0

دانستني هاي قرآني

ali120
ali120
کاربر تازه وارد
تعداد پست ها : 81

پاسخ به: دانستني هاي قرآني

اهل بهشتیم یا دوزخ...؟

بَلَى مَن كَسَبَ سَيِّئَةً وَأَحَاطَتْ بِهِ خَطِيئَتُهُ فَأُوْلَئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ ﴿۸۱﴾

آرى ، كسى كه بدى و کار زشت کند و گناهش او را در ميان گيرد ، پس چنين كسانى اهل آتشند و در آن ماندگار خواهند بود .

وَالَّذِينَ آمَنُواْ وَعَمِلُواْ الصَّالِحَاتِ أُولَئِكَ أَصْحَابُ الْجَنَّةِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ ﴿۸۲﴾

و كسانى كه ايمان آورده و كارهاى شايسته كرده‏اند آنان اهل بهشتند و در آن جاودان خواهند ماند .

سوره بقره

"A_A"

چهارشنبه 30 بهمن 1392  12:55 AM
تشکرات از این پست
ali120
ali120
کاربر تازه وارد

چيزى را كه بدان علم ندارى دنبال مكن!

خدا كافران را لعنت كرده و براى آنها آتش فروزانى آماده كرده است :

قَالَ رَبِّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ أَنْ أَسْأَلَكَ مَا لَيْسَ لِي بِهِ عِلْمٌ وَإِلاَّ تَغْفِرْ لِي وَتَرْحَمْنِي أَكُن مِّنَ الْخَاسِرِينَ ﴿۴۷﴾

گفت پروردگارا من به تو پناه مى‏برم كه از تو چيزى بخواهم كه بدان علم ندارم و اگر مرا نيامرزى و به من رحم نكنى از زيانكاران باشم .

سوره هود - آیه 47

وَلاَ تَقْفُ مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ إِنَّ السَّمْعَ وَالْبَصَرَ وَالْفُؤَادَ كُلُّ أُولئِكَ كَانَ عَنْهُ مَسْؤُولًا ﴿۳۶﴾

و چيزى را كه بدان علم ندارى دنبال مكن زيرا گوش و چشم و قلب همه مورد پرسش واقع خواهند شد .

سوره اسراء - آیه 36

"A_A"

چهارشنبه 30 بهمن 1392  12:55 AM
تشکرات از این پست
ali120
ali120
کاربر تازه وارد

دکتر شریعتی از قرآن میگوید...

قـــرآن کتابی است که نام بیش از ۷۰ سوره اش از مسائل انسانی گرفته شده است و بیش از ۳۰ سوره اش از پدیده های مادی  و تنها ۲ سوره اش از عبادات! آن هم حج و نماز !کتابی است که شماره آیات جهادش با آیات عبادتش قابل قیاس نیست …

این کتاب از آن روزی که به حیله دشمن و به جهل دوست لایش را بستند، لایه اش مصرف پیدا کرد و وقتی متنش متروک شد، جلدش رواج یافت و از آن هنگام که این کتاب را ـ که خواندنی نام دارد ـ دیگر نخواندند و برای تقدیس و تبرک و اسباب کشی بکار رفت، از وقتی که دیگر درمان دردهای فکری و روحی و اجتماعی را از او نخواستند، وسیله شفای امراض جسمی چون درد کمر و باد شانه و … شد و چون در بیداری رهایش کردند، بالای سر در خواب گذاشتند وبالاخره، اینکه می بینی؛ اکنون در خدمت اموات قرارش داده اند و نثار روح ارواح گذشتگانش و ندایش از قبرستان های ما به گوش می رسد.

قرآن ! من شرمنده توام اگر از تو آواز مرگی ساخته ام که هر وقت در کوچه مان آوازت بلند می شود همه از هم می پرسند ” چه کس مرده است؟ ” چه غفلت بزرگی که می پنداریم خدا ترا برای مردگان ما نازل کرده است .

قرآن ! من شرمنده توام اگر ترا از یک نسخه عملی به یک افسانه موزه نشین مبدل کرده ام.

یکی ذوق می کند که ترا بر روی برنج نوشته،‌ یکی ذوق میکند که ترا فرش کرده ،‌یکی ذوق می کند که ترابا طلا نوشته ، ‌یکی به خود می بالد که ترا در کوچک ترین قطع ممکن منتشر کرده و … آیا واقعا خدا ترا فرستاده تا موزه سازی کنیم ؟

قرآن! من شرمنده توام اگر حتی آنان که تو را می خوانند و ترا می شنوند،‌ آن چنان به پایت می نشینند که خلایق به پای موسیقی های روزمره می نشینند… اگر چند آیه از تو را به یک نفس بخوانند مستمعین فریاد می زنند ”احسنت …! ” گویی مسابقه نفس است …

قرآن !‌ من شرمنده توام اگر به یک فستیوال مبدل شده ای حفظ کردن تو با شماره صفحه، خواندن تو آز آخر به اول، ‌یک معرفت است یا یک رکورد گیری؟ ای کاش آنان که ترا حفظ کرده اند، ‌حفظ کنی ، تا این چنین ترا اسباب مسابقات هوش نکنند .

خوشا به حال هر کسی که دلش رحلی است برای تو .

آنان که وقتی ترا می خوانند چنان حظ می کنند ،‌ گویی که قرآن همین الان به ایشان نازل شده است. آنچه ما با قرآن کرده ایم تنها بخشی از اسلام است که به صلیب جهالت کشیدیم.

(دکتر شریعتی)

"A_A"

چهارشنبه 30 بهمن 1392  12:56 AM
تشکرات از این پست
ali120
ali120
کاربر تازه وارد

خدایا به تو پناه می‌برم از شر آنچه خلق شده

سوره فلق

یه کم در مورد "ما خلق " فکر کنید

آنچه در جهان خلق شده ... انچه ما خلق میکنیم ... اعمالمان افکارمان ... گفتارمان ...مخلوقات ما هستند ...

از شر آنها ..... پناه میبرم خدا ... به پروردگارفلق یعنی شکافتن.. شکافتن نور از میان تاریکی را

"A_A"

جمعه 2 اسفند 1392  12:09 AM
تشکرات از این پست
mohamarezak
mohamarezak
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 183

دانستنيهاى قرآن                   

تسبيح و تحميد و فرق اين دو   

وقتى در نماز مى‏گوييم «سبحان‏ربى العظيم و بحمده» كه خلاصه‏اش اين است «تسبيح پروردگار عظيم مى‏كنم و حمد پروردگار عظيم» يا مى‏گوييم: «سبحان ربى‏الاعلى و بحمده» يعنى تسبيح مى‏كنم پروردگار برتر را و حمد مى‏كنم‏او را، «تسبيح مى‏كنم» يعنى چه؟ و «حمد مى‏كنم» يعنى چه؟

ثناى خدا به دو شكل است: يكى تسبيح و ديگرى تحميد.

تسبيح يعنى تنزيه، يعنى خدا را از آنچه كه ذات او مبراست منزه‏كردن، و برتر دانستن او از آنچه كه شان مخلوقين است، از آنچه كه‏حاكى از نوعى نقص و ناتوانى و نارسايى است. اصلا كلمه «سبحان» معنايش اين است كه من او را تسبيح و تنزيه مى‏كنم ازاينكه به چشم ديده شود، با دست لمس شود، او را جسم بدانم وبگويم در جايى قرار گرفته است، او را محتاج و نيازمند بدانم به هرچيزى از جمله به عبادت خودم، خير، او منزه است از نياز و احتياج، تنزيه مى‏كنم او را از اينكه به او نسبت ظلم و ستم بدهم، براى اوشريكى قائل باشم، او را مركب و داراى اجزاء بدانم، بگويم از چه‏درست‏شده و از كجا آمده است. پس تسبيح يعنى يك سلسله‏چيزهايى را كه من مى‏فهمم كه خدا از اينها برتر و بالاتر است، با كلمه «سبحان» از او نفى مى‏كنم. ثناى الهى نظير اقرار به توحيد است كه مجموع نفى و اثبات‏است، وقتى مى‏گوييم «لا اله الا الله» نفى مى‏كنيم معبوديت غير را واثبات مى‏كنيم ذات او را. ثناى الهى هم هميشه نفى است و اثبات، نفى‏اش همين است: منزه است از...، ولى «حمد» توصيف‏پروردگار است به صفات اثباتى، او را ستايش مى‏كنم كه همه نعمتهااز اوست، همه كمالات از اوست و به او بر مى‏گردد، او

به هر چيزى‏داناست: «بكل شى‏ء عليم»، بر هر چيزى تواناست: «و هو على‏كل شى‏ء قدير»، او سميع است، او بصير است، او حى است، اوقيوم است، او ملك است، او مؤمن است، مهيمن است، عزيزاست، جبار است، متكبر است (1). اين صفات اثباتى. پس ما با يك «سبحان ربى العظيم و بحمده»، يا يك «سبحان ربى الاعلى وبحمده» يك دنيا نقص را به نظر مى‏آوريم و مى‏گوييم خداى ما ازاينها منزه است، و يك سلسله كمالات را [به نظر مى‏آوريم ومى‏گوييم] خداى ما داراى چنين صفاتى است. در نماز وقتى سوره‏توحيد را مى‏خوانيم مى‏گوييم: «قل هو الله احد، الله الصمد، لم يلدو لم يولد و لم يكن له كفوا احد» هم صفات اثباتى در آن است وهم صفات سلبى. بعد مى‏گوييم: «كذلك الله ربى» چنان است‏پروردگار من، آن صفات كمالى اثباتى را دارد و من او را به آن‏صفات ستايش و حمد مى‏كنم. نقصى در او نيست، اينكه فرزند داشته باشد، فرزند چيزى باشد، مثل و مانند داشته باشد، در اونيست «كذلك الله ربى».

قرآن مى‏گويد اين كار تسبيح و تحميد كه شما در اين شعور ظاهرى و انسانى تان بايد آن را با تعليمات انبياء ياد بگيريد و با اراده‏و اختيار خودتان انجام دهيد، تمام ذرات عالم وجود، خدا را تسبيح‏مى‏كنند و حمد مى‏كنند. اين يك آيه از آيات قرآن [راجع به تسبيح وتحميد موجودات].

همچنين ما در قرآن پنج‏سوره داريم - بلكه با سوره «سبح‏اسم» به اعتبارى شش سوره داريم - كه با تسبيح شروع مى‏شوند واينها را «مسبحات» مى‏گويند. سوره حديد اين طور شروع مى‏شود:

«سبح لله ما فى السموات و الارض» هر چه در آسمانها و زمين است‏خدا را تسبيح مى‏كند.

سوره حشر و سوره صف به اين شكل شروع مى‏شود: «سبح‏لله ما فى السموات و ما فى الارض». در اينجا كلمه «ما» تكرار شده‏است. باز مفاد همان است: هر چه در آسمانهاست و هر چه - نه هركه - در زمين است‏خدا را تسبيح كرده است.

سوره جمعه و سوره تغابن [اينطور شروع مى‏شوند:] «يسبح‏لله ما فى السموات و ما فى الارض و هو العزيز الحكيم».

«سبح اسم» نيز امر به تسبيح است.

جمعه 9 اسفند 1392  12:20 AM
تشکرات از این پست
mohsen_alavi
jaberyan
jaberyan
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 141

کلمه شیعه در قرآن 12 بار آمده است .

صراط علی حق نمسکه

راه علی حق است که ما به آن تمسک جسته‌ایم

سه شنبه 12 فروردین 1393  5:28 PM
تشکرات از این پست
mohsen_alavi
fateme74
fateme74
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 3243

منابع انرژی فسیلی

اَلَّذی جَعَلَ لَکُم مِّنَ الشَّجَرِ الاَخضَرِ ناراً فَاِذا اَنتُم مِّنهُ توقِدونَ

همان (خدایی) که برای شما از درخت سبز، آتش آفرید، که شما از آن آتش می افروزید.

سه شنبه 12 فروردین 1393  5:42 PM
تشکرات از این پست
mohsen_alavi
fateme74
fateme74
کاربر طلایی2

باران رحمت الهی

وَ اَنزَلنا مِنَ السَّماءِ ماءً فَأنبَتنا فیها مِن کُلِّ زَوجٍ کَریمٍ

و از آسمان آبی فرو فرستادیم که از هر نوع گیاه نیکو در آن رویاندیم.

سه شنبه 12 فروردین 1393  5:42 PM
تشکرات از این پست
mohsen_alavi
fateme74
fateme74
کاربر طلایی2

جلوه ای از نشانه های الهی

وَ ءایَةٌ لَّهُمُ الاَرضُ المَیتَةُ اَحیَیناها وَ اخرَجنا مِنها حَبّاً فَمِنهُ یَأکُلُونَ

و زمین مرده برای ایشان نشانه ای است که آن را ­­(در فصل بهار) زنده کنیم، و دانه از آن بر آوریم که از آن می خورند

سه شنبه 12 فروردین 1393  5:43 PM
تشکرات از این پست
mohsen_alavi
fateme74
fateme74
کاربر طلایی2

شنیدن کِی بُوَد مانند دیدن:

وَ اِذقَالَ اِبرَاهیمُ رَبِّ اَرِنی کَیفَ تُحیِ المَوتَیٰ قَالَ اَوَلَم تُؤمِن قَالَ بَلَیٰ وَلَاکِن لِیَطمَئِنَّ قَلبی:

و هنگامی که ابراهیم گفت: پروردگارا! به من نشان بده چگونه مردگان را زنده می کنی؟

(خدا) فرمود: مگر ایمان نیاورده ای؟

(ابراهیم) عرض کرد: آری، ولی می خواهم قلبم آرامش یابد

سه شنبه 12 فروردین 1393  5:43 PM
تشکرات از این پست
mohsen_alavi
دسترسی سریع به انجمن ها