محمد بن ابی سعید بن عقیل بن ابیطالب علیهم السلام
«السَّلامُ عَلى مُحَمَّد بن ابى سَعيد بن عَقيل وَلَعَنَاللّه قاتِلَهُ لُقَيطِ بن ناشِر الجُهَنى.»
جناب محمد بن ابى سعيد علیه السلام در كربلا هفت سال داشت. پدرش ابی سعید ، ملقب به احول می باشد ، و مادرش ام ولد (كنيز) بود.
از حميد بن مسلم نقل کرده اند: وقتي که حسين (ع لیه السلام) در قتلگاه افتاده بود محمد در حالى كه گوشواره به گوش داشت وحشت زده و هراسان از خيمهها بيرون آمد و به راست و چپ خيره ميشد، و در پيش چشم مادرش به سوى دشمن شتافت . سواري بر او حمله کرد و با شمشير او را پاره پاره كرد و به شهادت رساند. نام نوجوان را پرسيدم، گفتند، محمد بن ابي سعيد است از نام سوار سئوال کردم گفتند: لقيط بن آيس جهني است.
هشام کلبي نقل کرده است: هاني بن ثبيت حضرمي گفت من از کساني بودم که هنگام شهادت حسين علیهالسلام حضور داشتم . به خدا سوگند من دهمي ن نفر بودم که ايستاده بودم. همهي ما سوار اسب بوديم، اسبان را به حرکت درآوردند، اسبها ادب کردند و جلو نرفتند، در اين هنگام نوجواني از نزديکان حسين علیهالسلام بيرون آمد، عمود خيمه اي در دست و پيراهني بر تن داشت وحشتزده و هراسان بود، به راست و چپ خيره ميشد، گويا ميبينم که دو مرواريد درخشان به گوشهايش آويخته به اطراف توجه ميکند و مي لرزد. ناگاه مردي به سرعت خود را به او رساند، از اسب پياده شد و با شمشير او را قطعه قطعه کرد. قاتل نوجوان از شر م و يا ترس نام خود را مخفي ميکرد.خدا قاتلش را لعنت کند