0

زندگی نامه بزرگان

sm1372
sm1372
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 266

زندگی نامه مولانا 37
جمعه 2 اسفند 1387  3:18 PM

19ـ چون زبانه شمع پیش آفتاب نیست‌باشد هست باشددرحساب 20ـ می‌پرد چون آفتاب اندر افق باعروس‌صدق‌وصورت‌چون‌تتق 21ـ انهم تحت قبانی كامنون جز كه یزدانشان نداند آزمون 22ـ درخور دریا نشدجزمرغ آب ختم كن و الله اعلم بالصواب   در جبهه راست صندوق قبر مولانا دو منبت‌كاری بطورعمودی چهارضلعی درمقابل هم قرارگرفته كه به سبك رومی تزئین یافته و نام صنعتگر آن چنین آمده است: «عمل همام‌الدین محمدبن كنك‌القنوی».   كتیبه‌ای دیگر در مقابل آن است كه بر آن این عبارت به عربی آمده است: «ان وعدالله حق ولا تغرنكم حیوة‌الدنیا ولا یغرنكم بالله‌الغرور».   كتیبه‌ای در قاعده صندوق قبر مولانا به خط كوفی نوشته شده و این كلمات از آن قابل خواندن است: 1ـ واحد………… . 2ـ علیك باخوان ……… .. علینا 3ـ ان ……………… . ………… قلنا اذا اموالك من زمانك در قسمت جنوبی مرقد مولانا اطاقی ایت مه نام دایره چلبی و اكنون كتابخانه است. بر روی پنجره‌ای كه آنرا پنجره نیاز می‌خوانند این اشعار نوشته شده است: درها همه بسته‌اند الا در تو تا ره نبرد غریب الا بر تو ای دركرم عزت نورافشانی خورشیدو مه‌وستارگان چاكرتو   قبور دیگر: درمغرب قبة‌الخضراء ونزدیك بالا سرمولانا قبركراخاتون زن مولانا جای دارد كه بر صندوق قبرش چنین نوشته شده است: 1ـ الله‌الباقی. 2ـ انتقلت‌المخدره‌المصوفه ثقیة‌الذات. 3ـ مرضیة‌الصفات رفیعة‌القدر مشروحة‌الصدر. 4ـ ذی‌الهمة‌العالیه والمناقب‌المعالیه عصمة. 5ـ الدین‌المخصوصه بصفات‌العاملین مریم‌الثانی. 6ـ بحرالمعانی مقبولة‌الحق محمودة‌الخلق والخلق. 7ـ صاحبة مولانا قدس‌الله سره. 8ـ كراخاتون رضی‌الله عنها و ارخلها الی. 9ـ حظائرالقدس اواها من دارالهوان. 10ـ الی جوارالرحمن اخیر یوم‌الخمیس‌الثالث عشر. 11ـ من شهر رمضان من شهور سنة احدی و تسعون و ستمائه.   
تشکرات از این پست
tahmores
دسترسی سریع به انجمن ها