تیمی از ستاره شناسان با استفاده از تصاویر تلسکوپی در نیوزیلند و تاسمانی یک قمر فراخورشیدی بنام MOA -2011- BLG- 262 را خارج از منظومه شمسی مشاهده کرده اند که آزادانه در فضا حرکت می کند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، تیمی از ستاره شناسان با استفاده از تصاویر تلسکوپی در نیوزیلند و تاسمانی یک قمر فراخورشیدی بنام MOA -2011- BLG- 262 را خارج از منظومه شمسی مشاهده کرده اند که آزادانه در فضا حرکت می کند.
این کشف محققان ناسا و کارشناسان ستارهشناسان شده به طوری که سبب ایجاد سوالاتی در میان اخترشناسان گردیده و آنان را تشنه ی سوالات فراوان کرد.
دانشمندان ناسا در تلاش برای یافتن پاسخ های خود به تازگی از رؤیت یک قمر فرا خورشیدی حول یک سیاره بیگانه در ورای منظومه شمسی خبر دادند که ۱۸ بار بزرگتر از کره زمین است.
دانشمندان با استفاده از روشی تحت عنوان"میکرو لنزیک" گرانشی (ریز همگرایی گرانشی) این قمر را رصد و شناسایی کردند.
در این روش به بررسی عبور یک جسم پرجرم از مقابل ستارهها میپردازد، چون زمانی که یک جسم پرجرم از مقابل ستارهای عبور میکند، میدان گرانشی نزدیک جسم، مانند عدسی، نور ستاره دور را خم و بزرگنمایی میکند.؛ حال اگر در نور ستارهای که توسط این جسم پرانرژی خم میشود، اختلالی مشاهده شود، میتوان نتیجه گرفت که نور دیگری نیز از این ستاره ساطع میشود و بدین ترتیب وجود جسمی در نزدیکی آن ستاره و امکان وجود سیاره فرازمینی مورد بررسی قرار میگیرد.
محققان عنوان کردند در صورت داشتن فاصله سیستم همگرایی قمرMOA-2011-BLG-262 از زمین میتوانستند معماهای موجود پیرامون هویت آن را حل کنند.
متاسفانه هویت واقعی قمر MOA-2011-BLG-262 احتمالا تا ابد یک معما باقی خواهد ماند زیرا رویدادهای ریزهمگرایی، رویاروییهای پراکنده و تصادفی هستند و بنابراین هیچ مشاهدهای برای تعقیب آنها انجام نخواهد شد.
تصویری تلسکوپی از محل قرارگیری اولین قمر فرا خورشیدی مشاهده شده دور دست بنام MOA-2011-BLG-262
مطالعات جدید تیم ستارهشناسان نیوزیلندی و استرالیایی با استفاده از تلسکوپهای فوق پیشرفته صورت گرفته است.
وس تراب دانشمند و محقق مرکز اکتشافهای ناسا در بیانیهای اعلام کرد: مشاهده محققان و ستارهشناسان نشاندهنده وجود این قمر در اطراف سیاره اش بود که تاکنون در علم نجوم بررسی نشده بود.