پاسخ به:اخبار اقتصادي امروز
شنبه 7 اسفند 1389 12:58 PM
خبرگزاري فارس: يك كارشناس اقتصادي با بيان اينكه رقم كل بودجه سال آينده از توليد ناخالص داخلي بيشتر است، گفت: پيشي گرفتن بودجه از توليد ناخالص داخلي غيرمنطقي است.

محمد خوشچهره در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبري فارس «توانا» با اشاره به دير ارائه شدن لايحه بودجه به مجلس و عدم فرصت كافي براي بررسي بودجه تا پايان سال، اظهار داشت: عليرغم اينكه قانون دولت را مكلف به ارائه لايحه بودجه تا 15 آذر ماه كرده است، دولت بودجه را با تأخير به مجلس ارائه كرد و اگر چه ايرادهايي هم به مجلس وارد است اما دولت ميتوانست لايحه بودجه را زودتر به مجلس تقديم كند.
وي افزود: به جاي بيان نقطه نظرات پيرامون لايحه بودجه بايد بودجه به صورت دو دوازدهم تصويب شود و پس از آن لايحه مورد بررسي قرار بگيرد زيرا در سه ماه اول پرداختيهاي مربوط به حقوق انجام ميشود و از ماه چهارم سال بودجه عمراني تخصيص مييابد و مشكل چنداني براي دولت پيش نخواهد آمد.
اين نماينده سابق مجلس ادامه داد: فضاي رسانهاي و كارشناسي بايد به دنبال تصويب بودجه به صورت دو دوازدهم يا سه دوازدهم باشد و پس از آن بودجه در فضاي مناسب در راستاي منافع ملي بررسي شود.
اين كارشناس اقتصادي با اشاره به حجم كل بودجه بيان داشت: رقم كل بودجه ارائه شده بيشتر از توليد ناخالص داخلي 440 هزار ميليارد توماني است و در اين صورت عدد بودجه ارائه شده غير منطقي است؛ البته درست است كه دو سوم بودجه مربوط به شركتهاي دولتي است كه در اين سالها افزايش يافته و نسبت آن به بودجه عمومي بيشتر شده است و اين پديده مطلوبي نيست.
خوشچهره تصريح كرد: ضمن اينكه نسبت درآمدها و منابع بودجه قابل تأمل است، در يك فرصت ضربتي نميتوان مدعي شد كه يك بررسي عالمانه صورت خواهد گرفت و تنها مطلبي كه ميتوان گفت اين است كه مجلس مانند سالهاي دهه 60 بودجه را به صورت دو دوازدهم تصويب كند تا فرصت كافي براي بررسي بودجه و مذاكره با دولت براي تعديل منطقيتر بودجه داشته باشد و دولت هم اصلاحيه براساس نظرات نمايندگان انجام دهد و تغييرات بودجه داشته باشد.
وي در خصوص تلاش برخي از نمايندگان براي تصويب بودجه بهطور كامل و قبل از پايان سال، گفت: تصويب بودجه به طور كامل در ميان نمايندگان عموميت ندارد و بسياري از نمايندگان صاحب نظر اين اقدام را قبول ندارند زيرا تصويب بودجه به صورت شتاب زده جايگاه مجلس را تضعيف ميكند.
وي با اشاره به جايگاه مجلس در قانون اساسي، اظهار داشت: دولت در تعيين كابينه وزرا را پيشنهاد ميكند و مجلس اجازه تشكيل كابينه را ميدهد و يكي ديگر از معيارهاي ديگري كه مجلس را در رأس امور قرار داده است بررسي و تصويب بودجههاي ساليانه و ابزار نظارتي مجلس است.
خوش چهره تأكيد كرد: با توجه به اهميت و جايگاه مجلس و حجم بالاي بودجه لازم است زمان بيشتري براي بررسي بودجه در اختيار نمايندگان قرار گيرد و اظهاراتي مانند اينكه قبل از پايان سال بودجه تصويب ميشود براي نمايندگان منطقي نيست و اين مربوط به طيفي ميشود كه با موضوع احساسي برخورد ميكنند.
انتهاي پيام/ص