0

مطالب خواندنی ماه رمضان

sukhteh
sukhteh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7880

پاسخ به:مطالب خواندنی ماه رمضان
چهارشنبه 20 مهر 1390  9:34 PM

روز یازدهم: توفیق احسان

رحمت

دعای روز یازدهم

« اللهمَّ حَبِّب اِلیَّ فیهِ الاحسانَ، و كَرِّه اِلیَّ فیهِ الفُسُوقَ والعِصیانَ، وَ حَرِّم عَلیَّ فیهِ السَّخَطَ وَالنیرانَ، بِعَونِكَ یا غِیاثَ المُستَغیثینَ »

خداوندا در این روز احسان و نیکویی را محبوب من و فسق و معاصی را ناپسند من قرار ده و در این روز خشم و آتش قهرت را به من حرام گردان به یاری خود ای فریاد رس فریاد رسان .

# احسان چیست؟

1 - سرشت نیکان: علی علیه السلام: «احسان سرشت نیکوکاران است.» (1)

2 - زینت علم: علی علیه السلام: «زینة العلم الاحسان; احسان زینت علم است.» (2)

3 - اوج ایمان: علی علیه السلام: «راس الایمان الاحسان; احسان راس ایمان است.» (3)

# آثار و نتایج احسان

1 - عنایت‏خداوند: قرآن کریم: «ان الله لمع المحسنین‏ ؛ خداوند با نیکوکاران است» (4)

2 - محبت الهی:قرآن کریم: «احسنوا ان الله یحب المحسنین‏، نیکی کنید زیرا خداوند نیکوکاران را دوست دارد» (5)

3 - بذر دوستی: علی علیه السلام: «الاحسان الی المسیئ یستصلح العدو ; نیکی به بد رفتار، دشمن را اصلاح می‏کند» (6)

4 - هدایت:قرآن کریم: «تلک آیات الکتاب هدی و رحمة للمحسنین‏، این است آیات کتاب [خدای حکیم] که رحمت و هدایت است‏برای نیکوکاران» (7)

5 - رحمت الهی: قرآن کریم: «ان رحمت الله قریب من المحسنین‏، البته رحمت ‏خداوند به نیکوکاران نزدیک است» (8)

6 - رفعت و بزرگی: علی علیه السلام: «بلندی مرتبه و مقام به وسیله نیکوکاری به دست می‏آید » (9)

7 - عاقبت ‏به خیری: علی علیه السلام: «هر کس به مردم نیکی کند، عاقبت‏ به خیر خواهد شد» (10)

پاورقی ها:

1- غررالحکم، ماده حسن.

2- همان.

3- همان.

4- عنکبوت/ 69.

5- بقره/ 195.

6- غررالحکم، ماده حسن.

7- اعراف/ 56.

8- لقمان/ 3.

9- غررالحکم، ماده حسن.

10- همان.

منبع: نشریه مبلغان، شماره 23، بااندکی تصرف

اللّهمّ عرّفنی نفسک فانّک إن لم تعرّفنی نفسک لم أعرف رسولک اللّهمّ عرّفنی رسولک فانّک ان لم تعرّفنی رسولک لم اعرف حجّتک

حافظ از دست مده دولت این کشتی نوح / ور نه طوفان حوادث ببرد بنیادت

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها