پاسخ به:10 روش براى توقف به هم فشردن دندانها
سه شنبه 31 فروردین 1395 9:47 AM
10 روش براى توقف به هم فشردن دندانها
افراد دچار دندان قروچه، دندانهاى بالا را روى دندانهاى پایین قرار داده، بر هم مىفشارند و بارها و بارها مىسایند.
آنها این کار را به صورت ارادى انجام نمىدهند، بلکه معمولا زیر استرس قرار گرفتهاند. بعضىها مىگویند: دندان قروچهاى که در واکنش به استرس و یا عصبانیت به وجود مىآید، یک خصوصیت سرشتى است.
اگر چه ممکن است دندان قروچه در اثر استرس باشد، اما عوامل دیگرى، نیز در آن نقش دارند. اگر این مشکل درمان نشود منجر به فرسایش شدید دندانها، سردرد، گردندرد، کمردرد و مجموعهى علایمى مىشود که به نام سندرم مفص گیجگاهى فکى شناخته شده است. گاهى اوقات، دندان قروچهى شبانه، باعث به هم خوردن یک ازدواج مىشود. اما قبل از اینکه براى طلاق با وکیل صحبت کنید یا در هنگام خواب، جوراب در دهان بگذارید، درمانهاى زیر را امتحان کنید:
روزها، دهان را در وضعیت استراحت قرار دهید.
یکى از استادان دانشگاه مىگوید: دندانهاى شما فقط هنگام جویدن یا قورت دادن غذا باید با هم تماس داشته باشند. اگر تمرین کنید که دندان را جدا از هم نگه دارید، میزان تمایل به دندان قروچه و ساییدن دندانها کاهش مىیابد. نشانههایى را که در محلهاى مخصوص در خانه یا اداره بگذارید تا هیچگاه، موضوع را فراموش نکنید. وى توصیه مىکند: جملهى »لبها در تماس با هم، دندانها جدا از هم« را به عنوان یادآورى تکرار کنید.
یک سیب را گاز بزنید.
هارولدپرى مىگوید: اگر در شب دندان قروچه دارید، با گاز زدن یک سیب و یا مقدارى گل کلم خام یا هویج خام قبل از به بستر رفتن، فکتان را خسته کنید. این درمان مخصوصا براى بچهها که دندان قروچه شبانه در آنها شایع است، مفید مىباشد.
فکهایتان را گرم کنید.
دکتر گولجان مىگوید: یک حوله را باز کنید، آب داغ روى آن بریزید و آن را بچلانید و اطراف صورتتان قرار دهید. از گرما به هر مقدار و زمانى که مىتوانید استفاده کنید. این کار باعث آرام شدن عضلاتى مىشود که با دندان قروچه در ارتباطند و باعث سردرد مىشوند.
براى دندان قروچه شبانه از محافظ دهان استفاده کنید.
در مغازههاى لوازم ورزشى، محافظهاى دهانى وجود دارد که شما آن را در آب داغ قرار مىدهید و در دهانتان مىگذارید و براى قرار گرفتن بهتر دندانها روى هم از آن استفاده مىکنید.
مهمتر از همهى روشهاى بالا؛ آرامش خود را حفظ کنید.
هر چهار متخصص ما موافقند که دندان قروچه اکثرا با استرس در ارتباط است؛ بنابراین بهترین کارى که مىتوانید انجام دهید حفظ آرامش است. براى این کار شما باید:
- مصرف کافئین و کربوهیدرات خالص شده مثل شیرینىجات و شکلات را کاهش دهید. این کار باعث بهبود تغذیه شما مىشود.
- حمام آب گرم بگیرید.
- کارها را آسان بگیرید.
- چند تکنیک آرامشبخش عمومى نظیر ریلکسیشن (RELAXATION) پیشرفته و ژرف اندیشى را یاد بگیرید.
راهحل 7 - 7 دکتر گولجان
در اوکلاهما، بیماران دکتر گولجان، تمرینات 7 - 7 او را در خانه انجام مىدادند؛ وى مىگوید: دندان قروچه اغلب پاسخ برنامهریزى شده به استرس است. ما در هنگام عصبانیت، دندانها را بر هم فشار مىدهیم و مىساییم، زیرا این یک عادت ذاتى است.
چگونه مىتوانیم این عادت را ترک کنیم؟
اول: مشکل را بشناسید. (دندان قروچه و به هم ساییدن دندانها براى من مضر مىباشد)
دوم: مشخص کنید که چرا این عادت، بد است. (زیرا باعث درد و ناراحتى براى من مىشود)
سوم: مشخص کنید تغییر عادت چگونه خواهد بود.(من دیگر دندانها را به هم نمىسایم و دندان قروچه نمىکنم).
در آخر: توضیح دهید که این عمل جدید، مفید خواهد بود. )باعث از بین رفتن درد و شادى در من مىشود).
دکتر گولجان مىگوید: مهم این است که الفاظ، کلمات و احساساتتان را براى توضیح عادتتان به کار برید. جملهها را روى کاغذ بنویسید. کاغذ را با خود داشته باشید تا جملهها ملکه ذهنتان شود و آنها را هفت، هشت بار در روز تکرار کنید؛ این کار بسیار ساده مىباشد.
آیا این کار، باعث توقف دندان قروچه مىشود؟ دکتر گولجان پاسخ مىدهد: من حقیقتا درجاتى از بهبودى را ضمانت مىکنم و در خیلى از موارد، درصد موفقیت بالا مىباشد.
منبع : دایرة المعارف پزشک خانواده ،گروه مولفان انستیتوسلامتی آمریکا
تقصیر من است اینکه، کم می آیی
هر گاه شدم اسیر غم می آیی
این جمعه و جمعه های دیگر حرف است
آدم بشوم ؛ سه شنبه هم می آیی!!!
♥♥♥ اللهم عجّل لولیک الفرج ♥♥♥