0

اخبار قرآنی 20 مرداد

 
peymangb
peymangb
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 967
محل سکونت : azarbayjan gharbi

پاسخ به:اخبار قرآنی 20 مرداد
شنبه 21 مرداد 1391  1:33 AM

عرضه كتاب «مهر فروزان» برای اولين‌بار در نمايشگاه قرآن

گروه انديشه: كتاب «مهر فروزان» درباره شخصيت علمی و اخلاقی عارف بالله حضرت علامه آيت‌الله حاج سيد محمد حسين حسينی طهرانی(ره) برای اولين‌بار در نمايشگاه بين‌المللی قرآن عرضه شد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) از محل برگزاری نمايشگاه قرآن، اين كتاب از سوی نشر مبانی و معارف اصيل اسلام منتشر شده است و فرزند ايشان حاج سيد محمد محسن حسينی طهرانی چند روز پس از ارتحال ايشان آن را به رشته تحرير درآورده است.

موضوعات و عناوين مهم اين كتاب عبارتند از: نشو و نما در مهد علم تا نيل به رشته مهندسی فنی، هجرت به قم برای كسب معارف الهيه به عنوان تنها راه سعادت، آشنايی با علامه طباطبايی(ره) و هجرت به نجف اشرف، اساتيد ايشان در علوم مختلفه، آشنايی با موحد كبير حاج سيد هاشم حداد(ره)، اصول تربيتی و منهاج و مبانی علامه، شخصيت سياسی علامه و طرح ايجاد حكومت اسلامی، هجرت به مشهد مقدس و تأليف كتب دوره علوم و معارف اسلام.

از ديگر كتبی كه برای اولين‌بار از سوی نشر مبانی و معارف اسلام در نمايشگاه عرضه شده است می‌توان به كتاب «سرّالفتوح» اشاره كرد. كتاب سرّالفتوح ناظر بر كتاب پرواز روح است و تبيين انظار و آراء متعالی مكتب عرفان و توحيد در نهايت سير تكاملی بشر است.

بشر بواسطه استعداد و قابليت خلعت خليفةاللهی كه ناشی از نزول مقام ذات به شهادت آيه شريفه «و نفخت فيه من روحی» است، جامعيت صفات و اسماء كليه الهيه را به مقدار سعۀ وجودی خويش دارد و از آنجا كه خود اسماء و صفات به منشاء و اصل خود كه همان ذات پرودگار است قائم‌اند پس وصول به اين مرحله به نحو اطلاق وصول به مرتبه ذات و فناء در آن را در پی خواهد داشت.

نكته‌ای كه از قديم‌الايام اذهان بسياری از اهل تحقيق را به خود مشغول می‌داشت اين است كه چگونه ممكن است نفوس محدوده و مقيده بشری با آن سعه و ظرفيت محدود خود بتوانند به ذات لايتناهی و غير محدود حضرت حقّ برسند و معرفت شهودی نسبت به آن حاصل نمايند. لذا بسياری اصلاً معرفت حق را دربارۀ افراد بشر انكار نمودند، و برخی آنرا منحصر به بعضی از اشخاص چون معصومين(ع) دانسته‌اند و نهايت سير انسان را معرفت به اين دسته از مظاهر حق پنداشته‌اند.

مرحوم علامه طهرانی «رضوان‌الله عليه» در مقدمه اين كتاب به خوبی روشن می‌سازد كه معرفت شهودی ذات حق نه تنها امری محال و ممتنع نيست بلكه برای تمامی افراد بشر با رعايت تربيت سلوكی و تهذيب نفسانی ممكن است. البته ناگفته نماند كه اصل اين مطالب در دو كتاب ارزشمند ايشان توحيد علمی و عينی و الله‌شناسی موجود است و نيز بحث دربارۀ فناء در ذات و اثبات آن با مرحوم علامه طباطبايی در كتاب مهر تابان آمده است.

مرحوم علامه طهرانی در اين مقدمه به خوبی روشن می‌سازد كه تمامی هدف انبياء و اولياء الهی رساندن بشر به مقام معرفت ذات باری و مشاهده آن بواسطۀ فناء در ذات حق است و آنان كه اين مرتبه را برای انسان عادی ناممكن می‌پندارند نه از توحيد خبری دارند و نه از ولايت و ادراك هيچ يك از آن دو را نكرده‌اند و مردم را به گمراهی می‌كشانند و از به فعليت رساندن اين كيميا و اكسير كه قابليت وصول به مقام ذات است جلوگيری می‌نمايند.

علاقه‌مندان می‌توانند به منظور تهيه اين كتب به غرفه «نشر مبانی و معارف اصيل اسلام» واقع در بخش شرقی شبستان سالن نشر مكتوب مراجعه كنند.

peymangb

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها