0

دندان قروچه

pasargad54
pasargad54
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 2135

دندان قروچه

دندان قروچه
خلاصه : دندان‌ قروچه‌ عبارت‌ است‌ از عادت‌ ساییدن‌ دندان‌ها. عنوان‌ قروچه‌ معمولاً در خواب‌ رخ‌ می ‌دهد، ولی‌ ساییدن‌ یا كوبیدن‌ دندان‌ها در طول‌ روز نیز شایع‌ است‌.
متن کل خبر : شرح بیماری

دندان‌ قروچه‌ عبارت‌ است‌ از عادت‌ ساییدن‌ دندان‌ها. عنوان‌ قروچه‌ معمولاً در خواب‌ رخ‌ می ‌دهد، ولی‌ ساییدن‌ یا كوبیدن‌ دندان‌ها در طول‌ روز نیز شایع‌ است‌. دندان‌ قروچه‌ مداوم‌ ممكن‌ است‌ باعث‌ خوردگی‌ لثه‌ها و استخوان‌های‌ حمایت‌ كننده‌ از آنها در دهان‌ شود.
علایم‌ شایع‌

انقباض‌ فراوان‌ عضلات‌ در یك‌ طرف‌ صورت‌

صداهای‌ آزاردهنده‌ دندان‌ قروچه‌ در شب‌. این‌ صداها ممكن‌ است‌ چنان‌ بلند باشند كه‌ دیگران‌ را از خواب‌ بیدار كند.

آسیب‌ به‌ دندان‌ها، لثه‌ و استخوان‌ حمایت ‌كننده‌ (در معاینه‌ دندان‌، واضح‌ است‌).

سردرد
علل‌

اضطراب‌

تلاش‌ ناخودآگاه‌ برای‌ تصحیح‌ اشتباه‌ در "گاز زدن‌" (تماس‌ بین‌ دندان‌های‌ فوقانی‌ و تحتانی‌ در هنگام‌ بسته‌ بودن‌ فك‌ها)
عوامل تشدید كننده بیماری

استرس‌، اضطراب‌ یا الكلیسم‌
پیشگیری‌

در صورت‌ امكان‌ از وضعیت‌های‌ استرس‌زا پرهیز كنید.
عواقب‌ مورد انتظار

معمولاً با درمان‌ ظرف‌ 6 ماه‌ قابل‌ علاج‌ است‌.
عوارض‌ احتمالی‌

بدون‌ درمان‌ ممكن‌ است‌ دندان‌ها، استخوان‌ها و لثه‌ در اثر فشار ساییدگی‌، خورده‌ یا شكسته‌ شوند.

اصول‌ كلی‌ درمان‌

- شناسایی‌ مشكل‌ به‌ وسیله‌ بیمار و تلاش‌ آگاهانه‌ برای‌ ترك‌ عادت‌

- مراقبت‌ دندان پزشك‌

- دندان پزشك‌ شما ممكن‌ است‌ برای‌ پیشگیری‌ از دندان‌ قروچه‌ در هنگام‌ خواب‌، یك‌ پروتز محافظ‌ شب‌ بسازد و آن‌ را در دهان‌ شما كار بگذارد. یك‌ پروتز محافظ‌ شب‌ شامل‌ اسپلینت‌های‌ متحركی‌ است‌ كه‌ روی‌ دندان‌ها قرار می ‌گیرند تا فشار ناصحیح‌ گاز زدن‌ را بردارند.

- آموزش‌ بازخورد زیستی‌ یا مشاوره‌ برای‌ آموختن‌ روش‌هایی‌ جهت‌ كنار آمدن‌ مؤثرتر با استرس‌ ممكن‌ است‌ مورد نیاز باشد.

- اجتناب‌ از الكل‌
داروها

معمولاً برای‌ این‌ اختلال‌ دارو لازم‌ نیست‌. ممكن‌ است‌ در موارد خاصی‌، درمان‌ با یك‌ آرام ‌بخش‌ یا خواب‌آور به‌ مدت‌ كوتاه‌ كمك‌ كننده‌ باشد.
فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری

محدودیتی‌ وجود ندارد.
رژیم‌ غذایی‌

رژیم‌ غذایی‌ خاصی‌ ندارد.
در چه شرایطی باید به پزشك مراجعه نمود؟

اگر در شب‌ دندان‌ قروچه‌ می ‌كنید (در این‌ حالت‌ می‌ توانید به‌ دندان پزشك‌ خود نیز مراجعه‌ كنید).

اگر شما دچار درد اطراف‌ گوش‌، گیجی‌ یا صدای‌ زنگ‌ در گوش‌ شوید.

اگر شما دچار درد یا تق‌تق‌ كردن‌ در فك‌ شوید.

اگر پروتز محافظ‌ شب‌ خود را گم‌ كنید یا بشكن
شنبه 21 آذر 1388  7:08 PM
تشکرات از این پست
kheirandish
kheirandish
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 87

پاسخ به:10 روش براى توقف به هم فشردن دندان‏ها

10 روش براى توقف به هم فشردن دندان‏ها

افراد دچار دندان قروچه، دندان‏هاى بالا را روى دندان‏هاى پایین قرار داده، بر هم مى‏فشارند و بارها و بارها مى‏سایند.
آنها این کار را به صورت ارادى انجام نمى‏دهند، بلکه معمولا زیر استرس قرار گرفته‏اند. بعضى‏ها مى‏گویند: دندان قروچه‏اى که در واکنش به استرس و یا عصبانیت به وجود مى‏آید، یک خصوصیت سرشتى است.
اگر چه ممکن است دندان قروچه در اثر استرس باشد، اما عوامل دیگرى، نیز در آن نقش دارند. اگر این مشکل درمان نشود منجر به فرسایش شدید دندان‏ها، سردرد، گردن‏درد، کمردرد و مجموعه‏ى علایمى مى‏شود که به نام سندرم مفص گیجگاهى فکى شناخته شده است. گاهى اوقات، دندان قروچه‏ى شبانه، باعث به هم خوردن یک ازدواج مى‏شود. اما قبل از اینکه براى طلاق با وکیل صحبت کنید یا در هنگام خواب، جوراب در دهان بگذارید، درمان‏هاى زیر را امتحان کنید:

روزها، دهان را در وضعیت استراحت قرار دهید.

یکى از استادان دانشگاه مى‏گوید: دندان‏هاى شما فقط هنگام جویدن یا قورت دادن غذا باید با هم تماس داشته باشند. اگر تمرین کنید که دندان را جدا از هم نگه دارید، میزان تمایل به دندان قروچه و ساییدن دندان‏ها کاهش مى‏یابد. نشانه‏هایى را که در محل‏هاى مخصوص در خانه یا اداره بگذارید تا هیچ‏گاه، موضوع را فراموش نکنید. وى توصیه مى‏کند: جمله‏ى »لب‏ها در تماس با هم، دندان‏ها جدا از هم« را به عنوان یادآورى تکرار کنید.

یک سیب را گاز بزنید.

هارولدپرى مى‏گوید: اگر در شب دندان قروچه دارید، با گاز زدن یک سیب و یا مقدارى گل کلم خام یا هویج خام قبل از به بستر رفتن، فکتان را خسته کنید. این درمان مخصوصا براى بچه‏ها که دندان قروچه شبانه در آنها شایع است، مفید مى‏باشد.

فک‏های‏تان را گرم کنید.

دکتر گولجان مى‏گوید: یک حوله را باز کنید، آب داغ روى آن بریزید و آن را بچلانید و اطراف صورت‏تان قرار دهید. از گرما به هر مقدار و زمانى که مى‏توانید استفاده کنید. این کار باعث آرام شدن عضلاتى مى‏شود که با دندان قروچه در ارتباطند و باعث سردرد مى‏شوند.

براى دندان قروچه شبانه از محافظ دهان استفاده کنید.

در مغازه‏هاى لوازم ورزشى، محافظهاى دهانى وجود دارد که شما آن را در آب داغ قرار مى‏دهید و در دهانتان مى‏گذارید و براى قرار گرفتن بهتر دندان‏ها روى هم از آن استفاده مى‏کنید.

مهم‏تر از همه‏ى روش‏هاى بالا؛ آرامش خود را حفظ کنید.

هر چهار متخصص ما موافقند که دندان قروچه اکثرا با استرس در ارتباط است؛ بنابراین بهترین کارى که مى‏توانید انجام دهید حفظ آرامش است. براى این کار شما باید:
- مصرف کافئین و کربوهیدرات خالص شده مثل شیرینى‏جات و شکلات را کاهش دهید. این کار باعث بهبود تغذیه شما مى‏شود.
- حمام آب گرم بگیرید.
- کارها را آسان بگیرید.
- چند تکنیک آرامش‏بخش عمومى نظیر ریلکسیشن (RELAXATION) پیشرفته و ژرف اندیشى را یاد بگیرید.

راه‏حل 7 - 7 دکتر گولجان

در اوکلاهما، بیماران دکتر گولجان، تمرینات 7 - 7 او را در خانه انجام مى‏دادند؛ وى مى‏گوید: دندان قروچه اغلب پاسخ برنامه‏ریزى شده به استرس است. ما در هنگام عصبانیت، دندان‏ها را بر هم فشار مى‏دهیم و مى‏ساییم، زیرا این یک عادت ذاتى است.

چگونه مى‏توانیم این عادت را ترک کنیم؟

اول: مشکل را بشناسید. (دندان قروچه و به هم ساییدن دندان‏ها براى من مضر مى‏باشد)
دوم: مشخص کنید که چرا این عادت، بد است. (زیرا باعث درد و ناراحتى براى من مى‏شود)
سوم: مشخص کنید تغییر عادت چگونه خواهد بود.(من دیگر دندان‏ها را به هم نمى‏سایم و دندان قروچه نمى‏کنم).
در آخر: توضیح دهید که این عمل جدید، مفید خواهد بود. )باعث از بین رفتن درد و شادى در من مى‏شود).
دکتر گولجان مى‏گوید: مهم این است که الفاظ، کلمات و احساسات‏تان را براى توضیح عادت‏تان به کار برید. جمله‏ها را روى کاغذ بنویسید. کاغذ را با خود داشته باشید تا جمله‏ها ملکه ذهن‏تان شود و آنها را هفت، هشت بار در روز تکرار کنید؛ این کار بسیار ساده مى‏باشد.
آیا این کار، باعث توقف دندان قروچه مى‏شود؟ دکتر گولجان پاسخ مى‏دهد: من حقیقتا درجاتى از بهبودى را ضمانت مى‏کنم و در خیلى از موارد، درصد موفقیت بالا مى‏باشد.

منبع : دایرة المعارف پزشک خانواده ،گروه مولفان انستیتوسلامتی آمریکا

تقصیر من است اینکه، کم می آیی

هر گاه شدم اسیر غم می آیی

این جمعه و جمعه های دیگر حرف است

آدم بشوم ؛ سه شنبه هم می آیی!!!

♥♥♥ اللهم عجّل لولیک الفرج ♥♥♥

سه شنبه 31 فروردین 1395  9:47 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها