تصاویر برگزیده تلسکوپ هابل
فضا به واقع دنیایی دیدنی است که گاه حتی زاییده خیال و تصور به نظر میرسد. با نگاهی به عکسهایی که برای شما گردآوری کردهایم، شاید باور این مسئله که زندگی در دیگر سیارات نیز وجود دارد و حیات در آنها جاری است دیگر چندان مشکل نباشد. در ادامه تعدادی از عکسهای برگزیده که توسط هابل تهیه شدهاند را به حضورتان تقدیم میکنیم. اگر مایل هستید سری هم به گالری تلسکوپ هابل بزنید تا با عکسهای بیشتر، حقیقتاً مبهوت و شگفزده شوید. با ما همراه باشید.
تلسکوپ فضایی هابل که همه آن را میشناسیم و نامش را بارها شنیدهایم، در سال 1990 توسط فضاپیمای دیسکاوری (فضاپیمای ناسا که مأمور ارسال فضانوردان و قطعات مورد نیاز به ایستگاه بینالمللی فضایی است) در مدار زمین قرار گرفت. نام این تلسکوپ برگرفته از نام اخترشناس معروف آمریکایی، ادوین هابل است که در مورد سحابیها تحقیق میکرد. تلسکوپ هابل یکی از معروفترین و پرکاربردترین تلسکوپهای فضایی است و نتیجه همکاری مشترک بین ناسا و سازمان فضایی اروپا است. هابل در مدار تحتانی زمین قرار گرفته است که به آن اجازه میدهد عکسهایی با وضوح بالا، کیفیت مناسب و بدون نور پس زمینه تهیه کند. شیوه عکسبرداری هابل مسیری کاملاً متفاوت با دوربینهای معمولی را طی میکند؛ به عنوان مثال هابل به جای استفاده از فیلمهای رنگی، از آشکارسازهای الکترونی استفاده میکند.
تمام فعالیتهای هابل از پایگاهی زمینی در ناحیه گودارد(Goddard) واقع در ایالت مریلند، کنترل میشود. قرار است تلسکوپ فضایی جیمز وب، جانشین هابل شود که هم از نظر ابعاد و هم تجهیزات، به مراتب از هابل مجهزتر است. در فاصله سالهای 1993 تا 2002، چهار شاتل فضایی مسئولیت جایگزینی قطعات، بروزرسانی و بهبود سیستمهای مورد استفاده این تلسکوپ را برعهده داشتند. قرار بود هابل به دنبال ساخت تلسکوپ وب بازنشسته شود؛ ولی این گونه که از قرائن برمیآید مأموریت آن احتمالا شاید تا 2020 نیز تمدید شود؛ هر چند شنیدهها حاکی از آن است که تلسکوپ جیمز وب در سال 2018 راهاندازی خواهد شد.
1. دورادوس (30 Doradus #1) یکی از بزرگترین مراکز شکلگیری ستارگان که در نزدیکی کهکشان راه شیری واقع شده است.
2. Orion Nebula (به نام42 Messier یا M42 هم شناخته میشود). سحابی پراکنده در جنوب کمربند شکارچی که در صورت فلکی شکارچی یا اوریون قرار گرفته است.
3. دورادوس (30 Doradus#2)
4. کهکشان فعال قنطورس A؛ کهکشانی مهم در صورت فلکی قنطورس(Centaurus)
5. کهکشانهای آنتنا (Antennae)؛ یک جفت کهکشان در حال فعل و انفعال در صورت فلکی کلاغ (Corvus)
6. کهکشان مارپیچ میلهای(Barred Spiral Galaxy)
7. کهکشان چشم سیاه M63 ، به آن کهکشان زیبای خفته هم گفته میشود. این کهکشان از نوع مارپیچی بوده و در صورت فلکی گیسو (Coma Berenices) قرار گرفته است.
8. تولد یک ستاره در سحابی کارینا (Carina)
9. ستارهای در حال مرگ در سحابی چشم گربهای
.10 دورادوس (Doradus) که توسط نور مادون قرمز عکسبرداری شده است.
.11 خوشه ابرستاره در کهکشان داست (Dust)
12. کهکشان گرد و خاکی Dusty) NGC 1316)
13. ناحیه مرکزی کهکشانی
14. منظرهای از کهکشان
15. خوشه ستارهای آبل 520 (Abell)
16. فوارهای در کارینا
17. سحابی کارینا
18. کهکشان M31
19. کوهستان مرموز
20. ستاره پیشرو M51
21. ستون گاز در سحابی مخروطی (Cone) که در صورت فلکی تکشاخ قرار گرفته است.
22. منطقه شکلگیری ستاره S106
23. ناحیه پر زرق و برق امگا در قنطورس
24. طوفان گازی در سحابی قو
25. ابرنواختری در نزدیکی کهکشان
26. ناحیه ستارهساز متلاطم
27. کهکشان M83
28. ستارگانی کوچک واقع در ابرهای ماژلانی کوچک و بزرگ که کهکشانهایی در نزدیکی کهکشان راه شیری هستند.
منبع :زومیت