0

ديپلماسي عمومي و جنگ نرم

siamy1373
siamy1373
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 4549

پاسخ به:ديپلماسي عمومي و جنگ نرم
چهارشنبه 24 فروردین 1390  3:01 PM

نسخه چاپي ارسال به دوستان
كنفرانس تصوير بحراني اسرئيل در جهان-2
فليپس سي‌يب: اسرائيل در حوزه ديپلماسي عمومي حرفي براي گفتن ندارد

خبرگزاري فارس: يكي از شركت كنندگان در كنفرانس "تصوير بحراني اسرائيل در جهان " درباره حضور رژيم صهيونيستي در عرصه ديپلماسي عمومي با انتقاد از عملكرد اين رژيم اعلام كرد كه رژيم صهوينيستي در اين عرصه مقابل رقبايش هيچ حرفي براي گفتن ندارد.

به گزارش فارس به نقل سايت عبري زبان دانشگاه "بار ايلان "، كنفرانس دو روزه " تصوير بحراني اسرائيل در جهان " با حمايت مركز دانشگاهي "بار ايلان " رژيم صهيونيستي و با همكاري مركز ديپلماسي عمومي دانشگاه كاليفرنياي جنوبي در سرزمين اشغالي برگزار شد.

مركز ارتباطلات بين‌الملل وابسته به دانشگاه بار ايلان رژيم صهيونيستي در راهبرد جديد خود به دنبال تغيير چهره رژيم صهيونيستي در دو عرصه داخلي و بين المللي بوسيله ديپلماسي عمومي است.
در عرصه داخلي توجه بيشتر بر ساكنين عرب زبان سرزمين اشغالي است و در عرصه بين الملل توجه بيشتري بر اروپا، آفريقا و كشورهاي شرق آسيا شده است.

* راهبرد ارتباطات مهم‌ترين وسيله پيروزي اسرائيل

پروفسور "فليپس سي‌يب " متخصص روزنامه نگاري، ديپلماسي عمومي و روابط بين‌الملل و همچنين رئيس مركز ديپلماسي عمومي دانشگاه كليفرنياي جنوبي يكي از شركت كنندگان در كنفرانس بود.

وي در سخنان خود گفت: با توجه به موقعيت آسيب پذير اسرائيل در جهان به دليل وقوع جنگ‌هاي خشن و ديگر مشكلات، مهم ترين وسيله براي برطرف كردن جايگاه آسيب پذير اسرائيل، استفاده از راهبردهاي ارتباطات و همچنين استفاده هوشمند از عرصه ديپلماسي عمومي است.

* ديپلماسي عمومي اسرائيل رها شده است

فليپس سِيب گفت: متأسفانه ديپلماسي عمومي اسرائيل در بعضي از عرصه‌هاي بسيار مهم مانند عرصه رسانه بين‌الملل تا قسمتي رها شده است و اسرائيل عملا در اين موارد حرفي براي گفتن ندارد.
وي افزود: عرصه رسانه بين‌الملل به عنوان يك ميدان رقابتي براي بازيگران تعريف شده است و بازيگر در اين ميدان و بوسيله رسانه به اهداف خود مي‌رسد.

اين متخصص ديپلماسي عمومي گفت: رسانه بين المللي يكي از رقابتي‌ترين عرصه‌هاي ارتباطات است و با وجود گسترش شبكه‌هاي اجتماعي، شنونده و مخاطب رسانه‌ مانند تلويزيون بيش از ديگر رسانه‌ها است.

* اسرائيل مقابل رقبا حرفي براي گفتن ندارد

سي‌يب گفت: "راشاتودي " و "الجزيره " دو مثال خوب در عرصه رسانه و ديپلماسي عمومي هستند و اسرائيل مقابل اين رقبا هيچ حرفي براي گفتن ندارد.
وي افزود: من هيچ وقت رسانه دولتي اسرائيل را در هيچ كجا مشاهده نكردم در حالي‌ كه دو رسانه فوق در همه مسائل حضور دارند.

سي‌يب همچنين گفت: من براي اطلاع از مسائل اسرائيل بايد به صورت آن لاين از اخبار استفاده كنم كه اين مسئله چيز خوبي است ولي اين شيوه تنها مي‌تواند يك مخاطب مثل من را به خود جذب كند و مخاطبين ديگر بدون اطلاع باقي مي‌مانند.

* جذب مخاطب براي اسرائيل حياتي است

اين استاد دانشگاه كاليفرنياي جنوبي گفت: در عرصه ديپلماسي عمومي و رسانه جذب مخاطب يكي از فاكتورهاي مهم تلقي مي‌شود و براي جذب مخاطب، رسانه بهترين وسيله محسوب مي‌شود.

وي افزود: اسرائيل براي جذب مخاطب بايد به سراغ مكان‌هايي برود كه تصوير اسرائيل در آنجا مثبت تلقي نمي‌شود نه اينكه تمركز اصلي خود را روي آمريكا قرار دهد در حالي كه در آمريكا بيشترين تلقي مثبت از اسرائيل وجود دارد.

* انعطاف ناپذيري اسرائيل در ديپلماسي عمومي ظاهر مي‌شود

پروفسور سي‌يب گفت: عرصه ديپلماسي عمومي ميدان انعطاف و نرمش است در حالي كه اسرائيل در اكثر موارد، زماني كه وارد ديپلماسي عمومي مي‌شود از خود انعطاف ناپذيري و خشكي بيش از حدي نشان مي‌دهد كه نمونه هاي از آن در شبكه‌هاي اجتماعي، تلويزيون و همچنين مسئله گزارش گلدستون به خوبي قابل رؤيت است.

وي افزود: از نظر من در حوزه ديپلماسي عمومي نرمي و انعطاف پذيري بيش از فاكورهاي ديگر حياتي به نظر مي‌رسد.

وي در ادامه گفت: من با سياست‌هاي چين مخالف هستم ولي اين مخالفت باعث نمي‌شود كه من ضد چين بشوم، من با سياست‌هاي اسرائيل مخالفم ولي اين مخالفت باعث نمي‌شود كه من ضد اسرائيل تلقي بشوم، اسرائيل نيز در عرصه ديپلماسي عمومي اگر چه ممكن است در بعضي از مسائل با موارد ناخوشايند روبرو شود ولي بايد داراي انعطاف پذيري بيشتري باشد.

* ديپلماسي عمومي فلسطينيان موفق‌تر از اسرائيل است

اين كارشناس حوزه ديپلماسي عمومي گفت: در مقايسه ميان ديپلماسي عمومي اسرائيل و فلسطين، فلسطينيان به عنوان يك ملت ستم ديده و مورد آزار شناخته شده‌اند كه اين نشان از موفقيت ديپلماسي عمومي فلسطين نسبت به اسرائيل است.

وي افزود البته اين موفقيت نسبي است و تنها در ميان كشورهاي عربي و تا حدودي كشورهاي اروپايي موفق شده است و در آمريكا هيچ توجهي به فلسطينيان نمي‌شود.

انتهاي پيام/پ

در خرابات مغان نور خدا می بینم

وین عجب بین که چه نوری ز کجا می بینم

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها