0

امام مهدي >اوصاف و القاب-2

mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 287351

امام مهدي >اوصاف و القاب-2

خاتم الاوصياء

از القاب مشهورحضرت است و آن حضرت خود را به همين لقب شناساند.

خادم حضرت عسكرى (ع) گفت: داخل شدم بر حضرت صاحب الزمان (ع)پس به من فرمود: اى طريف سندل سرخ براى من بياور" آن را براى حضرت آوردم. فرمود: مرا مى شناسى؟ " گفتم: آرى. فرمود: من كيستم گفتم: تو مولاى من وپسر مولاى منى فرمود: اين را از تو سؤال نكردم

گفتم: فداى توشوم، بيان كن براى من آن چه را اراده كردى. فرمود: "منم خاتم الاولياء به سبب من، خداوند بلا از اهل من وشيعيان من برمى دارد(1)

خاتم به معناى چيزى است كه به وسيله آن، پايان داده مى شود ونيز به معنى چيزى آمده است كه با آن، اوراق ومانند آن را مهر مى كنند دراقرب الموارد"و قاموس كلمه خاتم- به كسرتاء وفتح آن- به معنى انگشتر، آخر قوم، عاقبت شىء وغيره آمده است.

در مجمع البحرين مى گويد: خاتم النبيين " يعنى آخرين پيامبران كه پس از وى پيغمبرى نخواهد بود.

اين كه به حضرت مهدى (ع)خاتم الاوصياءوخاتم الائمه گويند يه اين جهت است كه او آخرين نفر از سلسله امامان است وپس از او امامى نخواهد بود.

ا. نجم الثاقب باب دوم.

یک شنبه 26 دی 1389  3:45 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پاسخ به:امام مهدي >اوصاف و القاب-2

خازن

از القاب حضرت شمرده شده است (1)

ا. نجم ا لثاقب باب دوم

خلف صالح

خلف وخَلَف صالح از القاب حضرت مهدى (ع) شمرده شده است.

روايت شده ازامام رضا(ع)كه فرمود: خلف صالح از فرزندان ابى محمد، حسن بن على است واوست صاحب الزمان و اوست مهدى نيز روايت كرده از حضرت صادق (ع) که خلف صالح از فرزندان من است.

اوست مهدى اسم او محمد است وكنيه او ابوالقاسم خروج مى كند در آخر الزمان ومراد از خلف، جانشين است و آن حضرت، خلف جميع انبياء واوصياى گذشته است وجميع علوم وصفات و حالات وخصايص آن ها را دارد ومواريث الهيه، كه از آن ها به يكديگر مى رسد وهمه آن ها، در آن حضرت ودر نزد او جمع بود.(1)

در حديث لوح معروف كه جابر در نزد صديقه طاهره (ع) ديد بعد از ذكر عسكرى (ع)آ مده است كه:آن گاه كامل مى كنم اين را به پسر خلف اوكه رحمت است براى جميع عالميان بر اوست كمال صفوت آدم ورفعت ادريس وسكينه نوح وحلم ابراهيم وشدت موسى وبهاء عيسى وصبر ايوب. (2)

در حديثى كه امام صادق(ع)از حضرت مهدى(ع)به عنوان خلف صالح ياد كرده است.

ممكن است كسى خيال كند كه امام صادق (ع) فرزند بلافصل خود را قصد كرده است

ولى روايات صريح وارده از آن حضرت و امامان پيشين، آن را توضيح مى دهدكه منظورنواده ششم آن بزرگوار است.

ا. مروج الذهب، ج 4 ص 5 شيعه در اسلام علامه طباطبايى، ص 26.

02 منتخب الاثرص 214

3. روزگارهايى ج 1 ص96 .

یک شنبه 26 دی 1389  4:53 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

خليفة الاتقياء

از القاب حضرت شمرده شده است.

روايت شده از حكيمه خاتون كه مى گويد: پس از تولد حضرت آن جناب را آوردم به نزد برادرم حسن بن على (ع) پس با دست شريفش،روى پر نوراو رامسح كردو فرمود:سخن بگو اى حجة الله،بقيه انبياء خاتم اوصياء، صاحب كره بيضاء، مصباح از درياى عميق شديد الضياء، سخن گوى اى خليفه اتقياء، نور اوصياء... (1)

1. نجم الثاقب، باب دوم0

خليفة الله

از القاب حضرت شمرده شده وبه معنى جانشين خداوند است.

در زيارت آل ياسين مى خوانيم: "السلام عليك يا خليفة الله وناصر حقه.

پيامبر اسلام (ص) فرمود: خروج مى كند مهدى وبر سر او، ابرى است ودر آن منادى اى ندا مى كند اين مهدى، خليفةالله است او را پيروى كنيد واژه خليفه بر معانى متعددى آمده است، از جمله: به معناى كسى است كه دركارى به جاى ديگرى قرارگيرد ووظيفه او را انجام دهد به معناى امام راستين وپيشواى والايى است كه برتر از او نيست، 3. به معناى بزرگترين فرمانروا وپرشكوه ترين زمامدار است .

حضرت مهدى (ع) در فرازى از نخستين سخنرانى خود پس از ظهور مى فرمايد: "انا بقية الله وخليفته "

به راستى حضرت مهدى (ع)، همان خليفة باقى مانده اى است كه قرآن شريف نيز به اواشاره دارد كه: إني جاعل في الأرض خليفة(1)

امام مهدى (ع) خليفه خدا به مفهوم حقيقى وجامع كلمه است وهمه معانى واره خليفه را داراست.

خداوند او را جانشين پيامبر(ص) قرار داده واو برگزيده خداست، نه منتخب مردم. خداوند او را به خلافت انتخاب نموده واز او خواسته است كه براى هدايت انسان ها به دين صحيح وسالم آسمانى واداره امور بلاد وعباد را صلاح بشريت وفراهم آوردن تمامى وسايل وامكانات نيكى ونيك بختى بشر، قيام كند وجهان را سرشار از امكانات و وسايل مادى و معنوى براى سعادت بشريت سازد.

ا. سور ه بقره ، 30

یک شنبه 26 دی 1389  4:54 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

خليل

از القاب آن حضرت شمرده شده است(1)

1. نجم الثاقب باب دوم.

داعى

از القاب حضرت مهدى (ع)شمرده شده است.

به معناى دعوت كننده است و آن حضرت، بندگان را از جانب خداوند به سوي خداوند دعوت ميكند وحضرت، دعوت خود را به آن جا مي رساندكه دينى مگر دين جد بزرگوارش در دنيا نباشد (1)

1نجم الثاقب باب دوم.

رَب الارض

يكى از القاب حضرت مهدى (ع) شمرده شده است.

در تفسير آيه شريفه، و اشرف الارض بنورربها(1)امام صادق (ع) فرمودند: مربى زمين، امام زمان است و به نور حضرت مهدى (ع)، مردم از نور آفتاب و ماه مستغنى مى شوند. (2)

1. سوره زمر 79.

2 .نجم الثاقب باب دوم.

یک شنبه 26 دی 1389  4:55 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

دابة الارض

ازالقاب حضرت مهدى (ع) شمرده شده وخروج آن از علائم آخر الزمان است.

امير المومنين(ع) فرمود:آگاه باشيد قسم به خداوند كه دابة الارض انسان است (1)

اين واژه، متخذ از آيه و اذا وقع القول عليهم اخرجنا لهم دابة من الارض(2) مي باشد.

اين آيه وسه آيه بعد از آن از واقعه هولناكى كه در آينده به وقوع مي پيوندد خبر مي دهند.

معنى ظاهر آيه اين است: هنگامي كه مردم مستوجب عذاب شدند و دوران مهلت پايان پذيرفت جانورى جنبنده اي رااز زمين بيرون مي آوريم كه با آن ها سخن مي گويد كه مردم به آيات ما يقين نمي آورند مشهور ميان شراح حديث و اغلب مفسران، اين است كه دابة الارض از علامات قيامت است، يا نخستين علامت است كه كوه صفا منشق مي شوددر اخبار شيعه، مكرر آمده كه دابة الارض از نشانه هاى قيامت است وامير المومنين على (ع) است

در بيشتركتب حديث اهل سنت آمده كه دابة الارض، همان صاحب عصا و ميسم آلت شانگذار است منظور از عصاعصاى حضرت موسى (ع)است كه در دست آن حضرت خواهد بود

ميسم به معناى چيزى است كه به وسيله آن بر پيشانى چارپايان داغ مي زنند ونشان دار مي كنند، چنان كه در آخرت، امير مؤمنان قسيم الجنة و النار هستند،در رجعت نيز دوست و دشمن را از يكديگر جدا مي كنند وبر روى بينى دشمنان مهر باطله مي زنند. (3)

در حديثى آمده كه در روز سوم ورود حضرت مهدى (ع) به بيت المقدس، دابة الارض خارج مي شود (4)

از نظر روايات اهلبيت عصمت وطهارت هيچ ترديدى نيست كه منظور از دابة الارض رجعت وجود مقدس حضرت على بن ابى طالب (ع) مي باشد كه احاديث فراوانى در اين زمينه به دست ما رسيده است كه به برخى از آن ها اشاره مي كنيم: امام باقر(ع) از حضرت على نقل مي كنند كه فرمود: من تقسيم كننده بهشت و دوزخم، كسى وارد آن ها نمي شود جز بر اساس تقسيم من. من فاروق اکبر من پيشواى آيندگانم. من گزارشگرگذشتگانم. جز رسول اکرم(ص) كسى بر من پيشى نمي گيرد.او ومن دريك صراط مستقيم، جز اينكه اين صراط به نام اوست.

به من شش فضيلت داده شد: ا. علم منايا وبلايا ووصايا به من داده شد 20. سخن فصل جدا كننده حق وباطل به من عطا شد. 3. من صاحب رجعت ها هستم.4. فرمانروائى كل به من عطا شده 50. من صاحب عصا وميسم هستم 60. من دابة الارض هستم كه با مردم سخن خواهم گفت (5)

امام صادق (ع) مي فرمايد: روزى رسول اكرم (ع) وارد مسجد شدند و مشاهده كردند كه امير مؤمنان (ع) شن هاى مسجد را زير سرش بالش كرده و خوابيده است.

با پاى مبارك شان او را حركت دادند و فرمودند: "اى دابة الارض برخيز يكى از اصحاب گفت: اى رسول گرامي آيا ما همديگر را با اين نام بخوانيم فرمود: نه، به خدا سوگند كه اين نام به او اختصاص دارد. او همان دابة الارض است كه خداى تبارك وتعالى دركتابش فرموده: "چون سخن بر آن ها فرود آيد جنبنده اى را از زمين بيرون مي آوريم وبراى مردم سخن مي گويد كه مردم به آيات ما باور نمي كردند. سپس خطاب به على (ع) فرمود اى علي چون آخر الزمان فرا رسد خداوند تو را در زيباترين صورتى ظاهر مي سازد ودر دست تو ميسمي آهنى هست كه دشمنانت را با آن علامت مي گذارى (6 )(

رسول اكرم (ص) در وصف "دابة الارض فرمود: "تيز پائى به او نمي رسد، فراركننده اى از او فوت نمي شود. مؤمن را نشان مؤمن، وكافر را نشان كافر مي زند. عصاى حضرت موسى وانگشتر حضرت سليمان با اوست .(7)

امام صادق (ع) از رسول اكرم (ص) نقل مي كند كه در شب معراج گفته شد: "اى محمد! على اول است، زيرا او نخستين امامي است كه پيمان مرا پذيرفته است على آخر است، زيرا اوآخرين امامي است كه روحش را قبض مي كنم. او همان دابة است كه با مردم سخن مي گويد(8)

رسول اكرم (ع) در ضمن حديث مفضلى مي فرمايد كه دابة الارض " سه بار ظاهر مي شود

و هر سه را بيان مي فرمايد. (9)

از محضر امير مؤمنان در مورد "دابة الارض " پرسيدند، فرمود به خدا سوگند، آن جنبنده اي نيست كه دم داشته باشد، بلكه جنبنده اى است كه ريش دارد"(10)

امير مؤمنان در ضمن خطبه مفصلى كه در مورد "دجال" ايراد فرموده است، بعد از شرح كشته شدن دجال مي فرمايد" پس از آن طامه كبرى است اصحاب پرسيدند: "طامه كبرى " چيست؟ فرمود" "خروج دابة الارض است كه در نزديكى صفا ظاهر مي شود0 انگشتر حضرت سليمان وعصاى حضرت موسي در دست اوست... هنگامي كه سرش را بلند مي كند همه كسانى كه در ميان مشرق ومغرب هستند به قدرت الهى او را مي بينند. و آن پس از طلوع خورشيد از مغرب است كه در آن هنگام درِ توبه بسته مي شود.

از بررسى روايات اهل سنت استفاده مي شود كه از نظر آن ها نيز،روايات بسيار مشابه روايات شيعه است، جز اين كه به رجعت وبه نام مقدس حضرت على (ع) تصريح نكرده اند، ولى غالب نشانه ها يكى است.

اينك فهرست نشانه ها يکي كه در احاديث اهل سنت در مورد "دابة الارض " آمده است: 1. براى دابة الارض سه خروج است (11) اولين نشانه، طلوع خورشيد از مغرب است و خروج دابةالارض (12) خروج دابة الارض از مسجد الحرام است. (13) خروج دابة الارض از نزديكى صفا است. (14)انگشتر حضرت سليمان وعصاى حضرت موسى در دست اوست 0 (15)

سه بار بانگ برمي آورد وهمه مردم مشرق ومغرب آن را مي شنوند (16)

چون دابة الارض خارج شد در توبه بسته مي شود. (17)

دابة الارض مؤمن وكافر را نشان مي گذارد كه براى همه شناخته مي شوند. (18)

طلوع خورشيد از مغرب ملازم خروج دابة الارض است، هركدام از آن دو جلوتر واقع شود، آن ديگرى به دنبال آن واقع مي شود 0

خروج دابة الارض يكى از اشراط ساعة دهگانه اى است كه بيش از قيامت بدون ترديد تحفق خواهند يافت.

از بررسى احاديث، به اين نتيجه مي رسيم كه روايات اهل سنت در مورد "دابة الارض (ع) دقيقا با روايات شيعه منطبق است .

جز اين كه تصريح نكرده اند كه منظور از آن مولاى متقيان امير مؤمنان (ع) مي با شد.(19)

ا. نجم الثاقب باب دوم.

2. سوره نمل 82.

3. معارف ومعاريف ج 5 ص 315.

4. بحار الانوار ج 53 ص 127.

05 تفسير بر هان ج 3، ص 209نور الثقلين ج 4، ص 97 تفسيرصافى ج 4، ص 75.

6. بحارالانوار ج 39 ص 243 تفسيرقمي ص 479 ثفسبر صافي ج 4، ص 674 نورالثقلين، ج 4، ص 98 نفسير برهان ج 3، ص 209.

7. بحا والا نوار ج6 ص 300 جمع البيان، ج 7 ص 234 نورالثقلين ، ج 4، ص 98 تفسير صافي ج 4 ص 75.

8. بحار الانوار , ج 40 , ص 38 و بصائر الدرجات , ص 150.

9. نورالثقلين، ج 4، ص 99 مبمع البيان، ج 7، ص 234 و بحار الانوار ] ج 6 , ص 300.

10. تفسيرتبيان، ج 8, ص 119 و نور الثقلين , ج 4 ص 98.

11. بحار الانوار , ج 52 , ص 194 ؛ تفسير صافي , ج 4 , ص 75 و کمال الدين , ج 2 ص 527.

12. تفسيركشاف ج 3 ص 374عقدالدرر313و تفسيرالدر المنثور, ج5 ص 116.

13.عقد الدرر , ص 313 و سنن ابن ماجه , ج 2 , ص 1353.

14. مستدرک حاکم , ج 4 , ص 484 ؛ عقد الدرر , ص 314 و کشاف , ج 3 ص 384.

15. الدر المنثور, ج 5 , ص 115 ؛ عقد الدرر , ص 315 و کشاف , ج 3 , ص 384.

16. کشاف , ج 5 , ص 384؛ الدر المنثور , ج 5 ص 116 ؛ عقد الدرر , ص 316 و سنن ترمذي , ج 5 , ص 340.

17. عقد الدرر, ص 315 و الدر المنثور , چ 5 , ص 117.

18. کنز العمال , ج 14 , ص 258 ؛ صحيح مسلم, ج 1ص 138 و عقد الدرر, 322.

19. رجعت محمد خادمي شيرازى، ص65.

یک شنبه 26 دی 1389  4:56 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

رجل

از القاب رمزى حضرت مهدى (ع) شمرده شده است كه شيعيان،آن حضرت را به اين اسم مى خوا ند ند (1)

1. نجم الثاقب باب دوم.

ساعة

امام صادق (ع) ساعة در آيات شريفه يَسئلونَك عَنِ السَاعَةِ ايانَ مرسيها(1)وَ عِندَ علم الساعَة(2) و هَل ينظرون الساعَة"(3)

و... َ ما يُدريكَ لعَل الساعَةألا اِن الذين َ يُماروُنَ فِى الساعَةِ لفي ضَلالٍ بَعيد (4)را به حضرت مهدى (ع) تأويل كرده اند.

سؤال کردند: معنى يمارون چيست؟ فرمود: "مجادله مى كنند و مى گويند كسى متولد شد وچه كسى او را ديده وكجاست وچه وقت ظاهر مى شود؟ همه اين ها به سبب عجله كردن در امر الهى و شک در قضا ودخالت در قدرت خداست

وجوه مشابهت آن حضرت با ساعة قيامت بسيار است، ازآن جمله اند: ناگهانى اتفاق مى افتند، در بسيارى علامات شريكند، مؤمن ازكافر شناخته مى شود، جباران هلاک مى شوند، خداوند براى آنها وقت معين در نزد انبياء وملائك قرار نداده است و همه پيامبران به آمدن آنها خبر داده اند. امام حسن مجتبى (ع) از رسول خدا(ص) پرسيد: "قائم ما اهل بيت كى خروج مى كند؟ حضرت فرمود اي حسن جز اين نيست كه مَثَل او، مثل روز قيامت ساعة است كه خداوند علم آن را بر اهل امت مان وزمين پنهان داشته است ونمى آيد مگر ناگاه وبى خبر"(5) سال فرد

در روايات است كه حضرت مهدى(ع) در يكى از سال هاى فرد ظهور مى كند؟ سال هايى چون يك، سه، پنج، هفت يا نُه (6).

1. سوره اعراف 187

2 سوره زخرف 85

3سوره زخرف 66.

4 سوره شوري 17و18

5. نجم الثاقب باب دوم

6 کشف الغمه ج 3ص 534بحار الانوار ج 52ص235

یک شنبه 26 دی 1389  4:57 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

ساعة

امام صادق (ع) ساعة در آيات شريفه يَسئلونَك عَنِ السَاعَةِ ايانَ مرسيها(1)وَ عِندَ علم الساعَة(2) و هَل ينظرون الساعَة"(3)

و... َ ما يُدريكَ لعَل الساعَةألا اِن الذين َ يُماروُنَ فِى الساعَةِ لفي ضَلالٍ بَعيد (4)را به حضرت مهدى (ع) تأويل كرده اند.

سؤال کردند: معنى يمارون چيست؟ فرمود: "مجادله مى كنند و مى گويند كسى متولد شد وچه كسى او را ديده وكجاست وچه وقت ظاهر مى شود؟ همه اين ها به سبب عجله كردن در امر الهى و شک در قضا ودخالت در قدرت خداست

وجوه مشابهت آن حضرت با ساعة قيامت بسيار است، ازآن جمله اند: ناگهانى اتفاق مى افتند، در بسيارى علامات شريكند، مؤمن ازكافر شناخته مى شود، جباران هلاک مى شوند، خداوند براى آنها وقت معين در نزد انبياء وملائك قرار نداده است و همه پيامبران به آمدن آنها خبر داده اند. امام حسن مجتبى (ع) از رسول خدا(ص) پرسيد: "قائم ما اهل بيت كى خروج مى كند؟ حضرت فرمود اي حسن جز اين نيست كه مَثَل او، مثل روز قيامت ساعة است كه خداوند علم آن را بر اهل امت مان وزمين پنهان داشته است ونمى آيد مگر ناگاه وبى خبر"(5) سال فرد

در روايات است كه حضرت مهدى(ع) در يكى از سال هاى فرد ظهور مى كند؟ سال هايى چون يك، سه، پنج، هفت يا نُه (6).

1. سوره اعراف 187

2 سوره زخرف 85

3سوره زخرف 66.

4 سوره شوري 17و18

5. نجم الثاقب باب دوم

6 کشف الغمه ج 3ص 534بحار الانوار ج 52ص235

یک شنبه 26 دی 1389  4:58 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

سبيل

ازالقاب حضرت شمرده شده است. (1)

ا. نجم الثاقب باب دوم

سلطان مامول

يكى از القاب حضرت شمرده شده است.

امام صادق (ع) فرمودند: بعد از ذكر جمله اى از فتن وحروب و آشوب ها، دجال بيرون مى آيد و درگمراهى مردم بسيار مى كوشد. پس ظاهر مى شودامير اَمَره وقاتل كفره وسلطان مأمول كه عقول در غيبت او متحير است .

امام جعفر صادق (ع) فرمودند: وكسى است كه خداوند تعالى، اطاعت او را پس از انبياء و مرسلين، بر جميع آدميان وجنيان واجب كرده است 0

او سلطانى است پس از سلطانى، تاآن كه منتهى شود به سلطان دوازدهم.(1)

01 نجم الثاقب باب دوم.

سدرة المنتهي

از القاب حضرت شمرده شده است. (1)

1.نجم الثاقب باب دوم.

یک شنبه 26 دی 1389  5:00 PM
تشکرات از این پست
amirbest
amirbest
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 2319

دلم لم نیومد که از شما تشکر کنم

به خاطر جمع اوری این مطالب.

مشکل اینجاست که   

مدیر تالار عکس های خبری

http://www.rasekhoon.net/Forum/ForumShow-116-1.aspx

ما جراتش را نداریم.

زندگی پر از اتنخاب است

یک شنبه 26 دی 1389  5:00 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

سنا

از القاب حضرت شمرده شده است (1)

1. نجم الثاقب باب دوم.

سيد

كنيزكى كه على خيزرانى او را به امام حسن عسكرى (ع) هديه كرده بود گفت: "چون سيد حضرت مهدى (ع) متولد شد، از او نورى ساطع بود كه تا آسمان مى رسيد،مرغان سفيدى فرود آمدند وبال خودرا برسر ورو وساير بدن حضرت ماليدند و آن گاه پروازكردند.

جريان را به امام حسن (ع) خبر داديم، خنديد و فرمود: آن ها ملائكه آسمان بودند، نازل شدندكه به او متبرك شوند0(1)

1. نجم الثاقب باب دوم.

یک شنبه 26 دی 1389  5:01 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

شريد

از القاب حضرت وبه معنى رانده شده است 0

يعنى رانده شده از خلايق، چون حضرتش را نشناختند، قدر نعمتِ وجودش را ندانستند، ذريه طاهره اش راكشتند و حتى ادلَه بر اصلِ نبودن و نفىِ تولدش اقامه كردند.

آن حضرت به ابراهيم بن على مهزيار فرمود: پدرم به من وصيت نمودكه در زمين منزل نگيرم مگر جايى كه از همه جا مخفى تر ودورتر باشد، به جهت پنهان كردن امر خود ومحكم كردن محل خود از حيله دشمنان وگمراهان.(1)

1.نجم الثاقب باب دوم.

شيخ الاوصياء

به حضرت قائم(ع)نسبت مى دهند به جهت عمر طولانى اش وبه حضرت نوح شيخ الانبياءگفته اند چون دو هزار وپانصد سال عمركرد(1)

1. مكيال المكارم ج 1، ص 199

یک شنبه 26 دی 1389  5:02 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

صاحب الزمان

ازالقاب مشهور حضرت است ودر ادعيه وزيارات واحاديث مختلف آمده است.

در زيارتى كه هر روز بعد از نماز صبح، حضرت مهدى (ع) به آن زيارت مى شود آمده است: "اللهم بلغ مولاي صاحب الزمان صلوات اله عليه ...

در احاديث فراوانى كه از اهل بيت (ع)رسيده نيز عنوان صاحب الزمان به حضرت مهدى (ع) اطلاق شده است.

امام صادق (ع) فرمودند: اِن الغيبة ستقع بالسادس من ولدي و هو الثاني عشر من الائمة الهداة عد رسول الله (ص) اولهم امير المومنين علي بن ابي طالب وآخرهم القائم بالحق بقية الله في ارضه و صاحب الزمان....

يعنى: زود است كه ششمين فرزند من غايب شود واو دوازدهمين امام هدايتگر بعد از رسول خدا(ص) است كه نخستين ايشان، امير مؤمنان على بن ابى طالب (ع)است وآخر آن ها قائم به حق بقيه خدا در زمين وصاحب زمان است (1)

از طريق عامه نيز روايات بسيارى نقل شده كه در آن ها حضرت، با لقب صاحب الزَمان نام برده شده است. از جمله قندوزى حنفى در جزءدوم كتاب ينابيع المَوَدة صفحه513، حديثى را به واسطه عبدالله بن مسكان از حضرت باقر وحضرت صادق وحضرت كاظم (ع) نقل كرده كه قسمت آخر حديث چنين است... حتي ينتهي الي صاحب الزمان المهدي (ع)

. نخستين كتابى كه از طرف علماى اهل سنت در حق حضرت مهدى (ع) نگارش يافته، كتاب صاحب الزمان است كه آن را ابو العنبس كوفى نوشته است. (2)

1. كمال الد ين باب 33، ص 342

2روزگار رهايي ج ا ص 15

یک شنبه 26 دی 1389  5:03 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

صاحب العصر

از القاب حضرت است ودر شهرت مثل صاحب الزمان است.(1)

1. نجم الثاقب باب دوم.

صاحب الدار

از القاب خاصه آن حضرت است.

حضرت در جايى فرموده است:اَنا صاحب الدار(1)

ا. نجم الثاقب باب دوم.

صاحب الدولة الزهراء

ازالقاب حضرت شمرده شده است.(1)

ا. نجم الثاقب باب دوم.

یک شنبه 26 دی 1389  5:04 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

صاحب الرجعة

ازالقاب حضرت(ع)شمرده شده است(1)

شايد بدين جهت گفته اند كه حضرت سنت پيامبراسلام(ص)را بازگردانده واحياء مى كند وشايد هم به جهت اين است كه رجعت، پس از قيام او صورت مى گيرد والله العالم.

ا. نجم الثاقب باب دوم.

صاحب السيف

در بعضى روايات از حضرت مهدى (ع) به صاحب السيف تعبير شده است (1)

در شباهت هاى حضرت مهدى (ع) به انبياء، شباهت حضرت را به پيامبر(ص)، قيام با شمشير ذكر كرده اند0(2)

شخصى به نام ابو خديجه از امام صادق (ع) راجع به امام قائم (ع) پرسيد، فرمود: همه ما قائم به امر خداييم. يكى پس از ديگرى، تا زمانى كه صاحب شمشير بيايد وچون صاحب شمشير آمد، امر و دستورى غير از آن چه بوده مى آورد.(3)

يعنى پدرانش مأمور به تقيه وصبر بودند ولى او مأمور به جهاد وبرانداختن ستم است 0

ا. بحارالانوارج 52 ص 354 و 355.

2. همان ج 51ص 218.

3. اصول كافي، ج1 ص536.

صاحب الغيبة

يكى از القاب معروف حضرت است.

زياد بن صلت گفت: شنيدم امام رضا(ع) فرمود: قائم، مهدى، پسر پسر من، حسن است؟ جسمش ديده نمى شود واسمش را احدى نمى برد مگر پس از غيبت او..

گفتم: "اى سيد ما اگر بگوييم صاحب الغيبة وصاحب الزمان چه؟ فرمود: همه اين ها مطلقاَ جايز است، اما من شما را از تصريح به اسم مخفى او نهى مى كنم تا دشمنان او را نشناسند.(1)

1. نجم الثاقب باب دوم.

یک شنبه 26 دی 1389  5:05 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

صاحب الناحيه

ازالقاب حضرت است

وبر امام حسن وامام هادى (ع) نيز اطلاق مى شود.

آورده اندكه ناحيه هر مكانى است كه صاحب الامر(ع)در غيبت صغرى در آن جا بوده (1)

1. نجم الثاقب باب دوم.

صاحب سرداب

گروهى آغاز غيبت امام زمان (ع) را از زمانى مى دانند كه مأموران خليفه به منزل حضرت در سامرا، هجوم آوردند تا وى را دستگيركنند وحضرت در آن هنگام، در سرداب رفت و همان جا، از ديده ها پنهان شد وتاكنون در آن جا بدون آب و غذا زندگى مى كند و روزى از آن جا ظهورخواهد كرد.

اين داستان چنان شهرت يافته كه حضرت را "صاحب سرداب "لقب داده ا ند..

در پاسخ اين سخنان بايدگفت: در منابع شيعى، هيچ نامى از سرداب نيست نويسندگان اهل سنت در نوشته هاى خود بر اين نظر اسرار مى ورزند ومتأسفانه اين مسأله دستاويز حمله نا آگاهانه برخى از آنان به تشيع گرديده است (1)

پنداشته اند كه شيعيان در ميانه سرداب، امام خود را مى جويند وظهورش را از آن نقطه انتظار مى كشند؟ از اين روى، تهمت هايى به شيعه زده اند وزحمت مراجعه به منابع شيعى را در اين زمينه به خود نداده ا ند .

البته منشأ خرده گيرى هاى نا آگاهانه برخى به شيعه، در اين زمينه آن است كه شيعيان به بخشى از حرم عسكريين در سامرا، يعنى سرداب "احترام وتوجه خاصى دارند و آن را زيارت مى كنند واين نه به خاطر آن است كه امام زمان (ع) در اين جا مسكن گزيده است وزندگى مى كند، بلكه از آن جهت است كه زمانى مركز عبادت وسكونت چند تن از امامان راستين تشيع بوده است. پس داستان غيبت حضرت مهدى (ع)در سرداب سامرا و زندگى كردن حضرت در آن مكان، بهتان ودروغى بيش نيست وهيچ يك از بزرگان شيعه، چنين باورى نداشته و ندارند.(2).

ا. منتخب ا لاثر ص 372..

2. چشم به راه مهدى ص 339.

یک شنبه 26 دی 1389  5:07 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها