0

امام مهدي در قرآن

mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 287351

پاسخ به:امام مهدي در قرآن

سوره شمس

از القاب حضرت و به معنى روز است.

شيخ فرات بن ابراهيم در تفسير خود روايت كرده از امام باقر(ع )كه فرمود: حارث اعور عرض كرد به امام حسين(ع)كه: يابن رسول الله ا فداى تو شوم مرا از قول خداوند "والشمس و ضحيها (1) خبر ده. فرمود: "واى بر تو اى حارث اين محمد، رسول خدا است ". گفتم: "فدايت شوم معناى قول خداوند والقمر اذا تليها، (2) چيست؟ " فرمود: "اين اميرالمؤمنين، على ابن ابى طالب (ع )است كه در پى محمَد (ص) آمده. " باز گفتم: "قول خداوند والنهار اذا جليها(3) چيست؟ گفت: اين قائم آل محمد (ع) است كه زمين را از عدل و داد پر مى كند و نيز در تفسير على بن ابراهيم روايت شده از امام باقر(ع) كه فرمود: در آيه شريفه "والنهار اذا تجلى " (4) نهار" آن قائم از ما اهل بيت است كه هرگاه بر خيزد، بر دولت باطل غلبه مى كند... "

ا. سوره شمس1

2. سوره شمس 2.

3. سوره شمس 3.

4. سوره ليل، 02

دوشنبه 20 دی 1389  10:43 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

سوره هاي صف و زمر

از القاب حضرت مهدى(ع) است در روايات آمده است كه در آيه شريفه، والله متم نوره (1) يعنى به ولايت قائم (ع) و به ظهور آن حضرت، و در آيه واشرقت الارض به نور ربها (2) مراد، روشن شدن زمين به نور آن حضرت است.

در يكى از زيارات جامعه نيز در اوصاف آن حضرت مى خوانيم: نور الانوار الذي تشرق به الارض عما قليل روايت شده از جابر بن عبدالله انصارى كه گفت: در مسجد كوفه داخل شدم، در حالى كه اميرالمؤمنين (ع) با انگشتان مبارك خود مى نوشت و تبسم مى فرمود. گفتم: "يا اميرالمؤمنين(ع) چه چيز شما را به خنده آورده است؟ " فرمود: "عجب دارم از آن كه اين آيه را مى خواند، ولى به حق، به آن معرفت ندارد".

گفتم: كدام آيه فرمود: الله نور السموات و الارض، تا آخر مثل نوره كمشكوة،؟ "مشكوة" محمد(ص) است " فيها مصباح، منم مصباح زجاجة الزجاجة" حسن و حسين(ع) هستند. كانهاكوكب درى " على بن الحسين (ع) و "يوقد من شجرة مباركة" محمد بن على(ع) است.، زيتونه، جعفر بن محمد(ع) است. " لا شرقيه " موسى بن جعفر(ع) است. "ولا غربيه " على بن موسى الرضا(ع) است. "يكاد زيتها يضء، محمد بن على(ع) است. " لو لم تمسسه نار" على بن محمد(ع) است "نور على نور" حسن بن على (ع) ست. و "يهدى الله لنوره من يشاء" قائم مهدى (ع) است (3 )

در پاره اى از اخبار معراج آمده است كه نور آن حضرت، در عالم اظله ميان انوار ائمه (ع) مانند ستاره اى درخشان بود در بين سايركواكب (4)

1سوره صف 8.

2 سوره زمر69

3 نجم الثاقب باب دوم

4. همان

دوشنبه 20 دی 1389  10:44 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

نور الرب

به حضرت مهدى (ع)اطلاق مى شود.

قرآن مى گويد: واشرقت الارض بنور ربها. حديث مى فرمايد: نور الرب، حضرت حجت (ع)است و تحقق اين آيه، در وقت ظهور حضرت است.

نيز در ذيل آيه مباركه يهدى الله لنوره من يشاء، معصوم مى فرمايد: نوره مراد امام زمان (ع) است.

بنابراين وقتى هر دو آيه درباره حضرت حجت(ع)است، يعنى در عصر ظهور حضرت، "اشرقت الارض نور ربها" همه بايد از اين نور استفاده كنند، اما در عصر غيبت اين گونه نيست، بلكه "يهدى الله لنوره من يشاء، بعضى از نور حضرت استفاده مى كنند و بايدكارى كردكه رمز من يشايى پيدا شود(1)

1. برگرفته ازكلام آيت الله وحيد خراسانى كه در پايان كتاب "پيام امام زمان، آمده است.

دوشنبه 20 دی 1389  10:45 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

جوار الكنس

يعنى ستاره هاى سياه كه در برابر شعاع آفتاب پنهان مى شوند. روايت است از امام باقر(ع) در تفسير دو آيه شريفه:فلا اقسِمُ بالخنس الجوار الکنس كه فرمود: مراد از آن، امامى است كه غايب شود در سنه 260 وسپس ظاهر شود مانند شهاب درخشان در شب تاريك. (1)

1. نجم الثاقب باب دوم.

دوشنبه 20 دی 1389  10:45 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

سور ه كهف

در باب فضيلت اين سوره رواياتى آمده است 0 پيامبر اكرم (ص) فرمود: هركس سوره كهف را بخواند تا هشت روز از هرگونه فتنه اى محفوظ مى ماند، واگر دجال در آن هشت روز خروج كند، خداوند او را از فتنه دجال مصون مى گرداند. (1) و در حديث ديگرى از آن حضرت آمده كه: هركس ده آيه از سوره کهف را از حفظ بخواند، فتنه دجال به او ضررى نخواهد رساند و هر كه تمام سوره را بخواند، داخل بهشت مى شود(2) و در خبر ديگرى از آن حضرت آمده كه فرمود: شما را دلالت نكنم بر سوره اى كه هنگام نزولش هفتاد هزار فرشته آن را مشايعت كردند كه عظمت آن ها بين آسمان وزمين را پركرده بود گفتند: چرا؟ فرمود: سوره اصحاب كهف هركس روز جمعه آن را بخواند، خداوند تا جمعه ديگر به اضافه سه روز او را مى آمرزد، و نورى بخشيده مى شودكه تا آسمان مى رسد واز فتنه دجال محفوظ خواهد ماند(3)

1. مجمع البيان، ج6، ص 447.

2. همان.

3. همان

دوشنبه 20 دی 1389  10:46 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

غيب

از نام هاى حضرت مهدى است كه در قرآن ذكر شده است.

روايت شده است از حضرت صادق (ع)كه فرمودند: در آيه شريفه، هُدىَ للمتقين الذين يومنونَ بالغيب(1)متقين شيعيان على بن ابى طالب (ع)هستند، واما غيب، او غايب است و شاهد بر اين، قول خداوند تبارك و تعالى است كه فرمود: "مى گويند چرا فرو فرستاده نشده براى او آيتى از پروردگارش پس بگو نيست غيب، مگر خداى را. پس منتظر باشيد(2) به درستى كه من با شما از منتظرانم (3) يعنى بر آمدن آن غيب از آيات خداوندى است. در تفسير آيه شريفه الذين يومنون با لغيب ، آمده است كه غيب سه روز است: روز رجعت، روز قيامت و روز قيام قائم (ع)(4).

ا. سوره بقر2 و 3.

2. سوره يونس20.

3. نجم الثاقب، باب دوم.

4. الزام النا صب " ج 2؟ ص 340.

دوشنبه 20 دی 1389  10:46 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

ولي عصر

از القاب حضرت مهدى (ع) است. به حضرت، ولي عصرگفته اند چون ولايت دارد بر "عصر" و زمان، و مقدَم است بر زمان. پس حضرت بر خودِ زمان نيز امام است و نه فقط اثرپذير نيست، كه تاثير در زمان مى كند.

در بعضى روايات آمده كه منظور از عصر در سوره والعصر" عصر ظهور مهدى (ع) است كه در آن عصر، حق بر باطل به طوركامل غلبه مى كند. (1)

1. تفسير الميزان

دوشنبه 20 دی 1389  10:47 AM
تشکرات از این پست
hasantaleb
hasantaleb
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 58933

در قرآن، آيات بسيارى وجود دارد كه به شهادت روايات مستند و معتبر، در باره حضرت مهدى(عليه السلام) و قيام جهانى او نازل گرديده است.

در كتاب شريف «المحجّة فى ما نزل فى القائم الحجّة(عليه السلام)» كه توسط محدث بزرگوار، مرحوم سيد هاشم بحرانى و با بهرهگيرى از دهها جلد كتب تفسير و حديث، تأليف گرديده، مجموعاً (132) آيه از آيات كريمه قرآن ذكر شده كه در ذيل هر كدام يك يا چند روايت در تبيين كيفيت ارتباط آيه با آن حضرت(عليه السلام) ، نقل شده است.

در اينجا به ذكر چند روايت در اين مورد، بسنده مىكنيم:

1 ـ امام صادق (عليه السلام) در باره قول خداى عزّوجلّ: «هو الذى ارسل رسوله بالهدى و دين الحق ليظهره على الدّين كلّه و لو كره المشركون» فرمود:

«به خدا سوگند! هنوز تأويل اين آيه نازل نشده است و تا زمان قيام قائم (عليه السلام) نيز نازل نخواهد شد. پس زمانى كه قائم (عليه السلام)به پا خيزد، هيچ كافر و مشركى نمىماند مگر آنكه خروج او را ناخوشايند مىشمارد.»

2 ـ امام باقر (عليه السلام) در باره آيه شريفه «و قل جاء الحق و زهق الباطل إن الباطل كان زهوقاً» فرمود:

«زمانى كه قائم(عليه السلام) قيام نمايد، دولت باطل از بين خواهد رفت.»

3 ـ امام صادق (عليه السلام) در بيان معناى آيه كريمه «و لقد كتبنا فى الزبور منبعدالذكر أنالأرض يرثها عبادى الصّالحون»فرمود:

«تمام كتب آسمانى، ذكر خداست، و بندگان شايسته خدا كه وارثان زمين هستند، حضرت قائم(عليه السلام) و ياران او مىباشند.»

4 ـ امام باقر (عليه السلام) در باره قول خداى عزّوجلّ: «الذين إن مكّنّاهم فى الأرض اقاموا الصلوة و آتوا الزكاة...» فرمود:

«اينآيه درحق آل محمد(صلى الله عليه وآله وسلم) است در حق حضرت مهدى(عليه السلام)و ياران او كه خداوند شرق و غرب زمين را تحت سلطه آنان قرار مىدهد و به وسيله آنان دين را پيروز گردانده و بدعتها و باطلها را مىميراند.»

5 ـ امام سجاد(عليه السلام) زمانى كه اين آيه شريفه را قرائت نمود: «وَعَد اللّه الّذين آمنوا منكم و عملوا الصالحات ليستخلفنَّهم فى الأرض كما استخلف الذين من قبلهم و ليمكّننّ لهم دينهم الّذى ارتضى لهم و ليبدِّلنّهم من بعد خوفهم أمناً يعبدوننى و لايشركون بى شيئاً» فرمود:

«به خدا سوگند! آنان شيعيان ما اهلبيت هستند، خداوند ـ آن خلافت در زمين و اقتدار بخشيدن به دين را ـ به وسيله آنان و به دست مردى از ما، كه مهدى اين امت است، تحقق خواهد داد و هم اوست كه پيامبر(صلى الله عليه وآله وسلم)در بارهاش فرمود: اگر از عمر دنيا جز يك روز باقى نمانده باشد، خداوند همان روز را آنچنان طولانى خواهد كرد كه مردى از خاندان من كه همنام من است فرا برسد و زمين را آنچنان كه از ظلم و جور پر شده باشد، از عدل و داد آكنده سازد.»

6 ـ امام صادق (عليه السلام) فرمود: «آيه «أمّن يجيب المظطرّ اذا دعاه و يكشف السّوء و يجعلكم خلفاء الأرض» در باره قائم از آل محمد(صلى الله عليه وآله وسلم) نازل شده است. به خدا سوگند، او همان مضطرّ درماندهاى است كه چون در مقام ابراهيم دو ركعت نماز گزارد و فرج خويش از خدا بخواهد، خداوند دعايش را اجابت كند و بديها را برطرف سازد و او را در زمين خليفه قرار دهد.»

منبع :جمكران نت

عالم محضر خداست درمحضر خدا گناه نکنید حضرت امام (ره)

دوشنبه 20 دی 1389  2:03 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

برهان الله

اسم حضرت مهدى (ع) دركتاب انكلليون است(1)

1. نجم الثاقب، باب دوم.

بقية الانبياء

از القاب حضرت مهدى(ع) است.

روايت شده از حكيمه خاتون كه مى فرمايد: وقتى امام مهدى(ع) به دنيا آمد، آن جناب را به نزد برادرم حسن بن على (ع) آوردم، پس با دست شريف، روى پرنور او را مسح كرد و فرمود: سخن بگو اى حجة الله و بقية الانبياء ونور الاصفياء...... (1)

1. نجم الثاقب باب دوم

چهارشنبه 22 دی 1389  8:26 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

بقية الله

يكى از القاب معروف حضرت مهدى(ع) است .

بقية الله يعنى بقيه وبازمانده خلفاى خدا در زمين از انبيا واوصيا ياكسانى كه خدا به وسيله آن ها بندگانش را باقى مى دارد ومورد رحمت قرار مى دهد.

واما ارتباط واختصاص اين لقب شريف به آن وجود مقدس هر چند از بعضى احاديث استفاده مى شود كه اين لقب بر همه خاندان رسالت (ع) اطلاق مى شود وهمه آن ها بقية الله هستند.

در زيارت جامعه به همه آن ذوات مقدس به اين عنوان عرض سلام داريم: السلام على الأئمة الدعاة والقادة الهداة والسادة الولاة وأهل الذكر وأولى الأمر وبقية الله وخيرته (1)

علاوه بر اين جهت كلى، در قسمتى از روايات اين لقب شريف به خصوص به بعضى از ائمه (ع) نسبت داده شده است وخود را به عنوان بقية الله معرفى نموده اند.

از جمله وقتى حضرت باقر(ع) از مسافرت پر ماجراى شام- كه به الزام خليفه مروانى صورت گرفته بود- مراجعت مى نمودند، نزديك مدْين كه رسيدند مردم، به دنبال سم پاشى هاى دستگاه خلافت، دروازه ها را بسته مانع از ورود آن حضرت و همراهان به شهر شدند. حتى از فروختن آذوقه به آنان هم خوددارى نمودند.

امام(ع) بالاى كوهى كه مشرف به شهر بود رفته وبا صداى بلند فرياد برآوردند: اى اهل شهرى كه ساكنانش ستم پيشه اند من بقية الله هستم. خداوند مى فرمايد: بقية الله براى شما بهتر است اگر مؤمن باشيد (2)

همچنين نجمه مادرگرامى حضرت رضا(ع) گويد: چون فرزندم به دنيا آمد، پسر را در پارچه سفيدى پيچيده به دست پدر دادم. درگوش راستش اذان و درگوش چپش اقامه گفتند وكامش را با آب فرات برداشته به من برگرداند و فرمودند: بگير او را. بدرستى كه او بقية الله عزوجل است در زمين (3)

با همه آن چه آورديم، در بسيارى از احاديث اين لقب شريف به خصوص به حضرت صاحب الامر(ع) اطلاق شده و آن وجود مقدس خود را به اين عنوان معرفى نموده وساير بقية الله ها حضرتش را به اين نام ناميده اند. به حدى اين لقب با آن سرور ارتباط نموده كه به صورت لقب اختصاصى حضرتش درآمده است به طورى كه تا بقية الله گفته مى شود جز آن بقية الله منتظر به نظر نمى آيد.

شايد سر مطلب اين باشدكه اين بقية الله، بقية تمام بقية الله هاست وپس از او ديگر بقية اللهى نيست. هركدام از حجج الهيَه كه از آغاز عالم آمدند، گرچه بقية الله بودند وخدا آن ها را براى هدايت خلق باقى وبجا گذارده بود، بعد از هر يك ديگرى مى آمد واگر بقية اللهى از دنيا مى رفت، بقية اللهى ديگر به جا مى ماند واين رشته باقى بود . ولى آن وجود مقدَس، بقيه اى است كه پس از او ديگر بقيه اى نيست آخرين بقية الله است.

با آمدن او ديگر بقيه اى باقى نمانده است كه بيايد.

در حديث مفصلى از اميرالمؤمنين(ع) كه متضمن سؤالات يكى از منكران نسبت به عده اى از آيات قرآن است اين جمله يافت مى شودكه سائل پرسيد: مى يابم كه قرآن مي گويد: بقية الله بهتر است براى شما. اين بقيه چيست وكيست؟ (4)اميرالمؤمنين(ع) فرمود: آنان اولياى خدا بقيةالله اند. مقصود مهدى (ع) است كه در هنگام پايان پذيرى اين مهلت خواهد آمد و زمين را از عدل وداد پر مي كند آنگونه كه از ظلم وجور مملوگشته است از آيات ونشانه هاى او غيبت است وپنهانى آنگاه كه طغيان گسترش گيرد و انتقام فرا رسد(5)

از حضرت صادق(ع) سؤال شد: آيا مى شود به قائم آَل محمد به عنوان اميرالمؤمنين سلام كرد ؟ فرمود: نه. اين اسمى است كه خدا اميرالمؤمنين على(ع) را به آن ناميده وقبل وبعد از او جزكافر به اين نام ناميده نشود.(6)

راوى حديث عرضه داشت: فداى شما شوم پس به حضرتش چگونه بايد سلام كرد؟ فرمود: بايدگفت: "السلام عليك يا بقية الله " آنگاه آيه شريفه را تلاوت فرمود:، بقِيت اللهِ خَير لکم إن کنتم مُؤمِنيِنَ، (7)

همچنين خود آن وجود مقدس در سنين طفوليت خود را به اين لقب معرفى نموده است.

آنگاه كه جناب احمد بن اسحاق شرفياب محضر امام يازدهم(ع) گرديد واز حضرتش جوياى خليفه وجانشين پس از آن حضرت شد، امام(ع) از جا برخاسته به اندرون رفتند وقتى بيرون آمدند، نور ديده شان، مهدى آل محمد(ع) كه در سن سه سالگى بود وچهره اش چون ماه تمام و بدركامل مى درخشيد- بر دوش شريفشان بود. فرمودند: اى احمد بن اسحاق، اگر نه اين بودكه در نزد خدا وحجج اوكرامتى دارى، اين پسرم را به تو نشان نمى دادم.

... حديث به اين جا مى رسدكه جناب احمد عرضه داشت: آقاى من، آيا مى شود آيت وعلامتى مشاهده كنم كه دلم آرام گيرد وگواه امامت نور ديده تابان باشد تا اين جمله را احمد بن اسحاق گفت، ناگهان حجت سه ساله پروردگار، لب به سخن باز نمود وبه زبان عربى فصيح فرمود: أنابقية الله في ارضه والمنتقم من اعدائه فلا تطلب اثرا بعد عين يا احمد بن اسحاق من بقية الله هستم در زمين خدا وانتقام گيرنده از دشمنان او پس بعد از اين كه به سرچشمه رسيدى نشانه مجو(8)

ا. عيون ا خبارالرضا ج 2ص 273.

2. اصول كافي ج 1ص 471 - 472.

3. عيون اخبارالرضا، ج 1 ص 20.

4. بحا رالانوارج 93ص 106

5. همان ص119

6. اصول کافي ج 1 ص 411- 412

7. کمال الدين ص 384

8. نشريه موعود شماره 21ص 546. نجم الثاقب باب سوم

چهارشنبه 22 دی 1389  8:27 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

بلد الامين

يعنى قلعه محكم خداوندكه كسى را به وى تسلطى نيست.

ميرزا محمدرضا مدرس در جنات الخلود آن را از القاب حضرت مهدى (ع) شمرده است. (1)

1. نجم الثاقب باب دوم.

پسر انسان

كلمه پسر انسان، هشتاد بار در انجيل وملحقات آن عهد جديد تكرار شده كه فقط سى مورد آن با حضرت عيسى قابل تطبيق است.

پنجاه مورد ديگر، از نجات دهنده اى سخن مى گويد كه در آخر الزمان ظهور خواهد كرد.

عيسى نيز با او خواهد آمد و او را جلال خواهد دادواز ساعت وروز ظهور او، جز خدا كسى اطلاع ندارد واوكسى جز حضرت مهدى (ع) نيست. (1)

1. قاموس کتاب مقدس مسترهاكس آمريكاى، ماده پسر خواهر، ص 219.

چهارشنبه 22 دی 1389  8:29 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

تالي

در مناقب از القاب حضرت مهدى (ع) شمرده شده است (1)

1. نجم الثاقب , باب دوم

تاييد

از القاب حضرت مهدى (ع) و به معنى نيرو و قوت دادن است.

در "كمال الدين " روايت شده از اميرالمؤمنين (ع) كه بعد از ذكر شمايل و نام هاى آن جناب، فرمود: مي گذارد دست خود را بر سرهاى عباد، ومؤمنى نمى ماند مگر آن كه دلش سخت تر از پاره آهن مى شود وخداوند به آن مؤمن، قوت ونيروى چهل مرد مى دهد(1)

1 نجم الثاقب , باب دوم.

تمام

از القاب حضرت حجت (ع) شمرده شده ومعنى آن واضح است، زيرا آن حضرت در صفات حميده وكمال وافعال وشرافت نسب، شوكت، حشمت، سلطنت، قدرت ورأفت، تام وتمام است.

احتمال دارد كه مراد از تمام، متمم باشد، زيرا به آن حضرت، خلافت ورياست الهيه در زمين تمام مى شود (1)

1. نجم الثاقب باب دوم.

چهارشنبه 22 دی 1389  8:30 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

ثائر

از القاب حضرت شمرده شده وبه معنى كينه خواه است كه آرام نمي گيرد تا قصاص نمايد 0

به آن حضرت ثائرگويند چون خواهد آمد تا مطالبه خون جد بزرگوارش بلكه خون جميع اصفيا را بكند.

در دعاى ندبه است كه اين الطالب بذحول الانبياء اين الطالب بدم المقتول بکربلا(1)

1. نجم الثاقب , باب دوم.

جابر

به معناى درست كننده وشكسته بند، از لقب هاى خاص حضرت مهدى (ع) است كه فَرجش، گشايش همه كارها وجبران كننده دل هاى شكسته و خرسندى همه قلوب پژمرده است.(1)

1. نجم الثاتب باب دوم.

جعفر

از القاب حضرت مهدى (ع) شمرده شده است .

شيخ صدوق دركمال الدين روايت كرده از حمزه بن الفتح كه گفت: مولودى، براى ابى محمد(ع)زاده شد كه امر فرمود به كتمان او.

حسن بن منذر از او پرسيد كه: اسم او چيست؟، گفت: ناميده شده محمد وكنيه گذاشته شد به جعفر.

ظاهرا مراد، كنيه معروفه نباشد، بلكه مقصود آن است كه تصريح به اسم آن جناب نمي كنند، بلكه تعبير مي كنند از او به کنايه به جعفر، از ترس عمويش جعفر، كه شيعيان چون با يکديگر سخن مي گويند، بگويند: ديديم جعفر را ويا او امام است يا از او توقيع رسيد و مانند اين ها تا تابعان جعفر نفهمند، مقصود كيست.

در غيبت نعمانى نيز دو خبر از امام محمد باقر(ع) است كه در آن جعفر(ع) از القاب حضرت شمرده شده که کنيه گذاشته شد به عمرى خود يا از او كنايه كنيد به عمويش (1)

1.نجم الثاقب باب دوم.

چهارشنبه 22 دی 1389  8:31 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

جنب الله

از القاب حضرت حجت (ع) شمرده شده ودر تفسير آيه شريفه يا حسرتى علي ما فرطت في جنب الله (1) رسيده که امام (ع) جنب الله است.(2)

1. سوره زمر 56.

2.نجم الثاقب , باب دوم.

چراغ مخفى

تعبيرى است كه امام جواد(ع) درباره حضرت مهدى (ع) به كار برده است.

حضرتش مى فرمايد: "هنگامى كه پسرم على امام هادى (ع)از دنيا برود، چراغى بعد از او آشكار شود وچراغ بعد از او مخفى گردد. واى به حال كسى كه در حق او شك وترديد به خود راه دهد... (1).

منظور از چراغ آشكار در اين حديث، امام حسن عسكرى (ع) است

1. بحارالانوار ج ص 157.

حامد

دركتاب هداية از القاب حضرت مهدى (ع) شمرده شده است. (1)

1. نجم الثاقب، باب دوم.

حجاب

از القاب حضرت مهدى (ع) شمرده شده و در زيارت آن جناب است: السلام علی حجاب الله الازلی القديم(1) حجاب يعنى حائل و واسطه . چون حضرت، واسطه فيض حق است، حجاب ناميده شده است.

ا. نجم الثاقب باب سوم.

چهارشنبه 22 دی 1389  8:33 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

حجت

در لغت به معناى دليل، برهان راهنما است(1)

از القاب مشهور حضرت است كه در بسيارى از ادعيه و روايات آمده است. با آن كه در اين لقب، سائر ائمه (ع) شريكند و همه از جانب خداوند بر خلق حجت اند، لكن اين لقب چنان اختصاص به آن حضرت دارد كه در روايات، هر جا بى قرينه ذكر شود، مراد حضرت مهدى (ع) است.

از امام على النقى (ع) پرسيده شد كه چگونه جانشين بعد از جانشين شما را يادكنيم؟ حضرت فرمود بگوييد حجة آل محمد عليهم السلام (2)

در آيات متعددى از قرآن كريم كلمه "حجت " به كار رفته است مانند: رسلا مبشرين و منذرين لئلا يکون علي الله حجة بعد الرسلو کان الله عزيزا حکيما(3) و يا آيه قل فلله الحجة البالغة فلو شاء لهداکم اجمعين(4)

در روايات نيز، "حجت " جايگاه خاصى دارد، تا آن جاكه مرحوم كلينى در الكافى، بخشى با عنوان "كتاب الحجة" آورده كه در آن با بيان ده ها روايت، ابعاد مختلف اين موضوع روشن گرديده است.

حضرت على (ع) دربيان ضرورت وجود حجت هاى الهى مى فرمايد:لا تخلوا الارض من قائم لله بحجة. . . (5) زمين، ازكسى كه حجت خداست خالى نمى ماند.

امام هادى (ع) نيز مى فرمايد:ان الارض لا تخلو من حجة و انا و الله ذلک الحجة(6) زمين هرگز از حجت خالى نمى ماند و به خدا قسم من آن حجت هستم .

در دعاهايى كه از ائمه عليهم السلام وارد شده نيز به دفعات به واژه حجت بر مى خوريم: "اللهم عرفني حجتک , فانک ان لم تعرفني حجتک , ضللت عن دينی حال كه با جايگاه حجت در معارف شيعى آشنا شديم، بايد به وظايف خود در قبال حضرت مهدى (ع) به عنوان "حجت حي خداوند" بيشتر بينديشيم. (7)

1 . لسان العرب ج 3 , ص 53.

2. نجم الثاقب , باب دوم.

3. سوره نساء 165.

4. سوره انعام, 149.

5. نهج البلاغه, کمات قصار, ص 147 .

6. کافي, ج 1, ص 179.

7. کمال الدين , ج 2 , ص 512.

چهارشنبه 22 دی 1389  8:34 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها