خواص عدس
یک شنبه 12 تیر 1390 10:43 AM
خواص عدس
من در خاصیت با گوشت برابری میكنم. تقویت كننده مغز بوده، حافظه را نیرو میدهم. جوشانده من ضد عفونی كننده است. گرد سوخته دانههای من دندان را سفید میكند. از انواع ویتامین سرشارم. و اگر دلتان میخواهد صاحب دختر شوید از من استفاده كنید.
فارسی من مرجومك است و در بعضی از شهرها نسك میگویند، ولی امروزه در بیشتر شهرها به عدس معروف میباشم. رنگ من بر حسب نژاد، قهوهای، قرمز، زرد و خاكستری است. دارای انواع بیابانی «نیم وحشی» و بستانی میباشم. بستانی من همین عدس معمولی است كه شما آن را در آشها و سوپها ریخته، و با آن عدس پلو درست میكنید دیر هضم و نفاخ است و چنانچه با سركه خورده شود نفخ آن از بین میرود.
ساقه و برگ من به مصرف علوفه حیوانات میرسد. آرد من خاصیت نرم كننده داشته و ضماد آن برای رفع التهاب پوستی نافع است. من در زمینهای آهكی خوب میرویم، ولی در خاك رس به عمل نمیآیم. موقع چیدن دانههای من وقتی است كه دانههای پایین ساقه تغییر رنگ داده و مایل به قهوهای شوند.
دانه من دارای ویتامینهای «ا»، «ب» و كمی «ث» میباشد و فلزاتی چون آهن، كلسیم و از همه بیشتر فسفر دارد، پوست دانههای من ملین و مغز آن قابض است. ابوالعلای معری گیاهخوار معروف ایرانی، مرا به جای گوشت میخورد و مرا گوشت گیاهی لقب داده بود. پوست من گرم است و آب جوشانده آن ملین و ضد عفونی كننده پوست بدان است. خوردن آش من با روغن بادام پس از برطرف شدن تب مانع برگشت آن میباشد، پخته مهرای من با سركه مقوی معده و بدون نفخ است. چنانچه مرا در اب بپزید، آب آن سینه را نرم و سرفه را از بین میبرد و مضمضه با آن جهت ورم مخاطدهان و دیفتری مفید است. فرو بردن سی عدد پوست كنده من بطور حب فساد معده را اصلاح مینماید. ضماد من با عسل جهت زخمهای عمیق و با روغن گل جهت ورم چشم مفید میباشد، و با سفیده خم مرغ جهت رفع سرخی پوست وترك پاشنه پا و با سركه جهت ترك دست و پا كه در اثر سرما عارض شده باشد سودمند میباشد. ضماد پخته من با برگ كلم جت ورم پستان كه در اثر انعقاد شیر به هم رسیده باشد مفید میباشد. مالیدن پخته من با تخم خربزه رنگ رخساره را باز مینماید و زردی را ازبین میبرد. گرد دندانی كه با سوخته دانههای من ساخته شود دندان را سفید مینماید. زیاده روی در خوردن من مخصوصا نوع نیم وحشی آن مولد سودا و غلیظ كننده خون و باعث دیدن خوابهای پریشان و تشویش است. پزشكان سنتی ایران زیاده روی در خوردن مرا مولد سرطان و مالیخو لیا و جذام میدانستند، ولی این اتهامات وارد نبوده و من در تولید این امراض نقشی ندارم. ممكن است نوع نیم وحشی من تا حدی در تولید سودای سوخته مؤثر باشد. همیشه مرا با ماهی شور نخورید. بستانی من قابض م كم كننده خون حیض است، ولی نیم وحشی و بیابانی من بر عكس مسهل و قاعده آور میباشد. من خون و ترشحات داخلی وترشح رحم را ترش میكنم. مادرانی كه آرزوی داشتن دختر دارند، از این خاصیت من میتوانند استفاده كنند.