پاسخ به:زن در قرآن
شنبه 15 مهر 1391 11:35 AM
علامه سيد محمد حسين طباطبايى
و يستفتونكفي النساء قل الله يفتيكم فيهن و ما يتلى عليكم في الكتابفي يتامى النساء اللاتي لا تؤتونهن ما كتب لهن و ترغبونان تنكحوهن و المستضعفين من الولدان و ان تقوموالليتامى بالقسط و ما تفعلوا من خير فان الله كان به عليما (127)و ان امراة خافت من بعلها نشوزا او اعراضافلا جناح عليهما ان يصلحا بينهما صلحا و الصلح خير و احضرت الانفس الشح و ان تحسنوا و تتقوا فان الله كان بما تعملونخبيرا (128)و لن تستطيعوا ان تعدلوا بين النساء و لو حرصتم فلا تميلوا كل الميل فتذروها كالمعلقة و ان تصلحوا و تتقوافان الله كان غفورا رحيما (129)و ان يتفرقا يغن الله كلا من سعته و كان الله واسعا حكيما (130)و لله ما في السماوات و مافي الارض و لقد وصينا الذين اوتوا الكتاب من قبلكم و اياكم ان اتقوا الله و ان تكفروا فان لله ما في السماوات و ما فيالارض و كان الله غنيا حميدا (131)و لله ما في السماوات و ما في الارض و كفى بالله وكيلا (132)ان يشا يذهبكم ايهاالناس و يات بآخرين و كان الله على ذلك قديرا (133)من كان يريد ثواب الدنيافعند الله ثواب الدنيا و الآخرة و كان الله سميعا بصيرا (134)...
صفحه : 157
ترجمه آيات
در باره ارث زنان از تو فتوا مىخواهند، بگوزمام امر احكام به دستخدا است، خدا در باره آنانحكم صادر مىكند(همچنانكه در اول سوره، احكامارث آنان را صادر كرد)و همچنين احكامى را كه درمورد دختران پدر مرده كه شما حقشان را نمىداديد و دوست داشتيد آنانرا اگر صاحب جمال بودند به نكاحدر آوريد و نيز احكام مربوط به كودكان عقب مانده را در كتاب(در اول همين سوره)صادركرد و در اينجا نيزبطور عموم در باره اطفال پدر مرده حكم مىكند به اينكه رعايت عدالت را در بارهآنان بكنيد و بدانيد كه هرعمل خيرى انجام دهيد خدا بدان دانا است(127).
و هر گاه زنى از بى ميلى و يا سرگردانى شوهرش بيم دارد و بخلكه خدا به منظور حفظ و دفاع از حقدر نهاد جانها نهاده در او تحريك شد، او و همسرش مجازند به منظورنوعى اصلاح از قسمتى از حقوق خودصرفنظر كنند و صلح در هر حال بهتر است و اگر شما مرداناحسان كنيد و رعايت تقوا بنمائيد خدا از آنچهمىكنيد با خبر است(128).
شما هرگز نمىتوانيد در بين چند همسر عدالت را(به تماممعنا يعنى زائد بر مقدار واجب شرعى)رعايت كنيد، هر چند كه در آن باره حرص به خرج دهيد پس(حد اقلآن يعنى مقدار واجب را رعايت كنيد)و به كلى از او اعراض مكنيد كه بلاتكليفش گذاريد و اگر اصلاح كنيد و تقوا پيشهخود سازيد و در نتيجه ازگناهش درگذريد و به او ترحم كنيد بدانيد كه درگذشتن و ترحم صفتخدا است(129).
و اگر زن و شوهر از هم جدا شدند، خدا به گشايشگرى خود هردو را به وسيله همسرى بهتر بىنيازمىكند و گشايشگرى و حكمت صفتخدا است(130).
و آنچه در آسمانها و آنچه در زمين است از آن خدا است، ما قبلاز شما به اهل كتاب(يهود و نصارا)سفارش كرديم، به شما نيز سفارش مىكنيم كه از خدا پروا كنيد و اگركفران كنيد - به خدا ضررىنمىزنيد، كه - آنچه در آسمانها و آنچه در زمين است - كه يكىاز آنها خود شمائيد - ملك خدا است و بىنيازى و ستودگى صفتخدا است(131).
تكرار مىكنم غفلت نورزيد كه آنچه در آسمانها و آنچهدر زمين است از آن خدا است و خدا براىتكيهگاه بودن كافى است(132).
اگر بخواهد اى مردم همه شما را مىبردو خلقى ديگر مىآورد و قدرت بر اين كار صفتخدااست(133).
كسى كه از زندگى پاداش دنيوى را بخواهد، بايد بداندپاداش دنيا و آخرت هر دو نزد خدا است وشنوا و بينا بودن فتخدا است(134).
...