0

اسم من «ثعلب» است!

omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7483

اسم من «ثعلب» است!

براي تجديد قواي از دست رفته خود، از من استفاده كنيد. آرد من خونساز و مقوي اعصاب است. تشنج بدن را رفع مي‏كنم، اگر آرد مرا طبق دستور به كار بريد از ريزش موي سرتان جلوگيري مي‏كند. به زنان نازا، استفاده مرا توصيه كنيد. اگر از ناراحتي سينه رنج مي‏بريد، من شفابخش آن هستم.
فارسي من سه برگ است. اعراب به من «خصي الثعلب» يعني بيضه روباه گويند و اين روزها در ايران به من ثعلب خطاب مي‏كنند، و فرنگيها هم اسم مرا سلپ گذاشته‏اند. و جه تسميه من به «خصي الثعلب» براي آن است كه بيخ من داراي دو غده به هم پيوسته، يكي تو خالي مربوط به گياهي كه روييده و ديگري تو پر مرببوط به گياهي كه بعدا خواهد رويد مي‏باشد. گلهاي من خوشه‏اي قشنگ به رنگ صورتي يا سفيد با خطوط و نقطه‏هاي بنفش يا ارغواني است. غده تو پر من داراد نشاسته قند و مقدار زيادي لعاب است كه خوراكي مي‏باشد. از غذاهاي زيرزميني من آردي تهيه مي‏كنند كه در بستني‏سازي و شيريني سازي مصرف مي‏شود.
تا كنون بيست و پنج نوع از گياه من شناخته شده كه ده گونه آن در ايران مي‏رويد. گونه‏هاي مختلف من در آذربايجان كردستان لرستان خراسان‏وساحل درياي مازندران و نواحي البرز فراوان بوده و بطور خودرو به عمل مي‏آيد. به عنوان يك گل زينتي نيز مي‏توان انواع مرا در باغچه‏ها پرورش داد. براي تهيه آرد ثعلب كافي است كه غده‏هاي زير زميني مرا شسته و بعد در آب جوش بخيسانند تا ورم نمايد، بعد خشك كرده و آسيا نمايند. آرد من علاوه براينكه در مداوا و تغذيه به كار مي‏رود، همه ساله مقدار زيادي از آن صادر مي‏شود و كارخانجات غذاسازي و داروسازي خريدار آن مي‏باشند.
آرد من براي رفع خستگي، تجديد قوا و تقويت شهوت منافع زياد دارد، آرد من نرم كننده سينه و خلط آور بوده و براي اين كار جوشانده يك درصد آن مصرف مي‏شود.
آرد من خونساز بوده و مقوي اعصاب است. براي درمان كزاز، تشنج، لقوه و فلج تجويز شده است. ماليدن آن بر سر مقوي مو بوده و از ريزش آن جلوگيري مي‏كند. مقدار خوراك آن تا دو مثقال بوده و زياده روي در خوردن آن براي شكم خوب نيست.
پزشكان سنتي ايران عقيده داشتند كه چنانچه زنان نازا برگ ثعلب را با زعفران و كمي مشك ساييده، قبل از آميزش حمول نمايند ممكن است آبستن شوند.
وانيل
وانيل كه پودر آن در شيريني سازي جهت معطر كردن شيريني به كار مي‏رود، از خانواده ثعلب بوده كه متأسفانه در ايران نمي‏رويد. پودر وانيل (وانيلين) علاوه بر آنكه در قناديها مصرف مي‏شود، در ساختن ليكورهاي معطر نيز قابل استفاده بوده، نيرو بخش و ضد عفوني كننده مي‏باشد، براي تقويت شهوت و ضد تشنج تجويز شده است.
زبان خوراكيها جلد دوم دكتر غياث الدين جزايرى

برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوست‌اش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من می‌خواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.

چهارشنبه 8 دی 1389  12:16 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها