0

عاشورا از زبان انديشمندان

hasantaleb
hasantaleb
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 58933

عاشورا از زبان انديشمندان
جمعه 24 آذر 1391  10:08 PM

شخصيت،سيره و نهضت زندگي آفرين سرور و سالار شهيدان امام حسين (ع) همواره از سوي انديشمندان مورد دقت و بررسي و نقادي قرار گرفته است. هزاران مقاله و صدها كتاب از طرف صاحبان انديشه و قلم و بيان ازهمه ملل و نحل به رشته تحرير در آمده است.
در ذيل گزيده اي از نگاه برخي از انديشمندان به شخصيت امام حسين(ع) و حادثه عاشورا از نظرتان مي گذرد:

مهاتما گاندي (رهبر استقلال هند )

من زندگي امام حسين (ع)، آن شهيد بزرگ اسلام را بدقت خوانده‌ام و توجه كافي به صفحات كربلا نموده‌ام و بر من روشن شده است كه اگر هندوستان بخواهد يك كشور پيروز گردد، بايستي از سرمشق امام حسين (ع) پيروي كند.

چارلز ديكنز(نويسنده‌ معروف انگليسي)

اگر منظور امام حسين(ع) جنگ در راه خواسته‌هاي دنيايي بود، من نمي‌فهمم چرا خواهران و زنان و اطفالش به همراه او بودند؟ پس عقل چنين حكم مي‌نمايد كه او فقط به خاطر اسلام، فداكاري خويش را انجام داد.

ادوارد براون (مستشرق معروف انگليسي)

آيا قلبي پيدا مي‌شود كه وقتي درباره‌ي كربلا سخن مي‌شنود، آغشته با حزن و الم نگردد؟ حتي غيرمسلمانان نيز نمي‌توانند پاكي روحي را كه در اين جنگ اسلامي در تحت لواي آن انجام گرفت انكار كنند.

عباس محمود عقاد ( نويسنده و اديب مصري)

جنبش حسين، يكي از بي‌نظيرترين جنبشهاي تاريخي است كه تاكنون در زمينه دعوتهاي ديني يا نهضتهاي سياسي پديدار گشته است... دولت اموي پس از اين جنبش، به قدر يك عمر انسان طبيعي دوام نكرد و از شهادت حسين تا انقراض آنان بيش از شصت سال و اندي نگذشت.

واشينگتن ايروينگ (مورخ آمريكايي)

براي امام حسين (ع) ممكن بود كه زندگي خود را با تسليم شدن به اراده يزيد نجات بخشد ليكن مسئوليت پيشواي نهضت حيات بخش اسلام اجازه نمي‌داد كه او يزيد را به عنوان خلافت بشناسد. او بزودي خود را براي قبول هر ناراحتي و فشاري به منظور رها ساختن اسلام از چنگال بني‌اميه آماده ساخت. در زير آفتاب سوزان سرزمين خشك و در روي ريگهاي تفتيده عربستان، روح حسين فناناپذير برپاست. اي پهلوان و اي نمونه شجاعت و اي شهسوارمن، اي حسين!

طه حسين (دانشمند و اديب مصري)

حسين (ع) براي به دست آوردن فرصت و از سرگرفتن جهاد و دنبال كردن از جايي كه پدرش رها كرده بود، در آتش شوق مي‌سوخت.‌‌او زبان را درباره معاويه و عمالش آزاد كرد، تا به حدي كه معاويه تهديدش نمود. اما حسين، حزب خود را وادار كرد كه در طرفداري حق سختگير باشند.

جرج جرداق (دانشمند و اديب مسيحي)

وقتي يزيد، مردم را تشويق به قتل حسين و مامور به خونريزي مي كرد، آنها مي‌گفتند:«چه مبلغ مي‌دهي؟» اما انصار حسين به او گفتند:«ما با تو هستيم، اگر هفتادبار كشته شويم، باز مي‌خواهيم در ركابت جنگ كنيم و كشته شويم.

توماس كارلايل (فيلسوف و مورخ انگليسي

بهترين درسي كه از تراژدي كربلا مي‌گيريم، اين‌است كه حسين و يارانش ايمان استوار به خدا داشتند. آنها با عمل خود روشن كردند كه تفوق عددي در جايي كه حق با باطل روبرو مي‌شود اهميت ندارد و پيروزي حسين با وجود اقليتي كه داشت، باعث شگفتي من است.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها