0

اسم من «بادنجان» است!

omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7483

اسم من «بادنجان» است!

فارسي من بادنگان و معروف آن بادنجان و بادمجان است، ولي عده‏اي از اعراب به من حدق و عده‏اي حدج گويند.
زادگاه اوليه من هندوستان است و قبل از اسلام به ايران آمده‏ام. از نظر غذايي نيروي زيادي ندارم و به همين جهت است كه در رژيم لاغري از من زياد استفاده مي‏كنند، خاصيت درماني من بيشتر به علت باز كردن عروق است و به همين جهت رنگ رخساره را باز مي‏كنم، من كمي پيشاب آور و كمي ملين هستم، به علت داشتن يك ماده سمي به نام «سولانين» براي اشخاص سودايي مزاج خوب نيستم، مخصوصا اين دسته نسبت به نمونه‏هاي تخم دار من حساسيت داشته و بلا فاصله پس از خوردن من دچار چشم درد شده و يا در بدنشان جوش پيدا مي‏شود، و دسته‏اي هم مبتلا به كهير مي‏شوند، ولي با امراض غير سودايي سازگار هستم و معده را تقويت مي‏نمايم.
كد بانوهاي قديم طرز تهيه مرا از آن روز مي‏دانستند و اكنون نيز آشپزخانه ماهر طبق همان رويه گذشته مرا تهيه مي‏كنند.
بهترين نمونه من قلمي بدون تخم و رسيده است و فرآورده‏هاي انديمشك و دزفول كه زمستان به بازار مي‏آيند، به علت داشتن گوشت زياد و نداشتن تخم مرا جوجه گياهي لقب داده‏اند.
براي تهيه غذا با من اول بايد مرا پوست بكنند و بعد آن را ورقه ورقه كنند و در نمونه‏هاي قلمي كه قابل ورقه شدن نيستند، با چاقو جوف آنها را شكاف داده، بعد در رو و زير و يا جوف آن نمك بپاشند و بعد در آب سرد روي هم بچينند. پس از مدتي كه اين آب سياه و تند مي‏شود، آب آن را عوض كنند تا زماني كه ديگر آب سياه و تند نشود، و چنانچه به اين دستور عمل نمايند گوشت من خوشمزه‏تر شده و سم آن گرفته مي‏شود.
هيچوقت مرا با روغن كهنه و بودار سرخ نكنيد، بلكه مرا با كره گاو يا روغن تازه حيواني سرخ نمايثد و چنانچه خواستيد با روغن نباتي تهيه كنيد، سعي نماييد روغن بدون بو يا معطر باشد و يا با كمك پياز زياد يا سير روغن را معطر كنيد. انواع وحشي من كه در هندوستان به عمل مي‏آيد قابل استفاده نيستند و تنها نمونه‏هاي پرورش يافته در تهيه خوراك به كار مي‏رود.
من مقوي معده هستم و گرفتگي معده را ياز مي‏كنم، مشروط بر آنكه گرفتگي در اثر خوردن من نباشد. چه من بعضي اوقات باعث گرفتگي كبد و طحال مي‏شوم. ترشي من قابض بوده، و ادرار را بيشتر مي‏كند، خوردن من بوي عرق بدن را از بين مي‏برد و كساني كه زير بغل و كشاله‏هاي ران آنها بد بو است بايستي زياد از من استفاده كنند.
كسانيكه دستهايشان عرق مي‏كند و هميشه نمناك است، مي‏توانند از آب سياه پوست من استفاده كنند، كوبيده پوست مرا در دست بگيرند و يا دست خود را مدتي در جوشانده گرم آن بگذارند. من مسكن در پهلو، درد مثانه (زير شكم) و درد بواسير هستم، و درد چشم را كه علت سودايي نداشته باشد برطرف مي‏كنم.
خاكستر من مخلوط با سركه براي معالجه زخمهاي جلدي نافع است اگر كلاهك و دم مرا در سايه خشك كنيد و خوب بساييد و گرد آن را روي بواسير و ساير زخمهاي نشيمنگاه بپاشيد، آنها را معالجه مي‏كنم.
زبان خوراكيها جلد دوم دكتر غياث الدين جزايرى

برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوست‌اش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من می‌خواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.

دوشنبه 6 دی 1389  9:05 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها