علی دوستی درباره صعود تیم نوجوانان به مرحله نهایی مسابقات قهرمانی آسیا صحبت های زیر را مطرح کرد:
*مسابقات مقدماتی در عراق چطور بود؟
گروه ایران نسبت به گروه های دیگر دشوارتر بود اما خوشبختانه توانستیم به نتیجه دلخواه دست پیدا کنیم.
* قبل از شروع مسابقات نگرانی داشتید...
دلیل نگرانی ام این بود که می دانستم تیم های قوی در این دوره از مسابقات حضور دارند. فیلم بازی قطر را دیده بودم. آنها در جام خلیج فارس دوم شده بودند. عراق هم همیشه در رده های پایه یکی از بهترین ها در آسیا است. من باید می ترسیدم. فوتبال در رده های پایه خیلی سخت است و نوجوان ممکن است در یک لحظه به هم بریزد. می دانستم در عراق نمی گذارند تیم نوجوانان این کشور حذف شود و همه عوامل دست به دست هم می دهند که آنها صعود کنند.
* چنین چیزی مشهود بود؟
کاملا. عرب ها با هم بودند و ایران در این مسابقات غریب بود. نمی خواستند ایران صعود کند. اگر کار ما به بازی عراق می کشید قطعا حذفمان می کردند و دستمان هم به جایی بند نبود. گلی که عراق به ما زد کاملا آفساید بود اما نمی توانستیم اعتراضی داشته باشیم چون رسیدگی نمی کردند. همه چیز از خودشان بود و ایران کاملا بیگانه بود. نصف مصاحبه هایی که انجام می شد به زبان عربی بود و ترجمه نمی کردند و متوجه نمی شدیم چه می گویند اما با همه این شرایط لطف خدا شامل حالمان شد. قطر را طوری بردیم که دیگر جای هیچ حرف و حدیثی باقی نماند.
* قضیه ایراد به فیزیک بازیکنان ایران چه بود؟
اصلا مشکلی نداشتیم. قبل از اعزام تیم، طبق اساسنامه مسابقات زیر نظر دکتر هاشمیان بازیکنان مورد آزمایش قرار گرفتند. یک هفته مانده به مسابقات متوجه شدیم سه بازیکن اصلی خود را نمی توانیم داشته باشیم. وقتی هم به دهوک رسیدیم متوجه شدیم امیر حسین کریمی کاپیتان تیم به دلیل اینکه در دوره قبل 10 دقیقه بازی داده اند در این دوره نمی تواند به میدان برود. کریمی 40 درصد تیم من بود اما باید این شرایط را می پذیرفتیم.
* برنامه های شما برای مسابقات قهرمانی آسیا چیست؟
هر 16 تیمی که به مسابقات نهایی صعود کردند قوی هستند و همه از کسب جواز جام جهانی می گویند. هر یک از این تیم ها تا دندان مسلح هستند. اگر تیمی می خواهد به جام جهانی برود اگر کمتر از 50 بازی تدارکاتی داشته باشد نمی تواند موفق شود. ما نیاز به حضور در چندین تورنمنت خوب و عالی داریم. باید از تیم های بزرگ دعوت کنیم تا با ما بازی کنند. من هنوز با کفاشیان دیداری نداشتم اما به زودی صحبت هایم را با ایشان انجام می دهم.
* برای این صعود پاداشی هم در نظر گرفته شده است؟
پاداش ما همان لبخندها و شادی مردم است. مردم در یک سال و نیم گذشته بابت ناکامی های تیم ملی در رده های مختلف ناراحتی کشیده اند.
* تا چه زمانی با فدراسیون قرارداد دارید؟
تا پایان دی ماه قرارداد داریم و برای بعد از آن هر چه نظر فدراسیون باشد انجام می دهیم. من همیشه چمدانم آماده است.
* حرف پایانی؟
فقط باید از مربیان زحمتکشی که این بازیکنان را پرورش داده اند تشکر کنم. ما هر چه داریم از این مربیان است و زحمت اصلی بر دوش آنهاست. این موفقیت برای این مربیان است.