0

اخبار سینما و تاتر 91/01/20

mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 287351

پاسخ به:اخبار سینما و تاتر 91/01/20
دوشنبه 21 فروردین 1391  12:04 AM

نسخه چاپيارسال به دوستان
21 فروردین، روز «هنر انقلاب اسلامی»
فارسی: پیش‌بینی‌های شهید آوینی در مورد سینما امروز محقق شده است

خبرگزاری فارس: محمدعلی فارسی مستندساز معتقد است هرچند شهید آوینی فرصت تدوین تئوری‌های خود را در مورد سینما به دست نیاورد اما امروز پیش‌بینی‌های او در مورد سینما محقق شده است.

خبرگزاری فارس: فارسی: پیش‌بینی‌های شهید آوینی در مورد سینما امروز محقق شده است

«محمدعلی فارسی» در مورد آشنایی خود با شهید سیدمرتضی آوینی اظهار داشت: تقریبا در پنج شش سال آخر عمر شهید آوینی در کنارشان بودم، ابتدا به عنوان اپراتور و در ادمه به عنوان مونتور در کنار وی فعالیت می‌کردم.

او ادامه داد: در آن سال‌ها آوینی بیشتر در میان بچه‌های جنگ شناخته شده بود و بچه‌ها علاقه ویژه‌ای به ایشان داشتند. البته پیش از همکاری با آوینی در یک دوره کوتاه ایشان به عنوان استاد در کلاس‌هایی که در صداوسیما تشکیل می‌شد حضور داشتند و من شاگردشان بودم. بچه‌ها دوست داشتند به آوینی نزدیک شوند و من هم همین طور. بعدها به واسطه کاری که ایشان در جهاد انجام می‌دادند به او معرفی شدم تا همکاری داشته باشیم و  وی هم پذیرفت و از آن زمان تا پایان عمرشان همراه بودیم.

فارسی دلیل علاقمندی افراد برای نزدیک شدن به شهید آوینی را چنین تشریح کرد: آوینی شخصیتی کاریزماتیک داشت و این موجب می شد افراد نسبت به وی علاقه پیدا کنند. چندان نمی توان در این مورد توصیفی عقلانی و براساس حساب و کتاب ارائه کرد. شاید به خاطر خلوص، اعتقادها و باورها و سلامت نفس و همه اینها بود.

او با اشاره به دیدگاه متفاوت شهیدآوینی در مورد سینما گفت: من در دانشکده صداوسیما سینما خوانده بودم، اما معتقدم در مدتی که کنار آوینی بودم بیشتر سینما یاد گرفتم و به این هنر مسلط شدم. نگاه او موجب شد به سینمای بومی باور پیدا کنم، زیرا تفکر او در مورد سینما پویا و مترقی بود.

این مستندساز در ادامه افزود: آنچه به عنوان سینما در نگاه آوینی جلوه می‌کرد متفاوت و ورای سینمای ترجمه شده از غرب بود که در دانشگاه‌ها می‌آموختیم. همین نوع نگاه آوینی موافق‌ها و مخالف های خودش را نیز داشت زیرا این نگاه پیش از این تجربه نشده بود.

فارسی ریشه وجود تفاوت و نوگرایی را در اندیشه شهید آوینی چنین بیان کرد: آوینی فیلم‌های زیادی ساخته بود و روایت فتح صرفا به واسطه نوع تفکر و اندیشه متفاوت آوینی توانست تفاوت‌های جنگ ما را با سایر جنگ‌ها به نمایش بگذارد. همه این‌ها به نوع نگاه آوینی برمی‌گشت، او به شدت با مطالعه بود و از بچگی گویا علاقه ای جدی به مطالعه داشته و به دو زبان مادری‌اش و انگلیسی کتاب های بسیاری خوانده بود. او می‌توانست براساس اطلاعات و داشته‌های خود و برداشتش از سینما خطوط اتصالی بیابد که همین موجب تفاوت نگاه او به سینما می‌شد.

او ادامه داد: آوینی در مورد وضعیت سینما پیش بینی‌هایی داشت که فرصت چندانی برای تامل روی آن‌ها و تدوینشان و در نهایت تدریس آن‌ها پیدا نکرد، اما امروز می‌بینیم که این پیش بینی‌ها محقق شده است.

انتهای پیام/ی

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها