0

مبحث پنجاه و هفتم طرح صالحین: حضرت علی (ع)

mkhesali
mkhesali
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 128

پاسخ به:مبحث پنجاه و هفتم طرح صالحین: حضرت علی (ع)

امام علی (علیه السلام): تنگدستى مقدَّر
مَنْ ضُيِّقَ عَلَيْهِ فى ذاتِ يَدِهِ، فَلَمْ يَظُنَّ أَنَّ ذلِكَ حُسْنُ نَظَر مِنَ اللّهِ لَهُ فَقَدْ ضَيَّعَ مَأْمُولاً.
وَ مَنْ وُسِّعَ عَلَيْهِ فى ذاتِ يَدِهِ فَلَمْ يَظُنَّ أَنَّ ذلِكَ اسْتِدْراجٌ مِنَ اللّهِ فَقَدْ أَمِنَ مَخُوفًا.
هر كه تنگدست شد و نپنداشت كه اين از لطف خدا به اوست، يك آرزو را ضايع كرده و هر كه وسعت در مال يافت و نپنداشت كه اين يك غافلگيرى از سوى خداست، در جاى ترسناكى آسوده مانده است

پنج شنبه 2 مرداد 1393  2:35 PM
تشکرات از این پست
zahra7720
mkhesali
mkhesali
کاربر برنزی

امام علی (علیه السلام): سخن عالمانه
تَكَلَّمُوا فِى الْعِلْمِ تَبَيَّنَ أَقْدارُكُمْ.
عالمانه سخن گوييد تا قدر شما روشن گردد

پنج شنبه 2 مرداد 1393  2:44 PM
تشکرات از این پست
zahra7720
fifi_reza
fifi_reza
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 273

قنبر غلام حضرت علی علیه السلام می گوید: نزد امیرالمومنین علیه السلام بودم که مردی وارد شد و گفت :

ای امیرالمومنین! میل به خربزه دارم.

حضرت علی علیه السلام به من فرمودند که خربزه ای بخرم؛ در همی به من دادند و من سه عدد خربزه خریدم.وقتی یکی از آنها را بریدم، دیدم تلخ است؛ عرض کردم : ای امیرالمومنین! تلخ است.

فرمود : آن را دور بینداز که از آتش است و به سوی آتش می رود.

خربزه دوم را بریدم که ترش بود. عرض کردم: ای امیرالمومنین! ترش است.

فرمود: آن را دور بینداز که از آتش است و به سوی آتش می رود.

خربزه سوم را نیز بریدم که کرم آلود بود. عرض کردم: ای امیرالمومنین! کرم زده است.

فرمود : آن را نیز دور بینداز که از آتش است و به سوی آتش بر می گردد.

باز درهمی به من داد تا خربزه بخرم و من نیز سه تا خربزه خریدم و آوردم جلوی آن حضرت گذاشته و عرض کردم: ای امیرالمومنین! مرا معاف بدار که اینها را ببرم؛ زیرا آن سه تا را که بریدم همگی خراب بودند.

آن حضرت به من فرمود: ای قنبر! بنشین که آنها مامور هستند.

پس نشسته و یکی از آنها را قاچ کردم که شیرین بود. عرض کردم: ای امیرالمومنین! شیرین است.

فرمود: از آن بخور و به ما نیز بده.

پس یک قسمت از آن را من خوردم، یک قسمت را به حضرت علی علیه السلام دادم و قسمت دیگرش را نیز به آن مرد دادم.

امیرالمومنین علیه السلام رو به من کرد و فرمود:

ای قنبر! خداوند تبارک و تعالی ولایت ما را بر اهل آسمان ها و اهل زمین از جن و انس و میوه ها و غیر آنها عرضه داشت؛ پس هرکدام از آنها ولایت ما را قبول کرد، پاکیزه و شیرین و طیب شد و هرکدام از آنها که ولایت ما را قبول نکرد، کرم آلود و بد مزه و متعفن شد.

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و فرجنا بهم

پنج شنبه 2 مرداد 1393  3:32 PM
تشکرات از این پست
zahra7720
mkhesali
mkhesali
کاربر برنزی

امام علی (علیه السلام): صفت دنيا
« فى صِفَةِ الدُّنْيا: تَغُرُّ وَ تَضُرُّ وَ تَمُرُّ

در صفت دنيا فرموده است:مىفريبد و زيان مىرساند و مىگذرد

پنج شنبه 2 مرداد 1393  3:37 PM
تشکرات از این پست
zahra7720
onlygod260
onlygod260
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 86

بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علیک یا صاحب الزمان(ع)
السلام علیکم و رحمه الله و برکاته

مالک در موطاء و دیگران در دیگر مصادر حدیثی و تفسیری از بعجه بن عبدالله جهنی نقل کرده اند که گفت : مردی از ما با زنی از جهنیه ازدواج کرد و ان زن پس از گذشتن شش ماه بچه ای به دنیا اورد. شوهر او به عثمان گزارش داد و او حکم به سنگسار ان زن کرد و چون خبر به امیرالمومنین(ع) رسید, به نزد عثمان رفت و فرمود : چه می کنی؟ این زن محکوم به چنین حکمی نیست,
خداوند می فرماید و حمله و فصاله ثلاثون شهرا))
دوران حمل و از شیر بازگرفتن سی ماه است و نیز می فرماید : والوالدات یرضعن اولادهن حواین کاملین
مادران فرزندان خود را دو سال تمام شیر می دهند. پس مدت شیرخوارگی بیست و چهار ماه می شود و مدت حمل و بارداری شش ماه.
عثمان گفت : والله من متوجه این موضوع نشده بودم و دستور داد از سنگسار کردن ان زن خودداری شود
ولی کار از کار گذشته و او سنگسار شده بود و به هنگام اجرای حکم به خواهرش گفته بود : ای خواهر! ناراحت نباش,به خدا سوگند که جز شوهرم کسی با من در ارتباط نبوده است

پس نوزاد به سرحد جوانی رسید و ان مرد(شوهرش) اعتراف به پدری وی داشت و ان جوان شبیه ترین افراد به او بود. راوی اضافه کرد که بعد از این واقعه شوهر - به مکافات چنین برخورد مرگ اوری
با زوجه اش - اعضای بدنش (بر اثر بیماری) یکی پس از دیگری در رختخواب ساقط می شد.

خدایا

شرمسارم که بر درو دیوار شهرم همه جا نام توست اما دریغ از اینکه در رفتار و کردارها بتوانم ترا بیابم

پنج شنبه 2 مرداد 1393  3:47 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 zahra7720
victoryone
victoryone
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6330

لا يدرك احد ما يريد من الاخرة الا بترك ما يشتهى من الدنيا.

ترجمه:

هيچكس از آخرت آنچه را كه ميخواهد بدست نياورد مگر بترك آنچه از دنيا ميل و دلخواه اوست

پنج شنبه 2 مرداد 1393  10:55 PM
تشکرات از این پست
zahra7720
smart_boy
smart_boy
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 853

تنهايي علي عليه السلام

علي (ع) تنهاست!

چه كسي تنها نيست؟؟

كسي كه با همه و در سطح همه است.

كسي كه رنگ زمان به خود مي گيرد.

احساس خلأ مربوط به روحي است كه آنچه در اين جامعه و زمان و در اين ابتذال روزمرگي وجود دارد نمي تواند سيرش كند.

و لذا آنهمه ياران، آنهمه همرزمان، آنهمه نشست و برخاست با اصحاب پيامبر، هيچكدام براي علي (ع) تفاهمي بوجود نياورده است.

هيچكدام از آنها در سطح او نيستند.

مي خواهد دردش را بگويد،

حرفش را بزند،

گوش نيست، دلي نيست، و فهمي نيست تا بفهمد.

رنج بزرگ يك انسان اين است كه  عظمت او و شخصيت او در قالب فكرهاي كوتاه، در برابر نگاههاي پست و پليد، و احساس او در روحهاي بسيار آلوده و اندك و تنگ قرار گيرد.

نيمه شب به طرف نخلستان مي رود، آنجا هيچكس نيست، مردم راحت آرميده اند، هيچ دردي آنها را در دل شب بيدار نگاه نداشته است، و اين مرد تنها،‌ كه روي زمين خودش را تنها مي يابد، با اين زمين و اين آسمان بيگانه است، و فقط رسالت و وظيفه اش، او را با جامعه و اين شهر پيوند داده.

ولي وقتي به خودش بر مي گردد مي بيند كه تنهاست.

شبانه به نخلستان مي رود، و باز براي اينكه ناله او بگوش هيچ فهم پليدي و هيچ نگاه آلوده اي نرسد، سر در حلقوم چاه فرو ميكند و مي گريد.

اين گريه از چيست؟؟؟

افسوس كه گريه او يك معما براي همه است، زيرا حتي شيعيان او نمي دانند علي چرا  مي گريد.

از اينكه خلافتش غصب شده؟

از اينكه فدك از دست رفته؟

از اينكه فلاني روي كار آمده؟

از اينكه او از مقامش...؟

از اينكه همسرش را...؟، از اينكه...؟، از...؟

علي (ع) در طول تاريخ تنها انساني است كه در ابعاد مختلف و حتي متناقض كه در يك انسان جمع        نمي شود قهرمان است. چنين انساني و در چنين سطحي معلوم است كه در دنيا تنهاست. چنين انساني در جامعه اش و در برابر ياران همرزمش كه عمري را در راه عقيده كار كرده اند، با پيامبر صادقانه شمشير زده اند، اما در اوج اعتقاد و ايمان و اخلاصشان به پيامبر و اسلام، قبيله و تعصبات قومي را فراموش نكرده اند، مقام را آگاهانه و يا ناخودآگاهانه نتوانسته اند از ياد برند و سمبل اخلاص مطلق و يكدست- همچون علي (ع)- شوند، تنهاست.

از اين دردناكتر اينكه علي (ع) در ميان پيروان عاشقش نيز تنها است!!

در ميان امتش كه همه عشق و احساس و همه فرهنگ و تاريخشان را به علي (ع) سپرده اند تنها است.

او را همچون يك قهرمان بزرگ، يك معبود و يك اله مي ستايند اما نمي شناسندش و نمي دانند كه كيست؟ دردش چيست؟ حرفش چيست؟ رنجش چيست؟ و سكوتش چراست؟؟

اين است كه علي (ع) در ميان پيروانش هم تنهاست.

اين است كه علي (ع) در اوج ستايشهايي كه از او ميشود، مجهول مانده است.

درد علي (ع) دو گونه است:

يك درد ، درديست كه از زخم شمشير ابن ملجم در فرق سرش احساس مي كند و درد ديگر، دردي است كه او را تنها در نيمه شبهاي خاموش به دل نخلستانهاي اطراف مدينه كشانده و بناله در آورده است.

ما تنها بر دردي مي گرييم كه از شمشيرابن ملجم در فرقش احساس مي كند، اما اين درد علي (ع) نيست، دردي كه چنان روح بزرگي را بناله آورده است تنهايي است، كه ما آنرا  نمي شناسيم!!

بايد اين درد را بشناسيم، چرا كه علي (ع) درد شمشير را احساس نمي كند و ما درد علي را احساس  نمي كنيم.

منبع:emamali.net

همه ما تو این دنیا وظیفه ای داریم...

ظهور نزدیک است...

جمعه 3 مرداد 1393  10:34 AM
تشکرات از این پست
zahra7720
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6610

در کنار تنور یتیمان شهداء

امام علی (ع)

در تاریخ زندگی امیرالمؤمنین علیه السلام آمده است: روزی او زنی را مشاهده کرد که او مشک آبی را به دوش گرفته و با زحمت و مشقت آن را حمل می کند.

حضرت از آن بانو درخواست کرد که ظرف سنگین آب را در اختیار وی قرار دهد... علی علیه السلام مشک را برداشت و از احوال زن پرسش نمود، معلوم شد شوهر وی از سربازان شهید اسلام در رکاب آن حضرت بوده است، و هزینه زندگی فرزندان شهید باعث کار آن زن و آب کشی به خانه دیگران گردیده است!

مولای متقیان آدرس خانه او را گرفته و شب را در تمام ناراحتی به سر برد، و سحرگاه زنبیلی پر از خرما و روغن و آرد و گوشت... را به دوش گرفته، و به خانه مزبور حمل کرد، در طول راه برخی از مؤمنین درخواست کمک کردند، ولی حضرت می فرمود: روز رستاخیز بار مرا چه کسی حمل می کند؟!

علی علیه السلام پس از در زدن و اجازه گرفتن به طور ناشناخته وارد خانه شد، و پیشنهاد فرمود: زن اجازه دهد یا او بچه ها را به بازی گرفته و مشغول کند، و یا به خمیر کردن و نان پختن بپردازد، زن گفت: شما بچه ها را مشغول کنید، من به کار خمیر کردن و پختن نان می پردازم، خدا از تو راضی شود، و بین من و «علی بن ابی طالب» حاکم گردد! ! 

حضرت علی به فوری مقداری گوشت را پخت و با خرما و غیره بر دهان بچه ها گذاشت، و هر بار لقمه ای را که به آنان می خورانید می فرمود: ای فرزندانم! علی را حلال کنید!!!

چون خمیر آماده پختن گردید زن عرض کرد: ای بنده خدا تنور را روشن کن، علی علیه السلام تنور را روشن نموده، و صورت مبارک خویش را بر روی شعله های آتش می گرفت و می گفت: بچش ای علی! این جزای کسی است که از یتیمان غفلت کند! ! در این هنگام زن همسایه وارد شد، و دید «علی بن ابی طالب» با بچه های شهید بازی می کند، و آنان را می خنداند، و لقمه های لذیذ بر دهانشان می گذارد، با دیدن وی او را شناخت، و خطاب به زن شهید، داد زد: وای بر تو این «امیرالمؤمنین» است که در خانه تو کار می کند، و بچه هایت را می خنداند.. .؟

زن شهید از گفتار و کردار خود احساس شرم کرد، و با عذر خواهی عرض نمود: یا امیرالمؤمنین ! من از شما شرم دارم، و نشناخته حرف هایی زده و تو را به کار گماردم.

علی علیه السلام فرمودند: من از شما شرم می کنم که تا به حال از اوضاع شما بی اطلاع مانده ام!! این بگفت و خانه آنان را موقتا ترک کرد. 

این فراز از زندگی آن حضرت نشان می دهد که او تا چه میزان خود را مسئول یتیمان و فرزندان «شاهد» می دانست، ولی در عین حال در کنار محبت و انجام مسئولیت عاطفی، مسائل تربیتی و بازسازی اخلاقی آنان را نیز فراموش ننموده، و می فرمود:

«ادب الیتیم مما تؤدب منه ولدک و اضربه مما تضرب منه ولدک» : هم چنانچه فرزندان خود را تربیت می کنید، یتیمان را نیز ادب نمائید، و به طوری که در هنگام نیاز فرزندان خویش را می زنید، از یتیمان نیز غفلت نکنید (چنانچه نیاز باشد می توان متوسل تنبیه مجاز شرعی شد) تا بچه های لوس بار نیایند.

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

جمعه 3 مرداد 1393  11:30 AM
تشکرات از این پست
zahra7720
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6610

کلیپ تصویری «شجاعت حیدری»

سخنرانی امام خامنه ای، حجت الاسلام و المسلمین دکتر رفیعی و مرحوم آیت الله بهجت درباره مقام حضرت علی (ع)

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

جمعه 3 مرداد 1393  11:33 AM
تشکرات از این پست
zahra7720
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 10707

امام علی (ع) در سخنان دکتر شریعتی

دسکوت

مگر با کلمات می توان از علی سخن گفت؟ باید به سکوت گوش فرا داد تا از او چه ها می گوید؟ او با علی آشناتر است . . .

علی من . . .

. . . این علی که شما وصفش می کنید همان رستم خودمان است که آرایش اسلامی اش کرده اید! این علی شما به درد صوفی ها و پهلوان ها می خورد و سمبل زورخانه و خانقاه شده است! این علی ای نیست که من به او معتقدم، علی من آن علی است که در درون جامعه اسلامی، با منافق ستمکار، خواجه برده فروش و پارچه و رمال و استثمارگر، هرچند مسلمان هم باشد، به خاطر اسلام مبارزه می کند. و او مردی است که چهار هزار نفر مقدس دعاخوان نالان در پیشکاه خداوند را، که جای سجده در پیشانی شان نمایان است و در میان شان حافظ قرآن بسیار، یک جا با شمشیر نابود می کند. چه کسی جرئت این کار را داشت و دارد؟!. . .

جمعه 3 مرداد 1393  10:14 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 zahra7720
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 10707

حکمت 449

دو خورنده اند که هیچوقت سیر نمی شوند، یکی طالب علم و دیگری طالب دنیا.

جمعه 3 مرداد 1393  10:14 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 zahra7720
zahra7720
zahra7720
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 642

امتیازات مبحث57 طرح صالحین: حضرت علی (ع)

باتشکر از همه ی شرکت کنندگان در مبحث این هفته امتیازات طبق جدول ذیل می باشد.

لیست امتیازات مبحث 57 طرح صالحین "حضرت علی (ع)" 

ضمن عرض سلام و تشکر، امتیازات درخواستی تقدیم گردید

بپاس زحمات مدیر محترم مبحث 57، جناب zahra7720، مطابق با قوانین طرح صالحین، 200امتیاز تقدیم شد

روابط عمومی راسخون

ردیف نام کاربری امتیاز
1 fatemexry 50
2 860919832 20
3 omiddeymi1368 50
4 zare58 30
5 rosesorkh 50
6 victoryone 50
7 yaskabod 30
8 farshon 50
9 yarabyarabyarab 20
10 narges9448 5
11 onlygod 25
12 taha25 50
13 nargesza 50
14 amirhossein1392 50
15 farnaz_s 45
16 ehsan007060 30
17 kuoroshss 50
18 bighrar 10
19 seyedkomeilhosseini 10
20 m2a9452 20
21 hibgfuhuighfyo 20
22 mre3ass 50
23 fifi_reza 45
24 smart_boy 50
25 majedshomous 10
26 gholamy1391 30
27 montazer2 25
28 maarej 25
29 mkhesali 25

الهی داغ محبتت را بر دل هر که نهادی 

خرمن وجودش را به باد نیستی در دادی 

شنبه 4 مرداد 1393  2:28 AM
تشکرات از این پست
farnaz_s ravabet_rasekhoon omiddeymi1368 montazer2 nargesza
09303495228
09303495228
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 8721

با سلام و عرض ارادت

از  کلیه شرکت کننده ها و ایجاد کننده مبحث zahra7720 قدردانی  میکنم  و آرزوی توفیق روز افزن برای یکایک این عزیزان رو دارم

با تشکر

شنبه 4 مرداد 1393  2:47 AM
تشکرات از این پست
farnaz_s ravabet_rasekhoon omiddeymi1368 montazer2
ravabet_rasekhoon
ravabet_rasekhoon
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 8838

تشکر از مدیر و شرکت کنندگان محترم در مبحث 57 طرح صالحین: حضرت علی (ع)

ضمن عرض سلام و ادای احترام

در پایان این مبحث مفید و کاربردی از کلیه مشارکت کنندگان محترم، مدیرگرامی تالار  جناب "09303495228" و مدیر محترم مبحث 57 جناب "zahra7720که در ایجاد و هدایت مباحث، فعال و مسئولانه حضور داشتند، تقدیر و تشکر نموده، از درگاه خالق یکتا برای یکایک این عزیزان  آرزوی سرافرازی، موفقیت و سلامتی داریم.

امیدواریم مباحث مطرح شده توانسته باشد نقش خود را در راستای شناخت سیره و  رفتار حضرت امام علی(ع) ایفا نموده باشد.

یا حق

با ما همراه باشید....

شنبه 4 مرداد 1393  10:16 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 zahra7720
دسترسی سریع به انجمن ها