اسم من «ثعلب» است!
چهارشنبه 8 دی 1389 12:16 AM
| براي تجديد قواي از دست رفته خود، از من استفاده كنيد. آرد من خونساز و مقوي اعصاب است. تشنج بدن را رفع ميكنم، اگر آرد مرا طبق دستور به كار بريد از ريزش موي سرتان جلوگيري ميكند. به زنان نازا، استفاده مرا توصيه كنيد. اگر از ناراحتي سينه رنج ميبريد، من شفابخش آن هستم. فارسي من سه برگ است. اعراب به من «خصي الثعلب» يعني بيضه روباه گويند و اين روزها در ايران به من ثعلب خطاب ميكنند، و فرنگيها هم اسم مرا سلپ گذاشتهاند. و جه تسميه من به «خصي الثعلب» براي آن است كه بيخ من داراي دو غده به هم پيوسته، يكي تو خالي مربوط به گياهي كه روييده و ديگري تو پر مرببوط به گياهي كه بعدا خواهد رويد ميباشد. گلهاي من خوشهاي قشنگ به رنگ صورتي يا سفيد با خطوط و نقطههاي بنفش يا ارغواني است. غده تو پر من داراد نشاسته قند و مقدار زيادي لعاب است كه خوراكي ميباشد. از غذاهاي زيرزميني من آردي تهيه ميكنند كه در بستنيسازي و شيريني سازي مصرف ميشود. تا كنون بيست و پنج نوع از گياه من شناخته شده كه ده گونه آن در ايران ميرويد. گونههاي مختلف من در آذربايجان كردستان لرستان خراسانوساحل درياي مازندران و نواحي البرز فراوان بوده و بطور خودرو به عمل ميآيد. به عنوان يك گل زينتي نيز ميتوان انواع مرا در باغچهها پرورش داد. براي تهيه آرد ثعلب كافي است كه غدههاي زير زميني مرا شسته و بعد در آب جوش بخيسانند تا ورم نمايد، بعد خشك كرده و آسيا نمايند. آرد من علاوه براينكه در مداوا و تغذيه به كار ميرود، همه ساله مقدار زيادي از آن صادر ميشود و كارخانجات غذاسازي و داروسازي خريدار آن ميباشند. آرد من براي رفع خستگي، تجديد قوا و تقويت شهوت منافع زياد دارد، آرد من نرم كننده سينه و خلط آور بوده و براي اين كار جوشانده يك درصد آن مصرف ميشود. آرد من خونساز بوده و مقوي اعصاب است. براي درمان كزاز، تشنج، لقوه و فلج تجويز شده است. ماليدن آن بر سر مقوي مو بوده و از ريزش آن جلوگيري ميكند. مقدار خوراك آن تا دو مثقال بوده و زياده روي در خوردن آن براي شكم خوب نيست. پزشكان سنتي ايران عقيده داشتند كه چنانچه زنان نازا برگ ثعلب را با زعفران و كمي مشك ساييده، قبل از آميزش حمول نمايند ممكن است آبستن شوند. وانيل وانيل كه پودر آن در شيريني سازي جهت معطر كردن شيريني به كار ميرود، از خانواده ثعلب بوده كه متأسفانه در ايران نميرويد. پودر وانيل (وانيلين) علاوه بر آنكه در قناديها مصرف ميشود، در ساختن ليكورهاي معطر نيز قابل استفاده بوده، نيرو بخش و ضد عفوني كننده ميباشد، براي تقويت شهوت و ضد تشنج تجويز شده است. |
||
|
برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوستاش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من میخواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.