0

اخبار گوناگون امروز

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار گوناگون امروز
دوشنبه 19 اردیبهشت 1390  1:55 PM

نسخه چاپي ارسال به دوستان
رئيس شوراي اسلامي بخش طرقبه:
تمركز بر اشتغال از مهاجرت روستائيان مي‌كاهد

خبرگزاري فارس: رئيس شوراي اسلامي طرقبه گفت: مهاجرت نكردن روستائيان در صورت توجه به روستاها با تمركز بر اشتغال عملي مي‌شود.


 

قدير لطفي امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در طرقبه، ضمن تأكيد بر توجه ويژه به روستاها اظهار داشت: با وجود اينكه روستاها و روستائيان در مسايل كلي انقلاب و دفاع مقدس نقش موثري ايفا كرده‌اند، اما وضعيت روستاها در شرايط مطلوبي قرار ندارد.
رئيس شوراي اسلامي طرقبه گفت: در آمار ارائه شده، سرانه روستايي در بخش‌هاي مختلف همچون راه روستايي، بهره‌مندي از آب شرب سالم و مسكن روستايي بسيار پايين‌تر از سطح استاندارد است كه همين مسئله سبب شده به ويژه در سال‌هاي بعد از انقلاب جمعيت روستايي به حاشيه شهرها نقل مكان كنند.
وي تصريح كرد: در مواردي كه به تعدادي از روستاها نيز امكانات رفاهي همچون آب، برق، گاز و تلفن رسانده شده است اما باز هم شاهد خالي شدن آن روستا از سكنه بوده‌ايم چرا كه موضوع اشتغال در اين روستاها به عنوان نخستين و مهم‌ترين نياز آنان مورد توجه نبوده است.
وي افزود: اگر قرار است خدمات رفاهي مانند آب، برق، بهداشت و آموزش به روستاها منتقل شود، بايد در كنار آن به اشتغال روستايي نيز توجه ويژه شود.
لطفي افزايش مهاجرت از روستا به شهر را معضلي جدي دانست و خاطر نشان كرد: اگر چه سال‌هاست موضوع افزايش مهاجرت از روستا به شهر به عنوان معضلي جدي مطرح بوده و همواره از به كارگيري راه‌هاي موثر به منظور معكوس كردن اين روند سخن به ميان آمده است اما بايد به اين نكته توجه داشت آيا روستاها ظرفيت خدمت‌رساني به افزايش جمعيت را دارا هستند.
لطفي اظهار داشت: اگر قرار باشد جمعيت روستايي رشد كند به دليل نبود امكانات و اينكه منابع توليد، قديمي است امكاني براي خدمات‌دهي به آنها وجود ندارد؛ بنابراين قبل از هر اقدامي بايد به دنبال افزايش سطح خدمات در اين مناطق باشيم.
وي خاطر نشان كرد: در اكثر روستاها با توجه به حاكم بودن قانون خرده مالكي و تأمين آب از طريق چشمه و قنات به دليل خشكسالي‌هاي پي در پي و ايجاد محدوديت در كشاورزي بسياري از روستائيان مستأصل شده و همين دليل سبب شده روند مهاجرت سرعت بيشتري بگيرد.
رئيس شوراي اسلامي طرقبه توجه به آبخيزداري را عامل مهمي در ماندگاري روستائيان در روستا دانست و گفت: آنچه به عنوان مهم‌ترين عامل ماندگاري روستائيان بايد در اولويت رسيدگي قرار بگيرد، موضوع توجه به آبخيز و آبخوان‌داري است.
وي افزود: تأمين آب شرب و كشاورزي روستائيان عامل مهمي است كه سبب ماندگاري روستائيان در روستا مي‌شود.
لطفي با اشاره به نامگذاري سال گذشته توسط استاندار خراسان رضوي به نام سال رسيدگي به وضعيت روستاها، اقدامات صورت گرفته را بسيار موثر دانست و خاطر نشان كرد: اگر چه به دنبال نامگذاري سال گذشته، قدم‌هاي خوبي براي پيشرفت و آباداني، مانند آب شرب روستايي، گازرساني و جاده‌هاي روستايي روستاها برداشته شده است اما اميدواريم اين روند در سال جاري ادامه داشته باشد.
وي رشد اشتغال‌زايي در روستا را سبب معكوس شدن مهاجرت دانست و افزود: ايجاد اشتغال در روستا سبب جلوگيري از مهاجرت روستائيان به شهر ميشود كه بايد مسئولان به اين امر توجه ويژه كنند.
انتهاي پيام/م10

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها