0

اخبار قرآنی (1391/03/08)

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار قرآنی (1391/03/08)
دوشنبه 8 خرداد 1391  10:43 PM

آغاز به كار همايش دو روزه «درباره علم دينی» در دانشگاه تهران

گروه انديشه: همايش «درباره علم دينی»، امروز دوشنبه 8 خرداد، به همت كانون انديشه جوان در دانشكده علوم اجتماعی دانشگاه تهران آغاز به كار كرد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، همايش «درباره علم دينی»، با هدف ايجاد بستری برای گفتگو و تبادل نظر درباره مباحث مربوط به علم دينی در ميان انديشمندان ايران امروز دوشنبه 8 خرداد آغاز شد و تا عصر روز سه شنبه 9 خرداد ماه ادامه خواهد داشت.

همايش «درباره علم دينی»، پس از سخنرانی اميد باقرپور، دبير علمی همايش در خصوص نسبت تجدد و دين و پس از اعلام برنامه از سوی مجری همايش با سخنرانی يوسف اباذری، پژوهشگر جامعه شناسی با عنوان جامعه شناسی مواجه با علم در ايران رسماً آغاز شد.

اباذری، در سخنرانی خود با بيان اينكه بحث از مدرنيته در حال تمام شدن است، افزود: مدت هاست كه ديگر مطلب جديدی در اين خصوص گفته نمی‌شود و ظرف ده سال آينده مدرنيته از محور بحث ها خارج می‌شود و ديگر چندان مورد اعتناء واقع نخواهد شد.

وی در ادامه با اشاره به ادوار مختلف تاريخ ايران در دوره معاصره، از زمان مشروطه به اين سو و توضيح نحوه برخورد حاكمان اين دوره با علوم انسانی گفت: علوم انسانی در اين دوره‌ها يا نفی شده است و يا به جهت جدا كردن برخی از متفكران اين دوره‌ها از انديشه‌های چپ كه برای حاكميت رضاخان خطرناك تلقی می شد، مورد توجه قرار گرفت.

اباذری، به متفكران نظير آل احمد و شريعتی به عنوان افرادی اشاره كرد كه با مبانی اسلامی و شيعی به مواجه با جامعه شناسی پرداخته‌اند و به شدت درگير مسائل اجتماعی بوده‌اند.

وی همچنين از سيدحسين نصر ياد كرد كه می‌كوشيد از طريق حاكميت به طرح مباحث اجتماعی بپردازد و آن را عموميت ببخشد.

بنا بر اين گزارش تغييراتی در برنامه‌های اين همايش صورت گرفت كه بر اين اساس ميزگرد نخست روز اول حذف شد و سخنرانی رضا داوری اردكانی با عنوان مواجهه مسلمين با دانش يونانی به عنوان پايان بخش روز نخست همايش، جايگزين ميزگرد نخست اين همايش شد.

ديگر برنامه های اين همايش ميزگردی با حضور حجت الاسلام و المسلمين داود فيرحی و حجت الاسلام و المسلمين پارسانيا است كه از ساعت 15 تا 16:15 با موضوع نسبت علم و تمدن برگزار خواهد شد.

اين گزارش می‌افزايد فعلاً تغييری در برنامه‌های روز دوم همايش ايجاد نشده است و طبق برنامه ميزگرد بيژن عبدالكريمی و حسين كچوئيان با موضوع مناسبت الهيات و علوم انسانی در روز سه شنبه 9 خرداد ماه در ساعت 13:30 اولين نشست روز دوم همايش است. در ساعت 15 روز سه شنبه نشست دوم با عنوان عقل و ايمان با حضور حجت الاسلام و المسلمين سيدمهدی ميرباقری و حجت الاسلام علی اكبر رشاد برگزار خواهد شد و سخنرانی سعيد زيباكلام با عنوان علوم اجتماعی دينی پايان بخش روز دوم همايش خواهد بود.

يادآور می‌شود همايش «درباره علم دينی» روز های دوشنبه و سه‌شنبه، 8 و 9 خردادماه، از ساعت 13:30 ‌تا 18 به همت كانون انديشه جوان و با همكاری بسيج دانشجويی دانشكده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، در تالار ابن‌خلدون اين دانشكده، واقع در پل نصر(گيشا) جنب بيمارستان شريعتی برگزار می‌شود.

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها