0

اخبار کامل قرآنی (يكشنبه 18 تير 1391)

javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 53859

پاسخ به:اخبار کامل قرآنی (يكشنبه 18 تير 1391)
یک شنبه 18 تیر 1391  11:00 AM

مجتبی بيابان‌پور:
مسابقات قرآن را بهانه‌ای برای تشكيل جلسات تبادل افكار در حوزه قرآن قرار دهيم

گروه فعاليت‌های قرآنی: نفر برتر اولين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان، گفت: مسئولان برگزاری مسابقات قرآن آن هم ويژه قشر دانشجو، برپايی آن را بهانه‌ای بدانند كه دانشجويان فعال در امور قرآنی را از سراسر جهان به دور هم جمع كرده تا اين‌گونه با فعاليت‌های قرآنی يكديگر آشنا شوند.

مجتبی بيابان‌پور، نفر اول رشته حفظ اولين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران‌(ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: مسئولان برگزاری مسابقات قرآن آن هم ويژه قشر دانشجو و فرهيخته، برپايی آن را بهانه‌ای بدانند كه دانشجويان فعال در امور قرآنی را از سراسر جهان به دور هم جمع كرده تا اطلاعات قرآنی رد و بدل شود و اينگونه دانشجويان با فعاليت‌های قرآنی يكديگر آشنا شوند.

وی ادامه داد: زمان برپايی اين مسابقات را به فرصتی تبديل سازيم تا دانشجويان خارجی به ميزان كمی و كيفی با پيشرفت‌های يكديگر در امور قرآنی آشنا شوند و اينگونه نباشد كه همه چيز منحصر به برگزاری چند روزه و كسب مقام و جايزه باشد. بايد مسابقات قرآن دانشجويان مسلمان را به گونه‌ای برگزار كرد كه اهدافی چون ارتباط دائمی با فعالان قرآنی ديگر كشورها را دنبال كند. در اين صورت، منافع برگزاری مسابقات قرآن افزايش خواهد يافت و در غير اين صورت منافع آن اندك و مقطعی است.

بيابان‌پور تصريح كرد: دعوت‌شدگان به مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان از اين ويژگی برخوردار‌ند كه حفاظ و قراء برتر در دانشگاه خود هستند. اغلب آنها نيز در دانشگاه‌های اسلامی تحصيل می‌كنند. به دليل حضورم در اولين دوره اين مسابقات با تعدادی از آنها آشنا شدم و با آنها گفت‌‌وگو داشتم. اكثر آنها نخبه‌های قرآنی كشورشان بودند و صرفاً يك قاری و حافظ نبودند بلكه اكثريت مدرس علوم قرآنی و صاحب‌فكر و ايده در اين زمينه بودند.

وی افزود: اين موضوع دانش و فرهيختگی آنها را زمانی متوجه شدم كه در حاشيه برگزاری رقابت‌های اولين دوره مسابقات بين المللی قرآن دانشجويان مسلمان، نشستی با حضور حجت‌‌الاسلام و المسلمين بی‌آزار شيرازی برگزار شد. دانشجويان خارجی بسيار از آن يك ساعت و حضور در آن مباحث و جلسه به خوبی سخن می‌گفتند و شگفت‌زده آن حرف‌ها بودند. اين نشان‌دهنده آن است كه بايد حضور اين افراد را در اين فضا، بهانه‌ای برای تبادل افكار قرار دهيم.

نفر برتر اولين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان اظهار كرد: با افزايش تعداد روز‌های حضور اين افراد و يا لغو بازديد‌های بی‌فايده، بايد تعداد اين جلسات تبادل افكار بيشتر شود. در اولين دوره چون مسابقات كه به ميزبانی اصفهان برگزار شد، بازديد از فولاد مباركه اصفهان انجام شد. من با دانشجويان خارجی كه صحبت می‌كردم، اين بازديد و حتی ديدن آثار باستانی برايشان جذاب نبود، بلكه به دنبال آن بودند كه فكر و كار‌های قرآنی ما را دريافت كنند؛ اما جلسه حجت‌الاسلام بی‌آزار شيرازی برايشان جذاب بود.

وی ادامه داد: در اولين دوره در رشته حفظ كل قرآن كريم، رقبای جدی من از دانشجويان كشورهای يمن، اندونزی و پاكستان بودند و من اين نگرانی را داشتم كه رتبه اول را كسب نكنم، اما شكر خدا با حسن حفظ خوبی كه داشتم اين رتبه را دريافت كردم. شايد اينكه ديگر متسابقان با سيستم قرنطينه‌ مسابقات ايران آشنا نبودند، دچار استرس شدند و شايد قوانينی كه در ايران برای وقف و ابتدا وجود دارد باعث می‌شود كه نتوانند رتبه بالا دريافت كنند.

بيابان‌پور درباره نحوه برگزاری اين مسابقات توسط سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشجويان كشور جهاد دانشگاهی، گفت: آنچه كه در اولين دوره شاهد آن بودم، فعاليت دلسوزانه‌ و با انگيزه مسئولان برگزاری مسابقات بود در حالی كه در ديگر رقابت‌هايی كه در كشورمان شركت كرده بودم گاهی شاهد بی‌انگيزگی و از سر اجبار كار كردن مسئولان برگزاری مسابقات بودم. تيم داوری خوبی نيز انتخاب شده بود. داوری‌ها در ايران، استانداردهای خود را دارد و در بسياری از مسابقات سطوح بالا يكسان است.

وی تصريح كرد: متسابقان در رشته حفظ، اكثراً قوی در مسابقات حاضر می‌شوند اما در رشته قرائت قرآن، چون ديگر كشورها به رشه قرائت آنچنان بهاء نمی‌دهند، افرادی كه در مسابقات ايران شركت می‌كنند بسيار از قاريان كشورمان ضعيف‌تر هستند. اين مورد در مسابقات قرآن سازمان اوقاف نيز مشاهده می‌شود. حتی جا دارد كه ايران بيشتر به رقابت‌های حفظ بپردازد و حتی رشته قرائت را حذف كند چرا كه در رشته قرائت، هميشه رقابت بين يكی و دو كشور است و قاريان ما هميشه برتر هستند. اين هزينه‌ها می‌تواند برای رشته‌هايی چون مفاهيم و تفسير قرآن اختصاص يابد. تعدادی از بزرگان كشور نيز بر اين مطلب اشاره دارند.

بيابان‌پور در پايان يادآور شد: جايزه اولين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان برای اينجانب بسيار بابركت بود. بخشی از آن را برای توسعه فعاليت‌های قرآنی زادگاهم آران و بيدگل به ويژه نوجوانان اين شهر هزينه كردم. از سال 85 حركت خوبی در شهر آران و بيدگل شكل گرفت و به حقيقت اين جايزه بسيار بركات برای قرآن‌آموزان اين شهر داشت.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها