ادامه
در یک جایی کسی فرمانی به انسان می دهد که این با فرمان خدا منافات دارد،حتی فرض کنید پدر به فرزند می گوید:برو دم در بگو پدرم نیست،یعنی دروغ بگو.این دروغ گفتن امری خلاف فرمان خداست،دروغ گفتن اطاعتی خلاف اطاعت خداست.مثلا رفیقی داری که می گوید بیا این جا این دروغ را بگو تا این وام را به من بدهند.این امری خلاف فرمان خداست، خدا می گوید دروغ نگو.این جا اگر مصالح شخصی و رفاقتی را مقدم کردی ، این یعنی خروج از صراط مستقیم،این یعنی اطاعت و بندگی غیر خدا.
مَنْ عَبَدَ اللّهَ حَقّ عِبَادَتِهِ:یعنی این که همه جا از خدا اطاعت کنی (اطاعت کردن=بندگی کردن)و هر کجا اطاعت خدا و اطاعت غیر تعارض پیدا کرد آن تعارض را کنار بگذاری و آنچه را که تنافی پیدا کرد کنار بگذاری و تنها خدا را اطاعت کنی.
حضرت امیر علیه السلام فرمود: بدبخت ترین مردم کسی است که دینش را به خاطر دنیای دیگران بفروشد .مثل عمرو عاص که دینش را بخاطر دنیای معاویه فروخت.عمر سعد دینش را بخاطر دنیای ابن زیاد و یزید فروخت.
من دروغ بگویم که کار شما راه بیفتد،من ربا بگیرم که کار شما راه بیفتد،من پارتی بازی بکنم که کار شما جلو بیفتد ، این یعنی خروج از صراط مستقیم،این یعنی اطاعت و بندگی غیر خدا.