پاسخ به:اخبارفرهنگی
چهارشنبه 31 فروردین 1390 10:59 PM
خبرگزاري فارس: كارسناسان سينماي مصر معتقدند تنها صنعت سينما در جهان عرب پس از انقلاب مردمي اين كشور شاهد حذف هنرمندان ضدانقلابي خواهد بود و اين سينما شاهد حركتي عميق در جهت اهداف انقلابي مردم مصر حركت خواهد كرد.

به گزارش خبرگزاري فارس، سينماگران، كارگردانان و نويسندگان سينماي مصر بر اين اتفاق دارند كه كساني كه با انقلاب مردمي اين كشور در ژانويه 2011 مخالفت كردند بايد مورد تحريم قرار گرفته و كارهاي آنان نبايد مورد استقبال قرار بگيرد.
آنان معتقدند تهيهكنندگان ديگر از هنرمندان ضدانقلاب مصر استفاده نميكنند و اين در حالي است كه برخي از سينماگران مصري دخالت سياست در هنر را رد ميكنند.
به گزارش پايگاه خبري الجزيره، احمد عاطف كارگردان برتر سينماي مصر ميگويد: هرچند سينماي مصر بر مبناي تجاري بنانهاده شده تا بر مبناهاي هنري و ارزشي اما استفاده تهيهكنندگان از هنرمندان ضد انقلابي ميتواند موجب حمله مردم مصر به آنان شود و اين واكنشي كامل عادي و قابل پيشبيني است.
اين كارگردان مصري درباره آينده تنها صنعت سينماي جهان عرب تاكيد ميكند: فعاليت سينمايي در يكي دو سال آينده مخاطرهآميز خواهد بود چراكه مصريها به مسايلي چون آينده كشور، تحولات سياسي مثل قانون اساسي، انتخابات پارلماني و رياستجمهوري توجه دارند و توجهي به سينما ندارند.
وي ميافزايد: سينماي مصر در آينده بايد در امور اجتماعي و سياسي به صورت ويژه و اساسي بپردازد چراكه مردم به دنبال اين گونه مباحث هستند.
علاوه بر احمد عاطف، يسري نصرالله كه هماكنون در حال ساخت فيلمي درباره انقلاب مصر است، ميگويد: من مخالف هرگونه ليست سياه از هنرمندان هستم بهويژه آنكه اين هنرمندان اكثرا از مردم عذرخواهي كرده و با انقلاب همراه شدهاند.
وي ميافزايد: من اساسا هنرمندان را بر اساس شهرتشان براي بازي در فيلمها انتخاب نميكنم و مهم هنر ايفاي نقش است و ليست سياه مخصوص كساني است كه در برابر انقلاب ايستاده و فساد سياسي و اقتصادي داشتهاند.
يسري الجندي سناريست مصري نيز ميگويد: برخي از هنرمندان در جهان بسته خود زندگي ميكنند و به مسائل عمومي دقت كافي ندارند لذا مواضع ضد انقلابي اتخاذ ميكنند.
وي ميافزايد: من با هرگونه ليست سياه مخالفم چراكه انقلاب آمده تا هنرمندان را با واقعيتهاي جامعه آشنا كند لذا جو فاسد و تجاري سينماي مصر تغيير خواهد كرد و اين تغيير هماكنون نيز در حال اجرا است و در آينده شاهد تهيهكنندگان غيرتجاري خواهيم بود.
اين سناريست مصري تاكيد ميكند: هنرمندان مصري بايد امروز و پس از انقلاب مصر از واقعيت مصر، آرزوها و آينده آن سخن بگويند و براي يافتن حقيقت در انقلابي كه حيات فكري، فرهنگي و اجتماعي، سياسي ما را تغيير ميدهد عميقانه تفكر كنند و از كارهاي لحظهاي و احساسي بپرهيزند.
ماجده خيرالله منتقد سينماي مصر با اشاره به شهرتطلبي و تفكر تجاري هنرمندان مصري ميگويد: مخالفت هنرمندان با انقلاب مصر امري است كه به اين زودي از ذهن مردم پاك نخواهد شد.
همچنين «نادر عدلي» با اشاره به توقف نسبي فعاليتهاي هنري در سينما و تلويزيون مصر ميگويد: سينماگران تاكنون از اين توقف 16.5 ميليون دلار ضرر ديدهاند.
وي در عين حال از عدم امكان جداكردن سينماي مصر از حوادث اخير منطقه سخن ميگويد و ميافزايد: پس از آرام شدن موج انقلابها سينما نيز همچون بعد از جنگ اعراب و اسرائيل در سالها 67 و 73 خود را بازخواهد يافت و قهرمانان جديد خود را كه با اوضاع جديد همراه است، خواهد شناخت.
انتهاي پيام/