP -transmission control protocol IP- internet protocol
در داخل اينترنت اطلاعات ياداده ها به بسته ها
ی كوچکی به نام Pocket شكسته ميشوند.
سپس
Pocket ها از طريق شبكه فرستاده ميشوند در اينجا كار IP است كه آنها را به ميزبان راه دور منتقل كند. TCP در انتهای ديگر بسته ها را دريافت و وجود خطاها را بررسی ميكند اگر خطايی رخ داده باشد TCP ميتواند درخواست ارسال مجدد آن بسته خاص را داشته باشد . بعد از اينكه تمام بسته ها به درستی دريافت شدند ، TCP از شماره توالی برای ساختن مجدد پيام اصلی استفاده ميكند.
به عبارت ديگر كار
IP گرفتن داده های خام Pocket ها از يك مكان به مكان ديگر است كار TCP اداره جريان و تضمين صحت داده ها می باشد.
محاسن
Pocket :
1- شكستن داده ها به
Pocket ها فوايد بسياری دارد . اول اينكه به اينترنت اجازه ميدهد در يك زمان از همان خطوط ارتباطی برای كاربران بسياری استفاده كند. از آنجايی كه بسته ها مجبور نيستند با هم حركت كنند خط ارتباطی ميتواند تمام انواع بسته ها Pocket را همان طوری در راه خود از مكانی به مكان ديگر ميروند حمل كنند.
بزرگرا
هی را در نظر بگيريد كه در آن ماشينهای متفاوت با وجود اينكه مقصدهای متفاوتی دارند همگی راه مشترکی دارند.

2- همانطور كه بسته ها سفر ميكنند تا زمانی كه به مقصد نهايی خودشان برسند از ميزبانی به ميزبان ديگر فرستاده ميشوند. اگر اتصال بخصوصی خراب شود كامپيوترهايی كه جريان داده ها را كنترل ميكنند ميتوانند معمولا مسير جايگزينی را پيدا كنند. در حقيقت امكان دارد كه در داخل انتقال واحدی ، داده های بسته های مختلف در مسيرهای مختلف به سمت يك مقصد جريان پيدا كنند.
3- همچنين شبكه ميتواند از بهترين مسير
ی كه در آن شرايط قابل دسترسی است استفاده كند مثلا : وقتی كه بار بخش بخصوصی از شبكه بيش از حد متعارف ميشود بسته ها ميتوانند از طريق خطوطی كه بار كمتری دارند فرستاده شوند.
4- مزيت ديگر استفاده از اين بسته ها اين است كه در هنگام رخ دادن خطا
يی كوچك در انتقال به جای انتقال كل پيام فقط نياز به ارسال مجدد بسته ای منفرد خواهد بود اين مزيت سرعت کلی اينترنت را افزايش ميدهد.
TCP/IP به هر صورت تضمين ميكند كه داده ها با موفقيت عبور ميكنند در حقيقت حتی با وجود اين كه ممكن است ميزبان ها هزاران مايل از يكديگر دور باشند و تمام بسته ها مجبور به عبور از چندين كامپيوتر حياتی باشند اينترنت آنقدر خوب عمل ميكند كه ارسال پرونده ای از يك ميزبان به ميزبان ديگر فقط چند ثانيه طول ميكشد.
بطور خلاصه :
TCP/IP خانواده ای بزرگ از قراردادهايی است كه برای سازمان دهی كامپيوتر ها و ابزارهای ارتباطی در شبكه استفاده ميشود.

 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
دوشنبه 26 تیر 1391  9:37 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مقالات

پروتكل وب و ديگر پروتكلها

 

Web :
وب بر اساس مدل سرويس گر(
server)/سرويس گير(client) عمل ميكند
مدل سرويس گر و سرويس گير در سيستم شبكه ها
ی كامپيوتری شامل 3 جزء است . سرويس گر ، سرويس گير و شبكه كه ، سرويس گير يك نرم افزار است كه بر روی كامپيوتر كاربر اجرا ميشود و سرويس گر نرم افزاری است كه بر روی كامپيوتری كه عمل تغذيه اطلاعاتی را به عهده دارد انجام ميشود. كاربر از طريق اين نرم افزار ميتواند درخواستهايی را برای دريافت اطلاعات و انجام اعمالی ارسال دارد اين درخواست از طريق شبكه به كامپيوتر سرويس گر ميرسد و سرويس گر اعمال لازم را انجام می دهد. تمام اطلاعاتی كه بر اساس مدل سرويس گر و سرويس گير عمل ميكنند از يكسری ضوابط يا پروتكل هايی پيروی ميكنند كه برای آن سيستم تعريف شده اند. اين شكل فعاليت درخواست و پاسخ كه از طريق مدل سرويس گر و سرويس گير اجرا ميشود توانائيهای زيادی دارد رابطه سرويس گير و سرويس گر بر اساس يك پروتكل از پيش تعيين شده برقرار ميشود.
نرم افزار سرويس گر ميتواند برا
ی هر نوع سخت افزار خاصی طراحی شود در واقع Server ديگر نگران اينكه كاربر از چه نوع كامپيوتری استفاده ميكند نخواهد بود زيرا ميداند كه زبان مشترکی با Client دارد كه صرفنظر از سيستم سخت افزاری كاربر هر دوی آنها به اين زبان با همديگر ارتباط برقرار ميكنند در واقع اين طراحی در سطح نرم افزار Client صورت گرفته و همين امر است كه وب را به صورت يك پديده غير وابسته به سيستم در آورده است . Platform Independent برای درك بهتر موضوع مدل Server/client را مشابه سيستم پخش تلويزيونی می دانيم كه برنامه های تلويزيون از طريق هر دستگاه تلويزيونی گرفته ميشود اطلاعات از يك سيستم پخش امواج بر اساس ساختار استاندارد انتشار می يابد.
- مرورگر ها
ی Web ميتوانند به اطلاعات چند پروتکلی دسترسی داشته باشند مرورگرهای وب چند پروتکلی هستند اين بدان معناست كه مرورگر ها ميتوانند به انواع مختلفی از سرويس گرها كه بر اساس پروتكل های مختلفی ارتباط برقرار ميكنند دسترسی داشته باشند مهمترين پروتكل هايی كه مرورگرها ميتوانند با استفاده از آنها به سرويس گرها متصل شوند عبارتند از :
1.
HTTP -Hyper text transmission protocol : اين پروتكل مخصوص وب است و برای انتقال ابر متنی از طريق شبكه طراحی شده است.
2.
FTP  - transmission protocol File: اين پروتكل برای اين طراحی شده كه به كاربر اجازه ميدهد تا فايلها را خيلی سريع و به راحتی برداشت كند . انتقال فايل بين کامپيوترهای متصل به اينترنت بر عهده اين پروتکل است، اما اين پروتکل خدمات ذيل را هم ارائه ميکند.

-  تهيه ليستی از فايل های موجود در کامپيوتر ميزبان.

-  حذف، تغيير نام و جا به جا کردن فايل ها در کامپيوتر ميزبان.

-  جستجوی دايرکتوريهای کامپيوتر ميزبان.

-  ايجاد يا حذف دايرکتوری روی کامپيوتر ميزبان.

3. Telnet : برای ورود به سيستم يك كامپيوتر ميزبان ( معمولا از راه دور ) مثلاً هنگامی كه به Gopher/server متصل است بعنوان يك سرويس گر گوفر و وقتی كه به يك اخبار يوزنت متصل است مانند يك سرويس گر اخبار عمل ميكند

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
دوشنبه 26 تیر 1391  9:45 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مقالات

اصطلاحات اينترنت :

 

 

 

(URL ( Uniform Resource Locater  : آدرسی كه به يك صفحه Web يا هر منبعی بر روی وب جهانی و به طور كلي اينترنت اشاره ميكند URL ناميده ميشود . URL ساختاری دارد كه بيان ميكند چگونه ميتوان به يك منبع خاص دسترسی پيدا كرد و در واقع اين اطلاعات حاوی اطلاعاتی درباره نام كامپيوتر ميزان و راه دسترسی به آن است .

(
HTML( Hyper Text Markup Language : يك زبان برنامه نويسی coding می باشد كه ميتواند multimedia ( صورت و تصوير و عكس ) را به زبان coding ارســــال كند و يك Browser می تــواند اين كدها را به شكل صفحه عاری نمايش دهد .
مبتنی که در يک فايل HTML وجود دارد را می توان به دو مقوله کلی تقسيم کرد:

1- مضمون (يا محتوی): آنچه که کاربران می بينند و می خوانند.

2- برچسب: کدهای خاصی که برای فرمت کردن محتويات صفحه وب، تعريف ابر لينک ها، نمايش تصاوير و کارهايی از اين قبيل، بکار می روند.

تشخيص محتويات يک فايل HTML از برچسب های آن بسيار ساده است چون برچسب ها هميشه بين <...> (tag) محصور می شوند. هر چيزی که بين <  > قرار داشته باشد، بر چسب است و ساير چيزها محتويات فايل HTML هستند. اکثر بر چسب های HTML ( ولی نه تمام آنها) به صورت زوج هستند.

 

Image Map : يك تصوير است كه هر قسمت از تصوير ميتواند ما را به قسمتهای مختلف Link کند.

 

 Domain Name : يك اسم است كه در نقش آدرس اينترنتی ما استفاده ميشود و شكل مجازی IP يك سايت اينترنتی محسوب ميشود .

هر دامنه اختصاصی شامل سه ناحيه است . به هر يک از اين قسمت ها، زير ناحيه گفته ميشود و هر کدام مفهوم خاصی دارند. قسمت آخر نام ناحيه معرف نوع سايت است:

شرکتهای تجاری (com)، موسسات آموزشی (edu)، نظامی (mil)، سازمانهای دولتی (gov) و موسسات غيرانتفاعی (org). نوع سازمان net هم وجود دارد که معمولا توسط شرکتهایی که خدمات شبکه ارائه می کنند،  استفاده  می شود.

همچنين آخرين قسمت نام ناحيه می تواند معرف کشور باشد ir  برای ایران، uk برای انگلستان، jp برای ژاپن، se برای اسپانيا و از اين قبيل. البته در آمريکا هم می توان از پسوند us استفاده کرد.

دومين زير ناحيه (از راست) معمولا نشان دهنده نام  سازمان مالک نام ناحيه (آدرس) است. مثلا زير ناحيه ac معرف موسسات دانشگاهي است.

سومين زير ناحيه (يا اولين از چپ) نام کامپيوتر در ناحيه مشخص شده است. در اين قسمت اغلب از کلمه www استفاده ميشود تا نشان دهد که اين کامپيوتر يک ميزبان وب است ولي اين به هيچ وجه يک قيد الزامی نيست. اگر ميل داشته باشيد می توانيد هر نامی به کامپيوترهای ميزبان ناحيه خود بدهيد.

 

 Web Hosting: نگهداری صفحات اختصاصی و سایتهای اینترنتی بر روی سرویس دهنده وب را hosting  گويند .

 

Submit : گزينه ای است كه در فرمهای اينترنتی ظاهر ميشود و پس از پر كردن فرم جهت تقاضای عضويت به site صاحب فرم ارسال ميشود تا در آنجا بطور اتوماتيك توسط نرم افزار CGI تحليل شود و پاسخ آن به ما داده شود.

 

ISP : مخفف كلمات Internet Service Provider می باشد كه واسطه ای است كه ما از طريق آن و از طريق بوجود آوردن يك Username وPassword (با موافقت ما و ISP) می توانيم به اينترنت دسترسی پيدا كنيم .

 

( Ping  ( Packet Internet Groper  :  پروتکلی برای آزمايش و بررسی اين موضوع که آیا يک کامپيوتر خاص از طريق بسته ای به آدرس IP آن و اينترنت متصل است يا خير ، و منتظر دريافت پاسخ است.

 

Firewall : سيستم امنيتی ، برای محافظت از شبکه يک سازمان در مقابل تهديد های خارجی . اين تهديدها از ناحيه مهاجمان کامپيوتری يک شبکه ديگر ، مانند اينترنت ، بروز می کند . ديوار آتش موجب می شود که کامپيوترهای شبکه يک سازمان نتوانند به طور مستقيم با کامپيوترهای شبکه ديگر و برعکس ارتباط برقرار کنند . به جای آن تمام ارتباطات از طريق يک سرويس دهنده واسط در بيرون از سازمان صورت می گيرد. این سرويس دهنده واسط ، مشخص می کند که آيا پيامی از داخل سازمان به بيرون ارسال شود و فايلی وارد شبکه سازمان گردد يا خير .  

 

Home Page : يک صفحه ورودی برای برای مجموعه ای از صفحات وب و فايلهای ديگر در يک سايت .

 

Down Load : به انتقال يک کپی فايل از کامپيوتری دور دست به يک کامپيوتر درخواست کننده از طريق مودم يا يک شبکه Download  می گويند .

 

Up Load: فرايند منتقل کردن يک کپی از يک فايل از کامپيوتر محلی به کامپيوتر راه دور که از طريق مودم يا شبکه برقرار می شود .  

 

Proxy : مولفه ای مانند ديواره آتش که فعل و انفعالات داخل اينترنت و شبکه محلی را کنترل می کند که می توانند امکانات ديگری ، مانند پنهان سازی اسناد و کنترل دسترسی ها را فراهم آورند. اين وسيله می تواند با فراهم ساختن داده و اطلاعات درخواست شده ، مانند صفحه عمومی وب ، عملکرد آن را افزايش دهد و در صورت مجاز نبودن درخواست آن را ناديده بگيرد ، مانند درخواست برای دسترسی به فايلهای اختصاصی .

 

News Group : محلی در اينترنت که بخشهای دنباله دار در محدوده خاصي از موضوعات مربوط ميشود. يک گروه خبري شامل مقالات و اطلاعات ارسالي است. اين مقالات در ارتباط با موضوع خاصي و در جهت موضوع مقالات اصل قرار دارند. هر گروه خبري يک نام دارد که از مجموع کلماتي تشکيل شده و با نقطه از يکديگر جدا شده اند.

 

Chat : سرويس (IRC (Internet Relay Chat، يکی از تسهيلات اينترنت است که همه افراد می توانند بدون محدوديت زمانی از آن استفاده کنند. اين سرويس چندين کانال همزمان دارد که هر کدام می تواند برای موضوعی خاص مورد استفاده قرار گيرد. هر کسی می تواند به پکی از اين کانال ها وصل شود يا کانال خاص خود را ايجاد کند.

 

 Email : صندوق پستی چيزی نيست جز يک برنامه کامپيوتری، که پيامهای رسيده را گرفته و آنها را بر حسب نام سمت چپ @ تفکيک ميکند. وقتی کاربر وارد يک ميزبان پست(mail server) می شود، می تواند نامه های دريافتی خود را مشاهده کند.

 

 Browser : اصولاً بدون مرورگر (browser) نمی توان از وب استفاده کرد، يکی از اصلی ترين وظايف مرورگرها، خواندن فايل هاي HTML و نمايش محتويات آنهاست. فعال کردن لينک ها هم از ديگر وظايف مرورگر است، به عبارت ديگر وقتی روی يک لينک کليک می کنيد، اين مرورگر است که سند اشاره شده را باز کرده و آنرا نمايش می دهد.

برخی از مرورگرها از اين حد بسيار فراتر رفته اند و می توانند انيميشن نمايش دهند اپلت های (applet) وب را اجرا کنند و يا تمهيدات امنيتی ويژه ای را اعمال کنند.

اگر از سيستم عامل ويندوز استفاده می کنيد، در انتخاب مرورگر دو گزينه مهم در پيش رو داريد:

1- Microsoft Internet Explorer

2-  Netscape Navigator

 

Cache  در مرور گر : مـرورگـر (browser) دارای مـکان مـوقتی در حافظه يا هارد است که آخرين دسترسی شما به فايلهای صفحات وب را در خود نگه ميدارد. هنگامی که شما به اين صفحات باز می گرديد به جای اينکه مودم اطلاعات مربوط به اين صفحات را دوباره از اينترنت بگيرد، کپی موجود در Cache در مرورگر (browser) بار (Load) می شود. به همين دليل ممکن است به نظر برسد که صفحه مورد نظر از دفعه پيش سريعتر load شده است. مشکل پيش آمده اين است که امکان دارد نتوانيد آخرين تغييراتي را که بر روی آن صفحه در اينترنت رخ داده است مشاهده کنيد. برای رفع اين مشکل می توانيد با کليک نمودن روی دکمه Refresh يا Reload و يا فشردن کليد F5، مرورگر را مجبور کنيد که بجای load کردن صفحه از حافظه، آنرا از محل اصليش در اينترنت بگيرد.

 

DNS (Domain Name Service)  : DNSنام ناحیه را به آدرس IP  تبدیل می کند .وقتی يک نام ناحيه را برای خود ثبت می کنيد بايد آدرس IP کامپيوتر مربوطه را هم ارائه کنيد. اين اطلاعات در پايگاههای آدرس اينترنت (کامپيوترهایی بنام ميزبان نام ناحيه، که در جای جای اينترنت پراکنده اند) قرار می گيرد.

هرگاه از يک نام ناحيه استفاده می کنيم، آدرس IP  متناظر با آن از يکی از ميزبانها استخراج ميشود، و طبيعی است مرورگر در مقابل نامهایی که در اين پايگاهها ثبت نشده اند، با يک پيام خطا عکس العمل نشان ميدهد.

 

 Spam : به برنامه های ناخواسته که جهت تبليغات و فروش محصولات و کالاها و يا گاهی به منظور ايجاد مزاحمت برای ديگران به آدرس پست الکترونيکی آنها فرستاده می شود Spam می گويند و فرستنده اين نامه ها را Spammer می نامند.  

 

Data Transfer Rate: سرعتي ميباشد که مودم ميتواند اطلاعات را منتقل کند که معمولاً برحسب تعداد بيتها در ثانيه ميباشد . هر قدر رقم مربوطه به سرعت انتقال داده بالاتر باشد سرعت مودم بالاتر خواهد بود که به طبع آن قيمت آن نيز بيشتر خواهد شد. سرعت مودمهاي امروزي معمولاً 28800 bps يا 57600 bps معروف به 56k ميباشد.

 

Digital Camera: با دوربين ديجيتال ميتوانيد به عکس برداری پردازيد. تصاوير اين دوربين نيازی به فيلم های معمولی ندارد و به صورت فايلهای گرافيکی در حافظه ذخيره ميشوند در مواقع لازم ميتوانيد تصاوير خود را از حافظه دوربين توسط کابل مربوطه به کامپيوتر خود منتقل کنيد. دوربينهای ديجيتال امروزی حتی بر روی Mini CD نيز ميتوانند تصاوير را ذخيره کنند. و يا بر روی کارتهای مخصوصی که به پورت USB کامپيوتر شما متصل ميشوند.

 

Anonymous FTP  : پروتکلی که از طريق آن کامپيوتر ها ميتوانند به دنبال فايلها بر روی اينترنت بپردازند FTP ناميده ميشود. منظور از Anonymous به مفهوم ناشناس بودن کاربر ميباشد. يعنی هرکسی با بکار بردن اين شناسه وبا دادن رمز عبور ميتواند به کامپيوتر ميزبان متصل شود. اغلب دانشگاهها و شرکتهای روسی و آژانسهای مختلف معمولاً فايلهایی جهت دسترسی عموم به اشتراک گذاشته اند.. جهت استفاده از پروتکل FTP شما به نرم افزارهای سرويس دهنده مانند WSFTP نياز داريد. Cute FTP و FTP Voyager نيز نمونه های ديگری هستند.

 

MIS : به سيستم کامپيوتری که در يک اداره يا سازمان و يا شرکت، اطلاعات تجاری و مديریتی را از تمام بخشهای داخلی دريافت ميکند MIS اطلاق ميشود. بر اساس قواعد تعريف شده در اين سيستم کامپيوتری اين سيستم از اطلاعات خام دريافتی گزارشها و نتايج مربوطه را استخراج می کند و برای ساير کارمندان ارسال ميکند.

 

 Noise : به اختشاشی که در ابزار های مخابراتی جهت انتقال اطلاعات تصويری ، صوتی و يا اطلاعات کامپيوتری مزاحمت ايجاد ميکند نويز اطلاق ميشود. گاهی مودم ها در انتقال اطلاعات بين کامپيوترها و کامپيوتر سرويس دهنده دچار نويز ميشوند اين نويز ميتواند دلايل مختلف داشته باشد . سعي کنيد منابع الکترومغناطیسی با قدرت ميدان بالا را از مودم دور کنيد . حتي موبال شما نيز نويز اجاد ميکند . پرينتر و دستگاههاي زيراکس نيز نويز ايجاد ميکنند.

 

 پهناي باند -Band Width  : پهنای باند در ارتباط با تفاوت بين بالاترين و پايين ترين فرکانسهای در دسترس برای انتقال يک محدوده خاص ميباشد. اما در استفاده از شبکه ظرفيت انتقال يک کامپيوتر يا يک کانال ارتباطی ميباشد که بر حسب مگابايت در هر ثانيه (mbps) بيان ميشود. به عنوان مثال اترنت دارای پهنای باند 10 مگابايت در هر ثانيه و FDDI دارای پهنای باند 100 مگابايت در ثانيه ميباشد.

 

 مسیر یاب Router : مسیر یاب یا مسیر گردان (Router) ابزاری واسط در شبکه است که در تحول پيام ها نقش دارد . در شبکه ای که کامپیوتر های زيادی به آن متصل هستند مسیر یاب بسته ها را به قسمت صحيحی از شبکه محلی (LAN) ارسال میکند تا آنها را به مقصدشان برساند. ما از مسیر یاب براي متصل ساختن شبکه های محلی (LAN) جهت تشکیل شبکه های گسترده و به منظور ساختن شبکه های گسترده بزرگتر اسفاده میکنیم. شبکه هایی که از طریق مسیر یاب به یکدیگر متصل میشوند میتوانند قراردادهای مشابه یا متناوب استفاده از شبکه را ه کار گیرند.

 

 Navigation : کلیدهای راهنما در سایت هستند که اگر به خوبی در سایت قرار داده شوند حتی کاربران مبتدی نیز به راحتی میتوانند در سایت گردش کنند و یکی از اساسی ترین ارکان در طراحی وب است.

 

 E-Publishing : فرايند توليد و اشاعه اطلاعات از طريق ابزار الکترونيکی، شامل پست الکترونيک و وب را ?نشر الکترونيکي? تعريف کرده اند.

 

E-Learning : آموزش الکترونيکی به معنای استفاده از اطلاعات و تکنولوژيهای ارتباطی برای انجام آموزشی و خدمات آموزش می باشد.

افرادی که از اين آموزش ها استفاده می کنند معمولاً از یکی از راههای زير به اين آموزش دسترسی دارند:

- اينترنت و شبکه های داخلی (اينترنت)

- پست الکترونیکی

- CD ها و DVD های درسی

- کنفرانس های اينترنتی

- فيلم های ويدئویی

 

E-Commerce : تجارت الکترونیکی انجام کليه فعاليتهای تجاری با استفاده از شبکه های کامپيوتری بويژه اينترنت است. به عبارت ديگر تجارت الکترونیکی، تجارت بدون کاغذ است.

بوسيله تجارت الکترونیکی تبادل اطلاعات، خريد، فروش و اطلاعات لازم برای حمل و نقل کالاها، با زحمت کمتر و مبادلات بانکی با شتابی بيشتر انجام خواهد شد. در ديدگاه کلی تجارت الکترونیکی نامی عمومی برای گستره ای ازنرم افزارها و سيستمها است که خدماتی مانند جستجوی اطلاعات، مديريت اطلاعات، بررسی وضعيت اعتبار، اعطای اعتبار، پرداخت به صورت Online، گزارش گيری و مديريت حسابها را در اينترنت به عهده می گيرند. اين سيستم ها زير بنای اساسی فعاليتهای تجاری مبتنی بر اينترنت را فراهم می آورند.

 

 E-Mail forwarding: انتقال نامه هاي يک دومين به دومين ديگر بطور اتوماتيک

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
دوشنبه 26 تیر 1391  11:40 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مقالات

جستجو در اينترنت

 

 

 

موتور جستجو (Search Engine) سايتهايي هستند كه داراي برنامه جستجو گر ميباشد از جمله موتورهاي جستجوگر معروف ميتوان موارد زير را اشاره كرد.


http://www.google.com/

http://www.yahoo.com/

http://www.altavista.com/

http://www.infoseek.com/

http://www.hotbot.com/

http://www.msn.com/

 

 

 


جستجو در اينترنت دو صورت دارد:

1- بر اساس كلمات كليدي
2- جستجو از طريق
category


قواعد و تركيب در جستجو :

AND
 در صورت استفاده از این کلمه در بین گزینه های مورد جستجو  نتیجه شامل صفحاتی خواهد بود که هر دو کلمه را شامل باشند .

OR

با قراردادن OR  بین کلمات مورد جستجو صفحاتی که مربوط به يک کدام از کلمات باشد را می یابد
كوتيشن ? ? در ابتدا و انتهاي كلمه براي جستجو دقيق استفاده ميشود.
استفاده از پرانتز جستجوي ما را واحد ميكند
 
تذكر :
(به جاي
AND ميتوان از + و به جاي NOT ميتوان از ? نيز استفاده كرد.)
Case : اغلب موتورهاي جستجو به بزرگي و كوچكي حروف حساس هستند.
 
نمايش نتايج جستجو :
آخرين بخش هر جستجويي نمايش نتايج است نتايج جستجو بيشتر بصورت
URL نمايش داده ميشوند جستجوي نتايج معمولا از نزديكترين نتيجه به ضعيف ترين آن مرتب ميشوند و نيز هشداري از نتايج جستجو را در يك صفحه نمايش ميدهند و امكان رجوع به صفحات ديگر را نيز فراهم ميكنند.


 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
دوشنبه 26 تیر 1391  12:07 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مقالات

اجزای مرورگر وب

 

 

تمام مرورگرها تقريبا دارای اجزای ثابتی هستند . يکی از پرطرفدارترين مرورگرها Internet explorer ) IE ) است . بهمین جهت در اين جا به معرفی اجزای IE  می پردازيم :

IE بمانند هر پنجره ديگر در Windows اجزاء ثابتی دارد. 1.  Title Bar 2. Menu  3. Tool bar 4. Address bar 5. Status bar
يادآوري : گزينه های فوق كه همگی اجزاء اصلی يك پنجره هستند ميتوانند پنهان يا آشكار باشند كه پنهان يا آشكار كردن آنها مانند كليه پنجره های ديگر است . در اين قسمت به توضيح کليدهای استاندارد IE  خواهيم پرداخت:

Back    :برای بازگشت به صفحه قبل از این کلید استفاده می شود.

 :Forward  اگر با استفاده از کليد Back  به صفحه یا صفحات قبل رجوع کنیم کليد       Forward  برای رفتن به صفحه بعد فعال خواهد شد .

 :Stop  با فشردن این کلید عمل بارگیری صفحه متوقف خواهد شد .

 :Refresh با فشردن این کلید صفحه مورد درخواست بکبار ديگر بارگيری خواهد شد.

Home   :برای بازگشت به صفحه اصلی از این کليد استفاده می شود.

 :Search  این دکمه برای جستجو بکار می رود .

Favorites  :در این قسمت آدرس صفحات مورد علاقه برای دسترسی سريع و آسان دخيره می شود.

: History  بخشی که در آن آدرس صفحاتی که بارگیری شده اند ذخيره می شود.

 

 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
دوشنبه 26 تیر 1391  12:07 PM
تشکرات از این پست
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

پاسخ به:مقالات


 

نقل قول mohammad_43

اجزای مرورگر وب

 

 

تمام مرورگرها تقريبا دارای اجزای ثابتی هستند . يکی از پرطرفدارترين مرورگرها Internet explorer ) IE ) است . بهمین جهت در اين جا به معرفی اجزای IE  می پردازيم :

IE بمانند هر پنجره ديگر در Windows اجزاء ثابتی دارد. 1.  Title Bar 2. Menu  3. Tool bar 4. Address bar 5. Status bar
يادآوري : گزينه های فوق كه همگی اجزاء اصلی يك پنجره هستند ميتوانند پنهان يا آشكار باشند كه پنهان يا آشكار كردن آنها مانند كليه پنجره های ديگر است . در اين قسمت به توضيح کليدهای استاندارد IE  خواهيم پرداخت:

Back    :برای بازگشت به صفحه قبل از این کلید استفاده می شود.

 :Forward  اگر با استفاده از کليد Back  به صفحه یا صفحات قبل رجوع کنیم کليد       Forward  برای رفتن به صفحه بعد فعال خواهد شد .

 :Stop  با فشردن این کلید عمل بارگیری صفحه متوقف خواهد شد .

 :Refresh با فشردن این کلید صفحه مورد درخواست بکبار ديگر بارگيری خواهد شد.

Home   :برای بازگشت به صفحه اصلی از این کليد استفاده می شود.

 :Search  این دکمه برای جستجو بکار می رود .

Favorites  :در این قسمت آدرس صفحات مورد علاقه برای دسترسی سريع و آسان دخيره می شود.

: History  بخشی که در آن آدرس صفحاتی که بارگیری شده اند ذخيره می شود.

 

با سلام خدمت کاربر گرامی. متاسفانه مطالب ارسالی جنابعالی قبلاً در تالار ثبت شده است. از ارسال مطالب تکراری خودداری فرمایید. با تشکر

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

دوشنبه 26 تیر 1391  3:50 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مقالات

به نام خدا

 

با سلام و احترام . چشم مدیر محترم .

 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
دوشنبه 26 تیر 1391  4:19 PM
تشکرات از این پست
mina_k_h
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مقالات

تأثیر اینترنت بر فعالیت سلول های مغز

 

مهر: نتایج آخرین تحقیقات محققان نشان می دهد استفاده از اینترنت می تواند از بروز علائم افسردگی جلوگیری کند.


 


تحقیقی که از حدود هشت هزار مرد و زن بالای پنجاه سال به عمل آمد، نشان داد کسانی که معمولا از شبکه های اجتماعی و سایت های اینترنتی استفاده می کنند حدود سی درصد کمتر از دیگران با افسردگی مواجه می شوند.


 


تصور عموم بر این است که با بالا رفتن سن احتمال وقوع افسردگی نیز افزایش می یابد. نتایج تحقیقی که در دانشگاه ایلیونویز آمریکا انجام شد، نشان می دهد پایین ترین سن افسردگی 45 و بالاترین آن بالای 80 سال است.


 


تنهایی، انزوای اجتماعی و فقدان حمایت های عاطفی از دلایل این گرایش است.


 


این تحقیق عظیم ترین بررسی انجام شده درباره اثرات روحی - روانی استفاده از اینترنت بر افراد مسن بوده است.


 


دکتر شیلا کاتن سرپرست این تیم تحقیقاتی در دانشگاه آلاباما گفت یافته های ما نشان می دهد استفاده از اینترنت اثرات مفیدی بر جلوگیری از افسردگی دارد.


 


تحقیق دیگری که توسط پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا انجام شده نشان می دهد ذهن مردان و زنان تنها یک هفته پس از استفاده از اینترنت برای اولین بار دچار تغییراتی می شود.


 


به گزارش دیلی میل، محققان معتقدند وبگردی فعالیت سلول های عصبی را تحریک کرده و باعث افزایش فعالیت سلول های مغز در مسن ترها می شود.


 


نیکولا آدامز در تحقیقی که در دانشگاه سوری انجام داده موانع دسترسی افراد به اینترنت را بررسی کرده و معتقد است نبود اطلاعات کافی برای چگونگی کار کردن با رایانه و اینترنت در این موضوع موثر است.

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
دوشنبه 26 تیر 1391  4:19 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مقالات

اینترنت بستر جدید تجارت


اکنون، ارتباط بین تجارت و تکنولوژی دیرزمانی است که وجود داشته و ادامه دارد. در واقع، یک پیشرفت تکنیکی باعث رونق تجارت شد و آن هم ساخت کشتی بود. در حدود 2000 سال قبل از میلاد فینیقیان تکنیک ساخت کشتی را بکار بردند تا از دریا بگذرند و به سرزمین های دور دست یابند. با این پیشرفت، برای اولین بار مرزهای جغرافیایی برای تجارت باز شد و تجارت با سرزمین های دیگر آغاز شد.
 
شبکه جهانی اینترنت مانند همان کشتی است که نه تنها فواصل جغرافیایی، بلکه اختلافات زمانی را نیز کمرنگ نموده و صحنه را برای نمایشی دیگر آماده کرده است. مهمترین هدف در تجارت - حال چه از روش های بسیار پیشرفته الکترونیکی استفاده کند و چه از روش های سنتی و قدیمی همانا دستیابی به پول و سود بیشتر است. طبیعتاً در این میان، نقش بانک ها و مؤسسات اقتصادی در نقل و انتقال پول بسیار حیاتی است.
هنگامی که در سال 1994 اینترنت قابلیت های تجاری خود را علاوه بر جنبه های علمی و تحقیقاتی به نمایش گذاشت، مؤسسات تجاری و بانک ها در کشورهای پیشرفته اولین نهادهایی بودند که تلاش جدی خود را برای استفاده هر چه بیشتر از این جریان بکار انداختند. محصول تلاش آنها نیز همان بانکداری الکترونیک امروزی است. سپس به سرعت مشخص شد که اینترنت بستر بسیار مناسبی برای انواع فعالیت های بانکداری و اقتصادی بشمار می رود.

تعریف تجارت الکترونیک
تجارت الکترونیک انجام کلیه فعالیتهای تجاری با استفاده از شبکه های ارتباطی کامپیوتری، به ویژه اینترنت است. تجارت الکترونیک، به نوعی، تجارت بدون کاغذ است. به وسیله تجارت الکترونیک تبادل اطلاعات، خرید و فروش اطلاعات لازم برای حمل و نقل کالاها، با زحمت کمتر و مبادلات بانکی با شتاب بیشتر انجام خواهد شد. (به سایر مقالات سایت بورس کالا مراجعه کنید) شرکت ها برای ارتباط با یکدیگر، محدودیت های فعلی را نخواهند داشت و ارتباط آنها با یکدیگر ساده تر و سریعتر صورت می پذیرد. ارتباط فروشندگان با مشتریان نیز می تواند به صورت یک به یک با هر مشتری باشد. به عبارت دیگر، تجارت الکترونیک نامی عمومی برای گستره ای از نرم افزارها و سیستم هاست که خدماتی مانند جستجوی اطلاعات، مدیریت تبادلات، بررسی وضعیت اعتبار، اعطای اعتبار، پرداخت به صورت ONLINE، گزارش گیری و مدیریت حساب ها را در اینترنت به عهده می گیرند.
این سیستم ها زیربنای اساسی فعالیت های مبتنی برای اینترنت را فراهم می آورند. هدف از بکارگیری تجارت الکترونیک ارائه روشی جدید در انجام امور بازرگانی می باشد و به واسطه این روش، تاجران قادرند که محصولات و خدمات خود را به شکل تمام وقت و به تمام خریداران در سرتاسر جهان مستقل از مرزهای جغرافیایی و ملت ها عرضه کنند. بسیاری از مردم، تجارت الکترونیک را منحصر به خرید و فروش از طریق شبکه اینترنت می دانند، در حالی که این امر فقط بخش کوچکی از تجارت الکترونیک را تشکیل می دهد و این مفهوم اکنون گستره وسیعی از جنبه های مختلف را در برگرفته است به سادگی می تواند هرگونه فعالیت تجاری و مالی بین مؤسسات و افراد مختلف را در حیطه تجارت الکترونیک گنجاند. تجارت الکترونیک روش دیگری برای تبادلات الکترونیکی اطلاعات و انجام مبادلات تجاری است که یک پل الکترونیکی را بین مراکز تجاری ایجاد کرده است. تجارت الکترونیک با حجم کمتری از اطلاعات که لزوماً در قالب یکسانی نبوده و بین مردم عادی رد و بدل می شود، سر و کار دارد. تجارت الکترونیک در ابتدای پیدایش خود، چیزی بیش از یک اطلاع رسانی ساده تجاری نبود و هر کس می توانست محصولات خود را با استفاده از صفحات وب روی اینترنت تبلیغ نماید.

تجارت (BUSINESS TO BUSINESS) (B2B) فروشنده با فروشنده:
B2B اولین روش خرید و فروش معاملات الکترونیک است و هنوز هم طبق آخرین آمار، بیشترین عایدی را کسب می کند. در B2B تجار نه تنها مجبورند مشتریان خود را بشناسند، بلکه باید واسطه ها را نیز شناسایی کنند. در این مدل، همه شرکا و خدمات مرتبط با تجارت بین المللی از قبیل تأمین کنندگان، خریداران، فرستندگان دریایی کالا، لجستیک (پشتیبانی)، خدمات (سرویسها)، بازرسی، اخبار بازاریابی و کاربری های نرم افزار که موجب سهولت در امور تولید و خرید و فروش می شوند، در یک محل گردهم می آیند. B2B در جایی استفاده می شود که بخواهیم خرید و فروش عمده را به کمک تجارت الکترونیکی انجام دهیم و خارج از حیطه خرده فروشان عمل نماییم چرا که خرده فروشی در اینترنت با خطرات بسیار همراه است، زیرا مشتریان تمایل ندارند تا همه چیز را از روی اینترنت خریداری کنند و فقط روی برخی از اجناس دست می گذارند و سایر موارد برایشان اهمیت چندانی ندارد. به صورت طبیعی، در B2B فروش مستقیم منبع اصلی درآمد به حساب می آید، مانند وقتی که یک فروشنده محصول خود را به یک فروشنده دیگر مستقیماً می فروشد. با وجود این، وب می تواند روی فروش مستقیم تأثیر بگذارد و این قاعده را برهم بزند.

تجارت (BUSINESS TO CONSUMER) (B2C) فروشنده و مصرف کننده:
بیشترین سهم در انجام تجارت الکترونیکی از نوع B2C را خرده فروشی تشکیل می دهد. این نوع تجارت، با گسترش وب به سرعت افزایش پیدا کرد و اکنون به راحتی می تواند انواع و اقسام کالاها از شیرینی گرفته تا اتومبیل و نرم افزارهای کامپیوتری را از طریق اینترنت خریداری کرد. B2C از حدود پنج سال پیش با راه اندازی سایت هایی چون AMAZON, CDNOW آغاز شد. JEFF BEZOR مؤسس شرکت AMAZON هم سایت خود را فقط برای فروش کتاب از طریق اینترنت راه اندازی کرد. این ایده ساده مقدمه ای بود برای تحول جهانی. در تجارت الکترونیکی B2C در یک طرف معامله، تولیدکننده (فروشنده) محصول و در طرف دیگر، خریدار (مصرف کننده نهایی) قرار دارد. موفقیت در این مدل، وابسته به تجربیاتی است که به مشتری ارائه می شود. باید به مشتری سرویس هایی ارائه شود که در مدل سنتی به آنها خو گرفته است و باید شرایط مشابه را به وجود آورد. هم اکنون این روش در کشور ما موجود است و مورد استفاده قرار می گیرد و در این روش خریدار به طور مستقیم توزیع کننده از طریق اینترنت وارد معامله می شود. هم اکنون سازمان هایی مانند شهروند چنین خدماتی را ارائه می کنند، اما این خدمات هنوز به صورت عامه در میان ما جا نیفتاده است، حتی میان کاربران حرفه ای اینترنت در ایران نیز استفاده خدمات کمتر موسوم است.

تجارت (C2C)(CONSUMER TO CONSUMER) مصرف کننده با مصرف کننده:
در این مدل تجارت الکترونیکی، مزایده ها و مناقصه های کالا از طریق اینترنت انجام می گیرد. مدل C2C شبیه به نیازمندی های طبقه بندی یک روزنامه و یا شبیه به یک دکه در بازار دست دوم یا سمساری است. ایده اصلی این مدل این است که مصرف کنندگان با یکدیگر بدون واسطه به خرید و فروش بپردازند.
به دلیل ناچیز بودن هزینه تبلیغات در اینترنت، استفاده از مدل C2C برای فروش کالاها مورد توجه قرار گرفته است. تجارت (C2B)(CONSUMER TO BUSINESS) مصرف کننده با فروشنده: در حالیکه بازار مصرف ONLINE روز به روز در حال گسترش است، بسیاری از خریداران دریافته اند که شیوه انتخاب محصول بسیار گسترده است و ممکن است که آنان را غوطه‌ور سازد، چون وقتی که مصرف کنندگان سایت هایی را در ارتباط با فروش محصول مورد نظر خود می یابند یافت خود محصول در آن سایت و به دست آوردن قیمت محصول، اغلب کاری دشوار است. بنابراین، برای راحت تر کردن امر خرید، نیاز به روش های جدید خرید و فروش اینترنتی ONLINE است که در آن آژانس های ONLINE مانند واسطه هایی بین مصرف کننده ها و فروشنده ها تلاش می کنند تا خریداران را به بهترین وجهی در خریدشان کمک کنند. اساس کار آنها هم مبتنی بر مدل C2B می باشد برای این که مدل این آژانس های فروش به سوددهی منتهی شود، بایستی از یک استراتژی فروش استفاده کنند مانند PRICILINE که خود را با این استراتژی تطبیق داده است.

تجارت (P2P) (PEER TO PEER) نقطه به نقطه:
مدل تجارت الکترونیکی P2P برای تسویه حساب کردن شرکت کنندگان در حراج با فروشنده است که مشهور ترین آنها سرویسی است به نام PAYPAL تجارت P2Pدر چهار چوبی کار می کند که افراد بتوانند مستقیماً با هم پول رد و بدل کنند و در حالیکه سهم اصلی داد و ستد پولی را نقل و انتقالات رو در رو به عهده دارد، فن آوری تلفن های همراه تعداد افراد بیشتری را در داد و ستد غیرحضوری سهیم می کند.


تجارت (B2A)(BUSINESS TO ADMINISTRATION) فروشنده با اداره:
این نوع خدمات الکترونیکی شامل تمامی مبادلات تجاری، مالی بین شرکت ها و سازمان های دولتی است. تأمین نیازهای دولت توسط شرکت و پرداخت عوارض مالیات ها از جمله مواردی است که می توان در این گروه گنجاند. تجارت B2A در حال حاضر دوران کودکی خود را طی می کند، ولی در آینده ای نزدیک، زمانی که دولت ها با ارتقای سطح ارتباطات خود تمایل و توجه نشان دهند، به سرعت رشد خواهد کرد.
تجارت (C2A) (CONSUMER TO ADMINISTRATION) مصرف کننده با اداره:
مدل تجارت الکترونیکی C2A هنوز پدیدار نشده است، ولی به دنبال رشد انواع B2A, B2C (لازم به ذکر است که برای این تعاریف مقالات دیگری در سایت میکرورایانه موجود است به سایر مقالات سایت بورس کالا مراجعه کنید) دولت ها احتمالاً مبادلات الکترونیکی را به حیطه هایی همچون جمع آوری کمک های مردمی، پرداخت مالیات بر درآمد و هرگونه امور تجاری دیگری که بین دولت و مردم انجام می شود، گسترش خواهند داد. تجارت الکترونیک در ایران: ایران مانند دیگر کشورها، دارای شرکت های بسیاری است که برای توسعه بازار خود به اینترنت وابسته اند. هدف بیشتر این شرکت ها از پایگاه هایی که در اینترنت ایجاد می کنند، همانا توسعه صادرات است. متأسفانه فروش در شبکه ای اینترنت مخارج زیادی دارد و برای بسیاری مقرون به صرفه نمی باشد. شرکت های بزرگ دنیا با سرمایه های کلان و پرسنل کافی، پایگاه تخصصی را برای مواردی چون صادرات و فروش تجاری ایجاد کرده اند. شرکت های متعددی نیز در ایران دست به ایجاد چنین امکاناتی زده اند، اما از آنجایی که هنوز هیچ متولی و مرکزیتی برای این پدیده وجود ندارد، این سازمان ها به صورت جزیره ای و خود محور اقداماتی را انجام می دهند. که هنوز پروسه کامل تجارت را در بر نگرفته و به صورت مقطعی انجام می شود. بنابراین، در مرحله کودکی و نوپایی است و نیاز به مراقبت و حمایت زیادی از طرف دولت دارد. خوشبختانه، کشور ما از پشتوانه خوبی از نظر نیروی جوان برخوردار است و در نتیجه وظیفه ارگان های دولتی و غیردولتی، وارد کردن این تکنولوژی به کشور و تشکیل دادن گروه های کاری، برای کار سازمان یافته بر روی این تکنولوژی جدید است.


قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 28 تیر 1391  11:05 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها