0

مطالب علمی - پزشکی

 
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

با استفاده ازسلول های بنیادی ،   نای  برای یک کودک ساخته شد .

پسربچه ای ۱۱ ساله به تازگی تحت جراحی پیوند نایی قرار گرفت که از سلولهای بنیادین بدن خودش به وجود آمده بود، این اولین بار است که در جهان کودکی تحت چنین جراحی پیوندی قرار می گیرد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از گاردین  ،   این کودک که از زمان تولد از نارسایی گلو رنج می برد قادر به تنفس عادی نبود. پزشکان انگلیسی نای فردی اهدا کننده را که دچار مرگ مغزی شده بود برداشتند و سلول های بنیادی بخشی از بدن کودک را در آن تزریق کردند و سپس نای جدید به دست آمده را به گلوی کودک پیوند زدند.
به کمک سلول های بنیادی بافت های نای به تدریج بازسازی شدند بدون این که احتمال پس زدن عضو وجودداشته باشد.

عملیات بازسازی نای کودک ۱۱ ساله با استفاده از سلولهای بنیادین بدن وی و پیوند آن کاملا موفقیت آمیز بوده و “سیاران فین لینچ” اکنون کاملا بهبود یافته است.

پزشکان در بیمارستان “گریت اورموند” در لندن با استخراج سلولهای مغز استخوان از بدن کودک و تزریق آن به یک نای اهدا شده که تنها ساختار کلی آن برای ساخت نای جدیدی مورد استفاده قرار می گرفت، توانستند این عضو حیاتی بدن را برای کودک بازسازی کنند.

 

پزشکان این اندام را به بدن کودک پیوند زدند و به سلولهای بنیادین به کار گرفته شده در ساخت آن اجازه دادند که در بدن کودک شکل گرفته و تکامل پیدا کنند تا به این شکل از میزان احتمال پس زده شدن عضو توسط سیستم دفاعی بدن کودک بکاهند پزشکان چهار هفته پیش و پس از مشاهده بازگشت جریان خون به داخل اندام پیوند زده شده، این جراحی را موفقیت آمیز اعلام کردند.

“سیاران” به صورت مادرزاد از اختلال تنگ بودن نای رنج می برد و در سن دو سالگی قطعه فلزی که برای باز نگه داشتن مسیر تنفس در بدنش کار گذاشته شده بود، به نای وی آسیب وارد کرد این اتفاق دوبار برای وی رخ داده است و پس از آن وی در ماه مارچ سال جاری تحت جراحی پیوند قرار گرفت.

دو سال پیش نیز پزشکان اسپانیایی دست به اقدام مشابهی زده بودند اما تفاوت در این بین این است که اسپانیایی ها عضو پیوندی را در آزمایشگاه بازسازی کرده بودند اما در این مورد نای به تدریج پس از پیوند بازسازی شد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

شنبه 10 اردیبهشت 1390  3:09 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

شیوه جدیدی برای تولید سلول های بنیادی جنینی ارایه شد  .

محققان برای نخستین بار، سلول های بنیادی جنینی تحت شرایط کنترل شده شیمیایی و بدون استفاده از پروتئین های حیوانی کشت دادند و با این کار، راه را برای تولید مقادیر زیاد سلول های بنیادی برای درمان بیماری های انسانی هموار کردند. 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از مدیکال نیوز  ،  سلول های بنیادی جنینی توانایی تمایز یافتن به تمام انواع سلول ها در بدن را دارند. این سلول ها قابلیت استفاده در جایگزینی سلول های بیمار را دارند.
با این حال مشکل اصلی، دشواری کشت و تولید سلول های بنیادی جنینی انسانی بدون آلوده سازی آنهاست، چرا که این سلول ها با کمک پروتئین های حیوانی کشت می شوند.
روش دیگر کشت سلول های بنیادی بر روی دیگر سلول های انسانی است که به آنها سلول های تغذیه کننده می گویند. اما این کار نیز موجب تولید هزاران پروتئین کنترل نشده می شود و نتایج تحقیق را نامطمئن می سازد.
گروهی از دانشمندان سوئدی سلول های بنیادی انسانی را بگونه ای تولید کردند که نیازی به سلول های دیگر و مواد حیوانی ندارد.
در عوض، این سلول ها بر روی چارچوبی از یک پروتئین انسانی موسوم به laminin- 511 کشت می شود.
پروفسور کارل تریگواسون مجری این تحقیق می گوید: ما برای نخستین بار موفق شدیم تعداد زیادی سلول های بنیادی جنینی انسانی را در محیطی کشت کنیم که از نظر شیمیایی کاملا مشخص و تعریف شده است.
این شیوه نوین فرصت های جدیدی را برای تولید انواع مختلف سلول ها فراهم می آورد که می توان آنها را برای درمان بیماری ها آزمایش کرد.
محققان سوئدی با همکاری دانشمندان موسسه سلول های بنیادی هاروارد نشان داده اند که می توانند سلول های بنیادی دوباره برنامه ریزی شده را نیز به همین روش کشت کنند . سلول های دوباره برنامه ریزی شده از سلول های بافتی به سلول های بنیادی تبدیل می شوند.
پروتئین laminin-511 بخشی از بافت پیوندی بدن است و بعنوان چارچوب و داربستی عمل می کند که سلول ها می توانند به آن متصل شوند.
زمانی که رشد انواع بافت های مختلف در جنین آغاز می شود، وجود انواع دیگر لامینین ضروری است.
تا کنون به خاطر غیرممکن بودن تهیه لامینین از بافت ها و دشواری تولید آنها، دانشمندان به انواع مختلف لامینین دسترسی نداشتند.
محققان سوئدی طی دو دهه گذشته ژنهای تولید کننده اغلب لامینین های انسانی را شبیه سازی و نقش زیست شناختی آنها را بررسی کردند. آنها ضمن توصیف دو بیماری ژنتیکی لامینین در سالهای اخیرا موفق شدند چندین نوع لامینین را با استفاده از فناوری ژنتیک تولید کنند.
این پژوهشگران در جدیدترین پژوهش های خود توانسستند لامینین ۵۱۱ را با استفاده از فناوری های جدید بسازند.

این شیوه توسط دانشمندان موسسه کارولینسکا در استکهلم سوئد ارائه و نتایج آن در نشریه زیست فناوری نیچر منتشر شده است .

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

شنبه 10 اردیبهشت 1390  3:09 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

 

یک سناتور از سازمان غذا و دارو ایالات متحد خواست تا یافته‌های خود مبنی بر وجود ارتباط بین یک ماده شیمیایی که در بسیاری از کرم‌های ضد آفتاب وجود دارد و ابتلا به سرطان پوست را مورد بررسی قرار دهد .

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  سناتور چارلز شامر در این باره گفت: سازمان غذا و داروی آمریکا اطلاعات حاصل از چند تحقیق را بازبینی کردند که رابطه بین ماده آر.پی که یک ماده افزودنی است و در بسیاری از کرم‌های ضد آفتاب معمولی یافت می‌شود و سرطان پوست را روشن می‌کند.

 

 

این تحقیقات نشان می‌دهد این ماده ممکن است باعث ایجاد سرطان پوست شود و سازمان غذا و دارو باید سریعا برای حفاظت از مشتریان این کرم‌ها وارد عمل شود.بنابراین سازمان غذا و دارو باید به سرعت اطلاعات کافی را در مورد مصرف کرم‌های ضد آفتاب در اختیار مشتریان این محصولات قرار دهد.

مرکز تحقیقات سم شناسی ملی سازمان غذا و دارو تحقیقاتی را انجام داده است که نشان می‌دهد این ماده می‌توان باعث بروز سرطان پوست در مصرف کنندگان شود.

آر.پی که مخفف  Retinyl palmitate  یکی از مشتقات  ویتامین A است و در صدها کرم ضد آفتاب پرطرفدار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نتایج یک بررسی نشان می‌دهد تورمورها و جراحات در حیواناتی که کرم‌های حاوی این ترکیبات را استفاده کرده‌اند تا ۲۱ درصد سریع‌تر رشد می‌کنند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

شنبه 10 اردیبهشت 1390  3:09 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

ارتباط چاقی و ابتلا به آسم تایید شد  .

پژوهشگران در جدیدترین تحقیقات خود ارتباط بین چاقی و ابتلا به آسم را تایید کردند.   

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از رویترز ،  دکتر “جان ما” از موسسه تحقیقات پزشکی پالو آلتو در کالیفرنیا می گوید: تعدادی از تحقیقات ارتباط بین چاقی و ابتلا به آسم را نشان داده اند. چاقی و آسم طی سه دهه گذشته بسیار شیوع یافته است.

این پژوهشگران چهار هزار و ۵۰۰ مرد و زن را طی سالهای ۲۰۰۵ – ۲۰۰۶ بررسی کردند. حدود یک سوم این افراد دچار اضافه وزن و دو سوم بقیه چاق بودند.
پژوهشگران دریافتند چهل و یک درصد از این افراد به نوعی، آلرژی داشتند در حالی که هشت درصد از آنها به آسم مبتلا بودند.
به گفته محققان دوازده درصد از افراد چاق، آسم داشتند، در حالی تنها شش درصد از افرادی که اضافه وزن نداشتند به این بیماری ریوی مبتلا بودند.
در این تحقیق، مشاهده شد احتمال بروز آسم با افزایش شاخص جرم بدن و اندازه دور کمر بیشتر می شود.
خطر ابتلا به آسم در بین افراد چاق بیش از سه برابر افرادی است که وزن طبیعی دارند.
این در حالی است که هنوز علت ارتباط اضافه وزن و چاقی با آسم مشخص نشده است.

برخی از پژوهشگران می گویند: التهاب اندکی که در هنگام چاقی در بدن روی می دهد، می تواند یک عامل باشد. در حالی که دیگران می گویند مقاومت در برابر هورمون انسولین که تنظیم کننده قند خون در بدن است و می تواند موجب اضافه وزن شود دلیل این ارتباط است. مقاومت انسولین اغلب ابتلای فرد به دیابت را پیش بینی می کند.
از این تعداد سی و هفت درصد مبتلا به دیابت بودند و یا مقاومت انسولین داشتند. این پژوهشگران می گویند: یافته های جدید احتمال اینکه انسولین عامل ارتباط بین چاقی و آسم باشد را رد نمی کند.همچنین دلایل بالقوه دیگری نیز که به نظر پیچیده می آید در این ارتباط دخالت دارد.
نتایج این تحقیقات در نشریه پزشکی آلرژی منتشر شده است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

شنبه 10 اردیبهشت 1390  3:09 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

پژوهشگران علوم پزشکی در دانشگاه کالیفرنیا در تحقیقات خود بر روی موش ها دریافته اند که پیوند سلول های بنیادی مادر به جنین وی با اجتناب از رد سیستم ایمنی بدن، باعث افزایش سلول های سالم در مغز استخوان جنین می شود.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  اگر این آزمایش ها در انسان نیز جواب بدهد، پیوند سلول های بنیادی از مادر به جنین می تواند جنین را پس از تولد برای پذیرش پیوند مغزاستخوان از مادر خود یا یک اهدا کننده با مشخصات بافت مطابق با مادرش آماده کند.
بیماری هایی مانند کم خونی داسی شکل و تالاسمی بتا در نتیجه سلول های غیر عادی سلول های گلبول قرمز خون به وجود آمده و می توان آنها را با پیوند مغز استخوان درمان کرد؛ اما پیدا کردن مغز استخوان مشابه همیشه ممکن نیست و حتی در صورت پیدا کردن بافت مشابه، فرد گیرنده باید تا آخر عمر از داروهای سرکوب گر سیستم ایمنی استفاده کند.
دانشمندان این نظریه را بنیان گذاشته اند که پیوند سلول های بنیادی به جنین در رحم می تواند به حل این مشکلات کمک کند. آنها گمان می کنند که ممکن است سیستم ایمنی نارس جنین فریب این سلول های تازه وارد را خورده و آنها را به عنوان سلول های خود شناسایی کند.
این تحقیقات در حیوانات موفق بوده اما آزمایشات اولیه در انسان با شکست جدی روبرو شد. سلول های فرد اهدا کننده رد شده و قبل از اینکه جنین آنها را جذب کند مردند. هنوز هیچ توضیحی برای این مساله وجود ندارد.
به نظر می رسد که مقصر اصلی در این میان مادر باشد. دانشمندان دریافتند که زمانی که تزریق سلول های بنیادی خون سازی که با مادر یا جنین مطابقت نداشت انجام می گرفت، با هجوم سلول های سیستم ایمنی مادر به جنین مواجه می شد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

شنبه 10 اردیبهشت 1390  3:09 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

گروهی از پژوهشگران چینی و عربستانی با نقشه برداری ژنتیکی از شتر عربی موفق شدند به توالی ژنوم این حیوان دست یابند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از گلوبال تایمز ،  محقان “موسسه علم و فناوری شهر شاه عبدالعزیز” و موسسه ژنومیک پکن برای اولین بار توانستند از ژنوم شتر عربی نقشه برداری کنند. این پروژه در دو فاز انجام شده و حدود چهار سال به طول انجامیده است.

 این محققان در این خصوص اظهار داشتند که این اطلاعات جدید می تواند برای بازسازی مسیر متابولیکی تولید شیر در شتر مورد استفاده قرار گیرد.

همچنین، رمزگشایی ژنوم شتر عربی می تواند برای بهبود کیفیت کیفیت شیر، گوشت، نیروی فیزیکی و توانایی حرکتی این حیوان سازگار با انسان نتایج مثبتی در بر داشته باشد.

مدیر موسسه ژنوم پکن در این خصوص توضیح داد: “شتر عربی از امروز وارد باشگاهی بسیار ویژه از معدود پستاندارانی شده که توالی ژنوم آنها به دست آمده است.

نتایج این رمزگشایی نشان می دهد که ۵۷ درصد از ژنهای شتر با ژنهای انسان مشترک است و بنابراین می تواند در تحقیقات آزمایشگاهی بسیاری از بیماریها به عنوان نمونه مدل مورد استفاده قرار گیرد.”

 این حیوان می تواند در توسعه درمانهای جدیدی برای بیماریهای چون سرطان، ایدز و هپاتیت C به دانشمندان کمک کند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

شنبه 10 اردیبهشت 1390  3:09 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

مصرف گوشت زیاد عامل بلوغ زودرس در دختران است

عواملى باعث بلوغ مى شوند که کاملا و به درستى براى ما شناخته نشده اند. یک محور مهم در بدن وجود دارد که ممکن است دربرگیرنده عوامل مربوط به بلوغ جنسى باشد که به نام محور هیپوتالاموس ـ هیپوفیز و غدد جنسى یا غدد فوق کلیوى, مورد توجه بسیار است.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  بلوغ زودرس از دو جنبه اهمیت زیادی دارد ، جنبه اول علت ایجاد کننده آن است که پزشک متخصص با انجام آزمایشات لازم و پیگیریهای منظم و دقیق نوجوانان مبتلا ، در طی مدت طولانی بدنبال علت ایجاد آن می گردد و جنبه دوم اثر بلوغ زودرس روی رشد قدی و روانی نوجوان است .

 اما اینک  دانشمندان انگلیسی در یک پژوهش جدید دریافته‌اند؛ دخترانی که در دوران کودکی زیاد گوشت می‌خورند، زودتر از دیگر دختران، ‌بالغ می‌شوند.

به عنوان بخشی از تحقیق دانشمندان، رژیم‌های غذایی مربوط به بیش از سه هزار دختر نوجوان حدود ۱۲ ساله را مورد مقایسه قرار دادند.

این محققان دریافتند که مصرف گوشت زیاد در سن سه سالگی یعنی بیش از هشت نوبت در هفته و در سن هفت سالگی یعنی ۱۲ نوبت در هفته به میزان قابل ملاحظه‌ای با بلوغ زودرس در ارتباط است.

محققان می‌گویند؛ رژیم غذایی حاوی گوشت زیاد، بدن را برای بارداری آماده می‌سازد و سبب بلوغ زودرس می‌شود.

دکتر ایموگن روگرز متخصص تغذیه در دانشگاه برینگتون در گفت وگویی با شبکه خبری بی بی سی اظهار داشت: گوشت منبع غنی از روی و آهن است و هر دو عنصر در دوران بارداری فوق العاده مورد نیاز هستند.

در اکثر دخترها ،‌علت خاصی برای بلوغ زودرس دیده نمی شود و بیشتر جنبه خانوادگی دارد و در سایر افراد خانواده ( مادر یا خواهران وی ) نیز چنین حالتی دیده می شود . ولی در مواردی بیماریهای مهم دستگاه عصبی مرکزی مثل تومورهای مختلف ، عفونت و التهاب مغز یا ضربه به جمجمه می تواند این حالت را ایجاد کند .

گاهی کیست های تخمدانی با تولید هورمون های جنسی زنانه باعث بلوغ زودرس می شوند . در پسرها حالت سرشتی کمتر دیده می شود و بیماریهای زمینه ای مثل تومورهای سیستم عصبی مرکزی بیشتر شایع است . لذا در این کودکان ( پسر یا دختر ) بررسی مغز با MRI حتماً انجام می شود .

سونوگرافی از تخمدانها و شکم و بررسی آزمایشگاهی هورمون های مختلف و نیز تعیین سن استخوانی انجام می شود . در صورت طبیعی بودن معاینات و آزمایش ها ، حتماً باید هر ۶ ماه یک بار توسط پزشک بررسی انجام شود .

این تحقیق در مجله «تغذیه بهداشت عمومی» ‌منتشر شده است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

شنبه 10 اردیبهشت 1390  3:09 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

سفلیس به یکی از پنج بیماری مهم عفونی در چین تبدیل شده است  .

دولت چین یک بار دیگر با هشدار نسبت به گسترش بیماری سفلیس در این کشور، اعلام کرد: این بیماری اکنون به صورت یکی از پنج بیماری مهم عفونی در چین درآمده است.   

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از بی بی سی ،  وزارت بهداشت چین اعلام کرد: تنها در ماه مه گذشته، بیش از سی هزار مورد تازه ابتلا به بیماری سفلیس دیده شده و دو نفر از مبتلایان جان خود را از دست داده اند.
بنا بر این آمار، شمار مبتلایان به بیماری سفلیس در چین، در یک سال گذشته ۱۷ درصد افزایش یافته است.
شمار نوزادانی که بیماری سفلیس از مادرشان به آنان منتقل شده به نحو نگران کننده ای در این کشور افزایش یافته تا آنجا که در فاصله سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۸، از هر صدهزار نوزادی که در چین متولد شدند، ۵۷ نوزاد مبتلا به این بیماری بودند.
نوزادان مبتلا با مشکلات شدید مغزی و جسمی متولد می شوند.
در مقاله ای که در یک نشریه پزشکی بریتانیایی در همین باره در ماه گذشته چاپ شد، نوشته شده بود که در هر ساعت یک نوزاد مبتلا به بیماری سفلیس در چین متولد می شود. این بیماری از مردان مبتلا به سفلیس به همسرشان منتقل شده و سپس از طریق مادر به جنین انتقال یافته بود.
بیماری سفلیس که یک بیماری مقاربتی است و از طریق روابط جنسی منتقل می شود، پنجاه سال قبل در چین تقریبا ریشه کن شده بود.
مسئولان بهداشت چین، بروز دوباره این بیماری را ناشی از رشد اقتصادی می دانند که سبب جابجایی مردم و نیز گسترش ناهنجاریهای اخلاقی در کشور شده است.
از آنجا که این بیماری یک ننگ اجتماعی در چین محسوب می شود، بسیاری از مبتلایان به سفلیس از مراجعه به پزشک خودداری می کنند
بیماری سفلیس که یک بیماری عفونی است چنانچه در مراحل اولیه تشخیص داده شود با مصرف آنتی بیوتیک به سهولت قابل درمان است ولی چنانچه معالجه نشود می تواند به فلج شدن، نابینایی و حتی مرگ بیمار منجر شود.

از هنگام کشف پنیسیلین، در هیچ کشوری مانند چین یک چنین افزایش سریع تعداد مبتلایان به سفلیس، مشاهده نشده است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

شنبه 10 اردیبهشت 1390  3:09 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

پژوهشگران “دانشگاه هوستون” می گویند که با استفاده از سلول های بنیادی روشی ابداع کرده است که می تواند به کشف درمان های جدید برای آلزایمر، دیابت و سایر بیماری ها منجر شود.

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز    ،  “روبرت شوارتز” رییس “مرکز تنظیم ژن و درمان شناسی مولکولی”، گفته است که روشی ابداع کرده است که به سلول های معمولی پوست انسان اجازه می دهد دوباره برنامه ریزی شوند و به سلول های قلب که مشابه سلول های بنیادی جنینی هستند، تبدیل شوند.

 

شوارتز و همکارانش می گویند: این سلول ها را می توان کشت داد و به سلول های کامل قلب تپنده تبدیل کرد و آسیب ناشی از حملات قلبی گذشته را جبران کرد. سلول های جدید جایگزین بافت آسیب دیده قلب می شوند.

 

محققان اعلام کردند: آزمایش های اولیه بالینی با استفاده از سلول های دوباره برنامه ریزی شده بر روی قلب واقعی بیماران، در عرض یک یا دو سال آینده آغاز می شود.

 

شوارتز افزود: وی و گروهش اکنون در حال فعالیت بر روی تبدیل سلول های بنیادی تحریک شده به سلول های ماهیچه ای اسکلتی هستند تا بتوانند دیستروفی عضلانی را درمان کنند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

شنبه 10 اردیبهشت 1390  3:09 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

مطالعه کرم ها به درک سلول های بنیادی کمک می کند 

دانشمندان می گویند: مطالعه کرم های گرد ساده، می تواند به توضیح توانایی سلول بنیادی در تمایز یافتن و تبدیل شدن به هر نوع سلولی در بدن کمک کند.   

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از یونایتدپرس ،  دانشمندان دانشگاه “ویسکانسین” در مدیسون با استفاده از کرم های گرد کوچک ، نکاتی را در مورد کنترل فرایند بلوغ در سلول های بنیادی فرامی گیرند.

 
“جودیث کیمبل” در شماره این هفته “گزارش فرهنگستان ملی علوم آمریکا” نوشت: شبکه ای از عوامل نظارتی مقادیر ثابتی از سلول های بنیادی را حفظ می کند و در همان حال مقادیر دیگری از این سلولها را به سمت تمایز یافتن به سلول خاص هدایت می کند.
وی گفت: کنترل فرایند تمایز از سلول بنیادی به سلول بالغ از این نظر بااهمیت است که اختلال در توازن میان این دو وضعیت می تواند به تشکیل تومورها یا عدم توانایی در حفظ بافت سالم بینجامد.
کیمبل گفت: بسیاری از مولکول ها در کرم ها، روند تکامل سلول های بنیادی را در انسان ها کنترل می کنند و در بروز بیماریهایی مانند سرطان خون و سایر سرطان ها دخالت دارند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

شنبه 10 اردیبهشت 1390  3:09 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

میلیون ها کودک سالانه قربانی بیماریهای مقاوم در برابر دارو می شوند  .

بر اساس گزارش مرکز توسعه جهانی ( Center for Global Development )  ، میلیون ها کودک در کشورهای در حال توسعه هر ساله بر اثر مالاریا، سل ،ایدز و دیگر بیماری های مقاوم در برابر دارو جان خود را از دست می دهند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از رویترز ،  در گزارش این مرکز آمده است: بسیاری از برنامه های توزیع دارو می تواند موجب مقاومت دارویی شود ده و جان افرادی را که می خواهند نجات دهند به خطر می اندازند.
“راشل ناگنت” یکی از مولفان این گزارش گفت:مقاومت دارویی رویدادی طبیعی است اما اقدامات بی دقت در تامین و مصرف دارویی بی دلیل، مقاومت دارویی را تسریع می کند.
این گزارش هشدار می دهد از سال ۲۰۰۶ تا کنون اهدا کنندگان بیش از یک و نیم میلیارد دلار بر روی داروهای خاص درمان ویروس و باکتری های مقاوم هزینه کرده اند و این وضعیت می تواند بدتر شود.
ابر میکروب هایی مانند استرافیلوکوک در برابر داروی میتیسیلین مقاومند . این ابر میکروب هم اکنون عامل بیش از ۵۰ درصد عفونت های بیمارستانی در آمریکاست.

باکتری ها و ویروس های به محض آنکه برای نخستین بار با داروها مواجه شوند مقاوم شدن در برابر آنها را آغاز می کنند. درصورتی که در درمان دارویی، حتی یک میکروب زنده بماند، آن یک دانه نیز تولید مثل کرده وعوامل ژنتیکی به آن کمک می کند در نسل بعدی چندین برابر شود.

هفته گذشته کارشناسان به هیاتی کنگره اعلام کردند که قانون گذاران آمریکایی باید مسیر روشنی را برای شرکت های داروسازی فراهم آورند تا بتوانند آنتی بیوتیک های جدید تولید کنند.
گزارش این مرکز همچنین فعالیت های گسترده تری را خواستار شده است و از سازمان بهداشت جهانی خواسته تا شرکت های داروسازی، دولت ها، خیرینی که داروها را خریداری و توزیع می کنند، بیمارستانها، نیروهای سلامت، داروخانه ها و بیماران را راهنمایی کند.

این گزارش از ارتباط روشن بین افزایش دسترسی به دارو و مقاومت دارویی پرده برداشت. به عنوان مثال در کشورهایی که بیشترین استفاده از آنتی بیوتیک ها را دارد شاهد مقاومت ۷۵ تا ۹۰ درصد بیماری های ذات الریه استرپتوکوکی در برابر دارو هستیم.
در این گزارش آمده است، داروهایی کم کیفیت، دارویهای تقلبی، به پایان نرساندن دوره درمان و دیگر عوامل همگی در بروز این مشکل مقاومت دارویی نقش دارند و همان طور که برنامه های دسترسی به دارو با موفقیت رو به رو می شوند مشکل مقاومت دارویی نیز بدتر می شود.

در این گزارش آمده است: بعنوان مثال، طی سالها ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۷ تعداد فرادی که برای ایدز تحت درمان قرار گرفته اند ۱۰ برابر، انتقال دارو برای درمان مالاریا نیز طی از ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۶ هشت برابر شده و موسسه دارویی مشارکت جهانی برای متوقف سازی سل نیز دسترسی به دارو برای افراد مبتلا به این بیماری را افزایش داده و حدود ۱۴ میلیون را در ۹۳ کشور از سال ۲۰۰۱ تحت درمان قرار داده است.
“در حالی که دسترسی بیشتر به داروهای لازم کاملا مطلوب است اما این امر چالش هایی را در کارایی این داروها و اطمینان شیوه صحیح مصرف آنها، ایجاد کرده است.
به عنوان مثال در سال ۲۰۰۸ حدود ۴۴۰ هزار مورد از مقاومت دارویی سل در برابر چند دارو ایجاد شد.
مرکز توسعه جهانی است یک گروه مستقل، غیر انتفاعی و متخصص در انجام تحقیقات بر روی فقرو نا برابری در جهان محسوب می شود.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

شنبه 10 اردیبهشت 1390  3:09 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

 

نتایج تحقیقات یک کارشناس نشان می دهد که فرضیه قدیمی که عنوان می دارد زوج ‌های جوان پس از ازدواج، دچار اضافه وزن یا چاقی می ‌شوند صحت دارد و واقعا اتفاق می‌ افتد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز   ،  دکتر “لونا ساندون” محقق و متخصص مرکز پزشکی “سوات وسترن” دانشگاه تگزاس در دالاس امریکا با انتشار مقاله‌ ای در این زمینه خاطرنشان کرد: تحقیقات نشان داده است پس از ازدواج، هر یک از زوجین به طور متوسط بین ۷ /۲ تا ۴ کیلوگرم بیشتر از افراد مجرد افزایش وزن پیدا می ‌کنند.

وی افزود: البته زوج‌ ها هم اگر بخواهند وزن خود را کاهش دهند، چندین راه وجود دارد. برای مثال بهترین روش برای زوج‌ ها این است که یکدیگر را تشویق کنند کمتر بخورند و نوع و میزان غذای یکدیگر را کنترل کنند.
یکی از دلایل چاقی افراد پس از ازدواج، استفاده از فست فودها و غذاهای بیرون است.

 

دکتر ساندون در بیانیه ‌ای تصریح کرد: زوج‌ های جوان با در اختیار داشتن وسایل مناسب و جدید آشپزخانه می ‌توانند به شیوه ‌ای سالم‌ تر و با چربی کمتر، غذاها را تهیه کنند و در نتیجه به کاهش وزن خود در حد مطلوب کمک کنند.

 

این متخصص آمریکایی تاکید کرد: زوج ‌هایی که تازه ازدواج کرده‌اند به جای این که دائما به رستوران بروند و غذاهای آماده و فست فود مصرف کنند، باید بیاموزند که با استفاده از وسایل جدید طبخ غذا در منزل خود، وعده‌های غذایی سالم و لذت بخش تهیه کنند.

 

به یاد داشته باشید غذایی که در منزل تهیه می ‌شود همیشه سالم ‌تر و مقرون به صرفه ‌تر است

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

شنبه 10 اردیبهشت 1390  3:10 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

اولین بزغاله های تراریخته حاوی ژن درمانگر سکته قلبی و مغزی متولد شدند .

رییس پژوهشگاه رویان گفت: اولین بزغاله های حاوی ژن tpa انسانی که در درمان سکته قلبی و مغزی کاربرد دارد، در اصفهان به دنیا آمدند.   

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  دکتر “حمید گورابی” روز شنبه در حاشیه یازدهمین کنگره ژنتیک ایران در گفت و گو با ایرنا گفت: به دنبال تولد اولین بزهای تراریخته حاوی ژن فاکتور ۹ انعقادی در دی ماه سال گذشته ، روز جمعه سوم اردیبهشت دو بزغاله تراریخته حاوی ژن tpa انسانی در پایگاه تحقیقاتی اصفهان پژوهشگاه رویان متولد شدند.
گورابی افزود: یکی از بزغاله ها به علت نارسایی گوارشی پس از هفت روز تلف شد، اما بزغاله دیگر در سلامت کامل بسر می برد و آزمایش های ژنتیکی که طی این مدت انجام شده است صحت تراریختگی این بزغاله ها را تایید می کند.
وی ادامه داد: پروتیین نوترکیب tpa از پروتیین های مهمی است که در درمان سکته های قلبی و مغزی مورد استفاده قرار می گیرد.
گورابی افزود: بیمارانی که دچار سکته های قلبی و مغزی می شوند اگر این ماده به موقع به آنها تزریق شود می تواند لخته های خون را کاهش دهد.
رییس پژوهشگاه رویان، خاطر نشان کرد: این دارو که در حال حاضر از طریق کشت سلولی تولید می شود در سبد دارویی کشورهای پیشرفته با مبلغی در حدود هزار و ۵۰۰ دلار برای هر آمپول موجود است.
گورابی افزود: بدیهی است راهی طولانی برای تولید نهایی این دارو در پیش روی محققان این پژوهشگاه خواهد بود که انشاالله با حمایت مسئولان کشور این راه هر چه سریع تر طی شود.
این خبر در یازدهمین کنگره ژنتیک ایران که روز شنبه در سالن همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، اعلام گردید.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

شنبه 10 اردیبهشت 1390  3:10 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

نتایج جدیدترین تحقیقات پژوهشگران نشان می دهد : یک نوع داروی مسکن احتمالا می تواند باعث شود که سلول های سرطانی خود را بکشند. 

 به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از یونایتدپرس ، محققان از “موسسه تحقیقات پزشکی سانفورد – بورنهام” در کالیفرنیا، گفتند: ارتباط میان مصرف داروهای ضد التهابی مانند آسپرین و کاهش بروز برخی انواع سرطان عامل انجام این مطالعه شد.

در این مطالعه محققان به بررسی این موضوع پرداختند که چگونه داروی ضد التهابی “سولینداک” Sulindac که برای درمان درد و تب استفاده می شود می تواند موجب بروز مرگ سلولی در سلول های سرطانی شود.
این مطالعه نشان می دهد که سولینداک به RXRa — پروتینی متصل می باشد که حامل سیگنال به هسته ها است و ژن ها را فعال ساخته و یا از فعالیت بازمی دارد.
“شیا ژانگ” نویسنده ارشد این مقاله در بیانیه ای، اعلام کرد: گیرنده های هسته ای اهداف عالی برای ابداع دارو هستند. با وجود اینکه ۱۳ درصد از داروهای موجود گیرنده های هسته ای را هدف قرار می دهند اما مکانیزیم این عمل همواره مشخص نیست.
RXRa معمولا تومورها را سرکوب می کند اما انواع بسیاری از سلول های سرطانی شکل کوتاه شده ای از این گیرنده هسته ای تولید می کنند که درست عملی مخالف دارند.
وی افزود: این مطالعه نشان می دهد که RXRa کوتاه شده با تحریک سایر پروتیین هایی که به بقای سلول های سرطانی کمک می کنند موجب رشد تومور می شود اما سولینداک با انجام عمل عکس می تواند موجب بروز مرگ سلولی شود.

نتایج این مطالعه که در مجله Cancer Cell منتشر شده است .

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

شنبه 10 اردیبهشت 1390  3:10 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

 پژوهشگران رشته آلرژی و بیماری های‌ عفونی می گویند ، بیمارانی که در میانسالی به بیماری های ریوی شدید مبتلا می‌شوند، علی رغم نبود سابقه چنین بیماری در خانواده و یا عوامل خطرساز، عامل ژنتیک، عامل مهم بروز این بیماری در آن ها به شمار می‌رود.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از مدیکال نیوز تودی  ،  تحقیقات حاکی از آن اسیت که انجام یک آزمایش و بررسی‌ ساده به شناسایی ناهنجاری های ژنتیکی و تشخیص بیماری پیش از شروع علائم کمک می کند.

محققان در مطالعاتی که انجام داده اند ارتباطی را میان عفونت های تنفسی و ناهنجاری های‌ ژنتیکی ‌خاص پیدا کردند. و نتایج این تحقیق وجود این ارتباط را تأیید کرده و انجام بررسی های ساده را در تشخیص زودهنگام این ناهنجاری به ویژه در افراد میانسال بسایر مفید می داند. نتایج این تحقیق در همایش بین المللی ۲۰۱۰ ATS در نیواورلینز ارائه شد.

محققان تحقیقات خود را روی ۳۲ بیمار انجام دادند. تمرکز محققان روی مژه های دستگاه تنفسی بود که در تنفس عادی نقش بیرون فرستادن گرد و خاک از مجاری تنفسی داشته و راه های هوایی را از باکتری ها و سایر عوامل بیماری زا پاک می کند.

زمانی که این مژه ها در اثر جهش های ‌ژنتیکی تغییر می کنند از انجام عملکرد طبیعی خود باز می مانند و اجازه ورود باکتری های‌ بیماری زا را به درون راه های ‌هوایی می دهد.

ناهنجاری های‌ ژنتیکی در این سیستم برخی از افراد به ویژه مسن را در معرض ابتلا به بیماری های تنفسی‌ قرار می دهد حتی اگر عامل مساعد کننده ای ‌هم برای بروز این بیماری‌ در فرد وجود نداشته باشد.

محققان با آزمایشی ساده و با بررسی میزان اکسید نیتریک در بینی و سینوس های‌ افراد بروز بیماری تنفسی را در آن ها تشخیص می دهند.

در بیماران مبتلا به بیماری های ‌ریوی میزان اکسید نیتریک نسبت به افراد طبیعی از حد معمول پایین تر است و می تواند عملکرد غیر طبیعی مژه های تنفسی را نشان دهد.

این آزمایش برای تشخیص بیماران دارای عفونت های تنفسی ویروسی حاد و کیستیک هم مؤثر است. این روش، محققان را در ارائه درمان های‌ مؤثر یاری می کند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

شنبه 10 اردیبهشت 1390  3:10 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها