0

زن در قرآن

mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 41934

پاسخ به:زن در قرآن
شنبه 15 مهر 1391  11:35 AM

زن در قرآن

علامه سيد محمد حسين طباطبايى

و يستفتونك‏في النساء قل الله يفتيكم فيهن و ما يتلى عليكم في الكتاب‏في يتامى النساء اللاتي لا تؤتونهن ما كتب لهن و ترغبون‏ان تنكحوهن و المستضعفين من الولدان و ان تقوموالليتامى بالقسط و ما تفعلوا من خير فان الله كان به عليما (127)و ان امراة خافت من بعلها نشوزا او اعراضافلا جناح عليهما ان يصلحا بينهما صلحا و الصلح خير و احضرت الانفس الشح و ان تحسنوا و تتقوا فان الله كان بما تعملون‏خبيرا (128)و لن تستطيعوا ان تعدلوا بين النساء و لو حرصتم فلا تميلوا كل الميل فتذروها كالمعلقة و ان تصلحوا و تتقوافان الله كان غفورا رحيما (129)و ان يتفرقا يغن الله كلا من سعته و كان الله واسعا حكيما (130)و لله ما في السماوات و مافي الارض و لقد وصينا الذين اوتوا الكتاب من قبلكم و اياكم ان اتقوا الله و ان تكفروا فان لله ما في السماوات و ما في‏الارض و كان الله غنيا حميدا (131)و لله ما في السماوات و ما في الارض و كفى بالله وكيلا (132)ان يشا يذهبكم ايهاالناس و يات بآخرين و كان الله على ذلك قديرا (133)من كان يريد ثواب الدنيافعند الله ثواب الدنيا و الآخرة و كان الله سميعا بصيرا (134)...

صفحه : 157

ترجمه آيات

در باره ارث زنان از تو فتوا مى‏خواهند، بگوزمام امر احكام به دست‏خدا است، خدا در باره آنان‏حكم صادر مى‏كند(همچنانكه در اول سوره، احكام‏ارث آنان را صادر كرد)و همچنين احكامى را كه درمورد دختران پدر مرده كه شما حقشان را نمى‏داديد و دوست داشتيد آنان‏را اگر صاحب جمال بودند به نكاح‏در آوريد و نيز احكام مربوط به كودكان عقب مانده را در كتاب(در اول همين سوره)صادركرد و در اينجا نيزبطور عموم در باره اطفال پدر مرده حكم مى‏كند به اينكه رعايت عدالت را در باره‏آنان بكنيد و بدانيد كه هرعمل خيرى انجام دهيد خدا بدان دانا است(127).

و هر گاه زنى از بى ميلى و يا سرگردانى شوهرش بيم دارد و بخل‏كه خدا به منظور حفظ و دفاع از حق‏در نهاد جانها نهاده در او تحريك شد، او و همسرش مجازند به منظورنوعى اصلاح از قسمتى از حقوق خودصرفنظر كنند و صلح در هر حال بهتر است و اگر شما مردان‏احسان كنيد و رعايت تقوا بنمائيد خدا از آنچه‏مى‏كنيد با خبر است(128).

شما هرگز نمى‏توانيد در بين چند همسر عدالت را(به تمام‏معنا يعنى زائد بر مقدار واجب شرعى)رعايت كنيد، هر چند كه در آن باره حرص به خرج دهيد پس(حد اقل‏آن يعنى مقدار واجب را رعايت كنيد)و به كلى از او اعراض مكنيد كه بلاتكليفش گذاريد و اگر اصلاح كنيد و تقوا پيشه‏خود سازيد و در نتيجه ازگناهش درگذريد و به او ترحم كنيد بدانيد كه درگذشتن و ترحم صفت‏خدا است(129).

و اگر زن و شوهر از هم جدا شدند، خدا به گشايشگرى خود هردو را به وسيله همسرى بهتر بى‏نيازمى‏كند و گشايشگرى و حكمت صفت‏خدا است(130).

و آنچه در آسمانها و آنچه در زمين است از آن خدا است، ما قبل‏از شما به اهل كتاب(يهود و نصارا)سفارش كرديم، به شما نيز سفارش مى‏كنيم كه از خدا پروا كنيد و اگركفران كنيد - به خدا ضررى‏نمى‏زنيد، كه - آنچه در آسمانها و آنچه در زمين است - كه يكى‏از آنها خود شمائيد - ملك خدا است و بى‏نيازى و ستودگى صفت‏خدا است(131).

تكرار مى‏كنم غفلت نورزيد كه آنچه در آسمانها و آنچه‏در زمين است از آن خدا است و خدا براى‏تكيه‏گاه بودن كافى است(132).

اگر بخواهد اى مردم همه شما را مى‏بردو خلقى ديگر مى‏آورد و قدرت بر اين كار صفت‏خدااست(133).

كسى كه از زندگى پاداش دنيوى را بخواهد، بايد بداندپاداش دنيا و آخرت هر دو نزد خدا است وشنوا و بينا بودن فت‏خدا است(134).

...

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها