0

از سگباني تا سلطنت‏

omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7483

از سگباني تا سلطنت‏

روزي هارون‏الرشيد در خلوتخانه خود قرآن مي‏خواند، به اين آيه رسيد كه از قول فرعون حكايت مي‏كند كه به بني‏اسرائيل گفت: «اي قوم آيا ملك مصر از آن من نيست، با اين جويهاي آب روان كه از زير كاخ مي‏گذرد؟» فرعون ستمگر با اظهار قدرت پوشالي خود بدينوسيله مي‏خواست پايه‏هاي استعمار و استثمار خودش را مستحكم نمايد. هارون اعيان مملكت را به حضور خود خواست و گفت: فرعون عجب مرد پستي بوده و دون همتي خويش را با مباهات به مصر و رود نيل ظاهر ساخته است. من در نظر دارم مصر را كه يكي از استانهاي مملكت و امپراطوري پهناور من است، به فرومايه‏ترين افراد دنيا واگذار كنم.
دستور داد كه هزار نفر در تمام مملكت بگردند و از همه كس زبونتر و پست‏تر پيدا كنند و به حضورش بياورند، هزار نفر سواره به مدت چهار ماه در اطراف مملكت گردش كردند و آنطوريكه مي‏خواستند كسي را پيدا نكردند، مگر يك نفر بنام «طولون» و او شبانه روز در ميان خرابه‏ها بسر مي‏برد و با سگها همدم بود و در يك سفال شكسته با سگها غذا مي‏خورد، و سگها در بغلش مي‏خوابيدند، هرگز روي و لباس خود را نشسته بود، و موي و ناخن نچيده بود، هميشه در ميان لباسهاي كهنه و خرقه‏هاي چركين و پاره بسر مي‏برد.
خبر به هارون دادند، هارون دستور داد با همين وضع او را به نزدش برند. طولون را با همان لباس و همان وضع و سگهاي ولگرد، سفالهاي شكسته پيش هارون آوردند، وي از آن هيئت و سر و وضع تعجب كرد و فرمان داد: او را به حمام ببرند و لباس شاهانه بر او بپوشند.
او را به حمام بردند و سرش را تراشيدند، شارب و ناخنش را چيدند سر تا پايش به طور شايسته‏اي پوشاندند و با هيئتي آراسته نزد هارون حاضر ساختند. هارون او را مردي خوش صورت ديد و از مهابت وي خوشش آمد. با او آغاز سخن كرد سخنهاي موزون و سنجيده شنيد. بطوريكه همه حاضران از سخنان او حيران ماندند. هارون در همان مجلس نشان حكومت مصر و توابع را به طولون سگباز اعطاء نمود.
طولون رهسپار مصر شد و مدتي به استقلال در مصر حكومت كرد و بساط عدل و داد و رعيت‏پروري بداد و رسمهاي نيكو برقرار ساخت.
گفتني هاي تاريخ علي سپهري اردستاني

برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوست‌اش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من می‌خواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.

دوشنبه 6 دی 1389  2:30 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها