پاسخ به:عزاداری بدعت یا سنت؟؟؟
جمعه 7 آبان 1395 10:00 PM
برپايي عزاداري از سوي صحابه، در مطلق عزاداريها بالخصوص در مصيبت فقدان رسول خدا (صلي الله عليه وآله) از سوي مردم مكه و يا مدينه ميتواند شاهدي بر وجود عزاداري در صدر اسلام بين صحابه به حساب آيد و هرگز كسي به اينگونه مراسم به ديد بدعت و... نگاه نكرده است.
سعيد بن مسيب می گوید: «بعد از وفات رسول خدا (صلي الله عليه وآله) تمام شهر مكه يكپارچه گريه و ناله شد»[41]
عايشه و ديگر زنان مدينه نیز در سوگ رسول خدا «صلي الله عليه وآله»، عزاداری کرده اند. عايشه مىگويد: «پس از فوت رسول خدا صلّي الله عليه و آله وسلّم برخواستم و (در سوگ پيامبر) به همراه ساير زنان بر صورت و سينه مىزديم»[42]
ابن ابي شيبه در المصنف مينويسد: «ابو عثمان ميگويد خبر مرگ نعمان بن مقرن را به عمر دادم، او با شنيدن اين خبر دست بر سرگذارد و شروع به گريستن نمود»[43]
«پس از مرگ عمر، چون ابن مسعود كنار قبر وى ايستاد، براى او گريست» [44]
خبر كشته شدن محمد بن أبي بكر به امير المؤمنين (عليه السّلام) رسيد آن حضرت با شنيدن اين خبر گريست و متأسف گرديد و قاتلينش را مورد لعن قرار داد. [45]
طبري در تاريخ خود نقل ميكند: چون عبيد الله بن زياد حضرت امام حسين بن علي عليهما السلام را به شهادت رساند و سر مطهر او را براي عبد الملک بن أبي الحارث سلمي بردند او گفت: آنها را به سوي مدينه سوق دهيد و خبر شهادت حسين را به مردم مدينه بدهيد... عبد الملک ميگويد به مدينه آمدم، شخصي از قريش با من مواجه شد و از من سؤال كرد: چه خبر؟ گفتم: خبر نزد أمير است؛ او معناي سخنم را فهميد و گفت: إنا لله وإنا إليه راجعون؛ حسين بن علي كشته شد.
بر عمرو بن سعيد، حاكم مدينه وارد شدم، گفت: چه پشت سر داري؟ گفتم: آنچه كه أمير مخفي داشته است؛ حسين بن علي كشته شده است؛ او هم دستور داد تا در شهر مدينه جار بزنند و كشته شدن امام حسين را اعلام كنند. به خدا سوگند! هرگز من در عمر خود نالهاي مانند صداي ناله زنان مدينه در خانههايشان كه براي شهادت امام حسين عليه السلام عزاداري ميكردند نشنيدم... [46]