پاسخ به:اخبار امروز استانها
جمعه 6 اسفند 1389 4:26 PM
خبرگزاري فارس: عكاس و هنرمند دفاع مقدس گفت: اگر خواستيد از من يادي بكنيد، برايم دو ركعت نماز بخوانيد.

به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز، مراسم بزرگداشت «بهزاد پروينقدس» عكاس و هنرمند انقلابي با حضور فعالان جبهه فرهنگي انقلاب اسلامي در تبريز همراه با حاشيههاي مواجه بود.
بهزاد پروين قدس، هنرمند دوران دفاع مقدس با سخنراني كوتاه خود بار ديگر خاكي بودنش را به رخ همه كشانيد.
مراسم يادبود بهزاد پروين قدس، هنرمند دوران دفاع مقدس پنجشنبهشب در حالي برگزار شد كه سخنراني كوتاه و چند كلمهاي اين هنرمند بيادعا حاضران را تحت تاثير قرار داد.
اين مراسم نه چندان با شكوه داراي حاشيههاي تلخي بود كه عمق مظلوميت هنر حقيقي انقلاب و دفاع مقدس را به همگان نشان داد.
پروين قدس در حالي كه براي سخنراني به جايگاه دعوت شده بود و همه منتظر سخنراني و گلهگذاري اين هنرمند عرصه دفاع مقدس بودند از ايراد سخنراني امتناع كرد و تنها به جملهاي كوتاه بسنده كرد كه اگر خواستيد از من يادي بكنيد،برايم دو ركعت نماز بخوانيد.
وي از حضور در جايگاه ويژه سخنران امتناع كرد و با صدايي كه به سختي شنيده ميشد تشويقهاي مكرر حاضران را نتيجه و كارنامهاي براي فعاليتهاي خود عنوان كرد.
اما اين مراسم يادبود در سالن فاقد سيستم صوتي و حتي روشنايي دانشگاه تبريز برگزار شد به نحوي كه در ميانه سخنراني رضا برجي مستندساز دفاع مقدس برق سالن به مدت بيش از 15دقيقه قطع شد و وي در تاريكي سخنراني كرد.
عدم حضور مسئولان ارشد استان در اين مراسم نيز موضوعي بود قابل تامل و مديران كل برخي ادارات نيز تنها به فرستادن هديهاي و يا نماينده اداره خود بسنده كرده بودند.
مراسم يادبود بهزاد پروين قدس، هنرمند دوران دفاع مقدس و كسي كه آثار وي به گفته رضا برجي در صورت معرفي به جهانيان از جهات مختلف در كتاب گينس قابليت ثبت در ركوردهاي جهاني را دارد و كسي كه آثار وي درخارج از مرزها ميلياردها تومان خريدار دارد و كسي كه در رشتههاي هنري مختلف صاحب نظر و برجسته است، نماد ديگري از غربت هنر دفاع مقدس و انقلاب اسلامي بود و جاي داشت تا اين مراسم با شكوهي بيشتر و در سطح ملي برگزار شود.
*اسناد زنده زياد داريم
خبرنگار ما از بهزاد پروين قدس ميپرسد، به نظر شما كه يك عكاس حرفهاي جنگ هستيد چرا پس از بيست سال هنوز ما اسناد زنده قابل ارائه در دادگاه لاهه و جوامع بينالمللي براي اثبات حرف خود نداريم و تازه به فكر جمع آوري اسناد افتادهايم و او با اظهار تاسف پاسخ ميدهد: عكس كه خيلي داريم، اما بهتر از عكس ما در كنار خود تصاوير عكاساني مانند سعيد جانبزرگي را داريم كه هنگام عكاسي در حلبچه شيميايي شده بود و بر اثر صدمات شيميايي شهيد شد. آقاي احمد نادري را داريم كه مشكل تنفسي دارد يا همين عكاس جنگ رضا برجي كه مصدوم شيميايي است و هر از گاهي در خيابان ميافتد و بدنش تاول ميزند. اسناد زنده بهتر از اينها در واقع سند زير دست و پا ريخته فقط كسي نيست آنها را جمع كند.
* رسالت عكاس جنگ
اين عكاس جنگ از من ميپرسد: به نظر شما آيا كسي ميداند كه در شهرهاي مختلف ايران، يا نه در مراكز استانها، چند عكاس جنگ داريم. اكنون كدام زنده است و كدام زنده نيست، در كجا زندگي ميكنند آيا از آثارشان استفاده شده است يا نه، از طرفي ما چقدر موفق شدهايم ديدگاه و كار اين عكاسان را به عكاسان نسل جديد انتقال و ارتباط بدهيم.
پروين قدس در ادامه حرفهايش ميگويد: رسالتي كه بچههاي عكاس جنگ داشتند يك بعد آن در مقام دفاع و حراست و اطاعت از ولايت و فرمانده كل قوا بود، بعد ديگرش اين بود كه دردها را نشان بدهد و بعد ديگر ثبت وقايع جنگ بود، پس اين آثار قسمت اعظم و گويا از جنگ هست كه جزو اسناد زنده جنگ محسوب ميشود. عكاسان ما در دستشان اسلحه بود و بر دوششان دوربين؛ بچهها اين طوري عكاسي جنگ را به انجام رساندند، حالا وقتي قصه جنگ تمام شد كلي آثار و نگاتيو هست كه بايد حراست و نگهداري شود آيا اين عكاسان جنگ در كشورهايي مثل لبنان و بوسني و افغانستان و ... نميتوانند حضور پيدا كنند آيا اين درست است كه من به عنوان عكاس جنگ و با سابقه كار در نشريات رسمي كشور يك كارت خبرنگاري ندارم و هر جا كه ميخواهم عكاسي كنم بايد جواب ماموران را حتي در شهر خودم بدهم.
*با تعجب ميپرسم اقدام كرديد و ندادند؟
ميگويد: اقدام، التماس كردم. حتي آقاي رضا برجي كه جانباز شيميايي است به من گفت حداقل برو مدارك افتخاري دكتراي خود را بگير و از ديپلمهايي كه براي آثار تجسمي خود گرفتهاي يك كارنامه عملكردي درست كن و ...! گفتم يك كارت خبرنگاري كه امروز به خيليها بيحساب داده ميشود به ما نميدهند، بيشتر از آن كه... بگذريم.
و پيشنهاد اين عكاس دفاع مقدس براي به سامان رساندن آثار عكاسان جنگ اين است كه:
همان بحث انجمنها را نه فقط در تهران، بلكه در شهرستانها هم تقويت كنند آثار جنگ بايد حفظ شود و به بستر تاريخ برود سهل انگاري در ثبت اين اسناد پيامد دارد اكنون همه ما در سراشيبي افتادهايم معلوم نيست پنج سال يا 10 سال ديگر عمر ما تمام شود پس زودتر ما را در يابند تا بتوانند قسمت زنده اسناد دفاع مقدس را در تاريخ حفظ كنند.
بهزاد پروين قدس متولد فروردين ماه سال 1343 در شهر تبريز است و از جمله عكاسان هشت سال دفاع مقدس است كه در حين عكاسي مجروح شده و به درجه جانبازي نائل آمده است.
بهزاد پروين قدس عضو انجمن عكاسان انقلاب و دفاع مقدس بوده و سابقه بيش از 30 دوره حضور در نشستهاي عكاسي و داوري فراخوانهاي معتبر عكاسي را عهده داشته است.
آخرين حضور اين عكاس در گروه داوري فراخوان سوگواره عكس قاب خالي خورشيد در تبريز بوده و اسفندماه سال جاري نيز از جمله عكاساني است كه در كنار فرهاد سليماني و محمدحسين حيدري داوري جشنواره سراسري عكس شكوه حماسه را عهدهدار است.
انتهاي پيام/خ10/ب