0

آنچه در چالوس ندیده اید

 
shemshi1
shemshi1
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 571

پاسخ به:آنچه در چالوس ندیده اید
دوشنبه 24 مرداد 1390  6:58 PM

تاریخ در چالوس

کاخ اجابت در دوره پهلوی، در روستای اجابت از بخش کلاردشت ساخته شد. این کاخ در محلی مشرف به منطقه کلاردشت بنا شده و تزئینات و گچبری‌هایی زیبایی به شیوه معماری اروپا دارد. حیاط کاخ پوشیده از درختان سرو سرسبز است و در حال حاضر به عنوان استراحت گاه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاخ چای‌خوران را هم می توانید در جنوب میدان معلم چالوس و در منطقه‌ای موسوم به محوطه کاخ ببینید. این کاخ از بناهای دوره پهلوی اول است و بنای آن در محوطه‌ای به مساحت تقریبی 4هزار متر مربع در یک طبقه و زیر زمین احداث شده‌است. این کاخ به منظور استراحت موقت و کوتاه مدت بکار می‌رفته و بر خلاف سایر کاخ های این دوره‌، بسیار ساده و بی پیرایه است. مصالح عمده آن از سنگ و آجر تشکیل شده و نفوذ معماری اروپایی در ساختمان آن به وضوح مشهود است.

بقعه متبرکه سید محمد در روستای زوات واقع در ضلع جنوبی کمربندی چالوس به تنکابن قرار دارد. بنای اصلی مقبره به صورت 8ضلعی است که گنبدی 8 وجهی بر فراز آن قرار گرفته است.

کاروانسرای سر قله کندوان هم که این روزها چیز زیادی از آن باقی نمانده، در منتهی الیه جنوبی مازندران و در سر قله کندوان قرار دارد. این کاروانسرا به شیوه 4ضلعی و با ابعاد 14در 16متر ساخته شده و سقفی گنبدی شکل داشته است.

کاروانسرای سنگی پای قله کندوان یکی دیگر از کاروانسراهای کوهستانی چالوس است که در فاصله 200 متری شمال تونل کندوان قرار دارد و به صورت چهارضلعی در ابعاد 9 در 22 متر در امتداد شمالی ـ جنوبی ساخته شده است. این کاروانسرا از 2 ردیف طولی سنگ های گنبددار تشکیل شده که امروزه ۵ گنبد بخش شرقی کاروانسرا باقی مانده‌است.

 

 

 

اللهم صلی علی محمد وآله

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها