0

امام مهدي در قرآن

mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 287351

پاسخ به:امام مهدي در قرآن
چهارشنبه 22 دی 1389  8:34 AM

حجت

در لغت به معناى دليل، برهان راهنما است(1)

از القاب مشهور حضرت است كه در بسيارى از ادعيه و روايات آمده است. با آن كه در اين لقب، سائر ائمه (ع) شريكند و همه از جانب خداوند بر خلق حجت اند، لكن اين لقب چنان اختصاص به آن حضرت دارد كه در روايات، هر جا بى قرينه ذكر شود، مراد حضرت مهدى (ع) است.

از امام على النقى (ع) پرسيده شد كه چگونه جانشين بعد از جانشين شما را يادكنيم؟ حضرت فرمود بگوييد حجة آل محمد عليهم السلام (2)

در آيات متعددى از قرآن كريم كلمه "حجت " به كار رفته است مانند: رسلا مبشرين و منذرين لئلا يکون علي الله حجة بعد الرسلو کان الله عزيزا حکيما(3) و يا آيه قل فلله الحجة البالغة فلو شاء لهداکم اجمعين(4)

در روايات نيز، "حجت " جايگاه خاصى دارد، تا آن جاكه مرحوم كلينى در الكافى، بخشى با عنوان "كتاب الحجة" آورده كه در آن با بيان ده ها روايت، ابعاد مختلف اين موضوع روشن گرديده است.

حضرت على (ع) دربيان ضرورت وجود حجت هاى الهى مى فرمايد:لا تخلوا الارض من قائم لله بحجة. . . (5) زمين، ازكسى كه حجت خداست خالى نمى ماند.

امام هادى (ع) نيز مى فرمايد:ان الارض لا تخلو من حجة و انا و الله ذلک الحجة(6) زمين هرگز از حجت خالى نمى ماند و به خدا قسم من آن حجت هستم .

در دعاهايى كه از ائمه عليهم السلام وارد شده نيز به دفعات به واژه حجت بر مى خوريم: "اللهم عرفني حجتک , فانک ان لم تعرفني حجتک , ضللت عن دينی حال كه با جايگاه حجت در معارف شيعى آشنا شديم، بايد به وظايف خود در قبال حضرت مهدى (ع) به عنوان "حجت حي خداوند" بيشتر بينديشيم. (7)

1 . لسان العرب ج 3 , ص 53.

2. نجم الثاقب , باب دوم.

3. سوره نساء 165.

4. سوره انعام, 149.

5. نهج البلاغه, کمات قصار, ص 147 .

6. کافي, ج 1, ص 179.

7. کمال الدين , ج 2 , ص 512.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها