نقل قول doctor114
با سلام خدمت مسئول انجمن ها و دو دوست گرامی ایران و نیکبخت:
خسته نباشید دوستان.قصد دخالت در این موضوع را نداشتم . غرض بنده این بود که کلا از این مطلب یه چیز به درد بخور یاد بگیریم !!!
عرضم به خدمت مسئول ارشد انجمن ها که ، عبارتی که در بالا شما فرمایش فرمودید و بنده آن را بولد کردم، اشتباه است !!!!!
صحیح آن می شود : کج دار و مریز . این هم فلسفه ی وجودی آن را خدمت شما و کاربران گرامی عرض میکنم:
کجدار و مریز پیوندی است از فعل امر « کج دار » و فعل نهی « مریز ( نریز ) » .معنی ظاهری اش این است : آن را کج نگه دار و نریز . معنی نهفته اش این است که با مدارا و آسانی رفتار کن . سختگیری بیش از اندازه نکن. گویا جامی در دست داری که ناچاری آن را کج بگیری . جام را کج بگیر و برو ولی مراقب باش درون جام نریزد.
جالب است که املایش را خیلی ها نادرست می نویسند برای نمونه به صورت کجدار مریض می نویسند.

مردم آن را با مریضی مرتبط می دانند. این اصطلاح در اصل کج دار و مریز است. به معنای اینکه ظرف را کج نگه دار و در عین حال مواظب باش که نریزد و نسبتی با مریضی ندارد!
شاعر در این خصوص می گوید:
رفتــم بـه سـر تـربت شمس تبـریـــز
دیدم دوهزار زنگیان خونریز
هر یک به زبان حال با من می گفت
جامی که به دست توست کج دار و مریز
امیدوارم همیشه راسخونی باشیم . مسئول ارشد انجمن های راسخون و دوست خوب من ، یه وقت از دست بنده ناراحت نشید خواهشا. فقط .فقط توضیح این عبارت ترکیبی بود که خیلی ها اشتباه مینویسندش و دوست داشتم چیزی را با هم بیاموزیم.
حلال کنید .
موفق باشید و سلامت.
سپاس از همگی.
مدیر و دوست گرامی ضمن سلام و عرض ادب
با تشکر از مشارکت مسئولانه جنابعالی، صمیمانه از آموزش ارائه شده استقبال می کنم و خداوند را شاکرم و به خود می بالم عزیزانی در انجمن های راسخون فعالیت می کنند که عالم، تیزبین و مصلح هستند.
انسان آمده است تا بیاموزد و هر چه بیاموزد باز از نیاموخته هایش کم نمی گردد.
موفق و سلامت باشید