0

مبحث 67 طرح صالحین: فضایل حضرت علی و حضرت فاطمه

moradi92
moradi92
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3481

پاسخ به:مبحث 67 طرح صالحین: فضایل حضرت علی و حضرت فاطمه

جانين ـ شاعر آلماني ـ :

« علي ( عليه السلام ) را جز آن که دوست بداريم و شيفته ی او باشيم چاره اي نداريم ؛ زيرا جوان شريف و بزرگواري بود ، وجدان پاکي داشت که از مهرباني و نيکي لبريز بود ، و قلبش مملو از ياري و فداکاري بود ، و از شير شرزه شجاع تر بود ، ولي شجاعتي ممزوج با رقت ، لطف ، دلسوزي ، مهر و عاطفه »

امام علي عليه السلام خورشيد بي غروب ، ص 324

کاش میشد زمان چند سال، به عقب برگرده!!

اون وقت، حتماً یه راه دیگه رو میرفتم و الان اینجای زندگی نبودم!!

سه شنبه 8 مهر 1393  11:42 AM
تشکرات از این پست
farshon
farshon
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 43957

مظهر احسان و جود خالق یکتا علیست / نور بخش ماه و خورشید جهان آرا علیست

در میان کل مردانز ابتدا تا انتها / در مقام همسری، زیبنده ی زهرا علیست . . .

بر اوج محبت علیاوجی نیست / در بحر بجز کرامتش موجی نیست

در کل ممالک و مذاهب به جهان / مانند علی و فاطمه زوجی نیست

سالروز نورانی ترین پیوند هستی مبارک

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

سه شنبه 8 مهر 1393  11:45 AM
تشکرات از این پست
moradi92
moradi92
moradi92
کاربر طلایی1

قالت فاطمه عليها السلام:

...ما الذى نقموا من ابى حسن؟!

نقموا-و الله-منه شدة و طاته و نكال وقعته و نكير سيفه-و قلة مبالاته لحتفه-و تبحره فى كتاب الله و تنمره فى ذات الله.

دلائل الامامة:125،الاحتجاج 1:147

حضرت زهرا عليها السلام فرمود:

اينان-كارگردانان سقيفه-چه عيبى از ابو الحسن گرفتند؟! كه او را براى رهبرى جامعه اسلامى صالح نديدند!

بخدا سوگند عيب او را بر خورد سخت-و بدون مسامحه و سهل انگارى در برابر حق- و مرگبار بودن رويارويى با او و شمشير بران و بى‏ اعتنايى به

مرگ و آگاهى گسترده نسبت‏ به كتاب خدا و گردن فرازى در راه خدا دانسته ‏اند.

سه شنبه 8 مهر 1393  11:47 AM
تشکرات از این پست
moradi92
moradi92
کاربر طلایی1

قال رسول الله صلى الله عليه و آله:

من اراد ان ينظر الى آدم فى علمه و الى نوح فى تقواه و الى ابراهيم فى حلمه و الى موسى فى هيبته و الى عيسى فى عبادته فلينظر الى على بن ابى طالب عليهم السلام.

ارشاد القلوب:217

پيامبر خدا صلى الله عليه و آله فرمود:

هر كه می خواهد به آدم و علم او و نوح و تقواى او و ابراهيم و دور انديشى-بردبارى- او و موسى و هيبت او و عيسى و عبادت او بنگرد،به على

بن ابى طالب بنگرد.

سه شنبه 8 مهر 1393  11:54 AM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 10707

فکر ازدواج

روزی دوستی از میرزا نوروز پرسید: میرزا، آیا تا به حال به فکر ازدواج افتادی؟ میرزا در جوابش گفت: بله، زمانی که جوان بودم به فکر ازدواج افتادم. دوستش دوباره پرسید: خْب، چی شد؟ میرزا جواب داد: بر خّرم سوار شده و به هند سفر کردم، در آنجا با دختری آشنا شدم که بسیار زیبا بود ولی من او را نخواستم، چون از مغز خالی بود. به شیراز رفتم. دختری دیدم بسیار تیزهوش و دانا، ولی من او را هم نخواستم. چون زیبا نبود. ولی آخر به بغداد رفتم و با دختری آشنا شدم که هم بسیار زیبا و هم خیلی دانا و خردمند و تیزهوش بود. ولی با او هم ازدواج نکردم. دوستش کنجکاوانه پرسید: چرا؟ میرزا گفت: برای اینکه او هم به دنبال چیزی می گشت، که من می گشتم.

نتیجه: هیچ کس کامل نیست.

اینگونه نگاه کنیم:

مرد را به عقلش نه به ثروتش

زن را به وفایش نه به جمالش

دوست را به محبتش نه به کلامش

عاشق را به صبرش نه به ادعایش

مال را به برکتش نه به مقدارش

خانه را به آرامشش نه به اندازه اش

اتومبیل را به کارایی اش نه به مدلش

دانشمند را به علمش نه به مدرکش

مدیر را به عمل کردنش نه به جایگاهش

نویسنده را به باورهایش نه به تعداد کتاب هایش

شخص را به انسانیتش نه به ظاهرش

سه شنبه 8 مهر 1393  5:26 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

خْب باید این جور نگاه کنیم که هیچ کس کامل نیست و همه ویژگی ها رو با هم نداره. و در ازدواج دو شخص متفاوت در کنار هم به تفاهم برسند.( به قول مامانم پنج انگشت انسان با هم فرق داره چه برسه به دو تا انسانش.) اصلاً اگه دو نفر کاملاً به هم شبیه باشن که بعید هم هست و با هم ازدواج کنن که شور و حال نداره. باید نظر ها با هم فرق کنه که با مشورت و صحبت کردن و نظرهای مختلفی دادن به یک نتیجه بهتر برسن.

باید در کنار هم با نظرهای مختلفشون دنبال بهترین راه برای بهترین زندگی باشن، چه زندگی زناشویی و در ادامه تربیت صحیح فرزندان که باعث خدابیامرزی خودشون باشن نه باعث لعن و نفرینشون.

و اینکه از بزرگتر ها هم مشورت بگیرن و نظرات بقیه را دخالت تلقی نکنن، بلکه اون را راهنمایی فرض کنن و از اون استفاده کنن. البته بزرگترها هم مواظب رفتارشون باشن از همه لحاظ.

سه شنبه 8 مهر 1393  5:27 PM
تشکرات از این پست
siryahya
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

درسته که عقد حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) از ابتدا مشخص بوده و به قولی در پیشگاه خداوند تآیید شده و به زبان امروزی ها در آسمان ها بسته شده بوده، ولی حضرت فاطمه (س) هم به خاطر شرایطی که داشتن اینکه تنها دختر پیامبر خدا بودن.- یامبر خاتم - خواستگاران زیادی داشتن و همینطور برای حضرت علی (ع) هم دختر خوب وجود داشته ولی همانطور که در روایات مختلفی دیدیم و شنیدیم اگر حضرت علی (ع) نبود همسری برای حضرت فاطمه (س) نبود. همچنین تا زمانی که حضرت فاطمه (س) زنده بودند حضرت علی (ع) نمی توانستن دوباره ازدواج کنن. همانطور که پیامبر (ص) هم در زمان حیات حضرت خدیجه (س) نمی توانستن ازدواج کنند.

سه شنبه 8 مهر 1393  5:29 PM
تشکرات از این پست
siryahya
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

وقتی می پرسی چرا انقدر زندگی ها سخته میگن مشکلات زیاده شرایط الآن با قبل فرق کرده. درسته ولی قبلاً هم مشکلات بوده و امکانات خیلی کمتر از الآن. مثلاً آب لوله کشی نداشتن، حمام عمومی می رفتن، اجاق گاز و کولر و یخچال و هیچی نبوده ولی می ساختن با هم. البته اون زمان ها هم، هم می ساختن هم نمی ساختن. به هر حال فرقی نمی کنه شرایط چی باشه مهم اینه که با هر شرایطی کنار بیای و خودتو وفق بدی. و به زندگیت برسی. دنبال حرف مردم و چشم و هم چشمی نباشی. مگه تو زمان حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) ثروتمندانی نبودن که جشن های آنچنانی می گرفتن و جهیزیه های آنچنانی می دادن. پس چرا دختر پیامبر خدا انقدر ساده باید بره خونه بخت. چون سعادت و خوشبختی به تجمل و جاه و جمال نیست به سادگی و بی آلایشیه.

البته جایی شنیدم هرجور زندگی رو بگیری همونطوره. اگه سخت بگیری سخت می گذره و اگه آسون بگیری آسون می گذره.

سه شنبه 8 مهر 1393  5:31 PM
تشکرات از این پست
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

تربیت فرزندان توسط پدر و مادر خیلی مهمه. فرزند چه دختر چه پسر به هر جا برسه درسته که خودش هم تلاش کرده ولی پدر و مادر رسوندنش. اگه بی اعتنایی کنن عقده ای بار میاد و اگه زیادی اعتنا کنن لوس و لجباز و یه دنده در میاد در هر حالت کار خوبی نیست. باید نهایت دقت و توجه و تلاششون رو در تربیت فرزندانشون بکنن و بعد تحویل جامعه بدن. و یا حتی بعد برای ازدواج آنها اقدام کنن. اگه پری یا حتی دختری لوس و لجباز و عقده ای باشه برای پدر و مادرشه برای همسرش که نباید باشه. اون که نمیاد ناز چنین آدمی رو بکشه اینه که کارشون به مشکل برمیخوره و ......  

سه شنبه 8 مهر 1393  5:32 PM
تشکرات از این پست
ehsan007060
ehsan007060
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 10952

شكرانه تولد حضرت زهرا   

از امام صادق علیه‏السلام سؤال شد كه: «لم صارت المغرب ثلاث ركعات و اربعا بعدها لیس فیها تقصیر فى حضر و لا سفر؟»
چرا نماز مغرب سه ركعت است و نافله‏اش چهار ركعت كه در سفر و حضر تقصیر در آن نیست؟
آن حضرت فرمود: «ان اللَّه عز و جل انزل على نبیه لكل صلاة ركعتین فى الحضر فاضاف الیها رسول‏اللَّه لكل صلاه ركعتین فى الحضر و قصر فیها فى السفر الا المغرب و الغداه فلما صلى المغرب بلغه مولد فاطمه علیهم‏السلام فاضاف الیها ركعه شكراللَّه عز و جل فلما ان ولد الحسن علیه‏السلام اضاف الیها ركعتین شكر اللَّه عز و جل فلما ان ولد الحسین علیه‏السلام اضاف الیها ركعتین شكر اللَّه عز و جل فقال للذكر مثل حظ الانثیین فتركها على حالها فى الحضر والسفر.»
خداوند تبارك و تعالى همه‏ى نمازها را بر پیامبر به صورت دو ركعتى نازل كرد. رسول خدا (به امر پروردگار) به همه‏ى نمازها به جز نماز مغرب و نماز صبح دو ركعت اضافه نمودند؛ كه در حضر به صورت تمام و در سفر به طور قصر خوانده شوند.
هنگامى كه رسول خدا مشغول برپائى نماز مغرب بود. فاطمه علیهاالسلام به دنیا آمد رسول خدا به شكرانه‏ى این نعمت (و به امر پروردگار) یك ركعت به نماز مغرب اضافه فرمودند. پس چون حسن علیه‏السلام به دنیا آمد، دو ركعت دیگر (به عنوان نافله) به آن سه ركعت اضافه نمودند و زمانى كه حسین علیه‏السلام به دنیا آمد، به نافله‏ى مغرب دو ركعت دیگر اضافه فرموده و آن را شكرانه تولد آن حضرت قرار دادند.
1- نماز مسافر را كه از چهار ركعت به دو ركعت شكسته مى‏شود نماز قصر گفته و این عمل را تقصیر گویند.

http://www.askdin.com/thread12187.html

سه شنبه 8 مهر 1393  8:07 PM
تشکرات از این پست
ehsan007060
ehsan007060
کاربر طلایی1

شكرانه ميلاد حضرت زهرا   

از امام صادق علیه‏السلام سؤال شد كه: «لم صارت المغرب ثلاث ركعات و اربعا بعدها لیس فیها تقصیر فى حضر و لا سفر؟»
چرا نماز مغرب سه ركعت است و نافله‏اش چهار ركعت كه در سفر و حضر تقصیر در آن نیست؟ (1)
آن حضرت فرمود: «ان اللَّه عز و جل انزل على نبیه
لكل صلاة ركعتین فى الحضر فاضاف الیها رسول‏اللَّه لكل صلاه ركعتین فى الحضر و قصر فیها فى السفر الا المغرب و الغداه فلما صلى المغرب بلغه مولد فاطمه علیهم‏السلام فاضاف الیها ركعه شكراللَّه عز و جل فلما ان ولد الحسن علیه‏السلام اضاف الیها ركعتین شكر اللَّه عز و جل فلما ان ولد الحسین علیه‏السلام اضاف الیها ركعتین شكر اللَّه عز و جل فقال للذكر مثل حظ الانثیین فتركها على حالها فى الحضر والسفر.» (2)
خداوند تبارك و تعالى همه‏ى نمازها را بر پیامبر به صورت دو ركعتى نازل كرد. رسول خدا (به امر پروردگار) به همه‏ى نمازها به جز نماز مغرب و نماز صبح دو ركعت اضافه نمودند؛ كه در حضر به صورت تمام و در سفر به طور قصر خوانده شوند.

هنگامى كه رسول خدا مشغول برپائى نماز مغرب بود. فاطمه علیهاالسلام به دنیا آمد رسول خدا به شكرانه‏ى این نعمت (و به امر پروردگار) یك ركعت به نماز مغرب اضافه فرمودند. پس چون حسن علیه‏السلام به دنیا آمد، دو ركعت دیگر (به عنوان نافله) به آن سه ركعت اضافه نمودند و زمانى كه حسین علیه‏السلام به دنیا آمد، به نافله‏ى مغرب دو ركعت دیگر اضافه فرموده و آن را شكرانه تولد آن حضرت قرار دادند.
1- نماز مسافر را كه از چهار ركعت به دو ركعت شكسته مى‏شود نماز قصر گفته و این عمل را تقصیر گویند.
2- من لا یحضر الفقیه، ج 1، ص 454. تهذیب، ج 2، ص 113. وسائل الشیعه، ج 4، ص 88. علل‏الشرایع، ص 324.

http://www.askdin.com/thread12187.html

سه شنبه 8 مهر 1393  8:15 PM
تشکرات از این پست
ehsan007060
ehsan007060
کاربر طلایی1

سرور تمام زنان  

حسن بن زياد عطّار گويد: به امام صادق گفتم: آيا قول پيامبر اسلام كه فرمود: فاطمه سرور زنان بهشت مى‏باشد، به اين معناست كه او سرور و سيّد زنان زمان خود بوده است؟ امام صادق فرمود: حضرت مريم سرور زنان زمان خود بوده است، و فاطمه سرور تمام زنان بهشتى، از اوّلين و آخرين آنها مى‏باشد.پس پرسيدم: معنى فرمايش رسول خدا كه گفت: حسن و حسين سرور جوانان بهشت هستند، چيست؟امام فرمود: به خداوند سوگند آن دو، سرور و بزرگ تمام جوانان بهشت، از اوّلين و آخرين آنها هستند.
بحارالانوار ج43 ص21، زندگانى حضرت زهرا عليها السلام، ترجمه بحار الأنوار ،ص:198

سه شنبه 8 مهر 1393  8:17 PM
تشکرات از این پست
ehsan007060
ehsan007060
کاربر طلایی1

امام على پدر يتيمان  

عصر خلافت امام على بود، و آن حضرت در كوفه بود، مردى (ايرانى ) از همدان و حلوان (شهرى نزديك بغداد) مقدارى عسل و انجير براى حضرت على آورد.
امام على هماندم رؤساى اصحابش را طلبيد و به آنها فرمود: کودكان يتيم را حاضر نمايند.
آنها كودكان يتيم را حاضر نمودند، آن حضرت سرمشكهاى عسل را در اختيار آنها قرار داد تا از عسل بخورند.
سپس آن عسل را در ميان ظرفها ريخت و بين مردم تقسيم نمود.
شخصى پرسيد: اى اميرمؤمنان ! چرا بايد يتيمان سرمشكها را بليسند نه ديگران ؟
امام على در پاسخ فرمود: ان الامام ابواليتامى وانما العقتهم برعاية الاباء
همانا امام ، پدر يتيمان است و من به حساب پدرها و به خاطر آنكه نسبت به آنها پدرى كرده باشم ليسيدن آنها را به آن كودكان يتيم واگذار كردم .

( کافی، ج1، ص406، باب مايجب من حق الامام على الرعية حديث 5.)

سه شنبه 8 مهر 1393  8:20 PM
تشکرات از این پست
ehsan007060
ehsan007060
کاربر طلایی1

سیر خلقت نورانی حضرت زهرا

روزى رسول خدا در «ابطح» نشسته بود، جبرئيل نازل شد و عرض كرد: خداوند بزرگ، بر تو سلام فرستاده و مى‏فرمايد: چهل شبانه روز از خديجه كناره‏گيرى كن و به عبادت و تهجد مشغول باش. پيغمبر اكرم بر طبق دستور خداوند حكيم، چهل روز به خانه‏ى خديجه نرفت. و در آن مدت، شبها به نماز و عبادت مى‏پرداخت و روزها روزه‏دار بود.
توسط عمار براى خديجه پيغام فرستاد كه اى بانوى عزيز، كناره‏گيرى من از تو بدان جهت نيست كه كدورتى داشته باشم، تو همچنان عزيز و گرامى هستى. بلكه در اين كار از دستور پروردگار جهان اطاعت مى كنم، و خدا به مصالح آگاهتر است. اى خديجه، تو بانوى بزرگوار هستى كه خداوند، در هر روز چندين مرتبه به وجود تو بر فرشتگان خويش مباهات مى‏كند. شبها درب خانه را ببند و در بستر استراحت كن و منتظر دستور پروردگار عالم باش. من در اين مدت در خانه‏ى فاطمه دختر اسد خواهم ماند.
خديجه بر طبق دستور رسول خدا رفتار كرد و در آن مدت از مفارقت همسر محبوب خويش و اندوه تنهايى مى‏گريست.
چون چهل روز بدين منوال سپرى شد، فرشته‏ى خدا فرود آمد. غذائى از بهشت آورد و عرض كرد: امشب از اين غذاهاى بهشتى تناول كن.
رسول خدا با آن غذاهاى روحانى و بهشتى افطار كرد. هنگاميكه برخاست تا آماده‏ى نماز و عبادت شود، جبرئيل نازل شد و عرض كرد:
اى رسول گرامى خدا، امشب از نماز مستحبى بگذر و به سوى خانه‏ى خديجه حركت كن زيرا خدا اراده نموده كه از صلب تو فرزند پاكيزه‏اى بيافريند.
پيغمبر اكرم با شتاب رهسپار خانه‏ى خديجه شد.

خديجه مى‏گويد: در آن شب طبق معمول، درب خانه را بسته و در بستر استراحت كرده بودم. ناگهان صداى كوبيدن در بلند شد. گفتم: كيست؟ كه جز محمد (صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم) كسى سزاوار نيست درب اين خانه را بكوبد. آهنگ دلنشين پيغمبر بگوشم رسيد كه فرمود: باز كن، محمد هستم. شتابان در را باز كردم. با روى گشاده وارد خانه شد. طولى نكشيد كه نور فاطمه عليهاالسلام از صلب پدر به رحم مادر وارد شد.

مطلب ديگر آنكه: اعتكاف چهل روزه حضرت در خانه فاطمه بنت اسد، و شب زنده‏دارى و روزه‏هاى مكرر و كناره‏گيرى از مردم و از همسر بزرگوارش خديجه، شباهتى به دوران آغازين نزول وحى و روزهاى نخستين قبل از بعثت داشت آرى: در آن ايام آماده پذيرش تحفه الهى بود كه بزودى منشا پيدايش امامت و ولايت مى‏شد بلكه او ريشه اصلى درخت نبوت بود، همانگونه كه از حضرت باقر عليه‏السلام وارد شده است.
مطلب ديگر آنكه حضرت سنت و روش هميشگى خود را در هنگام افطار ترك كرده و آن غذا را به خود اختصاص داده و ديگران را از ورود به آن خانه منع كرد

سه شنبه 8 مهر 1393  8:24 PM
تشکرات از این پست
ehsan007060
ehsan007060
کاربر طلایی1

ميلاد اميرالمومنين   

ولادت حضرت علی یکی از زیباترین فصل های کتاب آفرینش است که نشان دهنده مقام والا و پرتوی از عظمت آن امام هُمام می باشد. در شب ولادت ایشان، زمین غرق نور و معنویت بود و از آسمان نیز باران فضل و رحمت می بارید. ابوطالب که از شادی در پوست خود نمی گنجید، فریاد می زد: «ای مردم! دوست خدا در خانه خدا متولد شد.» رسول اکرم نیز در این رابطه فرمودند: به دنیا آمدن حضرت علی همانند تولد حضرت مسیح، مهم و معجزه آساست و خداوند علی را از نور من آفرید و ما هر دو از یک نور هستیم.» آری تولد حضرت مسیح معجزه ای بزرگ بود و حضرت مریم در آن هنگام از خانه خدا (بیت المقدس) خارج شد ولی فاطمه بنت اسد به درون خانه خدا فرا خوانده شد و مهمان مائده های آسمانی گشت تا زیباترین تولد تاریخ بشریت، به نام مبارک حضرت علی ثبت شود.
برگرفته از مقاله « مظهر زیبایی ها ، سید رضا باقریان موحد - سایت امام علی

سه شنبه 8 مهر 1393  8:28 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها